ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Διζωνική ή διχοτόμηση. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει προς όλους ο Πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας αναφορικά με τη λύση του προβλήματος.Το μήνυμα αυτό στέλλεται και προς το εσωτερικό μέτωπο και προς την Ε.Ε και γενικά την διεθνή κοινότητα. Όπου ο ίδιος ο πρόεδρος αποκλείει κάθε άλλη επιλογή , και προσπαθεί να εγκλωβίσει τη σκέψη και την απόφαση του κυπριακού ελληνισμού και της διεθνούς κοινότητας προς τη κατεύθυνση του απεχθούς διλήμματος.
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα.Αν το δίλημμα αυτό του προέδρου , εκφράζει την μοναδική  ρεαλιστική προσέγγιση, οφείλει ο πρόεδρος να εξηγήσει στο λαό και τις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές παραμέτρους που υπαγορεύουν αυτή τη πορεία προς τη διζωνική .Είναι υποχρεωμένος ο πρόεδρος να στηρίξει επαρκώς την άποψη του και κατ' ανάγκη να αποδεχθεί δημόσιο διάλογο με την αντίθετη άποψη.Αν αρνηθεί το δημόσιο διάλογο επί του θέματος, τότε θα είναι απόδειξη της δογματικής του θέσης και της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του.
Από το γεγονός ότι υπάρχει μια αντίθετη άποψη που δηλώνει την πρόθεση της να φτάσει μέχρι τη σύγκρουση προκειμένου να υποστηρίξει την ορθότητα της , οφείλει ο πρόεδρος να δεχθεί τον δημόσιο διάλογο με ίσους όρους.
Να δώσει τη δυνατότητα μέσα από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και με την οικονομική αρωγή του κράτους, να ακουσθούν και οι δύο φωνές , Διότι μέχρι σήμερα ακούγεται δικτατορικά μόνο η άποψη των διζωνικών.
Διάλογος με ίσους όρους σημαίνει δημοκρατία και καλλιέργεια κλίματος ενότητας.Αντίθετα ο μονόλογος της υποχώρησης θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητες καταστάσεις και για τούτο θα είναι υπεύθυνο όλο το ενδοτικό κατεστημένο και προπάντων ο πρόεδρος της δημοκρατίας.
Ο δημόσιος διάλογος θα δώσει στη συνέχεια τη δυνατότητα στο λαό να καθορίσει ο ίδιος τη γραμμή πλεύσεως και το στρατηγικό στόχο που επιθυμεί, μέσα από ένα δημοψήφισμα .
Ο μονόλογος της διζωνικής θα σύρει τη πατρίδα σε επιδιαιτησίες , σε επιβολές νέων σχεδίων και νέων τετελεσμένων.
Διαφωνούμε με τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και με το ραγιαδίστικο δίλημμα του προέδρου Χριστόφια.Εκείνο που ζητούμε από τον πρόεδρο είναι να σεβαστεί τη δημοκρατία και τις αρχές της .
Δεν θα επιτρέψουμε σε μια χούφτα προσκυνημένων κομματόσκυλων που παριστάνουν τους πρίγκιπες της κομματοκρατίας να εξευτελίσουν την Κύπρο και το ελληνικό έθνος.
Απαιτούμε δημόσιο διάλογο για το κυπριακό 
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ