ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Έξι σφαίρες στην καρδιά της Προμηθέας, έξι σφαίρες στην καρδιά της Ελλάδας


Με έξι σφαίρες προσπάθησε να σκοτώσει την Προμηθέα, το παιδί-θαύμα της Βόρειας Αμερικής, ο Θωμάς Κύρος, αλλά μπήκε στη μέση η μητέρα της Γεωργία που τώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ουσιαστικά είναι κατά το ήμισυ νεκρή από σφαίρες στην κοιλιά και στο λαιμό και οι ελπίδες της να ζήσει δυστυχώς είναι λίγες.

Η Προμηθέα ειδοποίησε την αστυνομία. Ο Κύρος απείλησε και τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν και να τον....
σκοτώσουν επί τόπου.

Η Προμηθέα είχε γίνει γνωστή στο κοινό όταν πριν από μερικά χρόνια, σαν σήμερα, στην Γιορτή των Τριών Ιεραρχών, πρόβαλε το ελληνικό πνεύμα και κατηγόρησε την ορθοδοξία για την με κάθε τρόπο καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού. Μπορεί να μη συμφωνείτε με όλες τις ιδέες της, αλλά ότι έχει ελληνικό πνεύμα πολύ περισσότερο από τους πιο πολλούς από μας είναι σίγουρο.

Παράλληλα είναι το παιδί θαύμα της Αμερικής: αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο όταν οι συμμαθητές της μόλις τελείωναν το δημοτικό.

Δεν ήταν εύκολη η ζωή της. Η μητέρα της Γεωργία, που τώρα βρίσκεται σε κώμα, χρειάστηκε να καθαρίσει χιλιάδες σκάλες, τουαλέτες και άλλους χώρους για να σπουδάσει η κόρη της. Κατά καιρούς είχαν σα σπίτι ένα μικρό φορτηγό.

Η «πτώση» ήρθε όταν η Προμηθέα αποφάσισε να πει το λόγο της στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Από τότε έγιναν 3 απόπειρες κατά της ζωής της οικογένειάς της – η τελευταία δυστυχώς με «επιτυχία».

Για μια από τις προηγούμενες απόπειρες η Προμηθέα γράφει:
«Πολυαγαπημένοι μου Έλληνες,
Πολλοί, πολλοί από εσάς, φτωχοί Έλληνες, σηκώσατε στους ώμους σας τα πάθη μας, όταν εγώ και η μητέρα μου είχαμε το τροχαίο ατύχημα. Μας βοηθήσατε να ξεπεράσουμε την πιο σκοτεινή περίοδο στην ζωή μας. Η μητέρα μου, δυναμώνει χάρη σε εσάς Έλληνες της Πατρίδας, εσάς όλους, δηλαδή, που συνδράματε με τόση αγάπη τότε, όταν την γύρευε ο θάνατος του Σκότους, και εσείς πανέμορφοι Έλληνες, την περιτυλίξατε στο φως της ψυχής σας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ούτε έναν από εσάς.
Και επειδή και εγώ είμαι παιδί του λαού γνωρίζω την φτώχια όσο καλά, όσο πολλοί από εσάς.
Με όλη μου την αγάπη, σε όλους σας στην Γη του Φωτός.
Προμηθέα


Δεν ξέρω αν η μητέρα της Προμηθέας μέσα στο κώμα της νοιώθει κάτι. Αν νοιώθει θα είναι περηφάνια για την κόρη της. Οι Έλληνες του Καναδά και των ΗΠΑ οργανώνουν εκστρατεία για να βοηθήσουν αυτό το λαμπρό αστέρι του πνεύματος της ομογένειας της Βόρειας Αμερικής να τελειώσει τις σπουδές του τώρα που έχει μείνει ουσιαστικά μόνο του. Ελπίζουμε ότι και η ελληνική κυβέρνηση, όχι από υποχρέωση, αλλά από τιμή, θα μπορέσει να διαθέσει κάποιο ποσό κόβοντας από μια άχρηστη εκδήλωσή της για ένα παιδί που τιμά παγκόσμια τον Ελληνισμό.

Χρήστος Μαγγούτας

ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

Μήνυμα της συντακτικής ομάδας του «Μαύρου Κρίνου» προς τους Αφγανούς - Μαροκινούς - Αλγερινούς - Τυνήσιους απεργούς πείνας (ελληνικά και γαλλικά)

Μήνυμα της συντακτικής ομάδας του «Μαύρου Κρίνου» προς τους Αφγανούς - Μαροκινούς - Αλγερινούς - Τυνήσιους απεργούς πείνας.



Εμείς δεν θα σας χαϊδέψουμε τα αυτιά όπως κάνουν αυτοί που παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια στην πλάτη σας. Δεν κάνουμε «εκδηλώσεις αλληλεγγύης» με άρωμα μυστικών υπηρεσιών όπως της CIA και της MOSSAD.


Αυτοί που παρουσιάζονται σαν φίλοι σας σήμερα, είναι οι έμποροι που θέλουν να σας πουλήσουν σκλάβους στα αφεντικά. Το όνειρο σας για μια καλύτερη ζωή αποδείχτηκε αληθινός εφιάλτης. Δεν υπάρχουν δρόμοι στρωμένοι με χρυσάφι στην Ευρώπη. Οι πεινασμένοι έχουν ανάγκη από ψωμί και όχι από ελπίδα.


Οι πατεράδες σας χύσανε το αίμα τους και πολέμησαν σκληρά για να απελευθερώσουν τις πατρίδες σας από τους Ευρωπαίους καπιταλιστές.


Αυτή τη στιγμή οι λαοί σας κάνουν μεγάλο αγώνα για να διώξουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς, που είναι υπηρέτες των Αμερικανών και των Εβραίων. Η Ασία και η Αφρική φλέγονται για την λευτεριά. Οι Παλαιστίνιοι χύνουν το αίμα τους για να αποκτήσουν πατρίδα.


Και ενώ συμβαίνουν αυτά εσείς ζητάτε να σας φορέσουν αλυσίδες και να δουλεύετε σαν σκλάβοι. Ξέρετε ότι ποτέ δεν θα σας επιτρέψουν να έχετε ίσα εργασιακά δικαιώματα με τους Ευρωπαίους εργάτες.



Εργάτες από το Αφγανιστάν, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτοί που σας καθοδηγούν είναι οι ίδιοι που χειροκροτούσαν το στρατό της Σοβιετικής Ένωσης όταν έκανε εισβολή στην πατρίδα σας.


Εργάτες από την Τυνησία, ο λαός σας ξεσηκώθηκε και πρέπει να πάτε εκεί να διώξετε το σάπιο καθεστώς που συνεχίζει να κυβερνά. Ο πλούτος από τον τουρισμό θα μπορούσε να σας δώσει μια αξιοπρεπή ζωή να μοιραζόταν δίκαια.


Εργάτες από το Αλγέρι, μια χώρα με πλούσια αποθέματα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν μια καλύτερη ζωή. Όμως όταν ο λαός βγήκε στο δρόμο η κυβέρνηση σας αναγκάστηκε να μειώσει άμεσα τις τιμές στα τρόφιμα.


Εργάτες από το Μαρόκο, η χώρα σας βγάζει τρόφιμα και γεμίζει τις ευρωπαϊκές αγορές ενώ τα παιδιά σας πεινούν στους δρόμους. Κάντε αγώνα για να αποκτήσουν οι Amazigh ίδια δικαιώματα με τους Άραβες.



Πάρτε παράδειγμα από τον αγώνα των γυναικών σας για τη μαντίλα και αγωνιστείτε στην πατρίδα σας για να ζήσετε μαζί με τις οικογένειες σας ανθρώπινα και ελεύθερα.



Εργάτες πηγαίνετε στις πατρίδες σας και αγωνιστείτε για μια καλύτερη ζωή.


Το όνειρο του καπιταλισμού τελείωσε.

ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ

ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Η χθεσινή διαδήλωση των τουρκοκυπρίων σε πλατεία της κατεχόμενης Λευκωσίας, μπορεί να ειδωθεί από πολλές πλευρές και να αξιοποιηθεί προς όφελος της Κύπρου.
Τα πανό και τα συνθήματα εναντίον της Τουρκίας και της εγκαθέτου κατοχικής διοίκησης του Έρογλου και της λεγόμενης τουρκοκυπριακής ταυτότητας , εκφράζουν εκ πρώτης όψεως μια διάθεση απομάκρυνσης των τουρκοκυπρίων από την βαριά σκιά της Τουρκίας. Δείχνει επίσης πως η μακρά προσπάθεια της Τουρκίας για πλήρη εκτουρκισμό της μουσουλμανικής μειονότητας, απέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Η εκδήλωση αντιτουρκικών και αντικαθεστωτικών αισθημάτων, ανοίγει λαμπρό πεδίο δράσης κατά της τουρκικής κατοχής.
Είναι στο χέρι μας να επεξεργαστούμε αυτή τη θετική ροπή, τόσο εντός των τουρκοκυπρίων όσο και στη Ε.Ε και τη διεθνή κοινότητα , με σκοπό την ακύρωση της τουρκικής πολιτικής που αποσκοπεί στην ομοσπονδία και τη μετάβαση στο ιδεώδες της ευρωπαϊκής δημοκρατίας , όπου στο ενιαίο κράτος αυτής, ο κάθε νόμιμος πολίτης θα συμβάλλει δια της ψήφου του στο κοινό παρόν και μέλλον.
Υπάρχει όμως και η αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Να παρουσιαστεί η οικονομική κατάσταση των τουρκοκυπρίων , από την πλευρά του κατοχικού καθεστώτος , ως απότοκος της λεγόμενης «απομόνωσης» με στόχο να κερδίσει το απευθείας εμπόριο με την Ε.Ε ή ακόμα και να προκαλέσει μια μαζική μετατόπιση πληθυσμών στην ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας.
Δεν γνωρίζουμε ποιοι θα είναι οι χειρισμοί της κυβερνήσεως στο θέμα. Το πιο πιθανόν είναι να αφήσουν τα πράγματα να εξελιχθούν χωρίς τη δική μας παρέμβαση, ώστε να μη διαταραχθεί η επαίσχυντος πολιτική της υποχώρησης και παραχώρησης της πατρώας γης στους κατακτητές , υπό το πρίσμα μάλιστα της υπόδειξης του Μπαν Γκι Μουν για εστίαση του διαλόγου στο εδαφικό .
Άποψη μας είναι πως θα ωφελούσε τη δημοκρατία το κλείσιμο των οδοφραγμάτων ώστε να διακοπεί κάθε οικονομική βοήθεια προς τη κατοχή και δια της επαναφοράς της εμπολέμου καταστάσεως να καταγγελθεί εκ νέου η κατοχή αλλά και να αποτραπούν σκοτεινά σχέδια των τούρκων. Το μέτρο αυτό επιβάλλεται να συνοδευτεί από έγγραφο δήλωση των τουρκοκυπρίων που μεταβαίνουν στην ελεύθερη επικράτεια , κατά της κατοχής . Να ζητηθεί επιπρόσθετα η απογραφή των τουρκοκυπρίων υπό την εποπτεία της Ε.Ε, των Η.Ε. και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πρέπει να καταλάβουμε πως ο δρόμος προς την απελευθέρωση που δεν αποκλείει τον ένοπλο αγώνα ως κορύφωση του διπλωματικού αγώνα, περνά μέσα από την προσπάθεια απόσπασης των τουρκοκυπρίων από τα σχέδια της Τουρκίας. Ότι εξωθεί τους τουρκοκύπριους προς ένα συμπαγές και αδιάρρηκτο μέτωπο με την Τουρκία και τους εν Κύπρω εγκάθετους της, είναι λάθος που αγγίζει την ενοχή και την προδοσία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ