ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πολιτικής Χριστόφια στο κυπριακό, είναι η εξουδετέρωση της δημοκρατίας και των αρχών της .
Οι προτάσεις που κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , περί σταθμισμένης ψήφου, πολιτικής ισότητας των δύο μερών , εκ περιτροπής προεδρία και παραμονής 50.000 εποίκων δείχνουν ότι η λύση που ο κ. Χριστόφιας επιδιώκει ( με τη σύμφωνη γνώμη σύσσωμου  του πολιτικού κατεστημένου) ταυτίζονται με  την αναίρεση των αρχών της δημοκρατίας.
Η αιτιολόγηση αυτής της γραμμής είναι αβάσιμη , παράλογη και αντιρεαλιστική.
Πρώτη αιτιολογία είναι η ανιστόρητη θέση που περιγράφεται με την απαράδεχτη ρήση «εκάμαμε και θα πληρώσουμε». Προσπαθεί ο κ. Χριστόφιας να ενοχοποιήσει την πλευρά μας για να δεχθεί μια λύση οδυνηρή  όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει. Τι έχει όμως να πει ο κ. Χριστόφιας όταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δηλώνει απερίφραστα ότι η εισβολή στη Κύπρο έγινε για λόγους στρατηγικών συμφερόντων; Η πολιτική του «εκάμαμε και θα πληρώσουμε» εξευτελίζεται από τις θέσεις των ίδιων των τούρκων εισβολέων.
Η δεύτερη αιτιολόγηση της πολιτικής του ραγιαδισμού , επικαλείται ζητήματα ισχύος και περιγράφεται με τη χιλιοειπωμένη ρήση « τι να κάμουμε . είμαστε η αδύναμη πλευρά».
Η θέση αυτή εάν εξετασθεί στα πλαίσια των νέων γεωπολιτικών δεδομένων που εγκαινίασε η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση , αποδεικνύεται αβάσιμη . Εάν αξιοποιηθούν οι παράμετροι ισχύος που προσφέρονται με τα  νέα δεδομένα,  τότε η Κύπρος αποκτά μια τεράστια ισχύ που θα είναι υποχρεωμένη η Τουρκία να την υπολογίσει και να τη σεβαστεί. Αυτοί που κρατούν τη Κύπρο σε κατάσταση απομόνωσης και αδυναμίας είναι οι κυβερνόντες με την δογματική και παρωχημένη θεώρηση των πραγμάτων.
Συνεπώς η πολιτική Χριστόφια καταλήγει σε αδιέξοδο και αποτυχία . Η ανάγκη μιας νέας στρατηγικής  που θα στηρίζεται στη δημοκρατία και την απελευθέρωση και θα απορρίπτει κάθε μορφή ομοσπονδίας , γίνεται πια επιτακτική. Οι πολιτικοί της υποχώρησης δεν θα το καταλάβουν αυτό , παρά μόνο μέσα από την λαϊκή εναντίωση στα  σχέδια τους .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

"ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ" τους είπε ο Ερτογκάν (άρθρο του Πάνου Ιωαννίδη)



Αγαπητοί μας,


ΤΩΡΑ είναι η ώρα να ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ και να ΑΚΥΡΩΘΕΙ η μία από τις αιτίες της καταστροφικής πορείας που ακολουθούμε. Εκείνη που δημιουργήθηκε με το «άνοιγμα» τον παράνομων Οδοφραγμάτων...



Να λεχθεί το MEA CULPA, που παρασυρθήκαμε από την δήθεν «κίνηση καλής θέλησης Ντεκτάς του 2003» ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ, και να ληφθούν τα ακόλουθα ενδεικτικά μέτρα:



1. Να ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ η κατά βούληση διέλευση ΑΠΟ την ελεύθερη περιοχή προς την κατεχόμενη Κύπρο, πλην ελεγχομένων από το Κράτος αποστολών (Προσκυνήματα κλπ), εάν τούτο είναι εφικτό.



2. Να ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ το κατά βούληση πήγαινε-έλα ΠΡΟΣ την ελεύθερη περιοχή, εκτός εάν οι εισερχόμενοι είναι ΚΑΘ’ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΟΙ ως προς την ιδιότητα τους ως νόμιμοι Κύπριοι πολίτες, ως προς τη νομιμότητα των οχημάτων τους και ως προς τη νομιμότητα των όρων εργασίας και της φορολόγησης τους από την Κυπριακή Δημοκρατία.



3. Να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ οποιοδήποτε ωφέλημα, το οποίο ΔΕΝ παρέχεται επί ίσοις όροις προς ΚΑΘΕ νόμιμο Κύπριο Πολίτη.



4. Να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ αποτελεσματική αστυνόμευση και στρατιωτική επιτήρηση σε ΟΛΟ το μήκος της Γραμμής Αντιπαράταξης.



5. Να ΑΚΥΡΩΘΕΙ το δώρον-άδωρον της διέλευσης Λιμνίτη, να ΔΙΑΚΟΠΕΙ κάθε παροχή που δόθηκε ως «αντίδωρον» προς τον τουρκικό στρατό, να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ το ανθρωπιστικό θέμα της «ταχείας μεταφοράς ασθενών» μέσω ειδικά εξοπλισμένου ελικοπτέρου και να ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ αισθητά και κατά προτεραιότητα το οδικό δίχτυο για την ουσιαστική εξυπηρέτηση της περιοχής.



6. Δίκην ΑΠΕΛΑΣΗΣ, να οδηγηθούν και παραδοθούν προς τις «αρχές» των (μη ευρωπαϊκών) Βρετανικών Βάσεων, ΟΛΟΙ οι παράνομοι που εισήλθαν λαθραία μέσω τους και να επιτηρηθεί μόνιμα και αποτελεσματικά όλο το μήκος της γραμμής των Βάσεων.



Ο κατάλογος μέτρων να αυξηθεί, με στόχο την αποτελεσματική ΑΣΚΗΣΗ κρατικής κυριαρχίας και ΑΚΥΡΩΣΗΣ της δημογραφικής αλλοίωσης στις ελεύθερες περιοχές.



Βάσει της Συνθήκης Ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, όλες οι ευρωπαϊκές ελευθερίες στο παράνομα κατεχόμενο τμήμα της Δημοκρατίας θα εφαρμοστούν ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ αποχωρήσουν τα παράνομα κατοχικά στρατεύματα και οι παράνομοι έποικοι, οπότε η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι σε θέση να ασκήσει την κυριαρχία της επί ολοκλήρου του εδάφους της Κύπρου.



Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ &ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



Πάνος Ιωαννίδης

Πρόεδρος



ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)



ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ (ΕΩΣ ΚΑΙ € 600 ΔΙΣ) ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!


ΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ «ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ» ΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel, το ύψος των καταθέσεων των ελλήνων πολιτών στην Ελβετία, φτάνει στο αστρονομικό ύψος των € 600 δις! Το ποσό αυτό είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από το ύψος των καταθέσεων των ιδιωτών σε ελληνικές τράπεζες (~€210 δις) αλλά και από το ίδιο το ελληνικό ΑΕΠ για το 2010 (~€230 δις)!!!

Από τη μεριά τους τραπεζικές πηγές αλλά και πηγές...από το Υπουργείο Οικονομικών, (πχ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Real) κατεβάζουν το ύψος του σχετικού ποσού σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα. Ακόμα όμως και αν οι σχετικές καταθέσεις ανέρχονται στα € 300 δις, δηλαδή στο μισό, και πάλι μιλάμε για έναν πακτωλό πλούτο, μεγάλο μέρος του οποίου και αδήλωτο στην εφορία είναι και «σκοτεινή» προέλευση μπορεί να έχει.

Και φυσικά τα σχετικά ποσά αφορούν μόνο την Ελβετία. Όμως είναι κοινό μυστικό πως πάρα πολλοί έλληνες διαθέτουν «φουσκωμένους» καταθετικούς λογαριασμούς τόσο σε άλλες χώρες της ΕΕ (Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο κλπ) όσο και σε φορολογικούς παραδείσους!

Σύμφωνα με το Spiegel, η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται, δήθεν, να προβεί σε συμφωνία με την ελβετική κυβέρνηση με σκοπό να προωθήσουν τις «διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών στον φορολογικό τομέα». Μάλιστα το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ελβετίας Μισελίν Καλμί-Ρέι, παρουσία των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, Γ.Παπακωνσταντίνου και Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ.


Το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως όσοι εμφανιστούν να έχουν φοροδιαφύγει απειλούνται με πρόστιμα, καθώς και με πρόσθετο φόρο ύψους 10% για τα κέρδη από τους τόκους μιας δεκαετίας. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, σε ετήσια βάση το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράττει φόρο επί των τόκων των συγκεκριμένων καταθέσεων και τέλος οι ελβετικές τράπεζες με τη συμφωνία θα εξασφαλίζουν την ανωνυμία των πελατών τους.


Εάν, η τελική συμφωνία...προχωρήσει τότε από το...2012, το νωρίτερο(...), θα συσταθεί μια κοινή επιτροπή φορολογικού ελέγχου μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας, στα πρότυπα άλλων διμερών συμφωνιών μεταξύ χωρών του ΟΑΣΑ.


Σε όποιον γνωρίζει την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, γίνεται εύλογο, πως οι όποιες σχετικές σκέψεις,- που τώρα γίνονται φωναχτά για τα μάτια του κόσμου, μάλλον θα παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες! Είναι κοινό μυστικό πως επί δεκαετίες εύποροι έλληνες, είτε για να φοροδιαφύγουν είτε για να κρύψουν «βρώμικο χρήμα» έβγαζαν και βγάζουν ακόμα τα λεφτά «έξω». Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις αυτές στήριζαν και στηρίζουν με νύχια και με δόντια το πολιτικό σύστημα που διασφαλίζει την ύπαρξη και την «ευημερία» τους!


Είναι λοιπόν μάλλον αφελές να πιστεύει κανείς πως οποιαδήποτε νεοφιλελεύθερη ελληνική κυβέρνηση θα τα βάλει με τα πλέον ισχυρά στηρίγματά της! Άλλωστε όπως δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας (07/02) στο «Βήμα» εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Oικονομικών, επίσημες διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε, δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμα...

Παράλληλα το μεσημέρι της Τρίτης, κατευθυνόμενα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού ηλεκτρονικού τύπου, ανέβαζαν το ύψος των καταθέσεων των ελλήνων πολιτών σε τράπεζες του εξωτερικού στα € 40 δις. Σύμφωνα με τους "υπολογισμούς" αυτούς, € 15 δις (δηλαδή το 40%) εξ΄ αυτών βγήκαν από τη χώρα μόνο το 2010! Φυσικά μια τέτοια "εκτίμηση" είναι φως φανάρι πως στόχο έχει να παραπλανήσει καθώς είναι γνωστό πως η εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό αποτελεί πάγια, και όχι καινοφανή λόγω της κρίσης, τακτική των εύπορων στρωμάτων της χώρας. 

Και από ότι φαίνεται τα σχετικά δημοσιεύματα προεξοφλούν ήδη τη ρηχότητα και τον προσχηματικό χαρακτήρα των όποιων φορολογικών ελέγχων θα διενεργηθούν...


ΠΗΓΗ

08.02.2011: ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙO ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ''ΑΤΤΙΛΑ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, σε μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, θα λάβει χώρα ψηφοφορία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως προς την έκθεση προόδου της Τουρκίας για το 2010. Στο προσχέδιο του ψηφίσματος, η Τουρκία καλείται μεταξύ άλλων να προβεί σε ενέργειες έναντι Ελλάδος και Κύπρου, ενέργειες που να διασφαλίζουν καλή γειτονία. Στο προσχέδιο, εκφράζεται λύπη για το γεγονός ότι το πρόσθετο πρωτόκολλο στη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας δεν έχει ακόμη τεθεί σε εφαρμογή από την Τουρκία.

Τονίζεται με σαφήνεια το γεγονός αυτό, το οποίο εξακολουθεί να επηρεάζει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Γι' αυτόν το λόγο καλεί την κυβέρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει το πρωτόκολλο πλήρως. Η Τουρκία καλείται «να στηρίξει ενεργά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, να συμβάλει με απτό τρόπο στη συνολική διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος και να διευκολύνει τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος».

Και εδώ ορίζεται το, κατά τη γνώμη μας, σημαντικότερο: Η Τουρκία καλείται ευθέως όπως «αρχίσει να αποσύρει άμεσα τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την Κύπρο και να παροτρύνει μετ' επιτάσεως τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να εργαστούν εντατικά, όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, προς αξιοποίηση της προόδου που έχει ήδη σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να επιτευχθεί μια βιώσιμη λύση, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές στις οποίες εδράζεται η ΕΕ, προς όφελος των Κυπρίων πολιτών, της ΕΕ και της Τουρκίας».

Στο προσχέδιο ψηφίσματος, η Τουρκία καλείται ακόμη «να εντείνει τη στήριξή της προς την Επιτροπή Αγνοουμένων στην Κύπρο, ιδιαίτερα διευκολύνοντας την πρόσβασή της σε στρατιωτικές ζώνες στο βόρειο τμήμα της νήσου».

Το προσχέδιο σημειώνει «τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλουν Τουρκία και Ελλάδα για τη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων, εκφράζει, ωστόσο, τη λύπη του (δεύτερο σημαντικό και υπέρ των ελληνικών θέσεων σημείο), διότι δεν έχει ανακληθεί ακόμη το casus belli που έχει κηρύξει η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας».

Το προσχέδιο ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στέκεται επικριτικά και σε μια σειρά εσωτερικών θεμάτων της Τουρκίας: Τον τομέα των πολιτικών μεταρρυθμίσεων, όπου διαπιστώνεται έλλειμμα συναίνεσης επί βασικών μεταρρυθμίσεων, το μη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, και ιδιαίτερα της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, τις δυσλειτουργίες του πολιτεύματος.

Το τουρκικό κοινοβούλιο καλείται να αναλάβει ενεργό δράση για να εξασφαλιστεί η κοινοβουλευτική εποπτεία των δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους εποπτείας του προϋπολογισμού για την άμυνα, πράγμα βεβαίως δύσκολο μέσα στη δίνη της σύγκρουσης κυβέρνησης-στρατογραφειοκρατίας.
ΠΗΓΗ