ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Εκνευρισμός στα κατεχόμενα από τη συμφωνία ΚΔ – Ισραήλ – νέες προκλητικές δηλώσεις

Print



Προκλήσεις δίχως τέλος από τα κατεχόμενα. Αυτή τη φορά, τα κατεχόμενα τονίζουν ότι η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ αντιβαίνει με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, ενώ δεν διστάζουν να πουν ότι «για άλλη μια φορά οι Ε/κ θεωρούν τον ευατό τους ως τον ιδιοκτήτη του νησιού»

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεΐν Οζγκιουργκιουν ισχυρίστηκε σήμερα ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνοκυπρίους αναφορικά με το θέμα των φυσικών πόρων, προσθέτοντας ότι το κατοχικό καθεστώς έχει συγκεκριμένη πολιτική για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιουν είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Ισραήλ, ότι είναι απαράδεκτο η ελληνοκυπριακή διοίκηση, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, να συνεργάζεται με το Ισραήλ σε θέματα που αφορούν την ΑΟΖ εκμεταλλευόμενη τις τεταμένες σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να λογικευτεί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κ. Οζγκιουργκιουν χαρακτήρισε τη στάση της ε/κ πλευράς λανθασμένη. «Αυτή η συμπεριφορά είναι αντίθετη όχι μόνο προς τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων αλλά και προς τις πραγματικότητες στο νησί» ισχυρίστηκε. Υποστήριξε ότι «η παράνομη είσοδος των Ευρωβουλευτών στο Βαρώσι ήταν αποτέλεσμα της νοοτροπίας των Ελληνοκυπρίων που θεωρούν τους εαυτούς τους μοναδικούς ιδιοκτήτες ολόκληρης της νήσου».

«Τώρα έχουν μάθει ότι υπάρχει ένα σύστημα Αρχών εδώ, υπάρχουν νόμοι και δυνάμεις ασφαλείας, και εάν δεν υπακούουν σε αυτούς τους νόμους θα είναι υπόλογοι για τα εγκλήματά τους» ισχυρίστηκε προκλητικά.

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων υποστήριξε τέλος ότι η ε/κ πλευρά πρέπει να αποδεχθεί και να σεβαστεί το κατοχικό καθεστώς ως ισότιμο ιδρυτικό κράτος, καθώς επίσης και τους «αξιωματούχους» του, το λεγόμενο δικαστικό σύστημα και τη λεγόμενη κυβέρνηση.
Sigmalive

0 σχόλια: