ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η Ευρωδεξιά κατά του... Σαμαρά!


του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Εντυπωσιακό αλλά καθόλου ανεξήγητο είναι το πάθος με το οποίο οι δεξιοί ηγέτες των κρατών - μελών της Ευρωζώνης και φυσικά οι αξιωματούχοι των διαφόρων θεσμικών οργάνων της ΕΕ ασκούν ασφυκτικές πιέσεις επί του ομοϊδεάτη τους αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τον αναγκάσουν να δηλώσει υποταγή στη γραμμή του προέδρου της... Σοσιαλιστικής Διεθνούς (!) Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά με το νέο Μνημόνιο.
Αυτό έγινε και πάλι ολοφάνερο τόσο από την προχθεσινή ανακοίνωση του γραφείου του Γάλλου δεξιού πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Α. Σαμαρά στο Παρίσι όσο και από τις τοποθετήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο του δεξιού επιτρόπου της Κομισιόν Ολι Ρεν και του επίσης δεξιού προέδρου της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Το ίδιο πνεύμα κυριάρχησε και κατά τις χθεσινές συζητήσεις του προέδρου της ΝΔ με τους ομοϊδεάτες του, Βίλφρεντ Μαρτένς, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (δηλαδή της "Διεθνούς" των δεξιών κομμάτων της Ευρώπης) και του Χέρμαν βαν Ρομπέι, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Χωρίς ενδοιασμούς ο Γάλλος πρωθυπουργός Φιγιόν στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τόνισε "την ανάγκη επίδειξης μιας υπεύθυνης στάσης από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, πράγμα που συνεπάγεται ειδικότερα την υποστήριξη των κυριότερων πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που διαπραγματεύτηκαν η ελληνική κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η ΕΕ"! Υποστήριξη στο Μνημόνιο απαιτεί λοιπόν το Παρίσι και μάλιστα δημοσίως από τον Α. Σαμαρά.
Η Ελλάδα "θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτικών οικογενειών τόσο για την ουσία όσο και για τους βασικούς στόχους" του νέου Μνημονίου, δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο και ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Εναρμονισμένος πλήρως στην ίδια γραμμή ήταν και ο επίτροπος Οικονομικών Ολι Ρεν, ο οποίος αποφεύγοντας να απαντήσει στην ουσία ερώτησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή ως προς το ποιες ευρωπαϊκές συνθήκες του δίνουν το δικαίωμα να υπαγορεύει πολιτικές εξελίξεις στα εσωτερικά της Ελλάδας απαιτώντας συναίνεση, ισχυρίστηκε ότι ζήτησε διακομματική συναίνεση υπέρ του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, του νέου Μνημονίου επειδή πιστεύει ότι χρειάζεται εθνική ενότητα για να σωθεί η οικονομία της χώρας.
"Συνέστησα στον κ. Σαμαρά να είναι συνεργάσιμος (!)" αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα και ο Χέρμαν βαν Ρομπέι, με ιδιαίτερη πολιτική θρασύτητα, απαιτώντας "την ευρεία και δημιουργική πολιτική συναίνεση όλων των πλευρών" υπέρ του νέου Μνημονίου!
Πολύ πιο πρακτικός και ωμός ως προς την ουσία των στόχων των Ευρωπαίων απέναντι στη χώρα μας ήταν τη Δευτέρα το βράδυ σε ομιλία του στο Μόντρεαλ του Καναδά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ - τη λεηλασία δηλαδή έναντι πινακίου φακής της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας. "Απ' όσο ξέρω η Ελλάδα σε αναλογία επί του ΑΕΠ της είναι πιθανότατα η πλουσιότερη χώρα, με βάση τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους σε ακίνητα, κάτι που είναι σημαντικό" τόνισε. "Εάν αυτό γίνει πλήρως κατανοητό από παρατηρητές, επενδυτές και από την αγορά μπορεί να κάνει τη διαφορά, με την προϋπόθεση ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι αξιόπιστες και θα γίνουν με επαγγελματικό τρόπο" υπογράμμισε ο Τρισέ χωρίς αναστολές. "Πωλείται η Ελλάς, ορμήστε!" είναι το σύνθημα που δίνει ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έδειξε να υποκύπτει σε αυτές τις όντως τρομακτικές πιέσεις των Ευρωπαίων ομοϊδεατών του - τουλάχιστον αυτό συνάγεται από τις δημόσιες δηλώσεις του. "Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο" επέμεινε μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φιγιόν, βάζοντας επιπλέον και τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη να δηλώσει ότι "ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι συνυπογραφή στο λάθος δεν πρόκειται να υπάρξει. Αμεσος και βασικός στόχος μας είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου".
ΕΥΡΩΔΕΞΙΟΙ
Ηγέτες - εκπρόσωποι ιδιωτικών εταιρειών
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ή πολιτικό υπόβαθρο δεν υπάρχει στις πιέσεις των ηγετών της Ευρωδεξιάς προς τον Α. Σαμαρά. Απλούστατα ο Σαρκοζί και ο Φιγιόν, η Μέρκελ και οι υπόλοιποι δεξιοί ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών λειτουργούν πρώτα απ' όλα ως εκπρόσωποι επιχειρηματικών συμφερόντων εταιρειών των χωρών τους που φιλοδοξούν να συμμετάσχουν στον διαμοιρασμό των ιματίων της ελληνικής δημόσιας περιουσίας είτε πρόκειται για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας με εξασφαλισμένη πελατεία και υπερκέρδη είτε πρόκειται για δημόσιες εκτάσεις γης και ακίνητα. Αυτό πρυτανεύει στη συμπεριφορά τους και έτσι καίτοι ομοϊδεάτης τους, ο Α. Σαμαράς θα δυσκολευτεί πολύ να βρει ευρω-συμμάχους στους κόλπους της Ευρωδεξιάς!                                                                                ΠΗΓΗ:www.ethnos.gr

Το παραμύθι του "Καλλιτέχνη"



Στις μέρες μας πρέπει κάθε "καλλιτέχνης" που σέβεται τον εαυτό του να είναι αριστερός, με θολοπροοδευτικές απόψεις και φυσικά, υπέρ των εισβολέων που αυτοαποκαλούνται μετανάστες. Αν ζωγραφίζει πρέπει να έχει έναν πίνακα με ένα λευκό χέρι και ένα μαύρο, ενώ αν είναι συγκρότημα/τραγουδιστής πρέπει να έχει ένα τραγούδι με αιώνια και παγκόσμια ειρήνη. Επιπλέον, πρέπει να πηγαίνει σε πορείες και νε πετάει πέτρες γιατί "υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα". Αν το παίζει ηθοποιός, αναγκαστικά συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις του τύπου " Συμπέθεροι από τα Τύραννα" ή σε κανένα παρακμιακό θεατρικό εργαστήρι-ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε. Ο σωστός αριστερός ηθοποιός πρέπει να έχει περάσει με μέσο στο Εθνικό Θέατρο και ο σωστός αριστερός ζωγράφος πρέπει να έχει περάσει με το ίδιο μέσο στην Καλών Τεχνών. Οι παραμυθοποιοί από την άλλη, που έχουν ένα ευρή φάσμα και άπλαστα ακόμα μυαλά παιδιών, πρέπει να κάνουν την πλύση εγκεφάλου τους με τρόπο, χρησιμοποιώντας τίτλους  όπως "Ο μικρός Αχμέτ και ο Γιωργάκης" και σε ανάλογο επίπεδο " Ο φίλος μας, ο μετανάστης παπαγάλος". Ρωτάω λοιπόν...άν εγώ πάω και δώσω Εθνικό με ένα μονόλογο που ουσιαστικά καταρρίπτει κάθε επιχείρημα για το "μεταναστευτικό" θα περάσω? Αν τον ίδιο μονόλογο τον έδινε η Λαμπέτη θα περνούσε?(που δεν πέρασε αλλά υποθετικά μιλώντας...) Για πείτε μου λοιπόν, αγαπητά πειραματόζωα που διαβάζετε αυτό το κείμενο ώς τρίτοι παρατηρητές...ποιός είναι ο φασίστας?
 Επικρατεί λοιπόν αυτή η νόηση, αυτή η παράλογη ιδέα ότι ο καλλιτεχνικός χώρος πρέπει απαραίτητα να λειτουργεί μόνο με αριστερές απόψεις, και όποιος δεν συμφωνεί με το ΚΚΕ μπορεί να δώσει σε άλλη σχολή ή να μην γίνει καθόλου καλλιτέχνης. Οι δεξιοί θεωρούνται μιάσματα και άτομα που μαγαρίζουν τον καθαρό αυτό χώρο. Σκέφτομαι αν η φράση ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ κολλάει εδώ ή αργότερα. Ξαφνικά λοιπόν 50 αριστερά κωλοπαιδάκια, καλή ώρα σαν τον μακαρίτη τον εβραιοΑλέξη, πήρανε 50 γαμάτες κάμερες από την ακριβή τσέπη του μπαμπά (γνωστοί ώς αριστεροί με δεξιές τσέπες) και, το ίδιο ξαφνικά, έγιναν όλοι φωτογράφοι! Βγάζουν φωτογραφίες σε σέπια και ασπρόμαυρες, ενώ το κύριο θέμα τους είναι τα τσιγγανάκια που κυκλοφορούν στον δρόμο ή τα μαυράκια που κρατιούνται χεράκι-χεράκι. Ω, μα τι γλυκό. Και τι επαγγελματικό φυσικά!
Φτάνουν τα παραδείγματα? Σε έπεισα ότι ο χώρος διοικείται από τέτοια αριστερά αναρχοάπλυτα υποκείμενα? ΌΧΙ? Μα μην σταματάς να διαβάζεις τώρα. Ξέρω ότι σε έχω τσαντίσει γιατί και εσύ, αγαπητέ ανθέλληνα, κατά βάθος συμφωνείς που δεν περνάνε υποκείμενα σαν και εμένα στην Καλών Τεχνών και στο Εθνικό, έτσι δεν είναι? Μα, μην φεύγεις..δες ακόμα κάτι.

Απόσπασμα συνέντευξης του Νίκου Κούνδουρου. Η εμπειρία του αριστερού σκηνοθέτη με τους μετανάστες.

- Τι το ιδιαίτερο είχε το περιστατικό και σας κάνει να αισθάνεστε έτσι;

«Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλον κύριο εδώ παρακάτω τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις που γλίτωσα. Κρατούσαν το μαξιλάρι στο πρόσωπό μου και ίσα που ανέπνεα λίγο από το πλάι. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική, όπως θες πες το. Ήταν μίσος.Γιατί αυτό που ήθελαν να πάρουν το είχαν πάρει. Τους το έδωσα. Πήγα στο χρηματοκιβώτιο και τους έδωσα ό,τι είχα. Μπήκαν σε ένα σπίτι που για εκείνους ήταν το Λούβρο και εγώ τους πήγα στο χρηματοκιβώτιό μου να τους δώσω ό,τι λεφτά είχα. Από την ταραχή μου δεν μπορούσα να θυμηθώ τον αριθμό του κωδικού και έκανα ένα λάθος. Μου κοπάνησαν το κεφάλι στο ατσάλι. Μια και δυο και τρεις φορές. Επί δεκαπέντε ημέρες το πρόσωπό μου ήταν μαύρο από το σκοτωμένο αίμα».


- Έτυχε να συναντηθείτε με αλλοδαπό μετά το περιστατικό; Και αν ναι, τι έγινε;

«Μετά το επεισόδιο βρέθηκα συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο ενός φίλου δικηγόρου. Ηρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι”. Εγώ, που είχα περάσει αυτά που είχα περάσει, του λέω “δώσ΄ του κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε λοιπόν ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα. Πήδηξα έξω σαν να ΄μουν 18 χρόνων, τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσυρα με μια κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του είπα “βρες το”.
Από πίσω ο κόσμος έβλεπε την εικόνα ενός λευκού που έσουρνε έναν φουκαρά Πακιστανό σαν να ήταν σκύλος.
Η εντύπωση που έδωσα ήταν ότι η λευκή ράτσα ταλαιπωρούσε έναν φουκαρά πακιστανό σκύλο. Και όμως συνέβαινε το ανάποδο. Η παρεξήγηση είναι μέσα στη ζωή μας».

http://www.inews.gr/102/i-sygklonistiki-martyria-tou-koundourou-gia-tin-dolofoniki-epithesi-pou-dechtike.htm

Ξέρεις φυσικά ότι τώρα γελάω, έτσι? Γιατί, αγάπη μου γλυκιά, αυτό είναι μόνο ένα περιστατικό. Και όσο οι φίλοι σου οι μετανάστες ξεσπάνε τα ζωώδη ένστικτα τους στην τύχη, ο χώρος που ώς τώρα έχεις μολύνει με τις παπαριές σου όλο και θα στρώνει, και θα στρώνει, και τελικά εσύ θα είσαι το απόβλητο,όχι εγώ. Με τον καιρό θα καταλάβεις ότι χάνεις έδαφος, ότι πλέον οι απόψεις του πίνακα σου με τα δύο χεράκια θα είναι μισητές και ψεύτικες, μα και τόσο εύθραυστες σαν κατασκευή από αέρινα τουβλάκια. Κανείς δεν θα θέλει να σε βλέπει να αγαπάς τα ζώα που βίασαν και κατέσφαξαν συμπολίτες τους. Να φοβάσαι. Να φοβάσαι γιατί κάποια στιγμή, και το Εθνικό και η Καλών Τεχνών, θα αλλάξει τελείως ύφος, και θα αλλάξει και καθηγητές και κάποια στιγμή, εκεί μέσα όντως θα αναπτύσονται πραγματικοί καλλιτέχνες με ταλέντο, και εκεί εσύ δεν θα έχεις καμία θέση. Η θέση σου θα είναι ίδια με τον μετανάστη που υποστήριζες-παράσιτο. Η πραγματική τέχνη θα λάμψει και οι μονόχρωμοι πίνακες σου με τις θεόστραβες γραμμές δεν θα χωράνε στο πλαίσιο, όπως δεν χωράνε οι δικοί μου πίνακες αυτή τη στιγμή που δεν αναπαριστούν τίποτα το ειρηνικό.
Ξέρεις ακόμα κάτι? Εγώ θα γίνω αυτό που θέλω. Και αυτό που θέλω πιάνει πολλούς τομείς. Και κάποια στιγμή θα δείς τις δηλώσεις καλλιτεχνών σαν και εμένα, και θα τάσσονται κατά των Εβραίων και κατά τις αριστεράς και εκεί εσύ θα είσαι ανήμπορος να αντιδράσεις γιατί πλέον θα είσαι μόνος σου. Γιατί εγώ δεν θα πουλήσω τις ιδέες μου ή το έθνος μου για να μπώ στις σάπιες σχολές που μπαίνεις εσύ για να γίνω ηθοποιός. Γιατί εγώ έχω ταλέντο και δεν χρειάζομαι μέσο για να φανεί το ποιά είμαι ή το τι κάνω. Γιατί εγώ δεν χρειάζεται να κοιμηθώ με σκηνοθέτες ή με παραγωγούς. Γιατί εγώ είμαι Ελληνίδα με αξίες και ιδανικά, σεβόμενη τους προγόνους μου με το Αρχαίο Θέατρο και την Αρχαία Τέχνη, κατανοώντας απόλυτα την έννοια του καλαίσθητου μα πάνω από όλα του ηθικού.
Θα εξαλειφθείς, στο υπόσχομαι. Δεν θα μείνει ούτε ένας από εσάς τους άψυχους σάπιους αυτοαποκαλούμενους καλλιτέχνες ούτε για δείγμα. Μα το Θεό θα σφαγιαστείτε το ίδιο βάναυσα με τις σφαγές που έχετε προκαλέσει σε άλλους πιο άξιους καλλιτέχνες από εσάς.
Ω, ναι, αυτό είναι πόλεμος.

ΙΣΧΥΣ

Μαρκεζίνης: Δέκα σκέψεις για να μην πεθάνουμε


Του Βασιλείου Μαρκεζίνη
Ακαδημαϊκού

Σαν προφήτης στην έρημο, περιγράφω εδώ και καιρό τα προβλήματα της χώρας μας και, ενώ τα κείμενά μου διαβάζονται από πολυάριθμους αναγνώστες, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν έχει θελήσει να ακολουθήσει τις συμβουλές μου, φοβούμενος ίσως (αλλά δυστυχώς) το πολιτικό κόστος. Είναι πλέον σαφές πως μόνον ο λαός μπορεί να σώσει τη χώρα από την άβυσσο. Για να γίνει αυτό, όμως, ο λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια - όσο και αν η αλήθεια, αντίθετα με τα ψέματα, πονάει. Ιδού λοιπόν η δική μου εκδοχή της αλήθειας, με τη μορφή δέκα προτάσεων.

1. Στο τελευταίο μου βιβλίο, Η Ελλάδα των Κρίσεων, ανέλυσα τις πέντε κρίσεις μας -την οικονομική, τη διπλωματική, τη μεταναστευτική, τη μειονοτική, αλλά και την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου- και τόνισα, όσο κανείς άλλος, ότι οι κρίσεις αυτές είναι αλληλένδετες. To συγκεκριμένο χαρακτηριστικό καθιστά τη θέση της χώρας μας πολύ διαφορετική και πολύ πιο επισφαλή από της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, οι οποίες συχνά μνημονεύονται ως ανάλογες περιπτώσεις, ενώ δεν είναι.

2. Όσο ολέθριες και αν είναι οι οικονομικές μας ασωτίες, η κακή υπόληψη των πολιτικών μας είναι ο παράγοντας που ενδέχεται μια μέρα να πυροδοτήσει ακραίες εσωτερικές αντιδράσεις, κατά τον ίδιο τρόπο που έχει καταβαραθρώσει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό. Ο πολιτικός και ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας μας υποκρίνονται ότι το πρόβλημα είναι «κατασκευασμένο» ο λαός όμως συνειδητοποιεί όλο και πιο έντονα ότι το πρόβλημα είναι απολύτως πραγματικό.

3. Στη διένεξη εντάχθηκαν πρόσφατα μερικοί πανεπιστημιακοί μας, οι οποίοι εστίασαν τη συζήτηση στη συνταγματική μεταρρύθμιση. Αν και είναι καθ' όλα θεμιτή και ορθή, η λογική αυτή μπορεί να μας οδηγήσει σε έναν ατέρμονα δαίδαλο χρονοβόρων νομικών συζητήσεων. Ως εκ τούτου, δεν είναι αυτή η κατάλληλη η στιγμή για να αναδείξουμε το εν λόγω ζήτημα ως το πλέον επιτακτικό. Παρότι η χώρα μας έχει να ωφεληθεί από τις τρέχουσες διαβουλεύσεις για τις ανησυχίες και τα δεινά της, αν χρειάζεται κάτι επειγόντως είναι ανθρώπους που θα την κυβερνήσουν με τιμιότητα, ικανότητα και σύνεση. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να προέλθουν από τις τάξεις των Ελλήνων μέσης ηλικίας, οι οποίοι έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους στη ζωή - και επ' ουδενί λόγω από τους κύκλους που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού.

4. Στρεφόμενοι στην οικονομική κρίση, οφείλουμε όλοι να καταλάβουμε ότι στα ζητήματα αυτά δεν υπάρχει «μία λύση». Όποια λύση και αν υιοθετήσουμε, θα έχει και κόστος και οδυνηρές συνέπειες. Γι' αυτό άλλωστε είμαι πεπεισμένος, ότι το «κούρεμα», που προχωράει ήδη μυστικά, θα γίνει μια μέρα και ανοικτά, προκειμένου να καθησυχαστούν οι αγορές. Σε συνδυασμό με τον πραγματικό -και όχι τον πλασματικό, που καταστρώνεται σήμερα- περιορισμό του αδρανούς κρατικού μηχανισμού, τα μέτρα μπορεί να οδηγήσουν σε παρατεταμένη εσωτερική αστάθεια, μείωση της εθνικής κυριαρχίας ή ακόμη και αιματοχυσίες. Οι κίνδυνοι αυτοί θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποφευχθούν, εάν ο λαός πειστεί ότι αυτοί που τα προτείνουν
(α) πιστεύουν ειλικρινά στην ορθότητά τους και
(β) είναι τίμιοι και δεν θα τα εκμεταλλευτούν προς ίδιον όφελος. (Τούτο μάς οδηγεί στην έβδομη πρόταση, κατωτέρω.)

5. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η αμυδρή ελπίδα ότι οι κρίσεις θα οδηγήσουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις του είδους που βλέπουμε στην Πλατεία Συντάγματος και αλλού στην χώρα μας. Οι διαδηλώσεις αυτές θα αποδειχθούν θετικές εφόσον
(α) παραμείνουν ακομμάτιστες
(β) δεν εισχωρήσουν σε αυτές παράγοντες ή προβοκάτορες της κυβέρνησης
(γ) παραμείνουν ειρηνικές
(δ) αποκτήσουν σύντομα συγκεκριμένους και εφικτούς στόχους.
Οι απόπειρες των κομμάτων να «χρωματίσουν» το Κίνημα του Συντάγματος θα μπορούσαν να σκοτώσουν την «Ελληνική Άνοιξη» και να επιβάλουν εκ νέου την καταστροφική κομματική κυριαρχία στις συνειδήσεις και τις κινήσεις των αγανακτισμένων. Τέλος, για να επιβιώσει αυτό το ευπρόσδεκτο (πιστεύω), νεανικό κίνημα, πρέπει τουλάχιστον να δεκαπλασιαστεί σε μέγεθος και να μετασχηματίσει εποικοδομητικά τη λογική των συνεχών συζητήσεων, που φαίνεται να επικρατεί σήμερα.

6. Εάν πραγματωθούν όλοι αυτοί οι παράγοντες, το ειρηνικό αυτό κίνημα θα μπορούσε ακόμη και να ρίξει την κυβέρνηση (πράγμα που έχει ήδη καθυστερήσει να γίνει). Πάντοτε όμως το κίνημα θα πρέπει να θυμάται μέχρι πού μπορεί να φτάσει, υπό την παρούσα μορφή του. Διότι, παρ' όλο που οι ειρηνικοί διαδηλωτές μπορούν να ανατρέψουν κυβερνήσεις ή ακόμη και έναν ολόκληρο πολιτικό κόσμο, δεν μπορούν, ως μάζα, να αναλάβουν το καθήκον της κυβέρνησης.

7. Έτσι, για το επόμενο βήμα θα χρειαστεί να εμφανιστεί ένας νέος ηγέτης, ο οποίος όμως εξακολουθεί σήμερα να απουσιάζει. Η ανάδυση ενός ηγέτη, όπως συνέβη με τον Βενιζέλο το 1910 και τον Βάτσλαβ Χάβελ στην Τσεχοσλοβακία τη δεκαετία του 1990, αποτελεί γεγονός απροσδιόριστο και απρόβλεπτο. Οι πολίτες πρέπει να το καταλάβουν αυτό, μια και ανέκαθεν αυτό υποδείκνυε η ιστορία. Χωρίς «ηγέτη», οι ομάδες αυτού του είδους μπορούν μεν να γκρεμίσουν, όχι όμως και να κτίσουν. Αργά ή γρήγορα, λοιπόν, το κίνημα αυτό θα πρέπει να εγκαταλείψει ή τουλάχιστον να αναπροσανατολίσει τις σημερινές ιδέες του περί άμεσης δημοκρατίας. Οι διαδηλωτές οφείλουν επίσης να συνειδητοποιήσουν ότι η εκλογική αποχή και η λευκή ψήφος είναι απολύτως ατελέσφορες ως λύσεις.

8. Όποιο σενάριο και αν επικρατήσει -η βίαιη ή η ειρηνική αλλαγή-, το υπάρχον κομματικό σύστημα θα βγει εντελώς διαφορετικό από την όλη διαδικασία, έστω και αν επιβιώσουν για λίγους μήνες μερικές από τις υπάρχουσες ταμπέλες και συνθηματολογίες του. Διότι ο «κρατισμός» και οι κομματικοί διορισμοί θα εξαλειφθούν, και το γεγονός αυτό θα επηρεάσει τη δομή των κομμάτων, την πηγή της δύναμής τους ή ακόμη και τη συνθηματολογία που χρησιμοποιούν στις καθημερινές πολιτικές μάχες. Έτσι, προβλέπω ότι η έμφαση του δημόσιου διαλόγου θα μετατοπιστεί στα ζητήματα της μετανάστευσης και της έννομης τάξης, υπό την επιρροή ιδεαλιστικών ή ρεαλιστικών διακηρύξεων δικαιωμάτων.

9. Στην πλειονότητά του, ο λαός δεν έχει συνειδητοποιήσει τη χαώδη κατάσταση της εξωτερικής μας πολιτικής. Οι κίνδυνοι που ενέχουν η πολιτική ισχύος και οι νέες συμμαχίες που διαμορφώνονται σήμερα γύρω μας δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε καν από τους ειδικούς. Ο καινοφανής χαρακτήρας της κατάστασης σημαίνει ότι στο μέλλον οι σοφές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τη διαίσθηση και την εμπειρία. Και οι δύο όμως αυτές ιδιότητες απουσιάζουν παντελώς από ένα υπουργείο που δεν στερείται μόνον κεφαλαίων, αλλά και ιδεών. Δεν βλέπω καμία αχτίδα ελπίδας εάν δεν αναπροσαρμοστεί άμεσα η πολιτική μας απέναντι σε έναν γείτονα που, ενώ εμείς κοιμόμαστε, αυτός γίνεται όλο και πιο μεγάλος, πιο ισχυρός, πιο επιθετικός!

10. Σε τελευταία και βαθύτερη ανάλυση, όλα τα προβλήματα συνδέονται με τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την κυβέρνηση. Και, πολιτικά και συνταγματικά, ο άνθρωπος αυτός είναι ο πρωθυπουργός. Η αναποφασιστικότητά του και η διοικητική του ανεπάρκεια υπερτερούν της εντυπωσιακής κινητικότητάς του, με αποτέλεσμα να έχουν μειώσει τη δημοτικότητά του στο εσωτερικό και την αξιοπιστία του στο εξωτερικό. Για ποιον λόγο, όμως, το κόμμα του, που δεν στερείται χαρισματικών ανθρώπων, αφήνεται να οδηγηθεί στην ήττα και την ατίμωση; Δεν μπορούν τα μέλη του να καταλάβουν ότι οφείλουν να αντικαταστήσουν τον αρχηγό τους άμεσα (αλλά και με αξιοπρέπεια); Και αν το ίδιο ΠΑΣΟΚ δεν έχει το θάρρος να προβεί σε αυτήν τη «βασιλοκτονία», δεν θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ορμώμενος ίσως από μια κοινοβουλευτική ήττα, να προκηρύξει εκλογές; Έτσι τουλάχιστον θα έχουμε την ελπίδα ότι
(α) θα καθαρίσει η δηλητηριώδης ατμόσφαιρα στην οποία ζούμε σήμερα και
(β) θα διευκολυνθεί η συναίνεση, καθώς θα απομακρυνθεί από τον πολιτικό βίο μας η διανοητική στειρότητα πολυάριθμων βουλευτών.

Για πόσο ακόμη ο πολιτικός κόσμος που αποτελεί τη βάση της πυραμίδας του ΠΑΣΟΚ θα ανέχεται ένα τόσο προσωποκεντρικό και αποτυχημένο σύστημα διακυβέρνησης; Για πόσο ακόμη τα επικοινωνιακά τεχνάσματα θα υπερέχουν της ουσίας; Για πόσο ακόμη ο θνήσκων πολιτικός κόσμος μας θα αποφεύγει την ανανέωση επιμένοντας να κρατάει ζωντανά με τεχνητό τρόπο τα νεκρά του μέλη;

To μόνο που μπορώ να προβλέψω είναι ότι όσο πιο πολύ καθυστερούμε αυτές τις αλλαγές, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το τίμημα που θα πληρώσουμε!

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα"

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 

Αύριο η διαμαρτυρία των Αγανακτισμένων Βορειοηπειρωτών! (Ντροπή στο Πρώτο Θέμα)



Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας, την αυριανή (10/6/11) συνάντηση των Αγανακτισμένων Βορειοηπειρωτών έξω από την Αλβανική Πρεσβεία της Αθήνας, στις 18:00. (Η δικτυακή συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει τα 320 άτομα)
Αφορμή για την εκδήλωση διαμαρτυρίας αποτέλεσε η αφαίρεση της εθνικότητας από τα νέα ατομικά πιστοποιητικά στην Αλβανία, ενώ τα πραγματικά αίτια είναι η διαρκής καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών στα πάτρια εδάφη.

Μνεία για τη διαμαρτυρία έκανε σήμερα και στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η οποία ενώ άντλησε πληροφορίες από τη σελίδα μας, συγκεκριμένα από την ανάρτηση για την ενδεχόμενη πορεία των "Αγανακτισμένων Αλβανών" και την αυριανή διαδήλωση των Αγανακτισμένων Βορειοηπειρωτών, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στη σελίδα μας! Μπράβο στους "επαγγελματίες" δημοσιογράφους!

ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΤΖΙΔΕΣ ΤΟ BNP ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ

Ο επικεφαλής του Βρετανικού ΒΝΡ ( Βρετανικό Εθνικό Κόμμα) Nick Griffin , σε επιστολή του προς διοργανωτές συνεδρίου ευρωπαίων εθνικιστών στην Αθήνα όπου τοποθετείται πάνω στη φιλοτουρκική γραμμή του Ουγγρικού εθνικιστικού κόμματος jobbik, αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Ευχαριστούμε πολύ που μας τραβήξατε την προσοχή σε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα. Θα θέσω το θέμα στον ευρωβουλευτή του Jobbik Bela Kovacs όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σίγουρα, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το Βρεταννικό Εθνικό Κόμμα, είμαστε εντελώς με την πλευρά των Ελληνοκυπρίων, αλλά ακόμη και των συνδικαλιστών της τουρκοκυπριακής πλευράς, που αντιτίθονται στην τουρκική στρατιωτική κατοχή και την συνεχιζόμενη εισβολή από τους εποίκους της Ανατολίας».
Θα θέλαμε να πούμε προς όσους διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους Βρετανούς «εθνικιστές» να μελετήσουν καλύτερα τι ακριβώς ζητάνε οι λεγόμενοι τουρκοκύπριοι συνδικαλιστές τους οποίους υπεραμύνεται το BNP.
Οι τουρκοκύπριοι συνδικαλιστές διαδήλωσαν κατά του κατοχικού μορφώματος όχι με σκοπό την αποκατάσταση του δικαίου στη Κύπρο, αλλά την ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της εκ Τουρκίας κατοχικής κατάστασης από αυτούς τους ίδιους. Εκείνο που επιδιώκουν οι τουρκοκύπριοι συνδικαλιστές όπως τους ονομάζει το BNP είναι τη ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΝΤΩΝ σε αυτούς.
Οι Βρετανοί «εθνικιστές» γνωρίζουν πολύ καλά το κυπριακό πρόβλημα αφού οι ίδιοι οι βρεττανοί το δημιούργησαν. Υποστηρίζοντας με λίγα λόγια τους τουρκοκύπριους συνδικαλιστές δεν κάνουν τίποτε άλλο από του να υποστηρίζουν την μεταβίβαση της κατοχής σε αυτούς. Ακολουθούν δηλαδή την πάγια εχθρική πολιτική της Βρετανίας εις βάρος μας και δεν διαφοροποιούνται σε τίποτα από εκείνους που οδηγούσαν τους ήρωες μας στην αγχόνη .
Οι θέσεις του BNP το κατατάσσουν στους εχθρούς μας και ας το λάβουν υπόψιν οι διάφοροι πανηγυριτζίδες της ακροδεξιάς που παριστάνουν τους εθνικιστές.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Το Jobbik και οι ... ανήσυχοι πατριώτες

jobbik_logoΠριν από δύο μήνες περίπου ο γραμματέας του Ιταλικού εθνικιστικού κινήματος Forza Nuova, Roberto Fiore o οποίος έχει επανειλημμένα σταθεί δίπλα στους Έλληνες εθνικιστές επικοινώνησε μαζί μας και μας εξέφρασε την επιθυμία μιας ομάδας Ευρωπαίων εθνικιστών να διοργανώσουν ένα πανευρωπαϊκό συνέδριο στην Αθήνα. Αυτοί οι Ευρωπαίοι εθνικιστές, θεωρούν την χώρα μας ως την εμπροσθοφυλακή της Ευρώπης και γι΄ αυτό κρίνουν ότι πρώτα αυτή έχει πέσει θύμα των διεθνών κερδοσκόπων οι οποίοι θέλουν να διαλύσουν τους λαούς της Ευρώπης. Μία πρόσκληση την οποία με ιδιαίτερη τιμή αποδεχθήκαμε με αποτέλεσμα την εκδήλωση που θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη στην Αθήνα, στην οποία θα παρευρεθούν προσωπικότητες όπως ο Ρώσσος συγγραφέας Oleg Platonov που έχει διατελέσει σύμβουλος του Ρώσσου πρωθυπουργού Putin και ο καθηγητής σε Πανεπιστήμιο της Βυρηττού Agostino Sanfratello ο οποίος θεωρείται ειδήμονας σε ζητήματα Μέσης Ανατολής. Στην πρώτη αυτή συζήτηση είχε προταθεί να συμμετέχει και ευρωβουλευτής είτε από το κόμμα της Ελευθερίας στην Αυστρία είτε από το ουγγρικό Jobbik, χωρίς να έχει προσδιοριστεί το όνομα ή η παρουσία αυτού.
Στο εν τω μεταξύ διάστημα πληροφορηθήκαμε ότι το Jobbik έχει καταθέσει ένα ψήφισμα για την άρση της απομόνωσης του τουρκικού ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο. Μία πρόταση, απαράδεκτη για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας αλλά και τα συμφέροντα ολόκληρης της Ευρώπης. Ως εκ τούτου διευκρινίσαμε ότι ως διοργανωτές της εκδήλωσης σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε την συμμετοχή ενός στελέχους αυτού του κόμματος σε αυτήν.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η εφημερίδα Στόχος δημοσίευσε ένα κείμενο στο οποίο κατέκρινε τις συγκεκριμένες θέσεις του Ουγγρικού κόμματος.
Πολύ σωστά η συγκεκριμένη εφημερίδα προέβη στην συγκεκριμένη καταδίκη, πλην όμως στο κείμενο γινόταν μία αναφορά στους «Έλληνες φίλους του Jobbik» κάτι το οποίο έδωσε λαβή για την αναγραφή ανώνυμων σχολίων στην ιστοσελίδα της εφημερίδας καθώς και σε άλλους τόπους του διαδικτύου, τα οποία ταύτιζαν τις θέσεις του Jobbik με την εκδήλωση της 15ης Ιουνίου. Θέλουμε να πληροφορήσουμε όλους αυτούς τους ανώνυμους σχολιαστές του διαδικτύου, ότι το περιεχόμενο της εκδήλωσης «Αίμα ενάντια στον Χρυσό» είναι καθαρά εθνικό και συνάμα αφορά την συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκοί λαοί από τους εθνικιστές.
Θέλουμε επίσης να πληροφορήσουμε όλους τους ανησυχούντες, ότι οι θέσεις μας θα παραμείνουν υπέρ της συνεργασίας όλων των Ευρωπαίων εθνικιστών ενάντια στην τριτοκοσμική μετανάστευση και στην πολιτική της παγκοσμιοποίησης που θέλει να καταστρέψει τις πατρίδες μας. Ενάντια στην λογική μίας στείρας παρελθοντολογίας που περιμένει έναν «λοχία» ο οποίος ποτέ δεν εμφανίζεται προτάσσουμε την συνεργασία όλων αυτών που ζουν στο σήμερα και αγωνίζονται για τα πραγματικά προβλήματα των λαών τους.
Θεωρούμε ως εκ τούτου επιβεβλημένες όχι μόνο τις διοργανώσεις τέτοιου είδους επιστημονικών ημερίδων στις οποίες συμμετέχουν Ευρωπαίοι με κοινά προβλήματα αλλά και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εθνικιστικών κινημάτων κάθε χώρας. Και αν κάποιοι ενοχλούνται από αυτό είναι δικαίωμα τους να μην συμμετάσχουν. Απέναντι στην στείρα συνθηματολογία του παρελθόντος που έχει μετατρέψει την χώρα μας αντιπαραγωγική ακόμη και στο επίπεδο πολιτικής σκέψης, απέναντι στην προσπάθεια κάποιων να κρατήσουν τους Έλληνες παγιδευμένους σε μία νοοτροπία που μόνο κακό κάνει στην πατρίδα μας, εμείς αντιπαραθέτουμε την δουλειά μας. Και στο πλαίσιο αυτής, συμμετέχουμε μάλιστα στην προσπάθεια ενημέρωσης για το συγκεκριμένο ζήτημα των Ευρωπαίων εθνικιστών. Και προσκαλούμε και εσάς να στείλετε την παρακάτω επιστολή, τόσο στο κόμμα Jobbik, σε εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης, όσο και σε Έλληνες του εξωτερικού. Και μάλιστα πετυχαίνουμε αποτελέσματα.

Η απάντηση του BNP Ήδη ένας από τους «συμμάχους» του Jobbik, ο επικεφαλής του Βρεταννικού BNP Nick Griffin απέστειλε την εξής δήλωση: «Ευχαριστούμε πολύ που μας τραβήξατε την προσοχή σε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα. Θα θέσω το θέμα στον ευρωβουλευτή του Jobbik Bela Kovacs όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σίγουρα, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το Βρεταννικό Εθνικό Κόμμα, είμαστε εντελώς με την πλευρά των Ελληνοκυπρίων, αλλά ακόμη και των συνδικαλιστών της τουρκοκυπριακής πλευράς, που αντιτίθονται στην τουρκική στρατιωτική κατοχή και την συνεχιζόμενη εισβολή από τους εποίκους της Ανατολίας».
Nick Griffin - ευρωβουλευτής Η επιστολή

Hellenic protest against Jobbik's action in favor of the Turkish occupied part of Cyprus
The latest news by Hungary caused quite a stirring in the nationalist oriented community in Greece. We are referring to the resolution that Jobbik submitted to the Hungarian National Assembly on May 12th on "resolving the political and economic isolation of "Northern Cyprus". The document was signed by Gábor Vona president and parliamentary fraction-leader, Tamás Hegedűs deputy-leader of the fraction and chairman of the Turkish-Hungarian friendship group of the Parliament and Márton Gyöngyösi, vice-chairman of the Parliament's foreign affairs committee and leader of Jobbik's foreign affairs committee. The draft resolution recalls a line of discriminatory measures and historical episodes that resulted in full political and economic isolation of the Turkish Republic of Northern Cyprus (TRNC). It refers to the decisions made by the European Union in 2004 aimed at bringing a solution to this isolation.
According to that resolution "the implementation of the proposed plan-of-action was practically prevented by Cyprus - that joined the EU in that year but the government of which de facto represents only the Southern, Greek-inhibited part of the island - and Greece. As referred to by the document, the peaceful unification of the island was blocked by the Greek population when it rejected the Annan-Plan, while the Turkish side is seeking and supporting a peaceful resolution that is bearing the negative consequences.
And thus we see a European party of the "Radical Right" invoking the Hungarian government to use its political weight, to support the Turkish invasion and occupation of a part, not only of the European Union but also of a European nation.
Every European must know that the so called "Turkish republic of northern Cyprus" is an illegal state and consequence of the Turkish invasion made in Cyprus in 1974, when Turkish barbarian killed 4.000 of our people and forced violent 200.000 to leave their homes, while 1.619 were declared missing.
Nowadays, 37% of the island is occupied. The international community, with the exception of Turkey, does not recognise Northern Cyprus as a sovereign state, but recognises the de jure sovereignty of the Republic of Cyprus over the whole island. The United Nations considers the declaration of independence by Northern Cyprus as legally invalid in several of its resolutions.
And now, a supposedly "nationalist" party from Hungary comes after Turkey to support the pseudo-state. The saddest part though is the fact that Jobbik belongs to the European political party AENM (Alliance of European National Movements) along with respected parties like the National Front (France), National Front (Belgium), Fiamma Tricolore (Italy), PNR (Portugal), MSR (Spain), National Democrats (Sweden), Svoboda (Ukraine) and BNP (UK). We of course understand that those parties would not agree with the recent developments from Hungary, but it is essential that they denounce this action as every nationalist (radical right) party should do.
We as Greeks and Europeans maintain that the defence of European borders and the solidarity between European nations should remain as a strong link between every European national movement and actions such as the one Jobbik took do nothing more than to empower both the chauvinist circles in every country and the globalization circles that want a divided and weak Europe unable to defend to mass immigration and the replacement of its native populations. We call every European national movement and every European patriot to condemn this initiative of Jobbik.

elkosmos.gr