ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. 

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΡΘΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Η κατοχική κυβέρνηση των σφετεριστών της λαϊκής εντολής θα ψηφίσει αύριο, (Πέμπτη 6 Μαίου), κατεπείγοντως, με απλή πλειοψηφία. (151), το νομοσχέδιο που κυρώνει τη συμφωνία με ΔΝΤ και ΕΕ, για την ενεργοποίηση του «μηχανισμού στήριξης», ενώ για την ψήφιση νόμου που κυρώνει τέτοια συνθήκη ή συμφωνία, απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών .(180).

Πρόκειται για μια ακόμα κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος.

Ούτε η Κυβέρνηση ,ούτε η παρούσα Βουλή, έχουν εντολή να υπογράψουν τις συμφωνίες παράδοσης του Ελληνικού Λαού στην Παγκόσμια Χούντα των τραπεζιτών.

Η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας, καλεί κάθε Έλληνα Πολίτη, κάθε Αθηναίο και κάθε Αθηναία, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προκαταλήψεις και συμπάθειες, να προσέλθουν μπροστά στη Βουλή, (στην Βασιλίσσης Σοφίας) , για να εκφράσουμε τη διαφωνία μας στηνπαράδοση του ελληνικού λαού στην Χούντα του ΔΝΤ.

Οι συμφωνίες της κατοχικής κυβέρνησης των σφετεριστών , με το ΔΝΤ θα σημάνουν τον θάνατο της ελληνικής οικογένειας. Οι συμφωνίες της κατοχικής κυβέρνησης των σφετεριστών , με το ΔΝΤ θα σημάνουν τον θάνατο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ. ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΑΡΚΩΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΙ. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΡΘΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΉΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ




Η Ελληνική οικονομία και ο εβραικός οίκος Goldman Sachs


Η αποκάλυψη των «New York Times» (19.02.2010) για τη συμμετοχή της εβραικής Goldman Sachs στην προσπάθεια της κυβέρνησης Σημίτη να κρύψει το 2001 ελλείμματα και χρέη, λένε ότι «ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα». Οι λογιστικές αλχημείες, τα μαγειρέματα δηλαδή στα μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού, ήταν ένα από τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούσε το οικονομικό επιτελείο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Το 2001, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης μέσω ενός ομολόγου που βασιζόταν....... σε πολύπλοκες συναλλαγματικές εξισώσεις έκρυψε από τα λογιστικά βιβλία του κράτους το 2,5% του ΑΕΠ. 
Αυτό έγινε γνωστό στα μέσα του 2004, όταν θα ξεκινούσαν οι πληρωμές των δόσεων στον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό κολοσσό και έγινε επαναδιαπραγμάτευση των όρων. Βέβαια, αυτά είναι τώρα γνωστά. Αυτό, που δεν λέγεται όμως είναι, πως ο εβραϊκής καταγωγής πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας υποθήκευσε το οικονομικό μέλλον της χώρας του σε μια πολυεθνική εταιρεία εβραϊκών συμφερόντων, την Goldman Sachs. Ένας χρηματοπιστωτικός κολοσσός, που εκπροσωπείται τακτικά στις μυστικές συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, είτε με τους εκτελεστικούς προέδρους του είτε με τους διεθνείς συμβούλους του.
Το περίεργο είναι, ότι στο παιχνίδι των αποκαλύψεων μπήκε και η γαλλική εφημερίδα “Liberation”, που ανήκει στον Γαλλοεβραίο Εντουάρ de Rothschild, γιο του τραπεζίτη Γκυ de Rothschild.Η «Liberation» σε πρωτοσέλιδο άρθρο της καταγγέλλει, ότι η Goldman Sachs έπαιξε διπλό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η γαλλική εφημερίδα γράφει ότι η Goldman Sachs από τη μια συμβούλευε την ελληνική κυβέρνηση και από την άλλη πρότεινε στους πελάτες της να ….αγοράζουν ελληνικά swaps, γιατί, όπως σημειώνει ένας αρθρογράφος, «προφανώς εκτιμούσε ότι θα ανέβει η τιμή τους». 
Η «Liberation» κάνει και αναφορά στην συνεργασία της Goldman Sachs με την κυβέρνηση Σημίτη το 2001, σχετικά με την… «ταχυδακτυλουργική κάλυψη» του ελλείμματος και την ….αλλαγή της εικόνας των δημοσίων λογιστικών της Ελλάδας.  Η γαλλική εφημερίδα τονίζει, ότι από τον Ιανουάριο η Goldman Sachs, που "ισορροπεί επικίνδυνα μεταξύ του μεγάλου φιλοσοφικού ερωτήματος περί ‘Νομίμου και Ηθικού’", είναι ο μεγαλύτερος κερδοσκόπος σε βάρος της Ελλάδας, μέσω του αμερικανικού Hudge Fund, Paulson.
Επικαλείται, μάλιστα, ανωνύμως, Ευρωπαίο τραπεζίτη που σημειώνει το ασυμβίβαστο, λόγω της σύγκρουσης συμφερόντων: «Είναι ηθικός νόμος του επαγγέλματός μας να μην μπορούμε από τη μια να πληρωνόμαστε για να βοηθάμε μια κυβέρνηση και από την άλλη να κερδοσκοπούμε με τα swap της. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται, ότι η Goldman Sachs το έκανε».
Μετά από λίγο, συνεχίζει η «Liberation», στις 15 Φεβρουαρίου, εν μέσω πλήρους κρίσεως, ο κ. Οtmar Issing, ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμβουλεύει (;) σε άρθρο του στους «Financial Times» (για την οποία η γαλλική εφημερίδα αφήνει κάποιες αιχμές σχετικά με το ρόλο στην κρίση), ότι οι εταίροι της Ελλάδας ….δεν πρέπει να τη βοηθήσουν. Κανένας όμως στους «Financial Times» δεν γράφει την «ιδιότητα» του κ. Οtmar Issing. Ότι, δηλαδή, είναι …. ο σύμβουλος της Goldman Sachs για τη διεθνή αγορά. Έτσι, η γαλλική εφημερίδα του Rothschild σημειώνει ακόμη μια εικόνα του διπλού παιχνιδιού της μεγαλοτράπεζας, εβραϊκών συμφερόντων, σε βάρος της Ελλάδας. 
Σημειώνουμε με έμφαση, ότι η Goldman Sachs, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, θεωρείται ένας από τους οκτώ μετόχους (όπως και οι Rothschilds Λονδίνου και Βερολίνου) Α΄ Κατηγορίας του Ομοσπονδιακού Αποθέματος των Ηνωμένων Πολιτειών, που εκδίδει το νόμισμα της Υπερδύναμης.

ΠΗΓΗ:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΑΛΛΑ..ΣΤΗΡΙΖΕΙ



Η Νέα Δημοκρατία τελικά θα καταψηφίσει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ η οποία περιέχει το νέο πακέτο επώδυνων μέτρων όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς.
Και σίγουρα αυτή είναι μια θετική μεν αλλά άνευ ουσίας ενέργεια η οποία υπαγορεύεται απο τα πράγματα.
Τι εννοούμε με αυτό;
Πολύ απλά κατα πρώτον η κατοχική κυβέρνηση ΓΝΩΡΙΖΕΙ όπως ΓΝΩΡΙΖΕΙ και ο κ.Σαμαράς ότι δεν χρειάζεται τους ψήφους της αντιπολίτευσης για να υπερψηφίσει την συμφωνία.Ως εκ τούτου ο κ.Σαμαράς δεν είχε κανένα λόγο να πάει κόντρα στην θέληση του λαού αλλά και της πλειονότητας του δικού του εκλογικού σώματος.
Η επιθετική του δήλωση με την οποία εξέφρασε την διαφωνία του "για την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ και την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης".
Ειναι μια δήλωση για εσωτερική...κατανάλωση αφού δεν συνοδεύτηκε ούτε με προτάσεις αλλά ούτε και με έστω....δηλώσεις για τιμωρία των υπευθύνων που φυσικά ακόμα βρίσκονται ΚΑΙ μέσα στο κόμμα του και φιλοδοξούν όπως και ο ίδιος να ξανακάνουν.....μπάχαλο την χώρα.
Πολύ σωστά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έσπευσε να διευκρινίσει καθυσηχάζοντας τις αγορές ότι "ασφαλώς εμείς δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις που υπογράφει το ελληνικό κράτος, ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια".
Ομως υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία δεν ενοχλούν τις...αγορές και για τα οποία δεν έβγαλε λέξη.
π.χ Τι θα κάνει με τους υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους,Τι θα κάνει με την ασυδοσία των ελληνικών τραπεζών και κυρίως ΕΑΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ φυλακή.
Απο την στιγμή που δεν είπε τίποτα για όλα αυτά η θέση του μοιάζει περισσότερο λαϊκίστικη αφου ουσιαστικά δεν πράττει τίποτα παρα συμπορεύεται απλά με την λαϊκή θέληση περιμένοντας την πάροδο της τριετίας ώστε να εκμεταλλευτεί την δεδομένη φθορά της κατοχικής κυβέρνησης.Ακόμα ποιο αδύναμη κανει την θέση του με το να μην αποδέχεται την αποδεδειγμένη ανικανότητα και λεηλασία της κυβέρνησης Καραμανλή.
Το "κάναμε λάθη" δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ αν δεν συνοδεύεται απο διευθύνσεις και ονόματα που λένε και κυρίως απο διαγραφές και παραδειγματική τιμωρία.
Και το λέμε αυτό γατί η στάση της ΝΔ στις εξεταστικές επιτροπές τόσο της Siemens όσο και του Βατοπεδίου είναι μέχρι τωρα μια στάση αποποίησις των ευθυνών για τα στελέχη της.
Παράλληλα υπάρχει και άλλος ένας λόγος που πάει "κόντρα" αφου είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο απο το Μητσοτακέικο.
Δεν είναι τυχαίο ότι η "κομματική πειθαρχία" που θα επιβληθεί όπως λέγεται απο την Ρηγίλλης κατα την ψηφοφορία στην βουλή έρχεται λίγες μόνο ώρες μετα αφου ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με την Ντόρα η οποία του είπε ότι θα υπερψηφίσει την συμφωνία.
Συμπερασματικά ο κ.Σαμαράς με τις δηλώσεις του καταψηφίζει αλλά...στηρίζει τα νεα μέτρα.
Το μεγάλο ερώτημα για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι πόσο μακριά θέλει να φτάσει την σύγκρουση του με την κυβέρνηση (όχι στα λόγια) και πως μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι μπορεί να βάλει μια τάξη στην χώρα όταν στο ίδιο του το κόμμα κυριαρχεί η αταξία και η ατιμωρισία.
Εκείνο που μένει να δούμε αν θα υπάρξει η τελική σύγκρουση με την Ντόρα την δεδομένη στιγμή ή θα αναβληθεί για το μέλλον μιας και βουλευτές που στηρίζουν την πρωην υπουργό φαίνονται και αυτοί διατεθειμένοι να υπερψηφίσουν.

ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ



Όπισθεν όλο ταχώς έκανε η κυβέρνηση όσο αφορά την εξαγγελία Λοβέρδου για επιβολή έκτακτου φόρου 20% στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών.
Ο Πεταλωτής έσπευσε να μπαλώσει τα πράγματα λέγοντας ότι κατι τέτοιο είναι μεν προς συζήτηση αλλά δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.
Και γέλασα παρα πολύ όταν άκουσα απο τα γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που ασχολούνται με το οικονομικό ρεπορτάζ που βγήκαν το ίδιο βράδυ και για να στηρίξουν την κυβερνητική απόφαση χρησιμοποίησαν την γνωστή αλλά βλακώδεις υπεραπλουστευμένη λογική τους.
"Τι να φορολογήσουν;" είπαν.
"Αφού το 90% των ελευθέρων επαγγελματιών δηλώνουν εισοδήματα κατω απο 10.000 ευρώ το χρόνο".
Και φυσικά ποιο ηλίθια λογική δεν υπάρχει και το γνωρίζουν αλλά στην μπανανία που ζούμε και στην οποία το μάρμαρο το πληρώνει πάντα ο μισθωτός και ο συνταξιούχος τέτοιου είδους λογικές περνούν.
Να θυμίσουμε στα ευαίσθητα παπαγαλάκια ότι σε ένα κράτος πραγματικό η λύση θα ήταν να κόψει το λαιμό του το κράτος και να βρεί τους φοροφυγάδες και όχι να μην επιβάλει φορολογία.
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να ανακαλύψει ενα οργανωμένο κράτος τον φοροφυγά γιατρό του Κολωνακίου ή τον μεγαλοδικηγόρο της Εκάλης.....Ελεος με τις μαλακίες σας.....
Σε ενα κράτος πραγματικό θα απολύονταν οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι μειώνοντας το κόστος του δημοσίου και δεν θα γινόταν επιδρομή κατα δικαίων και αδίκων με σκοπό την εξαθλίωση του συνόλου( τύπου σοβιετίας) για να κρατήσουν κάποιοι τις θεσούλες τους.
Αλλά εδω μιλάμε για ελευθέρους επαγγελματίες και βέβαια μην νομίζει κάποιος ότι ξαφνικά έπιασε ο πόνος την κατοχική κυβέρνηση.
Πολύ απλά ας δούμε την σύνθεση του ελληνικού κοινοβουλίου που κατα 80% ΕΙΝΑΙ ελεύθεροι επαγγελματίες.Γιατροί,δικηγόροι,δημοσιογράφοι κ.λ.π.
Αρα μην λέτε τέτοιες μαλακίες στον ελληνικό λαό γιατί το μόνο που καταφέρνετε είναι να τον εξοργίζετε περισσότερο αφου εκτός απο την αγοραστική του δύναμη υποτιμάται και την νοημοσύνη του.

Τo ντόμινο της ευρωπαϊκής καταστροφής



  • Η Ελλάδα πέφτει και πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται πως θα ξεκινήσει ένα τρελό ντόμινο καταρρεύσεων, επειδή οι οικονομίες της Ευρώπης ασθενούν εδώ και πολλά χρόνια
Ο φόβος της εξάπλωσης του "ελληνικού ιού" πλανιέται πάνω από την Ευρώπη. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως η Ελλάδα θα αποτελέσει την πρώτη χώρα που ‘θα πέσει’ σε ένα φαινόμενο ντόμινο ενός σεναρίου που μπορεί να εκδιπλωθεί ως εξής: Τα ελληνικά μέτρα λιτότητας θα αποδειχτούν ανεπαρκή, η κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους θα επιδεινωθεί και ο κίνδυνος της στάσης πληρωμών θα απλωθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και καθώς η Ελλάδα θα αγγίζει τη χρεοκοπία, θα αρχίσουν να κλυδωνίζονται και άλλες χώρες, για παράδειγμα η Πορτογαλία, η Ισπανία, ή και η Ιταλία, και η κρίση μιας μικρής οικονομίας θα μετατραπεί σε μείζονα ευρωπαϊκή καταστροφή.
Το σενάριο αυτό συνεπάγεται ότι μπορεί κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να υποχρεωθούν να ζητήσουν τη συνδρομή των Ευρωπαίων εταίρων τους – είτε το θέλει το Βερολίνο και οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είτε όχι. Στο τέλος η κρίση του δημόσιου χρέους μπορεί να περάσει στην πραγματική οικονομία, και η Ευρώπη να καταλήξει βυθιζόμενη σε ένα φαύλο κύκλο υψηλότερων ελλειμμάτων, χαμηλότερης ανάπτυξης, εκρηκτικής ανεργίας και φθίνουσας ανταγωνιστικότητας.
Προφανώς πρόκειται για ένα σενάριο που όλοι απεύχονται – με την πιθανή εξαίρεση ορισμένων κερδοσκόπων. Μετά την πρόσφατη ευρωπαϊκή συμφωνία για το σχέδιο διάσωσης των χωρών της Ευρωζώνης που θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο μιας στάσης πληρωμών, το πιθανότερο είναι πως αυτό το σενάριο δεν θα υλοποιηθεί. Αλλά η κυρίαρχη θεωρία περί του ευρωπαϊκού ντόμινο δεν είναι πλήρης. Η κρίση έχει κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις που πάνε πολύ πέρα από την οικονομική σφαίρα.
Για να το κατανοήσουμε, ας δούμε τι γίνεται με την περίπτωση της Ελλάδας. Οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα επιδεινώνονται με ταχείς ρυθμούς. Ορισμένοι αναλυτές φτάνουν μέχρι του σημείου να προβλέπουν τον ‘αργό θάνατο’ της ελληνικής οικονομίας. Οι ίδιοι οι πολίτες νιώθουν ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πολύ προτού βελτιωθούν. Η πλειοψηφία των Ελλήνων συνειδητοποιεί πως η χώρα τους χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά οι μεταρρυθμίσεις θα είναι οδυνηρές και μπορεί να χρειαστούν χρόνια μέχρι να φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Στο μεσοδιάστημα η ελληνική κοινωνία θα υποφέρει από τη δημοσιονομική λιτότητα, τις περικοπές των κρατικών δαπανών και την εν γένει οικονομική ύφεση. Παρά τη ζοφερή αυτή εικόνα, η σοσιαλιστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έχει ακόμα τη λαϊκή στήριξη. Στο παρόν στάδιο η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν πιστεύει ότι κάποιο άλλο πολιτικό κόμμα θα κατάφερνε να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά την κρίση.
Αλλά την ίδια στιγμή μεγαλώνει η απογοήτευση. Και ελλείψει ελπίδας, η χώρα δείχνει να κατρακυλά σε κάτι σαν ‘συλλογική κατάθλιψη’. Μπορεί αυτή η κατάθλιψη να οδηγήσει σε συλλογικές κοινωνικές αναταραχές; Στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας υπήρξαν ξεσπάσματα βίας. Και ναι μεν τώρα η χώρα μπορεί να βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από μια ριζοσπαστική έκρηξη, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ‘θερμών αντιδράσεων’ στους δρόμους της Αθήνας ή άλλων μεγάλων πόλεων.
Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς βέβαια ότι σε περίπτωση κοινωνικών αναταραχών η Ελλάδα – ή κάθε άλλη χώρα που θα αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση – θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της. Αλλά αυτή η προσέγγιση είναι κοντόφθαλμη. Μια μείζονα έκρηξη κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα έχει επιπτώσεις στο ευρύτερο ευρωπαϊκό κοινό με διαφορετικούς και μη προβλέψιμους τρόπους.
Ορισμένοι 'φίλοι της Ελλάδας' αποφάσισαν να αναπτύξουν ενεργητικές αλλά ειρηνικές δράσεις αλληλεγγύης με τους Ευρωπαίους συμπατριώτες τους. Άλλοι όμως μπορεί να ακολουθήσουν το ελληνικό παράδειγμα και να βγουν στους δρόμους, όχι από αλληλεγγύη, αλλά από απελπισία για την επιδείνωση των συνθηκών στην δική τους πατρίδα.
Στην χειρότερη των περιπτώσεων οι εικόνες των βίαιων διαμαρτυριών που θα εκδηλωθούν σε μια ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να προκαλέσουν την έκρηξη βίας και σε άλλες. Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν υπεύθυνη για τις κοινωνικές εκρήξεις την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέτρα 'που επιβλήθηκαν από τις Βρυξέλλες'. Στην περίπτωση αυτή η κρίση θα οδηγήσει σε ένα ‘κοινωνικό ντόμινο’, αντί για οικονομικό, αλλά και αυτό δεν είναι λιγότερο ανησυχητικό.
Η κρίση και οι αντιδράσεις σε αυτήν έχουν ήδη δημιουργήσει πολλές παρανοήσεις και την ανάπτυξη αρνητικών συναισθημάτων σε όλη την Ευρώπη και έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι περίμενε κανείς. Επέστρεψαν παλιά στερεότυπα και αρνητικές ιστορικές μνήμες. Ιδίως η διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας πήρε κακοήθεις διαστάσεις. Οι αμοιβαίες κατηγορίες έφτασαν σε ένα επίπεδο που δεν άξιζε στην κοινή ιστορία και στους στενούς προσωπικούς, πολιτισμικούς και οικονομικούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες.
Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι το ‘πολιτικό ντόμινο’ έχει ήδη τελεστεί. Η κρίση και οι αντιδράσεις σε αυτή έχουν διευρύνει παλιά ρήγματα και έχουν ανοίξει καινούργια. Η δυσπιστία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες έχει ενισχυθεί. Η κάθε πλευρά κατηγορεί τις άλλες για έλλειψη αλληλεγγύης – ανοιχτά ή πίσω από κλειστές πόρτες.
Αυτοί που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση υποστηρίζουν ότι το σχέδιο διάσωσης θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα και πως είναι οι οικονομικές ανισορροπίες εντός της Ε.Ε. που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη μιας κρίσης δημοσίου χρέους για ορισμένα κράτη μέλη. Άλλοι πάλι δεν κατανοούν γιατί θα πρέπει να διασώσουν χώρες που η ανεύθυνη συμπεριφορά τους ασκεί πιέσεις όχι μόνο στις ίδιες αλλά και στο κοινό νόμισμα.
Οι πολιτικοί και οι σχολιαστές πρέπει να λάβουν υπόψη τους όχι μόνο τις οικονομικές αλλά και τις κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις των αποφάσεών τους, όπως επίσης και το υπερεθνικό κόστος που συνεπάγεται η απουσία ευέλικτων και σταθερών αποφάσεων. Αν οι Ευρωπαίοι πάρουν αψήφιστα την κατηγορική εντολή του Καντ – μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις οι άλλοι να κάνουν σε σένα – δεν θα πρέπει να εκπλαγούν αν η Ε.Ε. αργοσβήσει… ή και εκραγεί.
Είναι στο χέρι των Ευρωπαίων πολιτών και των ευρωπαϊκών ελίτ να αποφύγουν τα χειρότερα. Διαφορετικά, οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αναρωτιούνται γιατί οι Ευρωπαίοι στις αρχές του 21ου αιώνα επέλεξαν τη διάσπαση και την περιθωριοποίηση τους σε διεθνές επίπεδο αντί της ενότητας και της ενίσχυσης της εμβέλειάς τους.


Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι κύριε Παπανδρέου...


 

  • Μήπως κάποιος πρέπει να θυμίσει στους κυβερνώντες πως η ενασχόληση με τους αριθμούς τους έχει κάνει να ξεχάσουν πως υπάρχουν άνθρωποι, έλληνες πολίτες, που θα υποφέρουν τα πάνδεινα για να διορθωθούν οι δείκτες που κάποια "νούμερα" της πολιτικής ζωής επέβαλαν στην χώρα;
  • Μήπως κάποιος πρέπει να θυμίσει στον κύριο Παπανδρέου - Τσολάκογλου πως η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής είναι χαρακτηριστικό απολυταρχικών και άλλων μη δημοκρατικών πολιτευμάτων;
  • Ως πότε η πολιτική και οι πολιτικοί αυτής της χώρας θα συνεχίζουν να αγνοούν τον βασικό λόγο ύπαρξης των κυβερνήσεων, που δεν είναι άλλος από την προστασία και την ευημερία των πολιτών;
Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
Εκείνο που ποτέ δεν υπολογίζουν οι "μοντελάκηδες" των διεθνών οργανισμών ή οι οικονομέτρες (συνήθως) σύμβουλοι των κυβερνήσεων, όπως καλή ώρα και του Γ.Α.Π., είναι ότι στην οικονομία πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι. Και αυτό αποτελεί μία εντελώς απρόβλεπτη παράμετρο που μπορεί να οδηγήσει σε θεωρίες ανατροπής και συμβατές μόνο με εκείνη του… χάους.
Ο μέσος Έλληνας δεν ξύπνησε την Κυριακή το πρωί και έπεσε από τα σύννεφα καθώς είδε να χάνονται τα τρομακτικά προνόμια και η υπερπολυτελής διαβίωσή του. Το μέσο νοικοκυριό δεν καλείται να απολέσει μία… νιρβάνα. Τα νοικοκυριά βρίσκονται σε δεινή θέση για πάρα πολλά χρόνια Και σε αυτή την κοινωνία που σταδιακά στριμωχνόταν όλο και περισσότερο για περνούν καλά οι ολίγοι, έρχεται τώρα η κυβέρνηση του ΔΝΤ να επιβάλλει ακόμη πιο σκληρά μέτρα.
Και εκεί είναι που θα χάσουν την αίσθηση και θα κινδυνεύσουν τα πάντα να ανατραπούν. Γιατί όταν… ασελγείς επί… πτωμάτων κάνοντας επί δεκαετίες τα στραβά μάτια σε εκείνους που οδήγησαν είτε μέσω της φοροδιαφυγής είτε μέσω της διαφθοράς την χώρα στο σημερινό χάλι, τότε αυτό μπορεί να σου γυρίσει μπούμεραγκ και πολύ άσχημα μάλιστα. Με ότι αυτό μπορεί να σημάνει.
Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα στοιχεία για την κατάσταση στην Ελλάδα των σπάταλων και προκλητικά πλούσιων κατοίκων, όπως οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι τα έχουν παρουσιάσει. Και ελαφρύνετέ τα όσο θέλετε συνεκτιμώντας και τα "κρυφά" στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί. Το συμπέρασμα δεν θα αλλάξει και πολύ.
Στις αρχές του χρόνου, η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα όρια φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έρευνα έγινε με βάση τα εισοδήματα του 2008.
Η Ελλάδα λοιπόν εμφάνιζε το υψηλότερο ποσοστό εργαζομένων που ζουν στα όρια της φτώχειας μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, το οποίο ανέρχεται στο 14% ως προς το παραγωγικό δυναμικό των Ελλήνων εργαζομένων άνω των 18. Ο μέσος όρος για την Ε.Ε. είναι στο 8%. Το υψηλό ποσοστό της Ελλάδα αποδόθηκε από την Eurostat στους πολύ χαμηλούς μισθούς, στην αύξηση της μερικής απασχόλησης και στον υψηλό αριθμό ανειδίκευτων εργαζομένων.
Σημειώστε ότι χώρας μας αναδείχθηκε αρνητικός πρωταγωνιστής και στην παιδική φτώχεια με ποσοστό 23%, έναντι ευρωπαϊκού μέσου όρου στο 20%.
Σε ότι αφορά στο σύνολο του πληθυσμού, το 20% των Ελλήνων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ποσοστό που μαζί με αυτό της Ισπανίας είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη και τέταρτο μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση των "27", μετά από τη Λετονία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
Να προσθέσουμε και τα στοιχεία της ΕΣΥΕ όπου στην επαρχία και ειδικότερα στις "αραιοκατοικημένες" περιοχές οι έξι στους δέκα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς το σχετικό ποσοστό φθάνει το 63%. Η Στατιστική Υπηρεσία υπολόγισε ότι τα νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας υπολογίζονται σε πάνω από 800.000 και τα μέλη τους σε πάνω από 2 εκατομμύρια.
Σε αυτά τα στοιχεία προσθέστε ότι ο συνολικός δανεισμός των ελληνικών νοικοκυριών κυμαίνεται στα 120 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 50% του ΑΕΠ. Από αυτά, περίπου τα 81 δισεκατομμύρια είναι στεγαστικά δάνεια και τα 36 δισεκατομμύρια καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, το μέσο χρέος για καθένα από τα 2.500.000 νοικοκυριά, ανέρχεται σε 48.000 ευρώ...


ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ


του Ανδρέα Πενταρά*

Τον επόμενο μήνα το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ θα κληθεί να ανανεώσει για ένα ακόμα εξάμηνο τη θητεία της Ειρηνευτικής Δύναμης. Με δεδομένες τις δηλώσεις των διαπραγματευτών για συνέχιση της διαδικασίας από εκεί που σταμάτησε, η εκτίμησή μας είναι ότι και αυτή τη φορά το ΣΑ θα ανανεώσει τη θητεία της ΕΔ , το δε λεκτικό του ψηφίσματος θα είναι περίπου το ίδιο με αυτό του Δεκεμβρίου του 2009. Η μόνη διαφορά που θα έχει, θα είναι κατά την άποψή μας, η επισήμανση ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού δεν αποδώσουν μέχρι το τέλος του 2010, τότε το ΣΑ θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής του ρόλου και της αποστολής της ΕΔ.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτή η επισήμανση θα αποτελεί και ένα τρόπο άσκησης πίεσης για επιτάχυνση των διαδικασιών επίλυσης του Κυπριακού, η Ε/Κ πλευρά θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο υλοποίησης της, όχι βεβαίως για να προβεί σε απαράδεκτες υποχωρήσεις, αλλά για να προετοιμασθεί πολιτικά και στρατιωτικά για αντιμετώπιση ενός τέτοιου σεναρίου.

Τι σημαίνει όμως αλλαγή του ρόλου και της αποστολής της ΕΔ και ποιές οι επιπτώσεις στην ασφάλεια της νήσου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Η πιο πιθανή ερμηνεία που μπορούμε να δώσουμε με βάση ανάλογες ρυθμίσεις ειρηνευτικών αποστολών σε άλλες χώρες, είναι η μετατροπή της ΕΔ σε μια μικρή πολιτικοαστυνομική δύναμη η οποία θα σταθμεύει στα οδοφράγματα με σκοπό την επιτήρηση της εφαρμογής του κανονισμού της πράσινης γραμμής. Η δε στρατιωτική δύναμη που σήμερα επιτηρεί την ΟΖ θα αποσυρθεί. Αναφορικά με τις επιπτώσεις, αυτές θα είναι τραγικές για τη πλευρά μας αν από τώρα δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και δεν γίνουν οι αναγκαίες προετοιμασίες.


‘Οπως είναι γνωστό, η ΟΖ καταλαμβάνει το 2,9% της Κυπριακής επικράτειας και αποτελεί κυρίαρχο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο παρεδόθη το 1974 προσωρινά στην ΕΔ προκειμένου η τελευταία να μπορέσει να εκπληρώσει την αποστολή της. Εάν τελικά η ΕΔ αποχωρήσει από τις παρούσες θέσεις εντός της ΟΖ και εγκαταλείψει την επιτήρηση της, η τελευταία θα παύσει να υπάρχει και αυτό σημαίνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει πάραυτα να μετακινήσει τα φυλάκια της ΕΦ προς τις θέσεις των Τουρκικών φυλακίων, έτσι ώστε να ενσωματώσει και πάλιν στις ελεύθερες περιοχές το έδαφος που παρεχώρησε στην ΕΔ το 1974. Σαυτή τη περίπτωση δύο τινά θα συμβούν. Είτε θα αντιδράσουν οι Τούρκοι, κάτι που πρέπει να θεωρείται βέβαιο, οπότε θα έχουμε ένταση και θερμά επεισόδια τα οποία μπορεί να καταλήξουν σε πολεμική σύγκρουση, είτε δεν θα αντιδράσουν, οπότε θα έχει πραγματοποιηθεί και επί του εδάφους η διχοτόμηση, αφού πλέον θα υπάρξουν ΄΄σύνορα΄΄, κάτι που αποφεύχθηκε μέχρι τώρα λόγω της ύπαρξης της ΟΖ. Τα ΄΄σύνορα΄΄ όμως αυτά δεν θα είναι όπως τα σύνορα ομόρων κρατών τα οποία διέπονται από κανονισμούς οι οποίοι ρυθμίζουν την ομαλή λειτουργία των εκατέρωθεν συνοριακών δυνάμεων και επιλύουν τα αναφυόμενα προβλήματα. Η εγγύτητα των φυλακίων της ΕΦ με αυτά των κατοχικών δυνάμεων και η ανυπαρξία μηχανισμών επίλυσης των προβλημάτων, θα οδηγεί τις εκατέρωθεν στρατιωτικές δυνάμεις σε καθημερινά μικρά ή μεγάλα επεισόδια με απρόβλεπτες συνέπειες.

Βεβαίως, υπάρχει και το σενάριο άμεσης προώθησης των κατοχικών δυνάμεων εντός της ΟΖ - μετά την αποχώρηση της ΕΔ - με σκοπό την κατάληψη εδαφών μεγάλης στρατιωτικής σημασίας. Αυτό σημαίνει επέκταση της κατοχής στα ελεύθερα εδάφη εν καιρώ ειρήνης κάτι που επιβάλλει άμεση αντίδραση της ΕΦ με ότι αυτό σημαίνει.

Μπορεί οι πιο πάνω εκτιμήσεις να φαντάζουν για μερικούς σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, όμως αυτή θα είναι η πιο πιθανή κατάληξη στη περίπτωση αλλαγής του ρόλου και της αποστολής της ΕΔ. Δεν γνωρίζουμε αν η πλευρά μας έχει επεξεργασθεί τα σενάρια αυτά και αν έχει καταστρώσει σχέδια αντίδρασης. Αν δεν το έχει πράξει, θα πρέπει να σπεύσει ταχέως, ιδαίτερα στον αμυντικό τομέα ο οποίος τα τελευταία οκτώ χρόνια υποβαθμίσθηκε σε ανεπίτρεπτο βαθμό. Όμως, η πιο αποτελεσματική απάντηση θα είναι η πανεθνική συστράτευση για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού το συντομώτερο δυνατό. Αυτό, κάτω από τις παρούσες δυσμενείς για τη πλευρά μας συνθήκες ( άνοδος Έρογλου, πολιτική διαχείρισης και όχι λύσης του Κυπριακού από τη Τουρκία, οικονομική κατάσταση Ελλάδας, κλπ ) δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Δυστυχώς, η απεμπόλιση του αναφαίρετου δικαιώματος χρήσης ή απειλής χρήσης βίας στα πλαίσια της αυτοάμυνας, με το άστοχο και ανεδαφικό σύνθημα της ΄΄ειρηνικής λύσης΄΄, έκαμε τον Ελληνισμό της Κύπρου έρμαιο στα χέρια του κατακτητή, αδύναμο να απαιτήσει διεκδικητικά τα αυτονόητα. Την ελευθερία της πατρίδας και την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

*Υποστράτηγος ε.α. 
ΠΗΓΗ:Geopolitics-GR

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ


Η οικονομία της Ελλάδος πάει από το κακό στο χειρότερο. Κάθε μέρα ανακοινώνονται καινούρια αντιλαϊκά μέτρα. Κανένα μέτρο εναντίον των τραπεζών, των μονοπωλίων και του παρασιτικού πλούτου. Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου δηλώνει απερίφραστα ότι αδυνατεί να κυβερνήσει τη χώρα και ζητά παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση. Η αριστερά κήρυξε τον πόλεμο που γνωρίζει να διεξάγει, τον πόλεμο των εκτεταμένων απεργιών που σε τίποτα δεν ωφελεί αλλά τουναντίον πλήττει ανεπανόρθωτα την εναπομείνασα παραγωγή. Τα πράγματα οδηγούνται στη κατάσταση του χάους γιατί  αυτός είναι ο στόχος των χρηματοπιστωτών. Αυτοί άλλωστε κυβερνούσαν την Ελλάδα τα χρόνια αυτά της μεταπολίτευσης , αυτοί ήσαν οι χρηματοδότες της πολιτικής αλητείας , του αριβισμού ,  της αρπακτικότητας , της ανηθικότητας των κρατούντων . Ο στόχος βέβαια είναι βαθύτερος , μέσα από την διαχείριση της πτωχευμένης Ελλάδος θέλουν να πλήξουν κυρίως το εθνικό της φρόνημα , να αποεθνοποιήσουν τον ελλαδικό χώρο και να τον παραδώσουν στις σιχαμερές συνάξεις των μεταναστών και των εντοπίων ανθελλήνων .
Και αφού κατεδαφιστούν όλα και η τελευταία αντίσταση της εθνικότητας μας ποδοπατηθεί , ξέρουν τον τρόπο πώς να επαναφέρουν τη «κοινωνική γαλήνη» και την «οικονομική σταθερότητα» .Το συσσωρευμένο κεφάλαιο που έχουν στα χέρια τους θα το ανακυκλώσουν μέσω των τραπεζών τους στη κοινωνία , υποθηκεύοντας την εργατική δύναμη αυτής της κοινωνίας , που θα είναι ένα πολυφυλετικό σύμφυρμα , σε  βάθος απροσδιόριστου χρόνου . Έτσι ο σημερινός ξένος εργάτης θα μετατραπεί σε επιχειρηματία και σε ζωτικό κύτταρο της νέας οικονομικής και κοινωνικής διάρθρωσης της Ελλάδος πάνω σε ανεθνική , πολυεθνική και πολυφυλετική βάση .
Η Ελλάδα είναι ήδη κάτω από σιωνιστική οικονομική διακυβέρνηση. Η αποεθνοποίηση της συντελείται ήδη , με μεθοδικότητα , με στοχευμένες κινήσεις που να μην προκαλούν οδύνες και ευρεία κοινωνική εναντίωση .Εστίες αντιδράσεως  θα προσπαθούν να τις περιορίζουν ώστε να μην επεκτείνονται στη κοινωνία .
Μοναδική δύναμη ανατροπής των σχεδίων τους είναι ο εθνικισμός .Παρατηρείται όμως διάσπαση και διασπορά των δυνάμεων του , ως και έλλειψη ολοκληρωμένου πολιτικού προγράμματος .Το ζητούμενο είναι να ενωθούν όλες οι εθνικιστικές δυνάμεις σε ένα κοινό πολιτικό πρόγραμμα εθνικής διακυβέρνησης . Όταν γίνουν αυτά τα δύο βήματα ο ελληνικός εθνικισμός θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει την εξουσία έχοντας μαζί του τις λαϊκές δυνάμεις και τον στρατό .
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα από την ακριτική Κύπρο , εκφράζοντας την αγωνία του κυπριακού ελληνισμού , στέλλει αυτό το μήνυμα στους έλληνες  αδελφούς   : ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ