ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

To Spiegel βλέπει επιστροφή στην δραχμή


Σήμερα το πρωί, δεύτερο θέμα στην ιστοσελίδα του γερμανικού SPIEGEL (www.spiegel.de). Αναφέρουμε τα σημαντικότερα σημεία: «Κορυφαίοι ευρωπαίοι Οικονομολόγοι βλέπουν επιστροφή της δραχμής»
«Παρά το μεγάλο πρόγραμμα εξοικονόμησης, το χρέος της Ελλάδας συνεχίζει τα αυξάνεται. Μια διεθνής ομάδα οικονομολόγων, η ΕΕAG, υπολογίζει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. (…) Το αργότερο μέχρι το 2013 η χώρα θα χρειαστεί νέα οικονομική βοήθεια αναφέρει η ομάδα περί του οικονομολόγου Hans-Werner Sinn, Προέδρου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας στο Μόναχο. (…) Η κρίση συνεχίζεται να υποτιμάται. Στο τέλος της συμφωνίας διάσωσης (σ.σ. με την Τρόικα) η χώρα δε θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτηθεί από την αγορά. (…) Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δε θέλει επέκταση του χρόνου αποπληρωμής, μένουν δυο μόνο λύσεις: Η επιστροφή της χώρας στη δραχμή ή μια ακόμη πιο ριζοσπαστική θεραπεία που περιλαμβάνει μείωση μισθών σε όλα τα μέτωπα. Ήδη κορυφαίες τράπεζες καταλαβαίνουν ότι δε θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Σύμφωνα με τον Thomas Mirow, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η αναδιάρθρωση είναι αδύνατο να αποφευκτεί. Ο Mirow δήλωσε στη Süddeutsche Zeitung ότι η Ελλάδα είναι αμφίβολο ότι μπορεί να αντέξει μακροχρόνια χρέος της τάξης του 150 % του ΑΕΠ. Για να ξεπεράσει η χώρα τα προβλήματά της το ποσοστό θα πρέπει να μειωθεί στο 100 % του ΑΕΠ. Οι πιστωτές θα πρέπει να ξεγράψουν πάνω από το 30 % των απαιτήσεών τους. (…)»

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η κυβέρνηση Χριστόφια έχει πλήρη αντίληψη του μεγέθους της λαθρομετανάστευσης στη Κύπρο . Οι υπηρεσίες που διαθέτει το κόμμα και το κράτος, της δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζει και τις παραμικρές λεπτομέρειες του προβλήματος. Γνωρίζει τους εργοδότες , αυτούς τους υπονομευτές της εθνικοκοινωνικής συνοχής και υποστηρικτές των λαθρομεταναστών , τους τόπους διαμονής των , τους τόπους συγκεντρώσεων τους , γνωρίζει τα πάντα. Έχει μάλιστα τη δύναμη και τα μέσα να δώσει λύση στο λαθρομεταναστευτικό σε ελάχιστο χρόνο. Μπορεί να τσακίσει τους εργοδότες της παράνομης εργασίας , μπορεί να μαζέψει όλους τους λαθρομετανάστες και να τους απελάσει άμεσα. Όμως δεν το κάνει. Αφήνει το πρόβλημα να διογκωθεί για να το εκμεταλλευτεί ιδεολογικά και πολιτικά. Αφήνει την λαϊκή αγανάκτηση να ξεχειλίσει προκειμένου να την παρουσιάσει ως ρατσιστική εκδήλωση, που εναντίον της θα περάσει τους πολυπόθητους «αντιρατσιστικούς νόμους» με σκοπό να κτυπήσει όχι τον ανύπαρκτο «ρατσισμό», τον οποίο υποθάλπει και σκηνοθετεί , αλλά τον υπάρχοντα κοινωνικό εθνικισμό τον οποίο θεωρεί ως τον χειρότερο εχθρό της αριστεράς ψευτοδιανόησης και της σοσιαλίζουσας πολιτικής απάτης που στηρίζει τις τράπεζες και αφαιμάσσει τις παραγωγικές δυνάμεις για να ασκεί δήθεν κοινωνική πολιτική. Δεν κτυπά η κυβέρνηση Χριστόφια την λαθρομετανάστευση , γιατί μεθοδεύει εν κρυπτώ την σταδιακή πολιτογράφηση τους , ώστε να αποκτήσει κομματική πελατεία και να διακυβερνήσει για μακρά περίοδο το τόπο ασκώντας δράση από-εθνοποίησης και αφελληνισμού.
Με αυτά τα δεδομένα η μαρξιστο-αριστερά διανόηση και πολιτική, εξακολουθεί να είναι μια εχθρική δύναμη προς το έθνος. Ο πόλεμος εναντίον αυτού του καρκινώματος δεν μπορεί να διεξαχθεί μέσα από τις τάξεις της δεξιάς . Διότι και αυτός ο χώρος ελέγχεται από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης που θεωρούν εμπόδιο στα συμφέροντα και στα σχέδια του υπερ-εθνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος , την εθνική κυριαρχία , την λαϊκή κυριαρχία και τον έλεγχο του παραγόμενου πλούτου από το λαό . Μήτε από το χώρο του λεγόμενου κέντρου μπορεί να διεξαχθεί ο πόλεμος κατά του αριστερού εθνομηδενισμού. Διότι το κέντρο είναι διαβρωμένο από διεθνιστικά ιδεολογήματα αλλά και από μεγαλοαστικά συμφέροντα που επέλεξαν αυτό το χώρο για πολιτική υπεράσπιση των συμφερόντων τους στα πλαίσια του ανταγωνισμού για το μοίρασμα των κρατικών δαπανών και το πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου και της αγοράς με την στήριξη του ληστρικού τραπεζικού κεφαλαίου .
Οι λαϊκές δυνάμεις δεν έχουν άλλη επιλογή από μια αυτόνομη και αυτοδύναμη πολιτική έπαλξη που θα δώσει τη μάχη της μετάβασης από την «πλουτοκρατική δημοκρατία» στη πραγματική λαϊκή δημοκρατία που θα επανακτήσει την εθνική κυριαρχία και θα την θεμελιώσει πάνω στη στέρεη βάση της λαϊκής κυριαρχίας στην οικονομία , τη κοινωνία και τη πολιτική εκπροσώπηση. Η ιδεολογία του κοινωνικού και δημοκρατικού εθνικισμού προβάλει σήμερα ως η μοναδική επιλογή ενάντια στην αριστερο-κεντρο-δεξιά συμπαράταξη.
Έτσι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης θα λυθεί ριζικά μέσα από μια γενικευμένη , πολυμέτωπη ιδεολογικο-πολιτική επίθεση ενάντια στον εθνομηδενισμό και την πλουτοκρατία, μια επίθεση που δεν θα σταματήσει με τον έλεγχο του λαθρομεταναστευτικού αλλά θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη των εθνικών λαϊκών δυνάμεων και την εγκαθίδρυση του εθνικοκοινωνικού κράτους.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Εμείς, μόνοι μας, οι φοιτητές: 17%!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εμείς, μόνοι μας, οι φοιτητές: 17%!
Λονδίνο, 21 Φεβρουαρίου 2011
Την πρώτη χρονιά, μας αποκάλεσαν «πυροτέχνημα». Την δεύτερη, είπαν ότι ήταν σύμπτωση. Φέτος απλά προσπαθούν να απομακρυνθούν από το ηφαίστειο που εκρήγνυται. Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου είναι και επίσημα, πλέον, η τρίτη δύναμη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα ποσοστά του να εκτινάσσονται σχεδόν στο 17% και να καταλαμβάνει δύο έδρες στην Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου. Οι φοιτητές απέδειξαν ότι αρέσκονται στην αυτονομία, επιθυμούν να σκέφτονται ελεύθερα και φοιτητικά και γι’ αυτό επιλέγουν την εναλλακτική επιλογή του ΜΕΤΩΠΟΥ, κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες των κομματικών παρατάξεων, οι οποίες εμφανίζονται πάντα τέτοια εποχή, προσπαθώντας να παρουσιάσουν το δήθεν έργο που επιτέλεσαν κατά την περασμένη χρονιά. Ο λαϊκισμός τιμωρήθηκε στην κάλπη και επικροτήθηκαν η κρυστάλλινη ιδεολογία και αγνές θέσεις του Κινήματός μας, η ξεκάθαρη αντίθεση μας ενάντια στο άδικο και ρατσιστικό μοντέλο λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και ο αδιάκοπος αγώνας μας για διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβίωσης του κυπριακού ελληνισμού στο πολύπαθο νησί μας.
Οι τόνοι λάσπης που έριξαν οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν μας ξενίζουν, αφού βλέπουν στο ΜΕΤΩΠΟ την επανάσταση της κυπριακής νεολαίας ενάντια στο κατεστημένο και την απραξία του συστήματος. Δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν πρόκειται να περιοριστούμε σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά θα συνεχίσουμε να εξαπλωνόμαστε μέχρι να συμπαρασύρουμε και τον τελευταίο Κύπριο φοιτητή του Ηνωμένου Βασιλείου, στον αντικατοχικό και αντιομοσπονδιακό μας αγώνα.
Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου συγχαίρει και ευχαριστεί τους φοιτητές, που στήριξαν το Κίνημά μας και απέδειξαν ότι η σκληρή δουλειά, το αδιάκοπο έργο, η ειλικρίνεια και το ήθος επιβραβεύονται και μας έδωσαν τη δύναμη, όπως και στις δύο προηγούμενες χρονιές, να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στον ίδιο δρόμο. Για μας, η εκπροσώπηση στην ΕΦΕΚ ΗΒ είναι ακόμα μία δίοδος να προβάλουμε τις θέσεις και την ιδεολογία μας, ακόμα ένα μέτωπο στο οποίο θα αντισταθούμε στην αποσάθρωση του συστήματος, και όχι ένα μέσο εκπλήρωσης προσωπικών φιλοδοξιών.
Τελικά αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών 2011:
Προοδευτική   (Φοιτητική Νεολαία ΑΚΕΛ):   985 ψήφους - 33.96% (-0.33%) - 3 έδρες
Πρωτοπορία    (Φοιτητική Νεολαία ΔΗΣΥ):   805 ψήφους - 27,75% (-3.80%) - 3 έδρες
ΜΕΤΩΠΟ         (Αυτόνομο Φοιτητικό Κίνημα): 481 ψήφους - 16,58% (+3.95%) - 2 έδρες
Αναγέννηση   (Φοιτητική Νεολαία ΔΗΚΟ):   425 ψήφους - 14,66% (-3.13%) - 1 έδρα
Αγώνας         (Φοιτητική Νεολαία ΕΔΕΚ):   204 ψήφους - 7,03% (+3.28%) - 0 έδρες
Ο αγώνας, όμως, συνεχίζεται και η εκλογική επιτυχία δεν μας αποπροσανατολίζει. Η ίδια σημαία μολύνει τον Πενταδάκτυλο, το ίδιο άρμα μάχης ραγίζει τους δρόμους της Κερύνειας, ο ίδιος έποικος καταχράται το σπίτι που έκτισαν οι γονείς μας. Σας διαβεβαιώνουμε, ότι μέχρι την οριστική δικαίωση και απελευθέρωση της πατρίδας μας, το ΜΕΤΩΠΟ, με την υποστήριξη των 481 φοιτητών, θα παραμένει άγρυπνος φρουρός στις επάλξεις!
«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή»
Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Τα... κοράκια της κρίσης - ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΞΕΥΤΙΛΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ "ΔΙΚΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Σε τιμή ευκαιρίας πωλούνται ακίνητα, τα οποία υπάρχουν στα χαρτοφυλάκια τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ακίνητα πωλούνται σε πραγματικές τιμές ευκαιρίας και δίνονται μόνο σε καλούς πελάτες.


Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες εκείνων που λένε πως...

το ακίνητό τους κατασχέθηκε από την τράπεζα και αντί να βγει σε πλειστηριασμό, το προσέφεραν έναντι εξευτελιστικής τιμής σε καλούς πελάτες, ή σε πελάτες άλλων τραπεζών, προκειμένου να τους προσελκύσουν.

Η στρατηγική των τραπεζών είναι απλή. Εντοπίζουν «καλούς» πελάτες με αρκετές καταθέσεις, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα φερεγγυότητας στις συναλλαγές τους, και τους προσφέρουν σπίτια, προερχόμενα κυρίως από κατασχέσεις, σε τιμή κατά πολύ χαμηλότερη από την αξία του.

«Στόχο» των τραπεζών αποτελούν επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν τις καταθέσεις τους σε άλλη τράπεζα. Εν συνεχεία, τους ζητούν να μεταφέρουν σ’ αυτούς τον λογαριασμό τους, τους χορηγούν στεγαστικά με ευνοϊκό επιτόκιο και τους προσφέρουν σε εξαιρετικές τιμές κάποιο από τα ακίνητα που διαθέτουν.

Η συγκεκριμένη στρατηγική των τραπεζών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί μέσα τους επόμενους μήνες, προκειμένου οι τράπεζες να «κουνήσουν» την «στατική» αγορά ακινήτων. Δεδομένο, όμως, πρέπει να θεωρείται το γεγονός πως τα τραπεζικά ιδρύματα με αυτόν τον τρόπο έχουν πολλαπλά οφέλη.

Από τη μία αυξάνουν την πελατεία τους, και από την άλλη επιβραβεύουν τους δικούς τους καλούς πελάτες.

Όπως είναι φυσικό, η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών να έχουν γεμίσει με κατασχεμένα ακίνητα. Από την πλευρά τους, οι τράπεζες επιθυμούν να τα πουλήσουν αντί να τα βγάλουν στο σφυρί σε πλειστηριασμούς. Έτσι, σε μία περίοδο κτηματομεσιτικής ύφεσης, καταφέρνουν να διαθέτουν ακίνητα και παράλληλα να αδειάζουν το χαρτοφυλάκιό τους.

Με την στρατηγική αυτή, τράπεζα κατάφερε να πουλήσει έναντι 200.000 ευρώ, ένα ακίνητο ελαφρώς μεταχειρισμένο, που νεόδμητο είχε περίπου την διπλάσια αξία.

Με βάση τις πληροφορίες που λένε πως στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται νέες κατασχέσεις σπιτιών, οι τράπεζες θέλουν να πουλήσουν όσο περισσότερα ακίνητα μπορούν, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν ακόμη μία υποχώρηση των τιμών, γεγονός που θα μείωνε και την αξία του χαρτοφυλακίου τους.
newsday.gr


HELLENICREVENGE

ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

Μας λένε ότι το καλύτερο πολίτευμα είναι η δημοκρατία. Και στη συνέχεια μας
λένε ότι στην πατρίδα μας έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα. Για να διαπιστώσουμε στη συνέχεια ότι όλα τα κακά της μοίρας μας έχουν προκύψει ακριβώς επειδή έχουμε «δημοκρατία». Διότι από τη στιγμή που έχουν γεμίσει τη χώρα με τους «δυστυχείς» λαθρομετανάστες,
που έχουν εκχωρήσει εθνική κυριαρχία και εθνικούς πόρους στους εχθρούς της Ελλάδος και έχουν δώσει έδαφος στην εχθρική προπαγάνδα δια μέσου των εθνοκτόνων σκοταδιστών της πολιτικής τάξης και της πνευματικής θολοκουλτούρας, αυτό σημαίνει ότι ο ευνουχισμός της ελευθερίας και της ιστορικής μας μνήμης είναι κατ’ αυτούς δημοκρατική έκφραση.


Αυτή η σύγχρονη εξουσιαστική μάστιγα που έχει σκυλεύσει τις ζωές μας έχει την αξίωση να αποδεχτούμε τον κατακερματισμό της ζωής μας και της πατρίδος μας. Γιατί αν δεν δώσουμε την αποδοχή μας, τότε αρχίζει η διαπόμπευση των διαφωνούντων και η μεθόδευση της περιθωριοποίησης αυτών. Άλλωστε οι ίδιοι πραιτοριανοί του Διεθνιστικού Νεοταξισμού μας λένε ότι ο λαός συμφωνεί με τις προδοσίες τους. Τεκμηριώνουν τον εμφανιζόμενο αυτοχειριασμό του Ελληνικού Έθνους με το …φοβερό επιχείρημα της παροχής ψήφου και του σχηματισμού των προσκυνημένων κυβερνήσεων! Τι κι αν έχουν οδηγήσει πάνω από τους μισούς Έλληνες εκτός κάλπης και εκτός νευρικών ορίων. Τι κι αν βγάζουν κυβερνήσεις επί της μειοψηφίας των ψηφισάντων. Τι κι αν είναι οι ίδιοι παράνομοι δεδικασμένα όταν δίνουν ψήφους σε ξένους. Μας λένε να μην γκρινιάζουμε γιατί έχουμε δημοκρατία!
Απέναντι στην εγκατάλειψη αρχών και αξιών υφίστανται και ανθίστανται στη σημερινή λαίλαπα οι εκφραστές και υπερασπιστές του παραδοσιακού Εθνικού Κράτους. Ορθώνουν ανάστημα οι Αγωνιστές της Εθνικιστικής Παράταξης εναντίον όλων των «εκσυγχρονιστών» της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης εκφράζοντας την Πολιτεία του Ελληνικού Έθνους. Μια Πολιτεία που ακολουθεί τις επιταγές του Ηροδότου στην κοινωνική συγκρότηση βασιζόμενη στο Όμαιμο, το Ομόφυλο, το Ομόδοξο, το Ομόγλωσσο, το Ομότροπο. Αναφερόμαστε σε μια Πολιτεία που εκφράζει την πεμπτουσία του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού στην κοινή εθνική και φυλετική καταγωγή, στην κοινή γλώσσα, τις κοινές θρησκευτικές αναφορές και τον ελληνικό τρόπο ζωής και ηθικής. Γιατί πολύ απλά για την Ελληνική Βιοθεωρία που εκφράζει ο Εθνικοκοινωνισμός μας το Έθνος είναι πάνω από όλα Αίμα και Φυλή κι όχι πολυπολιτισμικός αχταρμάς.
Για τον Έλληνα Εθνικιστή δίχως καμία υπερβολή το πολίτευμα που εκφράζει τα δίκαια και τα συμφέροντα Πατρίδος και λαού είναι η Εθνοκρατία. Η ισχύς της Εθνικής Κοινότητας με την υπεροχή της ποιότητας των απόψεων και της πραγματικής και υγιούς πλειοψηφίας, αφού η αγάπη προς την Πατρίδα πρέπει να αποτελεί το κριτήριο της ανάθεσης εξουσιαστικής ευθύνης μαζί με τη διαμόρφωση εθνικά διαπαιδαγωγημένων συνειδήσεων. Αλλά για να διαμορφωθεί μια τέτοια κοινωνία πολιτών απαιτείται η καλλιέργεια του πνεύματος και της προσωπικότητας από τα πρώτα βήματα στη ζωή. Απαιτείται να διαμορφωθεί το κατάλληλο υπόβαθρο στην Οικογένεια, στην Παιδεία, στην Κοινωνία, στον σχηματισμό ενός Ηγεμονικού Έθνους. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να καλλιεργούνται τα εσωτερικά χαρίσματα του λαού δίχως την παράδοση σε ξένα κελεύσματα.
Σ’ ένα αληθινό Εθνικό και Λαϊκό Πολίτευμα η Ιστορία, η Σημαία και η Ανάπτυξη του Έθνους διαδραματίζουν τον μόνο και κυρίαρχο ρόλο. Το παρελθόν της Φυλής μεταλαμπαδεύεται ατόφιο στους νέους Έλληνες με την εντολή να το τιμήσουν, να φτιάξουν μια καλύτερη Πατρίδα στους δικούς τους χρόνους και να παραδώσουν μια ακόμα καλύτερη και μεγαλύτερη Πατρίδα στις επόμενες γενιές Ελλήνων. Το καθάριο πολίτευμα μιας Ελληνικής Εθνοκρατίας απεικονίζεται στην Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Αξιοκρατία της στελέχωσης των δομών της Εθνικής Κοινότητας κατά τρόπο τέτοιο ώστε τα προβλήματα των Ελλήνων να αντιμετωπιστούν ως κοινά ζητήματα της Κοινότητας και οι Άριστοι πολίτες να οδηγήσουν την Πατρίδα σ’ ένα νικηφόρο μέλλον επάνω στα πρότυπα ενός τρόπου ζωής ηρωισμού και αυταπάρνησης.
Τα δικαιώματα στην εργασία ανήκουν αποκλειστικά στην Εθνική Εργατική Τάξη. Ο δε σχηματισμός της Ελληνικής Οικογένειας κατοχυρώνει την διατήρηση της εθνοφυλετικής καθαρότητας. Και φυσικά η ανωτερότητα του Ελληνικού Έθνους, κατοχυρωμένη μέσα από την παγκόσμιας αίγλης ελληνική πολιτισμική δημιουργία και υπεροχή από Έλληνες υγιείς στο πνεύμα και το σώμα, αλλά και η προστασία των αδυνάτων συμπολιτών μας από τις κακουχίες της ζωής είναι αναπόσπαστα γνωρίσματα της Ελληνικής Κοσμοθεωρίας που κατοχυρώνονται απόλυτα από ένα αληθινά Εθνικό και Λαϊκό Πολίτευμα και τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ;

Ερωτήματα και προβληματισμό προκαλεί η άκριτη στάση των κομμάτων της Αριστεράς υπέρ των ανοικτών συνόρων στη λαθρομετανάστευση αλλά και η προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν πολιτικά τη μάζα των λαθρομεταναστών ως δύναμη κρούσεως για τη δημιουργία αναταραχής και δυναμικής αντιπαράθεσης.

Το ΚΚΕ είχε τηρήσει αρχικά επιφυλακτική στάση απέναντι στο φαινόμενο της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης. Εκτιμούσε, ορθώς, ότι πιθανόν αυτή θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση των ελλήνων εργαζομένων και στην κοινωνική συνοχή της χώρας. Αντιμετώπιζε επίσης με καχυποψία την πολύ κραυγαλέα ιδεολογική «πρωτοπορεία» του Συνασπισμού και του «αντιεξουσιαστικού» χώρου στην υποστήριξη των λαθρομεταναστών.

Σύντομα όμως βρέθηκε, δυστυχώς, σε ιδεολογικό συναγωνισμό με τις δύο παραπάνω πολιτικές δυνάμεις. Ιδιαίτερα στον χώρο των πανεπιστημίων, που με επίκεντρο το άσυλο και τα ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης, έγινε προνομιακό πεδίο για την ανάδειξη της λαθρομετανάστευσης σε μεγάλη «προοδευτική» υπόθεση.

Ο διεθνισμός των αγορών της παγκοσμιοποίησης ταυτίστηκε με τον αριστερό διεθνισμό και η παραδοσιακή νεύρωση της Αριστεράς με το έθνος την οδήγησε στο «χάψιμο» των συνθημάτων της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας» και του αγώνα κατά του δήθεν «ρατσισμού» και της «ξενοφοβίας» των Ελλήνων.

Οι αναρχικοί, για να υποστηρίξουν την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, έριξαν το σύνθημα ότι «δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι», ρητορικό ευφυολόγημα που αποσιωπά το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες είναι λαθραίοι μόνο ως μετανάστες γιατί ως άνθρωποι δεν είναι καθόλου λαθραίοι. Ο καθένας έχει την εθνική καταγωγή του.

Το πού μπορεί να φτάσει ο παραλογισμός αυτός, το είδαμε πάλι προσφάτως στη Νομική. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, για να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι ορισμένες πολιτικές δυνάμεις παίζουν κυριολεκτικά με τη φωτιά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, ότι οι λαθρομετανάστες της Νομικής, που συνεχίζουν την απεργία τους στο νεοκλασικό της Πατησίων, μοιράζουν στο κοινό φυλλάδια, στα οποία καλούν τον ελληνικό λαό σε «αγώνα», του οποίου παρουσιάζονται αυτοί ως η «πρωτοπορεία»!

Το φυλλάδιο είναι, προφανώς, γραμμένο από τους έλληνες καθοδηγητές τους, που παρουσιάζουν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα ως «επαναστατική» πρωτοπορεία στον αγώνα κατά του «συστήματος».

Τα σύνορα στη λαθρομετανάστευση δεν τα άνοιξε, ασφαλώς, η παραδοσιακή Αριστερά. Τα άνοιξε διάπλατα αρχικά η κυβέρνηση Σημίτη, κατ’ εφαρμογήν της πολιτικής της παγκοσμιοποίησης. Ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός διεκήρυσσε επισήμως ότι «η Ελλάδα πρέπει να γίνει πολυπολιτισμική». Γιατί; Για τον απλό λόγο ότι η παγκοσμιοποίηση θέλει την αποδόμηση των εθνικών κρατών και των εθνικών ταυτοτήτων και την επιβολή της κυριαρχίας των αγορών πάνω από σύνορα, εθνικές ανεξαρτησίες και λαϊκές κυριαρχίες.

Την πολιτική αυτή συνέχισε και η κυβέρνηση Καραμανλή, με πρωταγωνιστή τον υπουργό Εσωτερικών Παυλόπουλο. Το πώς αυτό έγινε δυνατό εξηγείται από το γεγονός ότι η παγκοσμιοποίηση και η πολιτική και η ιδεολογία της, εκπορευόμενη από τα μεγάλα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα, δεν είχε λιγότερη πιεστική επιρροή στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας απ’ ό,τι είχε στο ΠΑΣΟΚ.

Η σημερινή κυβέρνηση, με μαινόμενη την οικονομική κρίση, έσπευσε να συνεχίσει και να υπερθεματίσει στην ίδια πολιτική, με νέα μαζική νομιμοποίηση λαθρομεταναστών και αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας.

Το τσουνάμι των λαθρομεταναστών που αναπτύχθηκε τελευταία στον Έβρο και η αυξανόμενη λαϊκή οργή για την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση οδήγησαν την κυβέρνηση, κάτω επίσης από έντονες ευρωπαϊκές πιέσεις, σε αναθεώρηση της στάσης της, που αναμένει κανείς να δει αν θα επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές ο σημερινός πρωθυπουργός είχε κάνει δηλώσεις για μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση. Μόλις όμως ανέλαβε την εξουσία έκανε το αντίθετο. Έσπευσε δηλαδή να κάνει άλλη μια μαζική νομιμοποίηση και να δώσει νέο μήνυμα, που κατέστησε την Ελλάδα μαγνήτη λαθρομεταναστών, ακόμη κι από την Αλγερία και το Μαρόκο.

Η Αριστερά αντί να αντιληφθεί ότι η λαθρομετανάστευση συνδέεται με την πολιτική της παγκοσμιοποίησης και τις επιδιώξεις της, πάτησε την πεπονόφλουδα. Ανέλαβε να την καλύψει από αριστερά και να δώσει αριστερό άλλοθι στην κυβέρνηση, επικαλούμενη αυτά που και η παγκοσμιοποίηση επιτηδείως προβάλλει, τον «ανθρωπισμό», τον «διεθνισμό», τον «οικουμενισμό», τα «ανθρώπινα δικαιώματα», τον «αντιρατσισμό»!

Υιοθέτησε επίσης το γνωστό επιχείρημα ότι επειδή υπάρχουν πόλεμοι και φυσικές καταστροφές, η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση είναι αναπόφευκτη συνέπεια. «Ένοχη» γι’ αυτό είναι επίσης η Ελλάδα, γιατί συμμετέχει κι αυτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Προβάλλει τον ισχυρισμό αυτό ως άλλοθι για να μη δει το οφθαλμοφανές γεγονός ότι η μαζική ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση συνδέεται με την παγκοσμιοποίηση. Πόλεμοι, φτώχεια και καταστροφές υπήρχαν και πριν από τη δεκαετία του 1990. Δεν υπήρχε όμως κίνημα μαζικής λαθρομετανάστευσης.

Η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει σε οριακό σημείο με τη λαθρομετανάστευση από κάθε άποψη. Το γεγονός ότι μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση όχι μόνο εξωκοινοβουλευτικές ακραίες δυνάμεις αλλά και κοινοβουλευτικά κόμματα εξακολουθούν να εθελοτυφλούν και να παραλογίζονται, προκαλεί θλίψη και ανησυχία.

Το να ζητούν να μείνουν ανοικτά τα σύνορα σ’ όλους τους λαθρομετανάστες, που παρουσιάζονται όλοι συστηματικά ως «πρόσφυγες», είναι τόσο εξωπραγματικό και ανεύθυνο όσο είναι και η φαντασίωση ότι η άλλη Ευρώπη θα δεχθεί τη μετακίνησή τους σ’ αυτήν και δεν θα πάρει μέτρα για τον έλεγχο των δικών της συνόρων, αφήνοντας την Ελλάδα σε ρόλο χωματερής λαθρομεταναστών και αναχώματος για την άλλη Ευρώπη.

Είναι το ίδιο ανεύθυνο να προτείνεται το αμάλγαμα μεταξύ μεταναστών και λαθρομεταναστών και η νομιμοποίηση όλων των τελευταίων.

Η πολιτική αυτή θα οδηγούσε μαθηματικά σε σταδιακή κατεδάφιση της Ελλάδας ως έθνους και εθνικού κράτους. Είναι παράδοξο, άλλωστε, να καταγγέλλεται από τη μια η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας, με το Μνημόνιο, όπως επίσης, δικαίως, η ενδοτική εξωτερική πολιτική στα εθνικά θέματα, και από την άλλη να υποστηρίζεται η εθνική αλλοτρίωση της Ελλάδας και η εθνική της αποδόμηση, με την ανεξέλεγκτη μαζική λαθρομετανάστευση.


Συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με τον πρωθυπουργό και υπόμνημα του ΚΚΕ για τη μετανάστευση

Επιδιώκοντας ν’ αντιστρατευτεί το κλίμα που διαμορφώθηκε στην κοινωνία και, επιτέλους, σ’ έναν βαθμό στην κυβέρνηση για τη λήψη αυστηρών μέτρων για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε εσπευσμένως να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Επέδωσε σ’ αυτόν υπόμνημα για το μεταναστευτικό, στο οποίο ζητά ουσιαστικά να μείνουν ανοικτά τα σύνορα στη λαθρομετανάστευση και να νομιμοποιηθούν όλοι οι λαθρομετανάστες στη χώρα.

Η λαθρομετανάστευση για το ΚΚΕ δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα και καταγγέλλει κάθε προσπάθεια αναφοράς σε «εσωτερική ασφάλεια» ή «γκέτο». Το μόνο πρόβλημα, κατά το ΚΚΕ, είναι η Συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ, που δεν επιτρέπει τη μετάβαση σε άλλες χώρες όσων λαθρομεταναστών το επιθυμούν. Καλεί γι’ αυτό την κυβέρνηση να καταγγείλει τη Συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ ως αυτό να σήμαινε αυτομάτως την απρόσκοπτη και χωρίς όρους υποδοχή τους από τις άλλες χώρες.

Ασφαλώς η Ελλάδα δεν έπρεπε να δεχθεί να υπογράψει τη συμφωνία αυτή και να επωμιστεί την ευθύνη της ανάσχεσης των λαθρομεταναστών, που έχουν προορισμό ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο την Ελλάδα. Ήδη, όμως, πέντε χώρες, μεταξύ αυτών και η Γερμανία, ανέστειλαν προσωρινά την εφαρμογή της Συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα ελέγξει τα σύνορά της, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχει, με βάση τη Συνθήκη Σένγκεν και ότι δεν θα προβεί σε νέες μαζικές νομιμοποιήσεις, με βάση το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση.

Είναι, προφανώς, έξω από κάθε συζήτηση η αποδοχή λαθρομεταναστών και «προσφύγων» από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αν η Ελλάδα συνεχίσει να ασκεί «πρωτοποριακή» πολιτική ανοικτών συνόρων στη λαθρομετανάστευση και στις μαζικές νομιμοποιήσεις.

Στην ίδια γραμμή η ελεγχόμενη από το ΚΚΕ συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΜΕ πραγματοποίησε επίσκεψη στους απεργούς λαθρομετανάστες της Νομικής και εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη του για τα αιτήματά τους.

Είναι προφανές ότι η στάση αυτή του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων της παραδοσιακής Αριστεράς έχει ως στόχο την ακύρωση οποιασδήποτε αλλαγής στην ακολουθούμενη μέχρι τώρα ολέθρια πολιτική της ανοχής και των ανοικτών συνόρων στη λαθρομετανάστευση.

Οι πολιτικές αυτές δυνάμεις, εγκλωβισμένες σε παλαιοημερολογίτικες, παρωχημένες ιδεοληψίες, δεν βλέπουν ότι παίζουν εξ αντικειμένου το παιχνίδι της παγκοσμιοποίησης αλλά και ξένων γεωπολιτικών βλέψεων σε βάρος της χώρας.

Με ποια λογική το ΚΚΕ φαντασιώνεται ότι εκπροσωπεί δήθεν την «παγκόσμια εργατική τάξη και όχι τους έλληνες εργαζόμενους, όσους, τουλάχιστον, πραγματικά εκπροσωπεί; Με ποια λογική εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των ελλήνων εργαζομένων από μια ανεξέλεγκτη πλημμυρίδα λαθρομεταναστών; Γιατί κάνει αμάλγαμα μεταξύ νομίμων και παρανόμων μεταναστών, μεταξύ πραγματικών πολιτικών προσφύγων και των λεγόμενων «οικονομικών» προσφύγων; Γιατί νομίζει ότι πρέπει η Ελλάδα να σηκώσει το βάρος των προσφύγων όλων των πολέμων της Ασίας και της Αφρικής; Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των πολέμων αυτών ο ΟΗΕ και οι άλλες διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις δημιουργούν κέντρα υποδοχής και βοήθειας στις γειτονικές χώρες, μέχρι που να καταστεί δυνατή η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους.

Γιατί πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία ή το Ιράκ;

Ποιος λογικός άνθρωπος νομίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να εξαντλήσει όλους τους ενδιαφερόμενους λαθρομετανάστες της Ασίας και της Αφρικής;

Είναι καιρός να συνέλθουν ορισμένοι και να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα αυτή δεν είναι για ξήλωμα και ότι η υπομονή και η ανοχή του ελληνικού λαού δεν είναι χωρίς όρια. Σε ό,τι αφορά ειδικά το ΚΚΕ, θα ήταν χρήσιμο να εξετάσει τον ρόλο που διεδραμάτισε στη συρρίκνωση και στην πλήρη περιθωριοποίηση του άλλοτε κραταιού Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος η ανεπιφύλακτη και άκριτη υποστήριξη που αυτό έδωσε στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση και λαθρομετανάστευση. Σε μια μεγάλη μάλιστα χώρα, που ήταν, άλλοτε, μια από τις μεγαλύτερες αποικιακές δυνάμεις του κόσμου.