ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ : ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΠΕΖ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ


http://cyprusactionnetwork.org/grass-roots_sta_ellinika

Επικοινωνία: Νικόλαος Τανέρης, Νέα Υόρκη, Τηλ. (917) 699 – 9935

Νέα Υόρκη
– Μετά την πρωτοβουλία της Cyprus Action Network of America (CANA), στις 30 Ιουνίου 2010 για διακριτική διαμαρτυρία προς την αμερικανίδα καλλιτέχνιδα Τζένιφερ Λόπεζ για την παράνομη ανακοινωθείσα επίσκεψή της στο κατεχόμενο από την Τουρκία μέρος της Κύπρου, χιλιάδες Ελληνοκύπριοι στην ίδια την Κύπρο και στη διασπορά απάντησαν στο κάλεσμα και βομβάρδισαν τα Μέσα Ενημέρωσης με την αλήθεια, και τα Μέσα αυτά άρχισαν να τους ακούνε. Ξεκινώντας από το ειδησιογραφικό της Χέλενα Σμίθ της βρετανικής Γκάρτιαν ημερ. 5 Ιουλίου, ακολούθησε χιονοστιβάδα αναφορών στον διεθνή Τύπο προβάλλοντας την παράνομη τουρκική εισβολή και παράνομη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου σε σχέση με την επίσκεψη της Λόπεζ και τους παράνομους Τούρκους που κατέχουν παράνομα την Κύπρο και την κλεμμένη μας γή. ΄Εχουμε επίσης κερδίσει την συμπαράσταση πολλών ενεργοποιημένων Ελληνο-κυπριακών οργανώσεων στην Κύπρο και σ΄όλο τον κόσμο, πιο κάτω ακολουθούν πάρα πολλοί σύνδεσμοι που επιβεβαιώνουν τις επιτυχείς μας προσπάθειες να στείλουμε μια κραυγή για βοήθεια σ΄όλο το κόσμο για δικαιοσύνη στην ΚΥΠΡΟ. Επιπλέον η κραυγή αυτή για βοήθεια ενισχύθηκε από δύο Ελληνο-κύπριες γυναίκες πρόσφυγες, την κα Φανούλα Αργυρού η οποία έγραψε την επιστολή « κα Τζένιφερ Λόπεζ, 800 Ελληνο-κύπριες γυναίκες βιάστηκαν από τους Τούρκους το 1974...» η οποία επισημάνθηκε από τον διεθνή Τύπο και στην οποία αναφέρθηκε η εφημερίδα Γκάρτιαν και ο διεθνής Τύπος, (και η οποία κατόπιν μαζικής απαίτησης μεταφράστηκε τόσο στα ελληνικά όσο και στα ισπανικά και κυκλοφορεί σε τρείς γλώσσες) και την πρόσφυγα μητέρα και πρόεδρο της Κίνησης Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων κα Μαρκέλλα Ισαία Τσιάκκα η επιστολή της οποίας προς την Τζένιφερ Λόπεζ είχε τέτοια απήχηση που μεταφράστηκε και στα γαλλικά. Η εκστρατεία άρχισε τώρα να εισχωρεί και στο γαλλόφωνο κόσμο, καθώς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει προβάλει την είδηση και ήδη αναφέρθηκε από το μεγαλύτερο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TV network TF1.
http://lci.tf1.fr/people/2010-07/jlo-cree-un-incident-diplomatique-a-chypre-5918233.html

Οι ακόλουθοι σύνδεσμοι σας συνδέουν με τα διεθνή ειδησιογραφικά που κάλυψαν την εκστρατεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, Αμερική, Ευρώπη, Καναδά, Ισραήλ, Ασία.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Guardian UK
http://www.guardian.co.uk/world/2010/jul/05/jennifer-lopez-northern-cyprus-gig

Telegraph UK
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/celebritynews/7873956/Jennifer-Lopez-urged-to-cancel-Cyprus-concert.html


Independent UK
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/anger-as-jennifer-lopez-set-to-rock-north-cyprus-2020327.html



ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΗΠΑ)

AHN ALL Headline News
http://www.allheadlinenews.com/articles/7019201615


ABC WORLD News

http://abcnews.go.com/Entertainment/wireStory?id=11106809


The Hollywood Reporter
http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/music/news/e3ifb9f290da772a7b4eedd4821d38db1d5

Improper Magazine
http://www.theimproper.com/?p=9570



ΚΑΝΑΔΑΣ

The Toronto Sun
http://www.torontosun.com/entertainment/celebrities/2010/07/06/14621171.html


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

The Sydney Morning Herald

http://www.smh.com.au/lifestyle/people/jlos-birthday-trip-turns--political-20100706-zysr.html


ΑΣΙΑ

The Malaysian Insider
http://www.themalaysianinsider.com/showbiz/article/anger-as-jennifer-lopez-set-to-rock-north-cyprus/


Asian News International/DailyIndia.com
http://www.dailyindia.com/show/384651.php



ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ

Eyewitness New Africa
http://www.eyewitnessnews.co.za/articleprog.aspx?id=43521


ΕΥΡΩΠΗ

Network TF1 France
http://lci.tf1.fr/people/2010-07/jlo-cree-un-incident-diplomatique-a-chypre-5918233.html


France 24
http://www.france24.com/en/20100706-anger-jennifer-lopez-set-rock-north-cyprus


Interia Poland
http://muzyka.interia.pl/pop/news/jennifer-lopez-i-wojna-o-cypr,1502672

Rambler media group – Russia
http://www.lenta.ru/news/2010/07/06/lopez/


Holland The Netherlands – Bruno.nl
http://www.bruno.nl/nieuws/5464/jennifer-lopez-schokt-griekse-cyprioten.html

ISRAEL

Πρακτορείο ειδήσεων Ynet στο Ισραήλ, βλέπε αναφορά στην Cyprus Action Network of America, γραμμένο στην εβραική γλώσσα, στα αγγλικά
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3915836,00.html


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Ενας μεγάλος αριθμός ειδησιογραφικών ιστοσελίδων και κυριολεκτικά εκατοντάδες ιστοσελίδες και μπλόκς προβάλλουν το θέμα της διαμαρτυρίας εναντίον της παράνομης επίσκεψης Τζένιφερ Λόπεζ στα κατεχόμενα περιλαμβανομένων των, Digital Spy, OneIndia, Yahoo News, Phillipine Daily Inquirer, ContactMusic.com (UK), USA New Week (USA), και η ιστοσελίδα του βραβευθέντος δημοσογράφου Τόνη Φυρίλλα, Talking Politics with Tony Phyrillas, και η οργάνωση ΑΧΕΠΑ. Καθώς επίσης και η ελληνική ιστοσελίδα ειδήσεων Hollywood Greek Reporter και άλλες μεγάλες ελληνικές εφημερίδες και ειδησιογραφικά στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπως η καθημερινή εφημερίδα Σημερινή, η εβδομαδιαία το Ποντίκι, η Ελευθεροτυπία Αθηνών καθώς και η Φωνή της Αμερικής με βάση έξω από την Ουάσιγκτον DC, και ο Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης και από το Λονδίνο οι εφημερίδες Ελευθερία και Τα Νέα.

Σημερινή
http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/282274
http://www.sigmalive.com/simerini/world/epikairotita/283454
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/282784



Ελευθεροτυπία
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=06/07/2010&s=to-anagnwstiko-ths-teleytaias-selidas



Κυπριακό Ποντίκι (Συνέχεια προβολή από ιστοσελίδα)

www.pontiki.com.cy


Τα Νέα Λονδίνου

www.greeknews-tanea.com

Ελευθερία Λονδίνου

www.eleftheria.co.uk

Φωνή της Αμερικής

http://www1.voanews.com/greek/news/turkey/Jennifer-Lopez-Cyprus-Turkey-07-06-2010-97900079.html


Hollywood Greek Reporter

http://hollywood.greekreporter.com/2010/07/04/jennifer-lopezs-decision-to-celebrate-birthday-in-occupied-cyprus-creates-political-turmoil/


Τόνη Φυρίλλας

http://talkingpoliticswithtonyphyrillas.blogspot.com/2010/07/stop-jennifer-lopez-from-visiting.html

http://williampenn61.blogspot.com/2010/07/stop-jennifer-lopez-from-visiting.html


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ

Η κα Μαρκέλλα Ισαία Τσιάκκα έχει στείλει ως πρόεδρος της Κίνησης την πιο κάτω επιστολή προς την Τζένιφερ Λόπεζ. Η επιστολή βρίσκεται στον σύνδεσμο PDF της Cyprus Action Network of America (CANA) και η οργάνωση έχει την άδεια να την κυκλοφορήσει ευρύτερα, παρακαλούμε τους ακτιβιστές να την χρησιμοποιήσουν και να την διαδώσουν.

http://cyprusactionnetwork.org/cyprus_mothers


Η γαλλική μετάφραση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα www.agora-dialogue.com στον πιο κάτω σύνδεσμο
.
http://agora-dialogue.com/?p=8663


Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

Παρόλα τα εκατομμύρια που ξοδεύονται από την Τουρκία πάνω σε διάσημους ειδικούς δημοσίων σχέσεων και εκπροσώπων Μέσων Ενημέρωσης για να πάρουν την Αμερικανίδα διάσημη καλλιτέχνιδα Τζένιφερ Λόπεζ και να εξασφαλίσουν νομιμότητα για τα εγκλήματα τους εις βάρος των ανθρώπων μας και την κλοπή της γης μας, ήταν η βάση των ανθρώπων μας, του απλού κόσμου που τους εναντιώθηκε και έτσι αντίθετα με τις προσδοκίες τους, θύμισε σ΄ολόκληρο το κόσμο την αλήθεια. Την αλήθεια ότι η Τουρκία είναι ένοχη εγκλημάτων εναντίον της ανθρωπότητας που περιλαμβάνει την παράνομη εισβολή και συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή του λαού μας, της κληρονομιάς μας, της κουλτούρας μας. Αυτή είναι μια δύναμη που προβάλει από τους ήχους της καρδιάς του απλού ανθρώπου. Δεν μπορούμε, βέβαια, να αγνοούμε το κόσμο γύρο μας, ούτε να μην σκεφτούμε καθαρά πως καλύτερα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που μας έρχονται. Το χρωστούμε στους εαυτούς μας και στις μέλλουσες γενιές. Το κύριο στοιχείο είναι τούτο: Μείνετε ζωντανοί, υψώστε τη φωνή σας, κρατηθείτε δυνατοί.
Πολλές Ευχαριστίες στους φίλους και υποστηριχτές στο δύσκολο δρόμο για την τελική νίκη – την διεθνή αναγνώριση των τουρκικών εγκλημάτων εναντίον των Ελληνο-κυπρίων και πλήρη αποκατάσταση και δικαιοσύνη.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο, Κίνηση Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων, Αδούλωτη Κερύνεια, Εφύλακας, Κυπριακό Ποντίκι (εβδομαδιαία εφημερίδα στην Κύπρο), Μέτωπο Φοιτητών Ην. Βασιλείου, Εθνικός Κήρυκας, Νέος Κόσμος εφημερίδα Αυστραλίας, American Hellenic Council AHC, HELLENIC ELECTRONIC CENTER (HEC), AMERICAN HELLENIC EDUCATIONAL PROGRESSIVE ASSOCIATION AHEPA, καθημερινή εφημερίδα της Κύπρου ΣΗΜΕΡΙΝΗ, τιμηθέντα Ελληνο-αμερικανό δημοσιογράφο Τόνη Φυρίλλα, Hollywood Greek Reporter news site, Hellenic Vanguard blog, Paris Stylianides blog, και πολλές άλλες ιστοσελίδες στην Ελλάδα και στην Κύπρο και σ΄όλο το κόσμο., το Cyprus IndyMedia Collective http://CyprusIndyMedia.org μαζί με όλες τις υπόλοιπες ομάδες πιο πάνω που υποστηρίζουν και συμπαραστέκονται στην εκστρατεία. Η IndyMedia είναι μια ανεξάρτητη διεθνή οργάνωση της βάσης με παραρτήματα σ΄ολο το κόσμο και το παράρτημα της Κύπρου μας υποστηρίζει 100%.

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ στην ομάδα του FACEBOOK με τις 17,000 συμμετοχές και που προχωρά με το «ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΠΕΖ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ».

http://www.facebook.com/pages/AGAINST-JENNIFER-LOPEZ-PERFORMING-IN-OCCUPIED-CYPRUS/129154837124167

####
--------------------------------------------------
-------------------------------------------
«ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ-BLOODY TRUTH» (Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο σε PDF στα ελληνικά και αγγλικά). Μάθετε την Αλήθεια για τις τουρκικές τρομοκρατικές οργανώσεις Βολκάν και ΤΜΤ και τα σχέδια για την Τουρκική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Χρειαζόμαστε εθελοντές σε εκδηλώσεις για διανομή του βιβλίου».
http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/BLOODY_TRUTH__The_Book.266130049.pdf
####
========================
Cyprus Action Network of America (CANA)
2578 Broadway #132
New York, NY 10025
New York: Tel. 917-699-9935
Email: cana@cyprusactionnetwork.org
www.cyprusactionnetwork.org
========================
Το Κυπριακό Δίκτυο Δράσης τής Αμερικής (CANA) είναι κίνημα βγαλμένο από τη βάση, μη κερδοσκοπικό, που υποστηρίζει τη γνήσια αυτοδιάθεση και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον λαό τής Κύπρου.

Για να προστεθείτε στη ηλ. Ταχυδρομική λίστα της επαγρύπνησης δράσης της CANA, ή για να συστήσετε την CANA σε έναν φίλο ή έναν συνάδελφο, παρακαλώ διαβιβάστε το σχετικό όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τον τίτλο “προσθέστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην λίστα διανομής της CANA”, στο cana@cyprusactionnetwork.org

Ενθαρρύνεστε να διαβιβάσετε αυτήν την επαγρύπνησης δράσης σε πέντε ή περισσότερα άτομα που μπορει να έχουν ενδιαφέρον για τις ηλεκτρονικές διανομές μας ή για την αποστολή της CANA.

Μπορείτε να αναρτήσετε οποιαδήποτε άρθρο της CANA, δελτίο τύπου ή επαγρύπνησης δράσης στο διαδίκτυο εφ’ όσον πιστώνετε την CANA και το συντάκτη (ες).


SKEFTOMASTEELLHNIKA

ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ , ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ , ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Το άθλιο πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου ύστερα από σωρεία λαθών , υποχωρήσεων , προδοσιών , βρίσκεται σήμερα ενώπιον τραγικού αδιεξόδου .
Ύστερα από μια μακρά πορεία απομάκρυνσης από την Ελλάδα μέσα από καταστροφικές πολιτικές επιλογές , φτάσανε σήμερα στο έσχατο σημείο εξευτελισμού να θεωρούν ως μοναδική διέξοδο από το αδιέξοδο των ενδοκυπριακών συνομιλιών , την καταφυγή σε άμεσες διαπραγματεύσεις με την Τουρκία . Μια τέτοια κίνηση θα ήταν άλλη μια αναγνώριση της «αυτοτέλειας» της κατοχικής οντότητας ως επίσης και αναβάθμιση της Τουρκίας από βιαστή της Κύπρου σε επιδιαιτητή , σε ένα αδιέξοδο που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ δύο ισοτίμων οντοτήτων . Αυτή τη πρόταση που υποδηλώνει απύθμενη πολιτική προχειρότητα κατέθεσαν οι οικολόγοι-περιβαλλοντιστές . Επιβεβαιώνουν έτσι πως αυτά τα σχήματα είναι αλληλένδετα με το κατεστημένο και τρέφονται από τον κορμό αυτού όπως τα παράσιτα .

Πράγματι φαίνεται πως το αδιέξοδο των συνομιλιών οδηγεί στις επικίνδυνες ατραπούς μιας διεθνούς διάσκεψης όπου για άλλη μια φορά θα μας επιβληθεί τόσο ένα απαράδεχτο περιεχόμενο λύσης όσο και απαράδεκτες διαδικασίες επιβολής της. Δεν αποκλείεται αυτή τη φορά να παρακαμφθεί η λαϊκή θέληση και να μας επιβληθεί ένα νέο σύνταγμα τρισχειρότερο εκείνου που οι τότε προδότες προσυπέγραψαν στην Ζυρίχη .

Η λύση που προτείνει το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα είναι να αναβιώσει άμεσα το ενιαίο αμυντικό δόγμα και να πατήσει στα χώματα της Κύπρου ο ελληνικός στρατός ,στις θάλασσες της το πολεμικό ναυτικό και στον ουρανό της η ένδοξη πολεμική μας αεροπορία . Να ενταχθούμε άμεσα στο συνεταιρισμό για την ειρήνη , να απαιτήσουμε την μεταλλαγή των αγγλικών βάσεων σε βάσεις της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης και του ΝΑΤΟ , υπό τον όρο να στηρίξουν τη κυπριακή δημοκρατία και να συνεργήσουν στην ειρηνική απόδοση των κατεχομένων εδαφών της . Να ζητήσουμε άμεσα την αστυνόμευση των βορείων συνόρων από την Ε.Ε. ώστε να κοπεί η ανοικτή γραμμή Τουρκίας – κατεχομένων και άλλα πολλά όπως το κλείσιμο των οδοφραγμάτων .

Στο διεθνές πολιτικό πεδίο , να καταγγελθούν οι τουρκοκύπριοι ως συνεργάτες του τουρκικού επεκτατισμού και αυτή η ίδια η Τουρκία ως κατοχική δύναμη στη πατρίδα μας ..

Μέσα από αυτές τις κινήσεις που είναι μέρος μιας ευρύτερης επιθετικής στρατηγικής θα τελειώσει το αδιέξοδο της πολιτικής του ενδοτισμού και θα τεθεί επιτέλους σε αυτή τη πολύπαθη πατρίδα Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΔΗΚ