ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Mπορεί η Ελλάδα να μην αναγνωρίζει την ΑΟΖ της, αλλά πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ! Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική ΑΟΖ, η οποία συνεχίζεται με την ΑΟΖ της Κύπρου! Δηλαδή, αναγνωρίζεται (το έτσι ή αλλιώς γεγονός) ότι το Καστελόριζο επεπτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το όριο της ΑΟΖ της Κύπρου. Οι χάρτες δόθηκαν και στην ελληνική πολιτική ηγεσία, περιγράφοντας την πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.
Για να πραγματοποιηθεί αυτό ο αγωγός αυτός θα πρέπει να διασχίζει την θαλάσσια περιοχή που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αποτελεί μέρος της ελληνικής ΑΟΖ και πιο συγκεκριμένα του τμήματος της ΑΟΖ που η Ελλάδα διαθέτει στην θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου χάρις την ύπαρξη του Καστελορίζου, της Ρώ και της Μεγίστης.
Image
Επομένως με την πρόταση τους αυτοί, οι Ισραηλινοί με σαφή τρόπο αναγνωρίζουν την ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή και δίνουν στην Ελλάδα ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί υποστήριξης των ελληνικών θέσεων για το συγκεκριμένο θέμα. Πρακτικά δημιουργείται ένα πολύ ισχυρό ενεργειακό μπλοκ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τις ΗΠΑ να βάζουν την ... εταιρεία εξόρυξης και εκμετάλλευσης!
Image
Το ζητούμενο πια δεν είναι αν η Ελλάδα έχει κοινά συμφέροντα με χώρες της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας αλλά πως θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσεις τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας αφού στα τέλη Απριλίου οι Ισραηλινοί θα γνωρίζουν την ποσότητα του φυσικού αερίου στο κοίτασμα Λεβιάθαν και αν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το κοίτασμα.
Συζήτηση για το θέμα είχαν χτές ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Άβιγκτορ Λίμπερμαν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Μυστικοί φάκελοι και μυστικές συμφωνίες, οργιάζουν στο παρασκήνιο των συμφωνιών για την προμήθεια φυσικού αερίου. Για άλλη μια φορά η δυσοσμία της διαφθοράς ξεχύνεται από τα υπόγεια των ημικρατικών οργανισμών και της κυβερνήσεως.
Η τόσο σοβαρή υπόθεση του φυσικού αερίου ακολουθεί σκοτεινές διόδους και αφανείς διαδικασίες την ώρα που η βουλή υπνόττει και τα κόμματα του κατεστημένου αρκούνται σε ρητορικές αψιμαχίες.
Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης, που εκτός του ότι ενδέχεται να υποκρύπτει εθνική προδοσία , αναδίδει οσμή ιδιοτελούς διαχείρισης.
Ο λαός απαιτεί πλήρη διαφάνεια . Αμφιβάλλουμε αν θα την απαιτήσει και η βουλή. Οι θεατρινισμοί του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου περί παραίτησης του υπουργού, δεν αγγίζουν την ουσία του προβλήματος. Αν υπάρχουν υποψίες διαφθοράς , πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Να γίνει εμπεριστατωμένη έρευνα του θέματος ώστε να λάμψει η αλήθεια. Να ξεσκεπαστούν τα ιδιωτικά συμφέροντα που μέσω του ημικρατικού οργανισμού παρεισφρέουν στην όλη διαδικασία των συμφωνιών.
Θέλουμε να μάθουμε, ποιοι ανέλαβαν και με ποια ωφελήματα τη διεκπεραίωση αυτής της συμφωνίας προμήθειας του φυσικού αερίου, που θα παγώσει ταυτόχρονα την υπόθεση εξόρυξης του φυσικού αερίου από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της πατρίδος μας.
Αν εμείς οι εθνικιστές είχαμε φωνή στη βουλή, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ο λαός θα είχε περισσότερη πληροφόρηση και οι διάφοροι άρπαγες και αγύρτες θα κινδύνευαν ανα πάσα στιγμή να χάσουν τα πάντα . Καμιά ανοχή στη διαφθορά . Δήμευση της περιουσίας τους και ισόβια εξορία μετά την έκτιση της ποινής .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ –ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ