ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - «Εδώ είναι δική μας ΑΟΖ», λένε οι Τούρκοι για το Καστελόριζο

Το ιταλικό ερευνητικό σκάφος πραγματοποιούσε έρευνα στην θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου και εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όταν μία τουρκική φρεγάτα έσπευσε στην περιοχή προκειμένου όχι μόνο για να το παρενοχλήσει, αλλά και για να ενημερώσει τους επιβαίνοντες σε αυτό ότι βρίσκονται «εντός της τουρκικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης». Σκοπός της έρευνας ήταν η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων αναφορικά με την μορφολογία του βυθού , στο πλαίσιο της διερεύνησης και της μελέτης των προϋποθέσεων για το ενδεχόμενο διέλευσης αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κύπρο και στο Ισραήλ προς την Ευρώπη.


Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, λίγα μόνο 24ωρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε Αθήνα και Θράκη, και λίγο μετά τις προκλητικές διαδοχικές δηλώσεις του ότι «το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά στη Μεσόγειο Θάλασσα».
Το ιταλικό ερευνητικό σκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε έρευνες στην περιοχή για λογαριασμό του Ισραήλ και έχοντας λάβει άδεια από τις ελληνικές αρχές για έρευνες νότια του Καστελόριζου, ζήτησε τα όρια της ΑΟΖ και η τουρκική φρεγάτα στις συντεταγμένες της οποίες έδωσε συμπεριέλαβε και στην περιοχή του Καστελόριζου, αναγκάζοντας στη συνέχεια το ερευνητικό σκάφος να απομακρυνθεί από την περιοχή. Η τουρκική φρεγάτα αποχώρησε μόνο όταν το ιταλικό σκάφος βρέθηκε εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο δεν είναι το μόνο το οποίο έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, είναι ιδιαίτερα σοβαρό και ανησυχητικό. Η τουρκική πρόκληση είναι ενδεικτική τον τουρκικών προθέσεων, αλλά και της αντίληψης που επικρατεί στη γειτονική χώρα για το Καστελόριζο, καθώς η Τουρκία επιδιώκει την εξαίρεσή του από τη συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα. Εξάλλου ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την πολύ πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα ζήτησε την εξαίρεση του Καστελόριζου από την συζήτηση που αφορά σε όλα τα ελληνοτουρκικά θέματα και στο Αιγαίο. Οι προκλήσεις των Τούρκων, είτε στη θεωρία, είτε στην πράξη, κλιμακώνονται μετά και από την επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα στην Κύπρο και στο Ισραήλ για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και η Αθήνα επιβάλλεται όχι απλά να παρακολουθήσει με πολύ μεγαλύτερη προσοχή και υπευθυνότητα τις εξελίξεις, αλλά και να απαντήσει άμεσα τόσο στους τουρκικούς ισχυρισμούς, όπως ακριβώς διατυπώθηκαν από τον Αχμέτ Νταβούτογλου, όσο και στις τουρκικές προκλήσεις.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Δεν διαφωνούμε με τη πολιτική καλών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Δεν διαφωνούμε επίσης με την συνεργασία των δύο χωρών για την εξόρυξη του φυσικού αερίου. Όμως προειδοποιούμε και κρούομε τον κώδωνα των ελλοχευόντων κινδύνων, σε περίπτωση που προχωρήσει η συνεργασία χωρίς να διασφαλιστεί η άμυνα μας και να αλλάξει η στρατηγική μας στο κυπριακό.
Διότι με τις υποχωρήσεις που έκανε η πλευρά μας και τις παραχωρήσεις προς τους τούρκους κατακτητές , δώσαμε ήδη δικαιώματα έγερσης αντιρρήσεων που δεν αποκλείεται να οδηγηθούν από την Τουρκία σε σκληρή όξυνση. Σε αυτή τη περίπτωση θα είμαστε αναγκασμένοι ως ξυπόλητοι στα αγκάθια όπου μας σέρνει η κυβέρνηση Χριστόφια, να παραδώσουμε την άμυνα και την ασφάλεια της Κύπρου στους Ισραηλινούς και στους άγγλους συνεργάτες τους.
Ενώ αν είχαμε ισχυρή άμυνα σε σχέση με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ,ε αν αναβιώναμε το ενιαίο αμυντικό δόγμα και το αναβαθμίζαμε με στόχο ένα ενιαίο ελληνικό στρατό ,εάν καταθέταμε αίτηση ένταξης στο συνεταιρισμό για την ειρήνη , αν πετούσαμε στα σκουπίδια το δόγμα της υποχώρησης στο εθνικό θέμα και εγκαινιάζαμε τη στρατηγική της απελευθέρωσης που συνάδει με την λύση μιας ευρωπαϊκής δημοκρατίας και ενός ενιαίου εκλογικού σώματος, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά .
Αντίθετα , με τα τωρινά δεδομένα , όπου επιχειρείται άσκηση γεωστρατηγικής πολιτικής άνευ ισχύος , εκείνο που βλέπουμε να συμβαίνει είναι η χρησιμοποίηση της συνεργασίας Κύπρου – Ισραήλ για άσκηση πίεσης στη Τουρκία προς αποδοχή της κατάπτυστης , αντιδημοκρατικής και αντεθνικής λύσης που το πολιτικό κατεστημένο πρόσφερε στους κατακτητές.
Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν υπό την έμπνευση και την αρωγή του αγγλοσιωνιστικού ηγεμονισμού που ενώπιον του υποκλίνεται ο κ. Χριστόφιας και ο λοιπός πολιτικάντικος εσμός.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Εκνευρισμός στα κατεχόμενα από τη συμφωνία ΚΔ – Ισραήλ – νέες προκλητικές δηλώσεις




Προκλήσεις δίχως τέλος από τα κατεχόμενα. Αυτή τη φορά, τα κατεχόμενα τονίζουν ότι η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ αντιβαίνει με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, ενώ δεν διστάζουν να πουν ότι «για άλλη μια φορά οι Ε/κ θεωρούν τον ευατό τους ως τον ιδιοκτήτη του νησιού»

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεΐν Οζγκιουργκιουν ισχυρίστηκε σήμερα ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνοκυπρίους αναφορικά με το θέμα των φυσικών πόρων, προσθέτοντας ότι το κατοχικό καθεστώς έχει συγκεκριμένη πολιτική για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιουν είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Ισραήλ, ότι είναι απαράδεκτο η ελληνοκυπριακή διοίκηση, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, να συνεργάζεται με το Ισραήλ σε θέματα που αφορούν την ΑΟΖ εκμεταλλευόμενη τις τεταμένες σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να λογικευτεί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κ. Οζγκιουργκιουν χαρακτήρισε τη στάση της ε/κ πλευράς λανθασμένη. «Αυτή η συμπεριφορά είναι αντίθετη όχι μόνο προς τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων αλλά και προς τις πραγματικότητες στο νησί» ισχυρίστηκε. Υποστήριξε ότι «η παράνομη είσοδος των Ευρωβουλευτών στο Βαρώσι ήταν αποτέλεσμα της νοοτροπίας των Ελληνοκυπρίων που θεωρούν τους εαυτούς τους μοναδικούς ιδιοκτήτες ολόκληρης της νήσου».

«Τώρα έχουν μάθει ότι υπάρχει ένα σύστημα Αρχών εδώ, υπάρχουν νόμοι και δυνάμεις ασφαλείας, και εάν δεν υπακούουν σε αυτούς τους νόμους θα είναι υπόλογοι για τα εγκλήματά τους» ισχυρίστηκε προκλητικά.

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων υποστήριξε τέλος ότι η ε/κ πλευρά πρέπει να αποδεχθεί και να σεβαστεί το κατοχικό καθεστώς ως ισότιμο ιδρυτικό κράτος, καθώς επίσης και τους «αξιωματούχους» του, το λεγόμενο δικαστικό σύστημα και τη λεγόμενη κυβέρνηση.
Sigmalive