ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ


Το τελευταίο διάστημα, άνθρωποι κάθε κοινωνικής τάξης, κάθε ιδεολογίας, κάθε κουλτούρας, απλώς συνυπάρχουν στις πλατείες. Ξεσηκώθηκαν απρόσμενα, για κάποιο περίεργο λόγο, βγαίνοντας απότομα μέσα από μία παρατεταμένη μαζοχιστική ύπνωση. Το μοναδικά τους κοινά σημεία, η άρνηση και η κατανόηση τής ανάγκης αλλαγών. Ένας λαός αποδεδειγμένα επιρρεπής στην χειραφέτηση γλυκομίλητων δημαγωγών, ένας λαός χωρίς ταυτότητα στην πραγματικότητα και χωρίς κοινό σκοπό, μοιάζει εύκολος στόχος για κάποιους που αποδεδειγμένα ξέρουν να τον χειρίζονται. Όσο καθυστερεί η εμφάνιση ενός ιδεολογικού υπόβαθρου που θα καθοδηγήσει τον αγώνα του, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες οι ενέργειες αυτού του ίδιου του αγανακτισμένου λαού να παραληφθούν από τους γνώστες και να επιστραφούν εναντίον του. Η διαπίστωση της ζημιάς που προκλήθηκε από την γενική κομματοκρατία, ειδικά στη χώρα μας είναι γενική. Η διστακτικότητα να προχωρήσει η σκέψη προς το υπερβατικό αίτημα τής πλήρους κατάργησης των κομμάτων, επίσης. Κι όμως, όπως ήδη έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, αρκεί να αρχίσει κανείς να σκέφτεται μία πολιτεία χωρίς κόμματα και τις λύσεις στα αρχικά ανυπέρβλητα προβλήματα που μοιάζει να δημιουργεί μια τόσο αρχικά τρελή θεωρία, έρχονται η μία μετά την άλλη. Γνωρίζουμε καλά πως στο παρελθόν υπήρξε μία δημοκρατία με αυτό το περίεργο για σε σχέση με τις σημερινές χαρακτηριστικό. Γνωρίζουμε επίσης γι αυτή την περίοδο πως ο λαός όντας σοφός, άφηνε αυτούς που γνωρίζουν κάποια ζητήματα να τα διαχειριστούν αποτραβηγμένος σε ένα απλό ρόλο ελεγκτή. Κι επίσης γνωρίζουμε πως όλοι οι πολίτες που έζησαν τότε, συμμετείχαν σε όσα θα μπορούσε ο κάθε πολίτης να έχει άποψη. Ο λόγος, για την αθηναϊκή δημοκρατία.

Αυτό που κάνει ένα μαζικό κίνημα να αποκτά οντότητα, είναι οι κοινοί στόχοι. Κι αυτοί δεν υπάρχουν, αφού εδώ και πάρα πολλά χρόνια καλά έχουν εκπαιδευτεί οι πολίτες στο να αφήνονται σε πολωτικές σκέψεις, στήνοντας στα δύσκολα χρωματιστές κρεμάλες τυφλωμένοι από το δογματισμό τους. Όμως το σίγουρο είναι πως μόνο όλοι μαζί μπορούμε. Μήπως η ολοκλήρωση τής κυοφορίας των στόχων ενός αόριστου σήμερα αγώνα, η γεφύρωση των διαφορών και η εκκίνηση στην ουσία ενός στοχευμένου αγώνα πρέπει να αναζητηθεί στην πνευματική καθοδήγηση, στο έργο κάποιου ανθρώπου που αν και αριστερός κρυφοκοίταξε, θαύμασε και στήριξε καλά την πίστη του σε κάτι που μόνο σε δεξιούς ήταν αρεστό; Κι αν σκεφτούμε πως όλες του οι σκέψεις εξελίχθηκαν χωρίς καθόλου να χάσει ούτε την αριστεροφροσύνη του ούτε την πίστη του σε αυτό που θαύμαζε μοιάζει ακόμη πιο ιδανικός. Μήπως λοιπόν οι σκέψεις του Κορνήλιου Καστοριάδη για μία σύγχρονη δημοκρατία αθηναϊκού τύπου πρέπει να ξεσκονιστούν, παραμερίζοντας τις διαφορές και σμίγοντας τα θέλω των όσων έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν για κάτι καλύτερο αλλά δε βρίσκουν τους τρόπους και τα σημεία επαφής με τους συναγωνιστές τους; 

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2011/06/blog-post_8286.html#ixzz1Oh9EBH4j

JOBBIK - ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, 19:25
“Η τουρκική πλευρά είναι εκείνη που αναζητά και στηρίζει την ειρηνική επίλυση...” σύμφωνα με τον πρόεδρο του Jobbik!

Το ότι υπάρχουν εθνικιστικές φωνές στην Ευρώπη δε σημαίνει απαραίτητα πως μπορεί να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο και με τους Έλληνες εθνικιστές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι άκρως ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ δηλώσεις και κινήσεις του εθνικιστικού ουγγρικού Jobbik (το οποίο ορισμένοι υπερπατριώτες έχουν περί πολλού στην πατρίδα μας). Το τρίτο μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα του ουγγρικού εθνικού συμβουλίου “Κίνηση για μια καλύτερη Ουγγαρία” Jobbik, κατέθεσε πριν λίγες μέρες στη Βουλή προσχέδιο επίλυσης για την πολιτική και οικονομική απομόνωση της... βόρειας Κύπρου! Το προσχέδιο έφερε την υπογραφή του προέδρου και κοινοβουλευτικού ηγέτη της παράταξης Gabor Vona, του Tamas Hegedus αντιπροέδρου και επικεφαλής της τουρκοουγγρικής ένωσης συμφιλίωσης του Κοινοβουλίου και του Martor Gyongy-osi, αντιπροέδρου της επιτροπής των εξωτερικών υποθέσεων και επικεφαλής της ιδίας επιτροπής στο κόμμα Jobbik.
Το προσχέδιο επίλυσης ανακαλεί μια σειρά περιοριστικών μέτρων και ιστορικών γεγονότων, τα οποία -σύμφωνα με τους ούγγρους εθνικιστές- οδήγησαν στην πλήρη πολιτική και οικονομική απομόνωση της... “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”! Έτσι ακριβώς αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος οι εθνικιστές του Jobbik! Θέλετε να μάθετε τι άλλο λένε;
“Η εφαρμογή του προτεινόμενου σχεδίου είχε απορριφθεί απο την Κύπρο -η οποία εντάχθηκε στην ΕΕ εκείνη τη χρονιά- αλλά η κυβέρνηση αποκλειστικά εκπροσωπούσε μόνο τη Νότια, Ελληνοκυπριακή πλευρά του νησιού και την Ελλάδα”! Όπως αναφέρεται εγγράφως “η ειρηνική επανένωση του νησιού εμποδίστηκε απο τον ελληνικό πληθυσμό, όταν απέρριψε το Σχέδιο Ανάν, παρόλα αυτά η τουρκική πλευρά είναι εκείνη που αναζητά και στηρίζει την ειρηνική επίλυση και η οποία επωμίζεται τις αρνητικές συνέπειες. Η επίλυση έγκειται στο να χρησιμοποιήσει η ουγγρική κυβέρνηση το πολιτικό της εκτόπισμα, προερχόμενο απο την Προεδρία στην ΕΕ, προκειμένου να διακηρύξει ότι οι εφαρμογές των προηγούμενων α-ποφάσεων και δεσμεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποσκοπούσαν στην επανένταξη της βόρειας Κύπρου στην παγκόσμια οικονομική αγορά”!
Επίσης, οι Ούγγροι εθνικιστές του Jobbik παροτρύνουν την ουγγρική κυβέρνηση να συνάψει σχέσεις με την... κυβέρνηση του ψευδοκράτους και να αρχίσει μαζί του συναλλαγές ώστε να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς. Το Jobbik ήταν το πρώτο κόμμα μάλιστα που έκανε λόγο για στροφή της Ουγγαρίας προς την Ανατολή! Και μάλιστα έχει προσχωρήσει στο δόγμα του παντουρανισμού! “Εάν ρίξουμε μια ματιά στις χώρες απ’ την Βουλγαρία μέχρι την Τουρκία και την Ανατολική Ασία, συνειδητοποιούμε ότι εμείς οι Ούγγροι μπορούμε να έχουμε πολλά κοινά πολιτικά ζητήματα μ’ αυτές τις χώρες. Συνειδητοποιούμε ότι μια συμμαχία στηριζόμενη και αναπτυσσόμενη μέσω των αρχών του Παντουρκισμού, αντί για μια Ευρωατλαντική συμμαχία, θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική στην υπηρεσία των αναγκών, αλλά και των ενδιαφερόντων του έθνους μας... Αυτό που προτείνουμε θα ισχυροποιήσει τη θέση μας στην Ευρώπη, καθώς η Ουγγαρία θα μπορέσει έτσι να γίνει το δυτικό φρούριο της Παντουρανικής συμμαχίας, όπως και ο εκπρόσωπός της στην ΕΕ”! Και οι ούγγροι εθνικιστές, αν και χριστιανοί, διακηρύσ-σουν ότι το να ζεις έναν μη χριστιανικό τρόπο ζωής είναι πλέον σύνηθες, για να καλύψουν τη σύμπλευσή τους με τους μουσουλμάνους. Ελπίζουμε να αναθεω-ρήσουν ορισμένοι, ειδάλλως θα τους δούμε αγκαλιά και με τους... εθνικιστές “γκρίζους λύκους”! 

Στο φως η αμύθητη περιουσία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Ίσα με τον κρατικό προϋπολογισμό, μόνο στο δωμάτιο του κοιμισμένου ποιμενάρχη. Τι λιτά και ταπεινά που ζούσε ο μακαριστός…

Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.


Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.
Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.

Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα:

600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.
Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες.
30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.
100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.
Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου …;
 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΟΥΣ

Το ΔΗΚΟ δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της κομματοκρατούμενης «δημοκρατίας». Κάθε διαφορετική φωνή κλείνει. Ένας ηγέτης , μια γραμμή και χιλιάδες άφωνοι χειροκροτητές.
Αυτή η κομματοκρατούμενη δημοκρατία είναι ο πραγματικός εχθρός του λαού και του έθνους.
Έχουμε καθήκον να την πολεμήσουμε με στόχο την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που θα εκφράζει τον εθνικώς προσδιορισμένο λαό , τις τοπικές και παραγωγικές ενώσεις του , που θα τις συνδέουν και συνενώνουν σε ΑΘΡΑΥΣΤΗ ΔΕΣΜΗ οι ακατάλυτες αξίες του ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΥ.