ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΔΗΚ


Κάνουν έκκληση για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο οι κρατούντες . Με τούτο εννοούν ενότητα πάνω στη γραμμή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας , μια γραμμή που είχε τεθεί μόλις τρία χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή με τις γνωστές κατάπτυστες συμφωνίες κορυφής Μακαρίου– Ντενκτάς . Μια γραμμή που από τότε, δεν κατέληξε ακόμα σε μια ξεκάθαρη πρόταση, γεγονός που τροφοδοτεί μιαν αδιάκοπη κομματική αντιπαράθεση που συντηρεί το πολιτικό κατεστημένο και παρατείνει τον εγκλωβισμό του λαού στις επιλογές του ενδοτισμού. Αυτή η γραμμή επεβλήθηκε μέσα από την πολιτική της κάθαρσης που απετέλεσε την αρχή της ενοχοποίησης , φίμωσης και περιθωριοποίησης της ενωτικής παράταξης.

‘Έτσι δεν μπόρεσε να εκφραστεί και κατατεθεί στο λαό η άλλη άποψη , η επιλογή της ορθής πορείας προς την απελευθέρωση. Η αλήθεια είναι πως πριν από την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αέρα της ελευθερίας που έπνευσε στον τόπο μας , η δυνατότητα έκφρασης αντιθέτου γνώμης στην κυρίαρχη πολιτική των κρατούντων ήταν περιορισμένη έως αδύνατη . Παρά ταύτα όμως εμφανίστηκε ένα ρεύμα σκέψης και αντίστασης στην πολιτική της υποχώρησης, που το πολιτικό κατεστημένο ανέλαβε να διεκπεραιώσει .Ένα ρεύμα διάχυτο στο λαό , που αν και έμεινε πολιτικώς άστεγο, μπόρεσε με την αυθόρμητη αντι-δράση του να καθορίσει τις ιστορικές εξελίξεις συμβάλλοντας στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν .

Το πολιτικό κατεστημένο αγνοεί αυτό το λαϊκό αντιομοσπονδιακό ρεύμα κατά τρόπο υπερφίαλο και αντιδημοκρατικό. Τα διάφορα σωματεία ή κινήματα που εξέφραζαν περιστασιακά και αποσπασματικά το αντιομοσπονδιακό ρεύμα, προσπάθησε το κατεστημένο να τα ελέγξει μέσα από την διείσδυση των κομματικών του μηχανισμών. Στις πλείστες περιπτώσεις το έχει πετύχει. Στρατηγική του κατεστημένου είναι να μην αφήσει αυτό το ρεύμα να ενοποιηθεί κάτω από μια ενιαία πολιτική πρόταση και πολύ περισσότερο κάτω από μια ιδεολογία. Την τακτική της διείσδυσης ενισχύει με τη τακτική της φίμωσης, της απειλής και της πνευματικής τρομοκρατίας. Το πολιτικό κατεστημένο νοιώθει δυνατό , διαθέτει τρομακτικά μέσα για να επιβάλλει τη θέληση του . Νομίζει ότι θα περάσει ως οδοστρωτήρας πάνω από την αντίσταση του κυπριακού ελληνισμού την οποία θεωρεί ασήμαντη και αμελητέα.. Μόνη έγνοια των κρατούντων είναι να διατηρηθεί η ενότητα της υποχώρησης και η φίμωση κάθε αντίθετης φωνής . Εκείνο που τους χαλά τα σχέδια είναι η εμφάνιση μιας πολιτικής δύναμης με ιδεολογική συνοχή και ολοκληρωμένο πολιτικό πρόγραμμα, με θέσεις και προτάσεις ακλόνητες, αλλά προπάντων με αποφασιστικότητα να ξεσκεπάσει τον ενδοτισμό και την μειοδοσία και να καταγγείλει τους μειοδότες στη λαϊκή συνείδηση. Αυτή η δύναμη είναι το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα, η πολιτική έκφραση της ενωτικής παράταξης ανυψωμένη στη συνείδηση της εθνικοδημοκρατικής ιδεολογίας και δράσης. Αν το κόμμα μας κατορθώσει , ενάντια στην επιθετικότητα του κατεστημένου, να εκφράσει πολιτικώς την αντιομοσπονδιακή κίνηση, που σημαίνει να την αναβαθμίσει από την περιωπή της αυθόρμητης αντι-δράσης στη τάξη της πολιτικής οργάνωσης, τότε τα σχέδια των ενδοτικών ανατρέπονται .Το μέλλον πια δεν θα είναι εκείνο που υφαίνουν οι κατακτητές με τους προσκυνημένους αλλά αυτό που οι εθνικές λαϊκές δυνάμεις επιβάλλουν και καταγράφουν ως ιστορική πραγματικότητα με τη δράση τους .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ;


Ενα ακόμα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών έλαβε τέλος.

Ενα απο τα πολλά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.Φρούτο και αυτό απο την εποχή ακόμα του μακαρίτη Ανδρέα που επιβεβαιώνει την ρήση του γέρου Καραμανλή "Πολλα μπορεί να λέγονται και τίποτα να μην γίνεται.Και πολλά μπορεί να γίνονται και τίποτα να μην λέγεται".
Ενα λοιπόν συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με μια...απο τα ίδια.
Ανούσιο,Ανώφελο εως και γραφικό αφου οι τουλάχιστον εμφανείς διαφορές μεταξύ των συμμετεχόντων έκαναν ακόμα ποιο άχρηστη αυτή την συνάντηση.
Μην φανταστεί κανείς βέβαια ότι όταν λέμε διαφορές εννοούμε πολιτικές....
Απλά και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί ενδιαφέρονται για το κομματικό τους συμφέρον ενω ο τρίτος για την...πάρτυ του.
Ειλικρινά δεν βρίσκω κανέναν λόγο που να δικαιολογεί αυτή την συνάντηση πέραν της δημιουργίας εντυπώσεων.
Ο πρωθυπουργός προσήλθε αποφασισμένος να στηρίξει την καταστροφική πολιτική του...και όχι μόνον....
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε "ΟΧΙ" στα μέτρα μεν αλλά απο ουσία ΜΗΔΕΝ και μάλλον απο ότι δείχνουν τα πράγματα θα παραμείνει στο μηδέν περιμένοντας την...σειρά του όταν και όποτε υποστεί την φυσιολογική φθορά το ΠΑΣΟΚ.
(Αν δεν προλάβει ο ελληνικός λαός να...καλύψει το κενό).
Και ένας.........(δεν βρίσκω τα λόγια) που εξυπηρετεί το ψώνιο του και τελευταία και την κυβέρνηση αλλά και τον αμερικανικό παράγοντα στην σύγκρουση του με την ΕΕ.
Ενας.....που όπου σταθεί και όπου βρεθεί το μόνο που ζητάει είναι Οικουμενική και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
Τα ίδια ζήταγε και στο Σημίτη,τα ίδια στο Καραμανλή,τα ίδια και στον Παπανδρέου.
Τα είπανε λοιπόν τα συζητήσανε βάλανε ΟΛΟΙ και λίγο απο.... πατρίδα στις δηλώσεις τους και αυτό ήταν.
Μαζεύτηκαν δηλαδή 2 άνθρωποι και μια "τσόντα" για να κάνουν τι;
Τίποτα απολύτως.
Το μόνο κέρδος είναι για κάποιες φυλλάδες και κάποια κομματόσκυλα που θα βγούν παλι σήμερα με διθυράμβους και άλλες βλακείες...άλλοι να στηρίξουν το ξεβράκωμα..άλλοι να φωνάξουν ζήτω στον ηγέτη που πήγε κόντρα αλλά μετα πήγε...σπίτι του όταν ο λαός είναι στο δρόμο.Θα γράψουν και μερικα ωραία για το τι ΘΑ κάνει ΟΤΑΝ γίνει πρωθυπουργός....και αλλοι θα χρησιμοποιήσουν παλι τον πατριωτισμό μπας και πουλήσουν τίποτα ή βρουν κανένα κορόιδο που θα πιστέψει ότι ο ρόλος ενός πατριωτικού κόμματος είναι ο συμβιβασμός και όχι ο αγώνας ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Και το χειρότερο είναι ότι υποτίθεται ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν και την πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία (με αρκετούς κοψοχέριδες βέβαια) μετά τις πρόσφατες εκλογές.
Τωρα πως είναι δυνατόν κυβέρνηση και ΛΑΟΣ να προσπαθούν να πείσουν ότι για να επιβιώσει η Ελλάδα πρέπει να πεθάνουν οι Ελληνες αυτό δεν μπήκαν στον κόπο να μας το εξηγήσουν.
Είναι καταπληκτική η λόγική των πολιτικών μας.
Και μιας και το θυμήθηκα τρανό παράδειγμα η Ντόοοορα.
Τι μας είπε...συζήτησε λέει και με άλλους βουλευτές που τις εξέφρασαν την πρόθεση τους να υπερψηφίσουν και αυτοί τα μέτρα και εκείνη τους ΑΠΕΤΡΕΨΕ.
Δηλαδή κυρά μου αφου λές ότι.... ΚΑΙ εσυ ότι έκανες το έκανες για την πατρίδα (εδω γελάνε) και βάζεις σε δεύτερη μοίρα το κομματικό συμφέρον.Τότε γιατι τους απέτρεψες;
Για να ΜΗΝ κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην "πατρίδα".....ή ισχύει αυτό που η ίδια ομολόγησες ότι δεν θέλεις να προξενήσεις πρόβλημα στην ΝΔ;
Τι απο τα δυο ισχύει;Γιατί και τα δυο αποκλείεται.
Είτε υπερψήφισες με.... συμμαχικές συμβουλές και κοίταξες την πάρτυ σου κάνοντας αυτό που ήθελες να κάνεις εξ αρχής.Είτε απλά δεν είσαι έτοιμη για το μεγάλο βήμα και δεν θέλησες να φανερώσεις κάποια χαρτιά (όπου χαρτιά βουλευτές) γιατί ήξερες ότι θα διαγράφονταν και εκείνοι.
Εκείνο πάντως που κατάλαβε ο κόσμος είναι μόνο ο ωμός εκβιασμός που προφανώς στην χώρα μας έχει μεγάλη πέραση.
Απο το 74 με "ή εμένα ή τα τάνκς" του γέρου Καραμανλή.
Στο "ο λαος δεν ξεχνά τη σημαίνει δεξιά" του Ανδρέα.
Στο "ή εγώ ή το χάος" του χοντρούλη.
Στο σημερινό ...ή τα κατεβάζετε και γίνεστε υπόδουλος λαός ή πτωχεύουμε.
Τελικά είναι να αναρωτιέται κανείς μετά απο όλα αυτή την λεηλασία,την ψευτιά,την ενδοτικότητα και για να μην ξεχνιόμαστε την λιτότητα που επιβλήθηκε στην χώρα ακόμα και όταν κάποιοι κολυμπούσαν στο χρήμα.
Αν το 74 στέλναμε το Καραμανλή στην "εξορία" του Παρισιού που ένας μισθωτός ούτε θα το δει στην ζωη του.
Αν ξαποστέλναμε τον Ανδρέα και λέγαμε θα ψηφίσουμε δεξιά.
Αν διώχναμε με τις κλωτσιές το χοντρούλη και προτιμούσαμε το "χάος".
Και σήμερα τους στέλναμε όλους στο διάολο και αυτούς και την συναίνεση τους.
Μήπως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα;
Λέω μήπως.

Τα "συνοδευτικά" του πακέτου διάσωσης των 750 δισ. ευρώ


Του Γιάννη Αγγέλη
 
Σε επανεξέταση μπαίνουν όλα τα προγράμματα μείωσης ελλειμμάτων της ευρωζώνης. Αύριο η Κομισιόν συζητά στο Κολέγιο των Επιτρόπων τις προτάσεις για μια αυστηρότερη και περισσότερο συντονισμένη δημοσιονομική πολιτική που θα συνοδεύει τη λειτουργία του μηχανισμού στήριξης των 750 δισ. ευρώ που παρουσιάσθηκε χθες από το Eurogroup.

Σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών κα Λαγκάρντ «...δεν πρόκειται μόνο για ένα μηχανισμό έκτακτης ανάγκης. Υπάρχει μια απόφαση να ξανα-εφεύρουμε το ευρωπαϊκό μοντέλο. Πρέπει να βρούμε τους κανόνες που θα μας προφυλάξουν από ανάλογες κρίσεις στο μέλλον...».

Οι αγορές κεφαλαίου από την πλευρά τους μετά τον πρώτο... ενθουσιασμό που εκφράσθηκε με πρωτοφανή άνοδο στους χρηματιστηριακούς δείκτες, άρχισαν να επανέρχονται διαπιστώνοντας ότι το πακέτο των 750 δισ. ευρώ έχει αποφασισθεί, αλλά η κρίση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους παραμένει στην θέση της...

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέγεθος του πακέτου αυτού ισοδυναμεί με τις συνολικές ανάγκες αναχρηματοδότησης του ισπανικού και πορτογαλικού χρέους στην τριετία 2011 – 2013...

Ο ενθουσιασμός των αγορών οφείλεται κυρίως στο ότι με την κίνηση της ΕΚΤ να παράσχει εκ νέου απεριόριστη ρευστότητα στο σύστημα βγάζει το βραχνά της κατάρρευσης από τις τράπεζες που βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο...
 
Η απάντηση της Ε.Ε. και της ΕΚΤ με την παροχή ενός τεράστιου όγκου ρευστότητας, όπως παρατηρούν οικονομικοί αναλυτές,  δεν διαγράφει το πρόβλημα του χρέους που παραμένει στην περιοχή του ευρώ, εξ ού και η επαναφορά της ισοτιμίας του ευρωνομίσματος σε χαμηλότερα επίπεδα μετά την αρχική άνοδό του.

Το ερώτημα που έχει αρχίσει να πλανάται με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία 24ωρα πάνω από τις αγορές κεφαλαίου είναι αν στο «δίδυμο» του πακέτου και των μέτρων δημοσιονομικού ελέγχου στην ευρωζώνη θα προστεθεί ένα αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των αγορών ιδιαίτερα των συναλλαγών που γίνονται στη «γκρίζα» περιοχή εκτός της οργανωμένης και εποπτευόμενης αγοράς στην οποία διακινείται ένα μεγάλο μέρος του πλεονάζοντος δημόσιου χρέους των 130 τρισ. δολ. (ΗΠΑ,Ε.Ε., Ασίας).

Στο επίπεδο αυτό αναμένονται εξελίξεις και μέτρα ελέγχου που κατά πληροφορίες συμφωνήθηκαν την Κυριακή μεταξύ των κεντρικών τραπεζιτών στη Βασιλεία στη σύνοδο της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών και του G-10 των κεντρικών τραπεζών. 

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ....ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΤΥΧΕ.


Η χθεσινη απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ με την οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ύψους 750 δις ευρώ για τη στήριξη των χωρών που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της πτώχευσης είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ απόδειξη για την νεα εξαπάτηση και τον εκβιασμό της κυβέρνησης έναντι των Ελλήνων πολιτών για να αποδεχτούν τα ληστρικά οικονομικά μέτρα και την υποδούλωση της χώρας.
Με το πέρας των διαπραγματεύσεων ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρε ----ναι πολύ σωστα ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι αυτοί που καθυστερούσαν τόσους μήνες και δεν ήθελαν να μας δώσουν φράγκο---- που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση στη θέση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που είχε αισθανθεί αδιαθεσία δήλωνε:
"
Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών διασφάλισε σήμερα τη σταθερότητα του ευρώ με μια σειρά σημαντικών μέτρων. 500 δις ευρώ θα προέλθουν από διμερή και πολυμερή δάνεια από χώρες της ΕΕ και 250 δις ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".Δηλαδή με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια ο Γιωργάκης και μας έβαλε για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια υπο κηδεμονία και "έσυρε" μαζί με τους "εταίρους" του την ΕΕ στην αγκαλιά των αμερικανών συμπολιτών του.
Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε απο τα 500 δισεκατομμύρια...τα 60 δις ευρώ!!! είναι άμεσα διαθέσιμα σε μορφή πιστώσεων σε χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα!!!!.
Όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, έτσι και στο νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης συμμετέχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο έχει λόγο και ρόλο στον καθορισμό των όρων, υπό τους οποίους μια χώρα θα λαμβάνει πιστώσεις.Καθοριστικός είναι ο ρόλος που αναλαμβάνει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης η ΕΚΤ, η οποία ανακοίνωσε ότι θα επέμβει στις χρηματαγορές για τη στήριξη των χωρών που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο αγοράζοντας αν παραστεί ανάγκη κρατικά ομόλογα.
Μέχρι και ο πολύς Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν εξέφρασε στις δηλώσεις του για μια ακόμα φορά την προσήλωση της Κομισιόν στη θωράκιση του ευρώ: "Οι προσπάθειες από τις χώρες-μέλη για την εξυγίανση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η οικονομική βοήθεια της Κομισιόν και η συμβολή της ΕΚΤ δείχνουν ότι 
θα υπερασπιστούμε πάση θυσία το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα".
Τα ακούς Γιωργάκη και....Γιωργάκη;
Χρεοκοπία λέγατε,δέσμευση καταθέσεων λέγατε....πυρηνικό πόλεμο λέγατε.
Οτι μ..... θέλατε λέγατε για να τρομοκρατήσετε τον ελληνικό λαό και να αποδεχτεί τον αισχρό σχεδιασμό σας.
Ολοι όσοι φώναζαν ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΤΕ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ.
Αντε τώρα να δούμε τι θα πείτε και κυρίως με τι μούτρα θα πάτε να ξεπαραδιάσατε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους......

ΠΗΓΗ:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Με τρείς στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο...έρχεται ο Ερντογάν!


Με τρείς στρατιωτικές ασκήσεις να διεξάγονται ταυτόχρονα στο Αιγαίο από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, θα αφιχθεί στην Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και 70-80 επιχειρηματίες της γειτονικής χώρας. Την ίδια στιγμή η ελληνική πλευρά εμφανίζεται προβληματισμένη και τηρεί στάση… γοργόνας. Και οι τρείς ασκήσεις άρχισαν χθες και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες και έως τις αρχές Ιουνίου. Πρόκειται για τη μεγάλης κλίμακας αποβατική άσκηση «Effes», η οποία θα έχει ως θέατρο επιχειρήσεων τους κόλπους της Σμύρνης και του «Ντογκάν Μπέι» και την περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου. Θα λάβουν μέρος περίπου 30 ελικόπτερα, 20 αποβατικά σκάφη, 2 φρεγάτες, 3 κορβέτες και 3 ναρκαλιευτικά. Η δεύτερη άσκηση θα είναι σε εξέλιξη μέχρι και την 21η Μαΐου και φέρει την επωνυμία «Beyaz Firtina» (Άσπρη Θύελλα). 
Είναι αεροναυτική άσκηση, για την πραγματοποίηση της οποίας οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δεσμεύει αρκετές περιοχές στο βόρειο, το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, όπου θα εκτελέσουν γυμνάσια 8 φρεγάτες, 2 κορβέτες, 4 υποβρύχια και 20 αεροσκάφη. Τελευταία και πιο μικρή η άσκηση ναρκαλιείας «Poyraz» (Βορειοανατολικός Άνεμος) που θα διεξαχθεί κυρίως σε τουρκικά χωρικά ύδατα, στον Κόλπο Ξηρού, τα Στενά του Ελλησπόντου, η Θάλασσα του Μαρμαρά και η ανατολική Ίμβρος από 2 ναρκαλιευτικά και 2 ναρκοθηρευτικά. 
Η στρατιωτική δραστηριότητα και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της ναυτικής δύναμης της Άγκυρας θα είναι στο Αιγαίο και θα κάνει ασκήσεις με αεροπορική και υποβρυχιακή υποστήριξη, προβληματίζει τους επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου. Αφενός γιατί με περιοχές όπως αυτή νοτιοανατολικά της Ρόδου που έχει δεσμεύσει για την άσκηση «Beyaz Firtina», η Τουρκία επιχειρεί να αμφισβητήσει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όπως τα όρια FIR Αθηνών και το καθεστώς έρευνας και διάσωσης και αφετέρου γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν προγραμματίσει για το μήνα Μάιο στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο. Μία περίοδος που τα προηγούμενα χρόνια ήταν έντονη η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων στο Αρχιπέλαγος. Οι δύο μόνες ασκήσεις περιορισμένης διάρκειας και κλίμακας είναι οι ΤΑΜΣ «Γοργόνα» (ανθυποβρυχιακή) και «Περισκόπιο» (υποβρύχιο κατά πλοίου επιφανείας).
Επιτελείς του Πενταγώνου εκτιμούν ωστόσο πώς οι Τούρκοι δεν θα προχωρήσουν σε προκλήσεις, τουλάχιστον την περίοδο μέχρι και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. «Η επίσκεψη αυτή του Τούρκου πρωθυπουργού και των υπουργών του στην Ελλάδα προετοιμάζεται εδώ και αρκετούς μήνες και κανείς δεν θα διακινδύνευε να χαρακτηρισθεί από προκλήσεις στο Αιγαίο», ανέφερε στρατιωτική πηγή, η οποία ωστόσο δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο μίας παρέκκλισης του στρατιωτικού κατεστημένου της Άγκυρας από την πολιτική Ερντογάν.
Όσον αφορά το μενού των ελληνοτουρκικών συνομιλιών, αυτό εκτιμάται πώς θα είναι διαφορετικό από κάθε άλλο προηγούμενο. Το στίγμα άλλωστε δίνει η άφιξη ομάδας Τούρκων επιχειρηματιών, η οποία εμφανίζεται διατεθειμένη να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα για να «στηρίξει την ελληνική οικονομία», όπως γράφει ο τουρκικός τύπος. Αν και τι ακριβώς συμφωνίες μπορούν να υπάρξουν αυτό είναι άγνωστο, αλλά είναι δεδομένο πώς οι τουρκικές επιδιώξεις χαρακτηρίζονται πάντα από σχεδιασμό. Ειδικά αν κρίνει κανείς από την εγκατάσταση της τουρκικής τράπεζας Ziraat Bankasi στην Ελλάδα με ένα κατάστημα στην Κομοτηνή, το ρόλο που παίζει εκεί και τις επιδιώξεις της για «εξάπλωση» με νέο κατάστημα στην Ξάνθη και εξαγορά ελληνικής τράπεζας. Σημειώνεται πώς η «Ziraat» είναι από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Τουρκίας με συμμετοχή και του Στρατού.
diplomatia.gr
ΠΗΓΗ:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Στήνουν σκηνικό ελληνικού αφοπλισμού – Πάνε για λύση “a la ΔΝΤ” στο Αιγαίο υπέρ της Τουρκίας

Για άλλη μία φορά ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Egemen Bagis προτείνει σε συνέντευξη του αυτή την φορά στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ την "αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών". Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα ο Τούρκος υπουργός «ένας από τους λόγους που η οικονομική κρίση χτύπησε την Ελλάδα είναι και η κούρσα των εξοπλισμών με την Τουρκία».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «πρέπει να προστατεύει ο ένας τον άλλο και όχι να προστατευόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου». Μάλιστα αναφέρει ότι «δεν θέλουμε άλλα υποβρύχια, πρέπει να ξυπνήσουμε γιατί κάποιες άλλες χώρες απολαμβάνουν τα προνόμια από τους δικούς μας εξοπλισμούς». Και τελειώνει τη δήλωση του λέγοντας ότι «η κρίση είναι ευκαιρία».

Αν και τα λόγια του Τούρκου υπουργού ακούγονται ωραία στα αυτιά του μέσου Έλληνα πίσω από αυτά τα λόγια κρύβονται αρκετά ψέματα και πολλές κεκαλυμμένες αλήθειες. Πρώτα από όλα με βάση τα στοιχεία που δίδονται κάθε χρονιά οι δαπάνες του ελληνικού κράτους για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων δεν ξεπερνούν το 0,8% του ΑΕΠ. Αν τώρα, στο ποσό αυτό προστεθούν οι δαπάνες για μισθούς συντάξεις, τα λειτουργικά έξοδα όπως καύσιμα, ανταλλακτικά, αναλώσιμα υλικά καθημερινής χρήσης, κλπ τότε πράγματι οι δαπάνες αγγίζουν το 2,8% του ΑΕΠ. 

Όμως άραγε μπορεί να οδηγηθεί μία χώρα σε οικονομική κρίση όταν δαπανά το 0,8 % του ΑΕΠ της σε εξοπλισμούς? Διότι τα λοιπά έξοδα υπάρχουν και θα υπάρχουν ανεξαρτήτως αν αγοράζουμε νέα μαχητικά ή νέα πλοία ή άρματα μάχης γιατί είναι πάγια έξοδα.

Πρόκειται για τις πάγιες δαπάνες που εξασφαλίζουν το μίνιμουμ των δυνατοτήτων της διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας. Επομένως τίθεται το απλό εξής ερώτημα, υπάρχει κάποια ελληνική κυβέρνηση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει στον ελληνικό λαό την απώλεια της εθνικής και εδαφικής κυριαρχίας ή την δημιουργία ελλείμματος στην ασφάλεια του.

Αυτό που οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν είναι ότι η Άμυνα της χώρας δεν είναι μία απλή υπόθεση. Δεν είναι σαν να διοικείς μία επιχείρηση που ακόμα και αν κάνεις κάποιος λάθος μπορείς άμεσα να το διορθώσεις με κάποιο σχετικά μικρό κόστος. Δεν γίνεται για παράδειγμα να αποσύρεις από την ενεργό δράση τόσα αεροπλάνα, και τόσα πλοία και όταν τα χρειαστείς να εκτιμάς ότι θα μπορείς να τα έχεις άμεσα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. 

Τα μαχητικά, τα άρματα μάχης, οι μονάδες επιφανείας τα υποβρύχια δεν τα βρίσκει κανείς στο ράφι και τα αγοράζει όποτε χρειαστεί. Χαρακτηριστικά ακόμα και αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να αγοράσει νέες φρεγάτες για το ΠΝ για να αντικαταστήσει τις 10 παλαιές φρεγάτες (μέσης ηλικίας 30 ετών) Standard το πρώτο πλοίο της παραγγελίας θα ήταν διαθέσιμο στο ΠΝ μετά από 6 χρόνια, με απλά λόγια το 2016. Και όλα αυτά όταν οι Τούρκοι διαθέτουν ήδη υπεροπλία στο Αιγαίο με το γιγαντιαίο ναυπηγικό τους πρόγραμμα σε εξέλιξη, το οποίο για την ιστορία περιλαμβάνει την ναυπήγηση

8 κορβετών
4 φρεγατών
6 αντιτορπιλικών AAW
1 Ελικοπτεροφόρου δυνατότητας μεταφοράς 8 ελικοπτέρων και 700 στρατιωτών
16 περιπολικών ανοικτής θαλάσσης
4 κορβετών για το Λιμενικό Σώμα
8 αποβατικών σκάφη LCT
2 αποβατικών πλοία LST (εκτοπίσματος 4000 τόνων περίπου)
6 υποβρυχίων Τ214ΤΝ
4 υποβρυχίων Τ209/12000 υπό εκσυγχρονισμό
8 φρεγατών O.H Pery υπό εκσυγχρονισμό εκ των οποίων οι 4 με πρόβλεψη για αυξημένες αντιαεροπορικές δυνατότητες
3 βοηθητικών πλοίων 

Είναι πραγματικά αστείο κανείς να ακούει τον Τούρκο υπουργό να ισχυρίζεται ότι οι δύο χώρες δεν χρειάζονται υποβρύχια, όταν μόλις πριν από 6 μήνες ανακοινώθηκε το τελικό κόστος ναυπήγησης των 6 τουρκικών υποβρυχίων Τ214ΤΝ (2 δισ. ευρώ) και το ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον μία δωδεκάδας τουρκικών εταιρειών και ερευνητικών ιδρυμάτων στην ναυπήγηση των συγκεκριμένων υποβρυχίων. Αν όμως ο Τούρκος υπουργός εννοεί και αληθινά πιστεύει αυτά που προτείνει, τότε γιατί η Άγκυρα δεν δείχνει έμπρακτα την καλή της πρόθεση ακυρώνοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα?

Γιατί δεν ενημερώνει ο Τούρκος υπουργός τις τουρκικές εταιρείες που προσδοκούν βιομηχανική συμμετοχή στο πρόγραμμα της τάξης του 80% της αξίας της προμήθειας, ότι η ναυπήγηση των σκαφών δεν είναι αναγκαία πλέον; Μήπως γιατί ξέρει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, δεδομένου των χρημάτων που έχουν επενδυθεί από τις τουρκικές εταιρείες για την ανάπτυξη των συστημάτων που θα εγκατασταθούν στα νέα τουρκικά υποβρύχια 214;

Γιατί δεν ακυρώνει άμεσα την απόκτηση 100-120 μαχητικών F-35 κόστους τουλάχιστον τα 10 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να καταστεί "άνευ λόγου" το πρόγραμμα απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους της Π.Α. κόστους 4,5 δισ. ευρώ;

Γιατί δεν ακυρώνει άμεσα την ανάπτυξη του προγράμματος εγχώριας ανάπτυξης και κατασκευής του νέου άρματος μάχης ALTAY;

Πως μπορεί ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας να μας πείσει για τις φιλικές προθέσεις της χώρας του όταν τα τουρκικά μαχητικά στην κυριολεξία ξυρίζουν τις στέγες των σπιτιών στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου? Πως μπορεί ο κατά τα άλλα «καλοπροαίρετος» Τούρκος υπουργός να μας εξηγήσει γιατί το τουρκικό Ναυτικό αποφάσισε να δημιουργήσει μία μόνιμη δύναμη διατήρησης της ασφάλειας στην Μεσόγειο αποτελούμενη από τα κάτωθι πλοία επιφανείας

F-247, TCG Kemalreis, κλάση MEKO 200 TN II ,
F-241, TCG Turgutreis, κλάση MEKO 200 TN I ,
F-490, TCG Gaziantep, κλάση G (O.H Perry)
F-491, TCG Giresun, κλάση G , (O.H Perry)
A-580, TCG Akar, κλάση Akar σκάφος ανεφοδιασμού στόλου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού και ελληνικού τύπου είναι η πρώτη φορά που το τουρκικό Ναυτικό πραγματοποιεί κάτι τέτοιο. Η νέα στρατηγική του τουρκικού Ναυτικού είναι απλή και ξεκάθαρη, με βάση την NAVTEX101/10 η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελεί σε μόνιμη βάση την επιχειρησιακή αποστολή με τίτλο «Ασπίδα του Αιγαίου και της Μεσογείου» (Agean - Mediteranian Shield), κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή αυτή. 


Με λίγα λόγια η Τουρκία ανέλαβε με την ανακοίνωση αυτή τις στρατιωτικές και ναυτικές ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή του FIR Αθηνών και Λευκωσίας, εναντίον της τρομοκρατίας, υποδηλώνοντας ότι είναι η μόνη ναυτική δύναμη στην περιοχή (Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο) που παρέχει προστασία στα πλοία με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία σε πρόσφατο δημοσίευμα της "Σε σύνοδο για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, που έγινε τον Φεβρουάριο στην Ιταλία, ο εκπρόσωπος της Τουρκίας, πλοίαρχος Κενάνογλου, δήλωσε ότι με βάση σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, την 1η Απριλίου 2006, η Τουρκία έχει αναλάβει επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας για την προστασία των θαλάσσιων μεταφορών στην περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου με την επωνυμία «Ασπίδα της Μεσογείου». Ανέφερε επιπλέον ότι "πρέπει - και παρακαλούνται - όλα τα πλοία, εμπορικά και πολεμικά, να δίνουν πληροφορίες στα τούρκικα πολεμικά πλοία που εκτελούν επιχειρήσεις «Ασπίδα της Μεσογείου»,προκειμένου να διευκολύνονται οι προσπάθειες της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας".

Ειδικά η τελευταία επισήμανση θα πρέπει να εξηγεί και την προσπάθεια της τουρκικής κορβέτας TCG BAFRA (F-505) να ελέγξει τα στοιχεία του δρομολογίου του ελληνικού φορτηγού πλοίου ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ (λιμένα απόπλου, κατάπλου, όνομα πλοίου) ενώ αυτό βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα κάτι που μόνο οι ελληνικές Αρχές έχουν δικαίωμα να πράξουν. 

Την περίοδο εκείνη η ελληνική κοινή γνώμη είχε εκπλαγεί με την θρασύτητα των τουρκικών ενεργειών. Τελικά οι Τούρκοι εφήρμοζαν αυτό που είχαν δηλώσει τον Φεβρουάριο του 2010 και τίποτα περισσότερο δηλαδή την επιστροφή τους στα γνώριμα σε αυτούς από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ύδατα του Αιγαίου.

Προφανώς ο Τούρκος υπουργός αυτό εννοούσε όταν έλεγε «να προστατεύει ο ένας γείτονας τον άλλο». Ίσως τελικά οι Τούρκοι να είναι οι μόνοι στην περιοχή που "νοιάζονται" για εμάς, αφού με τον τρόπο αυτό θα περιορίσουμε τα έξοδα για την θαλάσσια ασφάλεια του αρχιπελάγους. Εξάλλου τι άλλο μπορούμε να κάνουμε είναι σίγουρο ότι η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας πιστεύει ότι η χώρα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία στρατιωτικά λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Όπως είχε δηλώσει σε εκπομπή στην τηλεόραση ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Μπεγλίτης «Είτε μας αρέσει, είτε όχι για αντικειμενικούς λόγους (δημογραφικούς, μεγέθους, κτλ.) η Τουρκία είναι μία μεγάλη περιφερειακή δύναμη και εμείς πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας».

Η ομολογία αυτή αντικατοπτρίζει δυστυχώς την ψυχή και το πνεύμα της πολιτικής που ακολουθεί η παρούσα κυβέρνηση. Αφού με λίγα λόγια τα πράγματα ήρθαν εδώ που ήρθαν και αφού δεν έχουμε τη θέληση και την ψυχική δύναμη να αγωνιστούμε με ότι έχουμε στη διάθεση μας έχουμε υποκύψει στο ψευδοδίλημμα "πόλεμος ή υποχώρηση" τη στιγμή που παντού διακηρύσσουμε ότι ποτέ μία υπό ένταξη στην ΕΕ Τουρκία θα ήταν στρατιωτική απειλή για την Ελλάδα.

Έτσι για άλλη μία φορά όπως και με την περίπτωση της οικονομίας που επιλέξαμε το ΔΝΤ οδηγούμαστε σε "μοναδική λύση" που θα μας βγάλει από την δύσκολη θέση για να έχουμε να δικαιολογήσουμε στους Έλληνες πολίτες γιατί δεν μπορούμε να υπερασπίσουμε την εθνική κυριαρχία και συμφέροντα της χώρας.

Οδηγώντας την κατάσταση σε αδιέξοδο και μη παρουσιάζοντας καμία άλλη εναλλακτική λύση ακόμα και αποκλείοντας αυτές που έχουμε δικαιολογούμε την εγκατάλειψη όλων αυτών για τα οποία οι προηγούμενες γενιές αγωνίστηκαν.

Άλλωστε τι αξία έχει να εκχωρήσουμε μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αρκεί να κοιμόμαστε ήσυχοι και να κάνουμε οικονομία, με τις τουρκικές φρεγάτες να προστατεύουν από τρομοκρατικές απειλές τα νησιά του Αιγαίου και τις ακτές της Αττικής.





ΠΗΓΗ:hellenic revenge

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....


Λίγες μόνο ημέρες πριν την άφιξη του κ. Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ξεκινούν οι προκαταρκτικές εργασίες για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στη Διοίκηση Βοτανικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Το τζαμί αυτό που σχεδιάζεται να καλύψει τις ανάγκες λατρείας του μεγαλύτερου μέρους των μουσουλμάνων στην πλειονότητα Παπανδρελλήνων που βρίσκονται στην Αθήνα.

Και ενω στην χώρα μας ξέρουμε όλοι με τι "γοργούς" ρυθμούς κατασκευάζονται τα έργα. Ακολουθούν την λογική του γεφυριού της Αρτας.

Σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο έχει κινητοποιηθεί ο μηχανισμός αλλά σε χρόνο μηδέν βρέθηκαν και ΧΡΗΜΑΤΑ και ΧΩΡΟΣ αλλά και πρόθυμοι "εργάτες" να επιταχύνουν την κατασκευή.

Προφανώς ο Γιωργάκης θα θέλει να δείξει έστω και μια πέτρα στον Ερντογάν-εφέντη. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενω ο αρχικός ο σχεδιασμός προέβλεπε ότι πριν ξεκινήσει η οικοδόμηση του τζαμιού οι εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού θα είχαν απομακρυνθεί από τη συγκεκριμένη βάση τελικώς σήμερα οι εργασίες ξεκίνησαν ΧΩΡΙΣ να έχουν σταματήσει να λειτουργούν υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού όπως ο Κεντρικός Σταθμός Αυτοκινήτων.

Και καλά το πόσο προσκυνημένοι είστε το ξέρουμε αλλά τόσος ζήλος ρε παιδιά;

Τόσος ζήλος;
 

Για φαντάσου! Μια Ελλάδα με πάνω από 3000 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού να απειλείται από ένα οίκο ονόματι Moody' s...


Να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στην κατηγορία junk, κατά τις επόμενες εβδομάδες, απειλεί η Moody's. Όπως ανακοίνωσε ο οίκος, σκοπεύει να ολοκληρώσει την επιθεώρηση της ελληνικής οικονομίας και να πάρει την απόφασή του για την αξιολόγηση που σήμερα διαμορφώνεται στο Α3, μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Μάλιστα, ανέφερε ότι η αλλαγή της αξιολόγησης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα σημαντική, φέρνοντας την Ελλάδα ακόμα και στην κατηγορία junk. Υπενθυμίζεται ότι και η Standard & Poor's έχει υποβαθμίσει τα ελληνικά ομόλογα στη μη επενδυτική κατηγορία (δηλαδή junk), προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες, που πλέον αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης.