ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

[ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ]:Το απύθμενο θράσος της “υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας”

Σχόλιο Σ.Ο.: Η «υπεύθυνη πολιτική ηγεσία», που δυστυχώς στη πλειοψηφία της, αποτελείται από άτομα που δεν διακρίθηκαν σε οιουσδήποτε κοινωνικούς ή επαγγελματικούς τομείς -αφού η πολιτική, ως είναι διαμορφωμένη, ελάχιστο χώρο αφήνει για τους ικανότερους και πιο άξιους- όχι μόνο δε διαισθάνεται τις δικές της αδυναμίες, αλλά θεωρεί ότι έχει τόσο το αλάνθαστο όσο και το αποκλειστικό για το Εθνικό μας ζήτημα.

Καρογιάν - Χριστόφιας
‘Xenisxenofontos.blogspot.com’
«Το απύθμενος θράσος της “υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας”»
28 Μαρτίου 2010
Ξενής Ξενοφώντος

Τρία παραδείγματα, από τρεις εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας, μαρτυρούν μία χρόνια παθογένεια του κυπριακού πολιτικού συστήματος και δη τη μη εκπροσώπηση της λαϊκής βούλησης από την εκλελεγμένη πολιτική ηγεσία:
1. Στο βαρόμετρο του ΑΝΤ1, εκδηλώνεται (για μια ακόμη φορά) η αντίθεση των πολιτών σε λύση με εκ περιτροπής προεδρία και 50,000 έποικους. Αντί να δημιουργήσει αυτό προβληματισμό ως προς το εάν νομιμοποιείται ο κ. Χριστόφιας να συνεχίσει τις «γενναιόδωρες προσφορές» προς την Τουρκία, αμφισβητείται μέχρι και η νοημοσύνη των πολιτών από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος στην εκπομπή.
2. Σε ένα αφιέρωμα σε ένα ντοκιμαντέρ του MEGA , έχουμε την ευκαιρία να δούμε ξανά, τις αντικατοχικές πορείες των μοτοσικλετιστών. Να θυμηθούμε την υπέρβαση που μπορούν να κάνουν οι πολίτες όταν ξεφεύγουν από τα δεσμά της «υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας». Να θυμηθούμε την αθέμιτη και παραπλανητική επέμβαση της «υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας» στην τρίτη και πολύ καλά οργανωμένη πορεία των μοτοσικλετιστών, που είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυσή της, τον αποσυντονισμό της και το θάνατο του Τάσου Ισαάκ στη Δερύνεια (κάτι που πολύ πιθανό να αποφευγόταν, εάν η πορεία αφηνόταν να διεξαχθεί οργανωμένα και κανονικά, με ξένους μοτοσικλετιστές να προπορεύονται).
3. Στην εκπομπή των αδελφών Ηλιάδη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ο Λόγος», ένας ακαδημαϊκός, ο Δρ Άρης Πετάσης, εξηγεί με υποδειγματική χρήση της λογικής, το εξωφρενικό του φυλετικού διαχωρισμού μέσα από το Σύνταγμα και την προτεινόμενη «λύση». Ανταπαντώντας, ένας πολιτικός του συγκυβερνώντος κόμματος, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, με γενικολογίες, αοριστίες και «κουβέντες του καφενέ», επιμένει να μάχεται υπέρ της άποψης ότι «το κυπριακό είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας», χωρίς καν να δείχνει να προβληματίζεται από το εάν τα επιχειρήματα του (μη επαγγελματία πολιτικού) συνομιλητή του, είναι ή όχι βάσιμα.
Είναι δυστυχώς, μία μόνιμη διαπίστωση: η πολιτική μας ηγεσία, είναι αποκομμένη από τη δική μας βούληση. Ο λαός στην Κύπρο, δεν μπορεί, σχεδόν ποτέ, να έχει το λόγο σε σχέση με το εθνικό του ζήτημα. Μπορεί να προβαίνουν οι πολίτες σε συγκεκριμένες επιλογές σε βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, αλλά αυτές αποδεικνύονται διαρκώς, μη αντιπροσωπευτικές των δικών τους θέσεων (όπως φάνηκε και το 2004).
Για παράδειγμα, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτει τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Αυτό καταγράφεται συνεχώς, σε δημοσκοπήσεις, σε έρευνες, στον καθημερινό διάλογο. Παρ’όλ’αυτά, δεν υπάρχει έστω και μία οργανωμένη πολιτική δύναμη σήμερα στην Κύπρο που να τολμά να εκφράσει αυτή τη θέση.
Αυτό ακριβώς είναι που εννοεί ο κάθε πολιτικός που επαναλαμβάνει τη φράση «το κυπριακό είναι πολιτικό ζήτημα». Εννοεί δηλαδή ότι μόνο αυτός και οι συναδέλφοι του, επαγγελματίες πολιτικοί, πρέπει να έχουν το λόγο.
Βεβαίως, το φταίξιμο είναι σχεδόν αποκλειστικά δικό μας. Το θράσος της πολιτικής «μας» ηγεσίας, ανάγεται σε δική μας υπαιτιότητα. Καθότι, όταν έχουμε την ευκαιρία για να στείλουμε κάποιο μήνυμα με την ψήφο μας, επαναλαμβάνονουμε συνεχώς τα ίδια λάθη. Είναι ακριβώς, από αυτή τη σχεδόν απόλυτη «πολιτική ασυλία», δηλαδή την ανυπαρξία πολιτικών συνεπειών, που η «υπεύθυνη πολιτική ηγεσία» αντλεί και το υπέρμετρο θράσος της και τη «νοοτροπία παπικού αλάθητου».

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ


Οι μεθοδεύσεις του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άνοιγμα εμπορικών σχέσεων με τα κατεχόμενα και παράκαμψη της νόμιμης κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας , αποτελεί στην ουσία πράξη έμμεσης αναγνώρισης της κατοχής .
Αντιβαίνει επίσης στη πράξη προσχώρησης , σύμφωνα με την οποία τα κατεχόμενα είναι τμήμα της κυπριακής δημοκρατίας που τελεί υπό κατοχή από μια ξένη δύναμη εισβολής , την Τουρκία . Εκείνο που ξέχασαν να προσθέσουν και να καταγγείλουν οι κρατούντες και συνομιλούντες , είναι την αγαστή σχέση και συνεργασία των τουρκοκυπρίων με την τουρκική κατοχική δύναμη . Η ορθή περιγραφή της κατοχικής κατάστασης αποφεύχθηκε στα πλαίσια της ευρύτερης υποχώρησης που ανέλαβε επαγγελματικά το μειοδοτικό κατεστημένο του τόπου .
Εάν η πράξη διάνοιξης εμπορικών σχέσεων γίνει υπό καθεστώς σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  με τρίτη χώρα , όπως φημολογείται , σημαίνει πως το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου αποκόπτεται από την Κυπριακή Δημοκρατία και  παραχωρείται στη Τουρκία . Μια τέτοια πράξη δεν έχει καμία σχέση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο. Αν η κομισιόν εξακολουθήσει να πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή , τότε πρέπει να της υπενθυμίσουμε πως οφείλει να εφαρμόσει το αυτό δίκαιο σε ολόκληρη την Ευρώπη αναφορικά με τις μειονότητες.. Επειδή αυτά λέγονται διαρκούσης της Ισπανικής προεδρίας θα έπρεπε πρώτα η Ισπανία να αντιδράσει γιατί αυτό έχει προεκτάσεις και στο εσωτερικό της με τους Βάσκους και τους Καταλανούς. Αν ο επίτροπος διεύρυνσης θέλει να σπείρει ανέμους, τότε θα θερίσει θύελλες ολόκληρη η Ευρώπη.
Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η γραμμή που δόθηκε στα υπουργεία εξωτερικών , Ελλάδος και Κύπρου , προς αντιμετώπιση αυτής της απειλής . Το βέβαιο είναι ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα .
Δημοσιογραφικές πληροφορίες όμως , φέρουν το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδος και της Κύπρου να «αξιοποιούν» την απειλή της κομισιόν για να επισπεύσουν τις διαδικασίες που θα μας φέρουν ενώπιον σχεδίου λύσης μέσα από διπλό δημοψήφισμα. Με τον ίδιο τρόπο που χειρίστηκαν την αρνητική απόφαση του ΕΔΑΔ , θα χειριστούν και αυτό το ζήτημα και ότι άλλο προκύψει στην πορεία .Ο μέγιστος κίνδυνος για τη πατρίδα είναι δυστυχώς το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης .
Η μοναδική δύναμη που μπορεί να αναπτύξει στρατηγική αντιμετώπισης των εθνικών κινδύνων ενάντια στον ενδοτισμό και το ξεπούλημα της πατρίδος , είναι ο εθνικισμός ως δύναμη διεκδίκησης εξουσίας. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι κρατούντες. Γνωρίζουν τις πολιτικές δυνατότητες του εθνικισμού και ανησυχούν για τυχόν ενδυνάμωση του. Για να απωθήσουν τον εθνικισμό στο περιθώριο και να καταπνίξουν τη φωνή του ενισχύουν με κάθε τρόπο την ακροδεξιά που είναι όργανό τους προκειμένου να φέρουν σύγχυση στις τάξεις των εθνικιστών , αποδιοργάνωση και αποπροσανατολισμό . Θέλουν να έχουν ακροδεξιά συμφύρματα , όπως είναι στην Ελλάδα το ΛΑ.Ο.Σ. ώστε να εγκλωβίζουν σε αυτά τα αναχώματα λαϊκές εθνικές δυνάμεις , με πλαστικές σημαιούλες και εύηχα συνθήματα .
Στη Κύπρο γνωρίζουμε πολύ καλά τη συντονισμένη επίθεση φιλίας και συνεργασίας που εξαπόλυσε το κατεστημένο με τα σκυλιά της ακροδεξιάς . Δεν θα επιτρέψουμε να γεννηθεί ένα δεύτερο ΛΑ.Ο.Σ. στη Κύπρο και ας το λάβουν υπ’ όψιν τους . Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα επιτρέψει την καταστροφική διείσδυση της ακροδεξιάς στις τάξεις του .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

[Ας μιλήσουμε επιτέλους!] Ο "πολύς" κύριος Πεταλωτής ικανοποιεί τα "γούστα" τ...

  • Μπράβο κύριε Πεταλωτή που μπόρεσες και απέκλεισες τους Πομάκους και την φωνή τους», την εφημερίδα «Ζαγάλισα»!
  • Η περιθωριοποίηση της Ζαγάλισα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, το οποίο μάχεται την Πομακική εφημερίδα, έχοντας κηρύξει "πόλεμο" εναντίον της φωνής των Πομάκων που με επιχειρήματα -και τραγικά μόνοι- αντιπαλεύουν τον εκτουρκισμό τους
Τι συμβαίνει κ. Πεταλωτή;
Γιατί;
Γιατί αυτός ο «ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ» ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΖΑΓΑΛΙΣΑ, απ' όλες τις εφημερίδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την Ημερίδα «Ελληνική Επικαιρότητα – Στοχευμένες Δράσεις» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου 2010.
Πότε θα βάλουμε μυαλό και πότε θ' ακολουθήσουμε μια Εθνική πολιτική στη Θράκη;
Πότε θα καταλάβουμε ότι ήταν λάθος η πολιτική που ακολουθήσαμε στα Πομακοχώρια;
Σας αφιερώνουμε την φωτογραφία, από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, από την ανάρτηση μας: Δεν θέλουμε να μάθουμε τουρκικά κύριε πρωθυπουργέ!
Και αυτούς τους Έλληνες αποκλείσατε!
Συγχαρητήρια!
Δεν καταλάβατε τι συνέβη!
Διαβάστε το κείμενο από την Πομάκικη Εφημερίδα Ζαγάλισα:
«Τουρκικοί λεονταρισμοί καταγράφηκαν στην Κομοτηνή, όπου κάποιοι κομπάζουν, ότι... υποχρέωσαν τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιώργο Πεταλωτή, να διαγράψει την Ζαγάλισα και ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΝ από όλα τα έντυπα της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, προκειμένου να μην συμμετάσχει στην Ημερίδα με θέμα «Ελληνική Επικαιρότητα-Στοχευμένες Δράσεις», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010.
Για την ΖΑΓΑΛΙΣΑ είναι βέβαια τιμή να την ξεχωρίζουν οι τουρκόφρονες ως μοναδική απειλή για τον Τουρκικό εθνικισμό, σε σχέση με τις υπόλοιπες εφημερίδες της περιοχής.
Για την Ελλάδα όμως είναι ντροπή και για άλλη μια φορά τίθεται το ερώτημα «ποιός πραγματικά έχει τον πρώτο ρόλο σε αυτά τα θέματα στην περιοχή, η Ελλάδα ή η Τουρκία;»
Εάν το ερώτημα σας φαίνεται υπερβολικό, τότε απαντήστε μας γιατί ακολουθήθηκε μεθόδευση με στόχο να αποκλειστεί η μοναδική Πομάκικη εφημερίδα;
Ποιό μήνυμα τελικά στέλνει μια τέτοια κίνηση στους Πομάκους της Ελληνικής Θράκης και ποιό μήνυμα στους καταπιεστές τους;»
Αγαπητοι πατριώτες,
Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την Πομάκικη εφημερίδα των αδελφών μας Πομάκων!
Για όσους δεν γνωρίζουν η Ζαγάλισα (Αγάπη) υπήρξε η πρώτη εφημερίδα των Πομάκων.
Η φωνή όλων αυτών που αντιστέκονται στον τουρκικό επεκτατισμό.
Πολεμήθηκε με οργή και φανατισμό από τους τουρκόφρονες μουσουλμάνους.
Ενέδρες στους ταχυδρόμους που την μοίραζαν στα χωριά της Θράκης, δημόσια καταστροφή της εφημερίδας, ύβρεις και απειλές στους συντελεστές της εφημερίδας.
Υπήρχαν όμως και αυτοί που δεν υποχώρησαν και συνέχισαν να διαδίδουν την εφημερίδα χέρι με χέρι.
Η πολεμική ενάντια στην εφημερίδα ανάγκασε τους συντάκτες της να διακόψουν την κυκλοφορία το 2001.
Όμως το πνεύμα της παράδοσης, της αντίστασης και του αγώνα ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό συνεχίζεται σήμερα με την νέα έκδοση της εφημερίδας μετά από αρκετά χρόνια.
Φέρνει το μήνυμα της ελπίδας σε όλους εκείνους που αντιστέκονται στην Νέα Τάξη.
Στηρίξτε την Πομακική εφημερίδα διαδώστε την φωνή των αδερφών μας Πομάκων ενισχύστε το μέτωπο της αντίστασης στον τουρκικό επεκτατισμό.
Για επικοινωνία με την εφημερίδα Ζαγάλισα Email: kepoer@yahoo.gr


[ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ]:ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ

Η επέλαση των βαρβάρων με το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων ήδη σχεδιάζεται και θα ανακοινωθεί αμέσως μετά το Πάσχα.
Σκληρές και δύσκολες μέρες περιμένουν τα φτωχότερα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Η ύφεση οδηγεί σε χιλιάδες λουκέτα καταστημάτων και μικροεπιχειρήσεων. Η ανεργία στο τέλος του χρόνου θα έχει ξεπεράσει το 20%, σύμφωνα με την εκφρασμένη θέση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας. Τα χρέη των νοικοκυριών (ναι! αυτά που θα τα βοηθούσαν με νομοθετικές ρυθμίσεις, οι κυβερνώντες) έχουν την μορφή θηλιάς για τους εργαζόμενους. Η κερδοσκοπία και αισχροκέρδια είναι πλέον καθημερινή μάστιγα σε όλο το φάσμα των εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, με τελικό φυσικά αποδέκτη τον καταναλωτή.
Και έχουμε την τριομφάλε αντιμετώπιση μιας απόφασης που μας στέλνει πακέτο στα δίχτυα του ΔΝΤ. Οποία μωρία!!!
Οι μοναδικές κερδισμένες, μέσα σ' αυτόν τον ορυμαγδό είναι ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Οι οποίες με τις ευλογίες του Τρισέ (κάπου λίγο πιο πίσω ο Παπαδήμος, που τον προορίζουν, λέγεται, για υπερυπουργό Εθνικής Οικονομίας) κατάφεραν να παραταθεί για ακόμη μια χρονιά η κερδοσκοπία τους επί του ελληνικού χρέους. Αυτές είναι οι σύγχρονοι "γερο-λαδάδες" του Καζαντζάκη.
Δανείζονται δηλαδή οι ελληνικές (αλλά κι οι ευρωπαϊκές τράπεζες) με εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα - ήτοι με επιτόκιο 1% και να δανείζουν με τη σειρά τους το ελληνικό δημόσιο με επιτόκο 6+%, δηλαδή ποσοστό κέρδους 500%!!
Αυτές δικαιολογημένα επιχαίρουν.
Τα πολιτικά και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια προς τί;

[ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ]:ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ...

ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ DOLCE VITA

Την παραμονή της 25ης Μαρτίου όλη η Ελλάδα έστρεφε το ενδιαφέρον της στις Βρυξέλλες περιμένοντας με αγωνία να μάθει αν οι Ευρωπαίοι εταίροι, θα συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από την χρεωκοπία.
Την ίδια ημέρα o πρώην Πρωθυπουργός που κάποιοι έχουν το θράσσος ακόμα και σήμερα να στηρίζουν σε κανάλια και εφημερίδες ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Συνοδευόταν από τη σύζυγό του τα δύο παιδιά τους και το ζεύγος Βαληνάκη.
Σήμερα όπως αναφέρει η Real News ο κ. Καραμανλής έφυγε για δωδεκαήμερες διακοπές στη διάρκεια των οποίων θα κάνει το γύρο της Ιταλίας.
Θα πει κάποιος.Τι ανάγκη έχει αυτός;
Και μπουρδέλο κατάντησε την Ελλάδα και τώρα απολαμβάνει τους κόπους του.
Ούτε η αύξηση των καυσίμων τον απασχολεί.Ούτε για δουλειά ψάχνει όπως οι 600.000 άνεργοι που άφησε,Ουτε μαγαζί έχει που να μπήκε λουκέτο,Ούτε φυσικά ανυσηχεί για την σύνταξη του αφού την έχει πάρει ήδη.
Θα κάνει τα ταξιδάκια του και έχει ο Θεός.Οσο να 'ναι με το καλό όταν γυρίσει θα βρεθούν κάποια ζώα που θα ζητούν την...συμβουλή του.Εδώ και πεντέμιση μήνες που ο πρώην Πρωθυπουργός έχασε τις εκλογές, το ΄χει ρίξει στα ταξίδια. Αγγλία, Αυστρία, Μονεμβασιά, Καρπενήσι και τώρα Ιταλία περιλαμβάνει το οδοιπορικό της μετεκλογικής του ψυχαγωγίας.
Ασφαλώς είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να διαθέτει το χρόνο και τα χρήματά του, όπως ο ίδιος θέλει. Όταν όμως αυτός ο πολίτης έχει διατελέσει Πρωθυπουργός και μόλις πριν πέντε μήνες έχει παραδώσει μια κατεστραμμένη χώρα προκαλεί το δημόσιο αίσθημα αρχίζοντας τα ταξίδια αναψυχής.Την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών οδηγείται σε σκληρή λιτότητα, απο τις δικές του αβλεψείες και την δική του ανικανότητα καθώς και τις αρπαχτές συνεργατών του μάλλον είναι προκλητικό, ο πολιτικός που έχει βαρύτατες ευθύνες για την οικονομική καταστροφή της χώρας να διασκεδάζει με πολυήμερα και προφανώς πολυδάπανα ταξίδια.Αυτός είναι ο Καραμανλής σας κύριοι της ΝΔ ανεπαρκής και άχρηστος σαν πρωθυπουργός,αναίσθητος και αδιάφορος ως πολίτης....Χειροκροτήστε τον. 

[ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ]:Μήπως ήρθε η ώρα ...

Μήπως ήρθε η ώρα να συζητηθεί σοβαρά το ενδεχόμενο της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου ή η προληπτική προστασία της Μειονότητας από τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Νέα κρούσματα ανθελληνισμού σημειώθηκαν σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και κάψιμο των Εθνικών μας Συμβόλων από παρακρατικούς των Τιράνων. Σε συγκέντρωσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το κόμμα τον "Τσάμηδων" (PDU) μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, έκαψαν Ελληνική Σημαία όπου επάνω της ήταν γραμμένο το όνομα του Πρόεδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δήμαρχου Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου, παρουσία μάλιστα δύο βουλευτών του PDU, προφανώς απογόνων των εγκληματιών πολέμου της Θεσπρωτίας. Σε τεράστια πανώ οι διαδηλωτές είχαν γράψει συνθήματα όπως "Η Ελλάδα η ντροπή της ΕΕ" καθώς και συνθήματα υπέρ των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων. Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, Ελληνικές Σημαίες κάηκαν και σε άλλες πόλεις της Βορείου Αλβανίας, όπου πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες συγκεντρώσεις.

Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι ο Έλληνας πρέσβης Ν. Πάζιος υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών για τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, εκφράζοντας μάλιστα "την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης να τιμωρήσει σκληρά τους ενόχους"! Έχουν άραγε επίγνωση oι φωστήρες του νεοκλασικού της Βασ. Σοφίας ποιος είναι ο συσχετισμός ισχύος και ποιοι οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη; Μήπως ήρθε η ώρα να συζητηθεί σοβαρά το ενδεχόμενο της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου ή η προληπτική προστασία της Μειονότητας από τις Ένοπλες Δυνάμεις;