ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Εφοριακοί στο Άγιο Ορος, σύγκρουση με την Πολιτεία

Την έντονη αντίδραση της μοναστικής κοινότητας του Αγίου Ορους και της Εκκλησίας προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να ελέγξει τις Μονές και να εισπράξει τους προβλεπόμενους από τη νομοθεσία φόρους. Οι Αγιορείτες προσφεύγουν για βοήθεια στο Πατριάρχη της Μόσχας και στους ηγέτες άλλων ορθόδοξων Εκκλησιών που έχουν μοναστήρια στον Αθω. Κλιμάκιο εφοριακών αποβιβάστκε ήδη στο Αγιο Ορος και θ'αρχίσει αμέσους ελέγχους στα οικονομικά των Μονών. Αμεση ήταν της Διπλής Ιεράς Σύναξης (μετέχουν οι εκπρόσωποι και οι ηγούμενοι των μοναστηριών): Το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής πολιτείας απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, στην οποία υποστηρίζει ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του Αγίου Ορους και διαμαρτύρεται για την «πρωτοφανή απαξίωσιν διά της οποίας εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται η υπερχιλιετής Αθωνική Πολιτεία, κατά τρόπο όλως απάδοντα εις την ιστορικήν, πνευματικήν και κοινωνικήν θέσιν του Αγίου Ορους παγκοσμίως».
Σε επιστολή της
Ιδιότυπη «καραντίνα»
Οι μοναχοί διαμαρτύρονται ότι μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου του Βατοπεδίου, η πολιτεία έθεσε σε ιδιότυπη «καραντίνα» το Αγιον Ορος, που έκτοτε πληρώνει τις διαπλεκόμενες πολιτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες του ηγούμενου Εφραίμ και των συνεργατών του. Οπως τονίζουν, ως συνέπεια της απαξίωσης πάγωσαν - με κίνδυνο να χαθούν οριστικά - κονδύλια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ για έργα υποδομής, αναστήλωσης μοναστηριών, φωτοβολταϊκά τόξα κ.ά. ενώ δεν έχουν καταβληθεί οι κοινοτικές ενισχύσεις για τα εκτός Αγίου Ορους οικοπάρκα της Αθωνικής Πολιτείας.
Casus belli με το κράτος και την κυβέρνηση αποτελεί για τους Αγιορείτες το αυτοδιοίκητο της μοναστικής πολιτείας, το οποίο θεωρούν ότι παραβιάζεταιί με τη φορολόγηση των εκτός Αθω ακινήτων της.
Πρόκειται για φόρο 20% που θεσπίστηκε στα έσοδα των μοναστηριών, που προέρχονται κυρίως από τα ενοίκια που εισπράττουν από εκτάσεις, διαμερίσματα, καταστήματα κ.ά., από τα οποία καλύπτουν τα έξοδα της συντήρησης των μονών και της φιλοξενίας των χιλιάδων προσκυνητών.
Εως την ψήφιση του νόμου, Αγιορείτες κατέβαλλαν στο κράτος μόνο το χαρτόσημο, όμως τα πρώτα ειδοποιητήρια της εφορίας για την καταβολή φόρων έφτασαν στις Καρυές με ορατό το ενδεχόμενο εάν δεν πληρωθούν να ακολουθήσουν πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις εις βάρος των εξουσιοδοτημένων από τις μονές διαχειριστών.

Οφειλές από το... 1920
Οι μοναχοί θεωρούν ότι η πολιτεία «οφείλει στο Αγιον Ορος», καθώς όπως λένε, τους έδωσε μόνο "ψίχουλα" έναντι όσων τους είχε υποσχεθεί για τις εκτάσεις 1.200.000 στρεμμάτων που η Αθωνική Πολιτεία έθεσε στη διάθεσή της κατά τη δεκαετία του ’20 για τις ανάγκες των ακτημόνων προσφύγων από τη Μικρά Ασία.
«Ο Καταστατικός Χάρτης προβλέπει τελωνειακά και φορολογικά προνόμια για το Αγιον Ορος, τα οποία η πολιτεία επιχειρεί να αφαιρέσει. Ετσι όμως παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του Αγίου Ορους και αυτό για μας είναι ζήτημα αρχής», ανέφερε στην «Κ» αγιορείτικη πηγή ενώ, σε υψηλούς τόνους, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας σημειώνει στην επιστολή της ότι «αυτό που συντελείται σήμερον επιχειρείται διά πρώτην φοράν υπό της ελληνικής πολιτείας από της ψηφίσεως του Καταστατικού Χάρτη το 1926».
Οι Αγιορείτες εμφανίζονται αποφασισμένοι όχι μόνο να προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά και να ζητήσουν τη συμπαράσταση των χωρών με θρησκευτική παρουσία στον Αθω, δηλαδή της Ρωσίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ουκρανίας, Ρουμανίας και Κύπρου, που υπό μίαν έννοια θεωρούνται και οιονεί «εγγυητές» της τήρησης του Καταστατικού Χάρτη.
«Θα τους καλέσουμε να ασκήσουν πιέσεις στην ελληνική πολιτεία για την αυστηρή τήρηση του αυτοδιοίκητου», πρόσθεσε η ίδια πηγή και ανέφερε μια ανάλογη έκκληση που είχε γίνει προς τη Σοβιετική Ενωση από τους Αγιορείτες κατά τη δικτατορία. «Το 1967 με τον αναγκαστικό νόμο 124 η χούντα επιχείρησε να παραβιάσει το αυτοδιοίκητο, τοποθετώντας επίτροπο και σχεδιάζοντας να συγκεντρώσει όλους τους μοναχούς στη Μεγίστη Λαύρα για να μετατρέψει τα άλλα μοναστήρια σε τουριστική ατραξιόν. Η Ιερά Κοινότητα ζήτησε τότε τη βοήθεια της Σοβιετικής Ενωσης που, αν και κομμουνιστική, παρενέβη και το αυτοδιοίκητο γλίτωσε».


Στα άκρα οι σχέσεις

Τώρα, με αφορμή (κυρίως) το φορολογικό, οι σχέσεις πολιτείας και αγειορείτικης κοινωνίας δείχνουν να οδηγούνται στα άκρα. Οι μοναχοί εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι εξακολουθούν να πληρώνουν την υπόθεση του Βατοπεδίου και μιλούν για παραλογισμό της πολιτείας, που τους τιμωρεί διά της «συλλογικής ευθύνης», στάση που χαρακτηρίζουν «λίαν επικίνδυνον διά την απρόσκοπτον συνέχισιν της πορείας αυτού (σ.σ.: Αγίου Ορους) εις το μέλλον». Αναφέρουν μάλιστα ότι η διυπουργική επιτροπή που συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση για την προώθηση των αγιορείτικων θεμάτων συνήλθε για πρώτη και τελευταία φορά τον περασμένο Οκτώβριο, μολονότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα που περιμένουν άμεσα λύση.
Δεν υπερβάλλουν, σε κάθε περίπτωση, οι Αγιορείτες όταν μιλούν για απομόνωσή τους από την πολιτεία και ενδεικτικό, όπως λένε, επ’ αυτού είναι το γεγονός ότι υπουργοί ή κρατικοί αξιωματούχοι αποπέμπουν «όπως ο διάβολος το λιβάνι» όποια υπόθεση αφορώσα το Αγιον Ορος φτάσει στα χέρια τους και απαιτεί υπογραφή.

sofokleousin.gr 
ΠΗΓΗ

Παγκόσμια Βουλή των Ελλήνων ιδρύουν στις 4 Απριλίου οι Έλληνες της Διασποράς

omogeneia-02Την ίδρυση Κοινοβουλίου των απανταχού Ελλήνων της Διασποράς ανακοινώνουν οι Έλληνες της Ομογένειας στις 4 Απριλίου. Η ανάγκη να ενεργοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η τεράστια κοινωνική, πολιτική και οικονομική δύναμη των Ελλήνων που ζουν στις πέντε ηπείρους του πλανήτη, εκφράσθηκε σε κύκλους Ομογενών με επίσημη διακήρυξη στην επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στις Η.Π.Α. την 25η Μαρτίου 2011 και διανέμεται ήδη σε Έλληνες σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Στην διακήρυξη αναφέρεται ότι η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων και κυβερνήσεων στην Ελλάδα στις δυνάμεις των Ελλήνων της Ομογένειας, δεν αφήνει άλλα περιθώρια από την άμεση ενεργοποίηση όλων των απανταχού Ελλήνων στην κρίσιμη φάση που διανύει η χώρα.

Πρώτο μέλημα της Παγκόσμιας Βουλής των Ελλήνων είναι η αποκατάσταση της φήμης της Ελλάδος σε διεθνές επίπεδο.

Ο καταστατικός χάρτης στον οποίο αναφέρονται οι σκοποί, η αποστολή και η λειτουργία της... Ομογενειακής Βουλής των Ελλήνων θα δωθεί σε παγκόσμια δημόσια διαβούλευση την Δευτέρα 4 Απριλίου 2011, και οι εκλογές για την ανάδειξη των 111 μελών του ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ θα γίνουν με ηλεκτρονική ή επιστολική ψήφο. Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλοι οι Έλληνες της Διασποράς.

Μάνος Μεϊμαράκης
elkosmos
ΠΗΓΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Πολίτες, κατηγορούμε το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου για διάπραξη εσχάτης προδοσίας διότι αποδέχτηκε να διεξαχθεί το 2004 Διπλό Δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων.
Ενδυνάμωσε σε αυτές τις εκλογές το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ψηφίζοντας τους ανεξάρτητους υποψήφιους βουλευτές επαρχίας Λεμεσού, Αντώνη Πιερίδη ή Λουκά Σταύρου.
Για να αποτρέψουμε την επανάληψη της ολέθριας προδοσίας του ΔΙΠΛΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ