ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΕΥΝΟΕΙ ΤΑ ΑΓΓΛΟ-ΤΟΥΡΚΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Μέσα από πολλαπλές υποχωρήσεις , η πλευρά μας κατέληξε να προτείνει ως λύση την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία , μια λύση που το πραγματικό περιεχόμενο της και τους κινδύνους που αυτή περιέχει , εντέχνως αποκρύπτει από το λαό .Στη λύση , προκειμένου να πεισθούν οι τούρκοι κατακτητές και να την αποδεχτούν ,ο κ. Χριστόφιας πρόσθεσε την εκ περιτροπής προεδρία , τη σταθμισμένη ψήφο , την παραμονή 50.000 εποίκων , την αποδοχή μηχανισμών αντιμετώπισης κρίσεων αναγνωρίζοντας ότι το έκτρωμα που θα επιβληθεί θα παράγει από τα δυσώδη έγκατα του προβλήματα και κρίσεις .
Από την άλλη , οι τούρκοι κατακτητές δεν αποδέχονται αυτή την λύση που εμείς προτείνουμε . Θέλουν πολύ περισσότερα πράγματα και αν κρίνουμε από τις δηλώσεις Έρογλου και Νταβούτογλου , οι τούρκοι θέλουν δύο κράτη και δύο λαούς τα οποία κράτη θα συνάψουν ένα συνεταιρισμό μεταξύ τους .

Η κάθε πλευρά εμμένει στις δικές της θέσεις με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε αδιέξοδο . Η λύση που βλέπει ο κ. Χριστόφιας είναι να μετακινηθεί η τουρκική πλευρά προς τις δικές μας θέσεις ώστε να καταλήξουμε σε λύση το συντομότερο δυνατό .Η Τουρκία βέβαια δεν βιάζεται , παίζει τα διπλωματικά της παιχνίδια και μεθοδεύει μαζί με τους άγγλους , να επιβάλει λύση ευνοϊκότερη για αυτήν , μέσω μιας πολυμερούς διάσκεψης που θα επιβάλει ένα πάρε – δώσε ανάμεσα στις δύο θέσεις .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επείγεται και αυτή για μια λύση του κυπριακού διότι επιθυμεί την ανεμπόδιστη ανάπτυξη και διέλευση των συμφερόντων και επιρροών της δια μέσου της Κύπρου προς την Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική . Μέσα από αυτό το πρίσμα η Ευρώπη θα πάρει θέσεις που ευνοούν άμεσα τα συμφέροντα της και δεν θα εμμείνει σε αόριστες αρχές και ψηφίσματα .Η κυβέρνηση Χριστόφια κάνει ότι δεν κατανοεί τις γεωπολιτικές αναγκαιότητες και μένει προσκολλημένη σε δογματικές αντιλήψεις παρωχημένων εποχών .Προφανώς γιατί συντάσσεται με τα αγγλοσιωνιστικά συμφέροντα και ενεργεί ώστε να μη διαταραχθούν αυτά με κινήσεις και επιλογές που θα έφερναν την Ευρώπη στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου . Για αυτό αρνείται με πείσμα να εντάξει τη Κύπρο στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και γενικά να κάνει κινήσεις γεωπολιτικής σημασίας . Κινήσεις που θα άλλαζαν αιφνιδίως την στατική κατάσταση και θα διάνοιγαν μια άλλη προοπτική .Μερικές από αυτές τις κινήσεις είναι :

§ η ένταξη στο συνεταιρισμό για την ειρήνη

§ το άνοιγμα ζητήματος για μετατροπή των αγγλικών βάσεων σε βάσεις της κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής αντίληψης χωρίς να αποκλείεται η συνεργασία με το ΝΑΤΟ .

§ η αναβάθμιση του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε ένα ενιαίο ελληνικό στρατό.

§ η σύσφιξη σχέσεων με τον γαλλογερμανικό άξονα .

§ η καταγγελία των συνθηκών εγγυήσεων και συμμαχίας .

§ ενάσκηση του δικαιώματος της αυτοθέσμισης του συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας .

§ κλείσιμο των οδοφραγμάτων και διακοπή της οικονομικής ενίσχυσης της κατοχής .

§ επανατοποθέτηση του κυπριακού στη βάση της εισβολής – κατοχής και απελευθέρωσης .

§ πρόταση στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ε.Ε. για λύση Ευρωπαϊκής δημοκρατίας με βάση την αρχή της πλειοψηφίας .

§ διεκδίκηση της παρέμβασης της Ε.Ε. για επέκταση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα της και διακοπή των ενδοτικών συνομιλιών .

Αυτά και άλλα πολλά θα μπορούσαν να γίνουν για να απεγκλωβιστούμε από την προδοσία και τον ενδοτισμό και να εξέλθουμε του αδιεξόδου . Το βέβαιο είναι πως το παρόν πολιτικό κατεστημένο αρνείται να αλλάξει πορεία και μένει προσκολλημένο στη γραμμή της Μακαριακής προδοσίας και του επακολουθήσαντος ενδοτισμού .

Τι πρέπει να κάνουμε μπροστά σε αυτή τη κατάσταση ; Η απάντηση είναι μια : Η πορεία προς την απελευθέρωση προϋποθέτει την κατεδάφιση του κατεστημένου της προδοσίας .Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα είναι η νέα ελληνική εθνικιστική πολιτική δύναμη που τολμά και επιχειρεί αυτό που άλλοι αρνήθηκαν για τόσα χρόνια είτε από φόβο είτε από συμφέρον , την σύγκρουση με την προδοσία και την σφυρηλάτηση της στρατηγικής της απελευθέρωσης .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΔΗΚ