ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΔΗΚ ΣΤΟ EXTRA


Ο πρόεδρος του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος (ΕΔΗΚ) κ. Λουκάς Σταύρου σε χθεσινές δηλώσεις του στο κανάλι EXTRA, αναφέρθηκε στην εκλογή Έρογλου επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να είναι αντιπρόσωπος της τουρκοκυπριακής μειονότητας εφόσον ψηφίσθηκε από τους έποικους που παρανόμως ευρίσκονται στην Κύπρο ως αποτέλεσμα του εγκλήματος εισβολής, κατοχής και εποικισμού.
Είπε επίσης πως δεν είναι δυνατόν ο κ. Χριστόφιας να υποβαθμίζει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε κοινοτάρχη και να παρακάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Έρογλου.
Αναφορικά με την διεξαγόμενη συνεδρία του «εθνικού» συμβουλίου επεσήμανε την αδυναμία της εν λόγω συνάξεως να εκδώσει έστω και μια απόφαση. Είναι ανάγκη αυτή τη στιγμή να τεθεί στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Πρόταση του Ορθού Ναι, που περιέχει τη λύση της Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας και να κληθούν οι τουρκοκύπριοι να αποδεχτούν το κατοχυρωμένο διεθνώς, δίκαιο των μειονοτήτων σεβόμενοι τις αρχές της δημοκρατίας αφού αποδεσμευτούν από τον τουρκικό επεκτατισμό με τον οποίο συνεργάσθηκαν για την επιβολή των σχεδίων του εις βάρος της Κύπρου.
Το πολιτικό κατεστημένο, τόνισε, που κάθισε στο σβέρκο του λαού από το ’60 και εντεύθεν αδυνατεί να απεγκλωβιστεί από την γραμμή της υποχώρησης δείχνοντας έτσι πως έχει φτάσει σε μια απόλυτη χρεοκοπία. Αποδεικνύεται καθημερινά πως η γραμμή που ακολούθησε αυτό το αγγλόδουλο κατεστημένο, γραμμή απομάκρυνσης από την Ελλάδα και τον ελληνισμό, όχι μόνο απέτυχε στους στόχους της αλλά οδηγεί την Κύπρο στην Τουρκοποίηση και τον Κυπριακό Ελληνισμό στον αφανισμό.
Στις παρούσες συνθήκες μοναδικό εχέγγυο της παραμονής μας στην γη των πατέρων μας είναι η παρουσία του Ελληνικού στρατού. Αίτημα του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι η δημιουργία ενός ενιαίου στρατού Ελλάδος-Κύπρου, μιας ενιαίας άμυνας από τον Έβρο έως την Πάφο.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ UCK ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ ανακάλυψε ακόμη μία κρύπτη με παράνομο οπλισμό στην περιοχή Μπλάτσε κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο.
Είναι η τέταρτη κατα σειρά που βρίσκει η σκοπιανή αστυνομία.
Και στις τέσσερις φυλασσόταν μεγάλη ποσότητα οπλισμού από ένοπλους μασκοφόρους, οι οποίοι χθες, αντάλλαξαν πυροβολισμούς με την αστυνομία κατά την επιχείρηση της τελευταίας.
Μετά την ανταλλαγή των πυροβολισμών οι ένοπλοι μασκοφόροι διέφυγαν.
Τα ΜΜΕ των Σκοπίων αναφέρουν ότι η μεγάλη ποσότητα οπλισμού φυλασσόταν από 12 ένοπλους οι οποίοι συνδέονται με εξτρεμιστικές ομάδες από το Κόσοβο.
Στο οπλοστάσιο που ανακάλυψε η αστυνομία υπήρχαν αυτόματα όπλα, βαριά πολυβόλα, φορητοί εκτοξευτές ρουκετών, χειροβομβίδες, νάρκες, πλαστικά εκρηκτικά, TNT, πυροκροτητές και χρονομετρητές για τα εκρηκτικά ενώ βρέθηκαν και στολές με το σήμα του UCK.
Είναι πλεον ολοφάνερο ότι ο σχεδιασμός των Αλβανών εξτρεμιστών για αυτονομία περιοχών των Σκοπίων με πρότυπο το Κόσοβο έχει ολοκληρωθεί και απο εδω και πέρα θα υπάρχουν εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν (αν θέλουν οι Αμερικάνοι) ακόμα και σε διάλυση του κράτους των Σκοπίων που όπως είναι γνωστό διαθέτουν περίπου 40% αλβανόφωνους κατοίκους που φυσικά δεν ενδιαφέρονται να γίνουν "Μακεδόνες" αλλά θα έβλεπαν με καλό μάτι την αυτονομία ή την προσάρτηση τους στην Αλβανία.
Το "μπαλάκι" πλέον είναι σε εμάς που θα πρέπει να μην ενδώσουμε με κανένα τρόπο σε πιέσεις για αναγνώριση αυτού του κράτους και απο την στιγμή που οι πολιτικοί μας είναι δειλοί και άχρηστοι απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις τουλάχιστον να κερδίσουμε χρόνο.
Και καλό θα είναι να λάβουμε υπόψιν μας και τους εκατοντάδες χιλιάδες αλβανούς που υπάρχουν στην χώρα μας και να σκεφτούμε ότι ο σκύλος που ταΐζεις υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια στιγμή και να σε...δαγκώσει. 
 

"Οι ανεπτυγμένες οικονομίες δεν μπορούν να κρυφτούν από τα χρέη τους"

Του Δημήτρη Ζάντζα

Τα δημόσια οικονομικά στις περισσότερες ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση από τη βιομηχανική επανάσταση και έπειτα, με εξαίρεση τις πολεμικές περιόδους, αναφέρει σε έκθεσή της η Citi, με ημερομηνία 26 Απριλίου 2010. Στις περισσότερες μάλιστα από τις πλουσιότερες βιομηχανικές χώρες τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται ήδη σε μη βιώσιμη πορεία, όπως επισημαίνει ο συντάκτης της έκθεσης, Willem Buiter.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η σοβαρότητα των προβλημάτων αυτών είναι μεγαλύτερη από ποτέ, με οποιαδήποτε ειρηνική περίοδο του παρελθόντος και αν συγκριθεί. Εκτιμά ότι σταδιακά, τα περισσότερα από αυτά τα κράτη θα αρχίσουν να τάσσονται υπέρ επώδυνων λύσεων για έξοδο από αυτή τη μη βιώσιμη πορεία και, όσα αποφασίσουν να αναβάλουν αυτή την επιλογή, εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθούν να το κάνουν υπό την απειλή των "εξοργισμένων" αγορών.


«Πολιτικές που συσσωρεύουν δημόσιο χρέος μπορεί έως ένα βαθμό να είναι λογικές επιλογές για χώρες όπως π.χ. η Ινδία, η οποία έχει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης του ονομαστικού της ΑΕΠ και ρυθμό αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ της τάξης του 7% ή 8%», αναφέρει, «δεν είναι όμως ρεαλιστικές επιλογές για ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες, με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλό πληθωρισμό».

Μία πληθωριστική λύση στο πρόβλημα χρέους κάθε άλλο παρά απίθανη είναι στην περίπτωση της Ευρωζώνης και, ακόμα πιο πιθανή είναι στην περίπτωση των ΗΠΑ, σημειώνει ο Buiter.

«Η επιλογή της χρεοκοπίας την ίδια στιγμή, δεν είναι πιθανή αλλά δεν είναι και εντελώς αδύνατη για οποιαδήποτε από τις ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες».

Η "ελληνική κρίση"

Στην περίπτωση της Ελλάδας, η πιο πιθανή λύση είναι ότι τελικά επίσημα η πτώχευση θα αποφευχθεί, χάρη σε ένα επώδυνο πολυετές πρόγραμμα δημοσιονομικής σύσφιξης και ευρείες δομικές αλλαγές στην οικονομία, τα οποία θα στηριχθούν οικονομικά από έναν επίσης πολυετούς διάρκειας μηχανισμό στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, και μάλιστα με σκληρούς όρους, σχολιάζει ο Buiter.

Η «εθελοντική» αναδιάρθρωση (επιμήκυνση στα ωριμάνσεις) του ελληνικού χρέους είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει μέρος της συμφωνίας, αναφέρει η έκθεση, κάτι που προϋποθέτει ότι οι όροι των δανείων που θα χορηγηθούν από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να αναθεωρηθούν ώστε να γίνουν πιο «γενναιόδωροι» σε σχέση με τις 300-400 μονάδες βάσης πάνω από το swap rate που τώρα προσφέρεται. Και αυτό διότι, με τους όρους που σήμερα προσφέρονται αυτά τα δάνεια, καθίσταται πιο πιθανό μελλοντικά ένα σημαντικό haircut για τους πιστωτές ή ακόμα και το ενδεχόμενο να κηρυχθεί επισήμως πτώχευση.

"Δημοσιονομική Ευρώπη"

Πάντως η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά μπορούν να βγουν ενισχυμένες από την κρίση, σε σχέση με την κατάσταση που βρίσκονταν όταν ξεκίνησε η κρίση. Αυτό απαιτεί σύμφωνα με τον Buiter την δημιουργία μία «ελάχιστης δημοσιονομικής Ευρώπης» που θα αποτελείται 1) από έναν μηχανισμό αμοιβαίας δημοσιονομικής ασφάλειας (π.χ. ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και 2) μία συμφωνία κατανομής των βαρών για την ανακεφαλαιοποίηση ή την υπό συγκεκριμένους όρους ρευστοποίηση συστημικής σημασίας διασυνοριακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Όλες οι χώρες που βρίσκονται σε μη βιώσιμη δημοσιονομική θέση (δηλαδή οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης) θα πρέπει να συσφίξουν τις δημοσιονομικές τους πολιτικές σε μεγαλύτερο βαθμό αλλά και πιο σύντομα από όσο υπολόγιζαν πριν ξεσπάσει η «ελληνική κρίση», εκτιμά η Citi.

Κάποιες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Νορβηγίας, ίσως είναι σε θέση να διατηρήσουν μία «αναζωογονητική» δημοσιονομική στάση για φέτος. Όμως το 2011 όλες, με εξαίρεση κάποιες μικρές ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες, είναι πιθανό ότι θα μπουν σε ρυθμούς δημοσιονομικής σύσφιξης, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Ιαπωνίας. «Είναι κάτι που θα το απαιτήσουν οι αγορές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Buiter.

Παράλληλα εξηγεί ότι, αν αυτό το δημοσιονομικό «συμμάζεμα» πραγματοποιηθεί, θα περιορίσει το ρυθμό αύξησης της ζήτησης στις ανεπτυγμένες οικονομίες περισσότερο από το επιθυμητό. Και δεν αποκλείεται να σημειωθεί και κάποια ήπια διάχυση των παρενεργειών και στις αναδυόμενες οικονομίες. Πέραν της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης όμως, οι αναδυόμενες αγορές δείχνουν ότι μπορούν να διατηρήσουν το momentum ανάπτυξης που ήδη έχουν.


Αν οι χώρες αυτές αποτύχουν στη δημοσιονομική σύσφιξη, η επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης της ζήτησης θα έρθει μέσα από έναν διαφορετικό μηχανισμό, δηλαδή μέσα από μία αύξηση στα επιτόκια του δημόσιου δανεισμού, που θα αντανακλά έναν συνδυασμό αφενός των παρενεργειών της προσφοράς στις αγορές κυβερνητικών χρεών, αφετέρου τις αντιλήψεις για αυξανόμενο πιστωτικό κίνδυνο και για μελλοντικά υψηλότερο πληθωρισμό, όταν το σημερινό αποπληθωριστικό επεισόδιο θα αποτελεί πια παρελθόν. Και αυτό, θα οδηγήσει υψηλότερα τόσο τα επιτόκια των εταιρικών ομολόγων και δανείων, όσο και τα επιτόκια με τα οποία δανείζεται το δημόσιο.

Έτσι, δεν υπάρχει τρόπος για τις ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες να «κρυφτούν» απέναντι σε μία δημοσιονομικά προερχόμενη (είτε εκ προθέσεως είτε από παράλειψη) επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της ζήτησης. Η δημοσιονομική αυτή σύσφιξη είναι πιθανό ότι θα διαρκέσει περισσότερο από πέντε χρόνια και, για κάποιες χώρες, μπορεί και περισσότερο.



Αυτό πάντως, θα έπρεπε να σημαίνει ότι οι κεντρικές τράπεζες θα κρατήσουν χαμηλά τα επιτόκιά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τη Citi, και ότι θα διατηρήσουν ή θα ενισχύσουν αν χρειαστεί τα μέτρα ποσοτικής και πιστωτικής χαλάρωσης. Ο Buiter εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι από τις τελευταίες που θα αναγνωρίσει αυτή την ανάγκη για μεγαλύτερη νομισματική στήριξη, προκειμένου να αντισταθμιστεί η συρρίκνωση στην οποία θα οδηγήσει η δημοσιονομική σύσφιξη ή η αποτυχία της.

Ένα ακόμα αντιστάθμισμα απέναντι στη δημοσιονομική σύσφιξη στις ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες θα έρθει από τη υποτίμηση των πραγματικών συναλλαγματικών τους ισοτιμιών έναντι των ταχέως αναπτυσσόμενων αναδυόμενων οικονομιών, σύμφωνα με την έκθεση. Μία τέτοια πραγματική υποτίμηση επιτυγχάνεται ευκολότερα και πιο άμεσα μέσα από μία προσαρμογή στις ονομαστικές συναλλαγματικές ισοτιμίες των αναδυόμενων αγορών. «Επομένως», σημειώνει η Citi, «είναι ενθαρρυντικές οι ενδείξεις ότι η Κίνα πιθανόν να αποφασίσει να αφήσει την ονομαστική συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματός της να ανατιμηθεί στο κοντινό μέλλον».

Spiegel: Για μία δεκαετία η επιτήρηση του ΔΝΤ στην Ελλάδα

  • Η Αθήνα είναι πιθανό να παραμείνει για δέκα χρόνια υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ σύμφωνα με το Spiegel
Η Ελλάδα είναι πιθανό να παραμείνει για δέκα χρόνια υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Το ΔΝΤ, το οποίο τώρα διαπραγματεύεται μαζί με τους Ευρωπαίους τα μέτρα λιτότητας που θα επιβληθούν στην Αθήνα με αντάλλαγμα τη χορήγηση μαζικής οικονομικής βοήθειας, «ετοιμάζεται να μείνει δέκα χρόνια στη χώρα, μέχρις ότου εφαρμοστούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και αποδώσουν καρπούς», σύμφωνα με το περιοδικό που θα κυκλοφορήσει αύριο και το οποίο δεν κατονομάζει τις πηγές του.
Ταυτόχρονα, η «τρόικα» της ξένης αντιπροσωπείας (ΔΝΤ) από την Αθήνα διεμήνυσε στον κ. Στρος-Καν ότι η ελληνική διοίκηση είναι σε τόσο κακή κατάσταση ώστε η εφαρμογή όποιου προγράμματος να καθίσταται μια «εξαιρετικά ριψοκίνδυνη πρόβλεψη». Απαιτείται ισχυρό πολιτικό κέντρο. Ισως υπάρχουν στοιχεία υπερβολής στην εκτίμηση ορισμένων, με βάση αναλύσεις της κοινής γνώμης, ότι η κυβέρνηση «αν δεν αλλάξει κινδυνεύει να βουλιάξει» - διότι ενώ διατηρεί σαφή κυριαρχία (δημοσκοπικό προβάδισμα) έχει σημαντικές απώλειες στην εικόνα της ηγεμονίας.



10,000 ελληνικές offshore διακίνησαν πέρυσι 500 Δισ Ευρώ!

 Αυτό το οποίο προσωπικά παραδέχομαι είναι ότι ο Γιώργος είχε δίκιο: λεφτά υπάρχουν!
Θα σας δώσω ένα δύο παραδείγματα:
- 10,000 ελληνικές offshore διακίνησαν πέρυσι 500 Δισ Ευρώ!
- Φορολογήστε το Βουλγαράκη, τον Τσουκάτο και τους υπόλοιπους επιτέλους!
- Οι καταθέσεις του Μαρτίου είναι 368 ΔΙΣ Ευρώ: ας εκδώσουμε ειδικό ομόλογο για το 10 % αυτών των καταθέσεων (10ετές και άτοκο) . Άλλωστε είναι έκτακτες οι περιστάσεις και απαιτούν έκτακτα μέτρα…Δηλαδή ξεμπερδεύουμε με το δανεισμό (αφού έχουμε 36,8 ΔΙΣ ζεστό χρήμα…) συνολικά μέχρι και του χρόνου τέτοια εποχή…
(και μια πληροφορία: έμαθα ότι τελευταία στιγμή αποτράπηκε φυγή των διαθεσίμων του ΟΤΕ προς αλλαχού…)
Τέλος: ας δώσουμε όση περισσότερη περιουσία από την ΚΕΔ στα ασφαλιστικά ταμεία: έτσι τη μετατρέπουμε σε άσπρη τρύπα άμεσα!

ΠΗΓΗ:antinews.gr

Είδε κανείς κανένα μέτρο εναντίον του πλούτου;

  • Παρά το γεγονός ότι τα μέτρα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, το περίγραμμά τους ή η κεντρική ιδέα αν θέλετε είναι λίγο – πολύ γνωστή. Περικοπές μισθών και συντάξεων και απολύσεις είναι η βασική συνταγή
Και αναρωτιέται κανείς: Όλοι αυτοί στην κυβέρνηση πληρώνονται για να έχουν ιδέες ή για να εφαρμόζουν πολιτικές που ακόμη και ο τελευταίος φοιτητής οικονομικών θα μπορούσε να προτείνει. Δηλαδή έπρεπε να περάσουν έξι μήνες ολικής καταστροφής προκειμένου να μας πουν ότι για όλα φταίνε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι;
Η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση της οποίας, κατά τον Γ. Παπανδρέου, η μόνη κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας, αποφάσισε να τιμωρήσει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Είδε κανείς κανένα μέτρο που να χτυπά τον πλούτο; Είδε κανείς καμιά απόφαση που αν μη τι άλλο να επιχειρεί μερική έστω αναδιανομή του πλούτου;
Να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πληρώσουν όλοι. Αλλά πώς αυτά τα μέτρα είναι για όλους όταν κόβονται μισθοί και συντάξεις από τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους; Και ταυτόχρονα αυξάνεται το ΦΠΑ, αυξάνεται η φορολογία, έρχεται καπάκι και η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους. Ρώτησε κανείς φωστήρας της κυβέρνησης από πού θα βρουν για να ζήσουν οι συνταξιούχοι των 700 ευρώ που τους κόβονται δύο μήνες.
Αντίθετα, για τους επιχειρηματίες, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και όλους τους έχοντες που ήδη έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στην Ελβετία ή έχουν συστήσει off shore δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένα επώδυνο μέτρο. Διευκολύνσεις μόνο με τη μείωση του εργατικού κόστους, την απελευθέρωση των απολύσεων και τη μείωση των απολύσεων. Ήταν τόσο δύσκολο να επέβαλαν άλλη μία έκτακτη εισφορά για όσους έχουν υπερκέρδη; Τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν από τις συντάξεις θα τα έβγαζαν μόνο με την υποχρεωτική συνδρομή των επιχειρηματιών και των τραπεζών. Τι φοβήθηκαν, μήπως γίνουν απολύσεις; Έτσι κι αλλιώς οι επιχειρηματίες έχουν βρει –με άλλοθι την κρίση- ευκαιρία για απολύσεις, τι παραπάνω θα έκαναν;
Όλα αυτά δείχνουν ότι το κόλπο ήταν έτοιμο εδώ και καιρό, το παιχνίδι στημένο και δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή είχε πριν τις εκλογές ετοιμάζει το σχέδιό της. Ποντάροντας στο «γκελ» που κάνει στην κοινωνία η θεωρία του φιλολαϊκού ΠΑΣΟΚ περνά μέτρα και πολιτικές που σε άλλες εποχές, με άλλες κυβερνήσεις θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες.


Φυλλάδιο 1ης Μαϊου (ΕΔΗΚ)


ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
Το δίδαγμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι πως τίποτα δεν κατακτάται χωρίς αγώνες.
Σήμερα που το διεθνές τραπεζικό σύστημα επιχειρεί την υποθήκευση των εθνών και την κατάργηση όλων των εργατικών κεκτημένων, καλούνται όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να δώσουν την μάχη υπέρ των εργατικών δικαίων με όπλο τους ένα εθνικό και λαϊκό κράτος.
Καταγγέλλουμε το πολιτικό κατεστημένο που μέσα από τις δήθεν φιλολαϊκές ιδεολογίες του αφήνει ανενόχλητο το ντόπιο παρασιτικό τραπεζικό σύστημα να καταληστεύει τον τόπο και να συρρικνώνει την ντόπια παραγωγή.
Καταγγέλλουμε το πολιτικό κατεστημένο που αφήνει χιλιάδες μετανάστες από τρίτες χώρες να εισβάλλουν στον τόπο μας και να αρπάζουν το ψωμί από τους Κύπριους εργάτες οδηγώντας τους στην απελπισία της ανεργίας.
Καταγγέλλουμε το πολιτικό κατεστημένο που παίρνει τους φόρους του λαού και τους μοιράζει με την μορφή επιχορηγήσεων στους διάφορους μετανάστες και τους τουρκοκύπριους συνεργάτες του τουρκικού κατοχικού στρατού.
Καταγγέλλουμε το πολιτικό κατεστημένο που αρνείται την αναλογική φορολόγηση της εκκλησίας, των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, την ίδια στιγμή που επιτίθεται στον λαό με σκληρά φορολογικά μέτρα.
Καταγγέλλουμε το πολιτικό κατεστημένο που οδηγεί τις λαϊκές παραγωγικές δυνάμεις στην οικονομική εξαθλίωση, υπηρετώντας τα σχέδια των ξένων που θέλουν  να οδηγήσουν τον ελληνισμό στην ταπείνωση και την υποτέλεια.
Ο πλούτος γεννιέται από την εργασία του λαού και ανήκει στον λαό.
Ας εργαστούμε όλοι ενωμένοι κάτω από το λάβαρο του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να πάρουμε αυτό που μας ανήκει από τα χέρια της ληστρικής πλουτοκρατίας και να διώξουμε ότι μολύνει τα χώματα της πατρίδας μας.
ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά.