ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Καλως ήρθατε στη χώρα όπου ακόμη και οι αναρχικοί είναι κρατιστές!


Αν και δεν συμφωνούμε ιδεολογικά και πολιτικά με το ιστολόγιο ''μπλέ μήλο'', εντοπίσαμε ένα ενδιαφέρον άρθρο, αναφορικά με τις αντιδράσεις των αναρχικών και το ιδεολογικό τους πλαίσιο. Διαβάστε λοιπόν.




Στο χθεσινό της φύλλο, η "Washington Post" δημοσιεύει ένα άρθρο για τους Έλληνες αναρχικούς . Αλλά τί σόι αναρχικοί είναι αυτοί που θρηνούν για τη μείωση του κράτους, αναρωτιέται ο David Boaz του "Cato Institute";

Οι αναρχικές ομάδες, τόσο στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αντιδρούν στις (πραγματικές ή υποτιθέμενες) περικοπές των κρατικών δαπανών στις οποιές προχωρούν οι κυβέρνησεις για να αντιμετωπίσουν το ολοένα και πιο απειλητικό δημόσιο χρέος. Δηλαδή, όπως παρατηρεί ο Boaz, οι Έλληνες αναρχικοί καίνε την Αθήνα επειδή το κράτος μειώνει το μέγεθος και την εξουσία του! Αυτό το παράδοξο επισήμανε πέρυσι και ο αμερικάνος δημοσιογράφος George Will : "...στους δρόμους της Αθήνας... έχουν ξεχυθεί αυτoί που τα ΜΜΕ περιέγραψαν σαν "αντικυβερνητικά πλήθη". "Αντικυβερνητικά πλήθη" που όμως αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από κυβερνητικούς υπαλλήλους εξαγριωμένους επειδή απειλούνται τα κεκτημένα τους!"

Tην προσοχή του Boaz τραβούν και οι δηλώσεις των αυτοπακολούμενων "αναρχικών", όπως αυτές φιλοξενούνται στο άρθρο της "Washington Post". "Μας τα παίρνουν όλα", λέει ο 19χρονος φοιτητής Νομικής Νικόλας Γανιάρης, ο οποίος αν και αναρχικός φαίνεται να ανησυχεί λιγότερο για το μέλλον της ελευθερίας και περισσότερο για την κρατική συνταξη που θα πάρει στα γεράματά του! "Τί θα συμβεί όταν τελειώσω τη σχολή; Θα καταλήξω να βγάζω φωτοτυπίες ; Θα χρειαστεί να δουλεύω μέχρι τα 70 για να συνταξιοδοτηθώ ; Θα πάρω σύνταξη μόνο λίγες εκατοντάδες ευρώ; Τί μέλλον θα έχω; ", είναι η κραυγή αγωνίας του Έλληνα αναρχικού που σίγουρα θα κάνει τα κόκκαλα του Προυντόν να τρίζουν. Ο 20χρονος Νίκος Γαλανός , πάλι, αποφάσισε να συμμετάσχει στο αναρχικό κίνημα επειδή οργίστηκε που η μητέρα του έχασε τη δουλειά της στο ...Δημόσιο και επειδή ο μισθός του πατέρα του, που είναι κι αυτός δημόσιος υπάλληλος, μειώθηκε κατά 15%. "Δεν υποστηρίζω τη βία για τη βία, αλλά η βία είναι η απάντηση στη βία που η κυβέρνηση ασκεί εναντια στην κοινωνία", λέει ο Γαλανός, για τον οποίον, προφανώς, η πεμπτουσία του αναρχισμού βρίσκεται στους διορισμούς στο Δημόσιο. Περίεργοι αναρχικοί, αλήθεια!

Και καταλήγει ο David Boaz : "Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση ασκεί βία εναντίον της κοινωνίας εδώ και δεκαετίες, φορολογώντας τους πολίτες, επιβάλλοντας πληθώρα νόμων στις επιχειρήσεις και ξοδεύοντας χρήματα που δεν έχει. Δεν είναι να απορείς που η ανεργία των νέων βρίσκεται στο 35%...Οι πραγματικοί αναρχικοί , είτε αναρχοκαπιταλιστές είτε υποστηρικτές της"αμοιβαιότητας", θα είχαν να πουν κάποια χρήσιμα πράγματα στους Έλληνες για το τωρινό τους κατάντημα. Αλλα αυτοί οι δυσαρεστημένοι νεαροί , που αρνούνται το τέλος ενός κοινωνικού κράτους που δεν μπορεί να διατηρηθεί , δεν είναι αναρχικοί με καμιά σοβαρή έννοια του όρου. Είναι απλά θυμωμένα παιδιά που δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Αλλά η πραγματικότητα έχει τον τρόπο της να επιβάλλεται, είτε είσαι έτοιμος να την αντιμετωπίσεις είτε όχι.".

Τελικά, στη χώρα όπου ο κρατισμός είναι η μόνη ιδεολογία που ενώνει όλους τους πολιτικούς χώρους, ίσως ήρθε ο καιρός ,εκτός από πραγματικούς φιλελεύθερους, συντηρητικούς και αριστερούς, να αποκτήσουμε και σωστούς αναρχικούς!

ΠΗΓΗ

ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Παράδοση ισραηλινών ατρακτιδίων LOROP στη Τουρκική Πολεμική Αεροπορία;

Η προμήθεια ισραηλινών ατρακτιδίων φωτοαναγνώρισης (Long Range Oblique Photography/LOROP) από τη Τουρκική Πολεμική Αεροπορία επανέρχεται στην επικαιρότητα αφού σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα ισραηλινού αμυντικού περιοδικού και ενώ ο Έλληνας Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ, το Τελ Αβίβ αποφασίζει “παρά το κίνδυνο διαρροής της τεχνολογίας και τη κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών” να ολοκληρώσει τη παράδοση των ατρακτιδίων μέχρι το 2012! Η Τουρκία υπέγραψε το 1999 σύμβαση ύψους $35.1 εκατ. για την προμήθεια τριών ή τεσσάρων ατρακτιδίων ηλεκτροοπτικής/υπέρυθρης αναγνώρισης Condor από την ισραηλινή εταιρεία Elbit με σκοπό τον εξοπλισμό των αναβαθμισμένων μαχητικών F-4E/2020. To Condor αξιοποιεί κάμερα υψηλής ανάλυσης της El-Op που χρησιμοποιείται από τους ισραηλινούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους Ofeq και είναι πιστοποιημένο για μεταφορά από μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4 με διαστάσεις κεντρικής δεξαμενής καυσίμου των 300gal. Η σύμβαση προέβλεπε ολοκλήρωση των παραδόσεων στη ΤΗΚ το 2003, με τη τουρκική πλευρά να ζητά από την Elbit τεχνικές τροποποιήσεις ώστε να καταστεί δυνατή η μετάδοση σε πραγματικό χρόνο των φωτογραφιών σε επίγειους σταθμούς ανάλυσης. Κατά τη διάρκεια δοκιμών τα ισραηλινά συστήματα δεν ανταποκρίθηκαν στις τουρκικές απαιτήσεις καθώς παρουσιάστηκαν προβλήματα στη μεταφορά δεδομένων (data link) και στην ανάλυση του όγκου δεδομένων από τους επίγειους σταθμούς με αποτέλεσμα να γίνει γνωστή στις αρχές του 2006 η ακύρωση του προγράμματος και η επιστροφή των ατρακτιδίων στο Ισραήλ. Παρ΄όλα αυτά αδιευκρίνιστος παραμένει ο τύπος ατρακτιδίου που έφερε το τουρκικό αεροσκάφος RF-4E της 113 Μοίρας κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Σμηναγός Κων/νος Ηλιάκης στις 23 Μαΐου 2006.
Tο θέμα των Condor συζητήθηκε έκτοτε σε ανώτατο επίπεδο και το Δεκέμβριο του 2008 έγινε γνωστή η ανάθεση στις ισραηλινές Elop και ELTA συμβάσεων ύψους $87 εκατ. και $54 εκατ. αντίστοιχα για την προμήθεια αερομεταφερόμενων συστημάτων συλλογής πληροφοριών απεικόνισης (IMINT) και συγκεκριμένα τεσσάρων ατρακτιδίων EO/IR Condor 2 και δύο ατρακτιδίων Ραντάρ Συνθετικού Διαφράγματος (SAR) EL/M-2060P, με κύριο ανάδοχο του προγράμματος την Aselsan. H σύμβαση προέβλεπε παράδοση σε διάστημα τεσσάρων ετών και όπως όλα δείχνουν η τουρκο-ισραηλινή αμυντική συνεργασία εξακολουθεί να υφίσταται.

Strategy Report

ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ Μ..ΝΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΡΑΒΙ

Μια καμαριέρα «σέρνει» σε χάος Ευρώπη - Αμερική... 

Επιβεβαίωση της Θεωρίας του Χάους ή διεθνής οικονομικοπολιτική συνωμοσία; Το σίγουρο είναι πως η «ροζ» αμερικανική περιπέτεια του 62χρονου διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν αναστάτωσε την παγκόσμια οικονομία και αναδιάταξε εν μία νυκτί την πολιτική σκακιέρα στη Γαλλία.

του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ακόμη κι αν ο Στρος Καν δεν καταδικαστεί σε... 20 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα βιασμού και άλλα 3 για παράνομη κατακράτηση, όπως προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία βάσει των κατηγοριών που του απαγγέλθηκαν, η καριέρα του στο ΔΝΤ τερματίστηκε απότομα και οι προεδρικές του φιλοδοξίες εξατμίστηκαν εν μία νυκτί. (Παρά την αμέριστη συμπαράσταση της συζύγου του Ανί Σινκλέρ και τη διάρρηξη ιματίων συνεργατών του ότι έπεσε θύμα διεθνούς σκευωρίας).
Σύμφωνα με την κατάθεση της 32χρονης παθούσας καμαριέρας, όλα ξεκίνησαν στη 1 μ.μ. του Σαββάτου, όταν μπήκε στο δωμάτιο 2086 του ξενοδοχείου «Σοφιτέλ» για να το καθαρίσει. Της είχαν πει ότι η πολυτελής σουίτα (αξίας 3.000 δολαρίων τη βραδιά) είναι άδεια. Μέσα όμως βρισκόταν ο διευθυντής του ΔΝΤ με... άγριες διαθέσεις. Την υποδέχθηκε γυμνός και προσπάθησε να τη ρίξει στο κρεβάτι, αφού προηγουμένως κλείδωσε την πόρτα. Η κοπέλα τόνισε ότι αντιστάθηκε, αλλά ο Στρος Καν την έσυρε στο μπάνιο, αναγκάζοντάς την να προβεί σε στοματικό έρωτα. Οταν προσπάθησε να τη γδύσει εντελώς, εκείνη ξέφυγε και ειδοποίησε τους προϊσταμένους της.


Πράγματι, η διεύθυνση του «Σοφιτέλ» ειδοποίησε την άμεσο δράση (911), αλλά ο δράστης είχε εγκαταλείψει σαν κυνηγημένος τον τόπο του εγκλήματος. Ο Στρος Καν είχε αφήσει ακόμη και το κινητό του στο δωμάτιο, μαζί με άλλα προσωπικά αντικείμενα. Τον συνέλαβαν τα ξημερώματα της Κυριακής αστυνομικοί με πολιτικά μέσα στο αεροπλάνο της Air France, που δεν είχε ακόμη προλάβει να απογειωθεί από το αεροδρόμιο JFK, προκαλώντας καθυστέρηση που αναστάτωσε τους υπόλοιπους επιβάτες.

Ο Στρος Καν οδηγήθηκε στο κελί του αστυνομικού τμήματος του Ανατολικού Χάρλεμ, ενώ το θύμα του διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ρούζβελτ του Μανχάταν. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έφερε ελαφρά τραύματα που ενισχύουν την ιστορία της.
Ως αργά χθες ο πρόεδρος του ΔΝΤ έδινε μάχη στο δικαστήριο για να αποφύγει την παράταση της κράτησής του, όπως ζήτησε ο Αμερικανός εισαγγελέας. Παρότι ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ο δημόσιος κατήγορος τόνισε πως βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου γενετικό υλικό που ενισχύει τους ισχυρισμούς του θύματος. Στην καλύτερη περίπτωση ο Στρος Καν θα αφηνόταν ελεύθερος με υψηλή εγγύηση, υποχρέωση να μην εγκαταλείψει τις ΗΠΑ και φορώντας το γνωστό... βραχιόλι εντοπισμού των εγκληματιών στον καρπό. Ο απόλυτος εξευτελισμός για έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη.
Ο Γάλλος πρόξενος στη Νέα Υόρκη συνάντησε τον Στρος Καν στο κελί του, ενώ για αρκετές ώρες παιζόταν ένα θρίλερ για το αν διεθέτει ή όχι διπλωματική ασυλία. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ήταν κατηγορηματικά αρνητική, ενώ η γαλλική κυβέρνηση απέφυγε να πάρει θέση, τονίζοντας ότι θα εξετάσει το ζήτημα. Αργότερα έγινε γνωστό από την πλευρά του ΔΝΤ πως ο επικεφαλής του δεν καλύπτεται από ασυλία επειδή δεν είχε κυρωθεί μια σχετική διεθνής σύμβαση.

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, η γαλλική ιστοσελίδα Atlantico μετέδωσε αργά χθες ότι «είναι ζήτημα ωρών» η παραίτηση του Στρος Καν από το τιμόνι του ΔΝΤ, προκειμένου να διευκολύνει τον οργανισμό και να αποκαταστήσει τη φήμη του. Κάτι ανάλογο είχε πράξει το 1999 παραιτούμενος από υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ζοσπέν, όταν είχε κατηγορηθεί για σκάνδαλο δωροδοκίας. Με την κίνηση εκείνη είχε σώσει την κυβέρνηση και την πολιτική του καριέρα. Τώρα βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΑΣ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ


Ο τούρκος κατακτητής της Κύπρου βρυχάται και απειλεί πως αν η κυπριακή δημοκρατία δοκιμάσει να εξορύξει το φυσικό αέριο που βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της , θα είναι αιτία πολέμου. Με λίγα λόγια θα ξεκινήσει ο τουρκικός στρατός να προελαύνει , να βιάζει ανήλικα , γέροντες , γριές , γυναίκες , παιδιά , να δολοφονεί και να ρίπτει σε κοινούς τάφους , να σπέρνει παντού το τουρκικό πολιτισμό.
Η δήλωση αυτή του τούρκου κατακτητή είναι ξεκάθαρη. Οι τούρκοι θέλουν τον έλεγχο πάνω σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το ερώτημα είναι που στηρίζουν αυτή την απαίτηση; Στο γεγονός της ισχύος που διαθέτουν ως κατακτητές ή και στη δική μας υποχωρητικότητα που μετατρέπεται σε αυξάνουσα ιταμότητα και προκλητικότητα από μέρους της Τουρκίας;
Το βάθος της αποτυχίας των συνομιλιών με τους κατακτητές και των υποχωρήσεων που έγιναν μέχρι σήμερα, δεν έχει ακόμα προσμετρηθεί.
Ας σημειωθεί πως αυτή η υποχώρηση δεν γίνεται μόνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά και στο πεδίο της άμυνας μας , το στρατιωτικό και το ψυχολογικό. Τη διάλυση του στρατού ακολουθεί μια διαρκώς αυξανόμενη ραγιαδίστικη συμπεριφορά.
Σε αυτό το κατήφορο , ένα άλλο επικίνδυνο σενάριο κάνει την εμφάνιση του: η λεγόμενη συμμαχία με το Ισραήλ. Στην ουσία θα πρόκειται περί υπαγωγής και πλήρους εξάρτησης της άμυνας και της ασφάλειας της Κύπρου από το Ισραήλ. Τούτο θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου. Θα επιτρέψει την σε βάθος χρόνου εποικιστική επέκταση του Ισραήλ στη Κύπρο, αφού πρώτα μεταφερθεί το μέτωπο Ισραήλ- Παλαιστίνης και στη δική μας πατρίδα.
Η θέση η δική μας είναι, πως η μοναδική δύναμη που θα σταθεί στο πλευρό του κυπριακού ελληνισμού είναι η Ελλάδα , είναι ο ενιαίος ελληνικός στρατός που θα ατσαλώσει το μέτωπο Θράκης – Αιγαίου – Κύπρου και θα αποτρέψει τη πραγμάτωση των σχεδίων των τούρκων, των Εβραίων και των προσκυνημένων εθνομηδενιστών ολόκληρου του πολιτικού κατεστημένου( δεξιών-κεντρώων, αριστερών).
Η πορεία της υποχώρησης θα φέρει νέα και φοβερότερα δεινά. Η στρατηγική της απελευθέρωσης προβάλλει ως η ορθότερη εθνική επιλογή.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ