ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ (ΕΩΣ ΚΑΙ € 600 ΔΙΣ) ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Print

ΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ «ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ» ΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel, το ύψος των καταθέσεων των ελλήνων πολιτών στην Ελβετία, φτάνει στο αστρονομικό ύψος των € 600 δις! Το ποσό αυτό είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από το ύψος των καταθέσεων των ιδιωτών σε ελληνικές τράπεζες (~€210 δις) αλλά και από το ίδιο το ελληνικό ΑΕΠ για το 2010 (~€230 δις)!!!

Από τη μεριά τους τραπεζικές πηγές αλλά και πηγές...από το Υπουργείο Οικονομικών, (πχ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Real) κατεβάζουν το ύψος του σχετικού ποσού σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα. Ακόμα όμως και αν οι σχετικές καταθέσεις ανέρχονται στα € 300 δις, δηλαδή στο μισό, και πάλι μιλάμε για έναν πακτωλό πλούτο, μεγάλο μέρος του οποίου και αδήλωτο στην εφορία είναι και «σκοτεινή» προέλευση μπορεί να έχει.

Και φυσικά τα σχετικά ποσά αφορούν μόνο την Ελβετία. Όμως είναι κοινό μυστικό πως πάρα πολλοί έλληνες διαθέτουν «φουσκωμένους» καταθετικούς λογαριασμούς τόσο σε άλλες χώρες της ΕΕ (Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο κλπ) όσο και σε φορολογικούς παραδείσους!

Σύμφωνα με το Spiegel, η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται, δήθεν, να προβεί σε συμφωνία με την ελβετική κυβέρνηση με σκοπό να προωθήσουν τις «διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών στον φορολογικό τομέα». Μάλιστα το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ελβετίας Μισελίν Καλμί-Ρέι, παρουσία των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, Γ.Παπακωνσταντίνου και Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ.


Το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως όσοι εμφανιστούν να έχουν φοροδιαφύγει απειλούνται με πρόστιμα, καθώς και με πρόσθετο φόρο ύψους 10% για τα κέρδη από τους τόκους μιας δεκαετίας. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, σε ετήσια βάση το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράττει φόρο επί των τόκων των συγκεκριμένων καταθέσεων και τέλος οι ελβετικές τράπεζες με τη συμφωνία θα εξασφαλίζουν την ανωνυμία των πελατών τους.


Εάν, η τελική συμφωνία...προχωρήσει τότε από το...2012, το νωρίτερο(...), θα συσταθεί μια κοινή επιτροπή φορολογικού ελέγχου μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας, στα πρότυπα άλλων διμερών συμφωνιών μεταξύ χωρών του ΟΑΣΑ.


Σε όποιον γνωρίζει την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, γίνεται εύλογο, πως οι όποιες σχετικές σκέψεις,- που τώρα γίνονται φωναχτά για τα μάτια του κόσμου, μάλλον θα παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες! Είναι κοινό μυστικό πως επί δεκαετίες εύποροι έλληνες, είτε για να φοροδιαφύγουν είτε για να κρύψουν «βρώμικο χρήμα» έβγαζαν και βγάζουν ακόμα τα λεφτά «έξω». Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις αυτές στήριζαν και στηρίζουν με νύχια και με δόντια το πολιτικό σύστημα που διασφαλίζει την ύπαρξη και την «ευημερία» τους!


Είναι λοιπόν μάλλον αφελές να πιστεύει κανείς πως οποιαδήποτε νεοφιλελεύθερη ελληνική κυβέρνηση θα τα βάλει με τα πλέον ισχυρά στηρίγματά της! Άλλωστε όπως δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας (07/02) στο «Βήμα» εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Oικονομικών, επίσημες διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε, δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμα...

Παράλληλα το μεσημέρι της Τρίτης, κατευθυνόμενα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού ηλεκτρονικού τύπου, ανέβαζαν το ύψος των καταθέσεων των ελλήνων πολιτών σε τράπεζες του εξωτερικού στα € 40 δις. Σύμφωνα με τους "υπολογισμούς" αυτούς, € 15 δις (δηλαδή το 40%) εξ΄ αυτών βγήκαν από τη χώρα μόνο το 2010! Φυσικά μια τέτοια "εκτίμηση" είναι φως φανάρι πως στόχο έχει να παραπλανήσει καθώς είναι γνωστό πως η εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό αποτελεί πάγια, και όχι καινοφανή λόγω της κρίσης, τακτική των εύπορων στρωμάτων της χώρας. 

Και από ότι φαίνεται τα σχετικά δημοσιεύματα προεξοφλούν ήδη τη ρηχότητα και τον προσχηματικό χαρακτήρα των όποιων φορολογικών ελέγχων θα διενεργηθούν...


ΠΗΓΗ

0 σχόλια: