ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Νυκτερινή περιπολία (ποίηση)


Πλανιόταν ένα φως παράξενο
μέσα στη νύκτα
και περιλούζονταν όλα τα πράγματα
από την αναγεννητική λαμπρότητα
του έναστρου ουρανού.
Μπροστά πηγαίνανε
οι βιολιστές και οι λαγουτάρηδες
ανάμεσα σε ένα τσούρμο
παιδιών που χόρευαν και τραγουδούσαν
διθυράμβους στο Διόνυσο.

Απίστευτα στοιχεία για παρατυπίες στην παραχώρηση υπηκοότητας σε αλλοδαπούς

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν. Την στιγμή που το  θέμα της μετανάστευσης εξελίσσεται στο υπ’ αριθμό ένα  κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα μας, δίνουν και παίρνουν οι εκτιμήσεις  πως αν δεν παρθούν  άμεσα μέτρα από τους ιθύνοντες, η Κύπρος θα γνωρίσει την μεγαλύτερη κοινωνική αναταραχή στην ιστορία της.
Πολλές και συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκρυβε ο φάκελος «μεταναστευτικό» που άνοιξε χθες η εκπομπή «60 Λεπτά». Τρύπιες νομοθεσίες, λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική, γνωστά-άγνωστα κυκλώματα με κυβερνητικές  πλάτες που  θησαυρίζουν, μείωση του αριθμού ληπτών δημόσιου βοηθήματος με αντίστοιχη αύξηση του ποσού των κονδυλίων και μια υπόνοια για παράνομες πολιτογραφήσεις αλλοδαπών (για λόγους που ευνοούν κάποιους) να αιωρείται, είναι μερικά από τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή, στην παρουσία μάλιστα του Υπουργού Εσωτερικών, Νεοκλή Συλικιώτη.  
Παρακολουθήστε εδώ την εκπομπή

Μετανάστες με εκλογικά βιβλιάρια!

Περισσότεροι από 8000 είναι σήμερα οι μετανάστες στην Κύπρο που  έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ όπως προκύπτει, η Κυβέρνηση Χριστόφια επιθυμεί να εντάξει στους εκλογικούς καταλόγους  άλλους τόσους , με ότι ωφελήματα συνεπάγεται αυτό!
Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, ο αριθμός των αλλοδαπών που έχουν αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα από πολιτογράφηση είναι 3926 και από εγγραφή ως σύζυγοι Κυπριών πολιτών  4951. Συνολικά 8877 αλλοδαποί έχουν ήδη δικαίωμα ψήφου.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επικαλείται την σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς. Η σύμβαση όμως αυτή δεν προέρχεται από την ΕΕ  αλλά από το Συμβούλιο της Ευρώπης . Η Κύπρος υπέγραψε την εν λόγω σύμβαση για πρώτη φορά το 1996. Ωστόσο, όπως προκύπτει, οι επόμενες κυβερνήσεις δεν επιδίωξαν ποτέ την επικύρωση της.



Σήμερα, η Κυβέρνηση Χριστόφια όχι μονό επιδιώκει να επικυρώσει τη σύμβαση αυτή αλλά, όπως προκύπτει, επιθυμεί  να δώσει την πολυπόθητη άδεια μετανάστευσης σε  άλλους 8,000 αλλοδαπούς, πέραν των  154 που έχουν διαθέτουν 5ετή νόμιμη άδεια διαμονής στην Κύπρο. Με απλά λόγια,  αν όλα πάνε σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, δικαίωμα ψήφου θα έχουν συνολικά 17,031 μετανάστες. 

Η διεθνής και η …κυπριακή  προστασία

Ο αριθμός των ατόμων που διαμένουν σήμερα στην Κύπρο με το καθεστώς διεθνούς προστασίας, αγγίζει τους 2,900, εκ των οποίον οι 2,100 είναι Παλαιστίνιοι.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εκπομπής,  κατά την διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών με την αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής οργάνωσης, ο υπουργός φαίνεται  να πληροφόρησε την αντιπροσωπεία των Παλαιστινίων ότι οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για πολιτογράφηση, δηλαδή με λίγα λόγια να γίνουν Κύπριοι Πολίτες!!! Αν και γνωρίζει πως πολλά ευρωπαϊκά κράτη μέλη δεν παραχωρούν πλέον  αυτό το καθεστώς σε Παλαιστίνιους και Ιρακινούς, ο ίδιος επιβεβαιώνει πως η Κύπρος δεν περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών των χωρών, και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Τα πρακτικά την εν λόγω σύσκεψης στο υπουργείο, έχει στην κατοχή της η εκπομπή…

«Στραβά μάτια» σε υποθέσεις που έχρηζαν απόρριψης
Ενδεικτικές της κατάστασης, οι υποθέσεις δύο αλλοδαπών, των οποίων ενώ οι αιτήσεις είχαν αρχικά απορριφθεί από την αρμόδια υπηρεσία και δεν πήραν την πολυπόθητη πολιτογράφηση, η υπογραφή στην συνέχεια του υπουργού εσωτερικών άλλαξε τα δεδομένα.
1. Πολιτογράφηση οικογένειας Σύρων από τον  Λίβανο
Η πρώτη υπόθεση αφορά προβληματική Οικογένεια με τέσσερα παιδιά και με πλήθος παρανομιών σε σχέση με την παραμονή τους στην Κύπρο αλλά και θέματα παράνομης απασχόλησης.  Ο Πατέρας απελάθηκε αλλά του επετράπη επανείσοδος στη Δημοκρατία  για ανθρωπιστικούς λόγους το 2001. Στην συνέχεια, ο  κος Συλικιώτης έδωσε στην οικογένεια την υπηκοότητα.

2. Πολιτογράφηση απορριφθέντος Ιρανού αιτητή ασύλου
Η δεύτερη υπόθεση αφορά Ιρανό αιτητή πολιτικού ασύλου. Ο ίδιος ήρθε στην Κύπρο μαζί  με την μητέρα και τα αδέλφια του με τουριστική θεώρηση το 2004. όλοι μαζί  υπέβαλαν δύο καταχρηστικές αιτήσεις για άσυλο. Η  πρώτη στην ΥΑΗΕΠ και όταν αυτή απερρίφθη στην Υπηρεσίας Ασύλου, η οποία επίσης απέρριψε την αίτηση της οικογένειας. Αυτή η διαδικασία διήρκησε 10 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων, πέραν των διοικητικών εξόδων της Δημοκρατίας, η οικογένεια εισέπραξε ως δημόσιο βοήθημα τα ποσό των 63,381,22 ευρώ. Τελικά ο κ. Συλικιώτης έδωσε στον Ιρανό και την κυπριακή υπηκοότητα.


Χρόνιο το Πρόβλημα…

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, δεν είναι σημερινό. Όπως επισημάνθηκε στην εκπομπή, επί προεδρίας Τάσου Παπαδοπούλου, συστάθηκε Υπουργική Επιτροπή για τ πάταξη της Λαθρομετανάστευσης  και δημιουργία μεταναστευτικής  πολιτικής  της τότε Κυβέρνησης. Οι εισηγήσεις από το έτος 2005 μέχρι το 2008 αφορούσαν στην επιτήρηση της πράσινης γραμμής,  στην τροποποίηση του νόμου Περί Δημόσιο Βοηθημάτων για τους αιτητές ασύλου, όπως και στην αποκοπή του επιδόματος σε όσους αρνούνται να εργαστούν σε καθορισμένους τομείς από την Κυβέρνηση. Παρόν στην επιτροπή αυτή, από το 2006 ήταν ο Νεοκλής Συλικιωτης, αφού και τότε ήταν Υπουργός Εσωτερικών. Με την αλλαγή της Κυβέρνησης η Επιτροπή εξαφανίστηκε και εγκαταλειφθήκαν και οι δράσεις που είχαν αποφασιστεί τότε.
Αποτέλεσμα; Η Κύπρος κατατάσσεται στην προτελευταία θέση σε ό,τι αφορά την πολιτική της στην αντιμετώπιση προβλημάτων των μεταναστών. Η έκθεση του Βρετανικού Συμβουλίου και της Ομάδας Μεταναστευτικής Πολιτικής μας κατατάσσει στην τριακοστή θέση  σε ένα κατάλογο 31  χωρών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.
Τα «χρυσά» επιδόματα
Βλέποντας τις αδυναμίες του συστήματος, η Βουλή εξετάζει κάθε μήνα τους καταλόγους των δικαιούχων. Επιπλέον εφτά βουλευτές, υπέβαλαν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, πρόταση νομού η οποία προνοεί την κατάργηση των δημοσίων επιδομάτων των αιτητών πολιτικού ασύλου, και αντί αυτών, να τους παραχωρείται στέγη, τροφή και ένδυση.
Από την πλευρά της η Υπ. Εργασίας Σ. Χαραλάμπους τόνισε, αντισυνταγματική, την νέα πρόταση νόμου, επισημαίνοντας πως αυξάνει τις δαπάνες του κράτους, και με βάση το προσφυγικό δίκαιο και της οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  οι αναγνωρισμένοι προσφυγές, και οι κάτοχοι συμπληρωματικής προστασίας έχουν τα ιδία δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με τους Κυπρίους λήπτες δημοσίου βοηθήματος.
Αν και συμφώνησε στην μείωση των δημοσιών βοηθημάτων, η ίδια τόνισε, ότι τα δημόσια επιδόματα θα πρέπει να μειωθούν και για τους Κυπρίους, και όχι μονό για τους αίτησες πολιτικού ασύλου.
Πόλος έλξης η Κύπρος…
Παγκόσμια πρωτιά για την Κύπρο οι αιτήσεις πολιτικού ασύλου που λαμβάνει σε σχέση με την αναλογία του πληθυσμού της.
Μπορεί οι διαδικασίες εξετάσεις των αιτήσεων ασύλου να έχουν βελτιωθεί, και να έχουν μειωθεί σε όγκο,  την ιδία στιγμή όμως, εντύπωση προκαλεί η αύξηση στους  αλλοδαπούς δικαιούχους δημοσίου βοηθήματος.
Όπως αποκαλύφθηκε στα «60 λεπτά»,  κατά τον μήνα Φεβρουάριο οι λήπτες αυξηθήκαν κατά 56, γεγονός που συνεπάγεται, ότι τον κονδύλι που αποσπάστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ήταν αυξημένο κατά 142 χιλιάδες ευρώ.
Η αλήθεια για τους Παλαιστίνιους
Έγγραφο της Υπηρεσίας  Ασύλου προς τον Γενικό δ/ντη του Υπ. Εσωτερικών τον Ιούλιο του 2010, αναφέρει:
Αναφέρομαι στην προφορική μας συνομιλία με το θέμα της εξέτασης αιτημάτων ασύλου και τα οποία υποβάλλονται από Παλαιστινίους και Ιρακινούς που εισέρχονται στην Κύπρο.«Όπως θα αντιληφθείτε από το περιεχόμενο του σημειώματος, η απλή διαπίστωση της εθνικότητας, της καταγωγής ή της χωράς προέλευσης ενός Παλαιστινίου δεν μπορεί από μόνη της να αποτελεί λογο χορήγησης διεθνούς προστασίας, δηλαδή είτε προσφυγικού καθεστώς είτε συμπληρωματικής προστασίας.» Η υπηρεσία Ασύλου είναι υποχρεωμένη να διαφοροποιήσει την μέχρι σήμερα ακολουθουμένη πρακτική, λαμβάνοντας υπ’οψη τις νέες εξελίξεις στις χώρες καταγωγής των Παλαιστινίων και ακολουθώντας τις νέες πηγές πληροφόρησης.
Με απλά λόγια η Υπηρεσία Ασύλου τονίζει, ότι πρέπει να απορρίπτει αιτήσεις Παλαιστινίων και Ιρακινών υπηκόων, εκτός αυτών που έχουν ιδιαιτέρα δεδομένα, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, δικαστήρια άλλων ευρωπαϊκών κρατών μελών αλλά και το
(UNRWA) αρμόδιο τμήμα των ηνωμένων εθνών για τους προσφυγές, δεν τους παρέχει πλέον αρωγή. Άρα εισηγείται ότι  πρέπει να αναθεωρηθεί η άδεια παραμονή όλων αυτών, και οι πλείστοι να απελαθούν,  καθότι δεν είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες. Μέχρι στιγμής στην Κύπρο, σε κανένα δεν έχει αναθεωρηθεί το καθεστώς παραμονής του…

ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΤΡΙΔΟΣ


Εγκλωβιστήκαμε σε έναν κοινωνικό ρόλο επετειακής λιτανείας της περιφοράς της προ πολλού νεκρής πατρίδος μας. Δεν αλλάξαμε τις κοινωνικές συνθήκες που μας περιβάλλουν και αυτό επενήργησε καθοριστικά σε έκαστη περίπτωση, με άμεση συνέπεια να μας καταπιεί η ίδια η κοινωνική καταβόθρα.Εμείς, οι ίδιοι οι Έλληνες βιώσαμε και βιώνουμε καθημερινά την συντριβή της ίδιας μας της πατρίδος, λες και πρόκειται για κάποιο χιλιοπαιγμένο φίλμ μικρού μήκους που περνάει σε πλάνα όλο το 24ώρο σαν εφιάλτης μπροστά μας. Το φίλμ, σε κάθε του φάση, δεν έχασε τον τραγικό χαρακτήρα του, εν πλήρη αντιθέση με εμάς τους αποσβωλομένους θεατές που σε κάθε περίπτωση χάσαμε την τραγική αντίληψη της εικόνας της οποίας ήμαστε οι αποδέκτες. Καθόσον είδαμε την 25η Μαρτίου, αντί μιας επαναστατικής προοπτικής και ανασύνταξης των δυνάμεων του αλλοτινού ένδοξου έθνους, να είμαστε σχεδόν υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε παθητικά τα διάφορα μηνύματα περί αντιρατσισμού,όπως ταυτόχρονα και να διαπιστώνουμε την ανεπάρκεια της φυσικής επιλογής στο πρόσωπο σημαιοφόρων αλλοδαπής προέλευσεως σε ένα άνευ προηγουμένου δημοκρατικό θεατρικό δράμα εν είδη παρελάσεως δημοκρατών ενώπιον άλλων «αντίπαλων» δημοκρατών χειροκροτητών! Επίσης, δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα αφότου είδαμε ένα σύμβολο, όπως εν προκειμένω είναι η θέση όπου και ίσταται συμβολικά ενώπιον του κοινοβουλευτικού πορνείου ως φύλαξ των ιερών και οσίων της φυλής ο φέρων την φουστανέλα του Έλληνος μαχητή του ’21, να γίνεται βορά των βανδάλων που τόσο οικείοι μας έχουν γίνει. Είδαμε τις γαλανόλευκες σημαίες να γίνονται εύκολος στόχος κάθε νεοταξίτικου σκουπιδιού,είδαμε και ακούσαμε «επώνυμους» βόθρους να εκστομίζουν λεκτικούς λίβελους περί την «ασημαντότητα» της σημαίας και των λοιπών εθνικών επετείων,είδαμε επίσης σημαιοστολισμούς ανεπίκαιρους, ανέξοδους και εκ του ασφαλούς από το σύνολο της εγχώριας ακροδεξιάς.
Είδαμε ειδικότερα ακόμα και τους μικροαστούς να μετατρέπονται σε θεματοφύλακες της πατρίδος για μια μέρα. Τους κατακρίνουμε και αυτούς εξαιτίας του αστικού όσο και κρατικοδίαιτου ψαλιδόκωλου εθνικισμού τους. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος αντικατοπτρίζει την παραφθορά του έθνους, εφόσον οι μη-ανήκοντες φυσικά και ψυχικά στο έθνος, κατήντησαν να βρίσκονται επί του οίακος του και επομένως να είναι υπεύθυνοι για την τύχη των «λαθραίων» επιβατών του. Με την ειδοποιό διαφορά, πως οι λαθραίοι εν προκειμένω ήσαν και είναι οι εναπομείναντες Έλληνες στην ψυχή που δεν τρώνε το κουτόχορτο του συστήματος και αισθάνονται πλέον και ξένοι μέσα στον ίδιο τους τον τόπο. Οι αγωνιστές του ’21 είναι πρόσωπα αέναα και ανήκοντες στον κορμό του δέντρου του έθνους και επενεργούν έναντι ημών ως άλλοι Δροσουλίτες, περνώντας πότε-πότε σαν σκιές σιμά μας, κοντοζυγώνουν και παρατηρούν την εξέλιξη μας.Εμείς, ενδεχομένως να έχουμε απωλέσει έστω και πρόσκαιρα τα ψυχικά αντανακλαστικά μας, τα οποία, όμως δεν στέκονται ικανά να ανακόψουν την αμφίδρομη επαφή μαζί τους.
Εκείνοι, όμως μας κρίνουν και μας δικάζουν. Ενσαρκώνουν την μαχητική συνείδηση της φυλής που προελαύνει νοερά προκειμένου να μας εμψυχώσει. Σήμερα τα δεσμά του έθνους μας είναι πολλά και τολμούμε να πούμε πως είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία. Μεταξύ άλλων είναι και οικονομικά. Η οικονομική ανεξαρτησία της πατρίδος μας θεωρείται ολοκληρωτικά χαμένη υπόθεση. Τα πολιτικά κόμματα ως προδοτικοί μηχανισμοί διαχείρισης της τύχης του λαού μας, ήσαν οι βασικοί ενδιάμεσοι κρίκοι σε πλήρη συνεργασία με τους οικονομικούς αφαιμάκτες, ούτως ώστε να καταντήσει η Ελλάδα ένα απέραντο κοινωνικό άσυλο, μεταναστών, ομοφυλοφύλων, παραπληγικών και ολότελα ξένων προς την ουσία της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας. Την φετινή 25η Μαρτίου, γιορτάζουμε διαφορετικά. Η 25η Μαρτίου ας σταθεί η αφετηρία των αληθώς εθνικών και σοσιαλιστικών αγώνων υπέρ του έθνους. Οι αγώνες αυτοί έχουν έναν και μόνον σκοπό. Την ολοκληρωτική συντριβή του κατεστημένου σε κάθε περίσταση. Ας μιμηθούμε τους ένδοξους οπλαρχηγούς του ’21!
Φέτος έχω ένα όνειρο, καθόλου απατηλό. Θέλω να δώ την Βουλή των ανθελλήνων να φλέγεται! Θέλω την εξέγερση, που' ναι ανάσταση πατρίδας και η απαρχή μιας νέας!

«Μόνο χερσαία επιχείρηση ανατρέπει τον Καντάφι» λέει Έλληνας αξιωματικός του ΝΑΤΟ


Η στρατιωτική ηγεσία του ΝΑΤΟ μετά από τη συγκέντρωση πληροφοριών που πραγματοποίησαν στο έδαφος της Λιβύης εξειδικευμένες ομάδες πληροφοριών, υποστηρίζει ότι «δεν θα πρέπει να αναμενέται ανατροπή του Μ. Καντάφι από τους αντικαθεστωτικούς, καθώς ακόμη κι αν εξουδετερωθεί εντελώς το βαρύ οπλοστάσιο του λίβυου ηγέτη, εξακολουθεί να είναι υπέρ του, το γεγονός ότι διαθέτει καλά συγκροτημένες μονάδες που κινούνται και δρουν οργανωμένα απέναντι σε ένα όχλο, συχνά άοπλο και με ισχυρές διαφορές μεταξύ τους».

Σε προπαρασκευαστικό έγγραφο της Συμμαχίας, με ιδιαίτερη προσοχή και χωρίς μνεία προτάσεων εξόδου από το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη Λιβύη, η στρατιωτική ηγεσία του ΝΑΤΟ δεν διακρίνει πιθανές λύσεις παρά μόνο την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων, είτε για διατήρηση μιας ευρείας ζωνης ασφαλείας στην ανατολική Λιβύη ή προκειμένου να ανατραπεί το καθεστώς Καντάφι μετά από πόλεμο.

«Η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων, είναι αυτή τη στιγμή κάτι σαν το «666» για την εκκλησία», μας είπε ανώτερος Έλληνας αξιωματικός της Συμμαχίας με γνώση της κατάστασης,» αλλά φοβούμαι, όπως και οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου εδώ ότι δεν θα υπάρξει διαφορετικά λύση». Σε ερώτησή μας, αν ο εξοπλισμός και η εκπαίδευση των αντικαθεστωτικών μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά, τόνισε ότι αυτό το σενάριο έχει ήδη απορριφθεί, καθώς ο εξοπλισμός των αντικαθεστωτικών και η εκπαίδευσή τους, ώστε να αποτελέσουν αξιόμαχη δύναμη, θα απαιτούσε τουλάχιστον περίοδο 6 μηνών, χρονικό διάστημα που η πολιτική ηγεσία δεν διαθέτει.

Ο ίδιος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, ότι αξιωματικοί συλλογής πληροφοριών (humint) και υπόδειξης στόχων έχουν μεταβεί στη Λιβύη, αλλά επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ορισμένοι εκ των στόχων που εβλήθησαν με πυραύλους, δεν θα μπορούσαν να εντοπισθούν απλώς δορυφορικά. Επέμεινε ωστόσο, ότι το ΝΑΤΟ, δεν έχει αποστείλει στη Λιβύη κανένα αξιωματικό με συμμαχική εντολή καθώς ως τώρα, δεν πρόκειται για αποστολή υπό τη διοίκηση της Συμμαχίας.

Τέλος, υποστήριξε ότι η Αθήνα έχει σχετικά καλή γνώση των εξελίξεων, καθώς εκτός από τις πληροφορίες που διακινούνται μέσω καναλιών του ΝΑΤΟ και σε διμερές επίπεδο, είχε και η ίδια δυνατότητα συλλογής πληροφοριών μέσω ηλεκτρονικών πηγών από τα ραντάρ που υπάρχουν και είναι στραμμένα στην κεντρική Μεσόγειο.

Πηγή

Μπαίνουν και οι Κούρδοι της Τουρκίας στον χορό των επαναστάσεων;

Μπορεί η Άγκυρα να τα λέει καλά στη θεωρία και να μεσολαβεί σε όλα τα μέτωπα, δε σημαίνει όμως αυτό ότι έχει τα του οίκου της σε τάξη Το Κουρδικό Κόμμα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία της Τουρκίας και το έτερο κόμμα Κογκρέσο Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK), ζήτησαν από τους Κούρδους να προβούν στις 25 Μαρτίου σε πράξεις «πολιτικής ανυπακοής»!Οι επικεφαλής των δύο κομμάτων, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ανέφεραν ότι προσπάθειά τους θα είναι η αποφυγή συγκρούσεων και θανάτων, ωστόσο, δεν τους μένει άλλη επιλογή από την «πολιτική ανυπακοή» για την προάσπισης των δικαιωμάτων τους.

Ζήτησαν από την κυβέρνηση να μη στείλει τις – γνωστές για το δημοκρατικό τους φρόνημα είναι το δικό μας σχόλιο – δυνάμεις ασφαλείας, αλλά να στείλει αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών για να καταγράψει τα προβλήματα των Κούρδων της Τουρκίας και να τους συναντήσει.

Η πρώτη πράξη «πολιτικής ανυπακοής» αναμένεται να είναι καθιστική διαμαρτυρία στο Ντιγιάρμπακιρ, για να κλιμακωθούν στη συνέχεια, ενώ θα συνεχιστούν μέχρι να παραχθούν αποτελέσματα…
defencepoint

*Aναφορικά με την πολιτική ανυπακοή των Κούρδων το παρακάτω δημοσίευμα του Κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων Fiart αναφέρεται στην κοινή συνέντευξη τύπου της ηγεσίας των κομμάτων του
BDP και του DTK  και στην ομιλία του εκ των προέδρων του  BDP  Selahattin Demirtas ο οποίος ανακοίνωσε πως στόχος της κίνησης αυτής της πολιτικής ανυπακοής είναι η  επίλυση του κουρδικού προβλήματος οι δράσεις θα έχουν ειρηνικό χαρακτήρα και θα είναι πολύμορφες στα πλαίσια του αναφαίρετου δικαιώματος του Κουρδικού Λαού για δημοκρατική αντίσταση.

Οι δράσεις αυτές θα επικεντρωθούν σε περιοχές όπου η απαίτηση του Κουρδικού λαού για Εκπαίδευση στη μητρική του γλώσσα, για απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, για το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων αλλά και όλων των επιχειρήσεων καταστολής καθώς και για την  κατάργηση του ορίου του  10% του εκλογικού νόμου έχει καθολικό χαρακτήρα.


Οι δράσεις αυτές  αντικατοπτρίζουν την βούληση του Κουρδικού λαού και έντονα αναδεικνύουν την αποφασιστικότητα του να θέσει τέλος στον πόλεμο .Ο Κουρδικός λαός  πρόβαλλε με περηφάνια για μια ακόμη φορά τα αιτήματά τους για  ειρήνη, για δημοκρατία και ελευθερία μέσω των εορτασμών της  Newroz. όπου εκατομμύρια Κούρδοι συμμετείχαν διατρανώνοντας την θέληση τους  εκφράζοντας το καθολικό αίτημα του Κουρδικού λαού για δημοκρατική λύση του Κουρδικού ζητήματος.

Ο Κουρδικός λαός αγωνίζεται εδω και πάνω απο 30 χρόνια εναντίον της πολιτικής της άρνησης, της εκκαθάρισης και της αφομοίωσης που εφαρμόζει συστηματικά το τουρκικό κράτος.Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα των διαθέσεων της τουρκικής κυβέρνησης του Κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) είναι ο τρόπος που αντέδρασε χρησιμοποιώντας τον κατασταλτικό του μηχανισμό εναντίον της πρωτοβουλίας της κίνησης Μητέρων Ειρήνης να στηθούν τέντες σε όλες τις κουρδικές περιοχές στα πλαίσια μιας ειρηνικής προσπάθειας αντίδρασης στην παρελκυστική πολιτική της μή λύσης που έχει επιλέξει το τουρκικό κράτος έναντι του Κουρδικού ζητήματος.
ΠΗΓΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΙΟΥ 2011


Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2011 στηρίζει τους Ανεξάρτητους υποψήφιους βουλευτές επαρχίας Λεμεσού Αντώνη Πιερίδη και Λουκά Σταύρου.
Κατερχόμαστε σε αυτές τις εκλογές για να περάσουμε στην κοινωνία την ιδεολογία της εθνικοδημοκρατίας και να τονίσουμε την αντίθεση μας στην παρούσα μορφή "δημοκρατίας" που εξυπηρετεί την ολιγαρχία του πλούτου και προάγει την φαυλοκρατία και κομματοκρατία εις βάρος της λαϊκής κυριαρχίας.
Για να τονίσουμε την αντίθεση μας στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που αποτελεί αποδοχή του πολιτικού στόχου της Τουρκικής εισβολής και να θέσουμε τις βάσεις μιας νέας στρατηγικής στο εθνικό μας θέμα,  που θα αποσκοπεί στην απελευθέρωση της πατρίδος από τούρκους και άγγλους κατακτητές. Να απαιτήσουμε την αναβάθμιση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος σε Ενιαίο Ελληνικό Στρατό Ελλάδος-Κύπρου.
Για να αντιτάξουμε στη ληστρική οικονομία των τραπεζών και του συσσωρευμένου πλούτου την οικονομία της κοινωνίας και το δικαίωμα των λαϊκών παραγωγικών δυνάμεων να καρπούνται την εργασία τους.
Για να απαιτήσουμε την εθνικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας υπό το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης με στόχο την αναβάθμιση της πανεθνικής πολεμικής βιομηχανίας.
Για να χτυπήσουμε την ανισότητα ανάμεσα στους εργάτες του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα και να απαιτήσουμε τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την αφαίρεση των προνομίων.
Για να επανασυνδέσουμε την παιδεία μας με τις αρχαιοελληνικές μας ρίζες.
Για να πλήξουμε στην ρίζα της την λαθρομετανάστευση καταγγέλλοντας την κοινωνική αποδοχή και εκμετάλλευση της εις βάρος των ντόπιων εργατών.

Για να προτάξουμε την ανάγκη της ριζικής αναθέσμισης της κοινωνίας από τον ίδιο τον λαό.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ