ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: "ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΑΝΤΕΝΝΑ (Ελλάδος) ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ"

ΣAS  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΤΕ THN ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ TWITTER:


http://www.freedomjustice.com.cy/NewsAndEvents/Articles/30736.aspx

22/07/2011, Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: "ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΑΝΤΕΝΝΑ (Ελλάδος) ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ"

ΟΛΟΙ πλέον ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ


Κίνηση για
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Πάνος Ιωαννίδης
Πρόεδρος


From: Fanoulla Argyrou [mailto:fanoulla@rgyrou.com]
Sent: Friday, July 22, 2011 1:36 AM
Subject: FW: Demonstration outside ANTENNA NEW YORK


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ  ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚ
Πέραν των 250 διαμαρτυριών προς το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης Ελλάδος αγνοήθηκαν!

     

Στις 20 Ιουλίου 2011, ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε, από ομάδα Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων, έξω από τα γραφεία του ΑΝΤΕΝΝΑ στη Νέα Υόρκη, 5ωρη διαμαρτυρία εναντίον της προβολής της τουρκικής παραγωγής Εζέλ.

Οι διαδηλωτές διαμοίρασαν χιλιάδες φυλλάδια με ενημερωτικές πληροφορίες για το τι συνεχίζει να κάνει ο ΑΝΤΕΝΝΑ 1(Ελλάδος)
Τους διαδηλωτές πλαισίωσαν και πολλοί Ελληνοκύπριοι και Ελληνοκύπριες που ενημερώθηκαν για το θέμα και πήραν φυλλάδια να διανέμουν και οι ίδιοι. Συναντήθηκαν ακόμα και με Ελληνίδες που βρισκόντουσαν στην Νέα Υόρκη για διακοπές που τους είπαν ότι δεν το παρακολουθούσαν αλλά και εφόσον ενημερώθηκαν ότι ήταν γυρισμένο στην κατεχόμενη Κύπρο, δεν θα βλέπουν καθόλου ΑΝΤΕΝΝΑ 1 (Ελλάδος).  Οι εν λόγω κυρίες τους είπαν ότι δυστυχώς τα ελληνικά κανάλια έχουν γεμίσει με τουρκικές παραγωγές.

Η διαμαρτυρία ήταν άκρως επιτυχής, κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε και η Αστυνομία τους επέτρεψε να σταθούν ακριβώς μπροστά από την κύρια είσοδο του κτιρίου με τα συνθήματά τους που έλεγαν «ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» και «ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΕΖΕΛ/ΑΝΤΕΝΝΑ», κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες.  Φωτογραφικά στιγμιόπυπα  από την εκδήλωση στα συνημμμένα.

Τα γραφεία του Αντέννα βρίσκονται στην διάσημη και πολυσύχναστη 5τη Λεωφόρο στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Το κτίριο στο οποίο στεγάζονται ονομάζεται «OlympicTower" (πρώην οίκημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας το οποίο χτίστηκε από τον Αριστοτέλη Ωνάση προτού πεθάνει). Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, το Ίδρυμα Ωνάση, και πολλές ελληνικές εφοπλιστικές εταιρίες.

Αγνοήθηκαν 250 διαμαρτυρίες προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης Ελλάδος
Εν τω μεταξύ πληροφορούμαι ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Ελλάδος, έχει αρχειοθετήσει όλες τις επιστολές διαμαρτυριών που έλαβε για το θέμα Εζέλ/ΑΝΤΕΝΝΑ 1 (Ελλάδος)  δίχως να απαντήσει σε καμία! Και αυτό κατ΄εντολή του προέδρου του Συμβουλίου Ιωάννη Λασκαρίδη. Ο αριθμός των διαμαρτυριών που έφθασαν μέχρι στιγμής, μόνο στο Ε.Σ. Ραδιοτηλεόρασης Ελλάδος (εκτός εκείνων που στάλθηκαν στον ΑΝΤΕΝΝΑ 1 (Ελλάδος) που είναι κατά εκατοντάδες περισσότερες) ξεπερνούν τις 250! Και όλες μπήκαν στα συρτάρια τους, όπως λέει η σχετική πληροφορία,  κατ΄εντολή Λασκαρίδη (και Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου ε.τ.)http://www.eklogika.gr/page/anexartitesarxes/esradiotileorasi . Δίχως να σταλεί καμία απάντηση, ούτε έστω και μια επιβεβαίωση λήψης (acknowledgement). Τέτοια περιφρόνηση από ένα σώμα που η ύπαρξή του αφορά και μόνο τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ...
Εις απάντηση της πιο κάτω δήλωσης στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΑΝΤΕΝΝΑ 1 (Ελλάδος) :
"Σε περίοδο ειρήνης, όταν δεν υπάρχουν συγκρουσιακά ζητήματα μεταξύ των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, είναι λυπηρό κάποια άτομα να δημιουργούν τέτοιου είδους κλίμα, απλά και μόνο επειδή ένας παραγωγός επέλεξε μια τοποθεσία για να γυρίσει μια σειρά. Ωστόσο αυτά τα συγκεκριμένα άτομα δεν είναι η πλειονότητα του ελληνικού κοινού."

Απαντώ:  Η  τουρκική εισβολή και κατοχή της μισής μας πατρίδας Κύπρου συνεχίζεται Αυτά τα «κάποια άτομα» είναι 200,000 Ελληνοκυπρίων προσφύγων που ξεριζώθηκαν δια της βίας των όπλων από την κατοχική Τουρκία από τα σπίτια και τη γή τους,  ιδιοκτήτες των κατοχικών περιοχών όπου γυρίστηκε η Εζέλ.

Και  παραθέτω προς τους κυρίους του ΑΝΤΕΝΝΑ 1 (Ελλάδος) τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΑΜ κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο:
 «Η τουρκική απειλή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή. Το βλέπουμε αυτό στο Αιγαίο και στην Κύπρο» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπελγίτης, ο οποίος είχε στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς συνάντηση με τον ομόλογό του, στην Κύπρο, Δημήτρη Ηλιάδη"

http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/74437

Φανούλα Αργυρού
Δημοσιογράφος
Λονδίνο
21.7.2011

Το Πατριωτικό Μέτωπο, μπήκε ήδη σε παράταξη μάχης. Ή θα ξαναγίνουμε ραγιάδες, ή θα αντισταθούμε.

Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
www.pamet.gr, pametopo@gmail.com

Την εξευτελιστικότερη περίοδο της νεώτερης ιστορίας μας βιώνουμε ως έθνος και ως γένος από το 1897 και εντεύθεν, μετά την χθεσινή «συμφωνία» των 17, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την παραχώρηση του δικαιώματος σε ιδιώτες, συμμετοχής στο υποτιθέμενο «χρέος», ο Γ.Α.Π., παραχώρησε και το δικαίωμα κατάσχεσης της εθνικής αλλά και ιδιωτικής περιουσίας του καθενός εξ’ ημών, σε οποιονδήποτε «δανειστή» μας. Συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των Τούρκων. Την ίδια ώρα, με την εγκληματική συμφωνία για περιορισμό του λειτουργικού κόστους της Εθνικής μας Άμυνας, από τα 2,5 δις ευρώ, στα 200 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2013, αποφασίσθηκε ουσιαστικά η διάλυση της Άμυνας της χώρας. Και φυσικά η προετοιμασία για το επόμενο βήμα, του περαιτέρω περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας. Περάσαμε πια την «πύλη της κόλασης» και εισερχόμαστε με καταιγιστικούς ρυθμούς, σε περιπέτειες, των οποίων την διαδρομή, ούτε ο χειρότερος εφιάλτης, δεν θα μπορούσε να περιγράψει.

Αυτό που εμφανίζεται από τις χτεσινές αποφάσεις της «Ευρωζώνης (κυρίως της Γερμανίας δηλαδή, κατ’ εντολή του διεθνούς τραπεζικού κατεστημένου) είναι η πάση θυσία προστασία του Ευρώ και των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ τραπεζών που το διαχειρίζονται αποκλειστικά. Η «διάσωση» της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι παρά η τοποθέτησή της σε καθεστώς «αναγκαστικής διαχείρισής της», στα πρότυπα πτωχευμένων εταιρειών. Η ολοκλήρωση δηλαδή της εθνικής μας ταπείνωσης, που ξεκίνησε το 2010 με την συνυπογραφή του πρώτου μνημονίου και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Μοναδικός στόχος, όπως ξεκαθαρίζεται στα προγράμματα αποκρατικοποιήσεων, είναι αρχικά η παράδοση κάθε πλουτοπαραγωγικής μας πηγής και αργότερα η παράδοση εδαφών. Μια πρώτη νύξη γίνεται με την πώληση στο 100% του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού. Η ίδια η «αποτυχία» εφαρμογής του πρώτου μνημονίου, κάνει ολοφάνερες τις προθέσεις της «Ευρωζώνης», στο μέτρο που οι ίδιοι εγγυήθηκαν με τους τρίμηνους ελέγχους την «εφαρμογή» των προδοτικών συμφωνιών της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, το Πατριωτικό Μέτωπο, που εδώ και τρία χρόνια ύψωσε θαρραλέα και γενναία φωνή για την Πατρίδα, τον Λαό μας και την Δημοκρατία, καλεί για μιαν ακόμη φορά, όλους τους Έλληνες στων οποίων την καρδιά κυλάει ακόμη η φωτιά της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, να συμπαραταχθούν στον κοινό αγώνα. Δεν έχουμε ούτε δευτερόλεπτο για χάσιμο. Το ρολόι της ιστορίας χτυπά και η υποχρέωσή μας στις γενιές που αγωνίστηκαν για την ελευθερία αυτού του τόπου, αλλά και στις γενιές που έρχονται, είναι πια όχι μόνο δεδομένη, αλλά και μη διαπραγματεύσιμη ανάγκη. Σε όλους τους τόνους, σε όλα τα ελεύθερα βήματα, οφείλουμε να διακηρύξουμε πως το σχέδιο που εφαρμόζεται εναντίον της Πατρίδας μας, είναι σχέδιο υποδούλωσης, παράδοσης του Εθνικού μας πλούτου, εξαθλίωσης και υποταγής του Λαού μας. Το Πατριωτικό Μέτωπο δηλώνει για μία ακόμη φορά πως δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ της κυβέρνησης Παπανδρέου από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου κι έπειτα., και ασφαλώς το ίδιο ισχύει για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ που αφορά Εθνική Περιουσία. Καλεί επίσης τους Έλληνες Πατριώτες, στην Ελλάδα, την Κύπρο και στο εξωτερικό, να δραστηριοποιηθούν, κάνοντας παγκοσμίως γνωστό την ΑΡΝΗΣΗ του Ελληνικού Λαού να αποδεχτεί τα σχέδια υποδούλωσης που εκδηλώνονται εις βάρος μας. 
 
Ακόμη, γυρίζουμε τις πλάτες στους «σωτήρες» και «μεσσίες» που φυτρώνουν σαν «μανιτάρια», ακονίζοντας τα μαχαίρια για να ικανοποιήσουν την πείνα τους για εξουσία και οικονομικά οφέλη, μέσα από τη διαχείριση της κρίσης. Το είπαμε, θα το ξαναπούμε και θα συνεχίσουμε να το λέμε, έστω και κουραστικά: Όποιος σε αυτήν την αρνητικότατη για την Πατρίδα και τον Λαό μας συγκυρία, παρουσιάζεται ως ο «θεραπευτής, δια πάσαν νόσον και δια πάσαν μ….», είναι είτε βλάξ, είτε πολιτικός απατεώνας-πτωματοφάγο όρνιο. Μοναδική μας υποχρέωση είναι να συμπαραταχθούμε στην κοινή γραμμή της μάχης, αφήνοντας στην άκρη, τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές, επί μέρους διαφορές μας. Το Πατριωτικό Μέτωπο, του οποίου τα στελέχη, δεν είναι και δεν θα είναι υποψήφιοι διαχειριστές οποιαδήποτε τύπου, όπως αυτό και καταστατικά ξεκαθαρίζεται, είναι ο μοναδικός εκείνος πολιτικός φορέας, που εγγυάται την δυνατότητα να φιλοξενηθούμε όλοι στο ευρύχωρο σπίτι του αγνού και άδολου πατριωτισμού. Αυτού του πατριωτισμού που γέννησε τις επαναστάσεις, εθνικοαπελευθερωτικές και κοινωνικές, στο πέρασμα της ιστορίας μας. Φτύνουμε κατάμουτρα τους «μεσσίες» του τύπου «εγώ θα σώσω την Ελλάδα, ψηφίστε με», τους «σωτήρες» νεοσταλινικού τύπου, που βλέπουν ακόμη «ταξικό» το ζήτημα της εθνικής μας κυριαρχίας, τους πατριώτες του τύπου «ζήτω η πατρίδα, ζήτω η θρησκεία, τρία βιβλία 40 ευρώ» και φυσικά τους θλιβερούς νεοταξίτες, που βλέπουν «αδέλφια» τους, στα πρόσωπα του Γκρουέφσκυ, του Ερντογάν και σε κάθε λογής πρακτόρικο μανιτάρι που ξεφύτρωσε παρασιτικά, στο πληγωμένο κορμί της ελληνικής κοινωνίας, φυτεμένο από μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών.

Ενώνουμε τα χέρια, τη φωνή μας, την οργή μας, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Οι στιγμές που βιώνουμε, είναι στιγμές ευθύνης, στους ήρωες μας, στους μάρτυρές μας, στους ποιητές μας, στους σοφούς δασκάλους μας, αλλά και στις νέες γενιές. Χρωστάμε πολλά σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μην είμαστε σήμερα Ντιγιάρμπακιρ. Χρωστάμε πολλά στις νέες γενιές, στις οποίες είμαστε υπόλογοι και υπεύθυνοι για το χάλι που δημιουργήσαμε. Εμείς του Πατριωτικού Μετώπου, είμαστε εδώ και δηλώνουμε παρόν, σε παράταξη μάλιστα μάχης. Δεν θέλουμε, δεν μπορούμε να ζητήσουμε να γίνουμε «χαλίφηδες στη θέση τουχαλίφη», «πλοίαρχοι» στο «καράβι που βουλιάζει». Απλά, πολύ απλά, επαναλαμβάνουμε τη ρήση του Στρατηγού μπάρμπα-Γιάννη Μακρυγιάννη: «Ελάτε να φκειάξωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί».
 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΕΡΑΠΟΒΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011



ΤΗΝ 20/7/74 ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΘΥΛΑΚΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ....
Η ΑΝΤΙΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΕΙΧΕ "ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ" ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΤΗΣ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ Α/ΓΕΕΦ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ Α/ΕΔ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ....
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ! ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
Κώστας Μαυροσκούφης

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Παγκύπρια δράση















Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδόμαδας έγινε δράση σε όλη την Κύπρο εξ αφορμής της 20ης Ιουλίου και της τραγωδίας στο Ζύγι. Η δράση μας ήταν πολυμορφική όπως αναγραφή συνθημάτων στους τοίχους, τοποθέτηση πανό σε κεντρικούς δρόμους, παρουσία συναγωνιστών στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας και στο Προεδρικό στις 20 Ιουλίου και εκστρατεία ενημέρωσης με φυλλάδια και τρικάκια. Στις επόμενες ώρες θα ακολουθήσουν και άλλες φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό.

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η θρυλική Φαϊρούζ τραγουδά το « Ω Ιερουσαλήμ »


Η θρυλική Φαϊρούζ τραγουδά το « Ω Ιερουσαλήμ »
ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ

Bankers get billions while Somalia is left with famine

The latest summit of heads of State and Government of the Euro Area countries came up with a plan that openly supports bankers at the expense of European people's welfare and against worker rights. (See my full analysis of the EU summit for more information). Similar measures will soon be taken in the US, once the debt ceiling debate is solved.

Such unfair, neo-feudalistic decisions are taken in a period where the UN has declared famine in Southern Somalia.

Without any need to further comment on this outrageous inhumanity of our world I offer to you the following videos:








The world must change. Bankers and plutocrats cannot live at the expense of peoples' lives.

ΠΗΓΗ

Σχέδιο Μάρσαλ: Πάλι «θα τρώμε με χρυσά κουτάλια»;Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Συγγνώμη, αλλά πόθεν «Σχέδιο Μάρσαλ»; Μας χαρίσανε τίποτε λεφτά και μας το κρύβουν;Η έννοια του Σχεδίου Μάρσαλ είναι συγκεκριμένη και δεν είναι δυνατόν να υιοθετείται από κανέναν – ακόμη και αν πρόκειται για εξαγωγή της στην ΕΕ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τους εκεί αξιωματούχους και να επανεισαχθεί και εδραιωθεί στην Ελλάδα. Υπενθυμίζω ότι – όπως διαβάζουμε και στο Λεξικό της Νέας Οικονομίας του καθηγητή Γ. Αγαπητού – ότι το συγκεκριμένο Σχέδιο προτάθηκε μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Τζορτζ Μάρσαλ.


Σύμφωνα με την πρότασή του, ΗΠΑ και Καναδάς κλήθηκαν να προσφέρουν – προσοχή, να προσφέρουν και όχι να δανείσουν – στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ευρώπη (που είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο πεδίο μάχης στη διάρκεια του πολέμου), βοήθεια ίση προς το 1% του αμερικανικού ΑΕΠ.

Η βοήθεια δόθηκε μεταξύ της 3ης Απριλίου 1948 και της 30ής Ιουνίου 1952 και εντάχθηκε στο γενικότερο «Δόγμα Τρούμαν», που δεν περιλάμβανε μόνο οικονομική υποστήριξη για την ανασυγκρότηση της Ευρώπης, αλλά και πολιτική εξάρτηση.

Βέβαια, εκείνη ακριβώς την περίοδο, η Ελλάδα είχε εμπλακεί σε έναν αδελφοκτόνο σπαραγμό, με αποτέλεσμα να μην κατορθώσει να επωφεληθεί πλήρως από το ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα.

Μερικές θλιβερές διαπιστώσεις

Διαπιστώνω πως εκείνοι ακριβώς που διαφήμιζαν την χρεοκοπία της χώρας, τώρα πανηγυρίζουν επειδή τα… κατάφεραν!

Ως εκ τούτου, αισθάνομαι την ανάγκη να προειδοποιήσω τους υπουργούς που χειροκροτούσαν χθες τον πρωθυπουργό, αλλά και όλους τους κομπορρημονούντες, με πρώτους τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Βενιζέλο, καθώς και όλους τους βουλευτές και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και άλλων μικροτέρων κομμάτων, ότι ο διάβολος κρύβεται στην λεπτομέρεια.

Και μπορεί να βρεθούν μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.

Και το κυριότερο: Ότι είναι ορατός ο κίνδυνος πολύ σύντομα να βγουν «φασούλια», που τώρα παριστάνουν ότι δεν βλέπουν.

Θεωρώ επίσης απαράδεκτο να αποφαίνεται κάποιος επί ενός γενικού κειμένου, από όπου προκύπτει τι παίρνουμε, αλλά όχι και τι δίνουμε.

Κι’ αν αυτά που θα κληθούμε να δώσουμε είναι ακριβότερα από αυτά που «πήραμε»; Τι θα έλθουν να πουν τότε;

Ποτάμια έτρεχαν χθες τα λόγια από τους «μεγάλους διαπραγματευτές». Μόλις, όμως, ερχόταν η συζήτηση στα νέα μέτρα και στις εμπράγματες εγγυήσεις έπεφτε ξαφνικά η ομίχλη: Θα δούμε, όχι άλλα μέτρα αρκεί να κάνουμε αυτό που πρέπει, βιάζομαι να πάω στο υπουργικό συμβούλιο...

Μήπως μπορούν να μας πουν τι συμφώνησαν στη διάρκεια της «σκληρής διαπραγμάτευσης»; Θα μας υποχρεώσουν.

Διότι Σχέδιο Μάρσαλ ΔΕΝ είναι! Κατά καμία έννοια – ούτε καν την πιο ελαστική!

Κι’ αν οι Ευρωπαίοι το αποκαλούν «το ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ», η αλήθεια είναι πως απ’ έξω πέρασε και δεν κόλλησε.

Η χώρα προχώρησε στην αναδιάρθρωση του χρέους της και την περιμένει ένας Γολγοθάς, χωρίς μάλιστα να έχει τιμωρηθεί ούτε ένας από τους υπαιτίους.

Το να βαφτίζει κανείς τις προχθεσινές αποφάσεις «Σχέδιο Μάρσαλ», είναι τουλάχιστον ιεροσυλία – καθώς το προηγούμενο είχε δοθεί για να ανοικοδομηθεί η Ευρώπη μετά τις καταστροφές που της προκάλεσε η χιτλερική Γερμανία και τώρα εμφανίζονται οι απόγονοι εκείνων των Γερμανών ως… φιλάνθρωποι, εξαφανίζοντας την Ελλάδα από τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη.

Είναι δε τέτοιο το θράσος (ντόπιων και Ευρωπαίων) που τόλμησαν να βαφτίσουν «Σχέδιο Μάρσαλ» την τεχνική βοήθεια που θα μας προσφέρουν.

Θα βοηθήσουν τους «ανίκανους Έλληνες»

Τι θα κάνουν δηλαδή; Όπως λένε, δημιουργήθηκε μια Task Force, μια δύναμη κρούσης, που θα βοηθήσει τους «ανίκανους Έλληνες» να απορροφήσουν κοινοτικούς πόρους, να προχωρήσουν στις αποκρατικοποιήσεις και συλλέξουν τους φόρους.

Ουσιαστικά, αυτό που έκανε και πέτυχε και ανέχθηκε η Ελλάδα, είναι να βαφτιστεί Σχέδιο Μάρσαλ η… ανικανότητα!

Ενδεικτικό του πολιτικού καιροσκοπισμού και της προπαγάνδας είναι ότι την ημέρα, προχθές, που συζητείτο στην Ευρώπη η πτώχευση της χώρας, βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν στο ντούκου την υπόθεση της Ζήμενς, αλλά και την χρηματοδότηση των χρεοκοπημένων κομμάτων που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και τώρα πανηγυρίζουν κι’ από πάνω!

Τέλος, καλό θα ήταν ειδικά οι δημοσιογράφοι να μην χρησιμοποιούν τον όρο «Σχέδιο Μάρσαλ» για την παρούσα κατάσταση, παρά μόνο ειρωνικά.

Διότι όταν ο Μάρσαλ ανακοίνωσε την πρότασή του μετά τον πόλεμο, ένας συνάδελφός μας της εποχής είχε δημοσιεύσει το γνωστό άρθρο υπό τον τίτλο «Θα τρώμε με χρυσά κουτάλια»!

Και, ως γνωστόν, το μόνο που φάγαμε μετά, ήσαν οι σάρκες μας!
 

Κλείδωσε το πρώτο πακέτο μέτρων – Τι περιλαμβάνει

Συναίνεση έφερε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οικονομία. Η σύσκεψη των αρχηγών κλείδωσε το πρώτο πακέτο μέτρων και δεσμεύτηκε για νέο κύμα βραχυπρόθεσμων μέτρων, τα οποία να αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από τη τραγωδία της 11ης Ιουλίου.

Πρόεδρος και πολιτικοί αρχηγοί, κατέληξαν χθες σε πακέτο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μείωση θέσεων, υπερωριών και επιδομάτων στο ευρύτερο δημόσιο τομέα, στόχευση των κοινωνικών παροχών και κατάργηση ημικρατικών οργανισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η κατάργηση θέσεων στο ευρύτερο δημόσιο τομέα, η παγοποίηση των διαδικασιών πλήρωσης κενών θέσεων και η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5 χιλιάδες τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το βραχυπρόθεσμο πακέτο περιλαμβάνει επίσης επέκταση του χρόνου των προσαυξήσεων, ένταξη των νεοεισερχομένων στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων και υπολογισμό της σύνταξης και του εφάπαξ, με βάση το μέσο όρο μισθών των τελευταίων 30 μηνών.
sigmalive

ΚΤΥΠΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΤΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ


Οι οδηγοί ΤΑΞΙ αποτελούν μια συμπαγή ομάδα πληθυσμού , ένα επαγγελματικό χώρο που η πλειοψηφία τους είναι έλληνες. Τέτοιες ομάδες εθνικά ομοιογενείς στον επαγγελματικό χώρο, αποτελούν στόχο της τοπικής διοίκησης των διεθνών τοκογλύφων. Θέλουν να καταστρέψουν το έθνος διαλύοντας τις ομοιογενείς παραγωγικές και εργασιακές ενώσεις. Ο στόχος τους είναι να μπουν σε όλη τη εργασιακή και παραγωγική βάση οι μετανάστες. Τούτο σε βάθος χρόνου εκμηδενίζει κάθε δυνατότητα εθνικής ομοθυμίας και αντίστασης.
Εδώ είναι που πρέπει να κατανοηθεί η πρόταση του δημοκρατικού εθνικοκοινωνισμού. Η αντιπροσώπευση στις δομές εξουσίας των παραγωγικών – εργατικών ενώσεων μέσα από διαδικασίες συμμετοχής των μικρών κλάδων με κοινά συμφέροντα. Με την συμμετοχή των λαϊκών επαγγελματικών ενώσεων στη παραγωγή της εξουσίας θα αντιμετωπιστεί η επέλαση της παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης .Μονάχα με την συμμετοχή του λαού στην εξουσία γύρω από τη ΜΕΡΙΜΝΑ για το ψωμί του , θα εκδηλωθεί η μεγίστη αντίσταση.
Είμαστε μαζί με τους ταξιτζήδες στον αγώνα τους , που αυθορμήτως δείχνουν το δρόμο της αντίστασης στη τυραννία. ΚΤΥΠΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΤΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ. Αυτό διδάσκουν οι μαχόμενοι ταξιτζήδες. Αφήστε το λαό να περάσει από τα διόδια χωρίς να πληρώσει . Κλείστε τις εφορίες , τις νομαρχίες , οδηγείστε αυτό το τέρας σε παράλυση. Όταν το κράτος θα σταματήσει να απορροφά ενέργεια από την εργασία του λαού τότε θα καταρρεύσει. Βέβαια θα αντιδράσει σαν ένα θηρίο που του παίρνεις το θύμα που κατασπαράζει. Ήδη έχει πάρει στοιχεία και ετοιμάζεται να κτυπήσει με το σύστημα δικαιοσύνης που διαθέτει. Αν κτυπηθεί και αυτό το σύστημα τότε όλα θα πάνε καλύτερα.
Η Ελλάδα θα επιστρέψει στους έλληνες μέσα από σκληρούς αγώνες και προπάντων μέσα από δράσεις που δεν θα ελεγχθούν από το σύστημα.
Μικρές αυτόνομες ομάδες που θα δρουν ανεξέλεγκτα και χωρίς κεντρικό συντονιστικό κέντρο. Η δύναμη που θα ενώνει αυτές τις ομάδες θα είναι η ιδέα και η αγάπη στη πατρίδα. Αυτή την ιδέα αν την εκφράσει μια εθνική διανόηση τότε μια μεγάλη μέρα θα ξημερώσει στο έθνος. Η σκέψη η υψηλή των ελλήνων που αναπλάττει το σύμπαν θα σμίξει με τον αγώνα του λαού για το ψωμί του και την υπεράσπιση του τίμιου όργου του. Από το σμίξιμο τούτο θα ανατείλει ένας νέος μεγάλος ελληνικός πολιτισμός.
Κάτω το κράτος των τοκογλύφων.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ

«Μάπα το καρπούζι» θα μάς βγει τελικώς και με τον Νίκο Λυγερό από ό,τι φαίνεται

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011
Βίντεο ντοκουμέντο - «Μάπα το καρπούζι» θα μάς βγει τελικώς και με τον Νίκο Λυγερό από ό,τι φαίνεται: Υπέρ τής συνεκμεταλλεύσεως τού Αιγαίου Πελάγους μάς προέκυψε κι ο κύριος... Μα καλά, δεν έχει μείνει ούτε ένας Έλληνας όρθιος πια;
ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ