ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Κιπρίς για τις προτάσεις της Τ/κ πλευράς

Ο ορισμός ότι ''κυρίαρχα είναι τα συνιστώντα κρατίδια'', στη θέση της ''μόνης κυριαρχίας'' που αναμένει η ε/κ πλευρά, περιλαμβάνεται στις προτάσεις της τ/κ πλευράς για το κεφάλαιο Διακυβέρνηση και Διαμοιρασμός της εξουσίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας Κίπρις.
Η εφημερίδα, που γράφει ότι έχει τις προτάσεις και τις μελέτησε, αναφέρει ότι η τ/κ πλευρά προτείνει την περεταίρω διεύρυνση των δικαιωμάτων των εγγυητριών δυνάμεων και να τεθούν υπό την εγγύησή τους το σύνολο των εδαφών των συνιστούντων κρατιδίων.
Η τ/κ πλευρά επιθυμεί επίσης όπως τα συνιστώντα κρατίδια μπορούν να συνάπτουν συμφωνίες με άλλα κράτη, χωρίς να τις μεταβιβάζουν στην ομόσπονδη κυβέρνηση. Στη συνέχεια το δημοσίευμα παραθέτει 4 σημαντικά θέματα.
Το πρώτο αφορά την εγγύηση και την εδαφική ακεραιότητα των συνιστούντων κρατιδίων. Μια πιο ρεαλιστική - όπως αναφέρεται - πρόταση στο θέμα του περιεχομένου των Συμφωνιών Εγγυήσεων: η ολότητα του εδάφους των συνιστούντων κρατιδίων να ληφθεί κάτω από τις εγγυήσεις. Ολόκληρο το έδαφος της Κύπρου, η ασφάλεια, η ανεξαρτησία και η συνταγματική τάξη θα τεθεί κάτω από τις εγγυήσεις. Με την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά το 1974, υπάρχει όφελος η εγγύηση εκτός από ολόκληρο το νησί να καλύπτει και τα συνιστώντα κρατίδια πάνω στη βάση δύο χωριστών συνιστούντων κρατιδίων.
Υπήρχε ένα τέτοιο μέτρο, αναφέρεται, και στο σχέδιο Ανάν και η τ/κ πλευρά θέλει να γίνει αποδεκτή αυτή η αλλαγή.
Το δεύτερο ζήτημα αφορά τις διεθνείς συμφωνίες των συνιστούντων κρατιδίων με την τ/κ πλευρά, σύμφωνα πάντα με την Κίπρις, να ζητεί όπως τα συνιστώντα κρατίδια μπορούν να συνάπτουν συμφωνίες για όλα τα θέματα, χωρίς αυτές να τις μεταβιβάζουν στο ομόσπονδο κράτος. Στο σχέδιο Ανάν, προστίθεται, αυτή η αρμοδιότητα περιοριζόταν σε θέματα εμπορίου και πολιτισμού. Απαντώντας, αναφέρεται, και στις ενστάσεις της ε/κ πλευράς, τέτοιες συμφωνίες θα ανοίξουν δρόμο και στο ομόσπονδο κράτος, φέροντας ως παράδειγμα το ότι εάν κάποια ξένα κράτη δεν αναγνωρίσουν την ενωμένη Κύπρο, τα συνιστώντα κρατίδια δεν θα μπορούν να συνάπτουν συμφωνίες μαζί τους.
Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στο ομόσπονδο κράτος να κάνει συμφωνίες υπό ορισμένους όρους πάνω σε θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των συνιστούντων κρατιδίων, αλλά σε αντάλλαγμα το συνιστών κράτος που δεν θα είναι ικανοποιημένο από αυτές τις συμφωνίες να μην δεσμεύεται θεσπίζοντας τις απαραίτητες νομοθεσίες.
Το τρίτο σημείο αφορά τί θα γίνει σε περίπτωση διάλυσης της συμφωνίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, αναφέρεται, κανείς δεν θα οικειοποιηθεί ολόκληρο το νησί και αυτό - προστίθεται - είναι πρόταση της τ/κ πλευράς για να μην επαναληφθούν τα όσα έζησαν οι Τ/κ πριν το 1963. Οι Τ/κ επιθυμούν όπως συμπεριληφθεί στην τελική συμφωνία ανοικτά και τεθεί υπό την εγγύηση του ΣΑ του ΟΗΕ ότι, σε περίπτωση διάλυσης της συμφωνίας, κανένα από τα συνιστώντα κρατίδια δεν θα εκπροσωπεί από μόνο του τη ''συνεργασία'', το ομόσπονδο δηλαδή κράτος.
Τέταρτο σημείο, κατά την Κίπρις, είναι μια διαφορετική και εποικοδομητική - όπως τη χαρακτηρίζει - φόρμουλα στο θέμα της κυριαρχίας. Στις προτάσεις η τ/κ πλευρά, στο θέμα της ''μιας κυριαρχίας'' προτείνει ανοικτά την κυριαρχία των συνιστούντων κρατιδίων. Επειδή, υποστηρίζεται, η τ/κ πλευρά, ετοιμάζοντας τη νέα φόρμουλα, φρόντισε να παραμείνει εντός των παραμέτρων των ΗΕ. Η ενωμένη Κύπρος θα αποκτήσει κυριαρχία και μια διεθνή νομική προσωπικότητα (αλλά όχι μια κυριαρχία). Αλλά πιο σημαντικό, προστίθεται, σε συνέχεια αυτού είναι να γραφεί η πρόταση ότι ''κυρίαρχα είναι τα συνιστώντα κρατίδια'', και πως αυτή η πρόνοια γίνεται αντιληπτό ότι λήφθηκε από το Σύνταγμα της Ελβετίας, όπου υπάρχει η έκφραση ότι ''τα καντόνια είναι κυρίαρχα''.
sigmalive

Το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ δημοψήφισμα του 1950 που “σβήστηκε” από τα σχολικά εγχειρίδια

Στις 15 του Γενάρη το 1950 έγινε το Ενωτικό Δημοψήφισμα όπου το 97% του πληθυσμού της Κύπρου ενυπογράφως απαίτησαν την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα.

Πρωταγωνιστής του Δημοψηφίσματος ήταν ο τότε φλογερός Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο Β΄ πρώην Μητροπολίτης Κερύνειας του οποίου το άγαλμα δέσποζε της Πλατείας μπροστά από την Μητρόπολη της Κερύνειας μέχρι που οι ταλάττηδες το αντικατέστησαν με το άγαλμα του σφαγέα των Ελλήνων της Σμύρνης Ατταρτούκ.

Σήμερα 60 χρόνια μετά καταβάλλεται προσπάθεια τουρκοποίησης της Κύπρου μιας τουρκοποίησης που συνεπικουρείται από ευέλικτους δήθεν χειρισμούς.
Κανένας μαθητής στην Κύπρο δεν γνωρίζει για το Ενωτικό Δημοψήφισμα που έγινε στις 15 του Γεννάρη το 1950. Αντιθέτως θα κουβαλήσουν τους μαθητές στο χωριό Παναγιά για να γιορτάσουν την γενέθλια ημέρα του Μακάριου του Γ΄(!!!).
ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΝΩΣΙΣ

ΠΗΓΗ 

Υπερεπείγουσα ΑΝΑΓΚΗ να αποφασίσουμε:- ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΝ ΜΑΣ. (3-1-2011)

papaphotis_photo Του Φώτη Παπαφώτη.

Όλα δείχνουν ότι πλησιάζει το τέλος των Συνομιλιών Χριστόφια – ΕΡΟΓΛΟΥ. Και όλα δείχνουν ότι η Τουρκία εργάζεται εντατικά στα παρασκήνια οι Συνομιλίες να οδηγήσουν σε Δημοψήφισμα (διπλό, φυσικά). Δεν ευνοεί η Τουρκία ναυάγιο των Συνομιλιών. Προτιμά να καταλήξουν οι Συνομιλίες σε Συμφωνίαν. Και είναι έτοιμη να κάμει και κάποιες υποχωρήσεις για να διευκολύνει την επίτευξη Συμφωνίας.

Ο λόγος της ετοιμότητας αυτής της Τουρκίας είναι καθαρός: Η Τουρκία θεωρεί ότι το Κυπριακό λύεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ προς όφελός της έστω και εάν η Συμφωνία που θα τεθεί για έγκριση σε Διπλό Δημοψήφισμα απορριφθεί ακόμη και από το ΣΥΝΟΛΟ των Ελλήνων της Κύπρου.

Διαπράξαμε το πρώτο ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ με το ότι δεκτήκαμε το 2004 να γίνει ΔΙΠΛΟ Δημοψήφισμα αναγνωρίζοντες με αυτόν τον τρόπον ότι αποδεχόμαστε την διχοτόμηση της Πατρίδας μας – τόσο τη διχοτόμηση του εδάφους της, όσο και τη διχοτόμηση του Λαού της.

Ευθύς αμέσως μετά το ΔΙΠΛΟ Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 ακολούθησε η ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία και μας ΕΣΩΣΕ πριν ΕΝΤΑΦΙΑΣΤΟΥΜΕ!... Η σωτηρία μας επιτεύχθηκε με το ότι η Ε.Ε. δέχθηκε την Κύπρο στην οικογένειά της ως ΕΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΟ και ως ΕΝΑ ΛΑΟΝ.

Εάν τώρα που είμαστε μέσα στην Ε.Ε. αποφασίσουμεν εμείς οι ίδιοι να εγκαταλείψουμε την ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ που μας έδωσε η Ε.Ε. την 1η Μαΐου 2004, η Ε.Ε. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να μη δεχθεί τη δική μας απόφαση.


Και επομένως, η Τουρκία θα προχωρήσει με γοργά βήματα στην επίτευξη και του τελικού ΣΤΟΧΟΥ της Κυπριακής Στρατηγικής της ο οποίος είναι:-

Η Κύπρος να καταστεί με πολιτικά δημοκρατικά μέσα ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – όπως έκαμεν και με την Αλεξανδρέτταν.

Η πρώτη συνέπεια ενδεχόμενου δεύτερου ΔΙΠΛΟΥ Δημοψηφίσματος θα είναι η γοργή πορεία ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ του Κρατικού Μορφώματος της Τουρκικής Κατοχής.

Η αναπόδραστη επόμενη συνέπεια θα είναι η ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Συνεπώς πρώτον μας μέλημα δεν μπορεί να είναι η προετοιμασία μας να απορρίψουμε την Συμφωνίαν Χριστόφια – Ταλάτ στο Διπλό Δημοψήφισμα, αλλά η ανάληψη ΑΜΕΣΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟΝ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ.

Η απόφαση αυτή είναι ΕΥΘΥΝΗ όχι μόνον των Πολιτικών αλλά Όλου του Λαού – και προ παντός των Οργανωμένων Φορέων του, όπως είναι η Εθναρχούσα Εκκλησία, οι οργανωμένοι Πρόσφυγες, Αγωνιστές, Πνευματικοί Άνθρωποι, Ενεργοί Πολίτες και ΣΥΣΣΩΜΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ.



                                                                                    Φώτης Παπαφώτης

ΚΥΠΡΟΣ:2/3 παιδιά ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ τα νεογέννητα τον Δεκέμβρη '10


Ποιες σημαίες θα κρατά άραγε η νεολαία μας σε 10 χρόνια ;
«Από τους 50 τοκετούς που υπήρξαν στο νοσοκομείο Λάρνακας το Δεκέμβρη, οι 32 ήταν των μεταναστών και μόνο 18 των Ελληνοκυπρίων».

Ζ. ΚΟΥΛΙΑΣ Βουλευτής ΔΗΚΟ

Μόλις το διάβασα και τρόμαξα. Μήπως και το χάσαμε το παιγνίδι, και η κατάσταση είναι μη ανατρέψιμη; Βλέποντας το θέμα από μαθηματική σκοπιά, δεν θα αργήσει να φθάσει εκείνη η ώρα που ο πληθυσμός της (προς το παρόν) ελεύθερης ακόμα Κύπρου θα είναι 2/3 μη-Έλληνες. Ακόμα και αυτό, δεδομένης της υπογεννητικότητας που μας μαστίζει θα ανατραπεί πολύ γρήγορα, και τα 4,000 χρόνια Ελληνισμού στην Κύπρο θα φτάσουν στο τέλος τους.

Θα αναλάβει κανένας την ευθύνη γι΄αυτή την κατάντια ;

Από προσωπική πείρα, καμία κυβέρνηση δεν ασχολείται με κανένα θέμα, παρά μόνον όταν είναι ήδη πολύ αργά. Ενόσω τα κόμματα εξουσίας συνεχίζουν να έχουν το 'κομματικό' συμφέρον πάνω απ' όλα, μάλλον δεν έχουμε υπόθεση.

Έρχονται εκλογές σύντομα. Ενοχλείστε τους 'αντιπροσώπους μας' τώρα ! Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας επιβάλει να μετατραπούμε σε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα, για χάριν της οιασδήποτε 'παγκοσμιοποίησης'. Η 'γενοκτονία' μας πρέπει να αποτραπεί. Καμία ψήφος στους λαϊκιστές που μας εμπαίζουν τόσα χρόνια πως δήθεν ενδιαφέρονται για τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Ευχαριστώ,
Ζήνων Κιτιεύς 
 

Οι Κύπριοι πολιτικοί δεσπότες, η ασυλία τους και οι αυθαιρεσίες του Γενικού Εισαγγελέα!!!


Η ειδήση σήμερα (14/1/2011) στην εφημερίδα «Ο φιλελεύθερος» είναι χιλιοεπαναλαμβανόμενη. Οι βουλευτές «οχυρωμένοι πίσω από τη βουλευτική ασυλία, αρνούνται να πληρώσουν εξώδικα πρόστιμα που αφορούν κοινές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας». Επίσης η Αστυνομία υποστηρίζει ότι «αρκετές φορές τα μέλη της Τροχαίας σταμάτησαν βουλευτές και υπουργικά οχήματα για υπερβολική ταχύτητα και όταν διαπίστωσαν ποιοι ήταν, δεν τους κατήγγειλαν».
Οι βουλευτές και οι υπουργοί επειδή είναι δεσποτικής νοοτροπίας, θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου, όπως οι φεουδάρχες στο μεσαίωνα. Όλο αυτό το τσούρμο των αντιδημοκρατικών φατριών που νέμονται την εξουσία, έχουν την αναίδεια να ψηφίζουν νόμους εν γνώσει τους ότι ο νόμος δεν ισχύει για τους ίδιους. Αυτή είναι η λογική κάθε νεο-φεουδάρχη/δεσποτίσκου, όπως είναι τα κόμματα και οι πολιτικοί στην Κύπρο. Η δεσποτική τους λογική τους επιτρέπει να συνεργάζονται άψογα και να παραμερίζουν τις φανταστικές τους ιδελογικές διαφορές. Γιατί τα συμφέροντά τους ως τάξης είναι κοινά. Την ιδεολογία τη θυμούνται όταν πωλούν κουτόχορτο στον «αμαθή όχλο».
Ποιους καλύπτει όλους αυτούς τους δεσποτίσκους της κυπριακής πολιτικής σκηνής; Μήπως ο νόμος; Όχι.
Το σύνταγμα είναι σαφέστατο και δεν παρέχει καμία ασυλία στους πολιτικούς:
«1. Οι βουλευται δεν υπόκεινται εις ποινικήν δίωξιν και δεν ευθύνονται αστικώς ένεκεν οιασδήποτε εκφρασθείσης γνώμης ή ψήφου δοθείσης υπ΄ αυτών εν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
2. Ο βουλευτής δεν δύναται άνευ αδείας του Ανωτάτου Δικαστηρίου να διωχθή, συλληφθή ή φυλακισθή εφ΄ όσον χρόνον εξακολουθεί να είναι βουλευτής.».
Ποιος αυθαιρετεί παραβιάζοντας το σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε «υπακοήν και πίστιν»; Ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος τελείως αυθαίρετα υποστηρίζει ότι οι πολιτικοί έχουν ασυλία. Αντί να υπακούει στο σύνταγμα ,υπακούει σε αυτούς που τον διόρισαν, καταργεί την ισονομία των πολιτών και εισάγει δεσποτικές λογικές στο πολίτευμα της Κύπρου οδηγώντας σε οπισθοδρόμηση την κυπριακή κοινωνία.
Και γιατί έχουν ασυλία; Πού το στηρίζεις κ. Γενικέ Εισαγγελέα; Και ύστερα, βγαίνουν με κάθε σοβαρότητα και υποστηρίζουν ότι στην Κύπρο υπάρχει κράτος δικαίου!!!
Η λεγόμενη ασυλία είναι αποκύημα της φαντασίας του Γενικού Εισαγγελέα , προϊόν αυθαιρεσίας. Την εφηύρε για να προστατεύσει τους πολιτικούς από τις ποικίλες παρανομίες τους τοποθετώντας υπεράνω του νόμου και ενάντια σε κάθε αρχή δικαίου.
Η λύση είναι η παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέα; Όχι. Γιατί ο Πρόεδρος – η εκτελεστική εξουσία- κάποιον άλλο θα διορίσει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Ο Γενικός Εισαγγελέας ως κατεξοχήν θεματοφύλακας του συντάγματος θα έπρεπε να εκλέγεται από το λαό και να υπόκειται στον έλεγχο του λαού,όχι της κρατικής εξουσίας και να είναι ανακλητός με περιορισμένη μονοετή ή διετή θητεία.
Υ.Γ. Με πόση θαυμαστή ομοφωνία και χωρίς καμία ιδεολογική διαφοροποίηση τα κόμματα για επτά χρόνια δεν ψηφίζουν το νόμο για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων!!! Με πόση θαυμαστή ομοφωνία τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι χωρίς να λογοδοτούν σε κανένα και για τίποτε. Και με κάθε σοβαρότητα υποστηρίζουν ότι είναι και δημοκρατικά κόμματα!!! Πόση ανοησία σε αυτό τον τόπο, πόση.
Υ.Γ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ: Μην τους νομιμοποιήσετε στην εξουσία με τίποτε, εννοείται οι δημοκρατικοί πολίτες. Οι άλλοι.... 

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 υπήρξε μια λαϊκή εντολή προς την ηγεσία του έθνους για χάραξη στρατηγικής απελευθέρωσης και ένωσης της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα. Συνέχεια του δημοψηφίσματος ήταν ο ένδοξος αγώνας της ΕΟΚΑ. Η δράση της στρατιωτικής πτέρυγας του ενωτικού αγώνα ανέδειξε ήρωες που με τη θυσία τους κατέγραψαν λαμπρές σελίδες στην ελληνική ιστορία. Η δράση της πολιτικής πτέρυγας ανέδειξε δόλιους ηγετίσκους και σιχαμερούς προδότες.
Η πολιτική πτέρυγα αυτονομήθηκε από την στρατιωτική δράση και συμμάχησε με τους άγγλους κατακτητές , οι οποίοι έβαλαν στο παιχνίδι και τους τούρκους. Έτσι επισφραγίστηκε η προδοσία με τις συμφωνίες της Ζυρίχης που απετέλεσαν την πρώτη πράξη του δράματος που θα οδηγούσε στην εισβολή και την τριχοτόμηση της Κύπρου.
Οι συνεχιστές της σχολής του ενδοτισμού και της προδοσίας που εγκαινίασε ο Μιχάλης Μούσκος (Μακάριος) προσπαθούν σήμερα με νύχια και με δόντια να ολοκληρώσουν το αίσχος της Ζυρίχης και να νομιμοποιήσουν τη βία των άγγλων και των τούρκων.
Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση εμείς οι εθνικιστές πρέπει να διδαχτούμε από την ιστορία ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος . Η απελευθέρωση και ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα Ο δρόμος προς αυτό το στόχο δεν άλλαξε από τότε, αφού οι κατακτητές , τούρκοι και άγγλοι πατούν ακόμα τα χώματα μας. Αγώνας πολιτικός και στρατιωτικός . Για να φτάσουμε στο δεύτερο πρέπει να πετύχουμε τον πρώτο. Να δηλώσουμε τη πολιτική μας παρουσία και μέσα από τις δομές της εξουσίας σε Ελλάδα και Κύπρο , να προετοιμάσουμε τον ένοπλο αγώνα.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα βαδίζει μπροστά δεχόμενο πισώπλατες μαχαιριές από διάφορους εθνικόφρονες που περνούν την ιδέα του απολιτικού τσαρλατανισμού και άλλους πράκτορες των προδοτών , ακροδεξιούς φανφαρόνους που σπέρνουν τη σύγχυση και υπηρετούν τον αποπροσανατολισμό που επιθυμεί το κατεστημένο.
Χωρίς δυσκολίες όμως δεν νοείται αγώνας. Μέσα από τη σύγκρουση σφυρηλατείται η βεβαιότητα της νίκης. Οδηγός της πολιτικής πλοήγησης ας είναι πάντα το ψυχρό και άπειρο μίσος προς τους κατακτητές και τους προδότες.
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙ
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ


Προωθούν επιχειρηματικά σχέδια

Στα κατεχόμενα για διερεύνηση του ενδεχομένου επενδύσεων βρίσκεται ομάδα Κινέζων επιχειρηματιών, η οποία συναντήθηκε με τον λεγόμενο πρόεδρο της ψευδοβουλής Χασάν Μπόζερ.

Η αντιπροσωπεία συνοδευόταν από τον πρώην «υπουργό» και γνώστη του τομέα της πράσινης ενέργειας Χασάν Οζμπαφλί, ο οποίος δήλωσε πως η Κύπρος είναι σημαντικό μέρος για τον κόσμο και πως εξαιτίας πολιτικών διαφορών υπάρχουν δύο διοικήσεις στο νησί.

Όπως υποστήριξε, το ψευδοκράτος είναι «κράτος» δικαίου με δημοκρατικούς μηχανισμούς και είναι έτοιμο να συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Κινέζος επιχειρηματίας Henry Quin, δήλωσε με τη σειρά του ότι το μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων είναι ψηλό, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να επενδύσει σε δουλειές στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. 

Hellenicrevenge

Στο "μάτι" της ισραηλινής εταιρείας DELEK το φυσικό αέριο της Κύπρου

Η ισραηλινή ενεργειακή εταιρεία DELEK , εταίρος του αμερικανικού ενεργειακού οργανισμού NOBLE ENERGY , έχει αποταθεί στην κυπριακή κυβέρνηση για την ανέγερση τερματικού σταθμού οικονομικού ύψους 500 εκατομμυρίων στερλινών
στο Βασιλικό όπου θα μεταφέρεται με διασωλήνωση υγροποιημένο φυσικό αέριο από το Ισραήλ και απ’ εκεί με πετρελαιοφόρα στη Δυτική Ευρώπη , με τον περιορισμό έτσι του κινδύνου ένοπλης επίθεσης από γειτονικές χώρες εναντίον του όλου εγχειρήματος .
Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Times σε δημοσίευμα της που προσθέτει ότι η DELEK , που είναι ο υπεύθυνος οργανισμός για την ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στις περιοχές Leviathan και Τamar στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ και η οποία ελέγχεται από τον Ισραηλινό πολυεκατομμυριούχο Yitzhak Tshuva, απέφυγε να σχολιάσει την είδηση .
Τα κοιτάσματα στις δυο περιοχές , που ανακαλύφθηκαν πέρσι , υπολογίζονται σε 25 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και είναι τα πλουσιότερα που έχουν ανακαλυφθεί σε παγκόσμια κλίμακα κατά τα τελευταία δέκα χρόνια. Περσινή μελέτη του Οργανισμού Γεωλογικών Επισκοπήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υπάρχουν εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα φυσικού αερίου 122 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών, κατά δέκα φορές περισσότερα από τα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα που υπάρχουν στα βρετανικά χωρικά ύδατα της Βόρειας Θάλασσας. Ο Λίβανος ισχυρίζεται ότι η ενεργειοφόρα περιοχή Λεβιάθαν επεκτείνεται στα δικά του χωρικά ύδατα και η Hezbollah έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ να κρατηθεί μακριά από τα κοιτάσματα.
Η πρόταση για σταθμό στην Κύπρο, παρά το ότι παρέχει το πλεονέκτημα της εκμετάλλευσης παρομοίων κοιτασμάτων σε περιοχές στα χωρικά ύδατα της νήσου, μόλις 60 χιλιόμετρα από τις περιοχές Λεβιάθαν και Ταμάρ, και της εξαγωγής από το ίδιο τερματικό, συνιστά μια από τις προτάσεις που μελετούνται από την πλευρά του Ισραήλ. Μια άλλη, είναι η μεταφορά του φυσικού αερίου με διασωλήνωση στην Ελλάδα και απ’ εκεί με πετρελαιοφόρα στην Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι θ’ απαιτηθούν ακόμη 5-6 χρόνια για τη δημιουργία των αναγκαίων έργων υποδομής για την παραγωγή του φυσικού αερίου.
16 Ιανουαρίου 2011, 10:05 EET
sigmalive