ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Επεισόδια σε Ισπανία και Τουρκία


Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και εκατοντάδων φοιτητών, που διαδήλωναν κατά της ισλαμικής συντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας, σημειώθηκαν στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στις πλατείες των πόλεων διαλύθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και νερό υπό πίεση.
Οι φοιτητές διαδήλωναν κατά του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο κατηγορούν ότι αρνείται τον διάλογο με το φοιτητικό κόσμο.
Στην Ισπανία περισσότερα από 100 άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις αγανακτήσμένων διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας.
Στη Βαρκελώνη, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν βίαια ομάδα διαδηλωτών στην πλατεία της Καταλονίας.
Τα επεισόδια ξέσπασαν τη στιγμή που οι υπηρεσίες του δήμου είχαν αρχίσει να καθαρίζουν την πλατεία της Καταλονίας για να είναι έτοιμη για τους εορτασμούς που θα γίνουν ενδεχομένως αύριο εκεί με την ευκαιρία του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

σχόλιο ΕΔΗΚ: τα επισόδεια στη τουρκία κατά της ισλαμικής τυραννίας ολοένα και αυξάνονται.Το στρατηγικό βάθος του Νταβούτογλου  , αυτού του τούρκου μπουνταλά ,που οι δικοί μας καθηγητές  εμφάνισαν ως κορυφαίο διανοητή , προσκρούει στην ανάγκη για ελευθερία απο κοινωνικές και εθνικές δυνάμεις που καταπιέζονται στην Τουρκία.

Μίμης: “Αν βγούμε από το Ευρώ θα χιμήξουν οι Τούρκοι”.

Μαζί με την Δαμανάκη ο αυτοεξευτελισμός για την γενιά του Πολυτεχνείου

συνεχίζεται. Μια γενιά για την οποία η Ιστορία  και ο Ιστορικός  έχει φρικάρει με τα έργα της.
Μια γενιά που οδήγησε τους έλληνες στο να απαξιώσουν την προϋπάρχουσα ταυτότητα τους και κόψουν το ένα τους πόδι και τις ρίζες τους. Που μας οδήγησε στο να αποσυρθούμε από την προνομιακή μας περιοχή της μεσογείου και γενικά της κοντινής ανατολής. Μια περιοχή στην οποία κάνουμε μπίζνες και εξάγουμε πολιτισμό και επιρροή από την εποχή του Μ Αλέξανδρου, των ρωμαίων, και των βυζαντινών και μέχρι σήμερα.

Μια περιοχή  στην όποια  σήμερα (και πάλι μετά από αιώνες)  μετακινείται ο δυτικός καπιταλισμός. Μετακινείται  με χώρες υποδοχής του την Τουρκία  του 5% ανάπτυξη, και τα βαλκάνια (έκτος βεβαίως της Ελλάδος).
Μια περιοχή που μαζί με την μεσόγειο είναι ήδη Ιστορικό φιλέτο και στην οποία σύντομα χώρα μας θα κληθεί να “παλέψει”  για τα συμφέροντα άλλων. Των Αμερικανών, των Γερμανών, των Ρώσων ή των Γάλλων. Και θα παλέψει  δυνατά, μήπως έτσι μπορέσει να τσιμπήσει κάτι και για την ίδια,  κυρίως όμως για να κόψει την  φόρα της Τουρκίας που θα κάνει το δικό της παιχνίδι.
Και πάλι, όταν θα νικήσουν οι Αμερικανοί, θα μας «ξεβγάλουν» με ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και άντε το πολύ πολύ, μια επίσκεψη του φυλάρχου μας στον Πλανητάρχη,  με την οποία θα χαρούν οι ιθαγενείς για την σπουδαία μας σχέση.
Μια γενιά που αποχώρησε από παντού και βήμα βήμα έμαθε τις επόμενες γενιές  πώς το κυπριακό είναι (τελικά) θέμα των δυο κοινοτήτων, και ότι το αιγαίο (έλα μωρέ τώρα Εθνικιστή) έχει ψιλογκριζάρει…
Μια Γενιά χωρίς αυτοπεποίθηση που παρέμεινε οπαδός των Καραμανλήδων και των Παπανδρέου σε όλη της την ζωή. Που αναγνώρισε την αυθεντία, την πρόοδο, την σκέψη, και το δικαίωμα στην ηγεσία μόνο σε όσους έρχονταν απ έξω. Ψωνισμένοι με Χαρβαρντ και  London School of Economics και όχι με ΑΠΘ Μετσόβιο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Δημοκρίτειο ή το  Παν/μιο  Κρήτης
Πνευματικά υποτελείς…
Και μας έκαναν φτωχό συγγενή, μας κέρασαν χλεύη και ξεφτίλα, μας έκαναν βάρος της Ευρώπης για μια χούφτα ευρώπουλα και για να καλύψει τους μεταφυσικούς της φόβους.
Έφτιαξαν μια χώρα χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς όραμα και σχέδιο, που έχασε σταδιακά τους όλους τους στόχους της.  Μια χώρα που βαδίζει σε βέβαιη εθνική καταστροφή οικειοθελώς, με μοναδικό της στόχο να μείνει στο ευρώ και μέρος της καταστροφής της  ως το τέλος. Η πρόταση του Ανδρουλάκη και της γενιάς του που κυβερνά, είναι να είμαστε μέσα στην φωτιά, στο πυρήνα του ηφαιστείου -αν έτσι μας πουν- και μονιασμένοι… καιόμενοι ολοσχερώς ότι και αν γίνει σε βάρος μας.  Διότι αν βγούμε από την φωτιά θα είμαστε μοναχοί…
Έφτιαξαν χώρα  που αποχωρεί από την γειτονιά στην οποία έρχονται επιτέλους οι δουλειές μια χώρα που  αυτοκαταστρέφεται χωρίς εθνικό δικό της σχέδιο.
Και τώρα που αρχίζουμε να μιλάμε και να αναθεωρούμε την στάση μας ψάχνοντας τα βασικά όπως: Μια νέα αφήγηση, ένα απλό σχέδιο για μια νέα πορεία,  ο Μίμης ο Ευρωσκοταδιστής εισβάλει για να μας πουλήσει φόβο με το  τούρκικο καντάρι.
“Αν δεν είμαστε στο Ευρώ θα μας την πέσουν οι Τούρκοι”
 Αντί να καθοδήγει  ή να κάνει κάνει αυτοκριτική. τρομοκρατεί  την σκέψη και το κόσμο. Αυτοεξευτελισμός. Όλο το σκεπτικό της γενιάς της ήττας του 1974 και όλων των επόμενων σε λίγες λέξεις.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Ανδρουλάκης κατά την τελετή για την επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού κατά της χούντας από το κατάστρωμα του αντιτορπιλικού ”Βέλος” είπε για το ενδεχόμενο εξόχου απο το ευρώ
”Μα δεν θα επιστρέψουμε στο 2000 με την δραχμή – δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα”. ”Αν δεν βάλουμε γρήγορα ζώνη ασφαλείας στη χώρα, αν δεν κηρύξουμε εθνική συναγερμό, η επόμενη κυβέρνηση, ακόμα και αν έχει τους πιο πατριώτες από τους πατριώτες, δεν θα είναι ελληνική.
Σήμερα θα σας πω ότι δεν θα έχουμε επιστροφή στη δραχμή -θα το πω με μια υπερβολή- θα επιστρέψουμε στη ζώνη της Λίρας. Αλλά δεν θα είναι η Βρετανική Λίρα”…
 

«... σήμερα εσύ, αύριο εγώ» - Ξεκίνησε η φίμωση - Ξεκίνησε η άγρια και πούστικη λογοκρισία

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥΣΤΟΨΥΧΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ «ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ» ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
«ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ» ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΤΟ ΕΘΕΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ, ΑΦΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΧΡΗΣΤΕΥΘΗΚΕ.

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ, ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΕΣΕΙΣ... 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ:

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "HELLENICREVENGE" ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ:

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/05/esxatianasxesi.html
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/05/esxatianasxesi-40.html
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/05/blog-post_6250.html
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/05/blog-post_744.html

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "tsoutsouneros" ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ:

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/2011/05/26/o-filos-diinekis-katangeli-to-hellas-orthodoxy-gia-praktoristiko-blokarisma-tou-istologiou-tou-eschati-grammi-anascheseos/
http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/2011/05/27/o-filos-diinekis-katangeli-oti-to-istologio-tou-eschati-grammi-anascheseos-exakolouthi-na-ine-blokarismmeno/

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "epirus-ellas" ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ:

http://epirus-ellas.blogspot.com/2011/05/blog-post_1801.html

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ediknews" ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ:

http://ediknews.blogspot.com/2011/05/esxatianasxesi.html

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "peripatris" ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ:

http://peripatris.blogspot.com/2011/05/blog-post_6026.html







ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που μας διδάσκει μια μορφή δράσεως χωρίς συναίσθημα. Στη πολιτική συμβαίνει το ίδιο. Αν αυτός που καλείται να χαράξει στρατηγικούς στόχους άγεται και φέρεται από το συναίσθημα τότε η ήττα του είναι προδιαγεγραμμένη. Το συναίσθημα δεν σου επιτρέπει να χαράξεις στόχους, συνεπώς εισέρχεσαι σε ένα εχθρικό πεδίο χωρίς γνώση των θέσεων και των σκοπών του εχθρού και χωρίς δυνατότητα καθοδήγησης των δικών σου δυνάμεων. Το αποτέλεσμα είναι να εγκλωβιστείς σε κινήσεις που εξυπηρετούν τους στόχους του εχθρού. Αυτό ακριβώς που έπαθε ο κυπριακός ελληνισμός στα χέρια μιας ανεπαρκούς και βλακώδους ηγεσίας που είναι έρμαιο συναισθημάτων , που ολισθαίνει στη πολιτική των κενών συνθημάτων, που αδυνατεί κατ’ αρχήν να περιγράψει τα πράγματα και να ορίσει το πεδίο δράσεως.
Όπως ανέφερα και στη χθεσινή ανακοίνωση, το πολιτικό κατεστημένο ταυτίστηκε με τον πολιτικό στόχο της εισβολής που ήταν η συγκέντρωση των τουρκοκυπρίων σε μια αυτοδιοικούμενη ενιαία εδαφική ζώνη , που θα ολοκληρωθεί με συμφωνίες διεθνούς αναγνώρισης .Αν ο τούρκος κατακτητής πετύχει αυτό το στόχο τότε η Κύπρος χάνεται. Σε βάθος χρόνου, όχι μακρού, μεθοδεύεται ο εποικισμός ολόκληρης της Κύπρου από τούρκους και περιορίζεται ή παρουσία του ελληνισμού έως αφανισμού του. Συνεπώς η πολιτική ηγεσία του τόπου είναι μέρος του προβλήματος, είναι άθελα της φαντάζομαι , όργανο των τουρκικών σχεδίων.
Μας χρειάζεται μια άλλη ηγεσία που θα προκύψει μέσα από την σφυρηλάτηση μιας άλλης εθνικής πρότασης. Αγώνας δύσκολος και τιτάνιος που απαιτεί ατσάλινα νεύρα , αποφασιστικότητα , ευθυκρισία και τόλμη. Για να σωθεί η πατρίδα πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα η αλήθεια και να κτυπηθεί ο ενδοτικός ρόλος του κατεστημένου στα πλαίσια του εμβολισμού της λαϊκής συνείδησης από την στρατηγική της απελευθέρωσης. Το ζητούμενο είναι να σπάσει η συναισθηματική σχέση του λαού με το κατεστημένο. Να κτυπηθούν τα ινδάλματα του , να υποσκαφθούν οι υπαξίες του , να καταγγελθούν οι πολιτικές του, να αποκαλυφθούν οι προδοτικές διασυνδέσεις του και οι ιδιοτελείς σκοποί του.
Στο εθνικό θέμα τι ζητούμε; Να αποτρέψουμε την ολοκλήρωση του πολιτικού στόχου της εισβολής. Η στρατηγική της απελευθέρωσης προτάσσει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ως την μοναδική πρόταση που απαιτεί πάνω στις αδιαμφισβήτητες βάσεις της δημοκρατίας σε διεθνές επίπεδο , την ΔΙΑΣΠΟΡΑ των τουρκοκυπρίων και την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους.
Η πρόταση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι συμβατή με τις επικρατούσες αρχές και αξίες του πολιτισμένου κόσμου. Τούτο είναι πολύ σημαντικό . Διότι πάνω σε αυτή την συμφωνία αρχών θα στηρίξουμε την αναθεώρηση του «δικαιώματος» των τουρκοκυπρίων να θεωρούνται νόμιμοι πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας. Αν αρνηθούν μια λύση πραγματικής δημοκρατίας με καθολική ισχύ των αξιών της , τότε ταυτίζονται με τους εισβολείς και κατακτητές και δεν έχουν κανένα νόμιμο δικαίωμα σε αυτό το τόπο.
Στην ουσία η πρόταση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που απορρίπτει τους επαχθείς όρους του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης που αποτελούν και την αιτία των δεινών μας.
Η απόρριψη των απεχθών κατακτητικών όρων του Ζυριχικού συντάγματος μας φέρνει εκ νέου στο πνεύμα του αγώνα της ΕΟΚΑ για απελευθέρωση και αυτοδιάθεση. Η πρόταση λύσης της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που δικαιούμαστε , εδραζόμενοι στις αξίες που αποδέχεται η πολιτισμένη ανθρωπότητα, ανοίγει το δρόμο του ΕΝΟΠΛΟΥ ΑΓΩΝΑ για την εκδίωξη των βαρβάρων κατακτητών και των συνεργατών τους από τας χώματα της ελληνικής Κύπρου.
Έτσι ο ένοπλος απελευθερωτικός αγώνας μπαίνει στο τραπέζι των σχεδιασμών μας ως απόληξη ενός ορθού διεθνούς διπλωματικού αγώνος.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ