ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

του Ανδρέα Πενταρά*

Το 1964, όταν η Τουρκία εκδήλωσε τη πρόθεσή της για στρατιωτική επέμβαση στη Κύπρο με πρόσχημα τη προστασία των Τουρκοκυπρίων και αποτροπή της Ένωσης με την Ελλάδα, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ο στρατηγός Γρίβας –Διγενής ως αρχηγός της νεοσυσταθείσας τότε ΑΣΔΑΚ, ήταν η οχύρωση των πιθανών ακτών αποβάσεως με προτεραιότητα αυτές της Κερύνειας. Με τη σύμφωνη γνώμη της τότε Κυβέρνησης Μακαρίου και τη διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων, η οχύρωση των ακτών ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγινε η αναγκαία υποδομή παράκτιων οχυρωματικών έργων, μέσω των οποίων η Εθνική Φρουρά θα μπορούσε να αποκρούσει με επιτυχία μια ενδεχόμενη Τουρκική εισβολή.




Μετά τα γεγονότα της Κοφίνου το 1967 και την αποχώρηση της Ελληνικής Μεραρχίας –και την απομάκρυνση του στρατηγού Γρίβα - η τότε πολιτική ηγεσία αναθεώρησε τη στρατηγική της στο Κυπριακό, δίνοντας βάρος στη πολιτική πτυχή του ζητήματος. Εκτίμησε τότε ο Μακάριος, ότι η άμυνα δεν ήταν πλέον τόσο αναγκαία και δεν θα βοηθούσε στην επιδίωξη πολιτικής λύσης. Παράλληλα, η τουριστική ανάπτυξη της Κύπρου αύξανε με γρήγορους ρυθμούς, αναβαθμίζοντας σημαντικά το βιωτικό επίπεδο των Κυπρίων. Στο βωμό αυτής της ανάπτυξης και με την ανοχή αν όχι με την ευθύνη του ίδιου του κράτους, πολλά αμυντικά έργα που βρίσκονταν σε τουριστικές παραλίες καταστράφηκαν και στη θέση τους κτίσθηκαν πολυτελή ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα.

Το 1974, ο Τουρκικός στρατός ανενόχλητος σχεδόν, έκαμε απόβαση στις ακτές της Κερύνειας. Τα τραγικά αποτελέσματα τα βιώνουμε μέχρι σήμερα. Δεν ισχυριζόμαστε βέβαια ότι η επιτυχής απόβαση των Τούρκων οφείλεται αποκλειστικά στη καταστροφή των αμυντικών έργων. Εκείνο που λέμε, είναι ότι πολύ πιθανό να είχε διαφορετική κατάληξη η όλη αποβατική επιχείρηση των Τουρκικών στρατευμάτων, εάν τα οχυρωματικά έργα δεν είχαν καταστραφεί και φυσικά ήταν εξοπλισμένα κατάλληλα και υπήρχαν οι προϋποθέσεις έγκαιρης επάνδρωσης τους.

Σήμερα, 36 χρόνια μετά την εισβολή, η ίδια ιστορία σε μια κακέκτυπη μορφή τείνει να επαναληφθεί. Η έκταση γης στην οποία βρίσκεται το στρατόπεδο με τις υπηρεσίες του ΓΕΕΦ έναντι του Χίλτον, παραχωρείται στους μουσουλμάνους εμίρηδες για τουριστική αξιοποίηση. Το στρατόπεδο στο λόφο της Αγλαντζιάς (κοινώς BMH) με ουσιώδεις για την άμυνα της Λευκωσίας μονάδες και υπηρεσίες απομακρύνεται. Η δε αεροπορική βάση Λακατάμιας μεγίστης στρατιωτικής αξίας όχι μόνο για την άμυνα της Λευκωσίας αλλά ολόκληρης της Κύπρου, μεταφέρεται στη Πάφο. Και βεβαίως, όπως συνήθως συμβαίνει σ αυτές τις περιπτώσεις, σειρά θα πάρουν τα άλλα 2-3 στρατόπεδα της Λευκωσίας για να απομακρυνθούν και αυτά, εν ονόματι της δήθεν οικονομικής ανάπτυξης.

Το Υπουργείο Άμυνας αντί να είναι υποβοηθητικό σ΄αυτές τις προσεγγίσεις κάποιων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων του τόπου αλλά και δημοτικών αρχόντων, οφείλει να ενημερώσει σωστά τον πρόεδρο και τη κυβέρνηση για το σημαντικό ρόλο που παίζουν στην άμυνα της Λευκωσίας και της Κύπρου ολόκληρης τα στρατόπεδα αυτά. Δυστυχώς, για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα για το ζήτημα αυτό στο παρόν κείμενο. Για την ιστορία όμως, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι στο χώρο του στρατοπέδου έναντι του Χίλτον, αποφασίσθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το έτος 2000 η κατασκευή κτηρίου για τη στέγαση του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ. Για το σκοπό αυτό, προκηρύχθηκε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ο οποίος κατακυρώθηκε σε συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο και δρομολογήθηκαν όλες οι διαδικασίες για έναρξη του έργου. Επρόκειτο για ένα στολίδι στο κέντρο της Λευκωσίας, αφού στους όρους του διαγωνισμού είχε τεθεί μεταξύ άλλων και ο όρος όπως η αρχιτεκτονική του κτηρίου συνάδει με το ευρύτερο περιβάλλον και αντανακλά τις παραδόσεις και αξίες που πρεσβεύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Είχε ληφθεί μάλιστα η πρόνοια έτσι ώστε στη περίπτωση λύσης του Κυπριακού, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλες υπηρεσίες του κράτους. Δυστυχώς η κυβέρνηση Παπαδόπουλου ακύρωσε την κατασκευή του έργου. Όσο για τα άλλα δύο στρατόπεδα, (ΒΜΗ και Λακατάμιας) πάντοτε υπήρχαν τα αιτήματα απομάκρυνσης, τόσον από τους επηρεαζόμενους κατοίκους όσο και από τις δημοτικές αρχές. Καμιά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όμως δεν υποχώρησε μπροστά στα αιτήματα αυτά, αντιλαμβανόμενες τη σημασία που έχουν τα στρατόπεδα για την άμυνα της νήσου.

Ας ελπίσουμε ότι και η παρούσα κυβέρνηση θα προτάξει το καλώς νοούμενο συμφέρον της Κύπρου που δεν έχει να κάμει μόνο με την οικονομική ανάπτυξη και την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων, αλλά και με την άμυνα και ασφάλεια του Κυπριακού Ελληνισμού. Χώροι άλλωστε για ισλαμικής τεχνοτροπίας κτήρια σαν αυτό που είδαμε στη μακέτα του προεδρικού, υπάρχουν πολλοί στη περίμετρο της Λευκωσίας.

*Υποστράτηγος ε.α. 


ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ;

Σε αναγνώριση της ταυτότητας ενός εκ των δραστών που αφαίρεσαν τη ζωή των τριών συνανθρώπων μας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές καθώς αναγνωρίστηκε με ένορκη κατάθεση από αυτόπτη μάρτυρα βάσει οπτικού υλικού.
Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών σύμφωνα με δημοσιεύματα στρέφονται πλέον στο περιβάλλον του δράστη προκειμένου να αναγνωριστούν και οι υπόλοιποι υπαίτιοι της τραγωδίας στη Marfin,που όπως υποστηρίζει η αστυνομία πρόκειται για εναν ακόμα άνδρα και μια γυναίκα.
Και φυσικά όλοι ευχόμαστε να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Ομως οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ένοχοι...οι ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ πότε θα τιμωρηθούν;
Και απο ΠΟΙΟΝ;
Γιατί εγκληματίες αυτοί που πέταξαν τις μολότωφ στο υποκατάστημα της τράπεζας γνωρίζοντας ότι μέσα υπάρχουν εργαζόμενοι.
Αλλά εγκληματίες είναι και αυτοί που στηρίζουν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο ή και ανέχονται την πολιτική-εγκληματική δράση αυτών των αλητών-δολοφόνων.
Γιατί ας μην γελιόμαστε αυτο δεν ήταν κάποιο τυχαίο γεγονός.
Ηταν μια οργανωμένη και προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση απο κάποιους που σίγουρα στο παρελθόν έχουν επαναλάβει ανάλογες πράξεις.
Μόνο που τότε τα "θύματα" ήταν άψυχα.Ηταν περιουσία του ελληνικού λαού και μεμονωμένων πολιτών.
Και τότε ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έδωσε σημασία όταν κάποιοι φώναζαν ότι η ανοχή θα φέρει αίμα.
Αντίθετα κάποιοι έτρεχαν στην ΓΑΔΑ για να τους σώσουν.
Κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια αφου περιορίζονταν σε λεκτικές καταδίκες.
Και κάποιοι συνιστούσαν ..."να κουβεντιάσουμε" "με τα....παιδιά".
Μήπως αμφιβάλει κανένας πλέον ότι τέτοιες καταστάσεις προκαλούνται απο τα ίδια άτομα;
Μήπως οι ίδιοι αλήτες δεν είναι που μπαινοβγαίνουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα;
Δεν είναι οι ίδιοι που με το πρόσχημα της δολοφονίας Γρηγορόπουλου προσπάθησαν να κάψουν ολοσχερώς την πρωτεύουσα;
Δεν είναι οι ίδιοι που σε κάθε ειρηνική διαδήλωση προκαλούν επεισόδια;
Δεν είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούν ακόμα και τρομοκρατικές επιθέσεις για να επιβάλουν την άρρωστη ιδεοληψία τους;
Φυσικά και είναι οι ίδιοι.Εχουν τις ίδιες μεθόδους,το ίδιο σκεπτικό,την ίδια περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή και το ίδιο μίσος για την πατρίδα.
Και η διαπίστωση είναι κοινή.Ξέρουν...γνωρίζουν...αντιλαμβάνονται.
Κι όμως τόσα χρόνια ποια είναι η αντίδραση;
"Οι γνωστοί άγνωστοι"...."τα παιδιά"....."οι επαναστάτες".....
Αυτη ειναι η αντίδραση απο ένα κράτος που επιτρέπει την ασυδοσία,που επιτρέπει να υπάρχουν γιάφκες,πολίτες να κυκλοφορούν με κουκούλες,πέτρες,ξύλα,μολότωφ και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί το "δημοκρατικό" μυαλό τους.Και σύλληψη; ΚΑΜΙΑ.
Πολιτικοί που επικροτούν ή ανέχονται την συγκεκριμένη δράση.
Δικηγόροι αυτοβαφτιζόμενοι προστάτες της δημοκρατίας (όπως αυτοι την ενοοούν) που ως πρώτη προτεραιότητα είναι τα δικαιώματα αυτών που δεν αναγνωρίζουν στους άλλους κανένα δικαίωμα.
Δημοσιογράφοι που καλούν μέχρι και σε τηλεοπτικές εκπομπές τέτοια άτομα για να μας...εξηγήσουν την αναρχική θεωρία τους.
Αυτοι όλοι είναι οι ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ της δολοφονίας.
Αυτοι ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ;
Γιατί πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ακόμα και να συλληφθούν οι ένοχοι της δολοφονίας των τριών Ελλήνων εργαζομένων όσο συνεχίζεται η ιδια κατάσταση τόσο θα συνεχίζονται και οι καταστροφές,οι λεηλασίες,οι εμπρησμοί,οι δήθεν τρομοκρατικές οργανώσεις μέχρι να έχουμε τα επόμενα θύματα για να αρχίσουν παλι τα μοιρολόγια στις τηλεοράσεις και τα κροκοδείλια δάκρυα των ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ. 
 

Διεθνής Επιτροπή Πολιτών στηρίζει τους Έλληνες στον αγώνα κατά της δικτατορίας των δανειστών

  • Κάποιοι γνωρίζουν τι γίνεται στην Ελλάδα και ανησυχούν για εμάς. Εμείς πότε θα ανησυχήσουμε για όσα προωθούν εις βάρος μας; Πότε θα καταλάβουμε πως οι φασιστικές νοοτροπίες που έρχονται "ντυμένες" με τη μορφή του σοσιαλισμού, αποσκοπούν στην σκληρή εφαρμογή κανόνων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του επ' αδίκω υπερπλουτισμού των ήδη πλουσίων;
Μηδενικό δείχνει να είναι το ενδιαφέρον, των κρατούντων την εξουσία στην Ελλάδα, προς την κατεύθυνση της δίκαιης λύσης στο οικονομικό πρόβλημα που προέκυψε (με καθαρή ευθύνη των πολιτικών και του συστήματος εξουσίας που οι ίδιοι σχεδίασαν, δημιούργησαν και εξέθρεψαν). Μία "φωνή" ελπίδας και κατανόησης προς τους έλληνες πολίτες (οι οποίοι βιώνουν την πλήρη εγκατάλειψη από τους "άρχοντες" της χώρας οι οποίοι αρκούνται σε κροκοδείλια δάκρυα και εφαρμόζουν την συστηματική εξόντωση των ελλήνων πολιτών) έρχεται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Διεθνή Επιτροπή για την Παραγραφή του Χρέους των χωρών του Τρίτου Κόσμου (εκεί κατατασσόμαστε πλέον δυστυχώς).
Με βάση ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η συγκεκριμένη Διεθνής Επιτροπή, στις 5 Μαΐου 2010, ζητείται η στήριξη στον ελληνικό λαό που αντιστέκεται στην δικτατορία των δανειστών. Κάποιοι γνωρίζουν τι γίνεται στην Ελλάδα και ανησυχούν για εμάς. Εμείς πότε θα ανησυχήσουμε για όσα προωθούν εις βάρος μας; Πότε θα καταλάβουμε πως οι φασιστικές νοοτροπίες που έρχονται "ντυμένες" με τη μορφή του σοσιαλισμού, αποσκοπούν στην σκληρή εφαρμογή κανόνων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του επ' αδίκω υπερπλουτισμού των ήδη πλουσίων;
Με βάση τα νέα μέτρα που συνεχώς θα αυξάνονται, πρόκειται οι έλληνες πολίτες να εργαζόμαστε (όσοι θα εργαζόμαστε) έναν ολόκληρο μήνα για να καλύψουμε τις αγορές αγαθών επιβίωσης (ούτε καν διαβίωσης) για πέντε (5) μόνο ημέρες!!! Μπορούμε να κατανοήσουμε το μέγεθος του εγκλήματος που πραγματώνεται εις βάρος μας; Μπορούμε να κατανοήσουμε το μέγεθος της εγκληματικής μας αδιαφορίας που θα υποθηκεύσει το αύριο και το μέλλον των επόμενων γενιών;
Η ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής
Τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν την Κυριακή 2 Μαϊου είναι ολέθρια για τους Έλληνες εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους αλλά και τους ανέργους.
ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
1. Πάγωμα μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα για τα επόμενα πέντε χρόνια.
2. Περικοπές δώρων και επιδομάτων αδείας των δημοσίων υπαλλήλων που αντιστοιχούν συνολικά σε δύο μισθούς.
3. Αύξηση του ΦΠΑ από 21% σε 23%. (Αρχικά ήταν 19%).
4. Αύξηση των άλλων ΦΠΑ από 5 σε 5,5% και από 10 σε 11%.
5. Φόροι στα καύσιμα, τα οινοπνευματώδη και τα τσιγάρα κατά 10% για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα.
6. Απαγόρευση της καταβολής πρόωρων συντάξεων για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με κατώτερη ηλικία συνταξιοδότησης τα 60.
7. Η νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης για τις γυναίκες ανεβαίνει από τα 60 στα 65 από το 2013.
8. Η νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης για τους άνδρες θα εξαρτηθεί από το προσδόκιμο ζωής.
9. Για να δικαιούται κανείς πλήρη σύνταξη θα απαιτείται συμπλήρωση 40 ετών εργασίας (αντί 37, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα έτη σπουδών και ανεργίας).
10. Η σύνταξη αυτή θα υπολογίζεται βάσει του μέσου όρου του μισθού του εργαζομένου αντί για τον μέσο μισθό των τελευταίων χρόνων (πράγμα που σημαίνει ψαλίδισμα της τάξεως του 45 με 60%).
11. Η κυβέρνηση θα περικόψει τις λειτουργικές της δαπάνες κατά 1,5 εκατ. ευρώ (πράγμα που σημαίνει λιγότερες δαπάνες για παιδεία και υγεία).
12. Οι δημόσιες επενδύσεις θα μειωθούν κατά 1,5 δις ευρώ.
13. Καθορίζεται νέος κατώτατος μισθός για τους νέους και τους παρατεταμένα άνεργους (το αντίστοιχο του CPE που απέρριψαν στη Γαλλία τα συνδικάτα και οι νέοι).
ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Τα μέτρα αυτά είναι ένα αναπάντεχο δώρο για τις χρηματαγορές!
1. Οι συγκοινωνίες, οι υπηρεσία ηλεκτρισμού και κάποιες άλλες υπηρεσίες θα απεξαρτηθούν από το κράτος και θα ιδιωτικοποιηθούν.
2. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας - κυρίως οι τράπεζες- θα ωφεληθεί.
3. Η ελαστικότητα στον επαγγελματικό χώρο θα προωθηθεί.
4. Διευκολύνονται οι απολύσεις.
5. Η ελληνική οικονομία θα ελέγχεται από το ΔΝΤ.
Αφού η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη, δεν είναι σε θέση ούτε να υποτιμήσει το νόμισμά της ούτε να "παίξει" με τα επιτόκια. Παράλληλα το χρέος της δεν μπορεί να αναδομηθεί, αφού τα 2/3 του ανήκουν σε ευρωπαϊκούς χρηματοπιστωτικούς ομίλους. Οι ίδιες αυτές τράπεζες στη συνέχεια θα δανειστούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 1% για να εγκρίνουν δάνεια σε κυβερνήσεις με πολύ ψηλά επιτόκια. Όσο αυτά τα ελληνικά μέτρα θα ισχύουν, χώρες της ευρωζώνης θα δανείζουν στην Ελλάδα κατά το δοκούν ποσό που θα κυμαίνεται μεταξύ 100-135 δις για τά επόμενα τρία χρόνια, με επιτόκιο 5% (45 δις το 2010). Έτσι, πλούσιες χώρες και τράπεζες θα έχουν κέρδη απομυζώντας τον ελληνικό λαό. Η Γαλλίδα υπουργός οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ προβλέπει κέρδη της τάξεως των 150 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί παρά να αυξήσει ακόμα περισσότερο το χρέος του ελληνικού κράτους, το οποίο ολοένα θα προσπαθεί να ξεχρεώνει τους κερδοσκόπους δανειστές του!
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΔΝΤ
Η κρίση στην Ελλάδα αποτελεί ζωντανό παράδειγμα των κινδύνων που διατρέχει μια χώρα από το ΔΝΤ, την ΕΕ και τις χρηματαγορές.
Έχοντας ήδη γίνει στόχος οξύτατης κριτικής για τα ολέθρια προγράμματά του "δομικής αναπροσαρμογής", το ΔΝΤ έχει κάνει την επανεμφάνισή του, αυτή τη φορά στην ευρωζώνη, και αφού έχει ήδη καταστρέψει τις οικονομίες αρκετών ανατολικοευρωπαϊκών χωρών για δύο χρόνια. Χρησιμοποιεί πάντα τις ίδιες μεθόδους: χρηματαγορές και πολυεθνικές εταιρείες. Σήμερα, όπως και άλλοτε, είναι ολοφάνερες οι πραγματικές προθέσεις αυτού του "εμπρηστή - πυροσβέστη". Η ΕΕ αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν για άλλη μια φορά επιβάλει τις πρακτικές τους στο όνομα του ανοιχτού και "ανεμπόδιστου" ανταγωνισμού. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης, αλλά αυτά των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ομίλων. Αφού προκάλεσαν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας εταιρείες πιστοληπτικής αξιολόγησης που χρηματοδοτούνται από μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, οι χρηματαγορές προσπαθούν να αντλήσουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη με κερδοσκοπικές στρατηγικές. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ τους παρέχουν μια χρυσή ευκαιρία.
Πίσω από τη "βιομηχανία" των χρηματαγορών κρύβονται διεθνείς κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες εισαγωγών-εξαγωγών και κάποιες υπηρεσίες.
Και ενώ δίκαια καταδικάζουμε οποιεσδήποτε κερδοσκοπικές πρακτικές, τις εταιρείες πιστοληπτικής αξιολόγησης και τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα μόνο μέρος ενός μεγάλου κυκλώματος. Αυτή η αχαλίνωτη κερδοσκοπία που πνίγει λαούς ήδη στερημένους μπόρεσε να αναπτυχθεί για δύο κυρίως λόγους:
1. Τη σταδιακή απορρύθμιση των χρηματαγορών από τη δεκαετία του 80 και μετά.
2. Το γεγονός ότι οι διοικήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων επέλεξαν να επενδύσουν τα κέρδη τους σε κερδοσκοπικές κομπίνες αντί στην παραγωγή και την πρόσληψη εργαζομένων. Έτσι η συσσώρευση κερδών σε τέτοιες επιχειρήσεις οφείλεται σε μια ιδιόμορφη ανακατανομή πλούτου που ωφελεί τους μετόχους, αλλά λειτουργεί εις βάρος των εργαζομένων. Σε μια εικοσιπενταετία το μερίδιο που αναλογούσε στους εργαζόμενους μειώθηκε κατά 10% του ΑΕΠ στις ανεπτυγμένες χώρες. Αυτή η οικονομική τάση, απόλυτα σύμφωνη με τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία είναι η κύρια αιτία της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα.
Οι κυβερνήσεις που διαδέχθηκαν η μία την άλλη τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Ελλάδα, όπως και οι κυβερνήσεις κάποιων βορειοευρωπαϊκών χωρών, φέρουν επίσης τεράστια ευθύνη για το συνεχώς διογκούμενο δημόσιο χρέος. Οι φορολογικές πολιτικές που ευνοούν τους πιο εύπορους πολίτες και τις μεγάλες επιχειρήσεις (φορολογία εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας και επιχειρήσεων) έχουν συμβάλει σημαντικά στη μείωση των κρατικών πόρων και την αύξηση του κρατικού ελλείματος, πράγμα που βύθισε τις χώρες αυτές σε ακόμα μεγαλύτερο χρέος.
Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, αποτελεί ειρωνεία το ότι όσοι οργάνωσαν την κρίση έχουν απαλλαγεί των ευθυνών τους, ενώ ο λαός καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό.
Όσο για τα μέτρα λιτότητας που σχεδίασε το ΠΑΣΟΚ από κοινού με την ΕΕ και το ΔΝΤ και που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό λαό, έχουμε σαφώς να κάνουμε με γελοία και αναποτελεσματικά μέτρα, που ναι μεν στοχεύουν μέχρι ενός βαθμού σε μια δίκαιη φορολογική πολιτική, ωστόσο δεν συντελούν στο ελάχιστο στην πάταξη της φοροδιαφυγής που διαπράττεται από επιχειρήσεις. Οι υποτιθέμενες λύσεις που πρότειναν το ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το ΔΝΤ σπρώχνουν την Ελλάδα σε μια όλο και βαθύτερη κρίση. Ύφεση της τάξεως τεσσάρων τουλάχιστο μονάδων του ΑΕΠ έχει ήδη προβλεφθεί για το 2010. Οι βιοτέχνες και λιανέμποροι, αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα απειληθούν με χρεωκοπία. Η ανεργία θα εκτιναχθεί και η αγοραστική δύναμη των χαμηλών και μέσων οικονομικών τάξεων θα σημειώσει σταθερή πτώση. Οι ανισότητες θα διευρυνθούν και τα βασικά δικαιώματα του πολίτη (πρόσβαση σε νερό, ηλεκτρισμό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία, κ.α.) απειλούνται, ιδιαίτερα αυτά των οικονομικά ασθενέστερων.
Η οργή του ελληνικού λαού είναι και δική μας. Η Επιτροπή για την Παραγραφή του Χρέους των Χωρών του Τρίτου Κόσμου (CADTM) στηρίζει πλήρως κάθε κινητοποίηση κατά των μέτρων λιτότητας.
ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις:
1. Θα πρέπει άμεσα να γίνει άρση της διαδικασίας αποπλήρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας και να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν η διαδικασίες για την αποπλήρωση είναι νόμιμες ή όχι.
2. Θα πρέπει να παρθούν μέτρα ακύρωσης και η χρηματοπιστωτική απόδοση του χρέους να φορολογείται με το ψηλότερο δυνατό φόρο εισοδήματος.
3. Θα πρέπει να παρθούν άμεσα νέα φορολογικά μέτρα για να αποκατασταθεί η φορολογική ισονομία και να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με εκθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών, οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, όπως και οι εργάτες, δηλώνουν ψηλότερα εισοδήματα από ό,τι κάποιοι επαγγελματίες όπως φαρμακοποιοί, δικηγόροι, γιατροί και υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών. Όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις (χωρίς να εξαιρούνται των εφοπλιστών) δηλώνουν τα κέρδη τους σε χώρες με ευνοϊκότερα για αυτούς φορολογικά συστήματα (όπως είναι η Κύπρος) ή τα κρύβουν σε γνωστούς φορολογικούς παράδεισους. Η Ορθόδοξη Εκκλήσια της Ελλάδας ακόμα επωφελείται από μεγάλες απαλλαγές φόρου στην κινητή και ακίνητη περιουσία της. Υπάρχει χρήμα στην Ελλάδα, αλλά όχι εκεί που τα μέτρα λιτότητας σκοπεύουν να το βρουν!
Εμείς, τα μέλη της Επιτροπής για την Παραγραφή του Χρέους των Χωρών του Τρίτου Κόσμου (CADTM), δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό που θα κατέβει σε απεργία στις 5 Μαίου. Η αλληλεγγύη αυτή θα πρέπει να ενισχυθεί με κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μπορεί η Ελλάδα να δέχεται επίθεση σήμερα, όμως όλοι ξέρουμε ότι αύριο θα έλθει η σειρά της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας ή της Ισπανίας, και μεθαύριο είναι πιθανό να επηρεαστεί όλη η ευρωζώνη, χωρίς να εξαιρούνται οι πλούσιες χώρες της.
Χαιρετίζουμε τις πρώτες διακηρύξεις αλληλεγγύης και τις πρώτες κινητοποιήσεις στήριξης που οργανώνονται μπροστά στις πρεσβείες της Ελλάδας σε διάφορες χώρες. Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε!
Ολόκληρο τη ευρωπαϊκό κίνημα για κοινωνική δικαιοσύνη θα πρέπει να σταθεί πλάι στην ελληνικό λαό. Οι λαοί της Ευρώπης θα νικήσουν μόνο αν ενώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας τους. Η Επιτροπή για την Παραγραφή του Χρέους των Χωρών του Τρίτου Κόσμου (CADTM) θα είναι στο πλάι τους!

Αυτοί νοιάζονται για εμάς. Εμείς τι κάνουμε;

"ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ"

Κάτω απο την πίεση της λαικής κατακραυγής και αφου για δεκαετίες έφαγαν μέχρι και τα..."πόμολα" απο το σπίτι που λέγεται Ελλάδα αποφάσισαν να πάρουν κάποια "μέτρα".
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Καστανίδης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα υπάρξουν οι σχετικές πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης ενώ οριστική αλλαγή στο νόμο περι ευθύνης υπουργών θα γίνει με αναθεώρηση του Συντάγματος.
Πρόκειται σίγουρα για μια θετική εξέλιξη αν λάβουμε υπόψιν μας τα παραπάνω δηλ. ότι μετά απο χρόνια κάποιος εστω και "κουτσουρεμένα" αποφάσισε να δώσει ένα αίσθημα δικαίου στους πολίτες.
Και λέμε "κουτσουρεμένα" γιατί ενω η συγκεκριμένη κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες έχουν κατα κόρων καταπατήσει το Σύνταγμα εντούτοις για το θέμα διαφθοράς των πολιτικών ακολουθούν πιστά την συνταγματική επιταγή ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ πριν απο μόλις 3 χρόνια ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να αναθεωρήσουν.
Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια;Οτι οι όποιες εξαγγελίες βάσει του Συντάγματος μπορούν να υλοποιηθούν το...2017!!!Αφου αναθεώρηση του Συντάγματος επιτρέπεται καθε 10 χρόνια.
Εδω κάποιος βέβαια εύκολα μπορεί να εξάγει το συμπέρασμα ότι το Σύνταγμα τηρείται απαρέγκλιτα....Ομως μόνον εδω.
Και μόνο το γεγονός ότι ο...νομοθέτης έχει προβλέψει ΝΑ ΜΗΝ είναι απέναντι στο νόμο όλοι ίσοι όπως αναφέρει το ίδιο το Σύνταγμα αφού το κακούργημα παραγράφεται για εναν πολίτη σε 20 χρόνια ενω για τον πολιτικό αρκεί να το καλύψει η βουλή για μια τετραετία.
Και για αυτό τον λόγο δεν είναι αρκετό.Οι Ελληνες πολίτες θέλουν να τιμωρηθούν οι ένοχοι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και όχι σε 7 χρόνια.....και αν τιμωρηθούν.
Θέλουν να μην ισχύσουν οι παραγραφές των πολιτικών που επιτεύχθηκαν με το πραξικόπημα Καραμανλή του κλεισίματος της Βουλής και της μετέπειτα διάλυσης της.
Το πως θα γίνει αυτό είναι δικό σας θέμα...Μπορεί να λυθεί με κάποια διάταξη αναδρομικής ισχύς...Ξέρετε εσείς έναν νόμο σαν αυτούς που και εσείς φτιάχνετε όταν είναι να επιτεθείτε στην τσέπη των Ελλήνων ή να μονιμοποιήσετε τα κομματόσκυλα.
Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι στο νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα θα προβλέπεται δήμευση περιουσιακών στοιχείων πολιτικών προσώπων.... τα οποία δεν έχουν δηλωθεί.
Οχι που έχουν κλαπεί...ή καταχραστεί και το λέμε αυτό παίζοντας με τις λέξεις γιατί όπως ο καθένας γνωρίζει μια λέξη μπορεί εύκολα να αλλάζει το νόημα ολόκληρου κειμένου.
Παράλληλα δήλωσε ότι οι πολιτικοί θα χάνουν τα αξιώματά τους αν αποκρύπτουν την περιουσία τους ή συμμετέχουν σε offshore εταιρίες.
Φυλακή θα πηγαίνουν κ.υπουργέ;
Γιατί το να κατακλέψει κάποιος το δημόσιο και να αποσυρθεί στην βίλα του ξεκοκαλίζοντας τα εκατ. που καταχράστηκε δεν νομίζω να είναι τιμωρία που θα αποτρέψει.
Σχετικά με παράνομο πλουτισμό ορισμένων ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι: Σας θυμίζω, ότι συνεστήθησαν ήδη δύο και θα συσταθούν και άλλες εξεταστικές επιτροπές μεταξύ αυτών και αυτή που θα διερευνήσει τις ευθύνες για την εγκληματική οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών.
Αν όμως κ.υπουργέ κρίνουμε το έργο που γίνεται στις εξεταστικές όχι με το σε όλους γνωστό μηδενικό αποτέλεσμα αντίστοιχων επιτροπών αλλά με την πρόσφατη εικόνα των πολιτικών αρχηγών των δυο μεγαλύτερων κομμάτων κατα την πρόσφατη συζήτηση στην βουλή τότε το συμπέρασμα είναι απογοητευτικό.
Γιατί εαν μπροστά στην Ολομέλεια και σε Πανελλαδική μετάδοση οι δυο αρχηγοί αναλώθηκαν σε κατηγορίες ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ τοτε φανταζόμαστε και ποιο θα είναι το πόρισμα ανάλογων εξεταστικών.
Γιατί πως να το κάνουμε κ.Καστανίδη "Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει".
 

Νέα παραίτηση ναυάρχου - Ο Βενιζέλος αποδυναμώνει το ναυτικό

  • Νέα παραίτηση ναυάρχου στο Πολεμικό Ναυτικό
  • Ξεκινάει μία περίοδος παρατεταμένης κρίσης ανάμεσα στο Πολεμικό Ναυτικό και την κυβέρνηση; Είναι η μοναδική περίπτωση ή μόλις άρχισε μία θύελλα παραιτήσεων;
  • Κεραυνός εν αιθρία ή το χρονικό μιας προαναγγελθείσης παραίτησης;
Το σίγουρο όμως είναι ότι μία εβδομάδα μετά την παραίτηση του υποναυάρχου Στέλιου Φενέκου, έπειτα από την κίνηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να χαρακτηρίσει τους στρατιωτικούς "αυτιστικούς", ακόμη ένας ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού αποχώρησε οικειοθελώς από τις ένοπλες δυνάμεις.
Πρόκειται για τον υποναύαρχο Κωνσταντίνο Γκιώνη, διευθυντή της διεύθυνσης Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
Ο υποναύαρχος Γκιώνης, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει υπασπιστής του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη ήταν ο αρχαιότερος υποναύαρχος.
Οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησης του μέχρι πρότινος διευθυντή Εξοπλισμών του ΓΕΝ δεν έχουν γίνει γνωστοί.Η επίσημη εκδοχή που διακινεί το Πολεμικό Ναυτικό είναι ότι ο υποναύαρχος Γκιώνης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.
Από τη νευραλγική θέση του διευθυντή Εξοπλισμών, στην οποία είχε τοποθετηθεί μόλις το Φεβρουάριο του 2010, ο παραιτηθείς υποναύαρχος ήταν ένα από τα καθ' ύλην αρμόδια στελέχη και για το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων.

Όταν ο υποναύαρχος Γκιώνης είχε τοποθετηθεί στη θέση του διευθυντή Εξοπλισμών, η επίσημη θέση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ότι το πρωτότυπο υποβρύχιο Παπανικολής είναι ακατάλληλο και γι' αυτό το Πεντάγωνο είχε δημοσίως ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να το παραλάβει. Λίγες εβδομάδες αργότερα η κυβέρνηση αποφάσισε να παραλάβει το Παπανικολής με επίσημο σκοπό την μεταπώλησή του σε τρίτη χώρα.
Ανεξαρτήτως των λόγων που τους ώθησαν να λάβουν τις αποφάσεις τους, το γεγονός είναι ότι μέσα σε διάστημα δέκα ημερών έχουν παραιτηθεί δύο από τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου τα οποία έφεραν το βαθμό του υποναυάρχου. Κι αυτό από μόνο του συνιστά μια μικρή -έστω- κρίση στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού.


Έρχονται "μέτρα" στις αγορές μετά τον κυματοθραύστη των 750 δισ. ευρώ


Του Γιάννη Αγγέλη

Με έναν κυματοθραύστη ύψους 750 και πλέον δισ. ευρώ η ευρωζώνη επιχειρεί για πρώτη φορά στην 11χρονη ιστορία της να υπερασπίσει το ευρώ έναντι της μεγαλύτερης κρίσης δημόσιου χρέους από το 1929…

Το εγχείρημα που δρομολογήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης μετά την εντολή των ηγετών του Eurogroup την Παρασκευή το βράδυ ακολουθεί την τακτική των πυροσβεστών «σβήνω την φωτιά με... φωτιά».

Πράγματι κινητοποιεί απέναντι στην πίεση των αγορών κεφαλαίου ένα πρωτοφανές ποσό δανειακών κεφαλαίων από το εσωτερικό της ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

Στα 750 δισ. ευρώ των δανείων και εγγυήσεων που διαμορφώνουν το πακέτο αυτό -ανάλογης σύνθεσης και κόστους με αυτό των 110 δισ. ευρω για την Ελλάδα- θα πρέπει να συνυπολογισθούν τα κεφάλαια που θα διαθέσει η ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα.

Όπως είχε αποκαλύψει το Σάββατο το «Κεφάλαιο», η ΕΚΤ είχε αποφασίσει να δρομολογήσει την αναστροφή της νομισματικής πολιτικής της με μία επιχείρηση σε τρία μέτωπα: αγορά κρατικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά, επαναφορά των μεγαλύτερης διάρκειας δημοπρασιών παροχής ρευστότητας στις τράπεζες και swaps παροχής συναλλάγματος στις άλλες κεντρικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Capital.gr» τα ποσά της χρηματοδότησης που μπαίνουν στο τραπέζι για την διαμόρφωση αυτού του «ταμείου» είναι η μία πλευρά των μέτρων άμυνας έναντι των πιέσεων στο ευρώ.

Το δεύτερο σκέλος θα ακολουθήσει αμέσως μετά την -έστω και προσωρινή- αποκατάσταση της ηρεμίας στις αγορές και θα περιλαμβάνει «δραστικά μέτρα» περιορισμού των OTC συναλλαγών και ελέγχου της δραστηριότητας των Hedge Funds στις αγορές κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές τα «μέτρα» επιχειρείται να δρομολογηθούν και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού αν και ακόμα οι αποφάσεις δεν φαίνεται να είναι οριστικές.

Χθες την ίδια ώρα που στις Βρυξέλες έπαιρναν τις αποφάσεις τους οι υπουργοί οικονομικών για το πακέτο παρουσία της ΕΚΤ (με τον αντιπρόεδρό της Λ. Παπαδήμο), στην Βασιλεία ο Τρισέ έπαιρνε μέρος σε έκτακτη συνάντηση των διοικητών των δέκα μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη (G-10) με ατζέντα την συλλογική αντιμετώπιση της πίεσης των αγορών με «θεσμικά» μέτρα τα οποία θα επιχειρήσουν να «αποστειρώσουν» σε νομισματικό επίπεδο το πρωτοφανές πακέτο των Βρυξελλών.

Από κύκλους της ΕΚΤ έγινε γνωστό ότι οι κινήσεις παροχής ρευστότητας θα γίνουν σε συνθήκες νομισματικής «αποστείρωσης» με όρους που δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστοί...

Η "ΙΣΤΟΡΙΑ" ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.

Του Κώστα Μιχαηλίδη
Ο προορισμός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι η "σωτηρία" χωρών των οποίων η οικονομία καταρρέει. Δανείζει κράτη και με τα μέτρα τα οποία λαμβάνει "στοχεύει" στη σταθερότητα και στην έξοδο από την κρίση. Είναι, όμως, έτσι;
Κάποιοι ισχυρίζονται πως, στην ουσία, ο στόχος και οι πολιτικές του ΔΝΤ είναι η ταχεία αποπληρωμή των εξωτερικών χρεών της χώρας, η οικονομία της οποία βρίσκεται υπό αμφισβήτηση.Και άλλοι πιο αρνητικά διακείμενοι στις πολιτικές του υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά διαλύει τον κοινωνικό ιστό των χωρών που επισκέπτεται.
Τι συμβαίνει, όμως, στην πραγματικότητα;
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει περάσει από αρκετά κράτη, από το 1980 και μετά.
Τη δεκαετία του ’80, στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος της χώρας, Κάρλος Αντρές Πέρες, και η κυβέρνησή του, με αφορμή τις αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς, ένα από τα μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ προκειμένου να δανείσει τη χώρα, κατάλαβαν το λάθος.
Το Φεβρουάριο του 1989 ξέσπασαν επεισόδια πρωτοφανούς βιαιότητας. Και η εξέγερση κόστισε εκατοντάδες ζωές.Τα επεισόδια διαμόρφωσαν τις κοινωνικές συνθήκες που το 1998 οδήγησαν στην εκλογή του προέδρου Ούγκο Τσάβες.
Στη Βολιβία, το 1998, το ΔΝΤ δάνεισε 138 εκατομμύρια δολάρια. Το 2003 και μετά από δύο δεκαετίες εφαρμογής των πολιτικών του ΔΝΤ η Βολιβία αντιμετώπιζε όλο και μεγαλύτερη φτώχεια, χρόνια δομική ανεργία και υποαπασχόληση, 8% έλλειμμα, αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ξεσπάσει κοινωνική εξέγερση, από την οποία ο επιχειρηματίας πρόεδρος που εφάρμοζε τους όρους του ΔΝΤ διασώθηκε, φεύγοντας από το προεδρικό μέγαρο κρυμμένος μέσα σε ασθενοφόρο!.. Στις βίαιες διαδηλώσεις, στην πρωτεύουσα Λα Πας σκοτώθηκαν 33 πολίτες και τραυματίστηκαν 200!Τη δεκαετία του ’90, η Αργεντινή δανείστηκε 13 δισ. δολάρια. Η Αργεντινή αποκαλείται το μεγαλύτερο ίσως θύμα των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ. Η συνταγή για τη σύνδεση του πέσο με το δολάριο -στον κλασικό δρόμο των σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών- οδήγησε στη συντριβή της χώρας.
Μέσα σε μία δεκαετία ιδιωτικοποιήθηκαν με ελάχιστο τίμημα οι πλουτοπαραγωγικές πηγές και οι μεγάλοι τομείς της οικονομίας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, της υγείας, της ύδρευσης, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών σε ξένα κεφάλαια, που διαχειρίστηκαν τους τομείς αυτούς με σκοπό το βραχυπρόθεσμο κέρδος και προχώρησαν σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις.Με εντολή του Ταμείου απορρυθμίστηκε πλήρως το εργατικό δίκαιο και νομιμοποιήθηκε κάθε εκμετάλλευση των εργαζομένων. Το 2000 η Αργεντινή βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και το ΔΝΤ επενέβη και πάλι με δάνειο 40 δισ. δολαρίων.
Η χρεοκοπία δεν αποφεύχθηκε. Η χώρα βυθίστηκε στη φτώχεια και η πρωτεύουσα γέμισε με αστέγους.Το 2001 ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Αργεντινής, εφαρμοστής των πολιτικών αυτών και προνομιακός συνομιλητής του Κλίντον στην περιοχή, διέφυγε με ελικόπτερο, γιατί οι δρόμοι του Μπουένος Άιρες είχαν πλημμυρίσει από εξεγερμένους που τον έψαχναν.
Στην Ινδονησία το 1998 η επιβολή των πολιτικών του ΔΝΤ οδήγησε σε πτώση του παραγόμενου πλούτου κατά 45%. Αμέσως ξέσπασε βίαιη κοινωνική εξέγερση με εκατοντάδες νεκρούς.Στην Κένυα, το ΔΝΤ περιέκοψε την εποπτεία της Κενυατικής Κεντρικής Τράπεζας στη ροή κεφαλαίων από και προς τη χώρα.
Αποτέλεσμα αυτού δεν ήταν να προσελκυθούν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, όπως διακήρυσσε ως στόχο το Ταμείο, αλλά ο τότε πρωθυπουργός και άλλα μέλη της κυβέρνησης να διοχετεύσουν στο εξωτερικό κλεμμένα δισεκατομμύρια εγχώριου νομίσματος στο μεγαλύτερο ιστορικά οικονομικό σκάνδαλο της χώρας.Έτσι, τα μέτρα του Ταμείου άφησαν τη χώρα οικονομικά πιο ευάλωτη απ’ ό,τι ήταν πριν τον ερχομό του.
Στο Μεξικό το ΔΝΤ χορήγησε δάνεια ύψους 17,5 δισ. δολαρίων. Η κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε είχε αποτέλεσμα, στις εκλογές του 2000, το Επαναστατικό Θεσμικό Κόμμα να χάσει την εξουσία μετά από σχεδόν έναν αιώνα…Στη Βραζιλία το ΔΝΤ έφτασε το 1999, έδωσε δάνειο 41,5 δισ. δολαρίων και το 2002 άλλα 30 δισ. Οι απαιτήσεις γνωστές, με τα επιτόκια δανεισμού να αυξάνονται σε μία ημέρα 32%!
Χιλιάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και το κυβερνητικό κόμμα μέσα σε ένα χρόνο ηττήθηκε με πολύ μεγάλη διαφορά. Ευτυχώς, στις βίαιες διαδηλώσεις δεν υπήρξαν νεκροί ή δεν κατεγράφησαν…
Η Ταϊλάνδη εξαιτίας της ασιατικής οικονομικής κρίσης το 1999 έλαβε δύο δάνεια από το ΔΝΤ, περί τα 21 δισ. δολάρια. Το σκληρό πακέτο διαρθρωτικών μέτρων οδήγησε σε υποτίμηση του ταϊλανδέζικου νομίσματος και τελικά σε πραξικόπημα το 2006.Η έλευση του ΔΝΤ είχε ανάλογα αποτελέσματα και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Στη Λετονία, η μείωση των συντάξεων κατά 10%, των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 20% και των εκπαιδευτικών και γιατρών κατά 40% προκάλεσε τελικά μείωση του ΑΕΠ κατά 24% μέσα σε δύο χρόνια.
Στην Ουγγαρία καταργήθηκε η 13η σύνταξη, το επίδομα Χριστουγέννων και περικόπηκαν κατά 20% έως 30% οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.
Έρευνα του πανεπιστημίου του Γιέιλ απέδειξε ότι στις 21 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπου δόθηκαν δάνεια του ΔΝΤ, τα κρούσματα φυματίωσης αυξήθηκαν κατά 16.6%!
Από το ΔΝΤ δεν ξέφυγε ούτε η Ρωσία, η οποία την εποχή του προέδρου Γέλτσιν είχε ζητήσει τη βοήθειά του.
Βέβαια η Ρωσία, που η οικονομία της βρίσκεται σε σταθερά ανοδική τροχιά, πρόσφατα εξόφλησε τα χρέη της προς τις τράπεζες ύψους 22,5 δισ. δολαρίων, και μάλιστα πολύ προτού καταστούν ληξιπρόθεσμα.

Καραολής και Δημητρίου θα γενώ.




Ήταν σαν σήμερα, στις 10 Μαίου το 1956 όταν οι Άγγλοι αποικιοκράτες οδηγούσαν στην αγχόνη τον Μιχαλάκη Καραολή και τον Ανδρέα Δημητρίου. Οι πρώτοι μεταξύ των πρώτων του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος της ΕΟΚΑ. Οι πρώτοι αγωνιστές που καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τα Αγγλικά στρατεύματα κατοχής. Απαγχονίσθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας και η γενναία τους στάση μπροστά στους δήμιους τους έγινε φάρος για κάθε Έλληνα ενωτικό της Κύπρου.


Ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου το 1933 στο Παλαιχώρι της Πιτσιλιάς. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και εργαζόταν σαν δημόσιος υπάλληλος. Εντάχθηκε από τους πρώτους στον αντιαποικιακό αγώνα και υπήρξε λαμπρό παράδειγμα αγωνιστού. Στις 28 Οκτωβρίου το 1955 καταδικάσθηκε σε θάνατο από τα Αγγλικά στρατεύματα κατοχής.


Ο αγωνιστής Ανδρέας Δημητρίου καταγόταν από τον Άγιο Μάμα Λεμεσού. Γεννήθηκε το 1934 και από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα αφού διετέλεσε γραμματέας της Συντεχνίας Αχθοφόρων. Η δράση του Δημητρίου στην ΕΟΚΑ ήταν πολυσήμαντη. Μια από τις επιχειρήσεις στις οποίες πρωταγωνίστησε ήταν και η αρπαγή όπλων από τις στρατιωτικές αποθήκες των κατοχικών αρχών, στις οποίες εργαζόταν. Η επιχείρηση πέτυχε απόλυτα και η Ε.Ο.Κ.Α. ενισχύθηκε σημαντικά. αφού οι ένοπλες ομάδες της ΕΟΚΑ μέχρι τότε ήταν εφοδιασμένες μόνο με κυνηγετικά. Κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε στην Αμμόχωστο τον πράκτορα της   Intelligence Service Sgt. Taylor. Καταδικάσθηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού ενώ έκανε έφεση η οποία απορρίφθηκε, όπως απορρίφθηκε και η αίτηση για χάρη, την οποία υπέβαλαν οι δικηγόροι στον Κυβέρνητη Χάρτινγκ.

Ο απαγχονισμός των παλληκαριών του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων είναι σηματικός σταθμός στην νεώτερη ιστορία του Ελληνισμού. Στα αχνάρια των αγωνιστών της ΕΟΚΑ περπατούμε εμείς, οι συνεχιστές της Ενωτικής Παράταξης. Οφείλουμε να δείξουμε τον δρόμο προς την απελευθέρωση και την τελική έκβαση του αγώνα μας που είναι η ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ-ΕΝΩΣΗ.
Ελάχιστο φόρο τιμής η μνήμη των ΚΑΡΑΟΛΗ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ Ο ΑΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
ΜΑΥΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ
ΠΗΓΗ:ΜΑΥΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ.

ΤΟ ΑΓΓΛΟΔΟΥΛΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΦΙΛΑ ΤΟ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΣ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ



Πέρασαν 54 χρόνια από την μέρα εκείνη που οι ήρωες της ΕΟΚΑ Καραολής και Δημητρίου περνούσαν, μέσα από την πύλη της αγχόνης, στην αιώνια δόξα. 54 χρόνια και ακόμα οι άγγλοι κατακτητές παραμένουν στα χώματα μας, ασκούν πλήρη έλεγχο στις πολιτικές μας επιλογές και μεθοδεύουν από κοινού με τους τούρκους κατακτητές, τον αφανισμό του ελληνισμού από την Κύπρο. Το πολιτικό κατεστημένο του τόπου εξακολουθεί ακόμα να φιλά το αιμοσταγές χέρι της βασίλισσας των άγγλων φονιάδων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκύβει και περνά κάθε πρωί την είσοδο του προεδρικού, κάτω από τα μισητά σύμβολα της αγγλικής τυραννίας. Ούτε ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας δεν έμεινε όρθιο σε αυτόν τον τόπο.


Παρακολουθούμε σήμερα την προσπάθεια των άγγλων να επιβάλλουν το άμεσο εμπόριο μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατεχομένων. Ποια είναι η αντίδραση των πολιτικών του ενδοτισμού και της ντροπής; Καμιά, απολύτως καμιά. Κοροϊδεύουν τον λαό πως θα παγώσουν τάχα τις διαδικασίες ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Αν είναι αλήθεια αυτό γιατί δεν έθεσαν ευθύς εξ αρχής ως όρο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων; Όλα δείχνουν πως έχουν στο μυαλό τους την αποδοχή της μετακύλισης των πραγμάτων σε καινούργια δεδομένα που να ευνοούν την λεγόμενη «λύση» που από κοινού σχεδιάζουν με τους κατακτητές.
 
  • Πότε επιτέλους θα τεθεί το μέγα ζήτημα της αναθεώρησης του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης;  
  • Πότε θα καταγγελθούν οι συνθήκες εγγυήσεως και συμμαχίας;  
  • Πότε θα επαναπροσδιοριστεί το καθεστώς των αγγλικών βάσεων;
Είμαστε το μοναδικό ετερόνομο κράτος στην Ευρώπη με ένα σύνταγμα το οποίο μας επέβαλλαν οι άγγλοι κατακτητές, ένα σύνταγμα που δεν εγκρίθηκε ποτέ από τον λαό. Πως αποδέχεται η Ευρώπη ένα κράτος ανάμεσα της χωρίς λαϊκό αυτεξούσιο και αυτοδιάθεση; Γιατί δεν τέθηκε το ζήτημα αυτό στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Τα ερωτήματα αυτά δεν θα απαντηθούν ποτέ από τους πολιτικούς. «Κανένα σάλπιγμα τιμής, να τους ξυπνήσει δεν μπορεί»(Πούσκιν).
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (ΕΔΗΚ) καταγγέλλει την παράταση της ετερονομίας και διεκδικεί αναθεώρηση του συντάγματος με σκοπό την αυτονομία και αυτοδιάθεση την οποία δικαιούμαστε ως κράτος.
ΚΑΤΩ Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ