ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΟΔΟΠΗΣ!!!

Αναμεταδότες ΣμιγάδαςΕρωτήσεις σε Γ. Πεταλωτή (ΠΑΣΟΚ) και Ε. Στυλιανίδη (ΝΔ)
 
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες μελών του, διαμαρτύρεται με αγανάκτηση για την έλλειψη ραδιοτηλεοπτικής και διαδικτυακής κάλυψης, στα ορεινά Πομακοχώρια του νομού Ροδόπης.
 
Άλλωστε, η ΖΑΓΑΛΙΣΑ, ήταν αυτή που πρώτη ανέδειξε το θέμα για τα Πομακοχώρια της Οργάνης, και ιδιαίτερα για την κλοπή του εξοπλισμού από τους αναμεταδότες στον οικισμό Σμιγάδα (ΖΑΓΑΛΙΣΑ, φ. 21, Σεπτέμβριος 2008).
 
Θυμίζουμε την ανεξάρτητη κίνηση κατοίκου από την Άνω Βυρσίνη να συγκεντρώσει υπογραφές για το ίδιο ακριβώς θέμα. Η κίνηση αυτή, μεταξύ άλλων, υποστηρίχθηκε από όλους τους εκπαιδευτικούς του χωριού. Οι υπογραφές επιδόθηκαν σε όλες τις αρμόδιες αρχές (Κοινότητα, Περιφέρεια, βουλευτές), με μεγάλη δημοσιότητα (εφ. ΧΡΟΝΟΣ 25.4.2009 και 30.4.2009, εφ. ΠΑΡΟΝ 8.3.2009). Ωστόσο, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα, το «αυτί» των αρμοδίων δεν …ίδρωσε!
 
Θυμίζουμε τη δήλωση του τότε υπεύθυνου υπουργού κ. Στυλιανίδη Ευριπίδη, για δωρεάν αποκωδικοποιητές για λήψη των ελληνικών καναλιών μέσω ΟΤΕ και δορυφόρου Hellas Sat, δήλωση που έγινε σε καφενείο της Χλόης (εφ. ΧΡΟΝΟΣ 6.6.2009). Ο κ.Στυλιανίδης αποχώρησε από το αρμόδιο υπουργείο Συγκοινωνιών και μαζί μ’ αυτόν αποχώρησε και η υπόσχεσή του. Καμία συνέχεια δεν υπάρχει φαίνεται στις υποσχέσειςτων υπουργών…
 
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Π.Α.Μ.Θ, κ. Σταμάτης Δημήτριος, απέστειλε έγγραφο προς τους δήμους και κοινότητες, όπου ζητούσε να του απαντήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με την ραδιοφωνική, τηλεοπτική και την κάλυψη κινητής τηλεφωνίας. Παρόλο που έλαβε επίσημη απάντηση για τα προβλήματα, δεν προέβη σε καμία ενέργεια προς επίλυσή τους.
 
Θυμίζουμε, τέλος, ότι στις 17.7.08 οι βουλευτές Θράκης του ΠΑΣΟΚ Γ.Πεταλωτής και Γ. Ντόλιος, τότε στην αντιπολίτευση, κατέθεσαν ερώτηση προς την κυβέρνηση για την «ανεπαρκή τηλεοπτική κάλυψη των ορεινών οικισμών των νομών Ροδόπης και Έβρου» (δε θα σχολιάσουμε τη χρήση του όρου ορεινών οικισμών). Ειδικότερα, η ερώτηση κατέληγε ως εξής: “Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί 1) εάν γνωρίζουν τα προβλήματα λήψης σήματος ελληνικών κρατικών καναλιών (αλλά και ιδιωτικών) στην ορεινή ζώνη των νομών Ροδόπης και Έβρου και πού οφείλονται, 2) Εάν αντιλαμβάνονται τις πολύπτυχες συνέπειες των προβλημάτων αυτών, 3) Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων, 4) Πότε προβλέπει η Κυβέρνηση ότι θα αποκατασταθούν τα εν λόγω προβλήματα” (ΖΑΓΑΛΙΣΑ φ. 21, Σεπτέμβριος 2008).
 
Αναμεταδότες Σμιγάδας, 2Ο ερωτών τότε, βουλευτής αντιπολίτευσης, κ. Πεταλωτής είναι σήμερα ένας από τους συναρμόδιους υπουργούς για τις τηλεπικοινωνίες και ο κ. Ντόλιος προήχθη σε υφυπουργό. Μετά από δέκα περίπου μήνες στην εξουσία οι δύο Θρακιώτες υπουργοί, έχουν ξεχάσει ακόμα και αυτά που έλεγαν οι ίδιοι. Έχουν γράψει τους Πομάκους στα παλιά τους (εάν έχουν τέτοια) παπούτσια!
 
Ο κ. Στυλιανίδης ως υπουργός τότε, στην προαναφερόμενη επίσκεψή του στο Πομακοχώρι Χλόη της Κοινότητας Κέχρου, πέραν της δωρεάν τηλεοπτικής κάλυψης, ανέφερε και τα εξής : «Αντίστοιχες σκέψεις έχουμε για την τοποθέτηση κάποιων κεραιών WF κυρίως σε στέκια της νεολαίας, γιατί μου ζήτησαν και τα παιδιά των χωριών αυτών, να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δορυφορικό ίντερνετ δωρεάν. Σε όλα αυτά δουλεύουμε και πιστεύω ότι είναι ευχάριστο το γεγονός ότι μπορούμε τώρα να τους το ανακοινώσουμε πια ως δρομολογημένα έργα». Τώρα τι δρομολόγησε ο κ. Στυλιανίδης και εάν από τότε ξανα-ασχολήθηκε με τις υποσχέσεις που έδωσε ο ίδιος, το ξέρει μόνος του!
 
Εμείς, ως Ζαγάλισα, ερωτούμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον Κομοτηναίο κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή προσωπικά:
Θεωρείτε τους Πομάκους κατοίκους των ορεινών οικισμών της Ροδόπης Έλληνες Πολίτες ή όχι;
Αν ναι, έχουν οι Πομάκοι αυτοί δικαίωμα στην ενημέρωση και ψυχαγωγία που προσφέρει η ελληνική τηλεόραση, κρατική και ιδιωτική;
Στους λογαριασμούς ΔΕΗ πληρώνουν για ΕΡΤ; Αν, ναι, τότε, που είναι η Ελληνική κρατική τηλεόραση; Θα ήταν πιο δίκαιο να πληρώνουν για Βουλγαρική και Τουρκική (σήμα των οποίων λαμβάνουν δωρεάν).
Σκοπεύετε να ερευνήσετε την καταγγελίατ ης εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΣΑ για την ύποπτη κλοπή του εξοπλισμού των αναμεταδοτών (Ελληνικών καναλιών) από τον οικισμό Σμιγάδα της Κοινότητας Οργάνης; Σας θυμίζουμε ότι ο εξοπλισμός αυτός πληρώθηκε με χρήματα του Ελληνικού κράτους, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, το 2002. Σας ενδιαφέρει, λοιπόν, χάριν της διαφάνειας που διατείνεστε ότι υπεραμύνεστε, να μάθετε που πήγαν τα χρήματα του Ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Σας ενδιαφέρει ή όχι το γεγονός ότι με την αδιαφορία σας αυτή, στρέφεται ένα μεγάλο ποσοστό Πομάκων στα χέρια της τουρκικής προπαγάνδας;
Πότε επιτέλους θα μάθετε να κρατάτε τις υποσχέσεις σας και να είστε συνεπείς στα λεγόμενα σας, για να γνωρίζουμε κι εμείς αν αξίζει τον κόπο να σας ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές ή όχι;
 

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΟΡΓΟΥΕΛΙΑΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ - ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΙΑ

ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΚΥΡΩΝΑΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

04/09/2010

Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα προβλέπει Γερμανός οικονομολόγος

Σε ένα ακραίο σενάριο καταλήγει Γερμανός οικονομολόγος ο οποίος υποστηρίζει πως η μακροχρόνια εφαρμογή των οικονομικών μέτρων και οι εντάσεις στην ελληνική κοινωνία μπορούν να οδηγήσουν σε εμφύλιο πόλεμο.
Την άποψη αυτή διατυπώνει ο Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών στο Μόναχο, που κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη γειτονική Ιταλία επισήμανε πως τα σκληρά μέτρα όχι μόνο δε θα αποτρέψουν την πτώχευση αλλά ίσως οδηγήσει τη χώρα μας σε έναν νέο εμφύλιο πόλεμο.
«Η πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, αποπληθωρισμού και ύφεσης θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου», είπε ο Σιν σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph.
Ο ίδιος προσέθεσε πως παρόλο που η κοινωνία έχει συνοχή σε μια περίοδο απεργιών τα αποτελέσματα των μέτρων λιτότητας θα φανούν στο δεύτερο έτος εφαρμογής τους σε συνδυασμό με την αύξηση της ανεργίας και της πολιτικής "κόπωσης".
Ο οικονομολόγος συνέχισε τις δυσοίωνες προβλέψεις του λέγοντας πως η φυγή της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ δεν είναι η χειρότερη πιθανότητας υπογραμμίζοντας πως η χώρας μας βρίσκεται στα πρόθυρα μιας δεύτερης κρίσης.

Αισιόδοξοι ο Τρισέ και ο Αλμούνια

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν η «χειρότερη δυνατή επιλογή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο. «Δημιουργήσαμε το ευρώ για να πετύχουμε τη κοινή αγορά για την ευημερία και τη σταθερότητα της Ευρώπης», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Απαντώντας σε προτάσεις ομιλητών για υποτίμηση του ευρώ σε σχέση με το επίπεδο του 1,30 έναντι του δολαρίου στο οποίο κινείται σήμερα, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ απέρριψε τον ενδεχόμενο επισημαίνοντας τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα του νομίσματος.
Στην ίδια επιχειρηματική σύνοδο στη λίμνη Κόμο, ο επίτροπος της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό, Χοακίμ Αλμούνια, είπε ότι ο ίδιος έχει "πλήρη εμπιστοσύνη" στα μέτρα που πήρε η Ελλάδα μετά την κρίση.
Πρόσθεσε ότι οι εκθέσεις της ΕΕ δείχνουν ότι η υλοποίηση «γίνεται με επαρκή τρόπο». (
πηγή)

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ

ΑΥΡΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ , ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΥΣ

HELLENICREVENGE

 

[Ελλήνων Αφύπνιση] Θα αφυπνισθεί επιτέλους ο Ελληνικός λαός;

Θα συνεχίζουμε να ψηφίζουμε αυτούς που πρόδωσαν το έθνος μας;Η Ελλάδα σήμερα μπορούμε να πούμε πως βρίσκεται στο σημείο 0. Ίσως για πολλούς έχει πλέον βυθιστεί αυτός ο τόπος καθώς ελπίδα δεν φαίνεται να προσφέρεται από πουθενά. Η αλήθεια είναι πως όσο συνεχίζουμε ως λαός να βυθιζόμαστε στον βαθύ ύπνο στον οποίο μας έχουν ωθήσει οι πολιτικοί μας ταγοί, τα πράγματα δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν.
Ως πότε Έλληνες θα ανέχεστε αυτούς τους ανθρώπους, που εσείς οι ίδιοι ψηφίζετε ξανά και ξανά, να ξεπωλούν κάθε κομμάτι της πατρίδας μας, χωρίς να σας ρωτούν; Ως πότε Έλληνες θα ανέχεστε αυτοί οι άνθρωποι, που βρίσκονται στις θέσεις αυτές για να σας υπηρετούν, να σας χτυπούν αλύπητα με σκοπό την ισοπέδωση σας; Μέχρι πότε θα ανέχεστε να καταστρέφουν το μέλλον της πατρίδος μας και των παιδιών μας;
Πότε επιτέλους θα αντιδράσετε στην πολιτική τους που ισοπεδώνει εμάς τους Έλληνες και οδηγεί τα ελληνόπουλα μας στην μετανάστευση, ενώ παράλληλα φροντίζει να βελτιώνει τις συνθήκες ζωής μόνο των μεταναστών; Μέχρι πότε θα συνεχίσετε να μένετε προσκολλημένοι στις δήθεν πολιτικές ιδεολογίες και εγκλωβισμένοι στα κομματικά «μαντριά»; Τι σας πονά περισσότερο επιτέλους; Το κόμμα ή η πατρίδα; Το μέλλον μας, το μέλλον όλων των Ελλήνων ή η αύξηση των ποσοστών των κομμάτων; Αν σας ενδιαφέρει πραγματικά το μέλλον μας …γιατί κάνετε ξανά και ξανά το ίδιο λάθος; Γιατί ψηφίζετε τους ίδιους ανθρώπους που διαπιστωμένα έχουν εμπλακεί σε οικονομικά σκάνδαλα; Γιατί ψηφίζετε τους ίδιους ανθρώπους που το μόνο μέλημα τους είναι ο πλουτισμός και η πολιτική τους ανέλιξη και σε καμία περίπτωση το δημόσιο εθνικό συμφέρον;; Μόνοι μας Έλληνες καταστρέφουμε όλα αυτά τα χρόνια το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας. Σταματήστε επιτέλους να σκέφτεστε κομματικά και σκεφτείτε με βάση το εθνικό δημόσιο συμφέρον. Σκεφτείτε το συλλογικό συμφέρον και όχι το προσωπικό. Επιτέλους Έλληνες ήρθε η ώρα να φερθούμε ως γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Επιτέλους ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε στις βλέψεις των πειθήνιων οργάνων της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που εργάζονται πλέον ξεκάθαρα για την επίτευξη της εξαθλίωσης του λαού μας. Είναι επιτέλους καιρός να ξεφύγουμε από τις κομματικές πειθαρχίες και να απαιτήσουμε να έρθουν στο προσκήνιο πνευματικοί άνθρωποι με όραμα, οι οποίοι να μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα μας και κυρίως να αγαπούν το έθνος μας. Είναι καιρός Έλληνες να απεμπλακούμε από το βρώμικο πολιτικό καθεστώς της διαφθοράς και της εν ψυχρώ προδοσίας το οποίο μας έχουν επιβάλει εδώ και δεκαετίες. Ήρθε επιτέλους η ώρα να αντιδράσουμε μαζικά με σκοπό να διαφυλάξουμε την ίδια μας την ύπαρξη, το ίδιο μας το έθνος, το μέλλον των παιδιών μας. Ένα πρέπει να είναι πλέον το σύνθημα στα χείλη όλων μας. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ! Ελάτε να αποδείξουμε στα όργανα της Νέας Τάξης Πραγμάτων πως εμείς οι Έλληνες όταν πρέπει είμαστε ενωμένοι και βάζουμε στην άκρη τις κομματικές ιδεολογίες. Αφυπνισθείτε επιτέλους Έλληνες!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΚΡΙΑ" ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ

2 Νοεμβρίου 1931
Εγραφε ο 47χρονος τοτε Αγγελος Σικελιανός...
"Αν οποιεσδήποτε αιτίες καιροσκοπικής πολιτικής δικαιολογούνε την ελληνική κυβέρνηση για την εφεκτική της στάση ως προς το ζήτημα της επαναστάσεως της Κύπρου ασφαλώς όμως τίποτε δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει έπειτα απ΄ τα ύστερα προπάντων γεγονότα οποιονδήποτε σκεπτόμενον και αισθανόμενον Ελληνα που θα δίσταζε την ώρα αυτή να το αντικρίσει όχι μόνον με το φως του τοπικού κυπριακού μαρτυρίου αλλά και με το φως ολόκληρης τη σύγχρονής μας ιστορίας και σε αναλογία με την έκταση αυτού του φωτισμού να το προβάλει τόσο στην ψυχή ολόγυρα του ηθικά και εθνικά αλληλέγγυου λαού, όσο και στην ίδια την ψυχή του λαού της Βρετανίας και σιμά σε τούτη στην ψυχή ακέριου του πολιτισμένου κόσμου."
Μερικές τυπωμένες σειρές στην εφημερίδα "Ελεύθερο Βήμα" της τότε εποχής.
Η "επανάσταση της Κύπρου" που μετατρέπεται σε "μαρτύριον της Κύπρου" γεγονός που προσέκρουσε στη "καιροσκοπική πολιτική" της τότε ελληνικής κυβέρνησης.
Με τον τρόπο του αφήνει να υπονοηθεί ο δισταγμός και το έλλειμμα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τον κυπριακό που είναι ΕΝΑ αλλά και η βίαιη ανιστόρητη και απολίτιστη αντίδραση της Βρετανίας.
Ταυτόχρονα τονίζει το ΧΡΕΟΣ εναγώνιας συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο λαό της Κύπρου χρέος που χρεώνεται σε κάθε "σκεπτόμενον και αισθανόμενον Ελληνα".
Στηλιτεύεται ο κυνισμός και η υποκρισία της αποικιοκρατικής βρετανικής πολιτικής εν ονόματι του δήθεν "εκπολιτισμού" των αποίκων. Και το κείμενο απολήγει σε προτροπή για "παλλαϊκό συναγερμό του μέσα και του έξω ελληνισμού" προς αναγνώριση της ελληνικότητας του νησιού και υπεράσπιση της αυτοδιάθεσής του. Γιατί «η σιωπή και του πιο ασήμαντου την ώρα τούτη έλληνα πολίτη πιέζει, παραπάνω από κάθε ξένη βία [...] την ψυχή της Κύπρου."
Δεν είχε περάσει ούτε ένας μήνας απο τα αιματηρά επεισόδια στο νησί όταν ο Σικελιανός έγραφε τα παραπάνω προς αφύπνιση συνειδήσεων.
Την ηρωική εξέγερση των Κυπρίων τον Οκτώβριο του 1931 με διάγγελμα του Μητροπολίτη Κιτίου Νικοδήμου. Ακολούθησε στις 21 Οκτωβρίου το ξέσπασμα σοβαρών επεισόδίων που καταλήγουν στον εμπρησμό κυβερνητικών και αστυνομικών αυτοκινήτων αλλά και του Κυβερνείου, που αντιμετωπίζεται από τους Αγγλους με φονικούς πυροβολισμούς ακόμα και εναντίον του άοπλου πλήθους που ζητά την ελευθερία του.
Η εξέγερση γενικεύεται καταπλέουν προς καταστολή της τέσσερα βρετανικά πλοία στα λιμάνια του νησιού και επιβάλλεται στρατιωτικός νόμος. Στο μεταξύ πολλοί σκοτώνονται και τραυματίζονται περισσότεροι συλλαμβάνονται και απευλάνονται. Η εξέγερση τελικώς ελέγχεται και η αποικιοκρατική εξουσία μεταφορφώνεται σε στυγνή δικτατορία καταλύοντας και τα τελευταία ίχνη ελευθερίας των Κυπρίων.
Τα συγκεκριμένα γεγονότα επονομάστηκαν "Οκτωβριανά" σηματοδοτώντας μια κρίσιμη αιχμή στον κυπριακό αγώνα απεξάρτησης από την αγγλοκρατία η αρχή της οποίας ανάγεται ήδη στο 1878· το τέλος της έληξε τυπικά το 1950. Δεν φαίνεται να συγκίνησε ιδιαίτερα ούτε την τότε κυβέρνηση ούτε και τους τότε διανοουμένους το εγερτήριο σάλπισμα του Σικελιανού.
Δεν συγκίνησε και δεν έπεισε ακόμα και μέχρι τις μέρες μας που η αυτοδιάθεση (δικαίωμα όλων των λαών) παραμένει άπιαστο όνειρο.
Με τις ελληνικές κυβερνήσεις να αρνούνται να υπερασπίσουν το Ελληνικό-Κυπριακό έδαφος και τους πολιτικούς ή να την θεωρούν "μακριά" ή και να φορτώνουν τις δικές τους ευθύνες...τις δικές τους αποφάσεις στους Κύπριους πολιτικούς ξεπλένοντας τα χέρια τους ως Πόντιοι Πιλάτοι.
Και μια Κυπριακή κοινωνία που τρέφουν ως Ελληνες (δυστυχώς) ένα απο τα ίδια της φυλής μας το διχασμό.Αρνούνται να ομονοήσουν προτείνοντας ανόητες,ανεφάρμοστες εως και προδοτικές λύσεις για τον Ελληνισμό.Φτάνουν ακόμα κάποιοι "προοδευτικοί" στο σημείο να θεωρούν απαραίτητη την όποια ελληνική παρουσία μόνο και μόνο λόγο Τουρκίας ειδάλλως είναι έτοιμοι να αρνηθούν και την ελληνικότητα τους αλλά και να προδόσουν τους αγώνες των προγόνων τους.
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ


Κάνετε μεγάλο λάθος κύριε Χριστόφια αν νομίζετε πως θα επιβάλετε στον κυπριακό ελληνισμό το ενδοτικό σχέδιο λύσης που εκπονήσατε , τη λύση Χριστόφια.Δείχνετε με την επιμονή σας οτι αγνοείτε πλήρως τα διδάγματα της πρόσφατης ιστορίας μας , αγνοείτε τους αιματηρούς αγώνες του ελληνισμού για ελευθερία και ένωση με την Ελλάδα , αγνωείτε τον πόθο των προσφύγων για επιστροφή στη γη τους , αγνοείτε την ιστορική αλήθεια της ελληνικότητας της Κύπρου, αγνοείτε την υπερηφάνεια των ελλήνων και την απέχθεια τους προς το "δίκαιο" της βίας , αγνοείτε την λατρεία που τρέφει αυτός ο λαός προς την ελευθερία , την δημοκρατία , τη δικαιοσύυνη , αγνοείτε οτι το σχέδιο σας αντίκειται στις αξίες και τις αρχές για τις οποίες ο ελληνισμός αγωνίζεται σε όλο το μάκρος της ιστορίας του , αγνοείτε οτι η άθλια σύναξη την οποία ονομάζετε "εθνικό συμβούλιο"δεν εκφράζει την βούληση του κυπριακού ελληνισμού και του ελληνικού έθνους.Αγνοείτε και περιφρονείτε τα πάντα χωρίς να υπολογίζετε τις συνέπειες μιας επιβολής του σχεδίου σας που θα έρθουν σε πλήρη αντίθεση με την εθνική και ιστορική αλήθεια . Όμως αυτή η αντίθεση , αργά η γρήγορα θα καταλήξει στη σύγκρουση και ίσως στον εμφύλιο σπαραγμό.Και για αυτή την δραματική εξέλιξη θα φέρετε αιωνίως το βάρος της ευθύνης και εσείς και οι σύμβουλοι και συνοδηπόροι σας.
Κύριε Χριστόφια , οι συμβιβασμοί με τους κατακτητές δεν οδηγούν σε λύσεις αλλά ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου και των σφοδρών συγκρούσεων .Οι σκλαβωμένες πατρίδες δεν ανακτώνται με συμβιβασμούς αλλα με απελευθερωτικούς αγώνες.Χρεός σας ειναι ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , ως πρόεδρος ενός κράτους του ελληνισμού , να καταγγείλετε τη κατοχή και να εργαστείτε για την απελευθέρωση χωρίς καμμία υποχώρηση.Αν δεν το μπορείτε , παραιτηθείτε και αφήστε την ιστορία να πάρει το δρόμο του ιερού αγώνα της ελευθερίας που θα ενώσει πραγματικά τους όπου γης έλληνες.
Η λύση που επιδιώκετε κύριε Χριστόφια επειδή συγκρούεται με την εθνική και ιστορική αλήθεια θα παράξει κατ' ανάγκη βίαιες συγκρούσεις στην κοινωνία.Ας το σκεφτείτε .

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
...............
Έχουν δικαίωμα να μιλήσουν
οι νεκροί και οι αγέννητοι.
Ένα ποτάμι δάκρυα και αίμα
αυλακώνει τούτο το νησί
τη μνήμη και την ύπαρξη μας.
Έχουν δικαίωμα ν' αποφασίσουν
τα περιβόλια του Καραβά και της Μόρφου
τα ρημαγμένα σπίτια
οι πέτρες , τα βουνά μας
τα κυπαρίσσια που μας κοιτάζουν
με το πένθιμο και πράο βλέμμα
η μάνα γη
που μας εμφύσηξε τη ψυχή.
Και εμείς να ακολουθήσουμε , πιστοί
σαν καλεσμένοι
απο μια καμπάνα μυστική
σε πανηγύρι , σε γιορτή
με αυλούς, τραγούδια και άρματα
αντάμα οι ζώντες και οι νεκροί
στη μάχη την ιερή.

Λουκάς Γ. Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ