ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Επουλήσαν μας


Το κατεχόμενο χωρκό μου εν παραθαλάσσιο. Γη πολλή τζιαι ομορφκιά κυπριακή, ατόφκια, σαν του Ακάμα. Τον τζιαιρόν των παππουδων μου εβάλλαν κολοκάσια, σιτάρκα, κλιθθάρκα τζιαι ρέντες σε όσα χωράφκια ήταν πότιμα. Τα άλλα ήταν μάντρες. Εγόραζες μεγάλες εκτάσεις γης για έναν κούζο χαλλούμια. Κάπως έτσι εφτάσαν οι μακαρίτες οι παππούες μου να έχουν πριν τον πόλεμο μια μεγάλη κτηματική περιουσία. Η αγοραστική της αξία όμως ήταν πολλά λλίη. Όσον τζιαι εκάνεν τους να βκάλλουν γεννήματα για να αναγιώσουν τζιαι να προιτζήσουν τα κοπελλούθκια τους. Μετά ήρταν πρόσφυγες, εφάαν τους τζιαι τζείνους τζιαι τα παιθκιά τους οι συνοικισμοί της Λεμεσού τζιαι της Λευκωσίας. Έν εχορτάσαν οι συνοικισμοί φαίνεται 36 χρόνια πόνο τζιαι αρκέψαν να τρών τζιαι τα αγγόνια τωρα. Προχτές ο θκειός μου επούλησεν αλλό'ναν κομμάτι κατεχόμενης γης που τα πολλά που έσhει. Έναν μπαούλον κότσιάνια άχρηστα. Επούλησεν αλλό'ναν κομμάτιν της ψυσhής του. Επούλησεν τα για να αναγιώσει, να σπουδάσει, να προιτζήσει τζιαι τζείνος την κόρην του, σαν κάμνει ο κόσμος ούλλος. Επούλησεν τα διότι ο Φορέας εν του εδίαν δάνειο. Επούλησεν τα διότι η Πολίτεία ειπεν του ότι έπκιασες την βοήθεια που εδικαιούσουν κύριε. Ένα σπίτι στην Αυτοστέγαση. Επούλησεν τα διότι έν εβρέθηκεν 36 χρόνια τωρά ένας άνθρωπος με θέληση να πιέσει τες Τράπεζες να δεχτούν τες υποθήκες των προσφύγων έναντι χαλίτικης κυβερνητικής γης. Μακάριος, Κυπριανού, Βασιλείου, Κληρίδης, Τάσσος, Χριστόφκιας...6 προέδροι,36 χρόνια. Να μεν μετρήσω βουλευτές. Επούλησεν τα διότι η Εκκλησία εν τζιαι έσhει την γη για τον καθένα κύριε, έσhει την για τες ανάγκες της.
Επούλησεν τα στους Τούρκους

TO BLOG ΤΟΥ ΚΥΚΚΟΥ


ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ

Το κυπριακό πρόβλημα όπως το χειρίζονται σήμερα οι κρατούντες έχει δύο παραμέτρους . Η πρώτη αφορά στο περιεχόμενο της επιδιωκόμενης λύσης και η δεύτερη στη διαδικασία που θα οδηγήσει στη λύση .
Αναφορικά με το περιεχόμενο της λύσης το πολιτικό κατεστημένο του τόπου , ύστερα από σειρά υποχωρήσεων , μειοδοσιών και μυστικών συμφωνιών, κατέληξε στην αποδοχή της λύσης , διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας .Κάτω από το τίτλο αυτής της μορφής λύσης , στεγάζονται τόσες ασάφειες και τόσες αντιφάσεις που γεννούν μια ατέρμονη αντιπαλότητα ανάμεσα στα κόμματα του κατεστημένου , η οποία αποκαλύπτει την χρεοκοπία τους και την ανικανότητα τους . Θέλουν να επιβάλουν μια λύση που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να περιγράψουν ευκρινώς στο λαό. Σε τέτοιο διανοητικό κατάντημα παραπαίει η πολιτική ηγεσία του τόπου .Οι δικές μας αναλύσεις επί του θέματος οδηγούν στη διαπίστωση πως η εν λόγω λύση θα ανοίξει το δρόμο προς την πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου .

Όσον αφορά στη διαδικασία που οδηγεί στη λύση , τα πράγματα δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση .Επικρατεί και εδώ το χάος και η σύγχυση . οι διαδικασίες αυτές καθαυτές , όπως οι λεγόμενες απευθείας διαπραγματεύσεις , αναβαθμίζουν και υποστασιοποιούν το κατοχικό συνοθύλευμα αφενός και αφετέρου οδηγούν στην προδοτική κατάληξη αυτής της διαδικασίας που θα είναι το διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων όπως έπραξαν και το 2004 .Θέλουν δια της οδού αυτής να νομιμοποιήσουν την παρουσία των εποίκων και να τους μετατρέψουν από προϊόν εγκλήματος μαζικού εποικισμού σε ψηφοφόρους και πολίτες .

Πρώτο το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε ευθαρσώς την προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με τη συμμετοχή των εποίκων , όταν ολόκληρη η ελληνική διανόηση , οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι , οι συνταγματολόγοι και αναλυτές τηρούν κατάπτυστη σιγή . Σκέπτονται το μισθό τους και τις θέσεις τους και τρέχουν να κρυφτούν κάτω από τα φουστάνια της εξουσίας , οι ουτιδανοί . Η πατρίδα χάνεται ελεεινοί και εσείς στιλβώνετε τα τενεκεδένια παράσημα της υποταγής σας .

Παρά ταύτα είμαστε βέβαιοι πως αυτός ο αγώνας που διεξάγουμε , στο τέλος θα είναι νικηφόρος . Και τότε , στη φλογώδη εκείνη διαδικασία της αποδόμησης της παρακμής και της ξενοκρατίας , θα απολογηθούν οι πάντες και για τις σιωπές και για τις πράξεις τους εις βάρος του έθνους .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΔΗΚ

Εθνικό συμφέρον: Κύπρος και Παλαιστίνη

Η Ελλάδα είναι κράτος με εθνικά συμφέροντα και όχι κάποια μη κυβερνητική οργάνωση. Η εξωτερική της πολιτική δεν περιορίζεται στα αισθήματα αλληλεγγύης προς τρίτους. Κρίνει τα γεγονότα με βάση αξίες και το εθνικό της συμφέρον. Ως προς τις πρόσφατες εξελίξεις, έχει να επιτελέσει ένα διττό καθήκον. Αφενός να σταθεί αλληλέγγυα προς το λαό της Παλαιστίνης, που του αρνούνται θεμελιακά δικαιώματα. Από την άλλη, να κρατά αποστάσεις από τις υποκρισίες της Τουρκίας. Να μην της δώσει περιθώρια αναβάθμισης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως και σε εκείνη των Βαλκανίων. Κι αυτό διότι η Ελλάδα έχει άμεσα συγκρουόμενα συμφέροντα με την Τουρκία. Η Ελλάδα οφείλει να στηρίζει το κίνημα αλληλεγγύης που μάχεται το εμπάργκο της Γάζας και την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών. Ταυτόχρονα, οφείλει να καταγγέλλει την κατοχή στην Κύπρο και να εκφράζει με όλα τα μέσα την αλληλεγγύη της απέναντι στον κυπριακό λαό, που υφίσταται την μπότα του κατοχικού τουρκικού στρατού.

Η Ελλάδα οφείλει να καταδικάσει τις παρανομίες του Ισραήλ στα διεθνή χωρικά ύδατα. Ταυτόχρονα, να καταγγέλλει το casus belli της Τουρκίας ως προς τη χρήση του Διεθνούς Δικαίου που δίνει το δικαίωμα επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η Ελλάδα οφείλει να καταγγείλει την υποκρισία της Τουρκίας ως προς τη βία που άσκησε το Ισραήλ στα διεθνή χωρικά ύδατα, όταν με πρόσφατη συμφωνία με την Αλβανία διεκδικεί ανάλογο δικαίωμα για τον εαυτό της στην Αδριατική, ενώ εισέρχεται παράνομα στο ιρακινό έδαφος προκειμένου να σκοτώνει Κούρδους αντάρτες.

Η Ελλάδα οφείλει να καταδικάσει τη βία που χρησιμοποιεί το κράτος του Ισραήλ κάτω από το αίσθημα της ιστορικής του ανασφάλειας, αλλά και να καταδικάσει τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας. Οφείλει, όμως, ταυτόχρονα, να καταγγέλλει τα βασανιστήρια που γίνονται στους τουρκικές φυλακές σε βάρος Κούρδων μαχητών, αλλά και εκπροσώπων άλλων θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων.

Με άλλα λόγια, συνολικά, η κριτική της Ελλάδας προς το Ισραήλ είναι μια δημοκρατική κριτική. Δεν είναι η ίδια με εκείνη της Τουρκίας. Ούτε μία στιγμή δεν πρέπει να ξεχνά η ελληνική εξωτερική πολιτική ότι όλα αυτά που καταγγέλλει η Τουρκία ενάντια στο Ισραήλ τα πράττει η ίδια σε βάρος των πολιτών και γειτόνων της.

Η Ελλάδα καταδικάζει όλα τα εγκλήματα, από όπου κι αν προέρχονται. Όλες τις παραβιάσεις του διεθνούς νόμου, αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από όποια χώρα κι αν εκπορεύονται. Κριτικάρει το Ισραήλ, αλλά δεν συμπορεύεται με την Τουρκία, ούτε έχει πρόθεση να την ξεπλύνει από εγκλήματα και υποκρισίες. Η Ελλάδα διαθέτει αυτοτελή και δίκαιη εξωτερική πολιτική. Έχει αξίες και συμφέροντα. Δεν θα παρασυρθεί στις στρατηγικές έντασης που ακολουθούν Ισραήλ και Τουρκία. Αντίθετα, οφείλει να διαμεσολαβήσει προκειμένου να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή και δίκαιη λύση στο Παλαιστινιακό και το Κυπριακό.


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ