ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

«Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω»


Ενοχλήθηκε η «Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω» Πρωτοπορία από την αφισοκόλληση για το μνημόσυνο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή στο οίκημά της. Δεν μας προκαλεί εντύπωση αν αναλογιστούμε ποιων τις ιδέες εκφράζουν. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ιδρυτής του ΔΗΣΥ, Γλαύκος Κληρίδης, ήταν για χρόνια πολλά το δεξί χέρι του Μακαρίου (μάλιστα προτίμησε να τον υποστηρίξει στις προεδρικές εκλογές ενώ αντίπαλος ήταν ο πατέρας του, Ιωάννης Κληρίδης με την Ενωτική παράταξη).Ας μην ξεχνάμε ακόμα ότι ήταν ο ίδιος ο Κληρίδης που συμβούλευε τους αξιωματικούς του κυπριακού στρατού λέγοντάς τους ότι αν γίνει η Ένωση θα χάσουν τη δουλειά τους. Ας μην ξεχνάμε ακόμα ότι ήταν ο ίδιος ο Γλαύκος Κληρίδης που μια περίπου βδομάδα πριν τον θάνατο του Διγενή δήλωσε στον Φιλελεύθερο ότι προτίθετο να ζητήσει από την κυπριακή βουλή ν’ ανακηρύξει τον Γεώργιο Γρίβα ως δολοφόνο! Ήταν τότε που ο Διγενής έγραφέ ότι ο ανεκδιήγητος Κληρίδης απειλεί να τον ανακηρύξει δολοφόνο αλλά ότι και στην Ελλάδα απείλησαν να τον ανακηρύξουν δολοφόνο (εννοώντας τους κομμουνιστές μετά τα Δεκεμβριανά) και δεν τα κατάφεραν! Γνωρίζουμε ότι οι φίλοι Πρωτοπόροι εκπροσωπούν το κόμμα που επέλεξε αντί «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσει» να υποστηρίξει το σχέδιο Αννάν, με τον πρόεδρο και ιδρυτή του, Γλαύκο Κληρίδη να δηλώνει ότι προτιμά να αποδημήσει εις Κύριον παρά να μην δεχτούμε την ομοσπονδία των Τούρκων, των Άγγλων και των Αμερικανών.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας και ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος παίζουν ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι που θα θυματοποιήσει για άλλη μια φορά το κυπριακό ελληνισμό.
Επιχειρούν να παρουσιάσουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ότι υπάρχει στη Κύπρο, πολιτικώς εκπεφρασμένο μίσος προς τους τουρκοκύπριους. Προς το σκοπό αυτό μεγεθύνουν περιθωριακές απόψεις και υποθάλπουν ακραίες καταστάσεις .
Στόχος αυτής της μεθόδευσης είναι να δικαιολογήσουν το πέρασμα του κατεστημένου της υποχώρησης από την γραμμή της ομοσπονδίας στην γραμμή της συνομοσπονδίας . θέλουν να φορτώσουν την αποτυχία των συνομιλιών σε ένα ανύπαρκτο και πλαστό από τις μυστικές υπηρεσίες , ρατσιστικό και θρησκευτικό μίσος προς τους τουρκοκύπριους.
Δεν αποκλείεται στο κατήφορο προς την κόλαση που ολισθαίνει ο κ. Χριστόφιας και ο αρχιεπίσκοπος , να ζήσουμε καταστάσεις θλιβερές που σημάδεψαν κατά το παρελθόν την πατρίδα μας. Η προβοκάτσια κρατά και πάλιν στα χέρια της το μέλλον της πατρίδος μας.
Προειδοποιούμε τον ελληνισμό , να επαγρυπνεί αυτές τις δύσκολες ώρες , στις επάλξεις. Να μην αφήσει να περάσουν τα σχέδια του σκότους , που θα υπαγορεύσουν στη διεθνή κοινότητα την επιβολή δύο κρατών στη πατρίδα μας.
Αυτοί που δηλώνουν μίσος προς τους τουρκοκύπριους και αποκλείουν την δυνατότητα ειρηνικής συμβίωσης στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής δημοκρατικής λύσης , ευθυγραμμίζονται με την λογική του Νταβούτογλου και γενικά τη διχοτομική πολιτική της Τουρκιάς που πάντοτε υποδαύλιζε το μίσος με προβοκατόρικες ενέργειες , κατά δική τους ομολογία.
Μοναδική αντίσταση σε αυτό το παραλογισμό είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για μια πραγματική Ευρωπαϊκή δημοκρατία στην οποία θα είναι σεβαστά και απαραβίαστα τα δικαιώματα όλων των νομίμων πολιτών της.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ

Αντε λοιπόν του φτιάξαμε και ανδριάντα. Και έτσι βρήκαν οι "Καραμανλικοί" χρόνο να πανηγυρίσουν.Ο "Εθνάρχης" ο "ηγέτης" ο άνθρωπος που μαζί με τον Ανδρέα μετουσιώνουν στα πρόσωπα τους την πολιτική κατάντια της Ελλάδας τον τελευταίο μισό αιώνα.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που λατρεύτηκε απο πολλούς και εξαπάτησε ακόμα περισσότερους.
Ο μέγας πολιτικός και δημοκράτης που η πρώτη του πρωθυπουργία ήταν διορισμένη απο το βασιλιά Παυλο.Μάλλον εκείνα τα χρόνια δεν είχε προλάβει να...ολοκληρωθεί δημοκρατικά.
Αντιθέτως η δημοκρατική του ευαισθησία τον οδήγησε το 1956 με ένα έκτρωμα εκλογικό νόμο υποστηριζόμενος απο το παλάτι...Ενα νόμο που αλλοίωνε την ψήφο του ελληνικού λαού αφού όντας δεύτερο σε ψήφους κόμμα έγινε κυβέρνηση.
Για να ακολουθήσουν οι εκλογές της "βίας και της νοθείας" όπου ψήφιζαν στην κυριολεξία και οι πεθαμένοι.Η "τραβεστι" δημοκρατία που υπηρέτησε ελεγχόμενη πλήρως απο το παλάτι οδήγησε στο απίθανο για πρωθυπουργό.....Που είναι έμμεση παραδοχή του άχρηστου και διακοσμητικού του ρόλου "ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο".
Για να ακολουθήσει η σύγκρουση....(λέμε τώρα) με το παλάτι και τα χαστούκια της Φρειδερίκης για να αρχίσει ένα πήγαινε-έλα στις γνωστές αυτοεξορίες των σουιτών σε ξενοδοχεία των Παρισίων.
Κατά την πρωθυπουργία του μίκρυνε σε σημαντικό βαθμό την ανεργία αφου φρόντισε να εξαναγκάσει τους πεινασμένους Έλληνες σε μαζική μετανάστευση.
Και αφού είχαμε ησυχάσει για 11 χρόνια η πτώση της δικτατορίας τον επαναφέρει ως μεσσία και αναλαμβάνει πρωθυπουργός κυβέρνησης εθνικής ενότητας με την συμφωνία και των υπηρετούντων την δικτατορία που συνέχιζαν να βρίσκονται σε υψηλές θέσεις και στο στρατό αλλά και την αστυνομία.
Σαν εκδούλευση ο Καραμανλής και για να βγάλει την υποχρέωση θα μετατρέψει αργότερα τις ποινές θανάτου σε ισόβια.Παράλληλα θα ασχοληθεί με το αγαπημένο του θέμα την..."δημοκρατία" ενώ θα εγκαταλείψει την Κύπρο στα εγκληματικά σχέδια του Αττίλα που τελικά θα καταλάβει το μεγαλύτερο τμήμα που κατέχει σήμερα.
Κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα αφού οι αδελφοί Κύπριοι θυσιάστηκαν στο βωμό της μεταπολίτευσης των κατοπινών πολιτικών λαμογιών.
Η εισδοχή άνευ όρων στην ΕΟΚ (όπως και η κατοπινή στην ΟΝΕ) ήταν φυσικό και επόμενο καθώς η Ελλάδα για 50 χρόνια και πλέον ήταν δεμένη στο άρμα των ΗΠΑ."Η Ελλάδα ανήκει στην Δύση" ήταν ένα ακόμα απο τα "φιλοσοφικά" ρητά του "εθνάρχη" που άνοιγε το δρόμο στους επόμενους για την πολιτική του ραγιαδισμού.
Τα πολιτικά παιχνίδια που συνήθως γίνονται με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας είχαν αρχίσει και εκμεταλλευόμενος την λαϊκίστικη και τυχοδιωκτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ που δεν επιθυμούσε εκλογές γίνεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Θα μας ταλαιπωρήσει ακόμα 15 χρόνια μέχρι της ηλικίας των 88 ετών που επιτέλους θα αποσυρθεί απο την πολιτική.Και τελικά θα μας αφήσει σε ηλικία 91 ετών πλήρως ημερών για να ακολουθήσει η "αγιοποίηση" του απο τους επιγόνους που βαδίζοντας στα βήματα του ολοκλήρωσαν το έργο του ξεπουλήματος της πατρίδας και δίδαξαν τι θα πει λαϊκισμός και αρπακτή.
Σε αυτή την προχωρημένη ηλικία θα αποφασίσει να πει δημοσίως ότι αρνήθηκε να πει για την Κύπρο...."Πως η Μακεδονία είναι Ελληνική".Ηταν άραγε μια κρίση αυτοκριτικής;
Ενα χρεος;Μια μεταμέλεια ανάλογη των γερόντων που ξαφνικά όταν φτάνουν στο τέλος της ηλικίας τους θυμούνται το Θεό και ξημεροβραδιάζονται στις εκκλησίες;
Κανείς δεν ξέρει.....Είναι όμως αυτό αρκετό ώστε να στηθεί ανδριάντας του συγκεκριμένου ανθρώπου;Ισως.....Ετσι και αλλιώς στην Ελλάδα που ζούμε σήμερα ανδριάντα έχει και η Βουγιουκλάκη στον Καραμανλή δεν θα κάναμε;

ΠΕΡΙ...... ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Τις προηγούμενες μέρες καταδικάσαμε τις...."αβρότητες" μεταξύ του δημοτικού συμβούλου κ.Μιχαλολιάκου και μέρους της σαβούρας συναδέλφων του δημοτικών συμβούλων.
Επίσης αρκετές φορές έχουμε αναρωτηθεί χωρίς να πάρουμε συγκεκριμένη απάντηση για το χρονικό σημείο το οποίο επιλέχθηκε απο μερίδα ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές και δίκαια ή άδικα καταφέρονται καθημερινά εναντίον του.
Εδω είναι φανερό ότι υπάρχει όχι ενα αλλά πολλά προβλήματα.
Καταρχάς ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος δείχνει πως προσπαθεί απο την μια να γίνει "αποδεκτός" απο το σύστημα πράγμα που δεν είναι απολύτως κακό αλλά απο την άλλη προσπαθεί και να διατηρήσει τα ερείσματα του στα...άκρα των "άκρων".
Σε αυτή την προσπάθεια δείχνει πως και οι φραστικές επιθέσεις εναντίον του τον έχουν φέρει σε δύσκολη θέση.Σε θέση που πρέπει ή να διαλέξει στρατόπεδο ή να παραιτηθεί.
Η "σύνθεση" ανομοιογενών αντικειμένων είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη εως απίθανη και παράδειγμα είναι ο ΛΑΟΣ.
Ομως εδω τα πράγματα είναι δυσκολότερα γιατί σε αντίθεση με τον ΛΑΟΣ στην συγκεκριμένη περίπτωση οι χώροι που προσπαθεί να "συνθέσει" είναι όχι μόνο διαφορετικοί αλλά και πολύ μαχητικοί.
Αποτέλεσμα να πέφτει σε "λακκούβες" που ευχαρίστως εκμεταλλεύονται οι "προοδευτικοί".
Ο χαιρετισμός που απεύθυνε στο δημοτικό συμβούλιο και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών δίνοντας ευκαιρία στη "δημοκρατικά" ευαίσθητη θολοκουλτούρα να...ξεσπαθώσει.
Ηταν μια κίνηση αυθόρμητη;Μια κίνηση "σύνθεσης"; Ενα μήνυμα στους διαμαρτυρόμενους-αυτοπροσδιοριζόμενους εθνικιστές;
Οτι και να ήταν.....Ηταν λάθος.
Και εξηγούμαι.
Στην περίπτωση του...αυθορμητισμού ήταν λάθος.Γιατί ένα πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα νεοεκλεγέν που θέλει να συνεχίσει την ανοδική πορεία του πρέπει να βουτά την γλώσσα στο μυαλό πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα "προσβάλει" την μεγάλη πλειοψηφία.Ειδικά όταν αυτή η πλειοψηφία βομβαρδίζεται καθημερινά απο αναρχοκομουνιστικές πληροφορίες.
Η μάχη δίνεται με άλλους όρους και όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού που τον μόνο που θα εντυπωσιάσουν είναι μια ελάχιστη μειοψηφία.
Και αυτό έγινε....Κάποιοι ελάχιστοι το...χάρηκαν.Περισσότεροι τον εξύβρισαν για τον...αρχαιοελληνικό χαιρετισμό του.Και ακόμα περισσότεροι βρήκαν πάτημα να ταυτίσουν για άλλη μια φορά τον Ελληνικό Εθνικισμό με τους εγκληματίες ναζί.
Αντε τώρα να βάλεις στο κεφάλι κάποιων τους οποίους χρειάζεσαι (;) ότι δεν μπορείς σε αυτή την κοινωνία με αυτήν την νοοτροπία που έχει διαποτιστεί για δεκαετίες ότι ο χαιρετισμός λεει είναι...αρχαιοελληνικός.
Δηλαδή αυτό είναι το πρόβλημα;Απο αυτό εξαρτάται η αποδοχή των εθνικιστικών απόψεων;
Απο το αν κάποιοι δεχτούν ή όχι τον χαιρετισμό;
Αρα σαν κίνηση ήταν τελείως λανθασμένη.Δεν προσέφερε τίποτα αντιθέτως έδωσε για μια ακόμα φορά λαβή στα ΜΜΕ να προπαγανδίσουν εναντίον των Ελλήνων εθνικιστών.
Στην πολιτική όπως και στην ζωή πρέπει να βάζεις προτεραιότητες.
Πολύ απλά ο όγκος πληροφοριών που θα πρέπει να περνά στην κοινωνία πρέπει να είναι καταιγιστικός όπως άλλωστε πράττει και η άλλη πλευρά αλλά και με...μέτρο με την έννοια πως πρέπει να διαβλέπεις τι μπορεί να δεχτεί...τι είναι έτοιμη να δεχτεί και κατόπιν να περνάς στην εφαρμογή ή την πράξη.
Η δεύτερη περίπτωση ήταν η ανάγκη "'σύνθεσης".Σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για άτομα με παρόμοιες "ακραίες" θέσεις αλλά για άτομα που είναι είτε συνειδητοποιημένοι Ελληνες εθνικιστές- αγωνιστές και μερίδα νοσταλγών του ναζισμού.Στην περίπτωση των δεύτερων πρόκειται για το αντίστοιχο των αναρχοκομμουνιστών κουκουλοφόρων που θέλοντας απλά να διαφέρουν υιοθετούν μια εγκληματική ιδεολογία και το μόνο που κάνουν σε τελική ανάλυση με την γραφικότητα και την βλακεία τους είναι να σπιλώνουν τον Εθνικιστικό χώρο.
Είναι οι ίδιοι που καταγγέλλουν την παγκόσμια διακυβέρνηση και τα κομμουνιστικά ολοκληρωτικά καθεστώτα ενω την ίδια στιγμή δοξάζουν ένα καθεστώς που στην Ελλάδα άφησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς στην πλειονότητα απο την πείνα και εκτελεσθέντες.
Είναι οι ίδιοι που μιλούν για Αριες φυλές εν έτη 2011 ενω θα μπορούσαν απλά να εμφυσήσουν στην κοινωνία την αγάπη και τον θαυμασμό για τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία.
Με λίγα λόγια υπάρχουν δυστυχώς Εθνικιστές και "εθνικιστές".
Είναι ως συνήθως οι ανόητοι που περιμένουν τον "πολέμαρχο του Θεού" με μόνο....29 ευρώ να σώσει την Ελλάδα.
Και οι δυο αναμφίβολα αγαπούν την πατρίδα όμως οι δεύτεροι σε τελική ανάλυση με τις πράξεις και τα λόγια τους δημιουργούν περισσότερο "κακό" παρά καλό στην προσπάθεια οι ιδέες να γίνουν ευρέως αποδεκτές.
Τώρα τρίτη περίπτωση και το υποτιθέμενο "μήνυμα".Είναι φανερό πως ο Μιχαλολιάκος αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να κόψει κάποιους δεσμούς με τους νοσταλγούς των Ες Ες....Και αυτό αν θέλει να συνεχίσει να είναι εναλλακτική πρόταση και να μην επιστρέψει στο 0.01% και να αναλύει τον....Γκέμπελς μεταξύ συγγενών και φίλων.
Ξερω ότι με αυτά θα στεναχωρήσω κάποιους αλλά δεν γίνεται αλλιώς.Η κοινωνία που θέλουμε να αλλάξουμε καλώς ή κακώς έχει κανόνες.Η εφαρμογή μιας πραγματικής δημοκρατίας που θα στηρίζεται στο Εθνος πρέπει να είναι ο στόχος.Αν θέλουμε επιτέλους το εθνικιστικό-πατριωτικό κίνημα να αρχίσει να έχει ερείσματα σε αυτήν την κοινωνία πρέπει να παίξουμε τουλάχιστον προς το παρόν με αυτούς τους κανόνες.Οσο για τους λάτρεις του παρελθόντος αν σώνει και καλά πρέπει να "αντιγράφουν" κάποιον.....Δόξα το Θεο η πατρίδα μας έχει πολλά παραδείγματα και δεν είναι ανάγκη να προστρέχουν....αλλού.

Αλβανοί εξτρεμιστές ζητούν ελληνικά εδάφη!

Ευρώπη προς Αλβανία: “Κόψτε τις αλυτρωτικές κορώνες για να μπείτε στην Ε.Ε”.

Πολύ έντονα θα πρέπει να προβληματίσει την Ελληνική Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα η προκλητική προκήρυξη του πρωτοεμφανιζόμενου «Απελευθερωτικού Στρατού των κατεχομένων εδαφών της Αλβανίας» (ACTOSH). Κι αυτό, γιατί ίσως να πρόκειται για μια νέα τρομοκρατική οργάνωση, που απειλεί, ότι θα χτυπήσει Βαλκανικούς στόχους, ανάμεσα στους οποίους Κόνιτσα (!) και Θεσπρωτία, για να προσαρτήσει τα εδάφη που, όπως αναφέρει, ανήκουν στην Αλβανία!

Στην προκήρυξή της, που στάλθηκε στο «Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας», αναφέρει, ότι διαθέτει «έναν ολόκληρο στρατό και μεγάλο οπλοστάσιο»! Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, διεθνείς Αρχές, όπως η Europol έχουν ξεκινήσει για το θέμα ενδελεχείς έρευνες.
Για τη χώρα μας, η ACTOSH αναφέρει, ότι η Τσαμουριά, η Καστοριά, η Κόνιτσα και η Φλώρινα δεν είναι ελληνικές (!) και έτσι πρέπει να περάσουν στα χέρια τους με κάθε τρόπο. «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Σλάβο-Έλληνες και τη παλιά Ευρώπη ότι οι συναλλαγές στην πλάτη των Αλβανών έχουν πια τελειώσει» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ!..
Εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός, ότι η Αλβανική Κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα, ενώ πηγές σημειώνουν, ότι και μόνο το γεγονός της μετάδοσης της προκήρυξης από το «Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων», είναι ένα δείγμα, ότι όλα αυτά γίνονται υπό την ανοχή της Κυβέρνησης Μπερίσα. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι ο ίδιος ο Αλβανός Πρωθυπουργός έχει περάσει... εξ απαλών ονύχων τις συνεχείς προκλήσεις των Τσάμηδων προς την Ελλάδα, κάτι που ενισχύει τον προβληματισμό των Αρχών, ιδιαίτερα στη χώρα μας.

ΛΕΠΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ...
Πολλοί είναι εκείνοι που λένε, πως πρέπει άμεσα να δράσει η Ελληνική πλευρά, για να διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται. Εξάλλου, στην προκήρυξη αναφέρεται ρητά, ότι περιοχές της χώρας μας απειλούνται με τρομοκρατικό χτύπημα! «Πρόκειται για ένα πρόβλημα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και διεθνή συνεργασία. Η αδιάλλακτη στάση δεν κάνει κάλο σε κανέναν» λένε αναλυτές.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ UCK;
Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν τη νέα αυτή τρομοκρατική οργάνωση με τον UCK. Και αυτό γιατί ο τρόπος δράσης και τα λόγια στην ανακοίνωσή της θύμισαν την συγκεκριμένη.
Το μόνο στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές είναι το όνομα του επικεφαλής της οργάνωσης. Πρόκειται για έναν Κοσοβάρο ονόματι Κουστρίμ Μτρόβιτσα, που θεωρείται ιδιαίτερα… σκληρός.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 
Ο τίτλος της προκήρυξης που στάλθηκε στο «Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας» (ΝΟΑ) είναι: «Το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι κυρίαρχο» και μεταξύ άλλων εκφράζει τη βεβαιότητα, ότι η Αλβανία θα πάρει πίσω τα εδάφη που της ανήκουν με κάθε τρόπο. «Ένας νέος στρατός θα απελευθερώσει όλα τα αλβανικά εδάφη που είναι υπό σέρβικη, σλαβομακεδονική, ελληνική και μαυροβούνια κατοχή», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη.
«Όλη η ανακοίνωση αποπνέει σιγουριά και δηλώνει την ύπαρξη ενός καλά οργανωμένου στρατού» σημειώνουν πηγές.
Η ΕΥΡΩΠΗ
“Η Επιτροπή δεν θα προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ, εάν δεν αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά από τις Αρχές της χώρας φαινόμενα έξαρσης εξτρεμισμού”, δήλωσε σε απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος, κ. Stefan Füle.
Ο Επίτροπος δεσμεύτηκε να συμπεριλάβει το θέμα των συνεχιζόμενων εκδηλώσεων εξτρεμισμού στην Αλβανία στις 12 προτεραιότητες-κλειδιά, που θα αποτελέσουν και τις προϋποθέσεις για έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.
“Από την απάντηση του κ. Füle προκύπτει ξεκάθαρα ότι τα φαινόμενα ενός αναδυόμενου αλβανικού εξτρεμισμού προκαλούν σοβαρές ανησυχίες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να επιβραδυνθεί ο ρυθμός προόδου της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας”, σχολίασε σχετικά ο κ. Κουμουτσάκος.
Επιπλέον, ο κ. Füle, αναφερόμενος στη δολοφονία του Αλβανού πολίτη ελληνικής καταγωγής στη Χιμάρα τον περασμένο Αύγουστο, δήλωσε ότι η Κομισιόν παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες που ακολουθούν οι αλβανικές Αρχές. Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της αυστηρής τήρησης της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδίως των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, λέγοντας ότι όλες οι υπό ένταξη χώρες οφείλουν να εκπληρώνουν τα κριτήρια που θέτει η ΕΕ.
Για το ζήτημα αυτό, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Το παρατεταμένο κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας στην Αλβανία, ευνοεί την ποιοτική και ποσοτική έξαρση φαινομένων φανατικού εξτρεμισμού, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στην κοινωνία και ειδικότερα μεταξύ της νεολαίας. Η δολοφονία μέλους της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Χιμάρα το περασμένο καλοκαίρι, ο βανδαλισμός με το κάψιμο στεφάνων που κατατέθηκαν ως φόρος τιμής στο κοιμητήριο της Μπομπόστιτσας, οι επαναλαμβανόμενες και ακραίες σε διατυπώσεις επιθέσεις μέρους του “mainstream” αλβανικού τύπου κατά του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου, είναι μερικές μόνον αλλά και σοβαρές ενδείξεις ενός αναδυόμενου φανατικού εξτρεμισμού. Αυτή η κατάσταση προβληματίζει όχι μόνο εμένα αλλά και πολλούς στην ΕΕ. Ιδιαίτερα, μάλιστα, εν όψει της σχεδιαζόμενης για τον προσεχή Απρίλιο απογραφής στην Αλβανία. Πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικά κρίσιμο για την παρουσία και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε στενά και με μεγάλη προσοχή. Ελπίζω να είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης”.

Πηγές: Πρωινός λόγος, nenanews.eu
ΠΗΓΗ

Μια Ελλάδα χωρίς Ελληνικότητα ζητά ο Μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος. Γράφει ο Χρήστος Μαγγούτας .Toronto Canada


Είχατε ακούσει για Όμηρο, Ησίοδο, Πλάτωνα, Σοφοκλή, Αριστοτέλη, Σωκράτη, Περικλή, Θουκυδίδη, Δημοσθένη, Αλέξανδρο και εκατοντάδες άλλους που έκαναν την Ελλάδα το λίκνο του Πολιτισμού και μας θαυμάζουν σ’ όλο τον κόσμο;
Ξεχάστε τους. Όλους του θάβει ο Μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος σε επιστολή του που θα αναγνωστεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 στις εκκλησίες και που βασικό σκοπό έχει να θάψει την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο, και τις αδελφές Κοινότητες Μόντρεαλ και Λόντον, που του μπαίνουν στο μάτι γιατί αποτελούν τους μόνους τρεις ανεξάρτητους οργανισμούς στη Βόρεια Αμερική, με διοικητικά συμβούλια εκλεγμένα από τον ελληνισμό, (συχνά με λάθη στις επιλογές αλλά πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες) και όχι διορισμένα από τον Μητροπολίτη. Και με πολιτιστικά προγράμματα που παρουσιάζουν όλο το φάσμα του ελληνικού πολιτισμού και όχι μόνο εκδηλώσεις θρησκευτικού περιεχομένου.

Γράφει λοιπόν ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος ως να προβλέπει το τέλος του κόσμου:

«Το πείραμα να κρατήσουμε τους Έλληνες, Έλληνες εκτός Ελλάδας, προσφέροντας ξερή γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής κουλτούρας, της ελληνικής ιστορίας, απέτυχε. Όσο κι αν μερικοί δε θέλουν να το παραδεχτούν, στο εξωτερικό δεν θα μείνει τίποτε άλλο από την Ελληνορθόδοξη Πίστη, την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές; Θέλουμε να πατούμε επί στερεού εδάφους πάνω στη γη; Τότε πρέπει η Ελληνική μας Παιδεία να είναι Ελληνορθόδοξη Παιδεία και να διαπλάθει σωστούς χαρακτήρες. Αν αυτό δεν κάνουμε, τότε περπατάμε στα σύννεφα. Τίποτε δεν γίνεται με λόγια. Χρειάζεται πράξη. Χρειάζεται δουλειά. Χρειάζονται θυσίες.... Να γίνουμε μεγαλύτεροι εθελοντές. Να προσφέρουμε εργασία, χρόνο και χρήμα
Κοντολογής «τσακίστε τις κοινότητες που μιλούν για ελληνικό πολιτισμό, κλείστε τα αιρετικά σχολεία τους που μιλούν για ελληνισμό και ελληνική παράδοση, για τους σοφούς προγόνους της αρχαίας Ελλάδας, μόνο οι Τρεις Παμμέγιστοι Φωστήρες μετρούν, οι αρχαίοι πρέπει να καούν στο πυρ της κολάσεως». Τίποτα παράξενο. Έτσι έλεγαν και οι Τρεις Ιεράρχες (που κανένας στο εξωτερικό δεν τους ξέρει), οι υποτιθέμενοι προστάτες τωνελληνικών γραμμάτων και τεχνών, που τους λατρεύει ο Ιεράρχης του Τορόντο: 
1.Ιωάννης ο Χρυσόστομοςήταν ο πρωτεργάτης της καταστροφής ενός από τα 7 θαύματατου κόσμου, του Μαυσωλείου της Εφέσου (John Freely, Classical Turkey, Penguin, London, 1990 και New World Encyclopaedia: “Its ultimate destruction occurred at the hands of a Christian mob led by St. John Chrysostom, then archbishop of Ephesus, in 401 C.E. Its marble stones were used in construction of other buildings, and some of the columns in Hagia Sophia originally belonged to the temple of Artemis)

2. Βασίλειος ο Μέγας: «Οι Έλληνες φιλόσοφοι είναι άθλιοι, βδελύγματα, μιάσματα». 
3. Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός: «Σου παρέδωσα τα πάντα, την Ελλάδα μου, τη νιότη, το σώμα μου και ό,τι άλλο είχα Χριστέ μου» [Constantine ATrypanisGreek Verse, PelicanLondon, 1971.

Εμείς, οι κάτοικοι του Τορόντο, του Μόντρεαλ και του Λόντον Οντάριο, οι μοναδικές τρεις ελεύθερες κοινότητες στη Βόρεια Αμερική, που για 100 χρόνια πιστεύουμε στη δημοκρατία, στις ελεύθερες εκλογές του Διοικητικού Συμβουλίου μας, που έχουμε τις εκκλησίες μας, αλλά ως τμήμα της παράδοσής μας, και δεν απεμπολούμε την 4000-χρονη Ελλάδα και στον πολιτισμό της, που λέμε όχι στο μεσαιωνικό σκοταδισμό σου ξανατονίζουμε:

«Παπά, εμείς δεν παραδινόμαστε. Η Ελλάδα μας υπήρχε και προς Χριστού και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Θες να μας την κοντύνεις στα μέτρα σου; Ξόδεψες όλη τη ζωή σου να προσπαθείς πώς θα μας υποδουλώσεις, ακόμα δεν κατάλαβες τι εστί Ελλάδα για μας;» 
Η δικιά μας Ελλάδα είναι ο ιδεατός κόσμος της μεγαλύτερης παγκόσμιας πολιτιστικής υπερδύναμης που από αιώνες αναγνωρίζεται ότι είναι πάνω από ηπείρους και πέρα από χρόνο. Κι αυτή η Ελλάδα δε σβήνει, ούτε παραμορφώνεται, αλλά ζει στην καρδιά της ανθρωπότητας. Εμείς ως μετανάστες, σ’ αυτήν την Ελλάδα ανήκουμε και θα την προστατεύουμε μέχρι εσχάτων.

Χρήστος Μαγγούτας


Toronto Canada