ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ


Μια άλλη διάσταση του κυπροκεντρικού ενδοτισμού, υπό την έμπνευση , την καθοδήγηση και την υποστήριξη των άγγλων πατρόνων του θλιβερού εσμού των πολιτικάντηδων , είναι η προσπάθεια που γίνεται απο κοινού με στόχο να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδεχθεί τις προτάσεις Χριστόφια τόσο για απεμπλοκή απο το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ενδοκοινοτικές συνομιλίες, όσο και για αποδοχή μιας συνολικής λύσης . Το πρόβλημα των κρατούντων που επιμελώς αποκρύπτουν απο το λαό είναι ότι η λεγόμενη λύση Χριστόφια περιέχει τέτοιες θέσεις και σημεία που αντίκεινται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο , στην ευρωπαϊκή αντίληψη της δημοκρατίας αλλά και στα γεωστρατηγικά σχέδια της Ε.Ε , βάσει των οποίων η Κύπρος εντάχθηκε εις αυτήν. Διότι την Κύπρο την ενέταξαν οι εταίροι μας στη κοινή ένωση για κάποιους συγκεκριμένους λόγους , όπως για παράδειγμα την επέκταση της κυριαρχίας της Ε.Ε στην Ανατολική Μεσόγειο και την εξακτίνωση αυτής προς την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.Αν εμείς το κατανοήσουμε αυτό, μπορούμε να επιτύχουμε πολλά πράγματα . Αντί αυτής της κατανόησης που θα υπαγόρευε μια νέα στρατηγική, σαφώς αντίθετη στα αγγλοσιωνιστικά συμφέροντα , το πολιτικό κατεστημένο κινήται στη γνώριμη και οικία πορεία του ραγιαδισμού. Δηλώσεις σαν αυτές του κ. Κάρογιαν που εξέπεμψε απο το φεστιβάλ του Ππαλουζέ στη Σαλαμιού,οτι πείθουμε την Ε.Ε για τις θέσεις μας , αφήνουν να νοηθεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι όμοιοι του κατάλαβαν ότι η Ε.Ε μας ενέταξε στους κόλπους της για να απολαμβάνει το εν λόγω έδεσμα .Σε τι πείθεται η Ε.Ε κύριε Κάρογιαν απο όσα άθλια και οικτρά συμπεριλαμβάνει η λύση Χριστόφια; Πείθεται στη νομιμοποίηση του εγκλήματος του εποικισμού που το προδοτικό ΔΗ.ΚΟ απεδέχθη απο το 2004 με την αποδοχή της συμμετοχής αυτών στο δημοψήφισμα ή με την πρόταση του κ. Χριστόφια για την παραμονή 50.000 εποίκων; Πείθεται για τον θρησκευτικό και εθνοτικό διαχωρισμό του κυπριακού λαού; πείθεται για τον ετσιθελισμό μιας μειονότητος που σε συνεργασία με μια χώρα εισβολέα και κατακτητή αποδέχεται την αρπαγή της γης των Ελλήνων ; Πείθεται η Ε.Ε για τον εξευτελισμό της εννοίας της δημοκρατίας με την εκ περιτροπής προεδρία και την στάθμιση της ψήφου; Πείθεται η Ε.Ε με την κατάργηση της αρχής της πλειοψηφίας ; Πείθεται κύριε Κάρογιαν, η Ε.Ε με τη ποσοστοτική διαμονή και εγκατάσταση που αναιρεί κάθε αρχή ελεύθερης εγκατάστασης και διακίνησης στην επικράτεια της;
Χρέος όλων κύριε Κάρογιαν είναι να πείσουμε την Ε.Ε να συμβάλει με κάθε μέσον , μη αποκλειομένης της στρατιωτικής βίας , στην επέκταση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη σκλαβωμένη επικράτεια της. Προς αυτή τη κατεύθυνση όφειλε να κινήται η πολιτική και η διπλωματία μας και όχι προς τη κατεύθυνση του αίσχους που σεις βαδίζεται , να αποδεχθεί δηλαδή η Ε.Ε ένα πρωτογενές δίκαιο, ασύμβατο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Νέα κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ, σημαίνουν συναγερμό!


Η κυπριακή εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ», σε δημοσίευμα τoυ Άδωνη Παλληκαρίδη με τίτλο «Στην Πέτρα του Ρωμιού κρύβεται αμύθητος πλούτος» και υπότιτλο «Στα ανοικτά της θάλασσας βρίσκεται το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου», αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Πολύ μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν εντοπίσει ξένοι ερευνητές στην ΑΟΖ Κύπρου, ανοικτά της Πέτρας του Ρωμιού προς τη Λεμεσό. Δορυφορικές φωτογραφίες και αποτελέσματα των σεισμογραφικών ερευνών του γαλλικού συμβουλευτικού οίκου Beicip-Franlab, ο οποίος επεξεργάζεται τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει από τις θαλάσσιες έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου η νορβηγική εταιρεία ‘Petroleum Ceo-Services’, καταδεικνύουν ότι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Πάφου και της Λεμεσού είναι άλλη μια πολύ πιθανή δεξαμενή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο χάρτης των κοιτασμάτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με τους μελετητές της αμερικανικής Noble Energy, τώρα σχηματίζεται και ενδέχεται η περιοχή να κρύβει στα έγκατά της πολύ μεγαλύτερες ποσότητες υδρογονανθράκων απ’ ό,τι στην αρχή διαφάνηκε. Μπορεί, επισημαίνουν οι ειδικοί, να υπάρχουν πετρέλαια που να συντηρήσουν όχι μόνο την Κύπρο και το Ισραήλ, αλλά και την ίδια την Ευρώπη για πολλές δεκαετίες.

Ταρακουνήθηκαν οι Τούρκοι

Στα ανώτερα δώματα της τουρκικής διπλωματίας, σύμφωνα με ξένη διπλωματική πηγή, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την ακολουθούμενη μέχρι σήμερα πολιτική της Άγκυρας στο Κυπριακό. Οι Αττίλες βυσσοδομούν γιατί η πατημένη στο λαιμό Κύπρος από τις δυνάμεις κατοχής έχει το θράσος να προσπαθεί να εξορύξει τα πετρέλαια της, αλλάζοντας τους οικονομικούς συσχετισμούς στην περιοχή. Μια Κύπρος με πετρέλαια δεν μπορεί να είναι αδιάφορη για την Ευρώπη και να εγκαταλειφθεί στο έλεος της Τουρκίας. Αυτό και μόνο ακυρώνει τον επεκτατικό της στόχο. Ίσως δε να ήταν ο από μηχανής θεός που περιμέναμε όλοι.
Η πολιτική της προώθησης των δύο κρατών θέτει την Άγκυρα εκτός διεκδίκησης κοιτασμάτων που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ. Κατά έναν παράξενο τρόπο όλα τα κοιτάσματα και τα πιθανά κοιτάσματα που έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί, βρίσκονται σε θαλάσσια περιοχή που ακόμη και με τη διχοτόμηση ως λύση εμπίπτει στην ελληνική πολιτεία. Η μετατόπιση της πολιτικής της Άγκυρας επί του θέματος διεφάνη στις απευθείας συνομιλίες όταν η τ/κ πλευρά επέμενε πεισματικά ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων πρέπει να δοθούν στον τομέα ευθύνης του ομόσπονδου κράτους. Με τη θεωρία της ίσης αριθμητικής εκπροσώπησης στα όργανα του ομοσπονδιακού κράτους θεωρείται βέβαιο ότι το συνιστών τ/κ κράτος θα διεκδικήσει το 50% του υποθαλάσσιου πλούτου, θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε με τους Τ/Κ συμπατριώτες μας, δηλώνει ο Νίκος Ρολάνδης, ώστε η Τουρκία να μην έχει έρεισμα στα πετρέλαια. Πώς θα συμφωνήσεις, όμως, με τους εγκάθετους της κατοχής όταν ποδηγετούνται από τον εισβολέα και έκαναν ό,τι έκαναν για να καταστρέψουν τη χώρα μας και να την υποδουλώσουν στην Τουρκία; Πολύ πιθανόν η τ/κ κοινότητα των 80 σήμερα χιλιάδων ανθρώπων (οι υπόλοιποι είναι έποικοι και στρατός κατοχής) να προβάλει και αιτιάσεις για τη διαχείριση της όλης εργασίας ανόρυξης, ζητώντας να δοθεί ρόλος ασφαλείας στην εγγυήτρια Τουρκία. Ήτοι, και ο πλούτος στα νοτιοδυτικά περιπίπτει με τεχνάσματα στη δικαιοδοσία της Τουρκίας. [...]

Γιατί επιλέχθηκε η ‘Noble Energy’

Δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα και η εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ έχει ανατεθεί στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy με έδρα το Χιούστον, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με εβραϊκά συμφέροντα. Η Κύπρος επέλεξε την ίδια εταιρεία, δίνοντας της τα δικαιώματα στο ‘Οικόπεδο 12’ στο όριο της κυπριακής ΑΟΖ. Η αμερικανική Γεωλογική Επιθεώρηση (US Geological Survey) υπολόγισε ότι η Λεκάνη Λεβάντ – Ανατολικής Μεσογείου (Levant Basin) κρύβει περισσότερα από 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, το μεγαλύτερο ίσως απόθεμα ενεργειακών πόρων στον κόσμο.
Το μικρότερο από τα δύο κοιτάσματα, το ‘Ταμάρ’, με 8,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου, μπορεί, σύμφωνα με αναλυτές της HIS Global Insight του Λονδίνου, να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του Ισραήλ, τουλάχιστον μέχρι το 2025. Το κοίτασμα ‘Λεβιάθαν’, με αποθέματα 16 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών αερίου, όχι μόνο θα εξασφάλιζε ενεργειακή αυτάρκεια στο Ισραήλ, αλλά θα το μετέτρεπε και σε χώρα εξαγωγής ενέργειας. Το ‘Λεβιάθαν’ εντοπίζεται σε απόσταση 130 χμ. από τη Χάιφα, σε κοντινή απόσταση από τα κυπριακά χωρικά ύδατα.
Κύπρος και Ισραήλ βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης της ΑΟΖ. Αν αυτό γίνει, θα είναι τεράστια επιτυχία που σχεδόν ακυρώνει τα αποτελέσματα της εισβολής στη θάλασσα. Η συμφωνία αυτή κατοχυρώνει για το Τελ Αβίβ τα δικά του κοιτάσματα, αλλά και την Κύπρο, που δεν θα έχει πια καμιά διεθνή αμφισβήτηση για τις κινήσεις της».
Πηγή

Η Ε.Ε. αποφάσισε σύστημα κυρώσεων

  • Bρυξέλλες: Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών -του έλληνος συμπεριλαμβανομένου- συμφώνησαν να ισχύσει, ένα αυτόματο σύστημα κυρώσεων, σε χώρες που τα δημοσιονομικά τους ξεφεύγουν των κανόνων της ΕΕ


  • Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν χθες να θεσπίσουν για το μέλλον έναν μηχανισμό «πιο αυτόματων» κυρώσεων κατά των χωρών με σημαντικές υπερβάσεις στα χρέη, ή τα ελλείμματά τους, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέϊ.
    Στο ανακοινωθέν του ο Βαν Ρομπέϊ τονίζει πως διαπιστώθηκε «ένας σημαντικός βαθμός σύγκλισης» ανάμεσα στους υπουργούς ως προς το γεγονός ότι «όσο είναι δυνατόν ο μηχανισμός για τη λήψη αποφάσεων για την επιβολή κυρώσεων θα πρέπει να είναι πιο αυτόματος» για τις απείθαρχες χώρες.
    Οι αποφάσεις για τις κυρώσεις θα πρέπει στο μέλλον να λαμβάνονται «επί τη βάσει του κανόνα της ανάστροφης πλειοψηφίας», που θα καθιστούσε πιο δύσκολη κάθε πιθανή εμπλοκή από τις υπότροπες χώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα χρειάζεται μία πλειοψηφία από χώρες που αντιτίθενται στις κυρώσεις για να τις εμποδίσουν, ενώ σήμερα για να επιβληθούν κυρώσεις απαιτείται να ψηφίσει υπέρ η πλειοψηφία των κρατών.
    Μολαταύτα, η σύγκλιση στην οποία αναφέρεται ο Βαν Ρομπέϊ δεν αποδίδει λεπτομερώς τις πραγματικές διαφορές στον ορισμό του αυτοματισμού που δίνουν οι επιμέρους χώρες.
    Για παράδειγμα η Γερμανία προκρίνει την ανώτατη δυνατή αυτοματοποίηση μόλις υπερβούν κάποια όρια, ενώ άλλες χώρες όπως η Γαλλία ήσαν πιο συγκρατημένες και επιμένουν πως οι πολιτικοί υπεύθυνοι θα πρέπει να έχουν την τελευταία λέξη προτού επιβληθούν οι κυρώσεις σε μία χώρα για το χρέος, ή το έλλειμμά της.
    ΠΗΓΗ:Ας μιλήσουμε επιτέλους

    ΟΧΙ στο ρατσισμό κατά των Ελληνοκυπρίων: Κυπραίοι ξυπνάτε!


    ratsismos-kata-ellinokyprion


    ‘Facebook Group / ΟΧΙ στο ρατσισμό κατά των Ελληνοκυπρίων: Κυπραίοι ξυπνάτε!’
    Τ/ΚΥΠΡΙΟΙ
    Στην προσπάθεια τους οι διάφορες κυβερνήσεις της Κύπρου να είναι αρεστοί στους ξένους, έχουν δώσει υπερ-προνόμοια στους Τουρκοκυπρίους.  Δυσμενείς διακρίσεις με βάση την εθνότητα απαγορεύονται με βάση την αρχή πως όλοι οι άνθρωποι γενιούνται ίσοι - ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
    Το μέγα λάθος να δοθούν αμέτρητα οφέλη στους Τουρκοκυπρίους το 2004 επειδή τολμήσαμε και είπαμε ΟΧΙ στο ρατσιστικό από όλες τις πλευρές σχέδιο ΑΝΑΝ, δεν πρέπει να συνεχιστεί. Αν μη τι άλλο θα μας κάνει να μισήσουμε τους ‘ΥΠΕΡ-ΠΟΛΙΤΕΣ’ Τ/Κυπρίους που έχουν τώρα και τα αυγά και τα καλάθια.
    ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    Οι κάθε λογής μετανάστες που έχουν κατακλύσει το νησί απολαμβάνουν περισσότερα δικαιώματα από τους ίδιους τους Κυπρίους. Τα οφέλη που αποκομίζουν είναι πολλαπλάσια αυτών που παίρνουν οι Κύπριοι πολίτες, τη στιγμή που ένα τεράστιο ποσοστό συνταξιούχων μας, έχουν να επιβιώνουν με μισθούς πείνας.
    Η κυβέρνηση αντί να βρίσκεται κοντά στον Κύπριο πολίτη, βρίσκεται κοντά στον Νόμιμο/Παράνομο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ και μάχεται για τα δικά του δικαιώματα με ‘βάση το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο’, τη στιγμή που κάθε αναφορά περί Ευρωπαϊκού Κεκτημένου στη λύση του Κυπριακού για τους Κύπριους πολίτες δεν συζητείται καν.
    Συμπατριώτες, ας αξιώσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν. Κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να απολαμβάνουμε ΙΣΑ δικαιώματα με τους ξένους, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ, τη στιγμή μάλιστα που εμείς:
    1. Σπαταλούμε 2 χρόνια από τη ζωή μας υπηρετώντας την πατρίδα.
    2. Πληρώνουμε όλους τους φόρους, κοινωνικές Ασφαλίσεις κλπ.
    3. Πληρώνουμε για άδειες Κυκλοφορίας , Μ.Ο.Τ κλπ τη στιγμή που οι Τ/Κύπριοι μπαινοβγαίνουν στις ελέυθερες περιοχές χωρίς άδεια, χωρία ασφάλεια, χωρίς έλεγχο ΜΟΤ.
    4. Συλλαμβανόμαστε από την Αστυνομία για εξακρίβωση των στοιχείων μας σε κάθε διαδήλωση, ενώ για την οποιαδήποτε σύλληψη αλλοδαπού απαιτείται η συγκατάθεση του Υπουργού Εσωτερικών (άλλως ‘αλλοδαποπατέρα’ ) Κου Συλικιώτη.
    5. Χάσαμε σπίτια και περιουσίες με την Τουρκική εισβολή, στα οποία διαμένουν σφετεριστές Τ/Κύπριοι τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία πιστώνει πλουσιοπάροχα με πακτωλούς χρημάτων, και μετατρέποντας τους σε Ευρωπαίους πολίτες…
    6. Έχουμε να συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας τη στιγμή που οι Τ/Κύπριοι είναι ΥΠΕΡΑΝΩ του Νόμου.
    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
    “…οι Ε/κ πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας πληρώνουν φόρο υποτελείας συνεχιζόμενο για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Τ/κ.”
    Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Γιώργος Γεωργίου.
    ____________
    “…οι πολιτικοί πρόσφυγες και ιδιαίτερα διά μέσου των επιδομάτων τα οποία λαμβάνουν από το κράτος βρίσκονται σε ευνοϊκότερη θέση από τον Κύπριο πολίτη.”
    Γιώργος Βαρνάβα -Βουλευτής ΕΔΕΚ
    ____________
    “….ένας αιτητής ασύλου που δεν επιλέγει το κέντρο υποδοχής, λαμβάνει το ποσό των 452 ευρώ. Εάν έχει σύζυγο λαμβάνει επιπλέον 226 ευρώ, για κάθε εξαρτώμενο παιδί άνω των 14 ετών λαμβάνει ακόμα 226 ευρώ, ενώ για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών, λαμβάνει το ποσό των 113 ευρώ. Σε ό,τι αφορά το ενοίκιο, επιχορηγείται με 560 ευρώ. Κατά μέσο όρο δηλαδή, ένας αιτητής ασύλου λαμβάνει το συνολικό ποσό των 1.500 ευρώ.”
    Μιχάλης Λαουτάρης - Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.
    ____________
    “…..Σε μια χώρα όπως η Κύπρος, που δεν κατόρθωσε να αποκαταστήσει τους δικούς της πρόσφυγες, είναι δυνατόν να αναλαμβάνει και την αποκατάσταση πολιτικών προσφυγών;
    Σε αυτή τη χώρα της κυβερνητικής άρνησης, στήριξης των Ελληνοκυπρίων Προσφύγων είναι δυνατόν να καλούνται οι αδικημένοι Ελληνοκύπριοι Πρόσφυγες να υποβάλλονται σε οικονομικές θυσίες για τους πολιτικούς πρόσφυγες.
    Είναι λογικό η Κυβέρνηση να υποβάλλει σε φορολογίες τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες που 36 χρόνια δεν τους έδωσε ένα σεντ, για να συντηρούν τους πολιτικούς πρόσφυγες.
    Τελικά δικαίως διερωτώνται οι Πρόσφυγες μας εάν έχουμε Κυβέρνηση των πολιτικών προσφύγων και όχι Κυβέρνηση των Κυπρίων Προσφύγων.”
    Λευτέρης Χριστοφόρου - Α’ Αντιπρόεδρος ΔΗ.ΣΥ.
    ____________
    32 εκατομμύρια ευρώ, κορόιδα!
    Το 2003, μετά το ολέθριο άνοιγμα των κατοχικών οδοφραγμάτων, η Κυβέρνηση Παπαδόπουλου, με τη σύμφωνο γνώμη όλων των κομμάτων, αποφάσισε τη δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους Τ/κυπρίους. Ήταν μια πολιτική απόφαση, που στόχευε να πείσει τους τρίτους, τι καλόπαιδα είμαστε, εμείς οι πλούσιοι Έλληνες, έναντι των… φτωχών Τ/κυπρίων. Στην αρχή, είπαμε δεν πειράζει, είναι συμπατριώτες μας, ας τους αφήσουμε να επωφεληθούν της δωρεάς.
    Τι παρατηρήθηκε; Στην εξέλιξη αυτής της πλουσιοπάροχης δωρεάς, οι Τ/κ αναγορεύθηκαν σε πολίτες α’ κατηγορίας και οι Ε/κ σε πολίτες τρίτης κατηγορίας. Κάθε φορά που έπρεπε οι διάφορες υπηρεσίες να εξυπηρετήσουν πολίτες, προηγούνταν οι εκλεκτοί Τ/κύπριοι, και οι δουλοπάροικοι Έλληνες περίμενανν υπομονετικά, ως γνήσια κυπριακά γαϊδούρια, τη σειρά τους.
    Και να ήταν μόνο αυτή η διάκριση… Όπως αποκαλύφθηκε προχθές στη Βουλή, από το 2003 μέχρι το 2009, το κράτος, δηλ. εμείς οι φορολογούμενοι, κατέβαλε 32 ολοστρόγγυλα εκατομμύρια ευρώ για δωρεάν νοσήλια περίπου 100 χιλιάδων Τ/κ. Η επίκληση του επιχειρήματος ότι 85% των Ε/κ δικαιούνται δωρεάν νοσήλια δεν ευσταθεί, επειδή όλοι οι πολίτες φορολογούνται γι’ αυτόν το σκοπό, ενώ οι Τ/κ δεν πληρώνουν ούτε ένα σεντ φόρο. Γι’ αυτό, αφού είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν έχουν μόνο οφέλη, έχουν και υποχρεώσεις: Να πληρώνουν στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων, όπως και οι Έλληνες. Να σταματήσει αυτή η αφόρητη κοροϊδία σε βάρος μας.
    Σ.Ι.

    Θράκη: Τα όργανα της Άγκυρας γελοιοποιούν το Ελληνικό κράτος


    Έχουμε καταγγείλει εκατοντάδες φορές ενέργειες των οργάνων της Άγκυρας στη Θράκη. Όσο περνάει ο χρόνος, λόγω της μηδενικής αντίδρασης του κράτους των Αθηνών, οι έμμισθοι πρακτορίσκοι αποθρασύνονται και πλέον ρίχνουν τις μάσκες, προχωρώντας πια σε επιθετικές κινήσεις που προσβάλουν το Σύνταγμα της χώρας μας (όσο από αυτό έμεινε απαραβίαστο από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΔΝΤ).

    Καθώς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, τα μειονοτικά αιτήματα σχετικά με την εκπαίδευση ήρθαν και πάλι στην επιφάνεια. O Σύλλογος Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης (B.T.T.Ö.B.) δημοσίευσε μήνυμα –το βρήκαμε στην τουρκόφωνη «Μπιρλίκ» (15/9/2010)– όπου αναφέρεται σε λιμνάζοντα «προβλήματα στην εκπαίδευση της Τουρκικής Μειονότητας» και ζητά άμεση σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Στο μήνυμα αναφέρεται η ανάγκη «συνέχειας της τουρκικής κουλτούρας», «διαμόρφωσης γενιάς συνδεδεμένης με την ιστορία μας, την κουλτούρα μας και με τις εθνικές και πνευματικές μας αξίες», και «προόδου στην τουρκική γλώσσα» (άλλος εκπαιδευτικός στόχος ούτε καν μνημονεύεται!).
    Θυμίζουν το νομοθετικό πλαίσιο της μειονοτικής εκπαίδευσης, ζητούν ρυθμίσεις στο πνεύμα της Ελληνοτουρκικής μορφωτικής συμφωνίας του… 1951(!), αύξηση των μετακλητών δασκάλων από 8 σε 35 και ξαναζητούν το κλείσιμο της ΕΠΑΘ και τον διορισμό εκπαιδευτικών που φοίτησαν δάσκαλοι στην Τουρκία. Επίσης, ζητούν να μετατραπούν σε Τουρκικά σχολεία τα δημόσια γυμνάσια που γίνανε στα Πομακοχώρια και τα ιεροσπουδαστήρια Εχίνου και Κομοτηνής, να «σταματήσει η διδασκαλία των τουρκικών ως κατ΄επιλογήν μάθημα σε κάποια κρατικά σχολεία της Δυτικής Θράκης»!
    Ας το διαβάσουν αυτό όσοι είχαν αντίρρηση με την εισαγωγή της τουρκικής ως γλώσσας επιλογής σε κάποια δημόσια σχολεία, αδυνατώντας να αντιληφθούν τη σκοπιμότητα του μέτρου εκείνου.
    Τέλος, ο… εκπαιδευτικός αυτός σύλλογος γράφει επί λέξει τα εξής απίθανα:
    «…Υπάρχει μια σοβαρή ροή παιδιών της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης προς τα Ελληνικά κρατικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Στο θέμα της εκπαίδευσης πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Δεν θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας στα Ελληνικά κρατικά σχολεία. Εν όψει αυτής της άσχημης κατάστασης προτείνουμε την άμεση σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με μόνο θέμα την εκπαίδευση. Αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά».
    Πέφτουν λοιπόν όλες οι μάσκες, καθώς προτάσσεται ένας ξέφρενος τουρκικός σωβινισμός, που κατ’ επανάληψη έχει αποδειχθεί εδώ με κείμενα σαν το ανωτέρω (και ανάλογες πράξεις). Το αποτέλεσμα ήταν να… χαρακτηριστούμε εμείς «ακραίοι», γιατί δεν κάνουμε τους κουφούς και τους τυφλούς σε όσα συμβαίνουν γύρω μας!
    Ας μας πούνε λοιπόν οι άλλοι, οι μετριοπαθείς, τι απαντούν στα ανωτέρω. Κι ας μας πουν τι απαντάνε στους μουσουλμάνους γονείς του Αράτου, που διαμαρτύρονται σε Αρχές και δημοσίως για το κλειστό νηπιαγωγείο του χωριού τους. Θυμίζουμε την περσινή συμπεριφορά του δημάρχου Φιλύρας, Χασάν Κιασήφ, ο οποίος με πράξεις στα όρια του τραμπουκισμού πέταξε έξω τις νηπιαγωγούς από τα 4 νεοϊδρυθέντα νηπιαγωγεία του δήμου του (ένα ήταν κι αυτό του Αράτου), επειδή δεν ήταν «από τις δικές του». Τα νηπιαγωγεία σφραγίστηκαν, το κράτος γελοιοποιήθηκε, οι υποσχέσεις του Χατζηοσμάν (πως σε μια βδομάδα θα το έλυνε το θέμα) ξέφτισαν, κι έναν χρόνο μετά όχι μόνο τα παιδιά δεν πήγαν σε κανένα νηπιαγωγείο αλλά ούτε και στην Α΄ τάξη του δημοτικού μπορούν να γραφούν, αφού δεν έχουν χαρτί πως πήγανε σε νηπιαγωγείο!
    Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη, οι μουσουλμάνοι γονείς που μένουν στη μέση τα πληρώνουν όλα. Ποιος όμως θα νοιαστεί;
    Πηγή