ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Η ΑΥΤΟΘΕΣΜΙΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Η προδοσία του αγώνα της ΕΟΚΑ, με τις συμφωνίες Ζυρίχης, εγκαινίασε το πέρασμα από την αποικιοκρατία στην ετεροθέσμιση και ετερονομία. Αυτή η νέα κατάσταση παρέτεινε στην ουσία την αποικιοκρατία των άγγλων, προσθέτοντας άλλο ένα αφέντη πάνω στο κεφάλι του κυπριακού ελληνισμού, τον τούρκο .

Από τη πλευρά μας , αποδέκτης αυτής της ετερονομικής κατάστασης υπήρξε πρώτα από όλους η εθναρχεύουσα εκκλησία και στη συνέχεια το πολιτικό κατεστημένο που εκκολάφθηκε και ανατράφηκε υπό την προστασία της εκκλησίας, της οποίας ηγέτης ετέθη τότε ο Μιχάλης Μούσκος ο επονομαζόμενος Μακάριος ο Γ.

Έκτοτε, δηλαδή από το 1960 και εντεύθεν, καμία προσπάθεια δεν έγινε να περάσουμε από την ετερονομία στην αυτονομία και αυτοθέσμιση. Τουναντίον το πολιτικό κατεστημένο έδειξε πλήρη υποταγή στα κελεύσματα των άγγλων. Συμπεριφορά την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα .

Θεμελιώδη πράξη αυτοθέσμισης και αυτονομίας εννοούμε τη δυνατότητα ενός λαού να παράγει το σύνταγμα του και τους νόμους του μέσα από την δική του θέληση, επιλογή και έγκριση. Θα έπρεπε λοιπόν στο όνομα της αυτοθέσμισης μας να καταγγελθούν οι συνθήκες Ζυρίχης και το σύνταγμα που μας επεβλήθηκε εξ αυτών, ως πράξη βίας και στραγγαλισμού της ελευθερίας μας, που καθόλου δεν διέφερε από τον απαγχονισμό των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Μια τέτοια καταγγελία στα διεθνή όργανα, θα επέτρεπε την θεσμοθέτηση ενός συντάγματος λαϊκής αποδοχής, τουλάχιστον από την πλειοψηφία των κατοίκων της Κύπρου, δηλαδή από τους έλληνες. Οι ευκαιρίες για μια τέτοια πράξη, καθ’ όλα νόμιμης, από ένα λαό που θέλει να είναι ελεύθερος, δόθηκαν σε στιγμές μάλιστα που η Κύπρος διέθετε ισχύ για να επιβάλει την ανατροπή του κατακτητικού συντάγματος. Τότε που στη Κύπρο βρισκόταν η ελληνική μεραρχία, αλλά και όταν η Κύπρος άλλαζε σωρεία νόμων για να ετοιμασθεί για την ένταξη της στην ευρωπαϊκή ένωση. Τότε έπρεπε να διεκδικηθεί η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου υπό το πρίσμα της αναδιαπραγμάτευσης της παρουσίας των αγγλικών βάσεων. Πέρασε όμως και αυτή η ευκαιρία χωρίς να γίνει τίποτα, διότι το πολιτικό κατεστημένο συνέχιζε να κάνει βαθιές υποκλίσεις στη Μεγάλη Βρετανία. Διότι το πολιτικό κατεστημένο έμεινε εγκλωβισμένο στη καταστροφική γραμμή Μακαρίου/Μιχάλη Μούσκου και στις λεγόμενες συμφωνίες κορυφής που προσυπέγραψε με τον τούρκο κατακτητή και φονιά του ελληνισμού μας.

Τίποτα όμως δεν χάνεται εάν εξακολουθεί να διεκδικείται. Σήμερα το μεγάλο αίτημα της αυτοθέσμισης μας περνά μέσα από την καταγγελία των κατακτητικών όρων του Ζυριχικού συντάγματος που απάδουν μάλιστα του ευρωπαϊκού κεκτημένου, την καταγγελία της συνθήκης εγγυήσεως, την καταγγελία της παραμονής των αγγλικών βάσεων, και της δημιουργίας ενός συντάγματος δημοκρατικού και ευρωπαϊκού που θα τεθεί από τον κυπριακό λαό και θα εγκριθεί μέσα από ένα ενιαίο εκλογικό σώμα. Ένα σύνταγμα που θα προκύψει μέσα από την αυτονόητη ελευθερία των πολιτών ενός κράτους, που είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν σε αυτή τη διαδικασία οι τουρκοκύπριοι αρνηθούν να συμμετάσχουν θα φέρουν το βάρος της αποχής τους και θα επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά την άρρηκτη σχέση τους με τον τούρκο εισβολέα και κατακτητή .

Εις απάντηση των προτάσεων που κατέθεσε η Τουρκία τον περασμένο Ιανουάριο στο τραπέζι των συνομιλιών εκφράζοντας απροκάλυπτα μια επιθετική πολιτική βούληση, οφείλουμε και εμείς να αντιτάξουμε την πρόταση του αυτοθεσμισμένου συντάγματος προς τον κυπριακό λαό, προς την Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη .

Με αυτό τον τρόπο θα εγκαινιάσουμε μια επιθετική διπλωματία που θα είναι ο προπομπός των μελλοντικών εξελίξεων, διεκδικήσεων και αγώνων προς την απελευθέρωση.

Η συνέχιση των συνομιλιών με τους εκπροσώπους των κατακτητών, δεν οδηγεί σε λύση αλλά σε παράταση της ετερονομίας και ετεροθέσμισης μας που θα εξελιχθεί σε πλήρη υποταγή στους άγγλους και τούρκους κατακτητές και εν τέλει στην εξαφάνιση του ελληνισμού από τη Κύπρο.

Το δικαίωμα της αυτοθέσμισης και αυτονόμησης μας , μπορούμε να το ασκήσουμε άμεσα. Τότε μόνο θα είμαστε κυρίαρχος λαός με κυρίαρχη νομοθετική εξουσία Να παύσουμε να είμαστε το μοναδικό ετεροθεσμισμένο κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή η επιθετική διπλωματία δεν περιμένουμε να τεθεί από το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης. Θα τεθεί από τις επαναστατικές εθνικιστικές δυνάμεις όταν ο λαός ξυπνήσει από το λήθαργο του .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΧΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετέφερε στην Ευρώπη , κατά το εκεί ταξίδι του, ότι η πλευρά μας αποδέχεται το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα μέσω του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό τον όρο της διεκπεραίωσης των γραφειοκρατικών διατυπώσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία. Από ότι φαίνεται ο αρχιεπίσκοπος ενεργεί σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική ηγεσία , δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση στα λεγόμενα του. Πολιτική και εκκλησιαστική εξουσία προχωρούν συντεταγμένα σε μια νέα παραχώρηση στους τούρκους κατακτητές. Αποδέχονται το απευθείας εμπόριο που θα συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της οικονομίας του κατοχικού μορφώματος. Η συνεργασία της πλευράς μας για αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος αρχίζει από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και αποτελεί κεντρική πολιτική γραμμή του πολιτικού κατεστημένου. Αυτή η πολιτική γραμμή υποστηρίζεται μάλιστα από πολλαπλές σχέσεις φιλίας με τους κατακτητές μέσα από πολλές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το κράτος,  είτε απευθείας είτε μέσα από τις αφανείς διόδους των ημικρατικών οργανισμών. Έτσι τίθεται σε πράξη η θεωρία της επαναπροσέγγισης και της επανένωσης η οποία περιλαμβάνει μαζί με άλλα, τις συνομιλίες με τον πράκτορα και εκπρόσωπο της κατοχής τον οποίο η πλευρά μας επαίσχυντα ονομάζει «τουρκοκύπριο ηγέτη» .
Το γεγονός ότι επελέγη ο αρχιεπίσκοπος να προωθήσει αυτή τη νέα παραχώρηση στους τούρκους, είναι απλό. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική εξουσία χρησιμοποιεί την επικοινωνιακή δύναμη και το κύρος της εκκλησίας για να περάσει τα σχέδια της χωρίς λαϊκή αντίδραση.
Θέση δική μας είναι πως η καθ’ οιονδήποτε τρόπο εξυπηρέτηση και αναβάθμιση των κατεχομένων,  υπηρετεί άλλους σκοπούς τους οποίους μόνον οι κρατούντες και οι πάτρωνες τους γνωρίζουν. Δεν υπηρετεί ως θα έπρεπε τον ένα και μοναδικό σκοπό της απελευθέρωσης.
Συνεπώς πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση του αγώνα της απελευθέρωσης της σκλαβωμένης πατρίδος από τους κατακτητές της είναι να κατανοήσουμε τον ύποπτο ρόλο που διαδραματίζει η εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία του τόπου. Κάθε εμπιστοσύνη προς αυτό το εξουσιαστικό σύμφυρμα είναι πράξη αυτοκαταστροφής, αυτοϋπονόμευσης του αγώνα μας και παρεκτροπής από τον σκοπό μας. Μόνο με καθαρά αισθήματα απεράντου οργής και βαθιάς απέχθειας προς όσους παραχωρούν γην και ύδωρ στους κατακτητές, θα βαδίσουμε μπροστά, ατσάλινοι και ανυποχώρητοι στη πραγμάτωση του σκοπού μας. Δεν μας ενώνει τίποτα με αυτό το σάπιο και δουλοπρεπές κατεστημένο. Μονάχα η σφοδρή επιθυμία να περάσουμε κάποτε πάνω από τις στάχτες του.
Καμιά συνεργασία με τους κατακτητές, καμιά υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός. Δεν αποδεχόμαστε καμία συμφωνία, συνθήκη ή πρόταση που να παραχωρεί έστω και μια χούφτα χώμα στους κατακτητές. Ως πολιτικό κόμμα θέτουμε επί τάπητος τώρα που είμαστε εκτός βουλής αλλά και όταν ο λαός θα μας αξιώσει να τον αντιπροσωπεύσουμε στα όργανα εξουσία της δημοκρατίας, το αίτημα της προετοιμασίας του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα .
Ατσαλώστε τις ψυχές σας έλληνες . Έρχεται η ώρα που η φλογώδης θέληση του έθνους  θα τρομάξει τα σκοτάδια .
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Economist: Η Ελλάδα αγοράζει χρόνο μέσω ΔΝΤ


  • Ο Παπανδρέου απλά αγοράζει χρόνο παραμονής στην εξουσία υποβαθμίζοντας τη χώρα, εξαναγκάζοντας τους πολίτες να πληρώσουν χρέη άλλων, ενώ "παίζει" με ζητήματα εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων
Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της να παραμείνει ακλόνητη απέναντι στο ενδεχόμενο μιας οικονομικής διάσωσης της Ελλάδας, η Angela Merkel ενέδωσε μόλις αντιλήφτηκε τον πανικό των αγορών.
Την 11/4, η ΕΕ αποφάσισε να δανείσει €30 δισεκατομμύρια στους Έλληνες, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και το ΔΝΤ. Τα επιτόκια αγγίζουν το 5%, που δεν είναι καθόλου μικρό νούμερο, αλλά είναι πολύ καλύτερο από αυτό που ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν οι ιδιώτες δανειστές. Τι σημαίνει αυτό; Ξεπεράστηκε η κρίση της Ελλάδας;
Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, τα ποσά είναι αρκετά ώστε να καλυφθεί η αναγκαία ρευστοποίηση την οποία χρειάζεται η χώρα προκειμένου να ξεπεράσει τη δημοσιονομική της προσαρμογή.
Η ΕΕ μπορεί να καθυστέρησε στη λήψη της τελικής απόφασης, όμως τώρα είναι αισιόδοξη πως αυτή η επίδειξη οικονομικής αλληλεγγύης θα είναι αρκετή ώστε να απομακρυνθούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις που αναμένονταν εν όψει χρεοκοπίας. Αυτή η αισιοδοξία όμως θα πρέπει να μετριαστεί. Η διάσωση της Ελλάδας, που ήταν αρκετά μεγαλύτερη από αυτήν που οι αγορές ανέμεναν, εξαφάνισε το ρίσκο χρεοκοπίας της χώρας για το 2010. Όποιος όμως γνωρίζει το ύψος των ελληνικών χρεών αλλά και τα επιτόκια που η χώρα αναγκάζεται να πληρώνει, εύκολα αντιλαμβάνεται πως αν δεν επέλθει σύντομα μια ισχυρή ανάπτυξη, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί μια νέα αναθεώρηση του χρέους. Το πακέτο διάσωσης απλώς αγόρασε κάποιο χρόνο, περίπου τρία χρόνια δηλαδή, αρκετά για να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες μια τυχόν ελληνικής χρεοκοπίας.
Αν μελετήσουμε τα νούμερα, βλέπουμε πως το μεσοπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας είναι πολύ πιο σκοτεινό από όσο παραδέχονται τόσο οι Έλληνες κυβερνητικοί όσο και η ίδια η ΕΕ. Οι υπολογισμοί μας συντείνουν στο ότι ακόμη και με μια δημοσιονομική αναπροσαρμογή αξίας 10% του ΑΕΠ στα επόμενα πέντε χρόνια, η χώρα θα χρειαστεί είτε περαιτέρω δάνεια με χρόνο αποπληρωμής τους μεγαλύτερο από αυτό του πακέτου διάσωσης, είτε μια ανασυγκρότηση των χρεών της όπως π.χ. παύση πληρωμών σε κάποια χρέη, ή αποπληρωμή μικρότερων ποσών από τα κανονικά. Ακόμη και με μια αισιόδοξη ματιά, υπολογίζεται πως η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα από €67 δισ. με μεγάλη περίοδο αποπληρωμής, μέσα στα επόμενα χρόνια. Το 2014, το χρέος της θα αγγίξει το 150% του ΑΕΠ, ένα επίπεδο που μόνο η Ιαπωνία έχει πιάσει ποτέ. Αν η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι αυτή που πρέπει, ή αν η Ελλάδα δεν μειώσει τις δαπάνες και δεν αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα, τα νούμερα θα είναι κατά πολύ χειρότερα.
Αυτά τα νηφάλια συμπεράσματα γεννούν το ερώτημα για το αν η πρόσφατη οικονομική διάσωση της Ελλάδας έχει κάποιο νόημα. Η ιστορία των οικονομικών κρίσεων, ειδικά της Αργεντινής το 2001, έχει δείξει πως αν η χρεοκοπία είναι να γίνει, καλύτερα να γίνει και να τελειώνει παρά να προσπαθούμε να την αποφύγουμε με Δονκιχωτικές προσπάθειες και πακέτα διάσωσης. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει αναφορικά με την Ελλάδα και οι λόγοι για αυτό είναι δυο, που δεν έχουν να κάνουν τόσο με την ίδια την Ελλάδα όσο με την ευρωζώνη.
Πρώτον, μια ελληνική χρεοκοπία σήμερα θα δημιουργούσε κινδύνους κρίσης στη Πορτογαλία, την Ισπανία, ακόμη και την Ιταλία. Αυτές είναι οι χώρες της ευρωζώνης που πάσχουν από συνδυασμούς ελλειμμάτων, χαμηλής ανάπτυξης, και υψηλών χρεών. Η ΕΕ δεν διαθέτει την οικονομική ισχύ να τις βοηθήσει όλες.
Δεύτερον, μια χρεοκοπία θα προκαλούσε άσχημες συνέπειες στο ευαίσθητο τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης. Οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι κάτοχοι περίπου €120 δισ. των χρεών της Ελλάδας. Οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες έχουν το 40% αυτού του ποσού. Πολλές τράπεζες θα χρειάζονταν σημαντική κυβερνητική ενίσχυση, αν η Ελλάδα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της. Τα ποσά που παίζονται ίσως να είναι μεγαλύτερα και από το ίδιο το πακέτο διάσωσης που δόθηκε στους Έλληνες. Και αν μια τέτοια κρίση μεταδίδονταν στις Ισπανία και Πορτογαλία, θα κινδύνευε να καταρρεύσει ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Το ενδεχόμενο αυτό είναι τόσο ανησυχητικό που δικαιολογεί πλήρως την εξαγορά χρόνου, μέσω του πακέτου της διάσωσης της Ελλάδος. Όμως όλα μπορούν να αλλάξουν προς το χειρότερο, σε περίπτωση που δεν γίνει σωστή χρήση του κερδισμένου χρόνου τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.
Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα
Το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι πλέον γνωστό. Ένα κράτος που κακοδιαχειρίστηκε επί χρόνια τα δημοσιονομικά του, πρέπει τώρα να σφίξει το ζωνάρι για πολύ καιρό . Για να πετύχει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, και για να βελτιώσει τον προϋπολογισμό της, η χώρα θα πρέπει να υιοθετήσει ριζοσπαστικές φορολογικές αλλαγές, περικοπές στις αμοιβές του δημοσίου, και αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού της προγράμματος. Η σκληρή προσαρμογή, που έχει ξεκινήσει η νέα κυβέρνηση, θα μειώσει το ρίσκο του να μη μπορεί η χώρα να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις στα επόμενα τρία χρόνια. Ακόμη και έτσι όμως, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πως οι συγκυρίες μπορεί να ωθήσουν τους Έλληνες να επιλέξουν τη χρεοκοπία. Για αυτό και οι υπόλοιπες ασθενείς οικονομίες της ευρωζώνης θα πρέπει πλέον να αγωνιστούν σκληρά ώστε να αποδείξουν στις αγορές πως δεν είναι σαν την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο απαιτεί αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα. Και ίσως πιο απαραίτητη να είναι η δομική τους ανασυγκρότηση που θα βελτιώσει την ανάπτυξη και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά. Χωρίς την επιλογή μιας νομισματικής υποτίμησης, χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία δεν διαθέτουν εναλλακτική λύση πέραν του να μειώσουν τα κόστη εργασίας και να εισάγουν ρυθμίσεις που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, ειδικά μέσω της απελευθέρωσης των αγορών εργασίας. Αυτές οι από καιρό επιθυμητές ρυθμίσεις, είναι τώρα κρίσιμες και αναγκαίες. Θα ήταν λάθος για τους ηγέτες των χωρών αυτών να επαναπαυτούν, θεωρώντας πως αν τα βρουν σκούρα θα διασωθούν, όπως διασώθηκε η Ελλάδα. Ούτε η ΕΕ, ούτε το ΔΝΤ αντέχουν κάτι τέτοιο.
Και αυτά που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, δεν περιορίζονται μόνο στις χώρες του νότου. Η Γερμανία θα πρέπει να βοηθήσει αυξάνοντας την εσωτερική της ζήτηση. Οι αρχές θα πρέπει να πιέσουν τις τράπεζες να «ισορροπήσουν» τους ισολογισμούς τους και να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αποφύγει να σχεδιάζει κίνητρα που θα επιτρέπουν στις τράπεζες να συσσωρεύουν ελληνικό χρέος και μετά να το προσφέρουν ρευστοποιημένο, προσφέροντας λιγότερα μετρητά για την αγορά κρατικών ομολόγων με χαμηλά επιτόκια. Οι κυβερνήσεις από τη πλευρά τους θα πρέπει επιτέλους να οργανώσουν κάποιο μηχανισμό, προκειμένου να διαχειριστούν τα δημόσια χρέη μέσα στη ζώνη της νομισματικής ένωσης.
Ο κατάλογος των «πρέπει» είναι ανησυχητικά μακρύς, για αυτό και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πλανώνται αν νομίζουν πως η ελληνική κρίση ξεπεράστηκε με τη πρόσφατη διάσωση. Επειδή η Ελλάδα είναι αρκετά μικρή ώστε να διασωθεί, μπόρεσαν και αγόρασαν προσωρινά κάποιο χρόνο. Τώρα όμως θα πρέπει να διαχειριστούν αυτό το χρόνο έξυπνα.
The Economist



36 χρόνια ψέμα


36 ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΜΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

Είναι για τα πανηγύρια ο άνθρωπος.
Τι δήλωσε ο αθεόφοβος χθες στην βουλή;
"Δείξαμε τη βούληση να βάλουμε τάξη στη χώρα. Τα σοσιαλιστικά μου αντανακλαστικά ήταν να προστατεύσω τη χώρα από τη χρεοκοπία".
Πιάνεις το κεφάλι του να το χτυπήσεις στο τοίχο ή όχι;
Τι σοσιαλιστικά αντανακλαστικά ρε και τρίχες τσαμπουνάς;
Εδω η χώρα είναι υποτελείς στα ξένα συμφέροντα,ο λαός είναι σε απόγνωση και οι εξωτερικοί εχθροί της πατρίδας έχουν στήσει πάρτυ.
Για ποιο σοσιαλισμό μιλάς;
Της αποικιοκρατίας;της προδοσίας;ή του ψεύδους;
Δεν φτάνει που εξαπάτησες τον ελληνικό λαό λέγοντας ψέματα ότι λεφτά υπάρχουν ζητάς και τα εύσημα απο πάνω που κατάφερες να χρεώσεις ακόμα περισσότερο την χώρα;
Το μόνο που κατάφερες είναι ή να παρατείνεις το μοιραίο ή να παραδώσεις την κυβέρνηση της Ελλάδας απο την ΕΕ που είναι τώρα στο ΔΝΤ.
Και δεν ντρέπεσαι αλλά συνεχίζεις να λες ψέματα αποκρύπτοντας την πραγματικότητα και ρίχνοντας τα οικονομικά βάρη στους εργαζόμενους.
Δε μας λες ρε σοσιαλιστή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που σχεδίασες πόσο σοσιαλισμό περιέχει;
Θα ζούνε οι άνθρωποι να πάρουν συντάξεις;
360 ευρώ βασική σύνταξη και μείωση 20%.Μπορείς ρε σοσιαλιστή να ζήσεις με αυτά τα λεφτά όχι τότε που ακόμα και τα 1.000 δεν θα αξίζουν τίποτα αλλά τώρα.
Με την τεράστια ανεργία που θα βρουν ένσημα Giorgo;
Μήπως μας περνάς για συμπατριώτες σου αμερικανάκια;
Πες ότι θέλεις να σπρώξεις τον κόσμο στην αγκαλιά των ιδιωτικών συμφερόντων-ασφαλιστικών και άσε τα παραμύθια.
Πήρες μέτρα που για μια ακόμα φορά πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Μέτρα για τις τράπεζες;για τους μεγαλοεργολάβους για τα πολιτικά λαμόγια;ΤΙΠΟΤΑ
Μείωση των μισθών των βουλευτών σου λέει.Ρε τι μείωση όξω να μείνουν 200 όπως λέει και το Σύνταγμα.Γιατί δε λες ότι απο όλα αυτά τα μέτρα σκοπεύετε να εξασφαλίσετε 4-5 δις στην καλύτερη περίπτωση.
Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ.
Αφού 500 εκατ. ευρώ είναι μόνο η μισθοδοσία των τεμπέληδων της ΕΡΤ.
6,2 δις χρωστάνε τα νοσοκομεία
15 δις πρέπει να δοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία
9 δις χρωστά ο ΟΣΕ
Και η λίστα μπορεί να συνεχίζεται.........
Ψέμα λαϊκισμός και πολιτική αλητεία για να διατηρούν κάποιοι τις καρέκλες τους και τους παχυλούς μισθούς του. Αλλά τέτοιοι ήσασταν όλα τα χρόνια ακόμα και σε περίοδο ανάπτυξης της χώρας όταν τρώγατε με δέκα μασέλες απο υπερκοστολογίσεις και μίζες και στον λαό πετάγατε ένα ξεροκόμματο και....ελπίδα.
Λοιπόν ήρθε η ώρα.Ο Ελληνικός λαός κατάλαβε ότι η ελπίδα δεν...τρώγεται πλέον.
Είτε θα πάρετε δραστικά μέτρα που θα ανακουφίζουν τον κόσμο και θα τιμωρήσετε τους επίορκους είτε θα σας πάρει με τις πέτρες γιατί εδω που τα λέμε αυτό σας αξίζει.

Επιστολή...παράδοσης στο ΔΝΤ

Του Γιάννη Αγγέλη
Με μικρά... πηδηματάκια η Κυβέρνηση πλησιάζει στην κατάθεση αιτήματος βοήθειας από το πακέτο στήριξης Ε.Ε. - ΔΝΤ με αντάλλαγμα, σύμφωνα με την επιστολή που κατέθεσε χθες σε Ε.Ε. - ΕΚΤ και ΔΝΤ, την “πολυετή” και όχι πλέον τριετή εποπτεία του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Το πολιτικό "πράσινο φως" θα δοθεί σήμερα από το Eurogroup και η "τεχνική" επεξεργασία του "πολυετούς" προγράμματος θα αρχίσει να ξεκαθαρίζεται από τη Δευτέρα όταν θα έρθει η επταμελής επιτροπή από το ΔΝΤ- ΕΚΤ και Ε.Ε. για να πιάσει ένα προς ένα τα επίμαχα σημεία της νέας συμφωνίας.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να διευκρινισθούν οι σχέσεις και οι διακριτοί ρόλοι που θα έχουν στο πρόγραμμα αυτό οι Ε.Ε. και το  ΔΝΤ καθώς οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την Ουάσιγκτον, έδρα του ΔΝΤ, είναι ότι η συμμετοχή του θα είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ε.Ε. “αλλά θα έχει αυτόνομο χαρακτήρα τόσο ως προς το ποσό που θα συμπεριληφθεί στο δάνειο όσο και για τους όρους που θα συνοδεύουν την εκταμίευσή του...”.

Η επισήμανση αυτή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ταύτιση μεταξύ Ε.Ε. και ΔΝΤ όσον αφορά το περιεχόμενο του πακέτου των πρόσθετων μέτρων που θα συνοδεύουν την εκταμίευση των δανείων, παρά το γεγονός ότι είναι ήδη γνωστή η επιμονή του ΔΝΤ σε μέτρα πλήρους “απελευθέρωσης  της αγοράς εργασίας” και δραστικής περαιτέρω μείωσης των δημόσιων δαπανών. Με δηλώσεις τους πάντως τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο κ. Olli Rehn όσο και ο κ. Strauss Kahn είχαν υποστηρίξει ότι στην ελληνική οικονομία πρέπει να τρέξει ένα πρόγραμμα "αποπληθωρισμού" ή  "εσωτερικής υποτίμησης", δηλαδή μείωσης των τιμών των προϊόντων, υπηρεσιών και αμοιβών εργασίας...  

Σε κάθε περίπτωση πάντως  η εκκίνηση της διαδικασίας βοήθειας –όπως υποστηρίζουν στελέχη της Κομισιόν που εμπλέκονται στην "τεχνική" της προετοιμασία– δεν περιμένουν να καθυστερήσει περισσότερο από το διάστημα που θα χρειασθεί για να ολοκληρώσει την δουλειά της η τριμερής Επιτροπή που φθάνει την Δευτέρα στην Αθήνα.
Με άλλα λόγια η προσφυγή αναμένεται μέσα στον Απρίλιο...

Ενδιαφέρον πάντως έχει η διευκρίνιση που έδωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας ο οποίος με χθεσινές δηλώσεις του υποστήριξε ότι η υλοποίηση της συμφωνίας δεν μπορεί να σκοντάψει ούτε στην υποχρέωση ορισμένων χωρών να την περάσουν από τα κοινοβούλιά τους καθώς αυτή μπορεί να “τρέξει” χωρίς την υποχρέωση ταυτόχρονης εκταμίευσης από όλα τα υπόχρεα μέρη.   



ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;



Μερίδα των ΜΜΕ εκτιμούν ότι είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί η πρόθεση της ΠΓΔΜ να ονομάσει την επικείμενη προεδρία της στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ως «Μακεδονική Προεδρία 2010». Η εκτίμηση αυτή, όπως σημειώνει ο τηλεοπτικός σταθμός «AlfaTV», ενισχύεται και από τις σχετικές αποστάσεις που τήρησε ο Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τομπιόρν Γιάγκλαντ, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ. «Το θέμα αυτό συζητείται εδώ στα Σκόπια, ενώ θα είναι απαραίτητο να συζητηθεί και στην Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και γι’ αυτό δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω τίποτε περισσότερο. Ως Γενικός Γραμματέας, όμως, καθώς και το Συμβούλιο της Ευρώπης, ως Οργανισμός, πρέπει να έχουμε υπόψη τη διεθνή κατάσταση και το γεγονός πως γι’ αυτό το ζήτημα (σ.σ. της ονομασίας) διεξάγονται συνομιλίες στα Ηνωμένα Έθνη », δήλωσε ο κ. Γιάγκλαντ στον τηλεοπτικό σταθμό «AlfaTV», κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Σκόπια.
Η εφημερίδα «Ντνέβνικ» γράφει ότι, σύμφωνα με απόψεις ειδικών της ΠΓΔΜ, είναι αβέβαιο εάν «θα περάσει» η ιδέα της ΠΓΔΜ να προεδρεύσει της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης με το λογότυπο «Μακεδονική Προεδρία 2010». Η ηγεσία της ΠΓΔΜ θεωρεί ότι η πρόθεσή της να αποκαλέσει την προεδρία της «Μακεδονική Προεδρία» είναι υλοποιήσιμη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, καθώς, όπως σημειώνει, ο όρος «μακεδονικός» χρησιμοποιείται εδώ και μερικά χρόνια σε διάφορες επιτροπές του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η χώρα έχει ενταχθεί στον οργανισμό αυτό με την προσωρινή της ονομασία «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Η ΠΓΔΜ θα αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 11 Μαΐου. Κάθε χώρα-μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης αναλαμβάνει εκ περιτροπής κατ’ αλφαβητική σειρά την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης επί έξι μήνες κάθε φορά. Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αναλαμβάνει υπό το γράμμα t -the Former Yugoslav Republic of Macedonia – του αγγλικού αλφαβήτου.
ΠΗΓΗ:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ


Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ: ΝΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Η συγκινητική ομιλία της Δασκάλας Χαράς Νικοπούλου κατά τη βράβευσή της από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης στις 14/4 στο Porto Palace. Η Χαρά Νικοπούλου έδωσε τη δική της εκδοχή στο τι είναι η Πατρίδα μας δίνοντας έτσι έμμεση απάντηση στο απαράδεκτο πόνημα της Δραγώνα.
Η Δασκάλα του Έβρου δε μένει πια εκεί. Πήρε μετάθεση για τη Θεσσαλονίκη, καθώς κάποιοι "Ελληνες" έγιναν αφόρητα πιεστικοί και για πρώτη φορά ένιωσε τον κίνδυνο, τον οποίο αψήφησε ακόμα κι όταν ξυλοκοπήθηκε άγρια στο σχολείο της από φανατικό μουσουλμάνο.
Δε μένει κάτι άλλο να πούμε, παρά ότι η Ελλάδα για μία ακόμη φορά "τρώει" τα παιδιά της...

Η ομιλία της ηρωϊκής δασκάλας
Χριστός ανέστη, Χρόνια Πολλά σε όλους. Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση μου σήμερα να βραβεύομαι στη γη που με γέννησε και με μεγάλωσε, στη Μακεδονία! Ευχαριστώ θερμά το νομάρχη της Θεσσαλονίκης κ.Ψωμιάδη, καθώς και τον πρόεδρο του συμβουλίου αποδήμου ελληνισμού κ. Ταμβάκη, όχι μόνο για την τιμητική διάκριση που μου αποδίδουν στη σημερινή εκδήλωση, αλλά κυρίως γιατί αναγνωρίζουν μέσα από την πορεία μου στα πομακοχώρια, το πρόβλημα που υπάρχει στη Θράκη, με την παρουσία του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που συντελεί στην πολιτιστική γενοκτονία των Πομάκων και των Ρωμά της Θράκης.
Τα επόμενα λόγια που θα ακούσετε είναι το μήνυμα που στέλνουν μέσα από εμένα οι Πομάκοι της Θράκης.
Όπως ίσως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια, επέλεξα να εγκατασταθώ μόνιμα και να διδάξω στο ακριτικό πομακοχώρι του Έβρου στο Μεγάλο Δέρειο, έχοντας δίπλα μου ακούραστο συμπαραστάτη το σύζυγο μου Ηλία και την ευχή των γονέων μου!
Έζησα απίστευτες στιγμές με τους μαθητές μου, που διψούσαν να μάθουν "τι είναι η πατρίδα μας".
Ταξιδέψαμε μαζί στα μονοπάτια της Ελλάδας και συγκροτήσαμε τη χορωδία του Μεγάλου Δερείου, που με περηφάνια ερμηνεύει τα τραγούδια του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκη, του Τσιτσάνη, και εθνικά κομμάτια στις εορτές.
Τα απογεύματα μαζί με τις μητέρες των Πομάκων παιδιών μου, μαθαίναμε Ελληνικά ήθη και έθιμα των Πομάκων και των Αλεβητών. Τα χρόνια κύλησαν δημιουργώντας ανάμεσά μας σχέσεις αγάπης, εμπιστοσύνης και σεβασμού.
Δυστυχώς πολλές φορές βρέθηκα αντιμέτωπη με τους εγκάθετους του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής που με κάθε τρόπο αντιδρούσαν στην παρουσία μου στο Δέρειο, μια και προκλητικά κάνουν τα πάντα για να εκτουρκίσουν τους Πομάκους και τους Ρωμά και ευτυχώς αποτέλεσα εν μέρει τροχοπέδη στα σχέδια τους.
Αφενός θέλω λοιπόν να στείλω ένα μήνυμα στο Σάρνιτς στον Πρόξενο της Κομοτηνής: 
Η μειονότητα στη Θράκη είναι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Τουρκική. Αν και μαζί με τους Πομάκους και τους Αλεβήτες του Δερείου αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, εντούτοις αντέξαμε , γιατί ο Θεός μας έστειλε ως οδηγούς στο δύσκολο αγώνα μας, τα παιδιά, τους μαθητές μου, τους πιο αξιοπρεπείς ΕΛΛΗΝΕΣ της Θράκης.
Τα "δικά μου πομακόπουλα" ως γνήσια Ελληνόπουλα με κάθε τρόπο στέλνουν ένα ηχηρό ράπισμα σε όσους αναρωτιούνται σήμερα μέσα από εγχειρίδια ντροπής "Τι είναι η πατρίδα μας."
Ο κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ του χθες και του σήμερα ΦΩΝΑΖΕΙ "τι ειναι η Πατρίδα μας":
Μέσα από τα βάθη των αιώνων το θρυλικό "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" του Λεωνίδα και των 300 ορίζει τι είναι η Ελλάδα....
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι η ΕΛΛΑΣ του χθες και του σήμερα , έτσι όπως θα θέλαμε όλοι να είναι,
"Πατρίδα μας" είναι ο Σωκράτης, ο Περικλής,
οι αρχαίοι φιλόσοφοι, οι ρήτορες...
Πατρίδα μας είναι οι βυζαντινοί Αυτοκράτορες, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ,
ο δάσκαλος του γένους Ευγένιος Βούλγαρης...
ο Έλλην φιλόσοφος Μιχαήλ Ψελλός, ο φιλόσοφος Γεώργιος Γεμιστός ή Πλύθων, η Άννα Κομνηνή.
ΟΙ ΕΠΙ 400 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΜΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ,
οι Φιλικοί, Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ που διαχρονικά κήρυττε: " τα σχολειά χτίστε , εκεί ο Θεός μένει της ελευθερίας"...
Ελλάδα είναι ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης, ο Μιαούλης, η Μπουμπουλίνα,
ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ διατήρησαν στους αιώνες ΤΟ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ, ΤΟ ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ, ΤΟ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ , όπως απ' την αρχαία ακόμη Ελλάδα όριζε ο Ηρόδοτος
ΕΛΛΑΔΑ, Πατρίδα μας είναι ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ που αγωνίστηκε για να απελευθερώσει αυτή εδώ την ιερή γη των Μακεδόνων,
ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης που θυσιάστηκε για την Κύπρο, ο Διγενής,
ο Οπλαρχηγός στον αγώνα της ανεξαρτησίας της Βορείου Ηπείρου ο προπάππους μου θρυλικός Αθανάσιος Φαρμάκης,
αλλά μέχρι και σήμερα "πατριδα μας ΕΛΛΑΔΑ"
είναι οι Ήρωες των Ιμίων... o Κωνσταντίνος Ηλιάκης... ο Παναγιώτης Βλαχάκος, μα και κάθε εν ζωή Έλληνας πιλότος που καθημερινά αναχαιτίζει στο Αιγαίο τα τουρκικά αεροσκάφη.
ΕΛΛΑΔΑ, Πατρίδα μου δικιά μου και δικιά σας, είναι ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΨΙΛΟΝ" ΠΟΥ ΙΔΙΟ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΠΩΣ ΗΜΑΣΤΑΝ -ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...
"Πατρίδα μας" είναι κάθε ξεριζωμένος Έλληνας του Πόντου, κάθε ξενιτεμένος Ηπειρώτης, κάθε αγέρωχος Μακεδόνας, κάθε Θεσσαλός, κάθε Στερεοελλαδίτης, Πελοποννήσιος, νησιώτης, κάθε Έλληνας της Διασποράς.
Μα πάνω από όλα για εμένα τη δασκάλα του Δερείου: 
ΕΛΛΑΔΑ είναι κάθε Πομάκος μαθητής μου που φωνάζει μέσα από σχολικές εφημερίδες ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ, μα κάποιοι τόσο άκριτα και ανεύθυνα τον ρίχνουν στα δίχτυα της Τουρκίας, δημιουργώντας δίγλωσσα νηπιαγωγεία και αρνούμενοι πεισματικά την ίδρυση δημοσίων σχολείων στα πομακοχώρια.
Μπορεί κάποιοι να απαγόρευσαν στους Πομάκους μαθητές μου να φορέσουν με υπερηφάνεια, λίγες μέρες πριν, στις 25 Μαρτίου την Εθνική φορεσιά του Τσολιά που τόσο επιθυμούσαν μα ο Χασάν, ο Ρετζέπ, ο Οκτάϊ, η Γελής, η Νουράν, η Μελίσα ο Σαμπρί, ο Σαλή, η Νουρτζάν, ο Ερτζάν ,ο Μπαρής, η Ετζέ, η Φατμέ, η Γκιζέμ, ο Σαμπρί, ο Τζελάλ, η Ντιλάρα, ο Σετσκήν, ο Αλή, ο Γιουνούς, οι δικοί μου μαθητές αλλά και εμείς οι δασκάλες του ελληνόγλωσσου προγράμματος του Μειονοτικού σχολείου Μεγάλου Δερείου Έβρου η κυρία Σουμάκα Ζαφείρω, η κυρία Ελπίδα Τζώρτζη και εγώ δεν πτοηθήκαμε.
Αντίθετα ΣΕ ΚΑΘΕ ΞΕΝΟ Ή ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,
στον Αλβανό που εγείρει θέμα Τσάμηδων,
στον σκοπιανό που προκλητικά οικειοποιείται τη ΓΗ των Μακεδόνων,
και στον Τούρκο που καταδυναστεύει την Κύπρο και επιβουλεύεται τη Θράκη και το Αιγαίο αφιερώνουμε μέσα από τα βάθη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ μας το 
τραγούδι που ακούστηκε στη φετινή επέτειο της 25ης ΜαρτίουΑΡΝΙΕΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ,
ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΟΙΡΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ
ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΥΠΟΤΑΓΗ.
ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ, ΑΠ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΗ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ!

η απομαγνητοφώνηση έγινε από το Ιστολόγιο της Αντιπαρακμής

αρχική πηγή:Ελεύθερος Κόσμος

Ο Ταλάτ έμμισθος του ΑΚΕΛ


Ένα μεγάλο ακόμη σκάνδαλο ξεσπά, σε σχέση με το ΑΚΕΛ και τον "σύντροφο" Ταλάτ. Έπαιρνε λεφτά από το ΑΚΕΛ ο Ταλαττίλας, σύμφωνα με αποκαλύψεις από το Μ. Ιγνατίου.


Η απορία μας είναι: 
Αν έπαιρνε και χρήμα για να υποστηρίζει θέσεις ντενκτασικότερες του Ντενκτάς,αν έπαιρνε και λεφτά για να είναι αυτός που είναι, πόσο πιο πολύ Ντενκτάς θα ήταν, εάν δεν έπαιρνε και λεφτά;

Ή ακόμα: 
Αφού τον χρηματοδοτούσαν και τους βγήκε ένας νέος Ντενκτάς, γιατί συνεχίζουν να του κάνουν εκστρατεία;

Ή ακόμα: 
Ξέρουμε ότι τα κόμματα χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από το κράτος. Ή ακόμα και από τα μέλη τους (ιδίως το ΑΚΕΛ με τους κομματικούς εράνους του).
Γνώριζαν οι ανυποψίαστοι ΑΚΕΛικοί που πήγαιναν τα λεφτά τους;

Γιατί δεν ενημερώθηκαν επίσης οι φορολογούμενοι που επιδοτούν το
 ΑΚΕΛ, ότι στην ουσία δεν επιδοτούσαν το ΑΚΕΛ, αλλά ανάγιωναν το νέο Ντενκτάς;
Το ΑΚΕΛ επιδοτούσε το νέο διοικητή του Αττίλα. Και δεν το έφταναν αυτά, συνεχίζει ακόμη και σήμερα να τον υποστηρίζει δημόσια!
Παραπολιτικό Από τη Σημερινή
Το ΑΚΕΛ επιδοτεί τον Ταλάτ;

Δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται ο ισχυρισμός από πολλούς. Επειδή πρόκειται για πολιτικό ζήτημα μεγάλης σημασίας, γι’ αυτό το 
ΑΚΕΛκαλείται, στο πλαίσιο της διαφάνειας που κατά κόρον επικαλείται, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ισχυρισμούς, που κυκλοφορούν εδώ και πάρα πολύ καιρό και εντάθηκαν τελευταία, αν δηλαδή επιδοτεί ή όχι το κόμμα του κατοχικού Ταλάτ.

Επισημαίνουμε αυτά επειδή προχθές, στο
«Φιλελεύθερο», ο άριστα ενημερωμένος εκλεκτός συνάδελφος Μιχ. Ιγνατίου έγραψε τα εξής: «Κι όμως συνέβη και αυτό… Διπλωμάτης ξένης πρεσβείας -όχι της αμερικανικής- έστειλε σημείωμα στο Υπουργείο Εξωτερικών της πατρίδας του, στο οποίο ισχυριζόταν ότι ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ συνέχιζε να λαμβάνει επίδομα από το ΑΚΕΛ μέχρι τη νίκη του στην προηγούμενη ‘εκλογική’ διαδικασία των κατεχομένων. Σύντροφοι, απαιτείται ισχυρή διάψευση…».

Το 
ΑΚΕΛ τι λέγει για όλα αυτά; Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός.

Σ.Ι.

Αρχική Πηγή: Κυπριακό ποντίκι
ΠΗΓΗ:Π.Υ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ