ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Δήλωση Βενιζέλου για τη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τη νέα Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ και τον επιχειρησιακό έλεγχο στο Αιγαίο, δήλωσε τα εξής:
"Το ζήτημα της νέας δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ εκκρεμεί από το 2007. Μία κρίσιμη πτυχή της νέας αυτής δομής αφορά τον αριθμό και την διοίκηση των αεροπορικών στρατηγείων (CCAIR) και υποστρατηγείων (CAOC). Στο πλαίσιο αυτό είχε δημιουργηθεί στους νατοϊκούς κύκλους η εντύπωση ότι η Ελλάδα είχε συμφωνήσει, το Φεβρουάριο του 2009, στην εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου διοικητή και τον Μάϊο 2009 στην εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου υποδιοικητή στο CAOC Λάρισας. Μία τέτοια διευθέτηση δημιουργούσε προφανή ανισορροπία σε σχέση με τη στελέχωση του CCAIR Σμύρνης και την παρουσία Έλληνα ανώτατου αξιωματικού στο επιτελείο του. Επιπλέον, τέθηκαν, από τουρκικής πλευράς, κρίσιμα ζητήματα διασυνδεσιμότητας των ραντάρ μεταξύ των χωρών της περιοχής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα- σύμφωνα με τις οδηγίες μου και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών- η Ελλάδα να ζητήσει να μην εφαρμοστεί η νέα δομή διοίκησης στην ευρύτερη περιοχή. Συνεπώς, το CAOC Λάρισας παραμένει υπό την μόνιμη διοίκηση του Έλληνα αντιπτεράρχου- Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, χωρίς εναλλαγή με Τούρκο ανώτατο αξιωματικό και χωρίς νέες ρυθμίσεις ως προς τη διασυνδεσιμότητα των ραντάρ. Αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίστηκαν στο επίπεδο των ανωτάτων οργάνων διοίκησης του ΝΑΤΟ και όχι στο χαμηλότερο επίπεδο του CCAIR Σμύρνης. Ο διοικητής του CCAIR Σμύρνης, στις 29 Μαρτίου 2010, επισύναψε σε επιστολή του προς τους διοικητές των CAOC και τους Αρχηγούς των ΓΕΑ της περιοχής, τεχνικό έγγραφο που μπορούσε να δημιουργήσει παρεξηγήσεις ως προς το Αιγαίο.
Σύμφωνα με οδηγίες μου, ο Αρχηγός ΓΕΑ, σε συνεννόηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ζήτησε, με επιστολή του από τον διοικητή του CCAIR Σμύρνης, να ανακαλέσει το έγγραφό του αυτό, προς αποφυγή παρεξηγήσεων που θίγουν την εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα της Ελλάδας.
Κατόπιν αυτού, ο διοικητής του CCAIR Σμύρνης, με νεότερο έγγραφο του, της 6ης Απριλίου 2010, που απευθύνεται σε όλους τους παραλήπτες του αρχικού εγγράφου του της 29ης Μαρτίου 2010, ανακάλεσε το αρχικό αυτό έγγραφο".

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΑΛΑΤ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ


Η στήριξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια προς τον Ταλάτ στις εκλογές που διεξάγουν οι κατοχικές δυνάμεις, δηλώνει και υποδηλώνει κάποια πράγματα. Πρώτον ότι ο κ. Χριστόφιας αγνοεί ότι αντιπροσωπεύει την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενεργεί ως σύντροφος και ομοϊδεάτης του Ταλάτ. Συγχύζει τους ρόλους του ο κ. Χριστόφιας και υποτιμά τον θεσμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεύτερον, ολόκληρη η προπαγάνδα περί «ψευδοκράτους», «ψευδοεκλογών» κλπ, που ασκήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ως προμετωπίδα της διπλωματικής μας άμυνας, αυτοαναιρείται, γελοιοποιείται, εξευτελίζεται και καταρρέει.
Πως είναι δυνατόν ο νόμιμος πρόεδρος ενός κράτους να στηρίζει μια διαδικασία εκλογών εξ’ ορισμού παράνομη και ένα υποψήφιο πρόεδρο επίσης παράνομο και εντολοδόχο και συνεργάτη του τουρκικού στρατού; Έναν υποψήφιο ο οποίος κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στις αρχές του 2010, προτάσεις που μετατρέπουν την Κύπρο σε επαρχία της Τουρκίας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει με την στήριξη του στον Ταλάτ ότι θεωρεί την ισχύουσα νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ΠΑΡΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η υποστήριξη Ταλάτ ή και οποιουδήποτε άλλου εκ των τούρκων υποψηφίων, πρακτόρων του τουρκικού επεκτατισμού, είναι στην ουσία αναγνώριση του αξιώματος το οποίο διεκδικούν.
Η στήριξη Ταλάτ περιλαμβάνεται στην παράμετρο των διαδικασιών που οδηγούν στην «λύση». Η άμεση αυτή αναγνώριση του αξιώματος του κατοχικού ηγέτη θα συμπληρωθεί με το διπλό δημοψήφισμα που επίσης εντάσσεται στο πλαίσιο των διαδικασιών προς την «λύση».
Το συμπέρασμα είναι ότι αυτές οι διαδικασίες από μόνες τους δεσμεύουν και προκαθορίζουν το περιεχόμενο της συζητούμενης «λύσης». Συμβαίνουν μάλιστα με απερίγραπτη κρυψίνοια και υπουλότητα που αποσκοπούν να αποκοιμίσουν τον λαό και να τον εγκλωβίσουν στα τετελεσμένα των διαδικασιών. Δυστυχώς όμως ο κ. Χριστόφιας ενεργεί με την στήριξη ολόκληρου του πολιτικού κατεστημένου. Μακάρι να μην έρθει ποτέ η μέρα εκείνη που ο Ελληνισμός της Κύπρου θα θρηνήσει από τις ολέθριες επιλογές των κρατούντων.
Μετά την τουρκική εισβολή, ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν μπόρεσε να παράξει μια καθαρή εθνική πολιτική βούληση. Τουναντίον παρήγαγε ένα διεφθαρμένο, σάπιο και άρρωστο κατεστημένο. Μέσα από τις δομές και πρακτικές των υπαρχόντων κομμάτων, πολεμήθηκε και απομονώθηκε οποιαδήποτε υγιής πολιτική έκφραση. Σήμερα μοναδική πολιτική φωνή που εναντιώνεται σε αυτή την παρακμή είναι η φωνή του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος ( ΕΔΗΚ ). Αύτη την φορά δεν θα υπάρχει δικαιολογία της μη ύπαρξης επιλογής, για όλους εκείνους που διαφωνούσαν με το κατεστημένο αλλά δεν είχαν πολιτική φωνή. Οφείλουν να στηρίξουν και να δυναμώσουν ένα κόμμα που να εκφράζει τα εθνικά και λαϊκά δίκαια, μέσα από μία οργάνωση που εξασφαλίζει την ιδεολογική και πολιτική αυτονομία των λαϊκών και εθνικών δυνάμεων της Κύπρου.
Έλληνα της Κύπρου, το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ( ΕΔΗΚ ) είναι ο χώρος σου, το οχυρό σου, το όργανο μάχης ενάντια στους εχθρούς σου. Στήριξε το και ενδυνάμωσε το με την παρουσία σου και την δράση σου. Μόνο μέσα από αυτό το κόμμα θα αντισταθούμε στις μεθοδεύσεις των κατακτητών και των προσκυνημένων. Στέλνουμε το μήνυμα προς τον Πρόεδρο Χριστόφια πως οι δυνάμεις του έθνους δεν έχουν καμφθεί. Επαγρυπνούν στις πολεμίστρες, πανέτοιμες για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Κύπρου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Οι αγορές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Παπανδρέου


  • Όταν στις 25 Μαρτίου, ο Τρισέ ανακοίνωσε ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα μέχρι το τέλος του 2011, η κυβέρνηση έσπευσε να πανηγυρίσει ότι ο δανεισμός του ελληνικού δημοσίου θα επέστρεφε σε λογικά πλαίσια
Όταν, την ίδια μέρα, ανακοινώθηκε η συμφωνία για ένα μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος, με συμμετοχή του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε νικητής και τροπαιούχος. «Τα χειρότερα πέρασαν», θα πει αργότερα στο ΤΙΜΕ. Έτσι, το Πάσχα, έκανε κανό! Οι υπουργοί σκορπίστηκαν ανά την επικράτεια, ενώ τα φίλια ΜΜΕ, προετοίμαζαν το έδαφος για τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Τι συνέβη χθες και τα spreads εκτινάχθηκαν;
Κατ’ αρχήν η δήλωση του πρωθυπουργού τη Μ. Παρασκευή στην «Ελευθεροτυπία». Μια δήλωση, που λόγω των ημερών, πέρασε απαρατήρητη. Τι είπε εκεί; Ότι η συμφωνία της 25ης Μαρτίου «δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας» και ότι θα ζητούσε την αλλαγή του μηχανισμού στήριξης! Δηλαδή, ύστερα από δέκα μέρες κατάλαβε ότι μια «μεγάλη εθνική επιτυχία», δεν του κάνει!
Χθες, στις αγορές όλου του κόσμου, έκανε το γύρο η γνωστή δήλωση «ανώνυμου» κυβερνητικού στελέχους εξαιτίας της οποίας υποτίθεται ότι το spread εκτοξεύθηκε στο διάστημα. Έκτοτε ο «ανώνυμος» αξιωματούχος αναζητείται για να καεί στην πυρά. Στην πραγματικότητα όμως η δήλωσή του αποτελεί επανάληψη και επιβεβαίωση όσων δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός (Δηλώσεις του κ. Παπανδρέου οδήγησαν στην εκτίναξη του spread.
Πάμε παρακάτω: Οι ελεγκτές της Eurostat, ανακάλυψαν δύο αρνητικές εξελίξεις.
Πρώτον, το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο από αυτό που έδωσε επισήμως ο κ. Παπακωνσταντίνου (δημιουργική λογιστική; Πονηριά; Αμέλεια;)
Δεύτερον, η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη από αυτή, πάνω στην οποία στηρίχθηκε το ΠΣΑ, θα ανέλθει στο -2,5%.
Οι αναθεωρήσεις αυτές καθιστούν το ΠΣΑ, ένα άχρηστο κείμενο, κλονίζουν ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και προκαλούν νέο κύκλο σεναρίων για επικείμενο πρόσθετο πακέτο μέτρων.
Ξαφνικά η χώρα βρέθηκε «χωρίς μηχανισμό στήριξης», με το πρόγραμμά της για το κάλαθο των αχρήστων και τα στοιχεία της υπό αναθεώρηση! Η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε πολιτικό χαρακίρι! Η χαρά των κερδοσκόπων!
Έτσι, οι αγορές έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση, ότι δεν την εμπιστεύονται πλέον!
Γιατί; Γιατί πέρασαν έξη μήνες με παλινωδίες, πολλές δηλώσεις, ταξίδια και διπλωματικούς… θριάμβους, που κατέληγαν σε αδιέξοδα! Το οικονομικό επιτελείο είναι το πλέον αδύναμο, που είχε ποτέ ελληνική κυβέρνηση .
Ο κ. Παπανδρέου, οδήγησε την οικονομία, σε πολύ χειρότερη κατάσταση, απ’ ότι την παρέλαβε! Έκανε τους έλληνες φτωχότερους και τους στέρησε την ελπίδα και το χαμόγελο.
Το ΔΝΤ είναι πιο κοντά από ποτέ. Και ίσως, οι διαρροές εκεί απέβλεπαν, να προετοιμάσουν το έδαφος.
Τι γίνεται από εδώ και στο εξής
Νομίζω ότι οι εξελίξεις είναι πλέον απρόβλεπτες. Τίποτα δεν είναι βέβαιο. Η κυβέρνηση άγεται από τα γεγονότα.
Το φορολογικό κυοφορείται έξη μήνες! Οι άνθρωποι αυτοί δήλωναν έτοιμοι να κυβερνήσουν! Δηλαδή αν ήσαν ανέτοιμοι, πόσο θα ήθελαν;
Η κα. Μπιρμπίλη επαναφέρει τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους! Προσδοκά να εισπράξει 2 δις για κάποιο πράσινο ταμείο. Στο έλλειμμα θα πάνε, ας μη κοροϊδευόμαστε! Αλλά γιατί ανέστειλαν τη ρύθμιση; Αν την εφήρμοζαν, δεν θα χρειαζόταν να κάνουν τις περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων! (από τις περικοπές υπολογίζουν να εξοικονομήσουν 1.8 δις, από τη ρύθμιση Μπιρμπίλη ευελπιστούν να εισπράξουν 2 δις!
Άρον –άρον ανοίγουν και το φάκελο με τα κλειστά επαγγέλματα, ενώ θέλουν να δρομολογήσουν και κάποιες ιδιωτικοποιήσεις από όπου προσδοκούν άλλα 2.5 δις.
Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά στηρίζονται σ’ ένα πρόγραμμα που πρέπει να αναθεωρηθεί γιατί στηρίχθηκε σε λάθος δεδομένα! Προοπτική που ναρκοθετεί στην κυριολεξία της εξελίξεις.
ΠΗΓΗ:Ας μιλήσουμε επιτέλους!