ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Τα ακίνδυνα "αδρανή" υλικά του Παπακώστα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κύριοι υπέυθυνοι του μακελιού! Ας τους χαίρεται αυτός που τους διόρησε!

Παρακολουθήσε το βίντεο με τις δηλώσεις των Υπουργών του Χριστόφια:





Οι κύριοι υπεύθυνοι του μακελειού! Ας τους χαίρεται αυτός που τους διόρισε!

Αφού το υλικό ήταν ακίνδυνο γιατί δεν το βάλατε σπίτι σας κύριοι;
ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ

Πυροτεχνουργοί: "Αποκλείεται η τυχαία ανάφλεξη των πυρομαχικών"

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" ο πυροτεχνουργός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Γιώργος Μπολίκας, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες των κυπριακών Αρχών για τα αίτια της τραγωδίας.  Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτανάφλεξης των πυρομαχικών - κάτι που του defencenet.gr είχε τονίσει από την αρχή - και δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση.
Αλλά αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: Να βρίσκονταν εντός των εμπορευματοκιβωτίων χημικά υλικά που επηρεάζονταν από την υγρασία και τη ζέστη. Ποια είναι αυτά τα υλικά που μετά από παραμονή 2,5 ετών μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες έκρηξης; Μήπως υγρά προωθητικά καύσιμα πυραύλων; Μην ξεχνάμε ότι όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής άμυνας της κυπριακής Βουλής στο ένα τρίτο των εμπορευματοκιβωτίων δεν γνώριζαν τι περιιείχαν.

Η περιοχή περιμετρικά της βάσης θυμίζει κρανίου τόπο, ενώ στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη έχει σχηματιστεί κρατήρας βάθους 25 μέτρων και διαμέτρου που ξεπερνά τα 100 μέτρα. Το ενδεχόμενο να υπήρχαν υγρά προωθητικά καύσιμα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπήρχαν και βλήματα. Το ότι τα όπλα αυτά - ή ένας μέρος τους - προορίζονταν για την Χεζμπολάχ, είναι βέβαιο και διακριβωμένο.
To γεγονός ότι αποκλείεται η αυτοανάφλεξη των πυρομαχικών, αλλά και το είδος της τελικής έκρηξης (ως ένα ενιαίο όπλο), αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Χτές ήταν μόνο η Αρχή . . .


Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011
Δεκάδες αυτόνομοι συναγωνιστές απο όλα τα μέρη της Κύπρου συγκεντρώθηκαν στην Λευκωσία για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο προεδρικό μέγαρο. Οι αυτόνομοι συντρόφοι πορεύτηκαν στο προεδρικό με δικό τους μπλόκο και με πανό Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΜΑ. Όταν έφτασαν στο προεδρικό και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την είσοδο του, η Μ.Μ.Α.Δ. (Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμμεσης Δράσης) έριξε δρακυγόνα και χημικά προς το μέρος μας. Στείρα και χωρίς καμιά αιτιολογία, άρχισαν να εξασκούν βία σε γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους και πλήθος πολιτών.
Παρακάτω παραθέτουμε το χρονικό της μπατσοκρατίας και του σταλινικού καθεστώτως

Ώρα 10:00μ.μ.
Ώρα 11:00μ.μ
Ώρα 11:35μ.μ.

Να αναφέρουμε επίσης την συμμετοχή των τεθωρακισμένων οχημάτων της Ε.Α.Ο. (Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός) οι οποίοι ύπουλα περικύκλωσαν απο πίσω τους διαδηλωτές και τότε έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο με τα πτυσσόμενα ρόπαλα και την λύσσα τους.

Εμείς σαν Αυτόνομοι Εθνικιστές Κύπρου στέλνουμε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις:
Χτές ήταν η αρχή αλλά όχι το τέλος.Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στον δρόμο χωρίς φοβίες και δισταγμό. Δηλώνουμε επίσης ότι είμαστε κάθετα εναντίων στις αστυνομικές δυνάμεις και ότι θα είμαστε απέναντι τους σε κάθε άδικη ενέργεια. Επίσης, εμείς δεν εκτελούμε διαταγές απο κανέναν και όπως και χτές θα είμαστε στην Πρώτη Γραμμή του Αγώνος.


Αυτόνομοι Εθνικιστές Κύπρου

«Μας κυβερνούν παιδάκια, δεν υπάρχουν ηγέτες»


Financial Times και Le Monde πολύ επικριτικές για την ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία. Σκληρή κριτική ασκούν στους ηγέτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ με χθεσινά άρθρα τους η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» και η βρετανική «Financial Times», κατηγορώντας τους για εφησυχασμό αλλά και ανευθυνότητα και ολιγοψυχία μπροστά στην ανάγκη να λάβουν γενναίες αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Σε άρθρο της με τίτλο «Αυτά τα παιδάκια που μας κυβερνούν», η «Le Monde» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η κατάσταση απαιτεί ενηλίκους και ενήλικοι δεν υπάρχουν, ούτε στην Ουάσιγκτον, ούτε στις Βρυξέλλες». Αλλά και οι «Financial Times» καταλογίζουν εφησυχασμό στους ευρωπαίους ηγέτες «που θεωρούν ότι η κρίση μπορεί να περιμένει για μετά τις διακοπές» και, επικρίνοντας κυρίως το Βερολίνο, καταλήγουν λέγοντας ότι «η Ιστορία δεν έχει συγχωρήσει όσους απλώς ήταν θεατές όταν η Ρώμη καιγόταν».


«Στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν κατάφεραν, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, να καταλήξουν σε συμφωνία. Εξακολουθούν να διαφωνούν όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη κρίση με την οποία το ενιαίο νόμισμα βαρύνει το ευρωπαϊκό χρέος. Στην Ουάσιγκτον, τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναγκάστηκε, για μια ακόμα φορά, να προειδοποιήσει τους Ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του: αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό έως τις αρχές του Αυγούστου, υπάρχει ο κίνδυνος το αμερικανικό Δημόσιο να κηρύξει στάση πληρωμών. Και στις δύο περιπτώσεις το μέγεθος των δημοσιονομικών ελλειμμάτων υποσκάπτει την εμπιστοσύνη και εμποδίζει την ανάκαμψη. Τα δημόσια οικονομικά τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ευρώπης βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Η θύελλα έχει εγκατασταθεί στις αγορές. Η Γουόλ Στριτ φοβάται τη μετάδοση της κρίσης από τη μια πλευρά του Ατλαντικού στην άλλη. Οι δυσκολίες της ευρωζώνης προκαλούν πανικό σε όλα τα χρηματιστήρια. Τίποτε πιο δυσάρεστο τη στιγμή που η οικονομική δραστηριότητα παλεύει να ανακάμψει και η ανεργία να μειωθεί. Το καταλάβαμε: η κατάσταση απαιτεί ενηλίκους και ενήλικοι δεν υπάρχουν, ούτε στην Ουάσιγκτον ούτε στις Βρυξέλλες! Στις ΗΠΑ, πρέπει να επιτευχθεί έως τις 2 Αυγούστου συμφωνία για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού. Το όριο του χρέους είναι σήμερα τα 12,294 τρισεκατομμύρια δολάρια (το 65% του ΑΕΠ), ενώ το πραγματικό χρέος της χώρας έχει φτάσει τα 14,294 τρισεκατομμύρια. Αν δεν αυξηθεί το νόμιμο όριο του δανεισμού, κάτι που προϋποθέτει ψηφοφορία στο Κογκρέσο, το ομοσπονδιακό κράτος δεν θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί σε κάποιες από τις υποχρεώσεις του. Ομως τα εμπόδια που βάζει η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή δεν επιτρέπουν μια συμφωνία. Η ψηφοφορία για το χρέος συνδέεται με έναν συμβιβασμό όσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα. Από ιδεολογική τυφλότητα, οι Ρεπουμπλικανοί αρνούνται και την παραμικρή αύξηση των φόρων ώστε να μειωθεί αυτό το τελευταίο. Μια ανεύθυνη στάση, που συμβάλλει τα μέγιστα στο δηλητηριώδες οικονομικό κλίμα που δημιουργείται.

Μιλώντας εντούτοις για ανευθυνότητα και μικροψυχία, κανείς δεν παραβγαίνει τους ηγέτες της ευρωζώνης. Μήνες τώρα καβγαδίζουν για την υιοθέτηση ενός δεύτερου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα (αφού το πρώτο δεν ήταν αρκετό). Οι δισταγμοί τους και η δημοσιοποίηση των διαφωνιών τους υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των αγορών - και στο τέλος τέλος, αυτές οι αγορές είναι που παρακαλούνται να αγοράσουν τα κρατικά ομόλογα που εκδίδουν τα κράτη της ευρωζώνης για να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματά τους… Η νομισματική ένωση βρίσκεται σε μια κατάσταση αξιοθρήνητη, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα της οικονομικής της ισχύος. Πέραν της Ελλάδας, χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βλέπουν τις συνθήκες δανεισμού τους να επιδεινώνονται σημαντικά. Και, μέσω της μετάδοσης, η Ιταλία και η Ισπανία βλέπουν με τη σειρά τους τα επιτόκια να ανεβαίνουν στην αγορά του χρέους τους. Ελλείψει πολιτικής ηγεσίας, λογομαχούμε για τους όρους της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας. Μα, κύριοι υπουργοί, είναι σαν να ασχολείστε με ένα συνάχι, ενώ ελλοχεύει ο καρκίνος!»
 

Δημήτρη Χριστόφια – πήγαινε σπίτι σου

Όλα όσα υποστηρίζει μέχρι σήμερα ο κ. Δ. Χριστόφιας πηγάζουν από το ιδεολόγημα το οποίο ακολουθεί με θρησκευτικό φανατισμό και το οποίο επηρεάζει τις αποφάσεις του. Λάθη στους
χειρισμούς του κυπριακού, λάθη στους χειρισμούς στην οικονομία, στις διεθνείς σχέσεις της Δημοκρατίας. Όμως όλα αυτά εντάσσονται στις πολιτικές ευθύνες, τις οποίες ο ίδιος μπορεί να αναλάβει και ο λαός την κατάλληλη ώρα να τον στείλει σπίτι του ή να τον επιβραβεύσει με μια νέα πενταετία. Όταν όμως οι αποφάσεις σχετίζονται με ανθρώπινες ζωές, όταν ως αποτέλεσμα του ιδεολογήματός του χάνουν τη ζωή τους πολίτες, το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από τις ευθύνες. Και αυτή η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη περίπτωση, με πρόεδρο το Δ. Χριστόφια αδράνησε, δεν στάθηκε ικανή να προβλέψει τα επακόλουθα των αποφάσεων της, με αποτέλεσμα οι πολίτες να θεωρούνται αναλώσιμοι ως εκ των αποτελεσμάτων, η πολιτική ευθύνη ή ευθιξία, να μην είναι αρκετή για να καλύψει τα αποτελέσματα. Φέρει ευθύνη ο Υπ. Άμυνας, όχι γιατί δεν έλαβε τα μέτρα που έπρεπε να λάβει, όχι για την αμέλεια που επέδειξε, αλλά για την υποταγή του στις πολιτικές σκοπιμότητες που άρχονται από το Προεδρικό Μέγαρο και ο ίδιος δεν είχε την τόλμη να υποβάλει τότε την παραίτηση του για να δημιουργήσει τις αναγκαίες πιέσεις, έτσι που να ληφθούν και τα ανάλογα μέτρα προστασίας των στρατιωτών μας που υπηρετούσαν στη στρατιωτική βάση στο Μαρί. Η πολιτική ευθύνη του υπουργού τερματίστηκε με τον τερματισμό της σύσκεψης που έγινε στο προεδρικό και που εκεί ξεκάθαρα μπλέχτηκαν οι πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούσαν την προεδρική πολιτική έναντι της Συρίας. Με τον τερματισμό της αρχίζουν να ενεργοποιούνται οι ποινικές ευθύνες. Δεν αρκεί μια παραίτηση, η ευθιξία του υπουργού θα έπρεπε να εκφραστεί πριν τα πράγματα οδηγηθούν στο τραγικό τους αποτέλεσμα. Αντιθέτως, ο υπουργός προτίμησε την πολιτική θέση που κατείχε, αφού υποτάχθηκε στις προεδρικές αποφάσεις χωρίς επιφυλάξεις και οιουσδήποτε ενδοιασμούς.
Ο Πρόεδρος μετά το τραγικό συμβάν στη στρατιωτική βάση θα έπρεπε να παραιτηθεί. Όχι μόνο γιατί άφησε να κυκλοφορήσει η ψευδής είδηση, ότι το προεδρικό δεν γνώριζε για την κατάσταση που επικρατούσε, αλλά επειδή διαχειρίστηκε όλη την υπόθεση των κατασχεθέντων χωρίς ευθύνη και σοβαρότητα, αλλά με προχειρότητα και ερασιτεχνισμό, με αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν και το θάνατο δώδεκα αθώων πολιτών. Διάφορες χώρες του είχαν προτείνει να βοηθήσουν με διάφορους τρόπους στην καταστροφή του στρατιωτικού υλικού εκτός Κύπρου αλλά πεισματικά αρνήθηκε. Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του ίδιου του Προέδρου διατυπώθηκε καθαρά και χωρίς περιστροφές, ότι η «Εθνική Φρουρά» δεν μπορούσε να διαχειριστεί το κατασχεθέν στρατιωτικό υλικό. Κι’ όμως οι σκοπιμότητες σε σχέση με την επίσκεψη του Προέδρου στη Συρία, δεν του επέτρεψαν να ενεργήσει σύμφωνα με τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της χώρας μας. Το προσωπικό ή κομματικό του ιδεολόγημα τέθηκε πάνω από τα συμφέροντα της χώρας, με αποτέλεσμα τα τραγικά γεγονότα.
Πρόεδρος που κλαίει «για ψύλλου πήδημα» δεν τον είδαμε στις οθόνες να κλαίει για τον άδικο χαμό δώδεκα πολιτών που θυσιάστηκαν για να υλοποιήσει το πολιτικό του ιδεολόγημα. Ο Πρόεδρος σύμφωνα με το σύνταγμα δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά, αλλά μπορεί και θα έπρεπε να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες και με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της βουλής, όπως προβλέπει το σύνταγμα να παραιτηθεί. Να παραιτηθεί επειδή το αποτέλεσμα της πολιτικής του είναι μεγαλύτερο από την πολιτική ευθύνη που αναλαμβάνει. Με την πολιτική του Προέδρου, θωρήθηκαν ως εκ του αποτελέσματος, ότι οι πολίτες είναι αναλώσιμοι, εφόσον οι πολιτικές σκοπιμότητες της εξωτερικής πολιτικής του τέθηκαν σε προτεραιότητα. Παραιτήσου Δ. Χριστόφια γιατί από καταστροφικός σίφουνας μπορείς να γίνεις ο λαίλαπας αυτής της χώρας. Την έχεις οδηγήσει με την προχειρότητα, τον ερασιτεχνισμό σου και τις προσωπικές σου εμμονές σε επίπεδα που υπήρχαν πριν από την ανεξαρτησία. Θα χρειαστούν πιθανόν ίσως πολύ περισσότερα χρόνια, από αυτά που ζήσαμε ως ανεξάρτητο κράτος για να φτάσουμε στα επίπεδα βιοτικού επιπέδου που είχαμε πριν από την έκρηξη των πυρομαχικών που πεισματικά αρνιόσουν να καταστρέψεις και που τελικά κατάστρεψαν τη χώρα μας.
Δημήτρη Χριστόφια πήγαινε σπίτι σου.

πηγή

Υπό σύλληψη 20 πρόσωπα για τα xθεσινά επεισόδια

Υπό σύλληψη 20 πρόσωπα για τα xθεσινά επεισόδιαΣυλλήψεις και στη Λεμεσό λόγω κατοχής βομβών μολότοφ

Πέντε μέλη της Αστυνομίας ελαφρά τραυματισμένοι

Στη σύλληψη είκοσι συνολικώς προσώπων προέβη χθες βράδυ η Αστυνομία, στη διάρκεια επεισοδίων βίας γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ άλλα πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν στη Λεμεσό, επειδή μετέφεραν με αυτοκίνητο 24 βόμβες μολότοφ.

Οι συλληφθέντες στη Λευκωσία, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, κρατούνται και θα αποφασισθεί σήμερα το πρωί κατά πόσον θα κατηγορηθούν γραπτώς και θα αφεθούν ελεύθεροι, ενώ οι πέντε της Λεμεσού θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου.

''Τέτοιαν ώρα'', τόνισε ο κ. Κατσουνωτός, ''κατά την οποία η Αστυνομία κηδεύει πέντε μέλη της σήμερα και άλλον έναν αύριον, έξι συνολικώς, οι ψυχές των αδικοχαμένων θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν να δουν και καλούμε τους πάντες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και τους αρμοδίους να συμβάλουν στην εκτόνωση της κατάστασης''.

''Είναι ένα'', πρόσθεσε, ''το να εκδηλώνεις τη θλίψη σου, την οδύνη και την αγανάκτησή σου και άλλο το να πηγαίνεις προμελετημένα και προγραμματισμένα, για να προβείς σε οχλαγωγία, βανδαλισμούς και για να πλήξεις μέλη της Αστυνομίας''.

''Χθες, γύρω στις 8:00 το βράδυ'', δήλωσε ο κ. Κατσουνωτός, ''πέραν των τριών χιλιάδων ατόμων, διαφόρων ηλικιών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία, για εκδήλωση διαμαρτυρίας σε σχέση με τα όσα συνέβησαν στη Ναυτική Βάση 'Ευάγγελος Φλωράκης' στο Μαρί''.

''Ολα αυτά τα πρόσωπα'', συνέχισε ο κ. Κατσουνωτός, ''πορεύθηκαν πεζοί προς το Προεδρικό Μέγαρο και, όταν προσέγγισαν την κεντρική πύλη εισόδου, αριθμός 300 περίπου νεαρών κατά το πλείστον προσώπων, προμελετημένα και προγραμματισμένα, οπλισμένοι με βόμβες Μολότοφ, κροτίδες και πέτρες, άρχισαν να ρίχνουν όλα αυτά εναντίον των μελών της Αστυνομίας, που ευρίσκονταν εντός του ευρύτερου χώρου του Προεδρικού Μεγάρου''.

''Χρησιμοποιώντας βία, τα πρόσωπα αυτά'', πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ''έσπασαν την αλυσίδα της καγκελόπορτας της κεντρικής εισόδου του Προεδρικού και πορεύθηκαν προς το φρουραρχείο, που είναι και το σημείο ελέγχου της εισόδου στο Προεδρικό Μέγαρο''.

''Εκεί'', είπε ο κ. Κατσουνωτός, ''συνέχισαν για αρκετό χρονικό διάστημα να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στα μέλη της Αστυνομίας, που ήσαν παρατεταγμένα για σκοπούς ασφάλειας''.

''Εξαντλήθηκαν όλα τα μέτρα από πλευράς των μελών της Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια'', όπως ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, ''να τους απωθήσουν και να τερματισθεί η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά τους''.

''Ωστόσο'', συνέχισε, ''αυτό δεν έγινε κατορθωτό και, κάτω από τις περιστάσεις και δοθέντος του ότι εξακολουθούσε η ρίψη αντικειμένων εναντίον της Αστυνομίας, έγινε η απόλυτα αναγκαία χρήση δακρυγόνων, σε μίαν προσπάθεια να διαλυθούν οι οχλαγωγούντες''.

''Υπήρξε καταδίωξη'', δήλωσε ο κ. Κατσουνωτός, ''των ταραχοποιών αυτών στοιχείων και κάποιων εγκληματικών στοιχείων, και διενεργήθηκαν συνολικώς είκοσι συλλήψεις''.

''Φαίνεται ότι κάποιοι εξ αυτών'', τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ''έχουν εκμεταλλευθεί την κατάσταση και παρεισέφρησαν στη συντριπτική μάζα των νομοταγών πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά, αμαυρώνοντας την όλη εκδήλωση με την απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά τους''.

Κατά τα επεισόδια, όπως είπε ο κ. Κατσουνωτός, ''υπήρξαν συνολικώς πέντε τραυματισμοί μελών της Αστυνομίας, ευτυχώς ελαφρά, ενώ από διαδηλωτές δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες ούτε παράπονα για τραυματισμούς''.

Για τους συλληφθέντες στη Λευκωσία, ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε πως οι έξι από αυτούς συνελήφθησαν εντός του χώρου του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ οι άλλοι δεκατέσσερεις συνελήφθησαν στον περιβάλλοντα του Προεδρικού χώρο, μετά από καταδίωξη.

Σε άλλες επαρχίες δεν υπήρξαν επεισόδια και οι αντίστοιχες εκδηλώσεις έληξαν ειρηνικά, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κατσουνωτός, ενώ στη Λεμεσό ''κατόπιν πληροφορίας που δόθηκε στην Αστυνομία, ότι νεαρά πρόσωπα θα επιχειρούσαν επίθεση με βόμβες Μολότοφ στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, ανακόπηκε, μετά απο συντονισμένη επιχείρηση, όχημα, στο οποίο επέβαιναν νεαρά άτομα και σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα εντοπίσθηκαν 24 βόμβες Μολότοφ''.

''Οι πέντε'', δήλωσε ο κ. Κατσουνωτός, ''συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στη Λεμεσό για ανάκριση, εκδόθηκαν εναντίον τους εντάλματα σύλληψης και αναμένεται σήμερα να προσαχθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτησή τους προς διευκόλυνση των ανακρίσεων''.

ikypros

ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΨΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ


Τα επεισόδια που έγιναν ψες έξω από το προεδρικό αποδεικνύουν πως υπάρχει νεολαία ανένταχτη και μη ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς του κράτους των ενδοτικών και των φονιάδων του λαού .
Υπάρχει νεολαία που δεν έχει ανάγκη να ποζάρει και να φωτογραφίζεται από τους μπάτσους .
Υπάρχει νεολαία που μπορεί να σηκώσει τα λάβαρα της εξέγερσης ενάντια στο ραγιαδισμό και την εγκληματική ανευθυνότητα των κρατούντων.
Τιμή σε αυτούς που υψώνουν την οργή τους στο κατεστημένο των προσκυνημένων.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Οργή και ερωτηματικά για την τραγωδία

13d64812 81d3 445d afe8 988d8fc7093a 300x197 Οργή και ερωτηματικά για την τραγωδία
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης γύρω από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, όπου κατέληξε μεγάλη πορεία πολιτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
Μικρή ομάδα νεαρών έριξε πέτρες και κροτίδες προς την κατεύθυνση του προεδρικού μεγάρου και η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν από την κύρια είσοδο του προεδρικού και να φτάσουν μέχρι την πρώτη ελεγχόμενη πύλη του, αλλά η Αστυνομία τους απώθησε.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας πλήθους πολιτών για την τραγωδία και μνήμης στα 12 θύματα της. Σε αυθόρμητες ομιλίες τους πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εγκληματική, όπως ανέφεραν, ανευθυνότητα των πολιτικών και υπηρεσιακών υπευθύνων για την τραγωδία και ζήτησαν την καταδίκη τους.
Στην εκδήλωση αναγνώστηκαν τα ονόματα των δώδεκα θυμάτων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους. Οι πολίτες όλων των ηλικιών άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων και κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Καταδίκη στους ενόχους», «Χριστόφια παραιτήσου», «Ανάξιοι-Ανεύθυνοι», «Κράτος φονιάς των παιδιών μας».
onlycy.com

Για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ βασισμένη στην ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ των Ελλήνων και στον ΑΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! Νέο ιστολόγιο, τετράδιο σκέψεων "ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ!"




«ουκ εμού, αλλά του λόγου ακούσαντες σοφόν έστιν Έν πάντα είναι»

«ὁ θεὸς ἡμέρη εὐφρόνη, χειμὼν, θέρος, πόλεμος εἰρήνη, κόρος, λιμός , ἀλλοιοῦται δὲ ὅκωσπερ (πῦρ), ὁπόταν συμμιγῇ θυώμασιν, ὀνομάζεται καθ᾽ ἡδονὴν ἑκάστου.»



Τετράδιο σκέψεων και προσεγγίσεων των βασικών αρχών Κοσμικής και Θεϊκής Αληθείας μέσω της Αυθεντικής Ελληνικής και Αρίας κοσμοαντιλήψεως, Εσωτερικότητος και Πνευματικότητος. Συμβολή σε μια Αληθινή Επανάσταση βασισμένη στην Επανελλήνιση των Ελλήνων και στην επαναφορά του Ελληνικού και Αρίου πνεύματος στον κοινωνικό βίο της Ελλάδος και της Ευρώπης.
http://agxibasihn.blogspot.com/

Δακρυγόνα κατά εξαγριωμένων διαδηλωτών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

DDE2DA8060BBDA1870AF094F16CD0C16 300x195 Δακρυγόνα κατά εξαγριωμένων διαδηλωτών έξω από το Προεδρικό ΜέγαροΑλόγιστη χρήση χρήση δακρυγόνων έκανε έκανε η αστυνομία  για να διαλύσει πλήθος κόσμου που διαδήλωνε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, διαμαρτυρόμενο για τον άδικο χαμό των 12 παλικαριών από τις εκρήξεις στη ναυτική βάση στο Ζύγι. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος γύρω στις 3,000 άτομα, τα οποία συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας και κατευθύνθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 12 αδικοχαμένους συμπατριώτες μας.
Μια μικρή μερίδα από τους συγκεντρωθέντες άρχισαν να πετάνε κροτίδες, να βάζουν φωτιά σε παρακείμενους κάδους και να προσπαθούν να εισέλθουν στο Προεδρικό Μέγαρο, με αποτέλεσμα αστυνομικές δυνάμεις να ρίξουν δακρυγόνα προς τη μάζα του κόσμου.
Η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων δεν δικαιολογείται καθώς στη σύνθεση του πλήθους υπήρχαν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, οι οποίοι διαδήλωναν και επιζητούσαν ευθύνες για την τραγωδία  πολιτισμένα και ακομμάτιστα. Είναι κρίμα που μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων ανθρώπων επισκιάστηκε από μια μικρή μερίδα με ακραίες και ταραχοποιές συμπεριφορές.
Ο θάνατος των 12 ανθρώπων έχει προκαλέσει οργή, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυπριακής κυβέρνησης ότι θα αποδοθούν ευθύνες όπου χρειάζεται.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν πραγματοποιηθεί σε όλες τις πόλεις.

onlycy.com