ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο ΑΓΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΙΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας εδώ και πενήντα χρόνια, ο Έλληνας της Κύπρου υπέστη μια τρομερή μετάλλαξη. Η αρχή της μεταλλάξεως αυτής ξεκίνησε όταν ο εθνικοεπαναστατικός αγώνας ενάντια στην αποικιοκρατία οδήγησε με τις ευλογίες του Μακαρίου και με το κάλεσμα του  Γρίβα για παράδοση των όπλων, στο Ζυριχικό έκτρωμα.
Οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ, όσοι δεν σκοτώθηκαν και δεν έγιναν ήρωες, αλλοτροιώθηκαν στο νεοσύστατο αρχοντοχωριατισμό του Ζυριχικού κράτους και αφομοιώθηκαν από την άρχουσα τάξη που σχημαστίστηκε στα πέριξ του προεδρικού. Οι έλαχιστοι που παρέμειναν πιστοί στον αγώνα προδώθηκαν δεκαπέντε χρόνια αργότερα από τους εθνοπατέρες της Χούντας των Αθηνών και τους εγκάθετους τους στο νησί.
Η έλλειψη ιδεολογικοπολιτικού πλαισίου της Ενωτικής παράταξης οδήγησε τους κυνηγημένους αγωνιστές και τα παιδιά τους, στους ψυκτικούς θαλάμους της δεξιάς παράταξης του εθνικοφρονισμού της παραδοσιακής αστικής τάξης. Δυστυχώς η Ενωτική παράταξη δεν ευτύχησε να έχει έστω και έναν θεωρητικό που θα βοηθούσε στην χάραξη αγώνα αλλά και στην διατήρης της πίστης στις ιδέες και στις αρχές. Αγνοί άνθρωποι του λαού, με το όραμα της Ένωσης με την μάνα Ελλάδα, άνθρωποι του μόχθου, της εργατιάς, αγροτόπαιδα που εγκατέλειπαν τα χωριά τους για ένα καλύτερο αύριο στις πόλεις εντάχθηκαν στον αγώνα. Χωρίς στρατιωτική εκπαίδευση, αντάρτες στα βουνά και αντάρτες της πόλης. Έδωσαν τα πάντα γιατί απλά πίστεψαν στον προαιώνιο πόθο των Κυπρίων. Η ανικανότητα των ηγετών του αγώνα διαφάνηκε προτού συρθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Την 1η Απριλιου το 1955 οι Έλληνες της Κύπρου ορκίστηκαν δια Ένωσιν και μόνον Ένωσιν. Σήμερα, οι παλαιοί αγωνιστές του ένδοξου έπους των Κυπρίων, εξαργύρωσαν τις επιταγές τους για αυτούς και για τις οικογένειες τους. Οι εκλογές που πλησιάζουν θα μας θυμίσουν την κατάντια της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι παλαιοί αγωνιστές και οι ψήφοι τους, δεμένοι στο άρμα της προδοτικής γραμμής του Δημοκρατικού Συναγερμού δακρύζουν κάθε επέτειο και μνημόσυνο των συναγωνιστών τους. Στο Δημοκρατικό Κόμμα και στην ΕΔΕΚ μερίδα αγωνιστών που εδώ και χρόνια γλείφουν την εκάστοτε εξουσία.

Το πολιτικό σκηνικό του σήμερα με το ΑΚΕΛ στην εξουσία ευνόησε εξ αρχής την δημιουργία "πατριωτικών" και "εθνικιστικών" κινημάτων και κουνημάτων. Ταχθήκαμε από το πρώτο κι όλας άρθρο της Αυτόνομης Έκφρασης των Μαύρων Ταξιαρχιών υπέρ της παρουσίας πολλών ομάδων. Γράφαμε τον Μάιο του 2009 στο Εθνικοκοινωνικό κάλεσμα "Προχωράμε, ευνοώντας την πολυεδρικότητα και την πολυεστιακότητα της αντίστασης με την δημιουργία αυτόνομων ομάδων με κοινό άξονα τον εθνικοκοινωνισμό. Η μορφή αυτής της δράσης εξυπηρετεί το απελευθερωτικό κίνημα ενάντια στην κατοχή, στη διζωνική και βεβαίως στον αγώνα ενάντια στο καθεστώς του κρατικού μηχανισμού της κυπριακής δημοκρατίας που εδώ και χρόνια ευνουχίζει κάθε εστία καθαρού λόγου. Έτσι δεν θα μπορέσουν να διασπάσουν τον εθνικοαπελευθερωτικό χώρο. Υπερασπιζόμαστε την αυτόνομη δράση ομάδων που τοποθετούν την Εθνική προτεραιότητα ενάντια στην σύγχρονη ισοπέδωση του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης."

Αντί αυτού είδαμε "εθνικιστικά κινήματα" να υπερασπίζονται τους πραιτωριανούς του συστήματος, να γίνονται ασπίδα σε αστυνομικά τμήματα, να αγκαλιάζονται με μπάτσους σε οδοφράγματα, να γίνονται χαφιέδες και να δίνουν συναγωνιστές, να απειλούν συντρόφους.

Κρατάμε την αυτόνομη μας πορεία. Μακρυά από τις επιδείξεις και τις πασαρέλλες, μακρυά από εκδηλώσεις και καθεστωτικές κομματικές συμμαχίες. Γιατί δεν θα ξεφύγουμε από το τρίπτυχο μας. ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ-ΕΝΩΣΗ.
Οι λίγοι, οι ζωντανοί, οι πιστοί στον αγώνα συνεχίζουν τον δρόμο της επανάστασης, της λευτεριάς και της αυτοδιάθεσης. 
 

Τελικά, και μάλλον σύντομα, η Τουρκία θα πληρώσει την πολιτική της.........

Γελούν στο ΝΑΤΟ με τους Τούρκους – Παγίδα οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες


Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Η απόφαση της Τουρκίας να ναυλώσει το εμπορικό πλοίο “Ankara”, το οποίο συνοδευόταν από 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και από μία φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, με σκοπό να φθάσει στο λιμάνι της Βεγγάζης για τον απεγκλωβισμό 250 ατόμων από την Μισράτα και τη Βεγγάζη έχει προκαλέσει άκρως ειρωνικά σχόλια και ενόχληση στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
Ειρωνικά σχόλια, διότι η Τουρκία επιχειρεί με κάθε τρόπο, αξιοποιώντας κάθε συγκυρία να καταστήσει σαφείς τις νέο- οθωμανικές βλέψεις της, λειτουργώντας καιροσκοπικά, και ενόχληση διότι η Άγκυρα στην απόφασή της αυτή αγνόησε πλήρως τους κανόνες ασφαλείας και δεν ειδοποίησε το ΝΑΤΟ, πραγματοποιώντας μία «θεατρική παράσταση» υπό τη μορφή εθνικής αποστολής με αντικειμενικό σκοπό να εμφανιστεί ως εγγυήτρια δύναμη στην περιοχή της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.
Σχετικά με την επιχείρηση απεγκλωβισμού ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι «Αυτή η επιχείρηση έστειλε μηνύματα που δεν άρεσαν σε ορισμένες δυνάμεις στη Μεσόγειο».
Σε πολλές μεσογειακές χώρες, όμως, υπάρχει η πεποίθηση ότι
το «μεσογειακό show», το οποίο διοργάνωσε η Τουρκία εντάσσεται στις «αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» του Αχμέτ Νταβούτογλου. Εκτός αυτού καλό είναι να υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία κατέστησε εξ αρχής δηλωτικές τις προθέσεις της για έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής ανοικτά της Βεγγάζης.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου αποκάλυψε κατά την, προ ημερών, ενημέρωση των κομμάτων στη βουλή για τις εξελίξεις στη Λιβύη ότι «Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να αναλάβει την διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη, να διαχειριστεί το αεροδρόμιο της Βεγγάζης και να αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις, ακούστε, για τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Βεγγάζης και Κρήτης».
Διαδηλώσεις κατά Ερντογάν
Τη Δευτέρα που πέρασε αντικαθεστωτικοί επιτέθηκαν τόσο στο τουρκικό προξενείο στη Βεγγάζη, όσο και σε τουρκικό πλοίο της Ερυθράς Ημισελήνου το οποίο έχει φτάσει στη Βεγγάζη με σκοπό να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια. Μάλιστα σε διαδήλωση κατά του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, κάποιοι από τους διαδηλωτές αφαίρεσαν την πινακίδα από την πρόσοψη του κτηρίου του τουρκικού προξενείου. Επίσης οι αντικαθεστωτικοί δεν έδωσαν άδεια για την εκφόρτωση του τουρκικού πλοίου της Ερυθράς Ημισελήνου.
Μάλιστα, όπως δήλωσε σχετικά ο πρόξενος της Τουρκίας στη Βεγγάζη Αλί Νταβούτογλου, τις προηγούμενες ημέρες το προξενείο της γειτονικής χώρας είχε δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα, ενώ η διαδήλωση κατά του Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι η πρώτη που έχει διοργανωθεί στη Βεγγάζη, αφού της χθεσινής είχε προηγηθεί άλλη μια την Δευτέρα. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Selcuk Unal χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις σε βάρος της Τουρκίας προβοκάτσια μιας μικρής ομάδας, ενώ τόνισε ότι η Άγκυρα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις.
Μηνύματα
Οι αντιδράσεις των αντικαθεστωτικών είναι εύλογες αν σκεφτεί κανείς ότι η Τουρκία είναι μία από τις χώρες, οι οποίες μπλόκαραν αρχικά την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, ενώ πριν από λίγες ημέρες από το Λονδίνο, όπου βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν τάχθηκε ανοιχτά κατά του εξοπλισμού των αντικαθεστωτικών.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι η Άγκυρα επιθυμεί και επιδιώκει μία εκεχειρία, η οποία θα εγγυηθεί την πολιτική αλλαγή στη Λιβύη και όχι σε μία μόνιμη εκεχειρία, η οποία θα οδηγήσει σε διαμελισμό της χώρας. Όπως είναι φανερό η Τουρκία δεν θέλει να τεθούν σε κίνδυνο τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα, τα οποία έχει στη Λιβύη, δεδομένου μάλιστα ότι οι σχέσεις της Άγκυρας με το καθεστώς Καντάφι, υπήρξαν ιδιαίτερα στενές μέχρι σήμερα.
Τα μηνύματα του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν προς τους αντικαθεστωτικούς στη Βεγγάζη αναφορικά με την έναρξη πολιτικού διαλόγου, τη διενέργεια εκλογών και τη μεταβίβαση της εξουσίας στη νέα κυβέρνηση, μεταφέρει ο πρέσβης Ομούρ Σολεντίν, ο οποίος είναι ειδικός απεσταλμένος της Άγκυρας και έχει διατελέσει κατά το παρελθόν πρέσβης της Τουρκίας στη Λιβύη.

Προσβάλουν τη μνήμη του Αριστοτέλη Γκούμα. Ατύχημα η δολοφονία!

Ατύχημα που προκάλεσε ο ίδιος  λένε οι Αλβανοί "εμπειρογνώμονες"
Οι Αλβανοί εμπειρογνώμονες που ερευνούν την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία, για να γνωστοποιήσουν το πόρισμα τους και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου στην Αλβανία δεν υπήρχε καλύτερο timing. «Δυστύχημα και όχι δολοφονία» χαρακτηρίζεται από τους Αλβανούς «ειδικούς» η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα.
Οι συγγενείς του άτυχου Αριστοτέλη αλλά και όλοι οι Χειμαρριώτες είχαν εκφράσει εξ’ αρχής τη δυσπιστία τους στην Αλβανική δικαιοσύνη και ζητούσαν την συμμετοχή ξένων εμπειρογνωμόνων και νομικών στην ανάκριση και την εκδίκαση της υπόθεσης. Είναι βέβαιοι για τη δολοφονία με εθνικά κίνητρα, και θεωρούν ότι βεβηλώνεται η μνήμη του.
Οι «ειδικοί» που δεν έκαναν νεκροψία του θύματος και δεν συνέλεξαν κανένα στοιχείο από τον τόπο του εγκλήματος - άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος του δεύτερου αποκλεισμού του δρόμου – αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για ατύχημα που μάλιστα προκάλεσε ο ίδιος!!!
Υπενθυμίζουμε ότι οι οκτώ νεαροί αλβανοί που εμπλέκονται στη δολοφονία, την ημέρα της δολοφονίας (πέρυσι το καλοκαίρι) επιτίθονταν φραστικά στους Χειμαρριώτες γιατί μιλούσαν Ελληνικά.
Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας εξέφρασε «την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της κυβέρνησης. Αναμένουμε από την Αλβανία, ως κράτος-μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ε.Ε., να εγγυηθεί την ορθή και ταχεία απονομή Δικαιοσύνης. Διατηρούμε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τις ενέργειές μας στο μέλλον». 

" Η συνέντευξη Δρούτσα στη Hurriyet και η επικίνδυνη ελληνική αναβλητικότητα"

του Μιχάλη Ιγνατίου - Eξέπληξε πολλούς ο τόνος των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ. Όχι εμένα. Ήταν κάτι που ανέμενα και η ανάλυσή μου στηριζόταν περισσότερο στο δόγμα «και η υπομονή έχει τα όριά της». Άλλοι αντικαθιστούν τη λέξη υπομονή με τη λέξη βλακεία, αλλά ας είμαστε σοβαροί, διότι ομιλούμε για κρίσιμα εθνικά θέματα, που αφορούν στην εθνική ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου. Επειδή απέναντί μας βρίσκεται η Τουρκία, μια χώρα άκρως επιθετική, που διοικείται από επικίνδυνους και φανατικούς πολιτικούς, οι οποίοι κυριαρχούνται από κακό εθνικισμό, πρέπει να αντιμετωπίζουμε με την απαιτούμενη σοβαρότητα τις σχέσεις με τη γείτονα χώρα.


Είναι ευχάριστη έκπληξη οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού, ιδιαίτερα εάν στοχεύουν σε αλλαγή πολιτικής και στρατηγικής. Η μόνη επιβεβαίωση θα είναι αυτές καθαυτές οι πράξεις που λογικά θα αντικαταστήσουν τα λόγια. Διότι, εάν η τουρκική κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια τακτική, η Αθήνα είναι αναγκασμένη να αλλάξει στάση και να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας τόσο για τις μέχρι τώρα επαφές και συζητήσεις όσο και για την άτυπη «συμφωνία κορυφής» μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας και του Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά την εκλογή του κ. Παπανδρέου, τον Οκτώβριο του 2009.
Το μέγα ερώτημα είναι το εξής: Ποια βήματα έπρεπε να κάνουν οι δύο πρωθυπουργοί στο πλαίσιο της διαδικασίας για μηδενικά προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών; Πρέπει να γνωρίζει ο λαός τις υποχωρήσεις που ήταν διατεθειμένες να κάνουν οι δύο κυβερνήσεις και επίσης είναι πολύ σημαντικό να πληροφορηθούμε πού έκανε πίσω η Αθήνα και γιατί δεν «ανταποκρίθηκε» η Άγκυρα. Η διαδικασία μού θύμισε την υπόθεση του Κυπρια κού. Όλοι οι Ελληνοκύπριοι ηγέτες ξεκινούσαν τις διαπραγματεύσεις κάνοντας βήματα πίσω σε σημαντικές πτυχές για να επιδείξουν δήθεν καλή θέληση, αλλά η μόνιμη απάντηση των Τούρκων ήταν ότι, αν και καλοδεχούμενες οι υποχωρήσεις, δεν ήταν γενναίες! Ήταν μια ανόητη τακτική εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς, που δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα.
Ο χρόνος θα δείξει εάν η συνέντευξη του κ. Δρούτσα δόθηκε επειδή έχει φτάσει στο αμήν με τις απειλές της Τουρκίας ή εάν είναι μια κίνηση τακτικής υπό το βάρος της επίθεσης που δέχεται ο πρωθυπουργός για την αρνητική στάση του στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Η αναβλητικότητα που δείχνει η Αθήνα είναι επικίνδυνη για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και δεν είναι περίεργο ότι οι πάντες –πλην των συνεργατών του– πιστεύουν ότι ο κ. Παπανδρέου έδωσε υπόσχεση στον κ. Ερντογάν ότι δεν θα προχωρήσει στο θέμα της ΑΟΖ. Εάν δόθηκε αυτή η υπόσχεση, πρέπει πάραυτα να ακυρωθεί· δικαιολογίες θα βρει πολλές ο πρωθυπουργός. Είναι μικρή δικαιολογία ότι οι Τούρκοι έχουν αλώσει την περιοχή του Καστελόριζου για να επιβάλουν τετελεσμένα; Ο ίδιος δεν είπε στη Βουλή ότι η Άγκυρα επιδιώκει να ελέγξει την ελληνική ΑΟΖ μέσω της κρίσης στη Λιβύη;
Ο κ. Παπανδρέου είναι υποχρεωμένος εκ των γεγονότων να αλλάξει τη λάθος τακτική του έναντι της Τουρκίας, που υιοθέτησε στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής θεωρίας, την οποία εισήγαγε παγκόσμια το Δημοκρατικό Κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα έλεγα πως ως θεωρία δεν είναι άσχημη, εάν οι γείτονές σου είναι Ελβετοί ή Καναδοί. Δυστυχώς, στην Ελλάδα και την Κύπρο έλαχαν γείτονες οι Τούρκοι, οι οποίοι –σε αντίθεση με εμάς, που δεν ζητούμε τίποτα– απαιτούν ελληνικά και κυπριακά εδάφη.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

Αυτοί που κυβερνούν τη πατρίδα μας θέλουν να δικαιολογήσουν τα δικά τους λάθη και τις υποχωρήσεις τους πάνω σε γεγονότα που συνέβησαν πριν από το 1974. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παύει να αναμασά το σύνθημα "εκάμαμε και θα πληρώσουμε". Εμείς η νέα γενιά δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή τη λογική. Τα πράγματα με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αλλάξει ριζικά. Μπορούμε να μιλούμε σήμερα για μια πραγματική δημοκρατία, για ανθρώπινα δικαιώματα. Μπορούμε να καταγγείλουμε σήμερα το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης που προίκισε με υπέρμετρα δικαιώματα την τουρκοκυπριακή μειονότητα. Μπορούμε να απορρίψουμε τα σχέδια των ξένων με τα οποία συμφωνεί και το δικό μας πολιτικό κατεστημένο για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Υπάρχει μπροστά μας ένας δρόμος ελπίδας και ελευθερίας και αυτό θα ακολουθήσουμε. 
Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο Χριστόφια και ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο για τις απαράδεκτες υποχωρήσεις τους που στο τέλος θα οδηγήσουν στον τουρκοποίηση της Κύπρου υπό αγγλική κηδεμονία. Θα αγωνιζόμαστε μέχρι να υψωθεί η Ελληνική σημαία στο κάστρο της Κερύνειας μας. Δεν υποχωρούμε μπροστά σε τούρκους και τουρκοπροσκυνημένους.

Αντιπρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος ΕΔΗΚ
Ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής επαρχίας Λεμεσού.