ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

[Ας μιλήσουμε επιτέλους!] Οι "Τσάμηδες" οργανώνονται στην Αλβανία

  • Ένα νέο πρόβλημα θα έχει να αντιμετωπίσει σύντομα η χώρα μας -σύμφωνα με πληροφορίες- και αφορά τους λεγόμενους «Τσάμηδες»
Με τη στήριξη της αλβανικής κυβέρνησης και με τη νομική στήριξη μεγάλου βρετανικού δικηγορικού γραφείου, οργανώσεις «Τσάμηδων» ετοιμάζονται για μαζικές προσφυγές εναντίον της Ελλάδας, με στόχο αυτές να οδηγηθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με αίτημα κυρίως την απόδοση ιθαγένειας και διεκδίκηση επιστροφής περιουσιών.
Αντί, λοιπόν, το υπουργείο Εξωτερικών -που γνωρίζει τις κινήσεις αυτές- να εξηγήσει στην αλβανική κυβέρνηση ότι η υπόθαλψη τέτοιων ζητημάτων θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και να προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, κάνει άλλη επιλογή: δεν κάνει απολύτως τίποτα...
Όπως συνηθίζεται, άλλωστε, οι φυσιολάτρες παρατηρητές παράγουν περισσότερο εθνικό έργο από το ανύπαρκτο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ολλανδός σοσιαλιστής βουλευτής ζητά στήριξη για την απελευθέρωση 2,700 Κουρδόπουλων από τα τουρκικά μπουντρούμια


Κουρδόπουλα της Τουρκίας [πηγή φωτογραφίας: 
http://weblog.sinteur.com/index.php/2006/04/26/turkey/]

«Ολλανδός σοσιαλιστής βουλευτής ζητά στήριξη για την απελευθέρωση 2,700 Κουρδόπουλων από τα τουρκικά μπουντρούμια»
19 Ιουνίου 2010
μετάφραση από τα ολλανδικά άρθρου της ‘SP.nl’ [18/06/2010]

Ο βουλευτής Harry van Bommel υποστηρίζει τη διεθνή πρόσκληση για δράση ώστε να επιτευχθεί η απελευθέρωση των περίπου 2700 παιδιών Κούρδων από τις τουρκικές φυλακές. Με ερωτησή του στην Κάτω Βουλή στον Υπουργό Εξωτερικών Verhagen του ζητεί να ασκήσει πίεση στην Τουρκία προκειμένου να συμμορφωθεί με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Σε μιαν κατ’ ευθείαν έκκληση του προς την ολλανδική UNICEF -πρέσβειρα Monique van der Ven και Paul van Vliet- της ζητά να στηρίξει τη σχετική διεθνή δράση.
Εκτιμάται ότι 2700 παιδιά περίπου, κουρδικής καταγωγής - τα περισσότερα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων - κρατούνται με βάση το Νόμο για Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας. Άλλα 7000 περίπου παιδιά αναμένουν εκδίκαση. Φυλάκιση έξι ετών και άνω είναι οι προνοούμενες ποινές που αντιμετωπίζουν. Στην Τουρκία, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των παιδιών κάνουν έκκληση προς το τουρκικό Κοινοβούλιο προκειμένου να υιοθετήσει μιαν τροπολογία, πριν από τις θερινές διακοπές, που να διασφαλίζει ότι τα παιδιά θα απελευθερωθούν. Η Σουηδική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Kurdocide Watch Chak αποφάσισε αυτή την εβδομάδα να ζητήσει απο την UNICEF να υιοθετήσει την εν λόγω πρόσκληση, διότι σε αυτήν τη φρικτή κατάσταση δεν φαίνεται να έρχεται τέλος.
Van Bommel: «Είναι επείγον, και μια διεθνής εκστρατεία μπορεί να επιταχύνη την απελευθέρωση των παιδιών αυτών. Ο Υπουργός Verhagen ορθώς άσκησεν κριτική πέρυσι στην Τουρκία γιατί είχεν κάνει την Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Παιδιού εξαιρετέαν απο τον αντι-τρομοκρατικό νόμο. Τώρα που όλο και περισσότερα παιδιά κλείνονται στις φυλακές, ο Υπουργός δεν μπορεί να τηρεί σιγή. Φυσικά, ελπίζω επίσης ότι η Monique van de Ven και ο Paul van Vliet θα αναλάβουν αμέσως δράση».
Με το νόμο για Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας στην Τουρκία, που ετέθη σε ισχύ το 2006, η Τουρκία έθεσεν εαυτόν σε αντίθεση με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που ορίζει ότι τα παιδιά υπόκεινται σε ξεχωριστό σύστημα δικαιοσύνης ειδικά για ανηλίκους. Μόνο σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, επιτρέπεται φυλάκιση των παιδιών και σε τέτοιαν περίπτωση θα πρέπει να διευκολύνεται και η καλή επαφή μεταξύ των παιδιών και των γονέων τους. Η άποψη των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ότι η Τουρκία δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις. Επι πλέον, η μεταχείρησή τους στις φυλακές είναι απαράδεκτη. Στις αρχές Μαΐου, τα παιδιά σε φυλακή του Ντιγιαρμπακίρ ήρθαν εξεγέρθηκαν, λόγω της κακής ιατρικής περίθαλψης.
‘Εμπροσθοφύλακας’


Είμαστε όλοι Ξενήδες κ. Εισαγγελέα!




Εμείς όλοι οι Blogers που θέλουμε να σερφάρουμε χωρίς περιορισμούς και να γράφουμε ελεύθερα

Εμείς όλοι που δεν ανεχόμαστε τη φίμωση και την καταπάτηση των ελευθεριών μας,

Δηλώνουμε ότι όχι απλά στεκόμαστε δίπλα στον πολιτικά διωκόμενο δικηγόρο Ξενή Ξενοφώντος αλλά είμαστε Ένα με αυτόν!

Δυστυχώς η κυπριακή δικαιοσύνη κατάφερε να κατακτήσει μια παγκόσμια «πρωτοτυπία»!
Διώκει διαχειριστή ιστολογίου για σχόλια που έγραψε ανώνυμος επισκέπτης!

Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να κάνει αυτό που τον προστάζει η συνείδηση και το καθήκον του! Αυτό που αυθόρμητα - και πριν δεχτεί «πιέσεις» δήλωσε δημόσια για την υπόθεση του Ξενή Ξενοφώντος και του Christofias Watch: ότι δηλαδη όσα αναρτήθηκαν στο «christofias-watch», δεν αποτελούν άμεσες ή έμμεσες απειλές!

Συντονιζόμαστε και εμείς πλήρως με τον Εμπροσθοφύλακα και καλούμε τους αναγνώστες μας σε δυναμική δράση. Ο Ξενής χρειάζεται τη βοήθειά μας.
Τη συμπαράστασή μας. Την αντίδρασή μας στη δίωξή του.
Διότι αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στο στόχαστρο
την άποψη μας στο διαδίκτυο,

αντιπαρακμη