ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Συνεδρίαση Eurogroup για δανεισμό της Ελλάδας

Έκτακτη Κυριακάτικη συνεδρίαση του Eurogroup για τον ορισμό επιτοκίων δανεισμού στην Ελλάδα

  • Σκληρό παζάρι για το ευρωπαϊκό επιτόκιο στήριξης...
  • Η Ελλάδα επιμένει να μην ζητάει χρήματα ενώ "βγήκαν" οι πρώτες αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό!!!
Όπως έγινε γνωστό από τις Βρυξέλλες, την Κυριακή το μεσημέρι συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, με τηλεδιάσκεψη με θέμα την οικονομική στήριξη της Ελλάδας. Την πλήρη στήριξη τους εξέφρασαν ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Iταλός Πρωθυπουργός Σύλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ σιγή ιχθύος προς το παρόν, για την επικείμενη οριστικοποίηση των τεχνικών όρων της συμφωνίας, από την Γερμανία, η οποία μέχρι τώρα επιμένει ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει δάνεια από τις αγορές.
Μέχρι τώρα, η ευρωπαϊκή φόρμουλα δείχνει επιτόκιο στήριξης πάνω από 6% αλλά τα σκληρά παζάρια συνεχίζονται Ωστόσο, το γεγονός ότι συγκαλείται το Eurogroup, σημαίνει πως και η Γερμανία έχει συμφωνήσει, τονίζουν πολιτικοί αναλυτές.
Το δάνειο ενδέχεται να είναι μεγάλο, όπως και στην περίπτωση της Ουγγαρίας, ώστε ακόμη κι εάν δεν χρησιμοποιηθεί όλο, τουλάχιστον να έχουν αποθαρρυνθεί οι κερδοσκόποι.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Eurogroup, θα προεδρεύσει ο Jean-Claude Juncker, ενώ θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της EKT Jean-Claude Trichet και ο αρμόδιος επίτροπος Olli Rehn. Μετά το τέλος θα γίνουν ανακοινώσεις από τους Juncker και Rehn.
Τώρα απομένει κίνηση εκ μέρους της Ελλάδας για το εάν θα ζητήσει ή όχι βοήθεια. Μέχρι και χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε ότι Ελλάδα δεν ζητάει βοήθεια, προσθέτοντας πως ως τα μέσα Μαΐου δεν υπάρχει πιεστική ανάγκη δανεισμού.
Οι πρώτες αποκλίσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό
Αποκλίσεις, τόσο σε ό,τι αφορά στο στόχο των εσόδων όσο και στο στόχο των δαπανών, δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα...σημείωσαν αύξηση κατά 9,7% έναντι στόχου για αύξηση 11,7% που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Πιο πειθαρχημένος εμφανίζεται ο τομέας των κρατικών δαπανών, όπου η απόκλιση είναι της τάξης της μισής ποσοστιαίας μονάδας. Οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 3% έναντι στόχου για μείωση κατά 3,5%. Οι δαπάνες για τόκους αυξήθηκαν κατά 14,5% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση 5,1%.
Οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων είναι περιορισμένες κατά 48,2%, ενώ τα έσοδά του μειώθηκαν κατά 38,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού το α' τρίμηνο του έτους σημείωσε μείωση κατά 39,2%, έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 30,2% και διαμορφώθηκε στα 4,326 δισ. ευρώ από 7,119 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΥΨΙΝΟΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ


Έλληνα της Κύπρου μην επαναπαύεσαι στην ιδέα πως θα σου φέρουν ένα σχέδιο λύσης και θα ξεμπερδέψεις λέγοντας ΟΧΙ. Αυτή την φορά δεν θα είναι όπως το 2004, που ήμασταν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη φορά εάν τεθεί σχέδιο σε διπλό δημοψήφισμα θα σημαίνει πως η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος–μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδέχεται στην επικράτεια της την ύπαρξη δύο εκλογικών σωμάτων που ισοδυναμεί με δύο λαούς. Έτσι την ίδια μέρα των εκλογών η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι υπόλογη στην Ευρώπη για το μέλλον αυτών των δύο λαών.
Οι συνέπειες αυτής της αποδοχής θα είναι καταστροφικές. Η Κυπριακή Δημοκρατία με την πράξη αυτή θα δημιουργήσει τις συνθήκες της αυτοκατάλυσης της αφενός και αφετέρου θα κινήσει τις διαδικασίες αναγνώρισης τουρκοκυπριακού κράτους στα κατεχόμενα.
Πρέπει να αντισταθείς στην ιδέα του διπλού δημοψηφίσματος γιατί ακόμα και η χειρότερη λύση εάν ψηφισθεί από ένα ενιαίο εκλογικό σώμα θα μπορεί να αποφευχθεί η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αναγνώριση τουρκοκυπριακού κράτους στα κατεχόμενα. Το ένα ενιαίο εκλογικό σώμα στο οποίο ανήκουν όλοι οι νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας διασφαλίζει το δικαίωμα της Ελληνικής πλειονότητας και πλειοψηφίας να άρχει.
Το πολιτικό κατεστημένο γνωρίζει τις συνέπειες του διπλού δημοψηφίσματος, όπως γνώριζε τις συνέπειες της Ζυρίχης και των συμφωνιών κορυφής που οδήγησαν στο σχέδιο Ανάν. Συντάσσονται με τα σχέδια των τούρκων και των αγγλοσιωνιστών, για να εξυπηρετήσουν προφανώς τα δικά τους συμφέροντα.
Διαδήλωσε την εναντίωση σου στην μεθοδευμένη σιωπή και κρυψίνοια του κατεστημένου. Υπερασπίσου την Κυπριακή Δημοκρατία και μέσω αυτής την Ελληνικότητα της γης σου. Εναντίων αυτών που απεργάζονται την μεγίστη παρανομία της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχεις δικαίωμα και καθήκον να εναντιωθείς με όλα τα μέσα που ο άνθρωπος δικαιούται να μετέλθει για την υπεράσπιση της ελευθερίας του. Αν σιωπήσεις σημαίνει πως αποδέχεσαι τις αλυσίδες της σκλαβιάς σου.
Ενίσχυσε με την αγωνιστικότητα και την συμμετοχή σου το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα, την μοναδική πολιτική δύναμη που αποκαλύπτει την συμπαιγνία του πολιτικού κατεστημένου με τους εχθρούς της πατρίδος. Σήμερα έχεις επιλογή , έχεις ένα χώρο που σου προσφέρει νομική και πολιτική κάλυψη στην δίκαιη εναντίωση σου στον ενδοτισμό και στο ξεπούλημα της πατρίδος σου.
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΟΖ.Θα την είχαμε τελειώσει την Τουρκία...ΑΝ είχαμε ηγέτες!


Βλέπετε στο χάρτη την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(ΑΟΖ) της Τουρκίας.Η οποία έχει συμφωνήσει και έχει ξεκαθαρίσει την ΑΟΖ της στη Μαύρη Θάλασσα!Τρομοκρατημένη αρνείται το ίδιο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο!

Η Κύπρος έχει συμφωνήσει και έχει υπογράψει για τη δική της ΑΟΖ,με την Αίγυπτο(2003) και με τον Λίβανο(2007)!
Και η Ελλάδα;Παραμένει χωρίς ηγέτες,με σκυμμένο το κεφάλι να τρώει καρπαζιές,τη στιγμή που θα μπορούσε να τελειώσει μια και καλή με όλους τους..."καλούς" γείτονές της!
Έφτασε στο σημείο να παρακαλάει τη Λιβύη να μη...συμπεριλάβει στη δική της ΑΟΖ το...Γαϊδουρονήσι,νότια της Κρήτης!!!
Παρατηρείστε το "δόντι" που κάνει η ΑΟΖ της Ελλάδας Ν.Α. της Ρόδου στη θέση του Καστελλόριζου και της Ρω!
Υπ' όψιν ότι ΑΟΖ έχουν ΜΟΝΟ τα νησιά που κατοικούνται!


Πιο κοντά στον μηχανισμό ευρωπαϊκής «προστασίας»








BOYTIA μέχρι και 40 μονάδες βάσης πραγματοποίησε χθες το spread του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς, λόγω των προσδοκιών που επικράτησαν από το μεσημέρι και έπειτα για τη σύσταση μηχανισμού στήριξης της χώρας από την Ε.Ε.
Το spread του δεκαετούς υποχώρησε χθες μέχρι και τις 386 μ.β. για να κλείσει τελικά στις 394 μ.β., από τις 415 μ.β. που ήταν νωρίτερα το πρωί και 426 μία ημέρα νωρίτερα.


Τα ελληνικά CDS κινήθηκαν χθες επίσης πτωτικά, στις 441,86 μονάδες βάσης.
Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες για συμφωνία επί των όρων στήριξης της Ελλάδας από Ε.Ε./ΔΝΤ οδήγησαν χθες σε μεγάλη άνοδο το Χ.Α. Ο Γ.Δ. έκλεισε με άνοδο 3,40% στις 1.991,22 μονάδες, ενώ με την τρίτη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο εντός του 2010 έκλεισε ο δείκτης των τραπεζών, ενισχυμένος 7,14% στις 2.125,32 μονάδες.

Υποβάθμιση από Fitch
Το θετικό κλίμα στις αγορές δεν κάμφθηκε ούτε από τη χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε "BBB-" από "BBB+", από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.
Στην έκθεσή του ο οίκος αναφέρει ότι η υποβάθμιση αντανακλά την επιδείνωση των δημοσιονομικών προβλημάτων σε συνδυασμό με τις πιο αντίξοες προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση των επιτοκίων. Επίσης αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τη στρατηγική χρηματοδότησης της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της αυξημένης μεταβλητότητας στις αγορές κεφαλαίου.
Η σημαντική αύξηση των επιτοκίων που βίωσε η κυβέρνηση αυτό τον χρόνο, εκτιμά η Fitch, σε συνδυασμό με την επιδείνωση των προοπτικών της χώρας για την οικονομική ανάπτυξη, θα καταστήσει πιο δύσκολο για την κυβέρνηση να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για τη μείωση του ελλείμματος στο 8,7% του ΑΕΠ φέτος και τον περιορισμό του δημοσίου χρέους λίγο πάνω από το 120% του ΑΕΠ το 2010 και το 2011.
Σημειώνεται ότι η υποβάθμιση δεν «απειλεί» τη δυνατότητα άντλησης ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ με εγγύηση κρατικά ομόλογα καθώς, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζ.Κ. Τρισέ, «η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα δανεισμού και μετά τον Δεκέμβριο του 2010» καθώς η ΕΚΤ θα αποδέχεται ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις.
Ας σημειωθεί ότι οι οίκοι Moody’s και S&P δεν έχουν μεταβάλει επί τα χείρω τις εκτιμήσεις για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας.

1,2 δισ. ευρώ από έντοκα την Τρίτη
Στην πώληση έντοκων γραμματίων Δημοσίου, ύψους 1,2 δισ. ευρώ προχωρά στις 13 Απριλίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.
Η πρώτη έκδοση θα είναι 26 εβδομάδων, ύψους 600 εκατ. ευρώ, με την απόδοση της προηγούμενης δημοπρασίας στο 1,38%, ενώ η δεύτερη θα είναι 52 εβδομάδων, επίσης 600 εκατ. ευρώ, με την απόδοση της προηγούμενης δημοπρασίας στο 2,20%. Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.
Την ίδια στιγμή αξιωματούχοι της κυβέρνησης διαβεβαίωσαν στο Dow Jones Newswires ότι η Ελλάδα θα προωθήσει την πώληση δολαριακών ομολόγων στις ΗΠΑ αυτό τον μήνα παρά την εκτόξευση του κόστους δανεισμού σε νέα ιστορικά υψηλά.
Σημειώνεται ότι εφόσον τελικά προωθηθεί ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας εντός της Ε.Ε., είναι πιθανόν όλες οι προσπάθειες δανεισμού να επανεξεταστούν. 

 
Κ. Παπαγρηγόρης

ΛΥΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ-ΛΥΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ=ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ


Η πρόταση Αναστασιάδη για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με χαλαρή κεντρική κυβέρνηση και ισχυρές διοικήσεις στις συνιστώσες πολιτείες είναι τρισχειρότερη της πρότασης Χριστόφια, όπως αυτή διαμορφώθηκε με όλες τις υπέρμετρες παραχωρήσεις από την πλευρά μας. Πολλοί νομίζουν, καθώς αφήνει εντέχνως ο Δημοκρατικό Συναγερμός να διαρρέει , πως με την πρόταση Αναστασιάδη θα διασφαλίσουμε την διοίκηση των περιοχών που ελέγχει σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία, με κάποια ακόμα εδάφη που θα παραχωρήσει η λύση και σε περίπτωση κρίσης και διάρρηξης της ομοσπόνδου κυβερνήσεως θα έχουμε λιγότερες απώλειες από αυτές που είχαμε το 1974. Έτσι ο κ. Αναστασιάδης εμφανίζεται στους οπαδούς του ότι δουλεύει για την επανάκτηση κάποιων εκ των κατεχομένων εδαφών και παρουσιάζεται ως ο τελευταίος πατριώτης που απέμεινε σε αυτό τον τόπο.
Στην πραγματικότητα όμως μια ανίσχυρη κεντρική κυβέρνηση, αν ήθελε ποτέ εφαρμοστεί η ολέθρια «λύση», θα σήμαινε πλήρη αδυναμία ελέγχου της τουρκοκρατούμενης συνιστώσας πολιτείας και των συνόρων της. Με αυτό τον τρόπο θα συρρεύσουν χιλιάδες τούρκοι εκ Τουρκίας οι οποίοι και θα εγκατασταθούν, όχι μόνο στον βορρά αλλά σε ολόκληρη την Κύπρο. Έτσι ώστε την δεδομένη στιγμή που οι τούρκοι θα αποφασίσουν να τινάξουν στον αέρα την εύθραυστη, αδύναμη και χαλαρή κεντρική κυβέρνηση θα έχουν από πριν τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου. Ένα πράγμα δεν έχει καταλάβει το πολιτικό κατεστημένο του τόπου, πως το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η κατάλυση της άμυνας μας και αδυναμία ελέγχου των συνόρων στην περιοχή που θα κυριαρχούν οι τούρκοι. Τούτο θα αφήσει ανοιχτές τις πύλες για τον εποικισμό ολόκληρης της Κύπρου από τους τούρκους.
Καμία αναφορά δεν κάνει επίσης ο κ. Αναστασιάδης στο ζήτημα του Διπλού Δημοψηφίσματος που θα αποτελέσει τη βάση αναγνώρισης δύο λαών που θα εξελιχθεί σε πλήρη εκτουρκισμό της Κύπρου. Η λύση Αναστασιάδη παρέχει τον απόλυτο έλεγχο των συνόρων της τουρκοκρατούμενης συνιστώσας πολιτείας στους τούρκους με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως σε κάθε περίπτωση είτε με χαλαρή κεντρική κυβέρνηση είτε με ισχυρή, η ομοσπονδία θα καταλήξει στον πλήρη εκτουρκισμό της Κύπρου, ειδικά εάν θεσμισθεί μέσα από δύο εκλογικά σώματα (διπλό δημοψήφισμα).
Μοναδική σωτηρία του Κυπριακού Ελληνισμού είναι η ενδυνάμωση της άμυνας μας μέσα από την αναβάθμιση του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε ενιαίο στρατό Ελλάδος – Κύπρου, η απόσειση της πολιτικής του ενδοτισμού που εκφράζεται σήμερα μέσα από τις προτάσεις Χριστόφια και Αναστασιάδη και η επανατοποθέτηση του προβλήματος σε πρόβλημα Εισβολής-Κατοχής με μόνη λύση την Απελευθέρωση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ή ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ;

Του Κ.Κυριακόπουλου
Η επίσκεψη του Δρούτσα στην Αγκυρα, είναι μεταξύ άλλων και αποκαλυπτική, για την ύπουλη συμπαιγνεία μιας εθνικά ρευστής πολιτικής ( και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική από τη στιγμή που την ασκούν πολιτικοί με ρευστή εθνική συνείδηση) με τους πολιτικούς αναλυτές των ΜΜΕ, στη συντονισμένη προσπάθεια μέσω της οποίας επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι του αντεθνικού πισωπερπατήματος και να προετοιμάσουν το έδαφος για νέες ανεπίτρεπτες εθνικές παραχωρήσεις.
Εν πολλοίς, η προσπάθεια αναβίωσης μιας πρωτοφανούς για τις διακρατικές σχέσεις, «τεχνικής μεθοδολογίας», που βαφτίστηκε οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης, και η οποία απέτυχε παταγωδώς αφού από το 1999 έως σήμερα, έχει αποδυναμώσει αισθητά τη διαπραγματευτική τακτική της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και εκχωρεί συστηματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη, επιχειρείται να εμφανιστεί ως μέγα διπλωματικό επίτευγμα.
Εμφανίζουν επίσης ως εντυπωσιακό το γεγονός πως στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, δεν υπήρξε από καμία πλευρά αναφορά στα «καυτά και ενοχλητικά θέματα» που ανεβάζουν επικίνδυνα το θερμόμετρο στις διμερείς σχέσεις.
Αναδεικνύουν και πάλι την παπανδρεϊκή παρλαπίπα περί «μερίσματος ειρήνης», ως σπουδαίο μεγαλούργημα, αποσιωπώντας σκόπιμα πως το όποιο τέτοιο μέρισμα εξαργυρώνεται στο ταμείο των εθνικών επιτυχιών και προτεραιοτήτων. Κι αυτές οι κατρουλούδες της πολιτικής σκέψης, αν πάνε στο ταμείο με το κουπονάκι αυτού του μερίσματος, θα γελάνε μαζί τους ακόμα και οι κότες, και το μόνο που θα εισπράξουν .θα είναι ο χλευασμός για τις προσκυνημένες πένες τους και τις προσκυνημένες πολιτικές τους.
Επιχειρούν τέλος να εμφανίσουν ως περίπου εθνικό θρίαμβο, τη συγκρότηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, παραβλέποντας πως το μόνο που συνιστά αυτό το θέατρο υποκρισίας, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια πετυχημένη διαρκούς ισχύος διασφάλιση της δυνατότητας της σχεδιασμένης τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, να εμβολίζει το σύνολο του πολιτικού και επιχειρησιακού προβληματισμού εκτουρκίζοντας επί της ουσίας τις κορυφαίες του προτεραιότητες αλλά και την ουσία της εξωτερικής μας πολιτικής.
Με δύο λόγια.
Μέσα από μια προσχηματική επίσκεψη, ο Δρούτσας ως deliverάς του θίασου των Παπατζήδων, αυτό που τελικά διεκπεραίωσε ήταν την - αντ αυτού - προσυπογραφή και επισημοποίηση του τουρκικού πακέτου προτεραιοτήτων.
Επί της ουσίας.
1. Η αποσιώπηση των «καυτών θεμάτων» δεν ισομοιράζει ωφελήματα ανάμεσα στην Τουρκική αλητεία και την ελληνική ανεκτικότητα....Συγκαλύπτει το πρόβλημα.Εξισώνει τον ένοχο με το θύμα...Διαιωνίζει την ανεκτικότητα.Νομιμοποιεί τετελεσμένα.Σπρώχνει κάτω από το χαλί κρίσιμα θέματα.Και τέλος θυσιάζει κρίσιμες εθνικές προτεραιότητες και δίκαια, στο βαθμό της διπλωματίας των επικίνδυνων τσαρλατάνων και των κοινών ανακοινωθέντων.
Ο μόνος οφελημένος από την αποσιώπηση των "καυτών θεμάτων" είναι η ίδια η Τουρκία η οποία και τα προκαλεί.
Όταν επικροτείς τέτοιες επιλογές, ή ηλίθιος είσαι ή δωσίλογος. Διαλέξτε !!!
2. Οι απόπειρες αναβίωσης λύσεων δοκιμασμένων και απόλυτα αποτυχημένων που πισωγύρισαν τα εθνικά μας συμφέροντα, δε συνιστά διπλωματική εναλλακτική λύση στη διαχείριση των εθνικών προτεραιοτήτων, αλλά καταδεικνύει...Ανεπίτρεπτο ραγιαδισμό...Επικίνδυνα φοβικά σύνδρομα και...Ταπεινωτική σκέψη.
Όταν επικροτείς τέτοιες επιλογές, ή παντελώς ανίκανος είσαι ή δωσίλογος. Διαλέξτε !!!
3. Η συγκρότηση του Ανωτάτου Συμβούλιου Στρατηγικής Συνεργασίας, πολύ δε περισσότερο όταν δε συνοδεύεται από μια ισχυρή, αποφασιστική, ξεκάθαρη, ασυμβίβαστη και καταλυτικά παρεμβατική εξωτερική πολιτική απέναντι στην προκλητική τουρκική αλητεία...
Τότε το μόνο που κάνει είναι να εκχωρεί ακόμα ένα κομμάτι κυριαρχικών δικαιωμάτων και να νομιμοποιεί λογικές συνδιαχείρισης προς όφελος του αποφασισμένου να προκαλεί αδίστακτα και να αποθρασύνεται.
Όταν επικροτείς τέτοιες επιλογές, ή παντελώς άσχετος με την πραγματικότητα είσαι ή δωσίλογος.. Διαλέξτε !!!
Τέλος όταν επιχειρείς με τις επιλογές και την πολιτική σου στάση στη διπλωματική σκακιέρα να διαχειρίζεσαι έναν αντίπαλο ο οποίος δεν κρύβει τις προθέσεις του, και αυξάνει καθημερινά με τη στάση του τον αριθμό των αδικοχαμένων δικών σου εθνικών ηρώων στο Αιγαίο, ώσαν να έχεις απέναντί σου το Λύκειο των κορασίδων.
Τότε δε χωρά καμία απολύτως αμφιβολία.
ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
 

Τι σημαίνει δανεισμός "με όρους ΔΝΤ";

  • Το ΔΝΤ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, ούτε συνηθίζει να φέρεται ευγενικά, όμως επειδή είμαστε στην Ευρωζώνη ίσως και να αλλάξει συμπεριφορά για να μην το... κακοχαρακτηρίσουν!!!
Πολλές φορές οι αποφάσεις που λαμβάνονται όταν το θέμα είναι «καυτό», όπως στην περίπτωση της διάσωσης της Ελλάδας, δεν αναλύονται και με την πρέπουσα προσοχή. Η συμφωνία που επετεύχθη για τον δανεισμό της Ελλάδας δείχνει ευνοϊκή μόνο ως προς τα επιτόκια τα οποία θα κυμανθούν γύρω στο 5%. Ωστόσο, αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «όροι ΔΝΤ» είναι ότι και τα ψιλά γράμματα στις συμβάσεις με τις τράπεζες.
Ενώ δηλαδή τσιμπάμε με τα φανερά, ξαφνικά βρισκόμαστε μπροστά στα πολύ σοβαρά. Βεβαίως, στην περίπτωση του μηχανισμού διάσωσης, η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά αυτούς τους όρους. Μπορεί δηλαδή να «πουλήσουν» επικοινωνιακά τη συμφωνία ως επιστέγασμα της συμφωνίας των Βρυξελλών και ως χτύπημα στους κερδοσκόπους αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Θα πρόκειται σαφώς για μια λεόντεια συμφωνία που θα φέρει από την μπροστινή πόρτα το ΔΝΤ στην Αθήνα. Πιθανότατα για 12 έως 18 μήνες η ελληνική οικονομία θα τελεί υπό κηδεμονία.
Το ΔΝΤ θα απαιτήσει νέο γύρο περικοπών, αυτή τη φορά και στον ιδιωτικό τομέα. Χθες η UBS ανέφερε ένα σενάριο περί μείωσης κατά 20% των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα θα μου πείτε που θα ωφελήσει αυτό αφού θα μπει η χώρα σε βαθιά ύφεση, η κατανάλωση θα καταβαραθρωθεί και χιλιάδες νοικοκυριά θα περάσουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ΔΝΤ όπου κι αν πήγε.
Επίσης, θα ζητήσει απολύσεις, μείωση του δημόσιου τομέα. Αυτές ήδη ετοιμάζονται τόσο με την απομάκρυνση συμβασιούχων όσο και με απολύσεις στους ΟΤΑ και μετατάξεις που θα φέρει το σχέδιο Καλλικράτης. Οπότε μην απορήσετε αν δείτε την ανεργία να ανεβαίνει στο 15%.
Τέλος, θα απαιτήσει λιγότερο δημόσιο, με λίγα λόγια αποκρατικοποιήσεις παντού και ξεπούλημα των «ασημικών». ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αεροδρόμια και κυρίως ο προβληματικός ΟΣΕ θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών.
Αυτά τα δραματικά θα συμβούν τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα.
Και μια υποσημείωση. Στην Ουγγαρία όπου ενεπλάκη το ΔΝΤ και διέλυσε τα πάντα, κυβερνά σοσιαλιστική κυβέρνηση. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις ενόψει των μεθαυριανών εκλογών δίνουν διαφορά 40 μονάδων, με το κυβερνών κόμμα να έχει πάει στα Τάρταρα, ήτοι μόλις 20% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση ορισμένων εδώ στην Ελλάδα…
 
ΠΗΓΗ:Ας μιλήσουμε επιτέλους!

To Ισραήλ αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο



Αμφισβητεί και το Ισραήλ τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο ανατολικότερα τού 25ου Μεσημβρινού... Την ώρα που διακινδυνεύει η Ελλάδα τις σχέσεις με τις Αραβικές χώρες προκειμένου να πραγματοποιήσει κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το Ισραήλ, εκείνο ζητά όλα τα γυμνάσια να πραγματοποιηθούν δυτικότερα τού 25ου Μεσημβρινού και όχι ανατολικότερα. Και να σημειωθεί ότι το Ισραήλ ήταν εκείνο που επιδίωξε κοινές ασκήσεις και όχι εμείς.
Να σημειώσουμε ότι ο 25ος Μεσημβρινός διχοτομεί το Αιγαίο που είναι η πάγια επιδίωξη τής Άγκυρας. Θεωρείται πλέον πιθανό οι κοινές ασκήσεις που είναι να γίνουν μέσα Μαΐου να συρρικνωθούν στο ελάχιστο και να είναι τυπικές, απλά και μόνο για να τηρήσει η χώρα μας τη στρατιωτική συνεργασία που έχει υπογράψει με το Τελ Αβίβ.

Βέβαια η δυσαρέσκεια τού υπουργείου αλλά και τού ΓΕΕΘΑ από τη συμπεριφορά τού Ισραήλ, είναι μεγάλη. Το Τελ Αβίβ εξέφρασε εγγράφως ότι επιθυμεί να γίνουν οι κοινές ασκήσεις δυτικότερα τού 25ου Μεσημβρινού για να αποφευχθούν επιπρόσθετες τριβές του με την Άγκυρα (!).

Και παρά τη μη αναγνώριση τής πλήρους κυριαρχίας μας στο Αιγαίο από το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ζήτησε κατά τη διάρκεια των...

κοινών ασκήσεων να θέσει η Ελλάδα σε πλήρη λειτουργία την αντιαεροπορική μας άμυνα (ραντάρ S-300, TOR-M1, τα ιπτάμενα ραντάρ, μηχανισμούς ηλεκτρονικών πολέμου και αντίμετρων κ.ά.).

Βέβαια, το ΓΕΕΘΑ δεν δέχθηκε και έδωσε εντολές να μην συμφωνήσει η χώρα μας στις απαιτήσεις αυτές, καθώς έτσι δίνεται η δυνατότητα να εντοπισθεί από το Ισραήλ και από τις φιλικές του χώρες η ενδεχόμενη αχίλλειος πτέρνα τής ελληνικής αεράμυνας ή να γίνουν γνωστές οι αμυντικές δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας. Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του στο να δεχτούμε να μην γίνουν ασκήσεις ανατολικότερα τού 25ου Μεσημβρινού.

Και τη συμπεριφορά αυτή εισπράττει η Ελλάδα όταν την περίοδο 1996-2000 η χώρα μας είχε προμηθευτεί πανάκριβα και ορισμένα άχρηστα οπλικά συστήματα από το Ισραήλ. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον προσομοιωτή πτήσεως F-16 block 52 για την εκπαίδευση πιλότων που αν και τον πληρώσαμε 20 εκατ. δολάρια δεν δούλεψε ποτέ. Βέβαια η υπόθεση στάλθηκε στη Δικαιοσύνη αλλά παραμένει άγνωστο τι έγινε. Τέλος να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου δύο χρόνια που πραγματοποιήσαμε κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ, οι αραβικές χώρες είχαν ενοχληθεί με την Ελλάδα καθώς πίστευαν ότι εκπαιδεύεται το Ισραήλ σε αποστολές μεγάλης αχτίνας για να κτυπήσει το Ιράν.


Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ
Πηγή: Εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», Τετάρτη 7 απριλίου 2010, σελ. 6

Συμφωνία για τους όρους του δανείου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:45 09/04/10

Οι υφυπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης και αξιωματούχοι των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης συμφώνησαν για τους όρους ενός πιθανού δανείου για την Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές.

«Επετεύχθη συμφωνία,» δήλωσε στο πρακτορείο άτομο με γνώση των διαπραγματεύσεων ενώ σχετικά με τα επιτόκια, είπε πως «είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τους όρους του ΔΝΤ».

«Για δάνεια μέχρι τρία χρόνια, είναι το επιτόκιο SDR ( τα ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα που έχει μια χώρα στο ΔΝΤ) συν 300 μ.β συν 50 μ.β. για προμήθεια».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προτείνουν το ποσό και τον χρόνο ωρίμανσης των δανείων ανάλογα με τις ανάγκες της Ελλάδας, ανέφερε η πηγή, ενώ για την εκταμίευση των δόσεων θα χρειάζεται η ομόφωνη συμφωνία των 16 χωρών της Ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται πως χτες και σήμερα συνεδρίαζε στις Βρυξέλλες η EFC, μια επιτροπή αποτελούμενη από τους υφυπουργούς οικονομικών και στελέχη των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης. Η επιτροπή θα προετοίμαζε την ατζέντα για το επερχόμενο ECOFIN το οποίο θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Πάντως, το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο αξιωματούχο της Ε.Ε., αναφέρει πως οι λεπτομέρειες για το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα ακόμα οριστικοποιούνται, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο του ECOFIΝ στη Μαδρίτη.

Εκτιμάται ότι η νέα κατά δυο βαθμίδες υποβάθμιση από τον οίκο Fitch είναι πολύ πιθανό να μας οδηγήσει στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από την Ε.Ε. Σημειώνεται ότι αναλυτές της UBS θεωρούν ως πολύ πιθανή τη διάσωση της Ελλάδας τις προσεχείς ημέρες ακόμη και μέσα στο σαββατοκύριακο.

Στάση αναμονής από την Αθήνα

Η Ελλάδα «παρακολουθεί και περιμένει» τα νέα σχετικά με το πακέτο βοήθειας, δήλωσε στο Dow Jones Newswires Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Έχουμε δει τα δημοσιεύματα πως μπορεί να υπάρχει συμφωνία, αλλά δεν έχουμε λάβει επίσημη επιβεβαίωση,» τόνισε, και εκτίμησε πως οι Γερμανοί έκαναν κάποιες υποχωρήσεις στο θέμα.

Γερμανία: Καμία αλλαγή στο θέμα της Ελλάδας

Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης μιλώντας στο Dow Jones Newswires Friday, υποβαθμίζοντας τις αναφορές σε διεθνή μέσα.

Τα σχόλια του ακολουθούν δημοσίευμα του Reuters ότι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για τις τεχνικές λεπτομέρειες σε σχέση με πιθανό δάνειο προς την Ελλάδα.

"Δεν έχει υπάρξει καμία μεταβολή στην ελληνική κατάσταση και στην απόφαση για την Ελλάδα", δήλωσε ο Christoph Steegmans, αναφερόμενος στη συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου.

Τηλεδιάσκεψη από ΕΚΤ για τις εξελίξεις

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη του διοικητικού της συμβουλίου αυτό το απόγευμα προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις, μεταδίδει το Bloomberg.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει, αναφέρει το πρακτορείο.