ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η ποινικοποίηση του λόγου που έρχεται από το Μέλλον - ΟΥΤΕ ...


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η νέα «νομοθετική πρωτοβουλία» που ούτε αυτός ο ίδιος ο Όργουελ δε μπόρεσε να φανταστεί. Το φαντάστηκε όμως το υπουργείο δικαιοσύνης και συγκεκριμένα: «Τίθεται σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου...» και η διαβούλευση συνεχίζει..
«...Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία...»
Στη συνέχεια με αυτό το νομοθετικό εξάμβλωμα, γίνεται προσπάθεια να μας πείσουν για την αναγκαιότητα της νέας νομοθετικής «λοβοτομής», πρωτοβουλίας όπως επιχειρούν να την πλασάρουν:
«...η διερεύνηση και ποινική δίωξη των εγκλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας γίνεται αυτεπάγγελτα και δεν εξαρτάται από αναφορές ή καταγγελίες των θυμάτων, τα οποία είναι συχνά ιδιαιτέρως ευάλωτα και διστάζουν να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες...».
Επίσης στο τέλος του εισαγωγικού σημειώματος, αναφέρεται:
«...εκτός από τις προσβολές εναντίον ομάδων ή προσώπων αξιόποινες θεωρούνται και οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις που στρέφονται κατά πραγμάτων κινητών ή ακινήτων, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως ή κατ' αποκλειστικότητα από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα (όπως π.χ. θρησκευτικά αντικείμενα, εθνικά σύμβολα, οίκοι λατρείας, χώροι διαμονής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, κλπ.)...».
Με το άρθρο 1. Προσπαθούν να περιγράψουν το σκοπό του ανεκδιήγητου εξαμβλώματος που όπως συχνά λέγεται, εκτός του ρατσισμού συμπληρώνουν και με το κερασάκι της «ξενοφοβίας». Και επειδή ο ρατσισμός ή και το κερασάκι της «ξενοφοβίας» δεν τους έφτανε, πρόσθεσαν και μία νέα έννοια που «ακούει» στο όνομα «εχθροπάθεια» που όσο και να αναζητήσαμε σε πολλά έγκυρα λεξικά, ωστόσο δεν βρεθήκαμε «τυχεροί να την συναντήσουμε».
Η δίωξη.... από το μέλλον (ναι δεν διαβάσατε λάθος).
Όμως το απρόσμενα ακραίο και εκπληκτικό στην όλη «νομοθετική» πρωτοβουλίαείναι το γεγονός πως αυτό κάθε αυτό το παρόν κείμενο (το παρόν άρθρο εννοούμε) σύμφωνα με το πνεύμα του μέχρι προ τίνος ανύπαρκτου νόμου θα διώκεται στο μέλλον αναδρομικά. Και αυτό διότι απλά το παρόν θα παραμείνει ως κείμενο στο διαδίκτυο (ακόμη και στη περίπτωση που αποσυρθεί) και επομένως θα υπάρχει η περίπτωση να διωχθεί ο συγγραφέας του. Και τι έγινε ; θα αναλογιστεί ο αναγνώστης. Εδώ πρόκειται να διωχθούν συγγραφείς και συγγραφείς, νεώτεροι αλλά και αρχαίοι. Ευριπίδης, Αριστοτέλης, Πλάτων, Αρριανός, Πλούταρχος, Κέλσος και τόσοι άλλοι πολλοί όσο και πλείστα βιβλία παλαιότερα ή και νεώτερα. φαίνεται να
Και όποιος διανοηθεί να μοιράζει βιβλία ή ακόμη και να δημοσιεύει αποσπάσματα από κριτική σε «παλαιά διαθήκη» ή στο Ισλάμ, ή και στον χριστιανισμό ή αν το θέλουμε και στην κριτική ξένων βάρβαρων εθίμων, τότε να είμαστε βέβαιοι πως σύμφωνα με το γράμμα του «νόμου» θα είναι αυτεπάγγελτα παράνομος και διωκόμενος με ποινές φυλάκισης από 6 μήνες μέχρι 3 χρόνια.
Αντισταθείτε! δηλώνοντας στο όνομα της στέρησης των ατομικών αλλά και των ανθρώπινων καθώς και των πολιτικών δικαιωμάτων που επιχειρούν να μας στερήσουν, δηλώστε την αντίθεση σας, σε ότι σχεδιάζεται να υλοποιηθεί.. Διαδώστε το με επιμονή. Αυτό που έρχεται δεν είναι μία απλή λογοκρισία, πρόκειται για μαζική λοβοτομή.
Όσοι επιθυμείτε να έχετε συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση κάνετε ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Σημείωση: Είμαστε κάθετα έναντια στο ρατσισμό ή σε όποιαδήποτε πράξη που επιχειρείται με τη βία. Ωστόσο δε μπορεί να ειναι επιτρεπτό στο όνομα της όποιας παραβατικής συμπεριφοράς των ελαχίστων να φιμώνεται η πλειοψήφία των πολιτών μια χώρας..
 Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

«Απομόνωση» των τ/κ και εγκλωβισμένοι»



Μας προκαλεί θλίψη και προβληματισμό η νέα πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εγκλωβισμένοι μας, καθώς και η στάση που τηρεί η πολιτική μας ηγεσία. Ο λόγος γίνεται για την επιβολή του φόρου της δεκάτης, φόρος ο οποίος επί οθωμανικής αυτοκρατορίας χρησιμοποιείτο για να ωθήσει τους κατακτημένους υπόδουλους στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.
Ο συγκεκριμένος αυτός φόρος τίθεται σε λειτουργία από τις κατοχικές αρχές εις βάρος των εγκλωβισμένων που υποχρεούνται πλέον να παραδίδουν το 10% των προϊόντων που παράγουν ή να δίνουν την αξία που τους αντιστοιχεί στον στρατό κατοχής με απαράδεχτο αίτιο την ανάγκη συντήρησης των στρατοπέδων του κατοχικού στρατού και την χρηματοδότηση ανέγερσης τζαμιών.
Ένα θέμα το οποίο η πλευρά μας άφησε να περάσει στο απυρόβλητο δείχνοντας πως έχει ξεγράψει για τα καλά τους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας σε αντίθεση με τη τουρκική πλευρά η οποία έχει αλωνίσει την Ευρώπη διαμαρτυρόμενη με κάθε δυνατό τρόπο για τη λεγόμενη απομόνωση των τ/κ. Ας μη ξεχνάμε πως οι τ/κ ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματά τους, δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εργασίας, καθώς και πολλών επιδομάτων τα οποία πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας (αλήθεια πόσοι τ/κ πληρώνουν φόρο;). Οι εγκλωβισμένοι μας εν αντιθέσει υπομένουν τα πάντα από τις κατοχικές δυνάμεις, που έχουν ως σκοπό να σβήσουν από τα κατεχόμενα την όποια Ελληνική φλόγα έχει απομείνει, χωρίς ίχνος υποστήριξης από τις πολιτικές μας ηγεσίες.(γιατί άραγε;)
Την ίδια ώρα που η τουρκία αλωνίζει, με την προπαγάνδα της, την Ευρώπη διακηρύττοντας στους Ευρωπαίους εταίρους μας πόσο φασίστες και ρατσιστές είμαστε, η κυβέρνηση μας παραμένει απαθής. Πρόσφατο παράδειγμα τα γεγονότα του Δεκέμβρη κατά τα οποία διέκοψαν την Χριστουγεννιάτικη λειτουργία, τα οποία ο πρόεδρός της Κ.Δ. αποκάλεσε κατά κάποιο τρόπο δικαιολογημένα λόγο των γεγονότων σε καλαθοσφαιρικό αγώνα. Η ηγεσία μας φάνηκε για ακόμα μία φορά ανίκανη να αντιληφθεί τη βαρύτητα των γεγονότων και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εγκλωβισμένων.
Οι προσπάθειες αφελληνισμού του νησιού είναι πλέον φανερές όσο και αν θέλουμε να εθελοτυφλούμε, τόσο από την κατοχική ηγεσία όσο και από πλευράς μας. Οι εγκλωβισμένοι θέλουν από την κυβέρνηση και από όλους τους Έλληνες της Κύπρου συμπαράσταση και στήριξη στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνούν και όχι την απαξίωση που δέχονται από την πολιτική ηγεσία του τόπου. Περιμένουν μια απάντηση μια βοήθεια κύριοι της ηγεσίας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ
Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ
24 Φεβρουαρίου, 2011
ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Συρακουσία - Το μεγαλειώδες πλοίο του Αρχιμήδη

Σημαντικότερος ερευνητής της ελληνιστικής εποχής είναι αναμφίβολα ο Αρχιμήδης (285-212 π.Χ.) από τις Συρακούσες, ο οποίος είχε επισκεφτεί για κάποιο χρονικό διάστημα την Αλεξάνδρεια. κατασκεύασε αντλίες νερού (κοχλίες), πολύσπαστα, έλικες, γερανούς και καταπέλτες, τους τελευταίους για την υπεράσπιση της ιδιαίτερης πατρίδας του. 'Άλλος σημαντικός ερευνητής της εποχής ήταν ο Κτησίβιος, ο εφευρέτης της αντλίας νερού, την οποία περιέγραψε αργότερα ο έτερος μεγάλος ερευνητής της εποχής, ο Ήρων ο Αλεξανδρινός (έζησε περί το 150 π.Χ., κατ' άλλους όμως περί το 250 μ.Χ.)

Τον 3ο αιώνα π.Χ. είχε αναπτυχθεί μεταξύ των ελληνιστικών κρατών και πόλεων ένας ανταγωνισμός σε διάφορους τεχνολογικούς τομείς, με σημαντικότερο αυτόν που αφορούσε τη ναυπήγηση όλο και μεγαλύτερων πλοίων.

Ο Βασιλιάς των Συρακουσών, Ιέρων ο Β', ανεψιός του Αρχιμήδη, θέλησε να βοηθήσει τις πληγείσες από λιμό περιοχές της Ρώμης και Αλεξάνδρειας, προμηθεύοντας τες με μεγάλες ποσότητες σιτηρών. Όμως επειδή η απόσταση μεταξύ Συρακουσών και Αλεξάνδρειας ήταν μεγάλη αλλά και λόγω του "ανταγωνισμού" των Ελληνιστικών πόλεων περί των τεχνολογικών επιτευγμάτων και καινοτομιών, θέλησε και έδωσε εντολή (ο Ιέρωνας) να κατασκευαστεί ένα πλοίο το οποίο ναι μεν θα ήταν αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσει αρκετά μεγάλες ποσότητες σιτηρών, να ήταν σε θέση δε το εν λόγω πλοίο να αμυνθεί σε περίπτωση πειρατικών επιθέσεων.


Αποτέλεσμα, ήταν να κατασκευαστεί και να ναυπηγηθεί ένα πλοίο εντυπωσιακό και μοναδικό για την εποχή εκείνη, το οποίο ήταν ταυτόχρονα εμπορικό, επιβατικό και πολεμικό! Η περίφημη
«Συρακουσία», δλδ. η κυρία των Συρακουσών.

Τη μοναδική περιγραφή αυτού του πλοίου έγραψε ο Μοσχίων, του οποίου το έργο έχει χαθεί, αλλά υπάρχει μια εκτεταμένη περίληψη που συμπεριέλαβε ο Αθηναίος στο έργο του «Δειπνοσοφισταί». Κατασκευαστής-ναυπηγός του πλοίου ήταν ο Κορίνθιος Αρχίας κατ' εντολήν του Ιέρωνα Β' (269-215 π.Χ.), τυράννου των Συρακουσών. Το μήκος του πλοίου ήταν μεγαλύτερο από 80 μέτρα και το πλάτος του περί τα 35 μέτρα. Με σημερινά δεδομένα, το πλοίο αυτό είχε ένα εκτόπισμα μεγαλύτερο από 4.500 τόνους και για την κατασκευή του που κράτησε 1 έτος, χρειάστηκε ξυλεία όση για την κατασκευή 60 τριηρών! (
Jean MacIntosh Turfa - Alwin G. Steinmayer Jr., «The Syracusia as a giant cargo vessel», International Journal of Nautical Archaeology 28 (1999), 2, 105–125).


Η Συρακουσία καθελκύστηκε ημιτελής, με τη βοήθεια του κοχλία που είχε επινοήσει ο Αρχιμήδης. Πρόκειται για την πρώτη γραπτή αναφορά στον αρχιμήδειο κοχλία, τον οποίο περιγράφει ο Μοσχίων.

Το πλοίο είχε τρία καταστρώματα:

  • Στο ανώτερο κατάστρωμα ήταν τοποθετημένες πολεμικές μηχανές (καταπέλτες, βαλλίστρες, χελώνες, πύργοι, άγκιστρα κ.ά.) και εφρουρείτο από ισχυρό σώμα στρατιωτών.
  • Στο δεύτερο κατάστρωμα ήταν εγκαταστημένα πολυτελή λουτρά, ναός της Αφροδίτης, γυμναστήρια, βιβλιοθήκη και άλλες εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και αναπαύσεως.
  • Στο τρίτο κατάστρωμα, τέλος, βρίσκονταν όλοι οι βοηθητικοί χώροι, αποθήκες εφοδιασμού, αντλιοστάσιο, δεξαμενές νερού, στάβλοι για τα άλογα, εργαστήρια, φούρνοι, μύλοι και διάφορα άλλα. Ο Αθήναιος αναφέρει ότι το πλοίο είχε κατασκευαστεί με πρότυπο μια «εικοσήρη», αλλά θεωρείται απίθανο να εννοούσε ότι υπήρχαν πράγματι 20 σειρές καθισμάτων για τους κωπηλάτες.
Συρακουσία 1798 - Φανταστική αναπαράσταση του πλοίου «Συρακουσία» κατά το 18ο αιώνα

Αυτό το «πλεούμενο νησί», συγκρίσιμο με τα σημερινά αεροπλανοφόρα σε σχέση με τα άλλα πλοία της εποχής μας, ήταν ιδιαίτερα δυσκίνητο λόγω του μεγέθους και δεν υπήρχε στη Μεσόγειο κάποιο λιμάνι να το δεχτεί. Είναι προφανές ότι η ναυπηγική τεχνολογία εκείνης της εποχής, που γνώριζε ως κινητήρια δύναμη τους κωπηλάτες και τον αέρα, είχε φτάσει στα όριά της. το επόμενο ανατρεπτικό άλμα στη ναυπηγική έγινε μετά από περίπου 21 αιώνες, κατά το 19ο αιώνα, με την εισαγωγή της ατμοκίνησης!

Η
«Συρακουσία» έκανε ένα μοναδικό ταξίδι, από τις Συρακούσες στην Αλεξάνδρεια, όπου ο Ιέρων χάρισε το πλοίο στον Πτολεμαίο, αφού το μετονόμασε σε «Αλεξάνδρεια».
logioshermes

ΕΦΥΓΕ Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΖΑΠΗΣ

Σήμερα το πρωί, έφυγε από την ζωή ένα από τα παλληκάρια της ΕΛΔΥΚ και της μάχης της Κύπρου του 1974. Ο Μιχάλης ήταν ένας από αυτούς τους "τυχερούς" που αντιμετώπισαν την εισβολή του Αττίλα με το όπλο στο χέρι και από αυτούς που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί, από την μάχη που χαρακτηρίστηκε ως οι "Θερμοπύλες" του νεότερου ελληνισμού: την μάχη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ τον Αύγουστο του 1974.
Ο Μιχάλης Χαζάπης ήταν ένας από τους τελευταίους Έλληνες που εγκατέλειψαν το στρατόπεδο, μετά από ηρωϊκή αντίσταση ημερών, απέναντι σε έναν πάνοπλο εχθρό που τους σφυροκοπούσε νυχθημερόν με συντριπτικά υπέρτερες δυνάμεις. Όπως όλοι οι βετεράνοι της Κύπρου, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, αντιμετώπισε την εγκατάλειψη και την περιφρόνηση από το επίσημη ελληνικό κράτος.
Μόλις λίγα χρόνια πριν καταδέχθηκε η Πολιτεία να δώσει ένα παράσημο σε αυτούς τους ανθρώπους που τίμησαν την στολή του Έλληνα στρατιώτη. Ο Μιχάλης Χαζάπης ήταν ενεργός σε όλες τις προσπάθειες και τους συλλόγους που έγιναν από τους πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ για την αναγνώριση της θυσίας των συναδέλφων τους, αλλά και του αγώνα των ιδίων. Διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου '74, ενώ ήταν μέλος του Δ.Σ. μέχρι την τελευταία του στιγμή. Ο Μιχάλης δεν ήταν ένας άνθρωπος που μάσαγε τα λόγια του και σε κάθε δημόσια εμφανισή του κατήγγειλε την ολιγωρία των κυβερνήσεων τόσο στο θέμα των βετεράνων, όσο και για όλες τις εθνικές υποχωρήσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Εμείς θα τον θυμόμαστε από τις συνεντεύξεις του στην εφημερίδα μας, στις οποίες με γλαφυρό τρόπο περιέγραφε την δράση του ίδιου και των συμπολεμιστών του, όσο και από την συμμετοχή του στις εθνικές εκδηλώσεις. Είχαμε την τιμή και την ευκαιρία να τον τιμήσουμε στην πρώτη γιορτή του περιοδικού Patria, το 2009 στο ξενοδοχείο President, μαζί με άλλους συμπολεμιστές του, για την πολεμική του δράση αλλά και για την εθνική του στάση όλα αυτά τα χρόνια.

http://www.elkosmos.gr

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ

Δύο είναι τα ρεύματα του εθνομηδενισμού που διαπερνούν την πατρίδα μας Κύπρο. Το ένα εκβάλλει από τη μαρξίζουσα αριστερή θολοκουλτούρα που ενσαρκώνεται πολιτικά μέσα κόμματα όπως το ΑΚΕΛ και άλλους μικρότερους κατά καιρούς σχηματισμούς. Ο εθνομηδενισμός αυτής της γραμμής είναι σύμφυτος με την ιδεολογία του μαρξισμού-κομμουνισμού. Αν και η εφαρμογή αυτού του αντιφυσικού ιδεολογήματος απέτυχε, αφήνοντας πίσω του την ανάμνηση μιας φρικτής τυραννίας , άφησε παρα ταύτα τις νοσηρές αναθυμιάσεις του σε ομάδες συνειδησιακής σύγχυσης και ρογμώδους εθνικής αυτοσυνειδησίας. Το περίεργο του μαρξιστο-εθνομηδενισμού στη Κύπρο είναι πως παρά την «λαϊκή» του συνθηματολογία , συμμάχησε με την αποικιοκρατία και αρνήθηκε τη συμμετοχή στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ και στη συνέχεια συμμάχησε με την μεγαλοαστική τάξη από το 1960 μέχρι σήμερα, που στηρίζει πια ανοικτά δια της κυβέρνησης Χριστόφια το ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όσο όμως εξυπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα υπό «λαϊκή» συνθηματολογία, άλλο τόσο επιτίθεται μανιωδώς κατά της εθνικής μας ταυτότητος υποσκάπτοντας την αρχή του έθνους που σήμερα προβάλλει ως η μόνη φυσική δύναμη που μπορεί να αντισταθεί στην παγκοσμιοποίηση και την επέλαση του χάους. Πρόκειται για ένα ρεύμα πέρα για πέρα αντεθνικό και ανθελληνικό. Αυτό το κόκκινο ρεύμα το αναγνωρίζουμε εύκολα και ορθώνουμε απέναντι του τα οχυρά μας. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανάμεσα στους κόκκινους εθνομηδενιστές βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι αδελφοί μας , οι συνέλληνες μας , οι απλοί άνθρωποι του λαού , οι εργάτες , οι αγρότες , οι χαμηλόμισθοι , οι συντριμμένοι μικροεπιχειρηματίες , παγιδευμένοι στα ψεύτικα συνθήματα και απωθημένοι από τη πολιτική της δεξιάς και την απάτη του κεντρώου χώρου .
Το άλλο ρεύμα προέρχεται από την ίδια την καρδιά της παγκοσμιοποίησης , έχει χρώμα γαλάζιο και εκφράζεται μέσα από τα κόμματα της δεξιάς και της άκρας δεξιάς. Υπηρετεί ανοικτά το υπερεθνικό χρηματοπιστωτικό υπερκράτος , εργάζεται για την διασφάλιση του νομικού πλαισίου που επιτρέπει την απρόσκοπτη διακίνηση του και τη ληστρική του δράση, ενισχύοντας την ντόπια ολιγαρχία του πλούτου που είναι ο κυριότερος σύμμαχος του σε εθνικό επίπεδο . Μάχεται λυσσωδώς ενάντια σε κάθε προσπάθεια απεξάρτησης από τη διεθνή τοκογλυφία , ενάντια σε κάθε προσπάθεια ισχυρής εθνικής οικονομίας που δεν θα εξαρτάται από τους τοκογλύφους. Στέκεται στο πλευρό της μεγαλοαστικής τάξης ενάντια στη μικρομεσαία επιχείρηση , την αγροτιά και τα δικαιώματα της εργατιάς. Ζει και αναπνέει από τον διχασμό του λαού , από τη ταξικό διαχωρισμό, του οποίου συγκρατεί την οργή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που ρίχνει από το τραπέζι των αφεντάδων πλουτοκρατών. Η συμμαχία αυτού του γαλάζιου ρεύματος με τον κόκκινο εθνομηδενισμό είναι δεδομένη , πότε φανερή και πότε υπόγεια . Από αυτή τη συμμαχία προέκυψε ο σύγχρονος τρόπος χαλιναγώγησης των μαζών που είναι ο σοσιαλκαπιταλισμός. Ένα τέρας με πολλά κεφάλια και πολλές πολιτικές εκφάνσεις, όπως αυτές που βαπτίζονται κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά , η σοσιαλδημοκρατία , ή λαϊκή δεξιά, ή πατριωτικός φιλελευθερισμός και άλλα «ηχηρά παρόμοια». Κοντά σε αυτούς στέκεται η ακροδεξιά , αργυρώνητη θεραπαινίδα επιφορτισμένη να διατηρεί αναμμένη την εστία του μίσους ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα, να συντηρεί την ψυχροπολεμική αντιπαράθεση και τον αριστερο-δεξιό διπολισμό. Να κτυπά τον κοινωνικό εθνικισμό με χίλιους τρόπους , να διδάσκει την εθνικοφρονίστικη δουλοπρέπεια στα κομματικά σχήματα της δεξιάς και στους ρυπαρούς πατριδοκάπηλους του συμφυρματικού κέντρου , να σπέρνει τη σύγχυση , να εγκλωβίζει και από-πολιτικοποιεί λαϊκές δυνάμεις , να αποπροσανατολίζει και να στήνει σκηνικά λασπολόγησης του λαϊκού και δημοκρατικού εθνικισμού.
Το γαλάζιο ρεύμα του εθνομηδενισμού είναι εξίσου καταστροφικό και επικίνδυνο με τον κόκκινο εθνομηδενισμό . Από τη στιγμή που γίνει κατανοητό αυτό , τότε αρχίζει να καθαρίζει το εθνικιστικό οχυρό από τα πατριδοκάπηλα υποκείμενα και ο όγκος της δυνάμεως μας να ατσαλώνεται . Οι λίγοι σήμερα συμπολεμιστές , χαλυβδωμένοι από την ιδεολογία του κοινωνικού ελληνικού εθνικισμού , θα γίνουν αύριο ο ατσάλινος χείμαρρος που θα ξεσπάσει πάνω στις παρατάξεις του εθνομηδενισμού , ενάντια στα ιδεολογήματα του , ενάντια στις πολιτικές εκφάνσεις του , ενάντια στα οικονομικά υποστυλώματα του.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ- ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ληστές ομάδες αλλοδαπών

Κάθε βράδυ γυρίζουν στους δρόμους του χωριού, εξοπλισμένοι με τσουγκράνες και κυνηγετικές καραμπίνες...
Όλα αυτά συμβαίνουν στο χωριό Αγια Μαυρα του δήμου Πηνείου. Οι κάτοικοι του χωριού τονίζουν ότι αναγκάστηκαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, για να αντιμετωπίσουν τους αλλοδαπούς που, όπως λένε χαρακτηριστικά ,τους έχουν κάνει να πετάγονται το βράδυ από τα κρεβάτια τους.

Oι περιπολίες των κατοίκων γίνονται με βάρδιες συνήθως το βράδυ. Εξοπλισμένοι με τσουγκράνες και με κυνηγετικές καραμπίνες οι κάτοικοι παίρνουν τους δρόμους προσπαθώντας να πιάσουν επ' αυτοφώρω κάποιον από τους ληστές που συνήθως είναι ομάδες αλλοδαπών από χώρες όπως η Βουλγαρία και Αθίγγανοι.

Οι ληστές κλέβουν αρνιά, κότες και εργαλεία δουλειάς με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Πολλοί φτάνουν στο σημείο να κοιμούνται στους στάβλους για να τους πιάσουν. Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά καθώς η εγκληματικότητα διογκώνεται και το προσωπικό είναι ελάχιστο.

Σύμφωνα με το iliapress.gr, οι επικεφαλής των αστυνομικών αρχών της περιοχής δηλώνουν ότι έχουν γνωστοποιήσει το πρόβλημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και περιμένουν ανταπόκριση. 
 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ... ΠΡΟΪΔΕΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ Ο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ" ΟΜΠΑΜΑ... ΚΙΝΗΤΡΟ ΟΛΩΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Απομονωμένος ο Καντάφι, προσπαθεί με άγρια καταστολή να κρατήσει υπό τον έλεγχό του την Τρίπολη και τη δυτική Λιβύη, καθώς μεγάλες ανατολικές εκτάσεις της χώρας έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων, με τις ένοπλες δυνάμεις είτε να τρέπονται σε φυγή είτε να τάσσονται στο πλευρό των διαδηλωτών. 

Για περισσότερους από 600 νεκρούς κάνουν λόγο πληροφορίες που είναι αδύνατο να διασταυρωθούν. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του εξετάζει τη λήξη όλων των αναγκαίων μέτρων για να σταματήσει το λουτρό αίματος και η καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, αφήνοντας ανοιχτές όλες τις ερμηνείες. Λίγο νωρίτερα, ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, είχε δηλώσει θα ζητήσει από την ΕΕ την άμεση επιβολή κυρώσεων στη Λιβύη.

Χάνει τη Λιβύη ο Καντάφι - Πάνω από 1000 οι νεκροί 
Η Βεγγάζη, το προπύργιο της εξέγερσης και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, είναι η πρώτη απελευθερωμένη πόλη της χώρας και βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των εξεγερμένων, όπως επίσης και οι πόλεις Αζνταμπίγια, Μιζουράτα, Σαμπράτα και Ζαουίγια, με την τελευταία μόλις 50 χλμ από την Τρίπολη. Ο πρώην επικεφαλής του πρωτοκόλλου του Μουαμάρ Καντάφι, Νούρι Ελ-Μισμάρι δήλωσε την Τετάρτη ότι τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δέκα ημέρες στη Λιβύη, οι 600 από αυτούς στην Τρίπολη.


«Η εξέγερση προκάλεσε περισσότερους από χίλιους νεκρούς στη Λιβύη», τόνισε ο Ελ-Μισμάρι, ο οποίος από το φθινόπωρο βρίσκεται στη Γαλλία, για λόγους υγείας, και του οποίου οι λιβυκές Αρχές ζητούν την έκδοση στην Τρίπολη. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Οι Λίβυοι δεν θα σταματήσουν. Ο Μουάμαρ Καντάφι βρίσκεται κοντά στο τέλος. Έχει χάσει τα πάντα. Η ομιλία του την Τρίτη ήταν η ομιλία κάποιου που έχει χάσει. Είναι μόνος του», επισήμανε ο Ελ-Μισμάρι και πρόσθεσε πως στην διάρκεια της ομιλίας αυτής ο Καντάφι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και ειδικό προστατευτικό για το κεφάλι. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η φυγή χιλιάδων ξένων πολιτών με πλοία και αεροσκάφη που αποστέλλουν οι κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο. Χάος επικρατεί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.  

Επανεμφάνιση του υιού
Ο γιος του συνταγματάρχη Καντάφι, Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι, εμφανίστηκε εκ νέου το βράδυ της Τετάρτης στην τηλεόραση για να δηλώσει πως όλα είναι «φυσιολογικά». «Τα λιμάνια, τα σχολεία και τα αεροδρόμια είναι όλα ανοιχτά» είπε. «Το πρόβλημα βρίσκεται στις ανατολικές περιοχές. Η ζωή είναι φυσιολογική. Αδέλφια, οι Λίβυοι πρέπει να ενωθούν σε αυτή την εθνική μάχη», κατέληξε. Αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο επικαλείται το BBC, ανέφερε ότι η Τρίπολη είναι ουσιαστικά έρημη, με τον περισσότερο κόσμο να ελπίζει, οι διαδηλωτές και οι στρατιώτες που αποστάτησαν να φτάνουν από τα ανατολικά για να τους βοηθήσουν. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι μόνοι που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι στρατιώτες, αστυνομικοί και μισθοφόροι από χώρες της Β. Αφρικής. Όλες οι τράπεζες και τα καταστήματα είναι κλειστά. Υπήρξε ένα γραπτό μήνυμα το πρωί της Τετάρτης προς τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας το οποίο ανέφερε ότι όλοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, δεν πρέπει να πάνε για δουλειά. Ένας κάτοικος της Τρίπολης τον οποίο επικαλείται το BBC, δήλωσε: «Ελπίζω οι κάτοικοι να μην πάνε για δουλειά – μπορεί να είναι ο δικός μας τρόπος για μια ειρηνική διαμαρτυρία – θα μείνουμε όλοι σπίτια μας επ’ αόριστον».  

Τον εγκαταλείπει η αυλή
Παράλληλα η πίεση που δέχεται από τους κόλπους του ίδιου του καθεστώτος του ο Καντάφι, μεγαλώνει. Ο άνθρωπος που θεωρείτο ο υπ’ αριθμόν δυο στην ηγεσία της Λιβύης, ο υπουργός Εσωτερικών Αμπντέλ Φατάχ Γιουνές αλ-Αμπίντι, συγκαταλέγεται στους υψηλόβαθμους αξιωματούχους που προσχώρησαν στην αντιπολίτευση, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση στο στρατό «να υπηρετήσει το λαό και να υποστηρίξει την επανάσταση και τα δίκαια αιτήματά της». Επίσης, με στο πλευρό των εξεγερμένων τάχθηκε και το μέλος της επαναστατικής επιτροπής της Λιβύης, Αλί αλ Σαχούλι, ο οποίος προειδοποίησε ότι ο Καντάφι πιθανόν να προχωρήσει σε σαμποτάζ των υποδομών της χώρας, περιλαμβανομένων των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, των σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας και των τραπεζών. Παράλληλα, έχουν χαθεί τα ίχνη του Μουσταφά αλ Χαρούμπι, ηγετικής μορφής της παλαιάς φρουράς, ο οποίος λέγεται ότι έχει φύγει από την Τρίπολη και είναι άγνωστο πού βρίσκεται ένας ακόμη έμπιστος του Καντάφι, ο Χουεϊλντί αλ Χμεϊντί, του οποίου η κόρη έχει παντρευτεί έναν από τους γιους του συνταγματάρχη. Δεκάδες Λίβυοι διπλωμάτες ανά τον κόσμο έχουν επίσης παραιτηθεί, πιάνοντας την ευκαιρία να αποστασιοποιηθούν από το καθεστώς όσο υπάρχει ακόμη χρόνος. Λεπτομέρειες για το ποια είναι η κατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις υπάρχουν ελάχιστες, αλλά ο αρχηγός του στρατού και υπουργός Άμυνας, στρατηγός Αμπού Μπακρ Γιουνίς Γιαμπερ, έχει από τις αρχές της εβδομάδας τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων στο Τομπρούκ, αρχιστράτηγος Σουλεϊμάν Μαχμούντ, δήλωσε πως «ενώνεται με το λαό», όπως και οι δυνάμεις που έχει υπό τις εντολές του στην ανατολική περιοχή Τζεμπέλ Αχντάρ.
 
Και νέες φήμες για απόδραση
Η Μάλτα διέψευσε πληροφορία που ήθελε την κόρη του Καντάφι, Αϊσα, να βρίσκεται σε λιβυκό αεροσκάφος στο οποίο δεν επετράπη να προσγειωθεί στο νησί την Τετάρτη. Ωστόσο, το Μενάς, μια λονδρέζικη εταιρεία συμβούλων για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε πως η σύζυγος, η κόρη, οι νύφες και τα εγγόνια του Καντάφι έχουν εγκαταλείψει την Λιβύη, προς άγνωστη κατεύθυνση.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

ΕΘΝΟΣ

Υπερσύγχρονο όπλο κατά διαδηλωτών-Οπισθοχωρούν με εγκαύματα πριν καν πλησιάσουν- δείτε το βίντεο

Τα όπλα μέρα με τη μέρα ανανεώνονται. Βασική αρχή του σύγχρονου πολέμου δεν είναι να εξολοθρεύσεις τον αντίπαλο σκοτώνοντας τον. Βασική αρχή του σύγχρονου πολέμου, είναι να αχρηστεύσεις τον αντίπαλο, να τον καταστήσεις ανίκανο και να τον τρέψεις σε φυγή.
Ένα από τα όπλα, που ακόμη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο (το αναπτύσσει ο στρατός των ΗΠΑ) αλλά σύντομα θα χρησιμοποιηθεί ευρέως, είναι ο Ηλεκτρομαγνητικός παλμός! Σκέψη είναι να χρησιμοποιηθεί αρχικά σε μεγάλες διαδηλώσεις και χωρίς τη χρήση χημικών ή βίας σώμα με σώμα (ΜΑΤ) οι διαδηλωτές να απωθούνται...
Από μεγάλη απόσταση ο χειριστής του οχήματος που φέρει την ηλεκτρομαγνητική συσκευή, “κλειδώνει” τους “αντιπάλους”. Με ένα joystick μπορεί να στρέψει σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμεί το μηχάνημα και πατώντας τη σκανδάλη να εξαπολύσει τεράστια ποσότητα θερμότητας κατά των διαδηλωτών.
Η βασική αρχή λειτουργίας της συσκευής, ομοιάζει με αυτή, ενός... φούρνου μικροκυμάτων. Εξαπολύει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, εκατονταπλάσιας βέβαια έντασης με ενός φούρνου. Οι άνθρωποι αμέσως νιώθουν ένα πυρακτωμένο αέρα να φυσάει και να αγγίζει κάθε σημείο του κορμιού τους. Δεν το αντέχουν και φεύγουν. Εάν ωστόσο βρεθεί και κάποιος πιο τολμηρός, τότε έχει σίγουρα εγκαύματα.
Το νέο όπλο αυτό που το κατατάσσουν στα “μη θανατηφόρα” προσβάλλει και καίει την εξωτερική στιβάδα του ανθρωπίνου δέρματος. Δεν προκαλεί εσωτερικές βλάβες αλλά τρομερό πόνο (σαν κάψιμο) επιφανειακά: “Φανταστείτε πως νιώθετε όταν ανοίγεται το φούρνο του σπιτιού σας να δείτε το φαγητό. Το καυτό κύμα αέρα σας κάνει να οπισθοχωρείτε αυθόρμητα. Έτσι αλλά με μεγαλύτερη φυσικά ένταση νιώθει ο στόχος” τονίζει η Δρ Νταιάνα Λορί, επιστήμονας του ADS (active denial system)
Δείτε το βίντεο είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
HELLENIKREVENGE