ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δεν κρύβονται πια οι μιλιταριστικές φιλοδοξίες της κυβέρνησης του Ερντογάν


Δεν μπορούν πια να κρυφτούν οι μιλιταριστικές οι φιλοδοξίες της κυβέρνησης του Tayyip Erdogan ο οποίος μαζί με τους υπουργούς του «γέμιζαν» μέχρι πρόσφατα τα μυαλά των Ελλήνων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων με ιδέες περί αμοιβαίας μείωσης των αμυντικών δαπανών και της ουσιαστικής ανυπαρξίας των λόγων αγοράς νέων οπλικών συστημάτων αφού όπως έλεγαν όλα αυτά είναι βάρος για τις δύο κοινωνίες και οικονομίες.
Σε μία απίστευτη ομολογία και επίδειξη κυνικότητας ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα σειρά μέτρων που θα κάνουν την Τουρκία όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ένα από τα παγκόσμια κέντρα της πολεμικής βιομηχανίας. Για το λόγιο αυτό έχει επιλεγεί η πρωτεύουσα της χώρας η Άγκυρα η οποία ήδη φιλοξενεί πληθώρα τουρκικών πολεμικών βιομηχανιών, οι οποίες καλύπτουν το 80% της τουρκικής παραγωγής οπλικών συστημάτων.
Το σχέδιο του Τούρκου πρωθυπουργού αποτελεί συνέχεια μίας προσπάθειας που ξεκίνησε λίγο μετά την αναρρίχηση του κόμματος του στην εξουσία, αφού όπως ανέφερε ο Tayyip Erdogan από το 2004 μέχρι το 2010 η παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων στην Τουρκία έχει αυξηθεί περισσότερο από 100%. Τα αποτελέσματα της πολιτικής του κόμματος του Tayyip Erdogan είναι χειροπιαστά αφού μέσα στα επόμενα χρόνια πρόκειται να λειτουργήσει το κέντρο ανάπτυξης τεχνολογιών ραντάρ της Aselsan καθώς και το κέντρο ανάπτυξης και κατασκευής δορυφόρων της επίσης κρατικής ΤΑΙ.
Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή Yakup Evirgen οι πολεμικές βιομηχανίες που βρίσκονται στην Άγκυρα αναμένεται να συνεισφέρουν με 8 δις δολάρια στο κύκλο εργασιών της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας.
Όπως πρόσθεσε ο Τούρκος αναλυτής τα νέα προγράμματα των εταιρειών TUSAS, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN και MKE θα αποτελέσουν τον μηχανισμό που θα δώσει ώθηση στην οικονομία ενώ επεσήμανε το γεγονός ότι πολλές ξένες εταιρείες παραγωγής στρατιωτικού υλικού θα δυσαρεστηθούν από τις νέες αυτές κινήσεις της κυβέρνησης Erdogan αφού με τον τρόπο αυτό η Τουρκία γίνεται ολοένα και πιο ανεξάρτητη και αυτάρκης όσον αφορά τα οπλικά συστήματα που οι Ένοπλες Δυνάμεις της χρειάζονται.
Τελικά όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα το ισλαμιστικό κόμμα το AKP αποτελεί ίσως τον καλύτερο σύμμαχο της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 20 χρόνια στην Τουρκία ανεξάρτητα αν καθημερινά φαίνεται να βρίσκεται σε σύγκρουση με τους κεμαλιστές και τον Στρατό.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Κι ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά σήμερα στην Πλατεία Γεωργίου, κάπου μετά τις 9:30 τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν κομματική και ιδεολογική τροπή...
Στο δημόσιο βήμα οι ομιλίες άρχισαν να παίρνουν περίεργη τροχιά προς... τα αριστερά με αποτέλεσμα ο κόσμος να αρχίσει να εγκαταλείπει την πλατεία.
Σε κάποιο σημείο δε, όπου ένας ομιλητής ανέφερε πως θα έπρεπε να φέρουμε την Ελληνική σημαία μαζί μας, δέχτηκε αποδοκιμασίες από τους παρευρισκόμενους μπροστά από το θέατρο και ακολούθησε το σύνθημα "Ελληνες και Ξένοι, εργάτες ενωμένοι...". Από κει και πέρα άρχισαν τοποθετήσεις που αφορούσαν την κατάργηση των συνόρων, την παγκόσμια ισότητα χαλώντας το όμορφο κλίμα που είχε δημιουργηθεί.
Είναι σαφές πως κάποια αριστερά στοιχεία θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να περάσουν τις θέσεις τους εκμεταλλευόμενοι τον όγκο των εκδηλώσεων. Είναι ντροπή τους! Αντί να αγωνίζονται σεβόμενοι πως όλοι κατεβήκαμε στους δρόμους χωρίς κόμματα, ενωμένοι σαν Έλληνες, αποδεικνύουν πως ότι κάνουν το κάνουν για το κόμμα και την παράταξη.
Πρέπει άμεσα να απομονωθούν αυτά τα στοιχεία αλλιώς ο κόσμος που πραγματικά νοιάζεται θα σιχαθεί και δεν θα ξαναπατήσει στις συγκεντρώσεις.


HELLENICREVENGE

Χριστοφίδης: Η ομιλία του Προκαθημένου περιέχει πολλές διαστρεβλώσεις και δημιουργεί για ακόμα μια φορά αχρείαστες εντάσεις

Ενόχλησε η ομιλία του Αρχιεπισκόπου
30 Μαίου 2011 15:53
Λύπη και απογοήτευση εξέφρασε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης για το περιεχόμενο της χθεσινής ομιλίας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Σε δηλώσεις το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι η ομιλία του Προκαθημένου περιέχει πολλές διαστρεβλώσεις και δημιουργεί για ακόμα μια φορά αχρείαστες εντάσεις με απαράδεκτες θέσεις τόσο για τις διαχρονικές τοποθετήσεις της ε/κ πλευράς στο Κυπριακό όλα αυτά τα χρόνια, όσο και πιο συγκεκριμένα για τις θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

''Διπλή είναι η λύπη και η απογοήτευση μας γιατί έγινε προσπάθεια να στηριχθούν οι θέσεις του Αρχιεπισκόπου σε μια στρεβλωμένη δήθεν πολιτική Μακαρίου. Ενώ ο Αρχιεπίσκοπος μπλέκει το εγκώμιο του Μακαρίου, τελικά με τις θέσεις που υποστηρίζει τον ακυρώνει'', πρόσθεσε.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Μακάριος υπήρξε ο πολιτικός ηγέτης που προασπίστηκε την ανεξαρτησία της Κύπρου ενάντια στις ξένες επιβουλές, ο ηγέτης που υποστήριξε την πολιτική του «εφικτού» έναντι της επικίνδυνης πολιτικής του «ευκταίου», που αντιπάλεψε τα ακραία στοιχεία τα οποία με τις μαξιμαλιστικές τους θέσεις και την εθνικιστική τους ρητορεία τελικά άνοιξαν τις κερκόπορτες στον Αττίλα. Υπήρξε ο Μακάριος - συνέχισε - ο πραγματικός ηγέτης που προχώρησε στη συμφωνία Υψηλού Επιπέδου του 1977 με τον Ντενκτάς για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στο Κυπριακό.

Η θέση που εξέφρασε χθες ο Αρχιεπίσκοπος, πρόσθεσε, ότι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία ''συνοψίζει όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις'' αποτελεί προσβολή για τον Εθνάρχη Μακάριο, προσβολή για τον Σπύρο Κυπριανού που προχώρησε στη σύναψη της δεύτερης συμφωνίας Υψηλού Επιπέδου, αποτελεί προσβολή για τον Τάσσο Παπαδόπουλο ο οποίος σύνηψε τη συμφωνία της 8ης του Ιούλη, η οποία αναφέρεται ρητά στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, αποτελεί προσβολή για όλους τους Κύπριους Προέδρους που επεδίωξαν αυτή τη λύση και αποτελεί προσβολή για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν τη λύση αυτή.

''Θέλουμε για ακόμα μια φορά να υπενθυμίσουμε ότι στην πρώτη συμφωνία Υψηλού Επιπέδου Μακαρίου – Ντενκτάς, στο πρώτο σημείο, αναφέρεται η επιδίωξη για ‘μια ανεξάρτητη αδέσμευτη δικοινοτική ομόσπονδη δημοκρατία’, ενώ στο δεύτερο σημείο αναφέρεται στη δημιουργία δύο περιφερειών που θα διοικούνται από κάθε κοινότητα, κάτι που στη συνέχεια από το 1980 ορίστηκε ως διζωνικότητα με την αξιολόγηση Βάλντχαϊμ''.

Εάν υλοποιηθεί η θέση του Αρχιεπισκόπου ότι η συνέχιση των συνομιλιών για λύση θα οδηγήσει σε χειρότερες εξελίξεις για τον τόπο, άρα λογικά η εισήγηση για διακοπή των συνομιλιών, θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα για τον τόπο, σημείωσε ο κ. Χριστοφίδης. Η εγκατάλειψη των προσπαθειών για λύση, είπε, θα οδηγήσει στην παραμονή χιλιάδων τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο, στην ανεξέλεγκτη εισροή χιλιάδων εποίκων και στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους. ''Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε ως Ελληνοκύπριοι σήμερα''.
Εμείς, συνέχισε, δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και τη διχοτόμηση και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την αποτίναξη της κατοχής από τις πλάτες του λαού και την επανένωση της πατρίδας και του λαού μας. Θα συνεχίσουμε, ανέφερε, να εργαζόμαστε στηριζόμενοι πάντοτε σε απαραβίαστες αρχές, διεκδικώντας τα δίκαια του λαού μας.

Είναι πολύ καλά γνωστό ότι τα μεγάλα αλλά ψεύτικα λόγια, οι εθνικιστικές ρητορείες, οι μαξιμαλιστικοί και ανέφικτοι στόχοι του ''ευκταίου'', ο ακραίος εθνικισμός και το ιδεολογικοπολιτικό μίσος έναντι μιας μερίδας του πληθυσμού οδήγησαν το 1974 στο φασιστικό πραξικόπημα και στην προσπάθεια εξόντωσης του Μακαρίου, ανοίγοντας ταυτόχρονα την πόρτα στον Τούρκο εισβολέα και στην καταστροφή, πρόσθεσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

''Ας θάψουμε αυτά τα καταστροφικά ιδεολογήματα μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας''. Η αναγκαία οφειλόμενη τιμή στον Πρόεδρο Μακάριο, κατέληξε ο Χρίστος Χριστοφίδης, είναι η εμμονή στο δρόμο που χάραξε για τη λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η εμμονή στην πολιτική του εφικτού για τη σωτηρία της πατρίδας...

ikypros

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ


Στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μακαρίου που έγιναν χθες στο προαύλιο της αρχιεπισκοπής , ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε κάποιες θέσεις για το εθνικό θέμα της Κύπρου που θεωρούμε ότι κινούνται προς την ορθή εθνική κατεύθυνση.(εδώ)
Πολλές φορές το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα διαφώνησε με θέσεις του αρχιεπισκόπου, όπως περί «βιώσιμης λύσης» που αναιρούν αρχές και αξίες της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που εμείς θεωρούμε ως την μοναδική λύση του προβλήματος , συμβατής με τις αξίες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ολόκληρης της πολιτισμένης ανθρωπότητας.
Χαιρετίζουμε τις νέες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου και ευελπιστούμε πως με την επικοινωνιακή ισχύ που διαθέτει θα συμβάλει στην απώθηση της στρατηγικής του ενδοτισμού και στην εδραίωση της στρατηγικής της απελευθέρωσης.
Περιμένουμε τον αρχιεπίσκοπο να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα της αυτονομίας των τούρκων σε μια ενιαία εδαφική ζώνη , ως και στο θέμα της επανάληψης του διπλού δημοψηφίσματος που σχεδιάζεται , με τη συμμετοχή των εποίκων.
Η σωτηρία της πατρίδος είναι υπεράνω όλων.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διαβουλεύσεις ...και στην μέση ο Αρχιεπίσκοπος


Στις διεργασίες και ζυμώσεις των πολιτικών κομμάτων για την εκλογή Προέδρου της Βουλής, ενεργό ρόλο φαίνεται πως παίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τους δύο συναντήσεις αλλά και με τον φερόμενο ως «ρυθμιστή», Ζαχαρία Κουλία.
Αυστηρό μήνυμα Χριστόφια προς Αρχιεπίσκοπο
Από την Αυστραλία όπου βρίσκεται και σε έντονο μάλιστα ύφος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έσπευσε να απαντήσει στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και στην ανάμειξη του στις διεργασίες για εκλογή Προέδρου της Βουλής.
«Η Εκκλησία δεν έχει σχέση με την πολιτική και δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Έχει δικαίωμα να έχει θέση και άποψη για το κυπριακό, αλλά η ανάμειξη, που γίνεται σήμερα μας εκθέτει διεθνώς»,τόνισε ο Πρόεδρος στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα του στον Μακαριότατο να σταματήσει να αναμιγνύεται στα πολιτικά πράγματα.
Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν πρέπει να ταυτίζουμε την Εκκλησία με έναν άνθρωπο. «Με την κριτική του Αρχιεπισκόπου μειώνεται η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστίας της ε/κ πλευράς», κατέληξε.
Διίστανται οι πολιτικές απόψεις για την εμπλοκή Χρυσοστόμου
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, θέλοντας να παίξει το δικό του ρόλο στις εν εξελίξει διεργασίες, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν, ενώ συνομίλησε και με τον Ζαχαρία Κουλία.
Τίποτα μεμπτό δεν βλέπει η ΕΔΕΚ στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Γιαννάκη Ομήρου δήλωσε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Αντώνης Κουταλιανός. Η συνάντηση αυτή, είπε,  εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών των δύο ανδρών, στη διάρκεια των οποίων ανταλλάσσουν απόψεις για την πορεία του εθνικού θέματος.
«Ο Μακαριότατος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και διακριτικός στις παρεμβάσεις του στην πολιτική ζωή του τόπου» υπέδειξε, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, αλλά και τα κόμματα, τόνισε, οφείλουν να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Ο Αρχιεπίσκοπος έχει κάθε δικαίωμα να έχει άποψη για τα πολιτικά δρώμενα του τόπου, όπως και κάθε πολίτης, αλλά δε μπορεί να κάνει πολιτικό παιχνίδι, άλλη είναι η αποστολή της Εκκλησίας δήλωσε στο Πρωτοσέλιδο ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου. Ο κ. Ευαγόρου αποκάλυψε ότι ο Μακαριότατος είχε συνάντηση και με ανώτατα στελέχη του ΔΗΣΥ.    
«Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη στο εθνικό θέμα, όχι όμως να αναμειγνύεται» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου και επιβεβαίωσε ότι ο Μακαριότατος συναντήθηκε με τον Μάριο Καρογιάν, με τον οποίο, όπως είπε, έχει συναντηθεί πολλές φορές και στο παρελθόν, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.     

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ» ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


Διαφωνούμε με την ιδεολογία και την τακτική της οργάνωσης «17 Νοέμβρη». ¨Όμως αυτή η οργάνωση ήταν η μόνη αποκαλυπτική  φωνή που ακούστηκε στην Ελλάδα ενάντια στα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου.
Αυτή πρώτη  αποκάλυψε και κατήγγειλε στον υπνώττοντα ελληνικό λαό και εν μέρει συνένοχο με το σύστημα , τον ΠΕΛΩΡΙΟ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ που στήθηκε για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πακέτων στήριξης και την εν γένει καταλήστευση της Ελλάδος.
Αυτός ο μηχανισμός είναι ο καρκίνος του έθνους που μας κατατρώει. Αν δεν μπει βαθειά το νυστέρι , αν δεν κοπούν και τα τελευταία ριζώματα του στο λαό , και να πεταχτεί ο πυώδης όγκος στα σκυλιά και τα όρνεα , προκοπή δεν θα δει το έθνος.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ