ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

[ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ] Ήττα της ελληνικής διπλωματίας η αναγνώριση της ΠΓΔΜ απο τη Συρία

ΠΓΔΜ και η Συρία σύναψαν διπλωματικές σχέσεις, υπό το λεγόμενο «συνταγματικό όνομα» της ΠΓΔΜ, στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της 65ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, το κοινό ανακοινωθέν για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αntonio Milososki και ο Σύρος ομόλογος του, Wallid Al-Muallem. Η Συρία είναι η 129η χώρα που αναγνωρίσει επίσημα τη ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφορικά με την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα από τη Συρία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τη Συρία, αποτέλεσμα συμφωνίας που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί ήττα της Ελληνικής Διπλωματίας. Ειδικότερα, διότι αφορά μία χώρα, όπως η Συρία, που διαχρονικά στηρίζει τις ελληνικές θέσεις και μία περίοδο, κατά την οποία, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντάται στη Νέα Υόρκη με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, επιχειρώντας να προωθήσει, μεταξύ άλλων, λύση στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι μόνο διεθνείς δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία, δεν είναι εντυπώσεις. Αναρωτιέται κανείς, πώς η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει διαμεσολαβητικούς ρόλους, όταν δεν είναι σε θέση να προασπιστεί τον εαυτό της».


Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ