ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το μέλλον των συνομιλιών. Το πρόβλημα είναι που οι συνομιλίες με τον τρόπο που διεξάγονται και με τις προτάσεις που ήδη κατέθεσε η πλευρά μας , αναβαθμίσανε την τουρκική κατοχή σε διαπραγματευτή για ένα συνεταιριστικό κράτος ..Η κοινή δήλωση Χριστόφια – Ταλάτ στις 23 Μαΐου 2008, καταγράφει ξεκάθαρα αυτή την αποδοχή. Οι άλλες προτάσεις υποχώρησης που κατέθεσε ο κ. Χριστόφιας με τη σύμφωνη γνώμη ολόκληρου του πολιτικού κατεστημένου ενισχύουν αυτή την αποδοχή.
Από την άλλη ο λαός μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών . Στήριξε και ενίσχυσε οικονομικά την κατοχή από την στιγμή που άνοιξαν τα οδοφράγματα . Κατέφυγε επίσης στους θεσμούς της κατοχής , όπως στην επιτροπή αποζημιώσεων, δείχνοντας ότι ο κατακτητής είναι σε θέση να αποδώσει δίκαιο. Οι κρατούντες επέτρεψαν αυτή την εξέλιξη όπως επίσης τις αγοραπωλησίες περιουσιών στα κατεχόμενα.
Ενέδωσε επίσης η κυβέρνηση μας , στην πίεση που ασκούν οι αγγλοτούρκοι στην Ε.Ε για απευθείας εμπόριο της Ε.Ε με τα κατεχόμενα , με αντάλλαγμα δήθεν την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.
Όλα αυτά και άλλα συμβάντα είτε το θέλουμε είτε όχι , καταγράφονται από τα Ηνωμένα Έθνη και προσδιορίζουν τη στάση του διεθνούς παράγοντα στο κυπριακό.
Με λίγα λόγια δημιουργήσαμε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό , συνθήκες διολίσθησης προς το σχέδιο Ανάν και συγκεκριμένα στην αρχή των συνιστόντων κρατών ή πολιτειών. Στην ουσία οι κρατούντες ακολούθησαν στρατηγική διχοτόμησης , την επέβαλαν σε ένα μεγάλο μέρος της για να εκβιάζουν το λαό με την διζωνική. Περιόρισαν τις επιλογές μας προς το μονόδρομο της διζωνικής αφού τσιμέντωσαν τη διχοτόμηση. Πολύ λίγα βήματα απομένουν για την ολοκληρωτική επιβολή της. Προσοχή όμως . Το επόμενο βήμα είναι να βρουν τα θύματα που θα τους φορτώσουν τη διχοτόμηση. Το σενάριο προβλέπει διάφορους παλληκαρισμούς και επεισόδια που θα απαλλάξουν το κατεστημένο από τις ευθύνες του. Η τελευταία πράξη του δράματος είναι προβλέψιμη. Κάποιοι θα ριφθούν στις φυλακές ως εξιλαστήρια θύματα και στο τέλος οι κατακτητές και οι προσκυνημένοι με τη σύμφωνη γνώμη των Η.Ε. θα επιβάλουν τα σχέδια τους.
Μοναδική αντίσταση προς αποφυγή των παγίδων που μας ετοιμάζουν , είναι η υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και των αρχών της δημοκρατίας εν γένει. Αυτές τις αρχές ο ίδιος ο πρόεδρος της δημοκρατίας τις αρνήθηκε με τις επαίσχυντες παραχωρήσεις του . Για αυτό το λόγο πρέπει να κατευθυνθεί στο πρόσωπο του, ολόκληρος ο όγκος της πολιτικής επίθεσης.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ