ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Απίστευτα στοιχεία για παρατυπίες στην παραχώρηση υπηκοότητας σε αλλοδαπούς

Print

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν. Την στιγμή που το  θέμα της μετανάστευσης εξελίσσεται στο υπ’ αριθμό ένα  κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα μας, δίνουν και παίρνουν οι εκτιμήσεις  πως αν δεν παρθούν  άμεσα μέτρα από τους ιθύνοντες, η Κύπρος θα γνωρίσει την μεγαλύτερη κοινωνική αναταραχή στην ιστορία της.
Πολλές και συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκρυβε ο φάκελος «μεταναστευτικό» που άνοιξε χθες η εκπομπή «60 Λεπτά». Τρύπιες νομοθεσίες, λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική, γνωστά-άγνωστα κυκλώματα με κυβερνητικές  πλάτες που  θησαυρίζουν, μείωση του αριθμού ληπτών δημόσιου βοηθήματος με αντίστοιχη αύξηση του ποσού των κονδυλίων και μια υπόνοια για παράνομες πολιτογραφήσεις αλλοδαπών (για λόγους που ευνοούν κάποιους) να αιωρείται, είναι μερικά από τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή, στην παρουσία μάλιστα του Υπουργού Εσωτερικών, Νεοκλή Συλικιώτη.  
Παρακολουθήστε εδώ την εκπομπή

Μετανάστες με εκλογικά βιβλιάρια!

Περισσότεροι από 8000 είναι σήμερα οι μετανάστες στην Κύπρο που  έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ όπως προκύπτει, η Κυβέρνηση Χριστόφια επιθυμεί να εντάξει στους εκλογικούς καταλόγους  άλλους τόσους , με ότι ωφελήματα συνεπάγεται αυτό!
Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, ο αριθμός των αλλοδαπών που έχουν αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα από πολιτογράφηση είναι 3926 και από εγγραφή ως σύζυγοι Κυπριών πολιτών  4951. Συνολικά 8877 αλλοδαποί έχουν ήδη δικαίωμα ψήφου.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επικαλείται την σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς. Η σύμβαση όμως αυτή δεν προέρχεται από την ΕΕ  αλλά από το Συμβούλιο της Ευρώπης . Η Κύπρος υπέγραψε την εν λόγω σύμβαση για πρώτη φορά το 1996. Ωστόσο, όπως προκύπτει, οι επόμενες κυβερνήσεις δεν επιδίωξαν ποτέ την επικύρωση της.



Σήμερα, η Κυβέρνηση Χριστόφια όχι μονό επιδιώκει να επικυρώσει τη σύμβαση αυτή αλλά, όπως προκύπτει, επιθυμεί  να δώσει την πολυπόθητη άδεια μετανάστευσης σε  άλλους 8,000 αλλοδαπούς, πέραν των  154 που έχουν διαθέτουν 5ετή νόμιμη άδεια διαμονής στην Κύπρο. Με απλά λόγια,  αν όλα πάνε σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, δικαίωμα ψήφου θα έχουν συνολικά 17,031 μετανάστες. 

Η διεθνής και η …κυπριακή  προστασία

Ο αριθμός των ατόμων που διαμένουν σήμερα στην Κύπρο με το καθεστώς διεθνούς προστασίας, αγγίζει τους 2,900, εκ των οποίον οι 2,100 είναι Παλαιστίνιοι.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εκπομπής,  κατά την διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών με την αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής οργάνωσης, ο υπουργός φαίνεται  να πληροφόρησε την αντιπροσωπεία των Παλαιστινίων ότι οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για πολιτογράφηση, δηλαδή με λίγα λόγια να γίνουν Κύπριοι Πολίτες!!! Αν και γνωρίζει πως πολλά ευρωπαϊκά κράτη μέλη δεν παραχωρούν πλέον  αυτό το καθεστώς σε Παλαιστίνιους και Ιρακινούς, ο ίδιος επιβεβαιώνει πως η Κύπρος δεν περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών των χωρών, και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Τα πρακτικά την εν λόγω σύσκεψης στο υπουργείο, έχει στην κατοχή της η εκπομπή…

«Στραβά μάτια» σε υποθέσεις που έχρηζαν απόρριψης
Ενδεικτικές της κατάστασης, οι υποθέσεις δύο αλλοδαπών, των οποίων ενώ οι αιτήσεις είχαν αρχικά απορριφθεί από την αρμόδια υπηρεσία και δεν πήραν την πολυπόθητη πολιτογράφηση, η υπογραφή στην συνέχεια του υπουργού εσωτερικών άλλαξε τα δεδομένα.
1. Πολιτογράφηση οικογένειας Σύρων από τον  Λίβανο
Η πρώτη υπόθεση αφορά προβληματική Οικογένεια με τέσσερα παιδιά και με πλήθος παρανομιών σε σχέση με την παραμονή τους στην Κύπρο αλλά και θέματα παράνομης απασχόλησης.  Ο Πατέρας απελάθηκε αλλά του επετράπη επανείσοδος στη Δημοκρατία  για ανθρωπιστικούς λόγους το 2001. Στην συνέχεια, ο  κος Συλικιώτης έδωσε στην οικογένεια την υπηκοότητα.

2. Πολιτογράφηση απορριφθέντος Ιρανού αιτητή ασύλου
Η δεύτερη υπόθεση αφορά Ιρανό αιτητή πολιτικού ασύλου. Ο ίδιος ήρθε στην Κύπρο μαζί  με την μητέρα και τα αδέλφια του με τουριστική θεώρηση το 2004. όλοι μαζί  υπέβαλαν δύο καταχρηστικές αιτήσεις για άσυλο. Η  πρώτη στην ΥΑΗΕΠ και όταν αυτή απερρίφθη στην Υπηρεσίας Ασύλου, η οποία επίσης απέρριψε την αίτηση της οικογένειας. Αυτή η διαδικασία διήρκησε 10 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων, πέραν των διοικητικών εξόδων της Δημοκρατίας, η οικογένεια εισέπραξε ως δημόσιο βοήθημα τα ποσό των 63,381,22 ευρώ. Τελικά ο κ. Συλικιώτης έδωσε στον Ιρανό και την κυπριακή υπηκοότητα.


Χρόνιο το Πρόβλημα…

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, δεν είναι σημερινό. Όπως επισημάνθηκε στην εκπομπή, επί προεδρίας Τάσου Παπαδοπούλου, συστάθηκε Υπουργική Επιτροπή για τ πάταξη της Λαθρομετανάστευσης  και δημιουργία μεταναστευτικής  πολιτικής  της τότε Κυβέρνησης. Οι εισηγήσεις από το έτος 2005 μέχρι το 2008 αφορούσαν στην επιτήρηση της πράσινης γραμμής,  στην τροποποίηση του νόμου Περί Δημόσιο Βοηθημάτων για τους αιτητές ασύλου, όπως και στην αποκοπή του επιδόματος σε όσους αρνούνται να εργαστούν σε καθορισμένους τομείς από την Κυβέρνηση. Παρόν στην επιτροπή αυτή, από το 2006 ήταν ο Νεοκλής Συλικιωτης, αφού και τότε ήταν Υπουργός Εσωτερικών. Με την αλλαγή της Κυβέρνησης η Επιτροπή εξαφανίστηκε και εγκαταλειφθήκαν και οι δράσεις που είχαν αποφασιστεί τότε.
Αποτέλεσμα; Η Κύπρος κατατάσσεται στην προτελευταία θέση σε ό,τι αφορά την πολιτική της στην αντιμετώπιση προβλημάτων των μεταναστών. Η έκθεση του Βρετανικού Συμβουλίου και της Ομάδας Μεταναστευτικής Πολιτικής μας κατατάσσει στην τριακοστή θέση  σε ένα κατάλογο 31  χωρών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.
Τα «χρυσά» επιδόματα
Βλέποντας τις αδυναμίες του συστήματος, η Βουλή εξετάζει κάθε μήνα τους καταλόγους των δικαιούχων. Επιπλέον εφτά βουλευτές, υπέβαλαν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, πρόταση νομού η οποία προνοεί την κατάργηση των δημοσίων επιδομάτων των αιτητών πολιτικού ασύλου, και αντί αυτών, να τους παραχωρείται στέγη, τροφή και ένδυση.
Από την πλευρά της η Υπ. Εργασίας Σ. Χαραλάμπους τόνισε, αντισυνταγματική, την νέα πρόταση νόμου, επισημαίνοντας πως αυξάνει τις δαπάνες του κράτους, και με βάση το προσφυγικό δίκαιο και της οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  οι αναγνωρισμένοι προσφυγές, και οι κάτοχοι συμπληρωματικής προστασίας έχουν τα ιδία δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με τους Κυπρίους λήπτες δημοσίου βοηθήματος.
Αν και συμφώνησε στην μείωση των δημοσιών βοηθημάτων, η ίδια τόνισε, ότι τα δημόσια επιδόματα θα πρέπει να μειωθούν και για τους Κυπρίους, και όχι μονό για τους αίτησες πολιτικού ασύλου.
Πόλος έλξης η Κύπρος…
Παγκόσμια πρωτιά για την Κύπρο οι αιτήσεις πολιτικού ασύλου που λαμβάνει σε σχέση με την αναλογία του πληθυσμού της.
Μπορεί οι διαδικασίες εξετάσεις των αιτήσεων ασύλου να έχουν βελτιωθεί, και να έχουν μειωθεί σε όγκο,  την ιδία στιγμή όμως, εντύπωση προκαλεί η αύξηση στους  αλλοδαπούς δικαιούχους δημοσίου βοηθήματος.
Όπως αποκαλύφθηκε στα «60 λεπτά»,  κατά τον μήνα Φεβρουάριο οι λήπτες αυξηθήκαν κατά 56, γεγονός που συνεπάγεται, ότι τον κονδύλι που αποσπάστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ήταν αυξημένο κατά 142 χιλιάδες ευρώ.
Η αλήθεια για τους Παλαιστίνιους
Έγγραφο της Υπηρεσίας  Ασύλου προς τον Γενικό δ/ντη του Υπ. Εσωτερικών τον Ιούλιο του 2010, αναφέρει:
Αναφέρομαι στην προφορική μας συνομιλία με το θέμα της εξέτασης αιτημάτων ασύλου και τα οποία υποβάλλονται από Παλαιστινίους και Ιρακινούς που εισέρχονται στην Κύπρο.«Όπως θα αντιληφθείτε από το περιεχόμενο του σημειώματος, η απλή διαπίστωση της εθνικότητας, της καταγωγής ή της χωράς προέλευσης ενός Παλαιστινίου δεν μπορεί από μόνη της να αποτελεί λογο χορήγησης διεθνούς προστασίας, δηλαδή είτε προσφυγικού καθεστώς είτε συμπληρωματικής προστασίας.» Η υπηρεσία Ασύλου είναι υποχρεωμένη να διαφοροποιήσει την μέχρι σήμερα ακολουθουμένη πρακτική, λαμβάνοντας υπ’οψη τις νέες εξελίξεις στις χώρες καταγωγής των Παλαιστινίων και ακολουθώντας τις νέες πηγές πληροφόρησης.
Με απλά λόγια η Υπηρεσία Ασύλου τονίζει, ότι πρέπει να απορρίπτει αιτήσεις Παλαιστινίων και Ιρακινών υπηκόων, εκτός αυτών που έχουν ιδιαιτέρα δεδομένα, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, δικαστήρια άλλων ευρωπαϊκών κρατών μελών αλλά και το
(UNRWA) αρμόδιο τμήμα των ηνωμένων εθνών για τους προσφυγές, δεν τους παρέχει πλέον αρωγή. Άρα εισηγείται ότι  πρέπει να αναθεωρηθεί η άδεια παραμονή όλων αυτών, και οι πλείστοι να απελαθούν,  καθότι δεν είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες. Μέχρι στιγμής στην Κύπρο, σε κανένα δεν έχει αναθεωρηθεί το καθεστώς παραμονής του…

0 σχόλια: