ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ισχυρές ενδείξεις δολιοφθοράς - Σώθηκε από θαύμα η ΜΥΚ!

Ισχυρές ενδείξεις δολιοφθοράς έχει η σημερινή τραγωδία στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" της Κύπρου και για το λόγο αυτό η Κύπρος ζήτησε από την μητέρα πατρίδα να συνδράμει με ειδικό προσωπικό και μέσα στην έρευνα για τα αίτια της έκρηξης. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές στο defencenet.gr περί τις 04.00 τα ξημερώματα και ενώ είχε ξεσπάσει η φωτιά στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, μία φωτιστική φωτοβολίδα εμφανίστηκε επάνω από την βάση, ένδειξη ότι είχε εντοπιστεί ύποπτη κίνηση. Αυτή την στιγμή γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν κάποιος από τους ζώντες φρουρούς την εκτόξευσε.


Πάντως υπάρχει και ένα θαύμα στην όλη υπόθεση: Η μονάδα ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού, ως έργο Θεού, απουσίαζε από την βάση γιατί βρισκόταν σε άσκηση στην Αγία Νάπα! Αν δεν είχε άσκηση θα είχε εξοντωθεί ολόκληρη, γιατί τα καταλύματά της βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα κοντέϊνερ! Μήπως ήταν και η ΜΥΚ στόχος; Πάντως τα βλήματα ΜΜ-40 Exocet ακόμα αγνοείται αν έχουν καταστραφεί ή αν υφίστανται.
Ο πυρκαγιά που εξερράγη στο διπλανό εργοστάσιο της ΑΗΚ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως άμεσα γενεσιουργός αιτία, αφού η απόσταση ήταν μεγάλη.
Πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι, κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ελλάδα αποστέλλει με αεροσκάφος C-27 εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των Κυπριακών Αρχών. Το αεροσκάφος θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 15:00.
Το ερώτημα είναι ποιοι και γιατί θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα ολόκληρη την υποδομή του κυπριακού Ναυτικού. Ας μην βιαστούμε να δώσουμε απαντήσεις. Το βέβαιο είναι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν απαντήσεις. Όπως έγινε και στην μεγάλη έκρηξη της αποθήκης πυρομαχικών στην Μαλακάσα τα Χριστούγεννα του 1987, ποτέ δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο. Απλά ότι πιστοποιούσε ότι είχαν αφαιρεθεί τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών από τις αποθήκες της Μαλακάσας και είχε κατευθυνθεί στο Ιράκ για τις ανάγκες του περσοϊρακινού πολέμου, καλύφθηκε πολύ έξυπνα.
Στην σημερινή έκρηξη το επιχειρησιακό ερώτημα είναι τι έχει μείνει ανέπαφο από τη κυπριακή ναυτική υποδομή. Ελάχιστα πράγματα. Ας δούμε τι υλικό είχε πριν την έκρηξη το κυπριακό Ναυτικό:

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΣΚΑΦΗ
Shaldag 1 Κατασκευής Israel Shipyards. Με σταθεροποιούμενο πυροβόλο των 30 χλστ., και θερμική κάμερα της Rafael.

Esterel 32L 1 «Σαλαμίς». Με στοιχείο ESM για τη σκόπευση των Exocet MM-39.

Rodman 55 2

Vittoria 2 Των ιταλικών ναυπηγείων Cantiere Navale Vittoria. Σύμβαση 17 εκατ. λιρών (2003). 13 Σεπτεμβρίου 2004 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», επίσημη ένταξη σε υπηρεσία.

«ΠΠ Πλωτάρχης Ελευθέριος Τσομάκης ΠΝ» (Ρ03) και «ΠΠ Πλωτάρχης Νικόλας Γεωργίου ΠΝ» (Ρ04).

«Κερύνεια» P-02 1 Πρώην «A268 Κνωσός».

ΕΠΑΚΤΙΑ ΑΜΥΝΑ

ΜΜ-40 Exocet
Block II 3 Τρεις τετραπλοί εκτοξευτές και 24 βλήματα ΜΜ40 Exocet Block II επί ισάριθμων οχημάτων. Σταδιακά, τα βλήματα υπόκεινται σε πρόγραμμα εργοστασιακής συντήρησης-αναβάθμισης που θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των βλημάτων κατά 10 έως 12 έτη. Είναι άγωνστο αν επιβίωσαν από την έκρηξη,
defencenet

Στέφανος Στεφάνου ’12 νεκροί και 62 τραυματίες’

Stefanou Stefanos Στέφανος Στεφάνου 12 νεκροί και 62 τραυματίες Ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, Στέφανος Στεφάνου, ανακοίνωσε μόλις τώρα ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται  στους 12 ενώ υπήρξαν και 62 τραυματίες,  δυο εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματίες.
Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο ΥΠΑΜ και ο Αρχηγός ΓΕΕΦ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους παρακάλεσε να παραμείνουν στις θέσεις τους έως την αντικατάστασή τους.
Είπε ότι η Κυβέρνηση κηρύσσει τριήμερο πένθος , οι σημαίες θα κυματίζουν σε όλα τα δημόσια κτίρια μεσίστιες ως την Τετάρτη και οι κηδείες των θυμάτων θα τελεστούν δημοσία δαπάνη.
Ο Εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι αποφασίστηκε η μετάκληση εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό για να συνδράμουν στις έρευνες για την τραγωδία.
onlycy.com

Παραιτήθηκαν Υπουργός Άμυνας και Αρχηγός Εθνικής Φρουράς

papakostas ypourgos amynas 300x162 Παραιτήθηκαν Υπουργός Άμυνας και Αρχηγός Εθνικής Φρουράς 
Παραιτήθηκαν ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις.


onlycy.com

ΙΔΟΥ ΤΑ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ


Εκφράζουμε εν πρώτοις τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων της έκρηξης που συνέβη τις πρωινές ώρες παρα την ναυτική βάση Ζυγίου και τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Βασιλικού.
Εκ πρώτης όψεως , το τραγικό συμβάν της έκρηξης των εκρηκτικών υλών που κατασχέθηκαν προ τριετίας και «φυλάσσονταν» παρα τη ναυτική βάση Ζυγίου, καταδεικνύει τη προχειρότητα των κρατούντων και την εγκληματική αμέλεια και ανευθυνότητα.
Η επιλογή του χώρου «διαφύλαξης» των εκρηκτικών υλών , κοντά στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Βασιλικού δεν ανησύχησε κανένα εδώ και τρία χρόνια.
Το υπουργείο αμύνης έχει καταληφθεί από την ανευθυνότητα. Η κυβέρνηση Χριστόφια βαδίζει επί των ερειπίων της ολέθριας ανικανότητας της .
Ο τόπος δεν μπορεί να κυβερνηθεί από αυτή τη σύναξη των ανευθύνων. Αποδείχθηκε πως μόνο δεινά μπορεί να προκαλέσει και το δεινότερο πάντων θα είναι η διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας που στα θεμέλια της έθεσε προ πολλού την εκρηκτική ύλη του ραγιαδισμού.
Η μεγαλύτερη προσφορά αυτής της αποτυχημένης κυβέρνησης θα είναι η άμεση παραίτηση της και η προκήρυξη εκλογών.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

Σοκαρισμένη η Κύπρος για την έκρηξη στο Ζύγι

Σοκαρισμένη η Κύπρος για την έκρηξη στο ΖύγιΠληροφορίες κάνουν λόγω για τουλάχιστον 12 νεκρούς
Σοκαρισμένη η Κύπρος για την έκρηξη στο Ζύγι
Επιστρατεύθηκαν ψυχολόγοι για υποστήριξη συγγενών ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται χειρουργεία

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ikypros.com

Ανείπωτη τραγωδία κτύπησε νωρίς το πρωί την Κύπρο. Εκκωφαντικές εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 6 το πρωί στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.

Το υπουργείο Άμυνας δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώση τον αριθμό των νεκρών ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, κάποιοι ενδεχομένως ένα με δύο άτομα αγνοούνται ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών. Στο Νοσοκομείο Λεμεσού έχουν μεταφερθεί πέραν των 30 τραυματιών. Σύμφωνα με τις αναφορές πέντε από τους νεκρούς είναι πυροσβέστες.

Ο υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης δήλωσε ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 35 έως 40, από τους οποίους οι 3 είναι πολυτραυματίες και υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν διαμετακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Στην περιοχή βρίσκονται επίσης ιατροδικαστές.

Το υπουργείο Άμυνας δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό των νεκρών. Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικκίδης ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στη ναυτική βάση και συντονίζει τις επιχειρήσεις, ανέφερε ότι έχει γίνει μεγάλο κακό και μεγάλη καταστροφή.

«Έκρηξη», όπως ανέφερε, «σημειώθηκε σε εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών, τα οποία είχαν κατασχεθεί από πλοίο πριν από τρία χρόνια».

Στο χώρο της βάσης υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην περιοχή υπερίπτανται ελικόπτερα.

Εξάλλου ο χώρος έξω από τη ναυτική βάση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο καθώς ο δρόμος προς τη βάση είναι γεμάτος από σπασμένα, σωλήνες, σίδερα, κλαδιά και γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων.

Από την έκρηξη διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο αρκετοί οδηγοί που διακινούνταν στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας. Οδηγοί ανέφεραν χαρακτηριστικά στην ανταποκρίτρια του ΡΙΚ, ότι μετά την εκκωφαντική έκρηξη ο ουρανός έβρεχε μεταλλικά αντικείμενα ενώ ο καπνός υψώθηκε στον ουρανό σαν ένα τεράστιο μανιτάρι.

Εξάλλου σε απόσταση περίπου 300 μέτρων αποκολλήθηκαν σωλήνες που σε κάποιες περιπτώσεις καρφώθηκαν σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Έκτακτη συνεδρία Υπουργικού Συμβουλίου
Στη σκηνή της τραγωδίας μετέβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού προηγουμένως είχε μακρά σύσκεψη με τους συμβούλους του ενώ ετηρείτο διαρκώς ενήμερος για την κατάσταση από όλους τους αρμόδιους υπουργούς.

Σε μια συμβολική κίνηση δόθηκαν εντολές όπως το προεδρικό μέγαρο αποσυνδεθεί από την αρχή ηλεκτρισμού και τεθούν σε λειτουργία οι εφεδρικές γεννήτριες. έφτασε γύρω στις 10:30 στο σημείο της έκρηξης στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης.

Όπως ανακοινώθηκε, η τραγική κατάσταση θα εξεταστεί σε συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου που συγκάλεσε εκτάκτως για τις 12:30 το μεσημέρι ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου καθώς και η σύσκεψη με τα κόμματα για την οικονομία, που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, αναβλήθηκαν.

Στο μεταξύ πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Εθνικής Φρουράς, της Αρχής Ηλεκτρισμού και της Αρχής Μεταλλείων για μετακίνηση του επικίνδυνου αυτού υλικού που βρισκόταν στις αποθήκες της ναυτικής βάσης "Ευάγγελος Φλωράκης".

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά

Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 9:30 η πυρκαγιά στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού. Στο σταθμό προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές. Ο δημοσιογράφος του ΡΙΚ Ανδρέας Ιωσήφ έκανε λόγο για βιβλική καταστροφή και εφιαλτικές εικόνες στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού.

Ανακοίνωση της Αρχής Ηλεκτρισμού αναφέρει ότι λόγω της βλάβης στο δίκτυο παραγωγής της Αρχής, καλείται το κοινό όπως τερματίσει τη χρήση κλιματιστικών και περιορίσει στο ελάχιστο την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών. Καλούνται επίσης όσοι διαθέτουν εφεδρικές γεννήτριες να τις θέσουν σε λειτουργία.

Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η κατάσταση είναι τραγική και η καταστροφή στην περιοχή βιβλική. Είπε ακόμη ότι ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός Βασιλικού είναι εκτός λειτουργίας και απέυθυνε έκκληση σε όλους όσυς διαθέτουν γεννήτριες να τις θέσουν αμέσως σε λειτουργία ώστε να αποφορτιστεί το παγκύπριο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Στην περιοχή έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές σε τρία κοντινά σημεία, ενώ σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ Βαγγέλη Ευαγγελίδη στις φλόγες έχει τυλιχθεί και ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός Βασιλικού.

Όπως είπε στο χώρο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθεια ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί στις δεξαμενές μαζούτ που τροφοδοτούν τον σταθμό. «Εκτίμηση», πρόσθεσε, «είναι ότι οι ζημιές του σταθμού είναι ανυπολόγιστες».

Η αστυνομία έχει κλείσει τον παλαιό δρόμο Λεμεσού-Λευκωσίας που οδηγεί στη ναυτική βάση.

Στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» έχει μεταβεί ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, στρατηγός Πέτρος Τσαλικκίδης, ο οποίος συντονίζει τις απιχειρήσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι στις 4:27 λήφθηκε μύνημα για πυρκαγιά στη ναυτική βάση στο Ζύγι. Ακολούθησε μήνυμα για πυρκαγιά στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού. "Αυτή τη στιγμή", είπε ο κ. Λεωνίδου, "πέραν των 60 πυροσβεστών με 14 οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο μια δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση".

Πριν από λίγο έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού, ο κ. Χάρης Θράσου. "Πάρα πολύ σοβαρή καταστροφή υπέστη ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός του Βασιλικού από τις εκρήξεις", είπε ο κ. Θράσου, ο οποίος βρίσκεται καθοδόν για το Βασιλικό προκειμένου να επιθεωρήσει από πρώτο χέρι το μέγεθος της ζημιάς στο μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της Κύπρου.
Σοκαρισμένη η Κύπρος για την έκρηξη στο Ζύγι
Οι φλόγες από την φωτιά στο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στο Βασιλικό
Στο Νοσοκομείο συρρέουν συγγενείς
Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ Άριστος Παναγίδης ο οποίος βρίσκεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού μετέδωσε ότι εκεί βρίσκονται πολλοί συγγενείς τραυματιών οι οποίοι ανησυχούν, καθώς δεν έχουν ενημέρωση για το τι έχει συμβεί.

Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ μετέδωσε επίσης ότι στο Νοσοκομείο κατέφθασαν, εκτός από πολλά ασθενοφόρα, και στρατιωτικά οχήματα χτυπημένα από τις εκρήξεις, τα οποία μετέφεραν στο Νοσοκομείο Λεμεσού τραυματίες.

Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ Πανίκος Ευρυπίδου μετέδωσε πριν από λίγο ότι στο Νοσοκομείο υπάρχουν τουλάχιστον 30 τραυματίες.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν από θραύσματα ενώ ένας οδηγός παρουσιάζει προβλήματα ακοής εξαιτίας του ωστικού κύματος. Τέσσερα άτομα που έχουν τραυματιστεί μετέβησαν από μόνα τους στο Νοσοκομείο για να δεχθούν τις πρώτες βοήθειες.

Επίσημα πάντως γίνεται εξαιρετικά επείγουσα έκκληση για αιμοδοσία αφού υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα όλων των ομάδων. Ο υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδηςδήλωσε ότι έχουν επιστρατευθεί και ψυχολόγοι για υποστήριξη των συγγενών. Ανέφερε επίσης ότι έχει γίνει συντονισμός στο Νοσοκομείο Λευκωσίας και Λεμεσού προκείμενου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Όπως είπε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας βρίσκονται σε εξέλιξη δύο σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις. Ο κ. Πατσαλίδης είπε επίσης ότι περισσότεροι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ αποφασ΄σιτηκε όπως οι νεκροί μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Βομβαρδισμένο τοπίο…
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων στο χώρο της βάσης υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, ο χώρος έξω από τη ναυτική βάση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς ο δρόμος είναι γεμάτος από σπασμένα κλαδιά, σίδερα, σωλήνες και γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων.

Ζημιές και αναστάτωση στις γύρω κοινότητες
Ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ανέφερε ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Άμυνας και του Επάρχου Λάρνακας κινητοποιήθηκαν για να παρέχουν κάθε βοήθεια στους κατοίκους του χωριού Μαρί.

Ο κοινοτάρχης Ζυγίου Μιχάλης Παπαδημητρίου ανέφερε ότι από την ισχυρή έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες και υποστατικά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τραυματίες. Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και στο χωριό Μαρί.

Ο υπεύθυνος της Πολιτικής Άμυνας Ανδρέας Φραντζής δήλωσε ότι έχουν κινητοποιηθεί όλες οι ομάδες διάσωσης από 4 επαρχίες, οι οποίες βρίσκονται ήδη έξω από τη ναυτική βάση.

Από την ισχυρή έκρηξη και το ωστικό κύμα υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές υποστατικά, οικίες και εκκλησίες στο χωριό Πεντάκωμο και Ψεματισμένου καθώς και όλα τα εστιατόρια στην περιοχή της Ακτής του Κυβερνήτη.
ikypros