ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

1η Διακήρυξη Σωματείων και Οργανώσεων για την Κύπρο


ΕΛΛΗΝΕΣ & ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ...
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ...
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, Η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...
Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Πάνος Ιωαννίδης
Πρόεδρος
1η Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η
ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2004, ΑΝΤΙΤΙΘΕΜΕΘΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ» ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ, ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Οι Οργανώσεις:
Κίνηση Εκτοπισμένων Γυναικών - Κίνηση Προσφύγων & Εκτοπισμένων Μανάδων - Σωματείο Ελεύθερος Άγιος Αμβρόσιος - Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια - Παγκύπρια Γυναικεία Κίνηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - Κίνηση για Ελευθερία & Δικαιοσύνη στην Κύπρο - Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα - Κίνηση για τη Σωτηρία της Κύπρου - Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης
Κύπρος, 1η Απριλίου 2011

Η λύση στην παγκόσμια κρίση είναι η απαλλοτρίωση των τραπεζών

Απαλλοτρίωση όπως θα κάναμε με κάθε τι άλλο που στέκεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον την ανάπτυξη και την πρόοδο.
Είναι αδιανόητο ιδιωτικές εταιρείες να στέκονται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και είναι αδιανόητη η εξουσία που έχουν τα χεριά τους οι τράπεζες  είτε ως τραπεζικά ιδρύματα, είτε ως πιστωτές, ως δανειστέ,ς ως οίκοι ή FUNDS. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε τόσο μεγάλη εξουσία  συγκεντρωμένη σε ένα μόνο φορέα.
Θα αποφύγω τις κοινοτυπίες ότι απειλείται η δημοκρατία καθώς όταν υπάρχουν τέτοιες υπερεθνικές εξουσίες η Δημοκρατία πρακτικά δεν υφίσταται. Θα μπω στα ουσιαστικά των του καπιταλισμού λέγοντας ότι οι αγορές πάντα ήταν εργαλεία για το εθνικό κράτος και οδήγησαν στην δημιουργία μιας αστικής τάξης που τελικά μέσω της ευημερίας εδραίωσε την ύπαρξη και την ευημερία του κράτους. Το όλον ήταν πάντα ανώτερου του μέρους και ποτέ κανένα ιδιωτικό συμφέρον δεν στάθηκε εμπόδιο μπροστά στο συλλογικό.
Η τάξη αυτή πλέον καταρρίπτετε
Τώρα τα εθνικά κράτη και η αστική τάξη έχουν γίνει εργαλεία για τις αγορές και τις τράπεζες οι οποίες  τράπεζες στα χέρια μετοχών δεν είναι εργαλεία για το κράτος αλλά για αυτούς τους λίγους.
Ο ρόλος της τράπεζας  όμως στο καπιταλισμό είναι κομβικός. Είναι σαν τις αρτηρίες που αν μια από αυτές βουλώσει υπάρχει πρόβλημα. Η κρίση ξεκίνησε από τις τράπεζες. Οι αρτηρίες βούλωσαν και αντί να της ξεβουλώσουν τα κράτη έκοψαν τα μέλη τους όπως η Ευρωζώνη την Ελλάδα και την ιρλανδία. Οι αγορές είναι κλειστές για την Ελλάδα ειπώθηκε εννοώντας τις τράπεζες ως πιστωτές ως δανειστές ως οίκοι ή ως FUNDS. Το απίστευτο βρίσκεται στο γεγονός ότι η αρτηρία είναι κλειστή και αντί να την ξεβουλώσουμε και να φροντίσουμε να μην ξανακλείσει επενδύοντας στην αειφορία, σε θεραπεία δαρμό και νέκρωση υποβάλλεται το μέλος.
Η κρίση ξεκίνησε από τις τράπεζες και πορεύεται μόνο για αυτές και σε βάρος όλων. Είναι η πρώτη φορά στουε αιώνες που μπροστά σε μια κατάσταση χρεωκοπίας επιλέγεται να σωθεί το μέρος από το όλον. Επιλέγονται να σωθούν οι εταιρείες σε βάρος των εθνικών οικονομιών επιλέγονται οι τράπεζες σε βάρος των κρατών και των λαών
Η λύση στην παγκόσμια κρίση είναι η αναγκαστική απαλλοτρίωση των τραπεζών ως εγγύηση ότι πάντα θα υπάρχει ροη, μεταβολή, ζωή στα μέλη του σώματος της αγοράς. Απαλλοτρίωση όλων των τραπεζών και απαγόρευση της λειτουργιάς ιδιωτικών ως τοκογλύφων.  Απαλλοτρίωση όπως θα κάναμε με κάθε τι άλλο που στέκεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον την ανάπτυξη και την πρόοδο.
Ο κρατικός τραπεζικός πυλώνας δίπλα στο ιδιωτικό είναι μη ανταγωνιστικός και άρα μη βιώσιμος. Όμως ο κρατικός τραπεζικός τομέας μόνος του είναι εγγύηση καλής λειτουργίας του καπιταλισμού.

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2011/04/blog-post_3148.html#ixzz1ITP3emkx

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Πολίτες,
Έθνος χωρίς στρατό είναι σύναξη σκλάβων. Απαιτούμε ένα ενιαίο στρατό Ελλάδας-Κύπρου. Απαιτούμε την κρατικοποίηση του συσσωρευμένου εθνικού πλούτου που βρίσκεται στα χέρια της Εκκλησίας, υπό το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης με σκοπό την ενδυνάμωση της πανεθνικής πολεμικής βιομηχανίας.
Ενδυνάμωσε σε αυτές τις εκλογές το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ψηφίζοντας τους ανεξάρτητους υποψήφιους βουλευτές επαρχίας Λεμεσού, Αντώνη Πιερίδη ή Λουκά Σταύρου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ