ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον αστυνομικών στην Τουρκία

Οι Κούρδοι αντάρτες ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη, μετά από προεκλογική συγκέντρωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστεί ένας συνάδελφός του.
Η επίθεση της Τετάρτης εναντίον των αστυνομικών "'έγινε από τους μαχητές μας σε αντίποινα για την τρομοκρατία που ασκεί η αστυνομία" στον κουρδικό λαό, αναφέρει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Firat. Οι τουρκικές αρχές είχαν εξ αρχής κατηγορήσει τους αντάρτες του PKK για την επίθεση αυτή.
Η επίθεση, με χειροβομβίδες και αυτόματα, είχε ως στόχο ένα περιπολικό που συνόδευε το λεωφορείο το οποίο μετέφερε μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κοντά στην Κασταμονή, όπου ο Ερντογάν είχε νωρίτερα εκφωνήσει ομιλία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Ιουνίου. Στην ανακοίνωση το PKK επισημαίνει ότι στόχος της επίθεσης ήταν "η αστυνομία (...) και όχι οι πολίτες ή ο πρωθυπουργός".

SigmaLive

Με μυστικότητα ο ενταφιασμός του Θανάση Βέγγου

Με μυστικότητα ο ενταφιασμός του Θανάση Βέγγου



Με άκρα μυστικότητα και σε στενό οικογενειακό κύκλο 
έγινε χθες το πρωί ο ενταφιασμός του Θανάση Βέγγου.
 Από το πρωί που ο καλός μας άνθρωπος «κοιμάται» 
στην περιοχή που του γέμιζε το χαμόγελο πολλά 
χρόνια στη ζωή του. 



Εκεί ξεκουραζόταν, είχε πονέσει τους ανθρώπους 
και πρόσφερε απλόχερα την αγάπη του. 
Στο Ασσος Λεχαίου Κορινθίας όπου βρισκόταν 
το εξοχικό του Θανάση Βέγγου η οικογένειά του
 τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, 
την ώρα που είχαν ανοίξει οι ουρανοί και 
έπεφταν οι καταρράκτες...

Περίλυποι η κυρία Ασημίνα, η σύντροφος της ζωής 
του Θανάση Βέγγου για περισσότερο από μισό αιώνα,
 και τα δύο του παλικάρια, ο Βασίλης και ο Χάρης, 
έθαψαν τον μεγάλο τους νεκρό στα χώματα που 
αγάπησε και ανέπνευσε. Κοντά στο σπίτι του στο 
Περιγιάλι, στο τρίτο διαμέρισμα του Ασσου Λεχαίου,
 εκεί όπου ο μεγάλος μας ηθοποιός περνούσε τα 
καλοκαίρια του.
Κοντά στο λιτό και απέριττο σπίτι όπου αποζητούσε
 και έβρισκε την απόλυτη ηρεμία κάθε φορά που
 ήθελε να ξεφύγει από την πολύβουη πόλη. 
Εκεί όπου οι κάτοικοι τον λάτρεψαν τόσο και 
έφτασαν να τον αποκαλούν 
«άγιο Αθανάσιο», για τις καλές του πράξεις και 
την ευγένεια της ψυχής του.

Μάλιστα, για να τον τιμήσουν θα δώσουν και το
 όνομά του στην οδό έξω από την εξοχική του κατοικία.
 Η επιθυμία της οικογένειας ήταν εξαρχής να μη 
δημοσιοποιηθεί ο ακριβής τόπος ταφής του, κάτι 
που σεβόμαστε απόλυτα. Ο άνθρωπος πάνω απ’ όλα 
Θανάσης δεν πίστευε -σεμνός όπως πάντα- ότι 
αποτελεί κάτι ιδιαίτερο. Γι’ αυτό ήθελε να αποδράσει
 αθόρυβα, όπως αθόρυβα έζησε.
Βέβαια, στην περιοχή γύρω όπου υπάρχουν τρία 
κοιμητήρια (στο Ασσος Κορινθίας, στο Περιγιάλι 
και τον Αγιο Αθανάσιο περιοχή Βέλου δήμου Σικυώνας)
 οι περίοικοι χθες αναζητούσαν απεγνωσμένα τον 
τάφο του μεγάλου καλλιτέχνη για να εναποθέσουν
 ένα τριαντάφυλλο.
Espressonews.gr
 

Η βιομηχανία της λαθρομετανάστευσης

Πέρα από τις όποιες πολιτικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις του καθενός, η ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής από το νεοελληνικό κράτος και η αθρόα και ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, ως συνέπεια της πρώτης, αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας. Ένα πρόβλημα του οποίου οι συνέπειες είναι πλέον ορατές και στον πιο δύσπιστο, με την γκετοποίηση μεγάλων περιοχών στα αστικά κέντρα και την σταδιακή αυτοοργανωμένη αντίδραση των Ελλήνων κατοίκων σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας Αθηνών, η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα.

Σκοπός αυτού του κειμένου δεν είναι η ανάλυση των συνεπειών της λαθρομετανάστευσης, όπως η εθνοφυλετική αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδας, η τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας και η άνοδος του ποσοστού των ανέργων. Οι αριθμοί και, κυρίως, η καθημερινότητα του Έλληνα, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες του προβλήματος, το οποίο έχουν αποτύχει να θέσουν στη σωστή βάση και να δώσουν μία λύση, ή έστω κάποια σοβαρή πρόταση, οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων, από την αριστερά μέχρι τη νεοφιλελεύθερη δεξιά. Κι αν στη δεξιά υπάρχει πολυγλωσσία για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, από νεοφιλελεύθερες απόψεις μέχρι πατριωτικές (εντός και εκτός εισαγωγικών) φωνές, η αριστερά έχει αποτύχει ακόμα και να εντοπίσει το πρόβλημα, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της παίζει έναν ύποπτο ρόλο έχοντας αναλάβει εργολαβικά την «υπεράσπιση» και την «ευημερία» των λαθρομεταναστών, πολλές φορές αυτόκλητα και αρκετές φορές παράτυπα, παράνομα και εις βάρος των Ελλήνων. Η πρόσφατη υπόθεση των «απεργών πείνας» του κτιρίου Υπατία αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα πολιτικής ανευθυνότητας, αν όχι ανθελληνικής και αντικοινωνικής πρακτικής, από τη μεριά των υποκινητών «αλληλέγγυων».

Αφορμή για το παρών κείμενο έδωσε το Διεθνές Φεστιβάλ αφήγησης και τεχνών του λόγου, που λαμβάνει χώρα από τις 29 Απριλίου έως τις 8 Μαϊου στην πόλη της Κοζάνης. Ένα φεστιβάλ – υπερπαραγωγή για τα δεδομένα της πόλης, υπό την αιγίδα του τοπικού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, με μια μεγάλη λίστα χορηγών και υποστηρικτών, από το Γαλλικό Ινστιτούτο και τη Διεθνή Αμνηστία, μέχρι την Ελευθεροτυπία και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά... Η θεματολογία του φεστιβάλ περιλαμβάνει συζητήσεις και εκδηλώσεις αφήγησης λογοτεχνίας, ποίησης και κειμένων σχετικά με τη μετανάστευση και την προσφυγιά, σε μια προσπάθεια να ταυτιστεί η πλημμυρίδα της λαθρομετανάστευσης που έχει χτυπήσει την πατρίδα μας με την προσφυγιά, να εξωραϊστεί το φαινόμενο μέσω ενός «συναισθηματικού εκβιασμού» στους Έλληνες και μέσω της επίκλησης ενός δήθεν «ανθρωπισμού», ενώ εντύπωση προκαλεί και το θέμα για τους ικέτες στην Αρχαία Ελλάδα. Οι εμπνευστές του φεστιβάλ μάλλον δεν θα επιθυμούσαν να εφαρμοστεί η «μεταναστευτική πολιτική» που ίσχυε στις περισσότερες πόλεις-κράτη της Αρχαίας Ελλάδας, εάν γνώριζαν...

Στα πρόσωπα των καλεσμένων/συμμετεχόντων του φεστιβάλ, ανάμεσα σε διάφορους «καλλιτέχνες» και πολιτικά στρατευμένους «επιστήμονες», φιγουράρει ο γνωστός και μη εξαιρετέος, κρατικοδίαιτος επαγγελματίας μετανάστης, Γκαζμέντ Καπλάνι. Ένα πρόσωπο που φιλοξενείται από τις στήλες όλων των μεγάλων ΜΜΕ της Ελλάδας, για να προβάλλει ανθελληνικές και απαξιωτικές απόψεις για τη χώρα που τον φιλοξενεί και τους κατοίκους της. Εάν μάλιστα κρίνουμε και από το φιάσκο λογοκλοπής για το οποίο είχε απασχολήσει παλαιότερα, μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας, ανάμεσα στους υποστηρικτές του φεστιβάλ, «νομιμοποιώντας» κατά μία έννοια το περιεχόμενό του. Λες και υπάρχει έστω και η παραμικρή σχέση του συνεχιζόμενου δράματος του Κυπριακού Ελληνισμού ή της γενοκτονίας των Αρμενίων με τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών που έχουν μαζευτεί στις ελληνικές πόλεις από όλες τις γωνιές της γης. Το να τσουβαλιάζουμε και να χαρακτηρίζουμε όλους τους λαθρομετανάστες ως εγκληματίες είναι «ρατσιστικό». Το να τους χαρακτηρίζουμε όλους ως πρόσφυγες και χρίζοντες ανθρωπιστικής βοήθειας τί είναι;

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Έλληνες βιώνουν τη λαθρομετανάστευση ως πρόβλημα και αυτό αποτυπώνεται στις αντιδράσεις τους, σε αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, παντού! Λόγω της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας, της οικονομικής κατάστασης, των δεικτών γεννήσεων (αντιστρόφως ανάλογοι για Έλληνες και ξένους) και αρκετών άλλων παραμέτρων, η ένταση του φαινομένου στην πατρίδα μας είναι τεράστια και ιδιαιτέρως επικίνδυνη για την επιβίωσή μας ως Έθνος. Αυτό που γίνεται όμως, αντί να παρθούν δραστικά μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου λαθραίας εισόδου και άμεσης επαναπροώθησης, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, είναι η δημιουργία μίας ολόκληρης (επικερδούς) βιομηχανίας χειραγώγησης της κοινής γνώμης και προσπάθειας αλλαγής της συνείδησης, μέσω των ΜΜΕ, των ΜΚΟ και των διάφορων κουλτουριάρηδων με τα γνωστά επιχειρήματα. Μ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το άσπρο μαύρο, καθώς υπερπροβάλλονται οι απόψεις αυτής της συντεχνίας των εργολάβων της λαθρομετανάστευσης ως «ανθρωπιστικές» και πολιτικά ορθές, ενώ κάθε αντίθετη άποψη κατακρίνεται ως γραφική, περιθωριακή και ρατσιστική.

Εάν κάποιος βιώνει τον «ρατσισμό» σήμερα στην Ελλάδα, είναι οι ίδιοι οι Έλληνες! Οι Έλληνες που στην αρχή καλοδέχτηκαν τα πρώτα κύματα λαθρομεταναστών από την Αλβανία, βοηθώντας έναν λαό ισοπεδωμένο από το σκληρό κομμουνιστικό καθεστώς του Χότζα, για να φτάσουν μετά από χρόνια να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν στη γειτονιά τους από την εγκληματικότητα και να γίνουν οι ίδιοι θύματα του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης. Οι Έλληνες, που σε ορισμένες μεμονωμένες κατάπτυστες περιπτώσεις, όντως εκμεταλλεύτηκαν αλλοδαπούς εργαζόμενους σε χωράφια και οικιακές εργασίες και τώρα χαρακτηρίζονται συλλήβδην ως «ξενοφοβικοί» από τη βιομηχανία της λαθρομετανάστευσης, η οποία φτάνει στο σημείο να συγκρίνει τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ Έλληνες μετανάστες της δεκαετίας του ’50 και του ’60 με τα κύματα των λαθραίων που εισβάλλουν καθημερινά κατά δεκάδες, μέσω Τούρκων δουλεμπόρων. Αυτό που αποφεύγουν να αναφέρουν όμως οι υπερασπιστές της λαθρομετανάστευσης είναι πως τα Ολυμπιακά έργα και η γενικότερη κατασκευαστική «ανάπτυξη» της Ελλάδας την προηγούμενη δεκαετία, πραγματοποιήθηκαν από τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες (που ελέγχουν το σύνολο των ΜΜΕ) με την παράνομη, ανασφάλιστη εργασία των λαθρομεταναστών, εις βάρος των Ελλήνων εργαζομένων. Ως γνωστό, το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, οι εργαζόμενοι όμως έχουν!

Το ζήτημα της βιομηχανίας της λαθρομετανάστευσης και της χειραγώγησης της κοινής γνώμης δεν εξαντλείται εδώ. Προσπαθήσαμε όμως σε γενικές γραμμές να παρουσιάσουμε τα κυριότερα χαρακτηριστικά του, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το συγκεκριμένο κύκλωμα και τους βασικότερους στόχους του. Το γιατί επιλέχθηκε η πόλη της Κοζάνης για την συγκεκριμένη εκδήλωση είναι κάτι που ίσως φανεί στο μέλλον. Δεν πάει πολύς καιρός άλλωστε από τις συζητήσεις για μαζική μεταφορά λαθρομεταναστών από την Πάτρα και τα γκέτο της Αθήνας στο στρατόπεδο Ρωμανέλη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες αρχίζουν να αντιδρούν μαζικά, τοπικά, ανεξάρτητα και αυτοοργανωμένα ενάντια στις μεθοδεύσεις των κρατούντων και όπως αποδεικνύει η ιστορία, τα καταφέρνουν!
 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΕΜΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ


Κύριε,



Ένσταση κατά της απόφασης για μη αποδοχή των εμβλημάτων

των υποψηφίων Βουλευτών στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού

κ. κ. Λουκά Σταύρου και Αντώνη Πιερίδη



Αναφέρομαι στην ένσταση με ημερομηνία 4/5/2011 που υποβάλατε στο Γραφείο μου εκ μέρους των πελατών σας κ. κ. Λουκά Σταύρου και Αντώνη Πιερίδη, υποψηφίων Βουλευτών της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού για μη αποδοχή των εμβλημάτων τα οποία δηλώθηκαν στο σχετικό έντυπο δήλωσης εμβλήματος, κατά τη διαδικασία υποβολής της υποψηφιότητας τους στις 3/5/2011 και σας πληροφορώ τα πιο κάτω꞉



2. Οι πελάτες σας, στις δηλώσεις εμβλήματος που κατέθεσαν χθες 3/5/2011 στο Γραφείο μου που συνοδεύονταν από φωτοαντίγραφα των εμβλημάτων ανέφεραν, ο μεν πρώτος ότι θα χρησιμοποιήσει ως έμβλημα «μαιανδρικό σταυρό», ο δε δεύτερος ότι θα χρησιμοποιήσει ως έμβλημα «δικέφαλο αετό που φέρει τσεκούρι και στάχυ».



3. Παρόλο ότι σύμφωνα με το εδάφιο (6) του Άρθρου 22 του Περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμου έμβλημα μπορεί να δηλώσουν και μεμονωμένοι υποψήφιοι εντούτοις σύμφωνα με το Άρθρο 22 εδάφιο (7) του ίδιου νόμου «το αναφερόμενο εν τοις εδαφίοις (5) και (6) έμβλημα δέον να μην αναφέρεται ή να είναι παρόμοιο ή παρεμφερές προς οιονδήποτε σύμβολο οιασδήποτε θρησκευτικής λατρείας ή προς τη σημαία ή έτερον έμβλημα της Δημοκρατίας ή οιασδήποτε ξένης χώρας».



4. Τόσο το έμβλημα που έχει δηλώσει ο κ. Λουκάς Σταύρου, όσο και το έμβλημα που έχει δηλώσει ο κ. Αντώνης Πιερίδης, αντίκεινται στις πρόνοιες της πιο πάνω νομοθεσίας, αφού το μεν πρώτο είναι παρόμοιο ή παρεμφερές προς σύμβολο θρησκευτικής λατρείας το δε δεύτερο είναι παρόμοιο ή παρεμφερές προς τη σημαία ξένης χώρας και συγκεκριμένα της Αλβανίας, αλλά επίσης είναι παρόμοιο ή παρεμφερές προς σύμβολο θρησκευτικής λατρείας, αφού εμπεριέχει και το σύμβολο θρησκευτικής λατρείας.



5. Για τους λόγους που αναφέρονται πιο πάνω, οι οποίοι επεξηγήθηκαν προφορικά στους κ. κ. Λ. Σταύρου και Α. Πιερίδη χθες 3/5/2011 κατά τη διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων τους και ασκώντας την εξουσία που μου παρέχεται από το εδάφιο (8) του Άρθρου 22 του σχετικού νόμου τα εμβλήματα που δήλωσαν δεν έγιναν και ούτε μπορούν να γίνουν αποδεκτά.



6. Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να ενίστασθε μπορείτε αν επιθυμείτε να προσβάλετε την απόφαση άρνησης αποδοχής των εμβλημάτων ενώπιον του αρμόδιου Δικαστηρίου με εκλογική αίτηση σύμφωνα με το εδάφιο (5) του Άρθρου 21 του σχετικού νόμου.

Με εκτίμηση







(Γιαννάκης Μαλλουρίδης)

Έφορος Εκλογής

Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού.











Κύριο

Παναγιώτη Κλεοβούλου,

Δικηγόρο.



Αρ. Φακ. 23/2010/I


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αρ. Τηλ. 25 806 425


ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ

Αρ. Τηλεομ. 25 30 50 86


Τ.Θ. 56062, 3304 ΛΕΜΕΣΟΣ

email : limassol.dao@limda.moi.gov.cy




4 Μαΐου, 2011.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Συμπολίτες
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας είναι η τουρκική και αγγλική κατοχή.
Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από το γεγονός ότι στο πηδάλιο της εξουσίας βρίσκεται ένα κατεστημένο ενδοτικό , προσκυνημένο και προδοτικό. Πρόκειται για ένα αγγλόδουλο εκκλησιαστικοπολιτικό κατεστημένο που καταπρόδωσε τον αγώνα της ΕΟΚΑ και συνεργάστηκε με τους κατακτητές, στην επιβολή του πρώτου κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης που αναγόρευε την τουρκοκυπριακή μειονότητα σε κοινότητα υπέρμετρων δικαιωμάτων, για να καταλήξει σήμερα στο αίσχος της πολιτικής ισότητας μέσα από τη διαίρεση του λαού σε δύο εκλογικά σώματα που το 2004 κατήλθαν σε ξεχωριστά δημοψηφίσματα επιτρέποντας μάλιστα σε αυτό το απεχθές δημοψήφισμα , την συμμετοχή των εποίκων. Αυτή η πράξη είναι εσχάτη προδοσία την οποία επιχειρούν και οι τωρινοί κρατούντες να επαναλάβουν .
Προειδοποιούμε τους κυβερνόντες αλλά και το λαό πως εάν επαναληφθεί στις παρούσες συνθήκες , όπου η Κύπρος ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το προδοτικό και κατάπτυστο διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων, θα κατοχυρώσει δύο λαούς και δύο ισότιμα κρατικά ή πολιτειακά μορφώματα, υποβιβάζοντας ανεπανόρθωτα την κυπριακή δημοκρατία.
Το προσκυνημένο κατεστημένο γνωρίζει πολύ καλά τα αποτελέσματα αυτής της προδοσίας και προσπαθεί να την περάσει με το πιο ύπουλο τρόπο. Ακόμα και αυτοί που φαινομενικά σκίζουν τα ιμάτια τους κατά της ομοσπονδίας τηρούν ένοχη σιγή και διατείνονται ότι θα είναι αρκετό ένα δεύτερο ΟΧΙ σε ένα επικείμενο δημοψήφισμα για να αποτρέψει την διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Κάτω από τα πατριδοκάπηλα συνθήματα ενός δεύτερου ΟΧΙ θα περιτυλίξουν σε παγερά σάβανα τον κυπριακό ελληνισμό. Ένας πένθιμος ουρανός θα σκεπάζει για πάντα την ωραία πατρίδα μας.
Σε αυτά τα καταστροφικά σχέδια έχουμε χρέος να αντιτάξουμε την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ. Τίποτα δεν χάνεται , όλα ανακτώνται εάν η ψυχή του λαού παραμείνει όρθια στις επάλξεις . Αν αντιτάξουμε σε αυτό τον ραγιαδίστικο συρφετό που ξεπουλά τη πατρίδα μας και συρρικνώνει ολόκληρο το έθνος μια ρωμαλέα πολιτική βούληση θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα και να διανοίξουμε μια προοπτική ελπίδας για την ανάκτηση των σκλαβωμένων εδαφών μας και την εγκαθίδρυση μιας αληθινής δημοκρατίας όπου ολόκληρος ο λαός θα θεσμίσει το ΠΡΩΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ αποτινάζοντας όλα εκείνα τα διαιρετικά στοιχεία του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και των συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας.
Είμαστε το μόνο κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση που το σύνταγμα του δεν γεννήθηκε από τη βούληση του λαού του αλλά από τους κατακτητές και δημίους του . Σε ένα πολιτισμένο κόσμο δικαιούμαστε την ΑΥΤΟΘΕΣΜΙΖΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που αποτελεί και την πρωταρχική πράξη της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ.
Η δημοκρατία και αυτοδιάθεση είναι η μοναδική λύση . Αντίθετα, η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι η κατάλυση των αρχών της δημοκρατίας, είναι η μετάβαση από το πρώτο κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα που ενσωματώνει επιπλέον τους πολιτικούς στόχους της τουρκικής εισβολής.
Αντισταθείτε σε αυτή τη νέα προδοσία. Διεκδικείστε μια Κύπρο ελεύθερη , δημοκρατική και ελληνική .
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ
Ανεξάρτητος υποψήφιος Λεμεσού