ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Η Γερμανία αμφισβητεί την αμερικανική "τάξη"

Διαβάζοντας ένα βιβλίο ιστορίας οποιασδήποτε περιόδου , κάθε φορά που συναντάμε αναφορές για τη δημιουργία μιας «μεγάλης αμυντικής συμμαχίας», γνωρίζουμε –ή θα έπρεπε να γνωρίζουμε– τι ακολουθεί στις επόμενες σελίδες: Δημιουργία του «αντίπαλου δέους», ανταγωνισμοί, εχθροπραξίες, πόλεμος. Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί εξαίρεση παρά το γεγονός ότι μετά τη διάλυση του αντίπαλου συνασπισμού (Σύμφωνο Βαρσοβίας), «παίζει» μόνο του στην παγκόσμια σκακιέρα.
Χωρίς εμφανές αντίπαλο δέος η δύναμη της προπαγάνδας φιλοτεχνεί εδώ και είκοσι πάνω κάτω χρόνια το ΝΑΤΟ ως έναν μεγάλο «αμυντικό συνασπισμό» ο οποίος μάχεται έναν αόρατο, επικίνδυνο, χωρίς αρχές αντίπαλο: Τη «διεθνή τρομοκρατία».
Ο απροσδιόριστος εχθρός, διευρύνει τα όρια που «νομιμοποιείται» να δράσει το ΝΑΤΟ, για να κυνηγήσει τους …αδίστακτους «κακούς» και αόρατους τρομοκράτες, προς όφελος της πανανθρώπινης ειρήνης. Καλό το παραμύθι, αλλά με λάθος «δράκο». ..
Ο εχθρός του ΝΑΤΟ δεν είναι πια τόσο αόρατος και απροσδιόριστος, όσο το ασαφές περίγραμμα της «διεθνούς τρομοκρατίας». Δεν θα πρέπει να είναι πολλοί μεταξύ των υπηκόων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που γνωρίζουν και έχουν συνειδητοποιήσει ότι ήδη έχει δημιουργηθεί και εξελίσσεται με «σάρκα και οστά» ο εχθρός: Ονομάζεται SCO (Shanghai Coorperation Organization) .
O SCO είναι μια συμμαχία που συμπεριλαμβάνει το 1/4 του παγκόσμιου πληθυσμού. Γεωγραφικά περιλαμβάνει τις παρυφές της ανατολικής ευρώπης, τα βόρεια τμήματα της Ασίας μέχρι τις στέπες στα κεντρικά της Ηπείρου. Ιδρύθηκε το 2001 και ανάμεσα στα μέλη του περιλαμβάνονται η Ρωσία, η Κίνα, το Καζακστάν (οι χώρες που επισκέφτηκε η Μέρκελ), το Κυργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Με όρους γεωπολιτικής, o Oργανισμός της Σαγκάης πλησιάζει να περιγράψει τον αμερικανικό εφιάλτη: Δηλαδή έναν αντιαμερικανικό συνασπισμό ο οποίος θα συσπειρώνει τη Ρωσία, τη Κίνα και την Ινδία. Για την ώρα η Ινδία δεν είναι μέλος του SCO. Ισως γιατί, εκτός των άλλων, συνορεύει με το πυρηνικά εξοπλισμένο Πακιστάν, το οποίο ελέγχεται από την Ουάσιγκτον. Μέλος του sco δεν είναι ούτε η Γερμανία, ακόμη…
Οι γερμανικές κινήσεις ωστόσο, δείχνουν τη σαφέστατη επιλογή του Βερολίνου να διασυνδέσει τα συμφέροντά του με τη ραγδαία αναπτυσσόμενη «ανατολική συμμαχία». Ηδη η Γερμανία είναι απόλυτα διασυνδεδεμένη με τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους και τώρα επιταχύνει το άνοιγμα στη δυνάμει μεγαλύτερη αγορά της γης: Την Κίνα. Γερμανική τεχνολογία, «απεριόριστοι» (υπό ρωσικό έλεγχο) ενεργειακοί πόροι και 1,4 δισεκατομμύρια Κινέζοι είτε ως φτηνή εργατική δύναμη είτε ως καταναλωτές συνθέτουν το «κοινό συμφέρον» που διαμορφώνεται και ωθεί το Βερολίνο προς ανατολάς.
…Ήδη η γερμανική ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας έχει ξεκινήσει το ταξίδι της εγκαταλείποντας τα «άχρηστα» βαγόνια του ευρωπαικού νότου (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία) που δεν μπορούν, δεν επιθυμούν ή αμφιταλαντεύονται (Γαλλία) να παρακολουθήσουν το (γερμανικό) παιχνίδι για την παγκόσμια κυριαρχία.

==
Η οργάνωση «αμυντικών συνασπισμών» αργά ή γρήγορα οδηγεί σε συγκρούσεις, θερμές ή ψυχρές. Δεν είναι λίγες οι φωνές που επισημαίνουν γεγονότα και προειδοποιούν πως η ανθρωπότητα οδηγείται ταχύτατα σε μια νέα περίοδο άγριων ανταγωνισμών (η οικονομική κρίση αποτελεί σαφέστατη έκφρασή τους) που θα πυροδοτήσει ένα «ψυχρό πόλεμο» ανάμεσα σε συνασπισμούς .
==
Οι ενδείξεις που σηματοδοτούν την πορεία προς έναν νέο ψυχρό (ελπίζουμε μόνο) πόλεμο είναι πολλές: Είχαμε πρόσφατα την ιστορία με τη σύλληψη των Ρώσων κατασκόπων στις ΗΠΑ. Εχουμε τη συνέχιση της αμερικανικής προσπάθειας για την εγκατάσταση πυραύλων «δίπλα» στη Ρωσία (Πολωνία, Τσεχία, Βαλκανικές χώρες)…
==
Πάνω απ όλα όμως έχουμε την κορύφωση ττης κούρσας των εξοπλισμών. Οι ετήσιοι «αμυντικοί» προϋπολογισμοί της Ουάσιγκτον μετά το 2001 ξεπερνούν σταθερά τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος των ποσών θα πρέπει να σημειωθεί πως πριν το 2001 οι αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες ήταν δέκα φορές λιγότερες. Μάλιστα, για το 2009 οι ΗΠΑ είχαν στρατιωτικές δαπάνες μεγαλύτερες από τις δαπάνες της χώρας καθ όλη τη διάρκεια του β’ παγκοσμίου πολέμου! Την ίδια στιγμή η παγκόσμια τάση των εξοπλιστικών δαπανών αυξάνεται κατά 30% ετησίως! Τι άλλο άραγε, εκτός από την κατασπατάληση πόρων, σημαίνουν αυτές οι δαπάνες; Μήπως προετοιμασία για αντιπαράθεση, σύγκρουση ή και πόλεμο;
==
Που «παίζει» η Ελλάδα σ αυτό το παιχνίδι; Ο τρόπος και η ευκολία με την οποία η Γερμανία ξεφορτώθηκε την Ελλάδα και μεθόδευσε την οικονομική της καταστροφή, ωθώντας την έξω από τη ζώνη (επιρροής της) του ευρώ, δείχνουν πως η ελληνική κυβέρνηση είτε δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί από τον πυρήνα των αμερικανικών γεωπολιτικών επιλογών, είτε επέλεξε την αμερικανική πατρωνία . Αυτό ίσως εξηγεί και την ένταση με την οποία βιώνει η χώρα την οικονομική κρίση…

Ας μιλήσουμε επιτέλους

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗ «ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΛΥΣΗ» ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ

Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού , σύμφωνα με αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις , απορρίπτει τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας , το ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο επιμένει σε αυτήν , χαρακτηρίζοντας την ως ιστορικό συμβιβασμό και ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΛΥΣΗ .
Ας σημειωθεί ότι ουδέποτε ο λαός ερωτήθηκε επίσημα , δηλαδή δια δημοψηφίσματος , να απαντήσει ποια λύση επιθυμεί . Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι το πολιτικό κατεστημένο κινείται και δρα αυτόνομα και ανεξάρτητα από τη βούληση του λαού .

Ας μας πουν λοιπόν που συμφωνήθηκε και γιατί , η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Ποιους σκοπούς αφανείς και ποια σκοτεινά συμφέροντα εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί η αντιδημοκρατική ,αντεθνική και οπισθοδρομική λύση της Δ.Δ.Ο.;

Εφόσον ο λαός δεν θέλει αυτή τη λύση ποιος υπαγορεύει στους πολιτικούς ηγέτες του τόπου να την αποκαλούν συμφωνημένη λύση;

Ποιον υπηρετούν επιτέλους οι κρατούντες ενάντια στη θέληση του κυπριακού ελληνισμού ; Όλα όμως δείχνουν ότι άγνωστες και μυστηριώδης διασυνδέσεις οδηγούν το πολιτικό κατεστημένο στη ταύτιση του με τα σχέδια των εχθρών του ελληνισμού . Έτσι στη βία της κατοχής προστίθεται η βία του πολιτικού κατεστημένου που εκπτύσσεται ενάντια στη βούληση του λαού .

Εκείνο που μένει να πλανάται στο τόπο είναι το αίσθημα της διπλής κατοχής. Από τη μια οι κατακτητές τούρκοι και άγγλοι και από την άλλη οι προσκυνημένοι , αυτοί που μιλούν για συμφωνημένες λύσεις που αποφασίστηκαν όχι ενώπιον του λαού αλλά στους σκοτεινούς λαβυρίνθους της διπλωματίας . Ευτυχώς όμως δεν ζούμε στην εποχή της Μακαριακής τυραννίας αλλά σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία όπου οι συμφωνημένες λύσεις των πολιτικών παρασκηνίων δεν έχουν καμία ισχύ όταν αντίκεινται στη λαϊκή θέληση και όπου η προσπάθεια να επιβληθούν τέτοιες λύσεις δεν απέχει από την βία και την προδοσία .

Να δοθεί επιτέλους ο λόγος στο λαό . Να γίνει δημοψήφισμα για τη λύση που επιθυμεί ο λαός σε συνθήκες ισηγορίας .

Κάτω τα χέρια από τη πατρίδα μας , προσκυνημένοι πολιτικάντηδες .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
(ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΔΗΚ