ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ Μ..ΝΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΡΑΒΙ

Print

Μια καμαριέρα «σέρνει» σε χάος Ευρώπη - Αμερική... 

Επιβεβαίωση της Θεωρίας του Χάους ή διεθνής οικονομικοπολιτική συνωμοσία; Το σίγουρο είναι πως η «ροζ» αμερικανική περιπέτεια του 62χρονου διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν αναστάτωσε την παγκόσμια οικονομία και αναδιάταξε εν μία νυκτί την πολιτική σκακιέρα στη Γαλλία.

του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ακόμη κι αν ο Στρος Καν δεν καταδικαστεί σε... 20 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα βιασμού και άλλα 3 για παράνομη κατακράτηση, όπως προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία βάσει των κατηγοριών που του απαγγέλθηκαν, η καριέρα του στο ΔΝΤ τερματίστηκε απότομα και οι προεδρικές του φιλοδοξίες εξατμίστηκαν εν μία νυκτί. (Παρά την αμέριστη συμπαράσταση της συζύγου του Ανί Σινκλέρ και τη διάρρηξη ιματίων συνεργατών του ότι έπεσε θύμα διεθνούς σκευωρίας).
Σύμφωνα με την κατάθεση της 32χρονης παθούσας καμαριέρας, όλα ξεκίνησαν στη 1 μ.μ. του Σαββάτου, όταν μπήκε στο δωμάτιο 2086 του ξενοδοχείου «Σοφιτέλ» για να το καθαρίσει. Της είχαν πει ότι η πολυτελής σουίτα (αξίας 3.000 δολαρίων τη βραδιά) είναι άδεια. Μέσα όμως βρισκόταν ο διευθυντής του ΔΝΤ με... άγριες διαθέσεις. Την υποδέχθηκε γυμνός και προσπάθησε να τη ρίξει στο κρεβάτι, αφού προηγουμένως κλείδωσε την πόρτα. Η κοπέλα τόνισε ότι αντιστάθηκε, αλλά ο Στρος Καν την έσυρε στο μπάνιο, αναγκάζοντάς την να προβεί σε στοματικό έρωτα. Οταν προσπάθησε να τη γδύσει εντελώς, εκείνη ξέφυγε και ειδοποίησε τους προϊσταμένους της.


Πράγματι, η διεύθυνση του «Σοφιτέλ» ειδοποίησε την άμεσο δράση (911), αλλά ο δράστης είχε εγκαταλείψει σαν κυνηγημένος τον τόπο του εγκλήματος. Ο Στρος Καν είχε αφήσει ακόμη και το κινητό του στο δωμάτιο, μαζί με άλλα προσωπικά αντικείμενα. Τον συνέλαβαν τα ξημερώματα της Κυριακής αστυνομικοί με πολιτικά μέσα στο αεροπλάνο της Air France, που δεν είχε ακόμη προλάβει να απογειωθεί από το αεροδρόμιο JFK, προκαλώντας καθυστέρηση που αναστάτωσε τους υπόλοιπους επιβάτες.

Ο Στρος Καν οδηγήθηκε στο κελί του αστυνομικού τμήματος του Ανατολικού Χάρλεμ, ενώ το θύμα του διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ρούζβελτ του Μανχάταν. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έφερε ελαφρά τραύματα που ενισχύουν την ιστορία της.
Ως αργά χθες ο πρόεδρος του ΔΝΤ έδινε μάχη στο δικαστήριο για να αποφύγει την παράταση της κράτησής του, όπως ζήτησε ο Αμερικανός εισαγγελέας. Παρότι ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ο δημόσιος κατήγορος τόνισε πως βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου γενετικό υλικό που ενισχύει τους ισχυρισμούς του θύματος. Στην καλύτερη περίπτωση ο Στρος Καν θα αφηνόταν ελεύθερος με υψηλή εγγύηση, υποχρέωση να μην εγκαταλείψει τις ΗΠΑ και φορώντας το γνωστό... βραχιόλι εντοπισμού των εγκληματιών στον καρπό. Ο απόλυτος εξευτελισμός για έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη.
Ο Γάλλος πρόξενος στη Νέα Υόρκη συνάντησε τον Στρος Καν στο κελί του, ενώ για αρκετές ώρες παιζόταν ένα θρίλερ για το αν διεθέτει ή όχι διπλωματική ασυλία. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ήταν κατηγορηματικά αρνητική, ενώ η γαλλική κυβέρνηση απέφυγε να πάρει θέση, τονίζοντας ότι θα εξετάσει το ζήτημα. Αργότερα έγινε γνωστό από την πλευρά του ΔΝΤ πως ο επικεφαλής του δεν καλύπτεται από ασυλία επειδή δεν είχε κυρωθεί μια σχετική διεθνής σύμβαση.

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, η γαλλική ιστοσελίδα Atlantico μετέδωσε αργά χθες ότι «είναι ζήτημα ωρών» η παραίτηση του Στρος Καν από το τιμόνι του ΔΝΤ, προκειμένου να διευκολύνει τον οργανισμό και να αποκαταστήσει τη φήμη του. Κάτι ανάλογο είχε πράξει το 1999 παραιτούμενος από υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ζοσπέν, όταν είχε κατηγορηθεί για σκάνδαλο δωροδοκίας. Με την κίνηση εκείνη είχε σώσει την κυβέρνηση και την πολιτική του καριέρα. Τώρα βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

0 σχόλια: