ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Εσωτερική υποτίμηση αντί νομισματικής

  • Το ΔΝΤ θα προχωρήσει σε πραγματοποίηση μέτρων που θα δημιουργήσουν ύφεση διαρκείας, βουτιά της κατανάλωσης, μείωση των τιμών των αγαθών, ανεργία, απολύσεις ελεύθερες, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, εργασία τριών και τεσσάρων ημερών την εβδομάδα με ανάλογη μείωση των μισθών, όσων θα έχουν δουλειά...
Η έλευση του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, την Τετάρτη, νέφους θέλοντος, θα σημάνει για την Ελλάδα μια ακόμη μαύρη σελίδα στην οικονομική ιστορία της. Θα σημάνει την έναρξη ενός προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης, μια και ως μέλη της Ευρωζώνης δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε υποτίμηση του νομίσματος. Πρόκειται για μια σίγουρη απαίτηση του ΔΝΤ η μείωση των μισθών στο σύνολο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έτσι ώστε, όπως αυτοί διατείνονται, να επέλθει η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Το σενάριο που ακούγεται κάνει λόγο για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 10% ενώ πάει για ψαλίδι ο 13ος και 14ος μισθός.
Αυτό είναι και το σημείο που θα κάνει τη διαφορά, που προσπαθεί η κυβέρνηση να αποφύγει διότι θα βρει απέναντί της όλη την κοινωνία.
Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μετατρέψουν την Ελλάδα σε… Λετονία ή Ουγγαρία. Άλλωστε, δραματική μείωση των μισθών θα σημάνει ακριβώς αυτό. Ύφεση διαρκείας, βουτιά της κατανάλωσης, μείωση των τιμών των αγαθών, ανεργία, απολύσεις ελεύθερες, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, εργασία τριών και τεσσάρων ημερών την εβδομάδα με ανάλογη μείωση των μισθών, όσων θα έχουν δουλειά. Έτσι θα επιτευχθεί η εσωτερική υποτίμηση, κάτι που παλαιότερα επιτυγχάνονταν με την υποτίμηση της δραχμής.
Αυτή είναι, όμως, και η «κόκκινη» γραμμή για τους εργαζόμενους. Δηλαδή με το να χάσουν τις δουλειές τους χιλιάδες και να μειωθούν οι μισθοί θα σωθεί η οικονομία ή οι τσέπες των οικονομικά ισχυρών, των επιχειρηματιών και των λοιπών νταβατζήδων; Τι σόι ανταγωνιστική οικονομία θα είναι αυτή που θα λιμοκτονούν χιλιάδες νεόπτωχοι;
Διότι, ξέρετε ποια είναι η διαφορά της Ελλάδας με τις άλλες χώρες όπως π.χ. την Ιρλανδία; Ότι εκεί υπάρχουν οργανωμένες δομές στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση. Στις προηγμένες χώρες, πριμοδοτούν την οικογένεια να κάνει παιδιά εδώ οι γεννήσεις μειώνονται λόγω της κρίσης.
Στο εξωτερικό υπάρχει καλύτερη παιδεία, κι όχι παραπαιδεία που κλέβει το εισόδημα των νοικοκυριών. Και φυσικά δεν υπάρχουν υψηλότεροι μισθοί και καλύτερη αγοραστική δύναμη.
Αυτά πρέπει να προτάξει η κυβέρνηση μπας και γλιτώσει τίποτε από τη λαίλαπα του ΔΝΤ. Διότι μπορεί να ξεφύγει από το ΔΝΤ, από τους πολίτες που την περιμένουν στη γωνία δεν θα ξεφύγει.


Ο ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ


Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, σε τηλεφωνική παρέμβαση του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ (18-4-10) απεκάλεσε τον κ. Χριστόφια «ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας». Κόλλησε μέσα στο μυαλό σας κύριε Αβέρωφ το σχέδιο Ανάν και έκτοτε κατευθύνει τις πράξεις και τα λόγια σας. Ο κύριος Χριστόφιας δεν είναι ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας αλλά Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εάν μια μειονότητα και συγκεκριμένα η τουρκοκυπριακή μειονότητα αποφάσισε από το 1963 να συνταχθεί με τον τουρκικό επεκτατισμό δεν συνεπάγεται ελάττωση του αξιώματος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποβιβασμό αυτού σε ηγέτη κοινότητας.
Ο ύποπτος και σκοτεινός ρόλος του Δημοκρατικού Συναγερμού αποκαλύπτεται μέσα από τα ίδια τα λόγια των ηγετικών στελεχών του. Καταγγέλλουμε προς τον Κυπριακό λαό την διχοτομική φρασεολογία του κυρίου Αβέρωφ που συνιστά πράξη ευθείας επίθεσης κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν θα ανεχθεί άλλες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις στους κατακτητές από το αμαρτωλό κόμμα της δεξιάς, τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα διαλυθεί, δεν θα διασπαστεί το εκλογικό της σώμα, δεν θα υποκύψει στα τουρκικά σχέδια τα οποία η αποστατήσασα τουρκοκυπριακή μειονότητα υπηρετεί με ζήλο και φανατισμό.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (ΕΔΗΚ) θα προστατέψει με όλες του τις δυνάμεις την Κυπριακή Δημοκρατία που αποτελεί την ασπίδα αμύνης του ελληνισμού της Κύπρου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ