ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ετοιμάζουν νέο Μπούργκενστοκ τα Ηνωμένα Έθνη

Print



Θα αναδείξουν αναποτελεσματικότητα διαδικασίας και θα συγκαλέσουν πολυμερή


Νέα Υόρκη: Όλοι οι σχεδιασμοί και τα σενάρια που διαμορφώνονται παρασκηνιακά από την Ομάδα Κυπριακού των Ηνωμένων Εθνών παραπέμπουν στη σύγκληση μιας διάσκεψης τύπου Μπούργκενστοκ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σκηνικό που στήνεται χρονικά τοποθετεί το ενδεχόμενο σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης μετά τις τουρκικές εκλογές του Ιουνίου. Στόχος είναι να υπάρξει μια εντατικοποίηση που θα οδηγεί σε διεθνή διάσκεψη. Βασικό εργαλείο για την προώθηση αυτού του σεναρίου είναι η εξουδετέρωση της παρούσας διαδικασίας. Και τούτο, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, θα γίνει μέσα από την ανάδειξη της αναποτελεσματικότητας της διαδικασίας. Η φόρμουλα που διαμορφώνεται θα αναδεικνύει, λοιπόν, την αδυναμία της διαδικασίας να οδηγήσει σε συμφωνία, μετά από τρία χρόνια συνομιλιών, θα κλειδώνει τις μέχρι σήμερα συγκλίσεις και θα αφήνει τις διαφωνίες να επιλυθούν σε μια πολυμερή σύνοδο, η σύνθεση της οποίας θα καθορισθεί αργότερα. Οι πληροφορίες γύρω από το ενδεχόμενο αυτό πυκνώνουν την τελευταία περίοδο, γεγονός που ανάγκασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώσει δημόσια πως δεν αποδέχεται «ούτε τετραμερή, ούτε πενταμερή, ούτε και ένα νέο Μπούργκενστοκ».

Σε αυτή την προσπάθεια τα Ηνωμένα Έθνη έχουν τη στήριξη, όπως πάντα, των Αγγλοαμερικανών, ενώ με το σενάριο αυτό φλερτάρει και η Άγκυρα.

Οι επόμενοι δυο σταθμοί στο Κυπριακό αναμένεται να φωτίσουν περισσότερο τόσο τις προθέσεις τών εν δυνάμει μεσολαβητών όσο και τα επόμενα βήματα. Πρώτος σταθμός θα είναι η έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν κι Μουν, που θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Δεν αναμένεται, παρά την ανησυχία Αθήνας και Λευκωσίας, να αποδώσει ευθύνες στην παρούσα φάση. Θα αναδείξει, ωστόσο, την αδυναμία και την αναποτελεσματικότητα της διαδικασίας, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για διαφοροποίησή της. Δεύτερος σταθμός, θα είναι η νέα συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, που χρονικά τοποθετείται το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου. Στη συνάντηση αυτή αναμένεται ότι θα καθορισθούν τα επόμενα βήματα. Εκεί θα προβληθεί ως η μόνη διέξοδος ένα νέο Μπούργκενστοκ. Η άλλη επιλογή που θα προβάλλεται, θα είναι το οριστικό αδιέξοδο και η εγκατάλειψη των προσπαθειών από το διεθνή οργανισμό.
ο φιλελευθερος

0 σχόλια: