ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

«Στρατηγική», «Ψυχραιμία» και λοιποί νεολογισμοί

Του Ιωάννη Σ. Λάμπρου

Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες της ποιοτικής αναβάθμισης των τουρκικών προκλήσεων στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου Πελάγους. Στην συνεχιζόμενη αυτή επίδειξη αναθεωρητισμού εκ μέρους της Άγκυρας, η ελληνική κυβέρνηση απαντά με φράσεις οι οποίες επαναλαμβάνονται πολλά χρόνια τώρα και οι οποίες καταδεικνύουν την χρόνια παράλυση της ελληνικής πολιτείας. Φράσεις όπως «
καλούμε την Τουρκία να επιδείξει υπευθυνότητα και να αναλογιστεί την σοβαρότητα των κινήσεων της», «οι κινήσεις της Άγκυρας δεν συντελούν στην δημιουργία εποικοδομητικού κλίματος» ή η κλασσική πλέον ατάκα «οι κινήσεις της Τουρκίας αξιολογούνται».
Πέραν του γεγονότος ότι καταδεικνύουν περιορισμένη γνώση της πλούσιας ελληνικής γλώσσας φανερώνουν και την παντελή έλλειψη επιτελικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων. Αντί συντονισμένης αντίδρασης η οποία θα αποτρέπει τους νομάδες γείτονες μας από αναθεωρητικές κινήσεις στο Αιγαίο και στην Θράκη, η ελληνική κυβέρνηση καταφεύγει σε νεολογισμούς του τύπου ‘
στρατηγική ψυχραιμία’ και ‘μέρισμα ειρήνης΄. Εκφράσεις κενές περιεχομένου οι οποίες προκαλούν τον γέλωτα προσπαθώντας παράλληλα ανεπιτυχώς να καλύψουν την απουσία αποφασιστικότητας και την γύμνια στρατηγικής. Όταν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αντίδρασης και αξιόπιστες στρατιωτικές δυνάμεις τότε η μόνη ψύχραιμη επιλογή είναι αυτή η οποία αποθαρρύνει τον αντίπαλο και στο παρόν και στο μέλλον. Και κάτι ακόμα. Η άνευρη, χλιαρή αντίδραση είναι για κάποιους ο πλέον πολιτισμένος τρόπος να αντιδρά το ελλαδικό κράτος σε περιπτώσεις όπου παραβιάζονται τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Έτσι, ισχυρίζονται οι ίδιοι, εκτιμάται ο ώριμος και συνετός τρόπος αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης από τρίτους. Προσποιούμενοι τους συνετούς, αποδεικνύουμε την ανυπαρξία μας με αποτέλεσμα το αρχαιότερο έθνος του Δυτικού κόσμου να έχει καταντήσει ένας τρισάθλιος αχθοφόρος πιστοποιητικών καλής συμπεριφοράς.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Δυο από τις θεμελιώδης αρχές επί των οποίων στηρίζεται η ζωή της εθνικής λαϊκής κοινότητας είναι η αρχή της αυτονομίας δηλαδή της διακυβέρνησης και νομοθέτησης του κοινού βίου  μέσα από την ελεύθερη βούληση της και η αρχή της κυριαρχίας επί της πατρώας γης.
Κοινωνία που δεν μπορεί να νομοθετεί η ίδια τη ζωή της και να εξουσιάζει τη γη της δεν νοείται κοινωνία ελευθέρων ανθρώπων αλλά σύναξη σκλάβων. Σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση θέλουν να μας οδηγήσουν οι πολιτικοί της υποχώρησης, που παζαρεύουν τα δίκαια μας με τους κατακτητές. Θέλουν να νομοθετείται η ζωή μας μέσα από ένα ομόσπονδο μόρφωμα, από τους τούρκους κατακτητές και η γη μας επίσης να δοθεί σε αυτούς που την άρπαξαν και την κατέχουν από την εισβολή του 1974.
Οι δουλόφρονες πολιτικοί παραβαίνουν τις θεμελιώδης αρχές της ελευθερίας που καταξιώθηκαν με τους αγώνες και το αίμα των ηρώων.
Καμία νομιμότητα δεν μπορεί να προκύψει από τις πράξεις των μειοδοτών.
Η μοναδική νομιμότητα παράγεται από τον υπέρ της ελευθερίας αγώνα.
Τίποτα δεν σεβόμαστε ούτε αποδεχόμαστε από όσα οι δουλόφρονες πολιτικοί υπέγραψαν, συμφώνησαν, υποσχέθηκαν προς τους κατακτητές.
Όταν θα πάρουμε τη δύναμη από το λαό, θα ρίψουμε στη πυρά όλες τις συνθήκες της υποταγής και θα διεκδικήσουμε τα εθνικά δίκαια μας με τη φωτιά και  το ατσάλι.
Απαιτούμε τον πανεθνικό σχεδιασμό του  ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα.
Ούτε μια χούφτα χώμα στους κατακτητές.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Αποσαφήνιση μέτρων για τη διετία 2011-12

Oι Βρυξέλλες επιμένουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσει τα νέα μέτρα που θα πάρει κατά τη διετία 2011 και 2012 για την περαιτέρω μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που αρχίζουν σήμερα στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα. Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων θα τεθούν τα διαρθρωτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από φέτος και τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ κατά τη διετία 2011 και 2012, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν.
Σύμφωνα με τον Αμαντέου Αλφατάιγ, οι διαβουλεύσεις θα κρατήσουν 2-3 εβδομάδες και θα έχουν ως αντικείμενο την αποτελεσματικότητα των μέτρων του Προγράμματος Σταθερότητας για το 2010 με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες (από 12,7% του ΑΕΠ σε 8,7%) και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στο ECOFIN του Μαΐου. Οι συζητήσεις, όμως, θα επικεντρωθούν στα νέα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν κατά τη διετία 2011 και 2011.
Αυτό που επιδιώκει η Επιτροπή είναι η πλήρης εφαρμογή το 2010 των δημοσιονομικών μέτρων που αποφασίστηκαν στο ECOFIN του περασμένου Φεβρουαρίου, να αρχίσει η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό...) και να συμφωνηθούν τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ κατά την επόμενη διετία, διευκρίνισε ο Αμαντέου Αλφατάιγ, σύμφωνα με τον οποίο οι Βρυξέλλες ζητούν από την Αθήνα να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά της για το πώς θα μειωθεί το έλλειμμα το 2011 και 2012. "Είναι αναγκαίο να μας δώσει η Αθήνα διευκρινίσεις για τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβει την επόμενη διετία", παρατήρησε ο εκπρόσωπος.
Ο κ. Αλφατάιγ περιορίστηκε στην απόφαση της 11ης Απριλίου για δανειοδότηση της Ελλάδας με το ποσό των 30 δισ. ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης το πρώτο έτος κίνησης του μηχανισμού στήριξης, εφόσον ζητηθεί από την Αθήνα. "Είναι πολύ δύσκολο να προγραμματίσουμε για τα επόμενα χρόνια" είπε, αποφεύγοντας επίσης να προσδιορίσει το ποσό της επιπλέον δανειοδότησης που θα χορηγήσει το ΔΝΤ. Η ιδέα είναι να έχουμε 2/3 και 1/3, πρόσθεσε.

Ο "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ" ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Γράφει ο Κεμάλ Φαρζλή- από την πομακική εφημερίδα ʽΖΑΓΑΛΙΣΑ' 

Οι πραγματικά υπεύθυνοι! Απανωτά κρούσματα καταστροφής Ελληνικών σημαιών σε σχολεία σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στη Θράκη. Στο Γυμνάσιο - Λύκειο του Ιάσμου η σημαία σκίστηκε κρεμάστηκε επιδεικτικά στα κάγκελα του αυλόγυρου.

Την παραμονή της 25ης Μαρτίου ανάλογο περιστατικό συνέβη και στο δημοτικό σχολείο του Πομακοχωριού Κένταυρος. Αυτό που εμείς ως ΖΑΓΑΛΙΣΑ έχουμε δηλώσουμε είναι ότι ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ μόνο τα Πομακόπουλα που προέβησαν σε αυτές τις ενέργειες.


Την πραγματική ευθύνη την έχει το εκπαιδευτικό σύστημα και το σχολείο που παράγει γενίτσαρους με ανθελληνικό μίσος, κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου διαμορφώνεται ο χαρακτήρας και το ιδεολογικό σύμπαν των παιδιών. Τώρα η Θάλεια Δραγώνα θέλει να ολοκληρώσει το έγκλημα και σε επίπεδο νηπιαγωγείου, με την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας.



Ακόμη, ευθύνη φέρουν οι δάσκαλοι, άλλοι διότι ενσπείρουν μίσος στην καρδιά των παιδιών και άλλοι, κυρίως οι χριστιανοί, οι οποίοι σε σημαντικό ποσοστό αδιαφορούν για ό,τι συμβαίνει και δεν ανταποκρίνονται στην αποστολή τους και στο μισθό που παίρνουν από τα χρήματα των φορολογουμένων... Ευθύνη φέρει η πολιτεία, όχι γενικά και αόριστα, αλλά ο εκάστοτε νομάρχης Ξάνθης και Ροδόπης, ο εκάστοτε διευθυντής περιφερειακής εκπαίδευσης, οι σχολικοί σύμβουλοι, οι χριστιανοί βουλευτές των νομών Ροδόπης Ξάνθης (οι οποίοι μάλιστα τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν στις κυβερνήσεις δεν έχουν καν το άλλοθι της μη επιρροής...), ο/η Περιφερειάρχης και όλο το σύστημα που υποβαθμίζει, διαστρεβλώνει και δεν αντιλαμβάνεται (από φυσική βλακεία;) τι συμβαίνει. Ευθύνη έχουν και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι -τίμιοι και διεφθαρμένοι που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Πότε για παράδειγμα η εφορία Ροδόπης Ξάνθης έκανε έλεγχο για το πόθεν έσχες στους ψευτομουφτήδες, οι οποίοι φαίνεται να διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά; Πόσες φορές το ΙΚΑ με δική του πρωτοβουλία έλεγξε όλο τον μηχανισμό που λειτουργεί στα ορεινά Πομακοχώρια και στα πεδινά με άτυπα νηπιαγωγεία, με σεμινάρια κοπτικής, ηλεκτρονικών υπολογιστών κλπ; Ποια είναι η πηγή όλων αυτών των χρημάτων;


Τους επισκέφθηκε ποτέ η εφορία ή θεωρούν το θέμα «εθνικό», το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο πελατειακής συναλλαγής νομαρχών και μειονοτικών εθνικιστών βουλευτών κλπ; Ποιος νομάρχης έχει το σθένος να αντιδράσει; Ποιος βουλευτής έχει καταγγείλει ποτέ το μαύρο ανθελληνικό χρήμα που κυκλοφορεί άφθονο στη Θράκη;


Στην πραγματικότητα Θράκη είναι ο παράδεισος του τουρκικού μαύρου χρήματος και όχι κάποια εξωτικά νησιά... 


ΠΗΓΗ:ΖΑΓΑΛΙΣΑ

Άρθρο από τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ κ.Φώτη Παπαφώτη


«Γνωρίστε την αλήθειαν, και η
αλήθεια θα σας ελευθερώσει»

ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕ ΤΟΥ ’74
ή
Τα απόρρητα Πρακτικά της Σύσκεψης
των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας το 1974

                                                                                 Του Φώτη Παπαφώτη

Γνωρίστε τα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΩΤΑΤΑ για την Κυπριακήν Τραγωδίαν απόρρητα Πρακτικά της Σύσκεψης των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας η οποία έγινε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 1974.

Μέσα από την ανάγνωση και τη σε βάθος μελέτη αυτών των απόρρητων Πρακτικών της διήμερης Σύσκεψης των δύο Κυβερνήσεων αποκαλύπτονται με όλο το αποκρουστικό τους πρόσωπο οι ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

Σημειώνω απλά και λακωνικά και χωρίς ανάλυση ΜΕΡΙΚΕΣ μόνον ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΗΓΕΣΙΑΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:-

Πρώτη πικρή Αλήθεια:-         Η Σύσκεψη ήταν σικέ, δηλαδή η κατάληξή της προκαθορίστηκε με παρασκηνιακές ενέργειες και μυστικές συμφωνίες.

Δεύτερη πικρή Αλήθεια:-         Η Σύσκεψη έγινε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ – ολόκληρους τρεισήμισι μήνες μετά το τέλος της Εισβολής, αντί ΑΜΕΣΩΣ μετά την Εισβολή.  Αυτό ερμηνεύεται ότι δεν είχαν πρόβλημα με την Κατοχήν οι Ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας.

Τρίτη πικρή Αλήθεια:-         ΟΥΔΕΜΙΑ, απολύτως ΟΥΔΕΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ παρουσιάστηκε στη Σύσκεψη για να συζητηθεί και να ληφθούν οι ενδεικνυόμενες ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:-

α)      Για τους λόγους που οδήγησαν στο Πραξικόπημα.

β)      Για το ποιοι έκαμαν το Πραξικόπημα.

γ)      Για τα μέτρα που ελήφθηκαν και γιατί απέτυχαν να αντιμετωπίσουν το Πραξικόπημα.


                                                                                                                                 .../...2
– 2 –



δ)      Για την νομική δίωξη και παραδειγματικήν τιμωρίαν των Πραξικοπηματιών.

ε)      Για τους στόχους της Εισβολής.

στ)    Για τους λόγους για τους οποίους η Κύπρος παρέμεινε ακάλυπτη έναντι των Εισβολέων τόσον από την Κύπρο όσο και από την Ελλάδα. Και για τους υπεύθυνους για την προδοσία αυτήν.

ζ)      Για το ποιος διέταξε την εγκατάλειψη της Αμμοχώστου, της Καρπασίας και της Μόρφου και την παράδοσή τους αμαχητί στους Εισβολείς.

η)      Για το ποιος διέταξε και γιατί την επιστροφήν των υποβρυχίων στην βάση τους τη στιγμή που ήταν έτοιμα να πλήξουν δραστικά και αποτελεσματικά τον Στόλον Εισβολής.  Και να θέσουν τέρμα στην εισβολήν της Τουρκίας στο Νησί μας.

θ)      Για το ποιος ή ποιοι συμφώνησαν με την Τουρκίαν η Αμμόχωστος να μείνει ακατοίκητη από τους Εισβολείς και να δοθεί πίσω στους νόμιμους κάτοικούς της αφού η Κύπρος πρώτα συμφωνήσει οι Τούρκοι να κρατήσουν τα υπόλοιπα κατακτηθέντα εδάφη. Για το ποιος ή ποιοι παρεχώρησαν στους κατακτητές τα «υπόλοιπα κατακτηθέντα εδάφη»;  Και για την νομική δίωξη και παραδειγματικήν τιμωρίαν αυτών των ΠΡΟΔΟΤΩΝ της Πατρίδας.

ι)       Για το ΓΙΑΤΙ η εγγυήτρια Μεγάλη Βρεττανία δεν επροστάτευσεν την Κύπρο από τους Εισβολείς.

ια)     Για το ποιες χώρες ενεθάρρυναν ή υπεβοήθησαν ή ανέχθηκαν την Εισβολήν.

ιβ)     Για τον σκοτεινόν ρόλον του Κίσσιγκερ στο Πραξικόπημα και την Εισβολήν.

ιγ)     Για το ποια μέτρα, ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ έπρεπε να ληφθούν για τον τερματισμόν της κατοχής.

ιδ)     Για το ποια αξιοποίηση έπρεπε να γίνει του Ψηφίσματος 3212/1974 και του Ψηφίσματος 365/1974 ώστε το ταχύτερον να απαλλαγούμε από την Τουρκικήν Κατοχήν. 

         Αντί της υποβολής των ανωτέρω και άλλων σχετικών Μελετών.  Και της διεξοδικής μελέτης και της σοβαρής συζήτησης.  Αντ’ αυτών είχαμε προειλημμένες αποφάσεις στις οποίες, και σε συζητήσεις ΕΞΠΡΕΣ δύο ημερών κατά το πρότυπο της ανταλλαγής πληροφοριών και απόψεων στα καφενεία των χωριών, κατέληξεν η Σύσκεψη των δύο Κυβερνήσεων!...


                                                                                                                                                      .../...3



– 3 –

         Και η κατάληξη των ΚΟΥΒΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕ ήταν:-

         α)         Είμαστε μόνοι.  Μας εγκατέλειψαν όλοι.

         β)         Δεν μπορούμε να διώξουμε τους Τούρκους.

         γ)         Δεν πρέπει να δίδουμεν την εντύπωση στον Κυπριακόν Λαόν ότι το          Ζήτημά του μπορεί να λυθεί μέσω των Ηνωμένων Εθνών.  Αυτό          δημιουργεί ψευδαισθήσεις.

         δ)         Δεχόμαστε ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΝ Ομοσπονδίαν.

         ε)      Να προτείνουμε πολυπεριφερειακή Ομοσπονδία.  Και αν οι Τούρκοι          επιμένουν, να δεχθούμε τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.  Αυτές είναι          οι ΣΙΚΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ «ΕΛΛΑΔΑ –          ΚΥΠΡΟΣ»  στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 1974 στην Αθήνα.  Και          έτσι ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ να υιοθετήσουμε τον ΣΤΟΧΟΝ της Εισβολής –          δηλαδή κάναμε Λάβαρο του Αγώνα μας τη Ρατσιστική Διχοτομική          Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία!...


Σημείωση:
Τα Απόρρητα Πρακτικά της διήμερης Σύσκεψης των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας που έγινεν στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 1974, και τα οποία θα δημοσιευθούν ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ στην συνέχεια είναι παρμένα από το βιβλίο τσέπης των εκδόσεων «Το μώλυ»  με τίτλον:-

«Η άλλη Κατάθεση – ΑΠΟΡΡΗΤΟΝ: –
Τα πρακτικά της σύσκεψης του 1974».

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ 1974