ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ


Ο λαός στην Ελλάδα ξυπνά. Περνά από την μακρά αδράνεια στη δράση.Αντιστέκεται αυθόρμητα στην τυραννία της τραπεζοκρατίας και των πολιτικών εγκαθέτων της.Ίσως να μην έχει διαμορφώσει την τελική εικόνα του οικοδομήματος που θέλει να αναγείρει πάνω από τα συντρίμμια του παρόντος λαβυρίνθου της διαφθοράς. Γνωρίζει όμως πολύ καλά τι δεν θέλει , γνωρίζει ποιοι είναι οι εχθροί του , γνωρίζει τι αξίζει να καταστραφεί χωρίς οίκτο και δισταγμό . Ζητά πραγματική δημοκρατία , σεισάχθεια των χρεών του λαού προς τους τραπεζίτες , ζητά να προστατεύσει την ελληνική περιουσία από τους ξεπουλητές της.Ζητά την κατάργηση της κομματοκρατίας.
Επιστρατεύει μέσα από λαϊκές συνελεύσεις σε όλα τα σημεία της χώρας τις λαϊκές δυνάμεις , ανασύρει από τη μνήμη του την αρχαία ελληνική γνώση για την δημοκρατία , Αναθερμαίνει τη συσσωρευμένη γνώση από τις ένδοξες εθνικές επαναστάσεις του. Είναι ένας λαός ζωντανός και ωραίος που θέλει να πάρει στα χέρια του την ζωή του και τη πατρίδα του.
Σε αυτό τον αγώνα οι πραγματικοί εθνικιστές και πατριώτες συμμετέχουν και αυτό οφείλουν να κάνουν , χωρίς διακριτικά και ταμπέλες. Δράση μέσα στο λαό , δράση μέσα στο πλήθος , δράση και συμμετοχή στις λαϊκές συνελεύσεις.
Από την άλλη η ακροδεξιά σε πλήρη ευθυγράμμιση με το σύστημα,  ενριζωμένη στην εκκλησιαστική τυραννία που μετέτρεψε την διδασκαλία του Χριστού σε εμπόρευμα και εργαλείο εξουσίας και καταδυνάστευσης του λαού, αποφάνθηκε μέσα από τη σοφία της,  πως αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα , η αφύπνιση του ελληνικού λαού , κατευθύνεται από τον σιωνισμό με σκοπό την επιβολή μιας διεθνούς κυβέρνησης. Αντιδρούν γιατί ως μέρος του ντόπιου τραπεζικού ληστρικού συστήματος  φοβούνται πως αν το κίνημα του λαού εξελιχθεί σε πραγματική επανάσταση θα χάσουν τα χρυσάφια τους και τις περιουσίες   που άρπαξαν από τον ελληνικό λαό .
Ας έχουν γνώση οι φύλακες της λαϊκής εξέγερσης.
Οι πραγματικοί εθνικιστές οφείλουν να ευρίσκονται ανάμεσα στο λαό ως η μαχητική καθοδήγηση και περιφρούρηση της εξέγερσης.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στο Σύνταγμα γεννιέται η Ελπίδα








Αυτά που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι αυτά που έκανε ο καγκελλάριος Μπρούνινγκ σε μας το 1930. Θα προκαλέσουμε εμφύλιο πόλεμο, λέει ο διευθυντής του γερμανικού Ινστιτούτου IFO στο τελευταίο τεύχος του Σπήγκελ, τρομαγμένος κι αυτός με την τερατώδη κοινωνική δυναμική που αναπτύσσει ο νεοφιλελευθερισμός (οι μόνοι που δεν την αντιλαμβάνονται, είναι τα απερίγραπτα οικονομικά «επιτελεία», τρομάρα τους, και των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων).

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται, λίγο πριν πέσει, και με τη συνδρομή δυστυχώς και της Νέας Δημοκρατίας, που κατά τα άλλα λέει όχι στο Μνημόνιο (!), να υλοποιήσει τη δεύτερη φάση του, την «αρπαγή της Ελλάδας» δηλαδή, με τη λεηλασία της περιουσίας του ελληνικού λαού («αποκρατικοποιήσεις»), που οι Δανειστές θέλουν να προηγηθεί της χρεωκοπίας.

Την ίδια ώρα, ο «πόλεμος για την αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους κινδυνεύει να παροξύνει την κρίση μιας ΕΕ, που απειλείται μεσοπρόθεσμα, ανίκανη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής κρίσης που συνεχίζεται, με διάλυση εν μέσω χάους και αποσύνθεσης. Οι λαοί της Ευρώπης κινδυνεύουν να γνωρίσουν μια μεγάλη ιστορική οπισθοδρόμηση, αν δεν αναπτυχθούν σύντομα νέες ηγεσίες ικανές να αντιμετωπίσουν την κρίση της ηπείρου μας και του πολιτισμού μας. Προϋπόθεση για την ανάδυση νέων ηγεσιών είναι η κινητοποίηση των λαών, μόνη ικανή να σαρώσει ένα παρηκμασμένο ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα, στην υπηρεσία του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου.

H είσοδος του λαού στο προσκήνιο

Μέσα σε αυτό το διεθνές σκοτάδι, όπως κι άλλες φορές στη δραματική ιστορία του, ο ελληνικός λαός λάμπει, εδώ και μερικές μέρες, με την αστραπή του μεγάλου λαϊκού και ιδίως νεολαιίστικου κινήματος που ξεκίνησε με τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα, τον Λευκό Πύργο, την Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου και δεκάδες ακόμα ελληνικές πόλεις (όπως και με την ένταση των αντιδράσεων των εργαζόμενων στις δημόσιες επιχειρήσεις, απέναντι στη λεηλασία της χώρας).

Προς το παρόν βέβαια, τρομοκρατημένος, ο μεγάλος διεθνής τύπος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, αλλά η λογοκρισία που επιβάλλουν, εις βάρος της αξιοπιστίας τους, μεγάλες εφημερίδες φανερώνει πόσο μεγάλος είναι ο τρόμος τους απέναντι στην πιθανότητα λαϊκών εξεγέρσεων.

Στις ελληνικές πλατείες γεννιέται τώρα το σημαντικότερο λαϊκό κίνημα μετά το 1974, μόνος δυνητικά διαθέσιμος φορέας της ελπίδας για μια «Νέα», «Δεύτερη Μεταπολίτευση», που έχει τόσο ζωτική ανάγκη ο τόπος. Δεν μπορούμε τώρα να προβλέψουμε και προδιαγράψουμε τις μορφές, τις μεθόδους, τους ρυθμούς, την εξέλιξή του, τη δυνατότητά του να αντισταθεί στις προσπάθειες χειραγώγησης και «εκτροπής» του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε όμως, ότι αυτό το κίνημα που αρχίζει τώρα να γεννιέται, συνιστά σήμερα την βασική ελπίδα του έθνους μας να αποφύγει ή να περιορίσει τις καταστροφές στις οποίες το σπρώχνει η πολιτική, οικονομική, εκδοτική και κρατική του ελίτ, σε συνδυασμό με τη διεθνή πίεση, της οποίας η εγχώρια ελίτ έχει γίνει ο ενθουσιώδης ιμάντας.

‘Ηδη βλέπουμε το κίνημα των πλατειών να αποκτά γρήγορα τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των μεγάλων λαϊκών κινημάτων, αυτών δηλαδή που έχουν μέλλον γιατί έρχονται από μακριά, γιατί εκφράζουν κοινωνικές ανάγκες που έχουν ωριμάσει πολύ καιρό στα βάθη της κοινωνίας. Βλέπουμε κυρίως την ενστικτώδη αναζήτηση δημοκρατικών μορφών οργάνωσης. Οι συγκεντρωμένοι νοιώθουν ότι πρέπει να συντονισθούν και να επεκταθούν, να οργανώσουν συστηματικά τη δράση τους, όπως κάνουν ήδη με πληθώρα επιτροπών που λειτουργούν άρτια. Στο Σύνταγμα υπάρχει τώρα κανονικά λειτουργούν ιατρείο, ομάδα σίτισης, ομάδα περιφρούρησης, βάρδια δικηγόρων για νομική κάλυψη, ενώ ομάδες διαδηλωτών φεύγουν για γειτονιές ή αναζητούν επαφή με πρωτοβάθμια σωματεία. Οι συγκεντρωμένοι λειτουργούν ραδιοφωνικό και ετοιμάζουν τηλεοπτικό σταθμό μέσω του ‘Ιντερνετ. Επιβεβαιώθηκαν και στην Ελλάδα οι τεράστιες δυνατότητες των νέων Μέσων, όπως το Facebook.

Και η πολιτική;

Βεβαίως, γρήγορα το κίνημα αυτό θα βρεθεί στα πρώτα του μεγάλα διλήμματα. Από τη μια το τροφοδοτεί το υπόγειο, μεγάλο ρεύμα αποστροφής προς όλα τα υπάρχοντα κόμματα, περιλαμβανομένης, αν και λιγότερο, και της αριστεράς (τα «ιερατεία» της οποίας δείχνουν πανικόβλητα στην πλειοψηφία τους). Από την άλλη νοιώθει ήδη την ανάγκη να γίνει «πολιτικό», αφού μόνο έτσι μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα που τίθενται. Για να συγκεράσουν αυτές τις τάσεις, μερικοί μάλιστα πρότειναν, κατά τρόπο ενδεικτικό της υφέρπουσας αντίφασης, την «σουρεαλιστική» ιδέα να κατέβει στις εκλογές το «Λευκό» ως κόμμα!

‘Ενας «αγώνας δρόμου» διεξάγεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στην αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας και την καταστροφική δράση των ελίτ της. Ανίκανοι και απρόθυμοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας, στενά συνδεδεμένοι στις πολύ ταξικές επιλογές τους με τους πλούσιους αυτής της χώρας, αυτούς που κατάκλεψαν το κράτος και αρνούνται να πληρώσουν φόρους, οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και η λοιπή ομάδα, ακολουθούμενη από τα μήντια της διαπλοκής, μας απείλησαν πέρυσι με εθνική χρεωκοπία. Οι απειλές, οι δημόσιες δηλώσεις περί Τιτανικού, εντατικών κλπ. διέλυσαν την αυτοπεποίθηση του ελληνικού λαού και κατέστρεψαν την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, φέροντάς μας όντως στο χείλος της χρεωκοπίας.

Το αστείο, αν μπορεί να ονομαστεί έτσι, είναι ότι προ μηνός κινητοποιήθηκε όλος ο κρατικός μηχανισμός για να πιάσει έναν … φαναρτζή, που φέρεται να προκάλεσε κύμα πανικού στέλνοντας ένα μέιλ. Τι άραγε πρέπει να κάνει ο κρατικός μηχανισμός με τον κ. Παπακωνσταντίνου, που προκάλεσε πάλι φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες, με τον κ. Δασκαλόπουλο και την κ. Δαμανάκη, που έθεσαν μόνοι τους θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ;

1941, 1974, 2011

Σήμερα, η αντικατάσταση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος έχει γίνει όρος εθνικής επιβίωσης για την Ελλάδα. Η συμπεριφορά των ελίτ, με επικεφαλής την κυβέρνηση, απέναντι στους ξένους θυμίζει 1941. Το πνευματικό επίπεδο, ο βαθμός κατανόησης των προβλημάτων και ο βαθμός εξάρτησής τους από ξένες δυνάμεις, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο πιο πρόσφατο από την «κυβέρνηση» Ανδρουτσόπουλου-Ιωαννίδη του 1974.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Βρέθηκε η βουλευτής που δηλώνει "δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε μισθούς και συντάξεις"!

Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα”.

Τάδε έφη η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κα Έλενα Παναρίτη στη ΝΕΤ fm.
Επειδή σκεφτήκαμε ότι δεν μπορεί κάποια ανερυθρίαστα να δηλώνει ότι δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε πολύ τους μισθούς και τις συντάξεις, οδηγηθήκαμε να ψάξουμε το βιογραφικό της κας Παναρίτη. Και googl-άροντας βρήκαμε το εξής:


«Τα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία της.... δουλειάς της είναι η συνεργασία της μέσω της γνωστής νεοφιλελεύθερης Παγκόσμιας Τράπεζας, με το καθεστώς Φουτζιμόρι στο Περού, αφού πρώτα εργάστηκε στη δεκαετία του ’80 με τα καθεστώτα των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας. Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Περού. Το 1992 ο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία. 

Εγκατάλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά. Την ίδια εποχή η κ. Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης».

Μερικοί από τους τίτλους των βιβλίων της είναι ενδεικτικοί:
 
«Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατίας» (1995).
 
«Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύμα του Περού» (1999).
 
«Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης» με παράδειγμα, επίσης, το Περού.

Για την προσφορά της έτυχε μεγάλης αναγνώρισης και παρασήμων απ’ όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι. Δεν γνωρίζουμε πόσο συνέβαλε στο οικονομικό θαύμα του Περού, όπως γράφει η ίδια, πάντως το θαύμα, που χειροκροτήθηκε θερμότατα από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και όλους τους στυλοβάτες του συστήματος (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ κ.τ.λ.), αποδείχθηκε τεράστιο σκάνδαλο που οδήγησε στην εξαθλίωση των εργαζομένων του Περού και τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, που περίφημου «Fujishock».
 

Μέχρι την ανακήρυξή της ως υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ ήταν επικεφαλής της «Panel Group», εταιρείας real estate”.
Κάθε άλλο περιττεύει...

ΗΜΕΡΑ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ Η ΚΥΡΙΑΚΗ , 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011



Είμαστε αποφασισμένοι… Ώρα να φύγετε!
Όλοι εμείς, Έλληνες πολίτες, που από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε μαζί με την πρωτοφανή κοσμοπλημμύρα των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, πιστεύουμε ότι αυτό το γεγονός που ξεκίνησε ειρηνικά στις 22 του Μάη είναι η αρχή μιας ιστορικής μάχης που πρέπει να κερδηθεί.
Η τεράστια λαϊκή αφύπνιση, το ενωτικό πνεύμα και η αυξανόμενη συμμετοχή του κόσμου έχουν επιβάλει την απονομιμοποίηση της κυβέρνησης, της τρόϊκας, του Μνημονίου, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όλων των κομματικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών που είναι συνυπεύθυνες για την σημερινή κατάντια.
Απέναντι στη νεοκατοχική πολιτική που, εκτός από αντισυνταγματική, εξοντωτική για τον λαό και μειοδοτική για την χώρα, είναι και αδιέξοδη, έχει ορθωθεί ένα άλλο όραμα, μια άλλη υπαρξιακή αντίληψη για τις ανθρώπινες σχέσεις, τους πολιτειακούς θεσμούς, το δικαίωμα στην εργασία και τις αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.
Ο αγώνας είναι μεγάλος γιατί, αν οι Έλληνες αρνηθούν πρώτοι να γίνουν τα πειραματόζωα των διεθνών τοκογλύφων, τότε από τον ιστορικό αυτό τόπο θα ξεκινήσει η γενικευμένη αντίσταση ενάντια στις δομές της νέας παγκόσμιας δουλοκρατίας.
Είμαστε υποχρεωμένοι αυτή τη στιγμή που μας έδωσε η ιστορία να την βιώσουμε με όλη μας την ψυχή, αφουγκραζόμενοι την αγωνία του κόσμου, και να την οδηγήσουμε στη νικηφόρα κατάληξη. 
          «Ας κάνουμε τη στιγμή αυτή αιωνιότητα. Άλλη αθανασία δεν υπάρχει».
                                                                                           Νίκος Καζαντζάκης
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ:
Τα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα και το ξεπούλημα της χώρας
Την πληρωμή του απεχθούς χρέους
Την κοινοβουλευτική ολιγαρχία

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Άρση της βουλευτικής ασυλίας – Τιμωρία των ενόχων
 

Ο Λαός στον δρόμο, η αριστερά ετοιμάζεται για το νέο της πολυτεχνείο και οι πατριώτες αποχαυνωμένοι στον καναπέ!

Αφιερωμένο σε πράκτορες,χριστιανούληδες ,εθνικιστές του καναπέ, ψευτοεπαναστατικά κόμματα που βαδίζουν στα χνάρια του ΛΑΟΣ και σέ όλους αυτούς που περιμένουν να τους σώσουν οι Ελοχίμ.
απο το ΠΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ
Κανείς από εμάς δεν πρέπει να αμφισβητήσει ότι ζούμε συγκλονιστικές στιγμές. Ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού μετά από πολλές ημέρες ήρεμων εκδηλώσεων και αποδοκιμασιών προς το πολιτικό σύστημα, περνάει στην αντεπίθεση, προπηλακίζοντας όλους τους εκπρόσωπους του πολιτικού συστήματος.

Είναι βέβαιο ότι πάμε σε ολική...
ρήξη της κοινωνίας με το πολιτικό σύστημα. Πάμε σε μια ρήξη και αυτοί που απουσιάζουν είναι ο λεγόμενος "πατριωτικός χώρος". Παρακάτω θα περιγράψουμε τα αίτια αυτής της εκούσιας αποχής από τα συγκλονιστικότερα γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας. Και εννοούμε τους οργανωμένους πατριώτες και όχι τους μεμονωμένους που έχουν κατακλύσει τις πλατείες.

Από την άλλη έχουμε μια αριστερά που όπως πάντα με τα γρήγορα αντανακλαστικά της, και απουσία όλων ημών καπηλεύεται και προσπαθεί να αυτοανακηρυχτεί καθοδηγητής της λαϊκής αυτής εξέγερσης. Ενώ το ΚΚΕ στην αρχή σνόμπαρε τις εκδηλώσεις αυτές στην συνέχεια κάνει στροφή 180 μοιρών κολακεύοντας τους αγανακτισμένους, ο δε συνασπισμός με τον τρόπο του αφήνει να εννοηθεί ότι χαίρεται, αν όχι, ότι υποδαυλίζει αυτές τις εκδηλώσεις. Το σύστημα απλόχερα τους προσφέρει όλο τον κόσμο αυτό που διαμαρτύρεται, με έξυπνα τερτίπια.

Ο Λοβέρδος κατηγορεί το ΠΑΜΕ και ο Πεταλωτής το σύριζα ότι είναι πίσω από αυτές τις εκδηλώσεις.

Το ΚΚΕ και ο σύριζα αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος πηγαίνει προς την καθολική ρήξη με το πολιτικό σύστημα αφού οι "μαύροι μήνες" που έρχονται θα οδηγήσουν με μαθηματικά ακρίβεια προς αυτό το αποτέλεσμα. Οι πολιτικοί της αριστεράς θέλουν να επωμιστούν όλη την δόξα από την ανατροπή του τωρινού πολιτικού συστήματος που έρχεται, και να αυτοανακηρυχθούν σωτήρες του λαού για ακόμα μία φορά! Είναι το "δεύτερο πολυτεχνείο". Ποιοι λείπουν από τις μεγάλες αυτές στιγμές... μα όλοι εμείς, οι εθνικιστές.

Εμείς που επί χρόνια βρίζαμε τον Ελληνικό λαό που καθόταν στον καναπέ και ανεχόταν τα πάντα, τώρα που σηκώθηκε... καθίσαμε ΕΜΕΙΣ

Ποιο είναι το επιχείρημα του πατριωτικού χώρου που τον κρατά μακριά από αυτές τις διεργασίες;... Ότι οι εκδηλώσεις αυτές επειδή διαφημίστηκαν από το σύστημα δεν είναι οι γνήσιες αλλά "μαϊμού", είναι απλώς για την εκτόνωση του λαού και τίποτα παραπάνω, είναι ένα πανηγυράκι λένε οι ξερόλες.

Τα αποδεικτικά τους στοιχεία είναι ότι στις εκδηλώσεις αυτές οι Έλληνες πίνουν μπύρες και τρώνε σουβλάκια. Δείχνουν φωτογραφίες αλλοδαπών που παραβρίσκονται και αυτοί στις πλατείες. Σιχτιρίζουν τους διαδηλωτές που δεν κρατάνε όλοι σημαίες και λενε ότι η αγανάκτηση του Ελληνικού λαού είναι υποκινούμενη από ξένα κέντρα αφού παρουσιάζουν και έναν συγγραφέα του εξωτερικού υμνητή της παγκοσμιοποίησης που γράφει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η αγανάκτηση μεθοδεύεται από αυτούς για να πέσουν οι κυβερνήσεις και να έρθει η παγκόσμια δικτατορία...

Αδυνατεί ο πατριωτικός χώρος να δει την παγίδα που του έστησε το σύστημα και τον οδήγησε στην απαξίωση των πρωτοφανών αυτών εκδηλώσεων μίσους προς το πολιτικό σύστημα. Το σύστημα ήξερε ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η εξέγερση του Ελληνικού λαού αλλά όλο το θέμα ήταν να μην είναι καθοδηγητές της εξέγερσης αυτής οι ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.

Έτσι λοιπόν κατέβασε στον δρόμο τον Ελληνικό λαό στον "χρόνο" που ήθελε αυτό, γι αυτό άλλωστε και το διαφήμισε. Τι πέτυχε με αυτό; Πρώτον πέτυχε τον αιφνιδιασμό, και δεύτερον και σημαντικότερο οδήγησε το ποιο υγιές κομμάτι του Ελληνικού λαού, τους εθνικιστές να βλέπουν με καχυποψία τα τεκταινόμενα ,αφού η εξέγερση έχει χορηγό τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Ταύτισαν οι εθνικιστές τον Ελληνικό λαό που εξεγέρθηκε πραγματικά με τον χορηγό του. Δηλαδή επειδή είναι μαϊμού ο χορηγός θα είναι μαϊμού και ο Ελληνικός λαός που είναι στον δρόμο . Αδυνατεί να πιστέψει ότι είναι μια πραγματική ρήξη με το σύστημα αφού πιστεύει ότι τα ΜΜΕ ως εκφραστές του συστήματος ουδέποτε θα επιδίωκαν την αυτοκτονία τους. Μα αγαπητοί μου γι αυτό σιγοντάρουν τις εκδηλώσεις αυτές, αφού σε μια εξέγερση που θα κάναμε εμείς θα τους έτρωγε το μαύρο σκοτάδι. Τώρα που ελέγχουν την εξέγερση επειδή απουσιάζουμε από αυτήν είναι βέβαιο ότι θα διασωθούν , καθώς και το πολιτικό σύστημα άλλα με άλλα πρόσωπα. Ηξερε το σύστημα οτι τα "μηχανικά αντανακλαστηκά της σκέψης μας θα μας οδηγούσαν στην απαξίωση των εκδηλώσεων αυτών" αφου το ιδιο τις διαφήμισε! Αρα στην αποχή μας ! Το πεδίο ελεύθερο λοιπόν να πάνε οπου θέλουν τις εκδηλώσεις αφού ο αντίπαλος είναι εξουδετερομένος χωρίς μάχη!

Ας κάτσουμε λοιπόν αναπαυτικά στον καναπέ και ας παρακολουθούμε από μακρυά τα γεγονότα. Με αυθάδεια συκοφαντούμε τον λαό που είναι στον δρόμο λέγοντας ότι πάει σε πανηγυράκι. Η τσίμπλα στα μάτια μας αλλοίωσε την όρασή μας και αδυνατούμε να δούμε την καταμέτωπο επίθεση που κάνει ο λαός μας στο υπάρχον σύστημα. Μένουμε να διαφημίζουμε τους Πακιστανούς που είναι στις πλατείες για να δικαιολογήσουμε την απραξία μας. Βλέπουμε δηλαδή τους αλλοδαπούς που τους σέρνει η αριστερά που θέλει να καπηλευθεί τον αγώνα των Ελλήνων, που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και δεν βλέπουμε τις χιλιάδες των Ελλήνων που φτύνουν καταπρόσωπο το σύστημα.

Ας είμασταν εκεί να μην είχαν αλλοδαπούς οι πλατείες!

Λέμε χαιρέκακα ότι είναι πανηγυράκι επειδή κάποιοι χτυπάνε κατσαρόλες και αδυνατούμε να ακούσουμε τα συνθήματα που μανιασμένα ξεστομίζουν οι Έλληνες:

Αλήτες προδότες πολιτικοί!

Κουφάλες κουφάλες έρχονται κρεμάλες!

Ο λαός στη βουλή οι προδότες στο γουδί!

Κλέφτες, προδότες,

Να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή!

Τους κοροϊδεύουμε ότι δεν κρατάνε όλοι σημαίες. Αυτό τι σημαίνει ότι δεν είναι πατριώτες;;! Ας είμασταν εκεί να ήταν χιλιάδες οι σημαίες!

Οι εξαγριωμένοι Έλληνες πετροβολούν , φτύνουν , προπηλακίζουν , στήνουν καρτέρι στους πολιτικούς αναγκάζοντας τους να τους φυγαδεύει η αστυνομία και εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα λέγοντας ένα σωρό μαλακίες!

Συκοφαντούμε την αγανάκτηση του λαού μας λέγοντάς του: Ρε μην πιάνεσαι κορόιδο και αγανακτείς δες τι λέει ο τάδε συγγραφέας... ότι σε βάζουν να αγανακτήσεις για να πέσουν οι κυβερνήσεις και να φέρουν παγκόσμια δικτατορία. Λες και άμα πέσει το πολιτικό μας σύστημα αύριο, μεθαύριο θα έχουμε παγκόσμιο κυβερνήτη! Μην ανησυχείτε πατριώτες μου ο "πάγκος" των εγχώριων εξουσιαστών είναι αρκετά μεγάλος υπάρχει ρεζέρβα να φαν και οι κότες!

θα ήθελα να ρωτήσω ειλικρινά:Τι κακό θα παθαίναμε αν συμμετείχαμε ενεργά μαζί με τον λαό;

Και εννοώ χωρίς λάβαρα και ταμπέλες, αλλά με σύνθημα όλοι οι πατριώτες με ελληνικές σημαίες στις πλατείες.

Τι θα μας πείραζε μαζί και με τα παραπάνω συνθήματα, να φωνάζαμε έξω οι ξένοι απο την Ελλάδα εθνικοποιώντας την οργή του κόσμου;

Τότε θα καθάριζαν οι πλατείες από αυτούς που σέρνουν τους αλλοδαπούς μαζί τους. Αλλά διαλέξαμε την αποχή αφήνοντας την αγνές ψυχές των Ελλήνων στα χέρια της αριστεράς. Δεν πειράζει ας ονειρευόμαστε την επανάσταση που θα κάνουμε εμείς ο καθένας με τον καημό του. Οι ελαφροπατριώτες περιμένοντας την επανάσταση του Σαμαρά και οι σκληροπυρηνικοί την επανάσταση που θα κάνουν μόνο αυτοί!

Το ειδα στο: http://peripatris.blogspot.com/2011/06/blog-post_2803.html#ixzz1OIShsxZx

Οι πραγματικοί εχθροί των λαών



Ο κόσμος, αλλά και η Αμερική, δέχονται σήμερα μια τρομοκρατική επίθεση από τις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες, όπως την Διεθνή Τράπεζα Αποζημιώσεων και την αμερικανική Federal Reserve Bank. Τα χρήματα των φορολογουμένων κατασπαταλώνται στο κυνήγι «φανταστικών» τρομοκρατών και κακών ισλαμιστών, την ώρα που οι πολίτες ληστεύονται εν ψυχρώ από τους τραπεζίτες.
Όπως είπε και ο Max Keiser, οι τρομοκράτες της Wall Street είναι πιο επικίνδυνοι από τον μακαρίτη πλέον Bin Laden (που βέβαια δεν είχε καμία σχέση με την 9/11).
Οι πραγματικοί τρομοκράτες δεν φοράνε τουρμπάνια, αλλά κοστούμια. Δεν βρίσκονται στα βουνά του Πακιστάν και του Αφγανιστάν, αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι στη Wall Street, και στην K Street. Αυτοί οι αδίστακτοι τραπεζίτες προκάλεσαν την οικονομική κρίση, που μπορεί να οδηγήσει στη κατάρρευση του πολιτισμού της Δύσης.
Πριν μερικούς μήνες, το πεντάγωνο προσπάθησε να συνδέσει τους ισλαμιστές τρομοκράτες με την οικονομική κρίση του 2008, αλλά κανένας δεν πείστηκε. Όλοι ξέρουν πια πως οι πραγματικοί συνωμότες είναι αυτοί της Wall Street.
Η οικονομική κρίση του 2008 ήταν το Pearl Harbor του οικονομικού πολέμου που ξεκίνησε η νέα τάξη εναντίον του αμερικανικού λαού. Όπως το Pearl Harbor, έτσι και η κρίση, ήταν προβλέψιμη και μη αναγκαία. Αν το κράτος είχε επιβάλλει κανόνες στο τραπεζικό σύστημα, αν είχε καταργήσει την Federal Reserve, και αν είχε επιβάλλει ένα στέρεο νομισματικό σύστημα, τότε δεν θα χρειάζονταν να υποφέρουν σήμερα εκατομμύρια ανθρώπων, που εξαθλιώνονται χωρίς όμως να φταίνε σε τίποτα.
Η οικονομική ελίτ έχει κυριαρχήσει ολοκληρωτικά χρησιμοποιώντας την οικονομία, το φορολογικό σύστημα, και την αμερικανική κυβέρνηση. Στη πραγματικότητα, η οικονομική κρίση ήταν απλά μια μαζική μεταφορά πλούτου από το 99% του λαού στα χέρια μιας παρασιτικής μειοψηφίας που δεν παράγει τίποτα, δεν δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, και δεν προσφέρει το οτιδήποτε. Απλά κερδίζει δημιουργώντας χρήμα από το τίποτα, και δανείζοντας το σε κυβερνήσεις με υψηλό τόκο. Η οικονομική κρίση ήταν κρίση μόνο για τον απλό λαό. Οι τραπεζίτες βγήκαν κερδισμένοι.
Τα τελευταία 30 χρόνια οι ολιγαρχικές τράπεζες της Δύσης έχουν χρηματοδοτήσει τη παγκόσμια οικονομία και αποβιομηχάνισαν την Αμερική, καταστρέφοντας παράλληλα τη μεσαία τάξη της Δύσης. Οι οικονομικές πολιτικές που ισχύουν στα κράτη της Δύσης, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια κοινωνία δυο τάξεων, μια τεράστια φτώχεια, μια μαζική ανεργία, και μια παγκόσμια κρίση χρέους.
Η πολιτική ελίτ της Αμερικής, αντί να ξεριζώσει τον καρκίνο της Federal Reserve Bank, ξεκίνησε πόλεμο τρόμου και καταστολής εναντίον του λαού, ώστε να τον αποτρέψει από το να επαναστατήσει. Πιστεύουν πως η εγκαθίδρυση μιας αστυνομοκρατίας θα διορθώσει όλα τα δημοσιονομικά προβλήματα κρατώντας το λαό υπό έλεγχο. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα τεχνοκρατικό αστυνομικό καθεστώς, που κατάργησε ουσιαστικά το αμερικανικό Σύνταγμα, και τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων, μετατρέποντας τη λέξη ελευθερία σε βρισιά και ακυρώνοντας το κράτος νόμου.
Η αστυνομία χρησιμοποιείται για τη καταστολή των λαϊκών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, και την επιβολή της επίσημης ιδεολογίας του πατριωτισμού όπως τον θέλουν οι παγκοσμιοποιητές που έχουν καταλάβει την κυβέρνηση. Ο κόσμος ή θα υπακούει ή θα διώκεται. Οι αστυνομικοί και οι πράκτορες των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου, λειτουργούν με πλήρη ατιμωρησία, προσφέροντας μια ψευδή αίσθηση τάξης και ασφάλειας.
Όσοι διαμαρτύρονται, χαρακτηρίζονται και διώκονται ως ακροδεξιοί εξτρεμιστές και τρομοκράτες. Ένα βήμα δηλαδή πριν την εγκαθίδρυση ενός κράτους τρόμου.
Η ανθρώπινη ιστορία έχει αποδείξει πως όταν μια κυβέρνηση αρχίζει τη δίωξη κάποιων ομάδων, δεν περιορίζεται στους χαρακτηρισμούς. Ακολουθούν φυλακίσεις, εκτοπισμοί, και δολοφονίες. Όποιος αντιστέκεται, το πληρώνει ακριβά.
Όπως έχει γράψει και ο Albert Camus, οι αριστοκράτες τύραννοι πάντα αμαυρώνουν τους ήρωες του λαού. Για αυτό και πρέπει να αντισταθούμε στους χαρακτηρισμούς των επαναστατών ως «τρομοκράτες» και «εξτρεμιστές». Αν ο λαός αντιδράσει και αρνηθεί την κρατική προπαγάνδα, οι κλέφτες και απατεώνες που κυβερνούν, θα χάσουν το παιχνίδι.
Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να σημειωθεί μια σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων της ελευθερίας και αυτών της τυραννίας. Ας ελπίσουμε πως ο πόλεμος αυτός θα κερδηθεί χωρίς την ανάγκη πυροβολισμών. Ας ελπίσουμε πως ο λαός θα καταλάβει τι παίζει και θα φέρει τους πραγματικούς τρομοκράτες στο εδώλιο, αντί να καταναλώνεται στο κυνήγι ψεύτικων και κατασκευασμένων εχθρών, όπως ο Bin Laden.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Νέες προκλήσεις απο τα κατεχόμενα

  • Έρογλου: "Οι Τ/κ ζουν με την υπερηφάνεια που ίδρυσαν το «δεύτερο τουρκικό κράτος»" λέγοντας ότι "αυτό υπάρχει παρά τα εμπάργκο"
  • Απευθυνόμενος προς Ε/Κ: "Και αν ακόμη εκλέγετε Βουλευτές Κερύνειας , είναι αδύνατο να πάρετε πίσω την πόλη"
  • Ντεκτάς: Είχε πει στο γιο του "να διατηρήσει το ψευδοκράτος και να είναι καλός με την Τουρκία"
Τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τα μεχμετσίκ και τους πεσόντες τέλεσε στην κατεχόμενη Μια Μηλιά ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου. Στα αποκαλυπτήρια παρέστη όλη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ψευδοκράτους.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, ο Ερογλου είπε ότι το μνημείο "ήταν μια υποχρέωση των Τ/κ για όσους θυσιάστηκαν" και αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος λέγοντας ότι «αυτό υπάρχει παρά τα εμπάργκο». Ισχυρίστηκε δε, ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι οδηγώντας το σε οικονομικά αδιέξοδα στοχεύουν να το αναγκάσουν για την όποια συμφωνία.
Κατά τον Ερογλου, οι Τ/κ ζουν με την υπερηφάνεια που ίδρυσαν το «δεύτερο τουρκικό κράτος» υπενθυμίζοντας ότι αν δεν ήταν η «επιχείρηση» του 1974, όπως αποκάλεσε την εισβολή, σήμερα δεν θα μπορούσε να έλεγε τα λόγια αυτά.
Εξάλλου σε ομιλία του στο φεστιβάλ τουρισμού της Λαπήθου, ο κ. Ερογλου αναφέρθηκε στην πρόοδο και ανάπτυξη που σημειώθηκε στον τουρισμό και πανεπιστήμια αλλά και στο Κυπριακό για το οποίο είπε ότι συνομιλεί με άτομα που εποφθαλμιούν την Κερύνεια.
Είπε συγκεκριμένα, ότι «απευθυνόμενος σε αυτούς τους λέω, κοιτάξτε την Κερύνεια και πείτε μου αν είναι η Κερύνεια που αφήσατε. Η Κερύνεια δεν είναι η παλιά πόλη των 4000 κατοίκων. Σήμερα θα δείτε στην περιοχή χαμογελαστούς ανθρώπους και τουριστικές εγκαταστάσεις και επαύλεις από τη Βασίλεια μέχρι τον Αγιο Αμβρόσιο».
«Αρα» πρόσθεσε, προκλητικά «και αν ακόμη εκλέγετε Βουλευτές Κερύνειας , είναι αδύνατο να πάρετε πίσω την πόλη. Πρέπει να παύσετε να δηλώνετε ότι η Κερύνεια είναι δική μας».
Στο ίδιο φεστιβάλ μίλησε και ο ψευδοπρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ και είπε ότι για μέχρι το 2014 στόχος είναι ο αριθμός των τουριστών να φθάσει το ένα εκατομμύριο και μέχρι το 2023 τα 2,5 εκατομμύρια. Πρόσθεσε ότι για τις τουριστικές κλίνες στόχος είναι όπως από 17000 που είναι σήμερα να φθάσουν τις 40000.
Εξάλλου, ο ηγέτης του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος (DP) στα κατεχόμενα Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι ο πατέρας του, Ραούφ Ντενκτάς, ενώ οι γιατροί τον τοποθετούσαν στον αναπνευστήρα του είχε πει να διατηρήσει το ψευδοκράτος και να είναι καλός με την Τουρκία.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα και σύμφωνα με το DP, o Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι ο πατέρας του αναρρώνει και πως ο Ραούφ Ντενκτάς είχε τις αισθήσεις από την αρχή.
Είπε ακόμη ότι ο ίδιος επικοινωνεί καθημερινά μαζί του και πως τις τελευταίες δύο μέρες ο Ραούφ Ντενκτάς παρακολουθεί τις ειδήσεις στην τηλεόραση.
Ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε επίσης ότι ο πατέρας του τον ρώτησε πώς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ

Κάθε πραγματιστική πολιτική οφείλει να εκκινεί από τα παροντικά δεδομένα και συγκεκριμένα από την ορθή περιγραφή τους. Η επίλυση διαφόρων προβλημάτων τίθεται βέβαια κάτω από το πρίσμα της ιδεολογίας και του οράματος μιας καθολικής εθνικοκοινωνικής αλλαγής της κοινωνίας και της πολιτείας . Όμως από την παρούσα κατάσταση μέχρι την ιδεατή και επιθυμητή υπάρχει μια απόσταση που πρέπει να διανυθεί μέσα από ένα πολύμορφο αγώνα εφόσον τα δεδομένα δεν επιτρέπουν τον βίαιο και επαναστατικό μετασχηματισμό των πραγμάτων.
Οι έλληνες της κλασσικής εποχής έλεγαν ότι « εν το παν» . Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που ισχύει για όλα τα ζητήματα . Τίποτα δεν μπορεί να απομονωθεί από την ολότητα που το περιέχει και να αντιμετωπισθεί αποσπασματικά. Ομοίως και το εργατικό ζήτημα στο οποίο αναφερόμαστε. Για να περιγράψουμε σωστά τη κατάσταση του εργάτη είμαστε υποχρεωμένοι να ερευνήσουμε το σύνολο των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων και αν θέλαμε να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή , τίποτα δεν θα πετυχαίναμε αν η προσπάθεια μας δεν κατέτεινε στην αλλαγή των συμπαρομαρτουσών αιτιών. Τούτο σημαίνει πως η βελτίωση της ζωής μας στη πολιτική κοινωνία χρειάζεται πάνω από όλα γνώση ,η οποία να προΐσταται της πολιτικής δράσης. Ακόμα και αν είχε κάποιος το σύνολο του λαού μαζί του θα ήταν υποχρεωμένος κάποια στιγμή να αναμετρηθεί με τη πραγματικότητα και να απαντήσει στο σκληρό ερώτημα : τι κάνουμε. Αυτή είναι μια επίκαιρη σκέψη που αφορά τα εις την Ελλάδα συμβαίνοντα.
Εργατικό ζήτημα . Μια πλήρης περιγραφή του ζητήματος σε μια ανακοίνωση είναι αδύνατη. Ας πάρουμε όμως δύο δεδομένα. Το ένα είναι η ανεργία που μαστίζει τον εργατικό κόσμο και το άλλο η συρρίκνωση του πραγματικού μισθού. Ποιες είναι οι αιτίες που δημιουργούν αυτά τα δύο φαινόμενα; Από τη θέση του παρατηρητή που στη προκειμένη είναι η εθνικοκοινωνική θέαση των πραγμάτων , εντοπίζουμε κάποιες αιτίες.
Πρώτη αιτία η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής . Η ανεξέλεγκτη είσοδος στη χώρα , μεταναστών και λαθρομεταναστών μαζί με την αδυναμία του κράτους να προστατέψει μισθούς και εργατικά δικαιώματα , οδηγεί τον ντόπιο εργάτη στην ανεργία.
Δεύτερη αιτία , η πλήρης έλλειψη επαγγελματικού προσανατολισμού που ξεκινά από την παιδεία. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί συνθήκες δομικής ανεργίας. Παράδειγμα: Βγάζουμε μια πληθώρα φιλολόγων σε αντιδιαστολή με τις πραγματικές ανάγκες . Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούμε ανεργία.
Τρίτη αιτία , η αδυναμία του κράτους να διαχειριστεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα ώστε να στηρίξει την παραγωγή που θα απορροφούσε την ανεργία αφενός και θα αναβάθμιζε το πραγματικό εισόδημα των εργατών αφετέρου από την οικειοποίηση των κερδών που σήμερα συσσωρεύουν οι ιδιωτικές τράπεζες.
Τέταρτη αιτία , η αντιλαϊκή πολιτική του κράτους με την στήριξη του ιδιωτικού ληστρικού τραπεζικού συστήματος. Που σημαίνει την επιβάρυνση του κόστους παραγωγής και την συγκέντρωση του κεφαλαίου σε λίγα χέρια, που συνεπάγεται και την εκροή κεφαλαίων από τη χώρα και από τον εθνικό παραγωγικό κύκλο.
Πέμπτη αιτία, η ληστρική φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης (άμεσοι και έμμεσοι φόροι) προκειμένου να καλύψει τα υπέρμετρα έξοδα της. Τούτο εκτός των άλλων παραμέτρων , σημαίνει την περαιτέρω συρρίκνωση του πραγματικού μισθού του εργάτη από την ακρίβεια των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.
Έκτη αιτία , η παράδοση της οικονομίας της κοινωνίας στους τραπεζίτες και στην ολιγαρχία του πλούτου που αποτελεί επέκταση της τραπεζοκρατίας. Τούτο σημαίνει πως ο μισθός και τα δικαιώματα του εργάτη δέχονται μια πίεση προς τα κάτω από τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου που μέσα από την κομματοκρατία και τις σχέσεις διαφθοράς διεισδύει στην πολιτική διαχείριση της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας ριγμένης στην αμάθεια , στη παραπληροφόρηση και εν τέλει την ολοκληρωτική χειραγώγηση της θέλησης της. Ώστε χωρίς την πολιτική χειραφέτηση του λαού δεν είναι δυνατό να περιμένουμε οποιαδήποτε αλλαγή.
Το συμπέρασμα είναι πως το εργατικό ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται αποσπασματικά αλλά μέσα από μια πολιτική που αποσκοπεί στην εξάλειψη των αιτιών που παράγουν το πρόβλημα.
Ας σημειωθεί πως το εργατικό ζήτημα είναι η καρδιά του κοινωνικού προβλήματος. Πάνω στη λύση αυτού του ζητήματος θα κτιστεί μια δίκαιη κοινωνία και μια ισχυρή εθνική πολιτεία.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ