ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΕΡΓΑΤΗ ΚΤΥΠΑ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ


Εργάτη
Η κομματοκρατία διαιωνίζει την ύπαρξη της παίρνοντας  με το μέρος της τους δημόσιους υπαλλήλους. Αρπάζει το μόχθο της εργασίας σου και τον διαμοιράζει στους δημόσιους υπαλλήλους , σε διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς σε σύγκριση με τους δικούς σου μισθούς πείνας , σε απολαβές που δεν βλέπεις ούτε στα όνειρα σου, σε παχυλές συντάξεις , σε εφάπαξ  και χίλιες άλλες εξασφαλίσεις και διευκολύνσεις.
Εναντιώσου στην ανισότητα που επέβαλε η κομματοκρατία, ενδυνάμωσε την μοναδική φωνή της εργατιάς και της φτωχολογιάς , το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα .
Ψήφισε σε αυτές τις εκλογές τους ανεξάρτητους υποψήφιους Αντώνη Πιερίδη ή Λουκά Σταύρου.
Διεκδίκησε μαζί μας αυτά που σου ανήκουν , αυτά που σου αρπάζουν οι πολιτικοί και οι μισθοφόροι τους.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;


Πρώτη φορά άκουσα για την υπόθεση του χρέους του Ισημερινού και τη ρύθμισή του από τον Πρόεδρο της χώρας Ραφαέλ Κορέα στην εκπομπή του εκλεκτού συναδέλφου κ. Παπαστεφάνου στον ΣΚΑΪ και πείσθηκα, για μιαν ακόμη φορά, ότι μονόδρομοι, όπως αυτός του Μνημονίου, δεν υπάρχουν. Παρά μόνον αν παραδεχθείς την ήττα...
Περί τίνος πρόκειται;

Ο Ισημερινός, το Εκουαδόρ, βρέθηκε κι αυτός ένα βήμα πριν από τη χρεωκοπία, λόγω υπερδανεισμού, λόγω υπερπλουτισμού των ολίγων, λόγω καταλήστευσης της χώρας από τις εκεί Ζήμενς και, κυριώτατα, λόγω της συνταγής του ΔΝΤ προς θεραπείαν όλων αυτών -συνταγή θανάτου αλά Αρτζεντίνα...
Πριν από τρία χρόνια ο Πρόεδρος της χώρας κ. Ραφαέλ Κορέα, σοσιαλιστής, αλλά σοσιαλιστής κι όχι ανδρείκελο, συνέστησε μιαν Επιτροπή Ελέγχου του Χρέους της χώρας του με εθνική και διεθνική σύνθεση.

Οπως λοιπόν έγραψε η εκλεκτή συνάδελφος κυρία Βασιλική Σιούτη (Κυριακάτικη, 20.ΙΙ.2011) «μετά
την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής η κυβέρνηση του κ. Κορέα ανακοίνωσε ότι βάσει των ευρημάτων ήταν υποχρεωμένη να προβεί στην παύση πληρωμών του δημοσίου χρέους.

Αιτιολόγησε την απόφαση αυτή υποστηρίζοντας ότι το χρέος δεν ήταν νόμιμο, αλλά προϊόν διαφθοράς»
(σ.σ. οι αγορές λύσσαξαν, οι απειλές οργίασαν, αλλά ο Κορέα έμεινε ατάραχος κι ακίνητος σαν βουνό).

«Λίγο καιρό μετά», συνεχίζει η κυρία Σιούτη, «η κυβέρνηση του Ισημερινού απευθύνθηκε στους πιστωτές της με την πρόταση να αγοράσουν όλα τα ομόλογα του χρέους με έκπτωση 65% την οποίαν δέχθηκε το 91% των κατόχων ομολόγων» - δηλαδή
όλοι αυτοί που απειλούσαν με θεούς και δαίμονες τον Ισημερινό και τους «κοπρίτες του», τον λαό του, δέχθηκαν ένα «κούρεμα του χρέους» κατά 65%...

Σήμερα ο Ισημερινός έχει ανακάμψει και τρέχει με ανάπτυξη 4% και τον Πρόεδρό του ισόθεον.
Αλλά είπαμε, ο Κορέα είναι αριστερός, ουμανιστής, σοσιαλιστής κι όχι ποκοπίκο.

Την ίδια πρωτοβουλία, για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δικού μας (τρόπος του λέγειν) χρέους έχει αναλάβει η βουλευτής κυρία Σοφία Σακοράφα.
Σκοπός αυτής της επιτροπής θα είναι ο έλεγχος όλων των συμβάσεων, όπως της Ζήμενς, των Ολυμπιακών αγώνων, των εξοπλισμών, των δανείων από τράπεζες όπως η Γκόλντμαν Σακς, των υποδείξεων τραπεζών και χρηματιστικών εταιρειών για δάνεια, για διευθετήσεις δανείων, τον έλεγχο για υπερτιμολογήσεις, τοκογλυφίες, μίζες κι όλα όσα κατέστησαν τον δανεισμό όχι μόνον επαχθή αλλά ειδεχθή για τον ελληνικό λαό, παράνομο, δόλιο και προδοτικό.
Βεβαίως, θα πουν κάποιοι, οι διαφορές μας με τον Ισημερινό είναι σημαντικές, εμείς ανήκουμε στη ζώνη του Ευρώ και σε μια διακρατική Ενωση, την Ευρωπαϊκή.

Οτι επίσης είμαστε εκτεθειμένοι σε απειλές γειτόνων, γειτόνων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας.
Και ο Ισημερινός απειλήθηκε ομοίως, μέσω Κολομβίας, από τις ΗΠΑ αλλά η πάνδημη αντίδραση του λαού του, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση των διεθνών συμμαχιών της χώρας, εξαέρωσαν την απειλή.

.............................
......
Οσο για το ευρώ και τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ενωση, ένας λόγος περισσότερος για να αντιδράσει ο ελληνικός λαός, αν θέλουμε μια Ενωση των κρατών κι όχι των Τραπεζών, των λαών κι όχι των πληθυσμών, μια Ευρωπαΐκή Ενωση κι όχι ένα Γερμανικό Δ' Ράιχ.
*****

Αν υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο Εκουαδόρ και την Ελλάδα είναι αυτή της πολιτικής βούλησης. Και μόνον! Είπαμε, στον Ισημερινό ο Πρόεδρος είναι σοσιαλιστής και πατριώτης, ο Πρόεδρος κινήθηκε, ο λαός βγήκε μπροστά, ο λαός απειλήθηκε, πάνδημος δεν πτοήθηκε - τα στύλωσε
έπαψε να πληρώνει τα χρέη αυτών που τον λήστεψαν, έπεσαν οι τοκογλύφοι στα πόδια του, πήραν ένα 35% και πήγαν στον αγύριστο.

Σήμερα ο Ισημερινός προκόβει και η Ελλάδα χρεωκοπεί...

ΣΤΑΘΗΣ: "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Δ. Χριστόφιας: Ο “διωκόμενος” Διώκτης

Οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του προεδρικού περιβάλλοντος, αλλά και του ίδιου του κ. Χριστόφια, στις 10/4/2011 ότι βρίσκεται υπό πολιτική δίωξη, λόγω της έντονης πολιτικής κριτικής που του ασκείται, σχεδόν από το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας και της οποίας το βάρος αδυνατεί να σηκώσει, δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστες. Ιδίως από εμάς.

Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως μπορεί να μιλά για “διώξεις του του παρελθόντος, τις οποίες ζει και σήμερα”, ένας άνθρωπος που ανατράφηκε σε κομματικά γραφεία, σπούδασε με κομματικά έξοδα και πέρασε σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του ως κομματικός έμμισθος με την ασφάλεια που παρείχε πάντα το κόμμα του στα άτομα της νομενκλατούρας του (σε αντίθεση βεβαίως με τον απλό κόσμο της Αριστεράς).

Αν όμως κ. Χριστόφια, θέλετε να μιλήσουμε για το τι εστί πολιτική δίωξη, ο γράφων και η οικογένειά του, μπορούν δυστυχώς για τους ίδιους , από προσωπικές εμπειρίες, να σας το αναλύσουν. Να σας πουν τι σημαίνει να βρίσκεται ο πατέρας υπό πολύμηνη διαθεσιμότητα, με δύο μικρά παιδιά, γιατί “έγραψε εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των τότε κυβερνώντων», κάτι που ζήσαμε τη δεκαετία του 1980 και που νομίζαμε ότι δε θα ξανασυνέβαινε.

Να σας πουν τι σημαίνει να εισβάλλουν σπίτι σου η ώρα 6:30 το πρωί 4 αστυνομικοί (εναντίον των οποίων, παρά τις καταγγελίες μας καμία πειθαρχική έρευνα δεν προχωρεί –προφανώς γιατί αυτοί, δεν είναι ενοχλητικοί αστυνομικοί συνδικαλιστές, αλλά δέχονται και εκτελούν αδιαμαρτύρητα εντολές κρατικής αυθαιρεσίας), να ξυπνούν εσένα, τη λεχώνα σύζυγο και το βρέφος ( που ήταν δεν ήταν τότε 20 ημερών), να σε προσβάλλουν και να σε ταπεινώνουν μπροστά από τη σύζυγό σου σαν φοράς ακόμη τις πυτζάμες σου και να σε σέρνουν σε αστυνομικούς σταθμούς για ανακρίσεις. Να σου κλέβουν τους υπολογιστές σου μέσα στους οποίους βρίσκονταν τα προσωπικά σου δεδομένα (μέχρι και τα βίντεο του μήνα του μέλιτός σου), να μοιράζεσαι τις ιδιωτικές σου στιγμές, τις ιδιωτικές σου φωτογραφίες, τα ιδιωτικά και επαγγελματικά σου έγγραφα, τη γραμμή του τηλεφώνου σου, το προσωπικό και τηλεφωνικό σου απόρρητο, με την Κομματική Επαγρύπνηση.

Να πανηγυρίζει την επιδρομή στο σπίτι σου η εφημερίδα “του λαού και της εργατιάς”. Να σε στοχοποιούν παλιοί συναγωνιστές-σημερινοί ένστολοι της εξουσίας και να σε εκθέτουν μέχρι και στις αποστολές σου στο εξωτερικό, διάφοροι φιλοκυβερνητικοί κύκλοι. Να διεξάγονται στην πλάτη σου αισχρές εκπομπές όπως εκείνη της σημερινής σας υποψήφιας βουλευτή, που προπαγάνδιζε την επιχειρούμενη ποινική μας δίωξη. Να ακούς την πόρτα σου να χτυπά και ακόμη να «λαώννεσαι» να αναμένεις επί ένα δίμηνο το πότε θα ανακοινωθεί η δίωξή σου, για πράξεις κατά φαντασίαν κακουργήματα στα οποία δεν είχες ποτέ συμμετοχή. Να σου κλέβει ανεπιστρεπτί η προεδρική Κουστωδία τους πρώτους μήνες με το νεογέννητο μωρό σου. Να σου κλείνουν το δικηγορικό γραφείο σου και να σε εκθέτουν σε φίλους και πελάτες σου ως κάποιον που «είναι ύποπτος ότι εμπλέκεται σε κακουργήματα».

Και η λίστα είναι ατέλειωτη , κ. Χριστόφια, γιατί τα πιο πάνω είναι μόνο ένα μέρος των όσων περάσαμε.. Και αν είναι κάτι που μπορεί να οριστεί ως πολιτική δίωξη, είναι ακριβώς αυτές οι ενέργειές σας , που έγιναν κατά παράβαση του Νόμου και του Συντάγματος, για να βρείτε ποιοι βρίσκονταν πίσω από ένα αντιπολιτευτικό Blog και για να το αναγκάσετε να κλείσει, αλλά και οι απάνθρωπες συνέπειές τους για τις οποίες προκλητικά αδιαφορούσατε, από τη μέθη και την οίηση της εξουσίας.

Αυτό όμως που δυστυχώς εσείς, εντελώς πολιτικά κοντόφθαλμα και εντελώς εγωπαθητικά, εκλαμβάνετε ως πολιτική δίωξη, είναι απλά και μόνο η καθολική διαμαρτυρία της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών απέναντι σε μία κυβέρνηση, από την οποία αισθάνονται αποξενωμένοι.

Ήσασταν εσείς ο ίδιος που επιλέξατε να απομονώσετε τους πάντες, να εκλαμβάνετε κάθε διαφωνία ως υπονόμευση, να ανάγετε σε μέγιστα εθνικά ζητήματα κάποιες κακές συμπεριφορές οπαδών και κάποια βίντεο στο Youtube, να κυνηγάτε τα Blogs του διαδικτύου σαν το Νο 1 κρατικό εχθρό, να απομονώνετε τους ειδήμονες διακηρύσσοντας ότι ξέρουν πολύ περισσότερα από τους πανεπιστημιακούς-μελετητές οι οικότροφοι των κομματικών γραφείων που έχουν ειδικευτεί αποκλειστικά στην κομματική πειθαρχία , ήσασταν εσείς που δεν αφήσατε πολιτικό αντίπαλο ή συνεργάτη που σας άσκησε κριτική χωρίς σκληρή και απρεπή απάντηση(τι να πρωτοθυμηθούμε από τα “θα περάσει από πάνω του ο Οδοστρωτήρας” “τι να του κάνω; Να τον δείρω;”, “του πεζοδρομίου”, “κονιορτοποιημένος εγκέφαλος” “τούτος εν των λόγων και όχι των πράξεων”;) ήσασταν εσείς ο ίδιος και η κυβέρνησή σας που επιλέξατε να προβαίνετε σε πρωτοφανείς επιδείξεις νεοπλουτισμού σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης που επηρεάζει σχεδόν όλη την κοινωνία, ήσασταν εσείς που αναγάγατε την Ελλάδα σε «εισβολέα και συνυπεύθυνη της Τουρκίας», εσείς που δεσμευτήκατε στον Άγγλο Πρωθυπουργό ότι «οι αγγλικές βάσεις θα μείνουν μέχρι τα παιδιά και τα εγγόνια μας», εσείς ήσασταν που τις αποκαλέσατε «κυρίαρχες» και πάλι ήσασταν εσείς ο ίδιος που εγκαταστήσατε αμφισβητούμενης ποιότητας άτομα του περιβάλλοντός σας σε καίρια για το κράτος μας αξιώματα και πόστα.

Εσείς, που αντί να ηγείστε του αγώνα του λαού μας για απελευθέρωση και αντί να επιλύετε τα σοβαρά προβλήματα της Κύπρου μας και του λαού της, όπως οφείλετε, καταφέρατε να μετατρέψετε την πολιτική σκηνή σε ένα πελώριο “Christofias-Watch” που αναγκάζεται συνεχώς να μαρτυρεί τα πολιτικά σας ολισθήματα.

Δεν είστε λοιπόν υπό δίωξη , κ. Πρόεδρε. Ακούστε το από κάποιον που, με μεγάλο προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό τίμημα έζησε την πολιτική δίωξη για περισσότερο από ένα δίμηνο από εσάς και τους ανθρώπους σας. Και δεν είστε ο διωκόμενος κ. Πρόεδρε, αλλά ο Διώκτης μας.

(Στάληκε για δημοσίευση στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος")

ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ

Η περίπτωση Rafael Correa (το χρέος είναι ανήθικο).

Η περίπτωση Rafael Correa (το χρέος είναι ανήθικο).
Μια περίπτωση πολιτικού ηγέτη που χρήζει ιδιαίτερης μνείας, είναι αυτή του προέδρου του Ecuador (Ισημερινού), Rafael Correa, που ανέλαβε την εξουσία το 2007, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες για τη χώρα του συνθήκες.

Ο 48χρονος Correa, τονίζοντας το γεγονός ότι κάθε άλλο παρά παραδοσιακός πολιτικός είναι, προσπάθησε πάνω απ όλα να ανασκευάσει το όλο πολιτικό σύστημα της χώρας του, και να τονώσει τις δημόσιες δαπάνες. Μεταξύ άλλων, ακύρωσε τα χρέη της χώρας του προς τους ξένους επενδυτές, και συγκρούσθηκε με τη Ουάσιγκτον. Εκτός των άλλων, έχει αποκαλέσει τον Αμερικανό πρόεδρο George Bush «ηλίθιο», και έχει κατηγορήσει τα ΜΜΕ της χώρας του ότι συμπεριφέρονται σαν «άγρια θηρία».

Ενώ στη διάρκεια αναταραχών στη πρωτεύουσα Quito, στάθηκε μόνος του ενώπιον του πλήθους, ανοίγοντας το πουκάμισό του και φωνάζοντας: «Αν θέλετε να με σκοτώσετε, ορίστε. Εδώ είμαι. Σκοτώστε τον πρόεδρο σας αν είσαστε δυσαρεστημένοι, αν είσαστε τόσο γενναίοι…».

Ο Correa, που έχει σπουδάσει στην Αμερική και έχει διατελέσει και υπουργός Οικονομικών, θεωρεί πως το κύριο εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας του είναι η εξάρτησή της στους ξένους δανειστές. Αναλαμβάνοντας τη προεδρία, χαρακτήρισε το χρέος του κράτους ως παράνομο, με την αιτιολογία ότι τα προηγούμενα καθεστώτα που δανείστηκαν τα ποσά αυτά ήταν διεφθαρμένα. Ορκίστηκε να πολεμήσει τους δανειστές στα διεθνή δικαστήρια, και να μειώσει τα χρέη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Marc Chernick του Georgetown University, «ο πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία, πιστεύοντας πραγματικά πως η χώρα του εξουσιάζεται χρόνια από μια διεφθαρμένη πολιτική τάξη, την οποία δεσμεύτηκε να ανασκευάσει.

Η κυβέρνησή του στάθηκε όρθια απέναντι στο ΔΝΤ και τη Παγκόσμια Τράπεζα, κατηγορώντας τους για τις οικονομικές δυσκολίες του Ecuador. Προχώρησε μάλιστα στην άμεση διακοπή των πληρωμών των δόσεων των «παράνομων» δανείων, προσπαθώντας παράλληλα να αυξήσει τα δημόσια έσοδα μέσω επαναδιαπραγμάτευσης των κρατικών συμβολαίων με τις ξένες πετρελαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα του. Το Ecuador, που ανήκει στον Opec, εξαρτάται οικονομικά κυρίως από τις εξαγωγές πετρελαίου, και από τα πάμπολλα εμβάσματα των εκατοντάδων χιλιάδων υπηκόων του που εργάζονται στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Ισπανία).

Τον Ιούλιο του 2010, έφερε νόμο σύμφωνα με τον οποίο το σύνολο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που παράγεται, θα ανήκει στο κράτος, το οποίο και θα εισπράττει το 25% του ακαθάριστου εισοδήματος από τις πωλήσεις. Λίγο πριν, είχε απειλήσει πως αν δεν συμφωνήσουν οι ξένες εταιρίες, θα προχωρήσει στη κρατικοποίησή τους.

Το 2007, ο Correa προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του εξωτερικού χρέους της χώρας του ύψους $10.2 δισ. (25% του ΑΕΠ), ακολουθώντας το παράδειγμα του Αργεντινού Nestor Kirchner. Αρνήθηκε μάλιστα την επιτήρηση από πλευράς ΔΝΤ. Όπως δήλωσε τότε ο υπουργός Οικονομικών Ricardo Patiño: «Αρνούμαστε αυτό που δέχτηκαν άλλες κυβερνήσεις, να μας υπαγορεύει δηλαδή το ΔΝΤ την οικονομική μας πολιτική. Το θεωρούμε απαράδεκτο». Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2007, ο Correa διέταξε την απέλαση του εκπροσώπου της Παγκόσμιας Τράπεζας από τον Ισημερινό!

Τον Δεκέμβριο του 2008, ο Correa ανακοίνωσε πως δεν θα πληρωθεί η τρέχουσα δόση (τόκων) του δανείου, και κήρυξε τη χώρα σε πτώχευση. «Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τις συνέπειες», είπε. Όπως δήλωσε, το χρέος είναι ανήθικο, και βασίστηκε σε διαφθορά και μίζες από πλευράς των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Θα το παλέψουμε στα διεθνή δικαστήρια» τόνισε, χαρακτηρίζοντας τους ξένους δανειστές της χώρας του «τέρατα, που θέλουν να την ισοπεδώσουν». Καθιέρωσε μάλιστα και ως σύνθημα τη φράση «ζωή πριν από το χρέος», με αποτέλεσμα να γίνει ίνδαλμα για τη πλειοψηφία του λαού του, εξαιτίας αυτής του της στάσης απέναντι στους ξένους κεφαλαιοκράτες.

Μια άλλη σημαντική απόφαση που πήρε ο Correa, ήταν η άρνησή του να ανανεώσει τη συμφωνία παραμονής των αμερικανικών αεροπορικών βάσεων, που χρησιμοποιούνται για τη καταπολέμηση του διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών. Το 2009 απελάθηκαν δυο Αμερικανοί διπλωμάτες, με τη κατηγορία ότι αναμίχθηκαν στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της χώρας. Πιο πρόσφατα, χαρακτήρισε ανεπιθύμητο πρόσωπο την πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Heather Hodges, και της ζήτησε να αποχωρήσει από τη χώρα το συντομότερο δυνατόν. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την αποκάλυψη των διπλωματικών τηλεγραφημάτων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ μέσω του Wikileaks, στα οποία η κα Hodges εμφανίζεται να συζητά για τη διαφθορά στις τάξεις της αστυνομίας της χώρας.

Έχοντας κάνει τόσα και τόσα, επόμενο είναι να έχει και πολλούς αντιπάλους, οι οποίοι τον κατηγορούν πως προσπαθεί να υπερκεράσει τους θεσμούς και να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στα χέρια του. Παράλληλα, τον κατηγορούν ως «τσιράκι» του Hugo Chavez, αν και ο ίδιος συνεχώς επιμένει για την ανεξαρτησία της σκέψης και της πολιτικής του.

Μεταξύ αυτών που τον πολεμούν είναι και τα ΜΜΕ της χώρας του, τα οποία έχει χαρακτηρίσει ως τον «μεγαλύτερο εχθρό του», και ως εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει.

Ο Correa, που διαθέτει διδακτορικό στα οικονομικά, αυτοχαρακτηρίζεται ως Χριστιανός αριστερός, και όχι μαρξιστής.
 

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου είναι ισχυρό . Διαθέτει τα μέσα και τους τρόπους ελέγχου της κοινής γνώμης .Κάνει το άσπρο , μαύρο , προσδιορίζει την ατζέντα των ζητημάτων , παραπληροφορεί , οριοθετεί το διάλογο , επιλέγει τους «αντιπάλους» του, αποπροσανατολίζει , εμφανίζεται ως θεράπων την ώρα που μας δίνει το δηλητήριο , εκφοβίζει , φιμώνει ,εξαγοράζει, καταδυναστεύει , παραλύει τη κρίση , επιβάλλει ως «ορθό» πολιτικό λόγο , τον ραγιαδισμό. Κεντρικός στόχος των ενεργειών του είναι η άλωση της συνείδησης των πολιτών.
Το πολιτικό κατεστημένο εκτείνεται μπροστά μας σαν ένα ατσαλοφόρο μέτωπο. Εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε τα αδύνατα σημεία του και να το κτυπήσουμε με σφοδρότητα. Να επιφέρουμε ρήξη μέσα στις τάξεις και τις δομές του, να προκαλέσουμε εσωτερικές συγκρούσεις που θα του προκαλέσουν νευρικότητα , αλληλοσπαραγμό με σκοπό να το οδηγήσουμε στην παράλυση και τη διάλυση.
Να κτυπούμε συνέχεια στης ίδιες πληγές , να μην τις αφήνουμε να επουλώνουν ούτε χιλιοστό του δευτερολέπτου , να προκαλέσουμε πυώδεις όγκους και να αφήσουμε τη δυσωδία τους να ξεχυθεί στη κοινωνία.
Αν πετύχουμε το σκοπό μας σε αυτές τις στοχευμένες επιθέσεις τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη ιδεολογικοπολιτική επίθεση.
Τα αδύνατα σημεία που εντοπίζουμε σήμερα στο μέτωπο του κατεστημένου είναι τα εξής.
Πρώτο: το διπλό δημοψήφισμα με τη συμμετοχή των εποίκων. Εδώ μπορούμε να τους αποκαλέσουμε ΠΡΟΔΟΤΕΣ, όσους το αποδέχτηκαν το 2004 και όσους σχεδιάζουν την επανάληψη αυτής της εσχάτης προδοσίας. Να τονίσουμε ότι θα έρθει η μέρα που θα επιβληθεί η εσχάτη των ποινών στους προδότες.
Δεύτερο: Η ανισότητα ανάμεσα στα δικαιώματα και τις απολαβές των εργατών του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου. Στόχος μας η κοινωνική ρήξη και η καταγγελία της αγαστής σχέσης κομματισμού – δημοσιουπαλληλισμού.
Τρίτο: όσοι δίνουν εργασία και στέγη σε λαθρομετανάστες και καταδικάζουν τους ντόπιους εργάτες και νόμιμους πολίτες στην ανεργία και την μετανάστευση.
Αν σε αυτά τα τρία θέματα υποχρεώσουμε το κατεστημένο να τοποθετηθεί , σημαίνει ότι κερδίσαμε μια μάχη . Επιβάλαμε το δικό μας τρόπο σκέψης. Αν το κατεστημένο σιγήσει νομιζόμενο ότι με αυτό τον τρόπο θα ελαχιστοποιήσει τη φωνή μας , σημαίνει πως κερδίσαμε άλλη μια μάχη . Θα δρούμε μέσα στα λαϊκά στρώματα και στο χώρο του διαδικτύου χωρίς αντίθετη άποψη. Επιβάλουμε έτσι σιγή στο πανίσχυρο σύστημα. Μα αν σήμερα καταφέρουμε συναγωνιστές να βάλουμε ένα επίδεσμο στο στόμα του κατεστημένου αύριο θα το σύρουμε στις πλατείες της λαϊκής οργής , εκεί που η ιστορία θα γράφεται με τον φοβερό ήχο των τυμπάνων.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Πώς να προστατευτείτε από τα βενζινάδικα που σας κλέβουν

Πώς να προστατευτείτε από τα βενζινάδικα που σας κλέβουνΜε λύπη μου βλέπω ότι διάφορες ιστοσελίδες αναρτούν «εικονίδια» για την εύρεση φθηνών βενζινάδικων. θεωρώ πως έχουν όλη την καλή διάθεση να ενημερώσουν το κοινό τους για την μείωση των εξόδων τους λόγω της «δύσκολης» συγκυρίας που επικρατεί στην χώρα μας, αλλά δυστυχώς πετυχαίνουν το αντίθετο, άθελα θέλω να πιστεύω, δηλαδή καθοδηγούν τον κόσμο σε πρατήρια που τελικά είτε (Α) τους ΚΛΕΒΟΥΝ σε ποσότητα είτε (Β) ο πρατηριούχος κλέβει το ίδιο το κράτος μη πληρώνοντας φόρους, δηλαδή παραλαμβάνοντας αφορολόγητα καύσιμα κλπ.

Να εξηγήσω τι εννοώ:

(Α) πως κλέβουν σε ποσότητα: Όπως έχει τελευταία γίνει γνωστό από πολλά ΜΜΕ, είναι της μόδας o «κλεφτής», ηλεκτρονικό σύστημα που μπαίνει στην αντλία του πρατηρίου και λειτουργεί με τηλεχειρισμό (μειώνοντας του παλμούς της αντλίας) ώστε να δίνει λιγότερο καύσιμο η αντλία στον τελικό καταναλωτή.

Δηλαδή ο πελάτης ζητάει 20 ευρώ, το κοντέρ της αντλίας γραφεί 20 ευρώ αλλά το όχημα εφοδιάζεται με καύσιμο αξίας 18 ευρώ. Αυτά τα 2 ευρώ (πάντα εξαρτάται από το πόσο το πρατήριο θέλει να κλέψει) όπως αντιλαμβάνεστε δικαιολογούν την τόσο χαμηλή τιμή που κάποιος πρατηριούχος έχει αναρτήσει στον των πινάκα τιμών του. Για να καταλάβετε κλέβοντας κάποιος 2 ευρώ στα 20, είναι σαν να λέμε οτι έχει κέρδος από αυτό 10%. Τα πρατήρια προ του Ιουνίου 2010 φορολογούνταν επί του τεκμαρτού 4,5% (περιθώριο κέρδους) και πλέον με την φορολογία έσοδα-έξοδα, το περιθώριο που λειτουργούν, τουλάχιστον στην Αττική, είναι 3-4% (ήτοι 5-6 λεπτά το λίτρο). Καταλαβαίνει κανείς ότι κάποιος που κλέβει μπορεί να πουλήσει και στην εκάστοτε τιμή του ίδιου του διυλιστηρίου και πάλι να κερδίζει τρεις φορές περισσότερο από τα νομοταγή πρατήρια.

(Β) πως κάποιοι πρατηριούχοι κλέβουν το κράτος

Δυστυχώς κάποιοι «πρατηριούχοι», με την αρωγή συγκεκριμένων εταιρειών που ξεπλένουν χρήμα κλπ, με το ίδιο τιμολόγιο παραλαμβάνουν δυο και τρείς φορές καύσιμα, στην ούσια επωφελούνται το ΦΠΑ. Φυσικά εδώ υπάρχουν συμφέροντα κλπ που δεν μπορούν να αποτρέψουν την εισαγωγή λαθραίων καυσίμων και την διοχέτευση/ κατανάλωση τους. Όπως αντιλαμβάνεστε «κλέβουν» το ΦΠΑ που τόσο μας λείπει και φυσικά καταφέρνουν και πουλάνε φθηνά τα καύσιμα αφού 23% (ΦΠΑ) κέρδος είναι (7) φορές περισσότερο από το μεσοσταθμικό περιθώριο κέρδους που λειτουργούν τα νομοταγή-»καταδικασμένα» πρατήρια (το 3-4%)

Το μόνο σίγουρο είναι πως με τα παραπάνω οδηγούμε το κοινό στα πρατήρια που τους κλέβουν τελικά, συντηρούμε αυτούς (πρατηριούχους-νονούς) που κλέβουν το κράτος και τελικά σκοτώνουμε άλλο ένα κλάδο, αυτόν των βενζινοπολών(καθώς οι νομοταγής πρατηριούχοι είναι αυτοί που θα κλείσουν τα πρατήρια τους λόγω του ανήθικου ανταγωνισμού που υπόκεινται.).

Χωρίς , να θέλω να θίξω τους επίσημους μηχανισμούς του κράτους (ΚΕΔΑΚ που ελένγχει την ποιότητα των καυσίμων και υπουργείο εμπορίου που ελέγχει για την ποσότητα των καυσίμων στα πρατήρια), μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δυστυχώς ελέγχουν τους ίδιους και τους ίδιους νομοταγής πρατηριούχους ενώ σπανίως «πιάνουν» κάποιον παραβάτη και ακόμα και να τον πιάσουν ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι αμείλικτος όπως θα έπρεπε (αφαίρεση άδειας λειτουργίας)

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει και να ενημερώνετε το κοινό, είναι να εφοδιάζονται από πρατήρια με βάση τον παρακάτω κανόνα που είναι εύκολο να τον αναρτάτε σε blog, σε καθημερινή βάση:

Ανάρτηση καθημερινά της τιμής διυλιστηρίου που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου εμπορίου(www.gge.gr).

π.χ σημερα 04.04 η τιμή της αμόλυβδης είναι 1.265 (τα χίλια λίτρα) ή 1,265 το λίτρο
Για να είστε ενήμεροι για τα κόστη: (α) όποιας εταιρείας: 0,02 λεπτα λιτρο (περιλαμβάνει μεταφορά και κέρδος εταιρείας) και (β) πρατήριο: 0,04 λεπτά λίτρο (εξαρτάται πάντα από το ύψος των λειτουργικών του εξόδων, αλλά κατά κανόνα 0,04 λεπτά το λίτρο είναι το ελάχιστο κέρδος που μπορεί να έχει ένα πρατήριο και να είναι βιώσιμο).

Συνεπώς, το φθηνότερο πρατήριο σήμερα ΜΠΟΡΕΙ να έχει την ακόλουθη τιμή:
ΤΙΜΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ (1,265) + ΕΤΑΙΡΕΙΑ (0,02) + ΠΡΑΤΗΡΙΟ(0,04) = 1,325 ευρώ το λίτρο + ΦΠΑ = 1,629

Οπότε σήμερα πρατήρια με τιμή κατω απο το 1,629 κλέβουν είτε με τον (Α) είτε με τον (Β) τρόπο.
Η πρόταση μου δεν είναι δύσκολο στο να εφαρμοστεί και θεωρώ πως είναι ενας μπούσουλας για την καταπολέμηση τέτοιων προβλημάτων.

Ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο είναι πως θέλω να βοηθήσω τον καθένα που τον κατακλέβουν κάποιοι αδίστακτοι και ακόμα και ιστοσελίδες επίσημες του κράτους (www.fuelprices.gr) και αλλες, διαφημίζουν και προτρέπουν τον καθένα να εφοδιαστεί με καύσιμα από αυτον που τελικα θα τον κλεψει….

Θα χαρω πολυ να το εφαρμοσετε και να βοηθησουμε τους συνανθρωπους μας καθως το κρατος δεν μας προστατευει οπως θα επρεπε.
Φιλικα
καποιος που εχει «μπαϊλντίσει» απο την αλητεια καποιων…..

www.tsantiri.gr
ελεύθερη σκέψη