ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τιμή στον Robert Gerard "Bobby" Sands


«Πιστεύω και στηρίζω το θεόσταλτο δικαίωμα του Ιρλανδικού έθνους στην κυρίαρχη ανεξαρτησία και το δικαίωμα κάθε Ιρλανδού και Ιρλανδής να στηρίξει αυτό το δικαίωμα με την ένοπλη επανάσταση»
Λόγια του Robert Gerard "Bobby" Sands , του Ιρλανδού επαναστάτη , που σαν σήμερα 5-5-1981 πέθανε ύστερα από απεργία πείνας 66 ημερών, σε κελί των αγγλικών φυλακών , σε ηλικία 27 ετών.
Εκείνη τη περίοδο εξέτια πενταετή ποινή φυλάκισης , ως πολιτικός κρατούμενος , στις κεντρικές φυλακές Κύπρου. Εκείνη τη μέρα στις 5 – 5 – 1981 μαζί με τους συμπολεμιστές μου και συγκρατούμενους μου, κάναμε απεργία πείνας σε ένδειξη τιμής προς τον Robert Gerard "Bobby" Sands και προς τον απελευθερωτικό αγώνα του IRA.
Τριάντα χρόνια μετά η ίδια φλόγα καίει εντός μου, η πεποίθηση πως η μοναδική επιλογή των σκλάβων είναι η καταφυγή στα όπλα.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ

05.05.1981 Σαν σήμερα μετά από 66 μέρες απεργίας πείνας ...



... Εάν δεν μπορέσουν να συντρίψουν αυτόν τον πόθο για ελευθερία, δεν θα μπορέσουν και να σε διαλύσουν.


Δεν θα με διαλύσουν, δεν θα υποκύψω, γιατί ο πόθος μου για ελευθερία, όπως και η ελευθερία του ιρλανδικού λαού, είναι βαθειά μες στην καρδιά μου.

Θα ξημερώσει κάποια μέρα πο ολόκληρος ο ιρλανδικός λαός θα φανερώσει αυτόν τον πόθο για ελευθερία.
Και τότε θα δούμε την σελήνη να ανατέλλει ...

Η τελευταία καταγραφή από το ημερολόγιο του Bobby Sands.
 



Σένγκεν: «Φρούριο» ο Βορράς, «σουρωτήρι» ο Νότος

Νίκος Μπέλλος από τις Βρυξέλλες για τον “Ελεύθερο Τύπο” | Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μία απαράδεκτη πρόταση που εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα των βορείων χωρών της Ε.Ε. άφησε χθες απόλυτα εκτεθειμένο τον κοινοτικό Νότο, ο οποίος καλείται χωρίς κοινοτική αλληλεγγύη να διαχειριστεί τη μαζική είσοδο λαθρομεταναστών προερχόμενων από τις αραβικές χώρες ή το τουρκικό έδαφος. Η Σουηδέζα επίτροπος για τις εσωτερικές υποθέσεις Σεσίλια Μάλστρομ, ανταποκρινόμενη απόλυτα στις γαλλικές και γερμανικές πιέσεις, παρουσίασε χθες προτάσεις που υιοθετήθηκαν από την Κομισιόν, οι οποίες στην ουσία επιτρέπουν την πραγματοποίηση ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα των χωρών της Συμφωνίας του Σένγκεν.

Τροποποίηση
Η εν λόγω συμφωνία διασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών, δηλαδή χωρίς ελέγχους, σε 22 χώρες-μέλη (δεν την εφαρμόζουν η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Κύπρος, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιρλανδία) και σε 3 μη κοινοτικές ευρωπαϊκές χώρες (Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία). Με βάση τη συμφωνία μπορούν να γίνονται έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα μόνο εφόσον ένα κράτος αποδείξει ότι «απειλείται η δημόσια τάξη ή η εσωτερική του ασφάλεια». Έρχεται τώρα η Κομισιόν και προτείνει ένα κράτος-μέλος να μπορεί να πραγματοποιεί ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα ακόμη κι όταν υπάρχει κίνδυνος μαζικής εισόδου λαθρομεταναστών από άλλο κράτος-μέλος. Με άλλα λόγια, εάν η Γαλλία κρίνει ότι λαθρομετανάστες μπορούν να εισέλθουν στη χώρα από την Ιταλία ή την Ελλάδα, θα μπορεί να προχωρεί σε ελέγχους στα σύνορα και να τους εμποδίζει.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι χώρες του κοινοτικού Νότου αφήνονται στο έλεος της τύχης τους, δεδομένου ότι η Κομισιόν δεν προτείνει ούτε τον επιμερισμό του οικονομικού βάρος ούτε κάποια άλλη μορφή κοινοτικής αλληλεγγύης. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα θα πρέπει μόνες τους να αντιμετωπίζουν τη μαζική είσοδο λαθρομεταναστών, επειδή έχουν την ατυχία να βρίσκονται στις βασικές πύλες εισόδου.
Δεν είναι τυχαίο ότι η γαλλική κυβέρνηση αμέσως μετά την υποβολή της πρότασης «χαιρέτισε το γεγονός ότι η Κομισιόν ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανησυχίες της. Την επιβολή ελέγχων είχε ζητήσει με επιστολή του στον πρόεδρο Μπαρόζο ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με τη χθεσινή πρόταση της Επιτροπής διαφώνησε η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, η οποία κατέθεσε και σχετική δήλωση στα πρακτικά, χωρίς φυσικά να μπορεί να εμποδίσει την υιοθέτησή της.
Η κ. Μάλμστρομ επιχείρησε να καθησυχάσει ισχυριζόμενη ότι το «πράσινο φως» για την επιβολή ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα θα δίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υπό αυστηρές προϋποθέσεις.
Στην ερώτηση γιατί δεν προτείνει συγκεκριμένες προτάσεις επίδειξης κοινοτικής αλληλεγγύης προς τις χώρες που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, απάντησε ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να προταθεί από την Κομισιόν, αλλά να εκφραστεί εθελοντικά από τα κράτη-μέλη…


Απόφαση στη Σύνοδο
Αναφορικά με την Ελλάδα, είναι η δεύτερη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες που αφήνει τη χώρα μας απολύτως εκτεθειμένη. Η πρώτη ήταν στις αρχές του χρόνου με το περιεχόμενο της συμφωνίας επανεισδοχής που υπέγραψε με την Τουρκία. Πρόκειται για μια συμφωνία κενού περιεχομένου διότι για τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα αφορά την επανεισδοχή λαθρομεταναστών υπηκόων τρίτων χωρών, αλλά μόνο Τούρκων υπηκόων.
Οι εισηγήσεις της Επιτροπής θα εξεταστούν στις 12 Μαΐου σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ οι πολιτικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής (24 Ιουνίου). Για τη λήψη αποφάσεων στο συγκεκριμένο θέμα δεν απαιτείται ομοφωνία, αλλά αρκεί η ειδική πλειοψηφία.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Ούπς! Μόλις σκότωσα τον «πλανητάρχη»…

Οι «παγκόσμιοι τρομοκράτες της αλήθειας», παρά την πρόοδο της τεχνολογίας των επικοινωνιών και τη διάδοση της χρήσης του Διαδικτύου (εκτός των άλλων και) ως μέσου πληροφόρησης, εξακολουθούν να βιάζουν και να σκοτώνουν – σκοτίζουν την αλήθεια. Έχοντας στη διάθεσή τους έναν παγκοσμιοποιημένο μηχανισμό προπαγάνδας, που περιλαμβάνει τα παραδοσιακά και τα νέα μέσα πληροφόρησης, υποτιμούν κι εξαπατούν τις κοινωνίες – που...
προηγουμένως τις εξανάγκασαν να τους «εμπιστευτούν» τη «σωτηρία» από την «τρομοκρατία».

Το επικίνδυνο κακό της προπαγάνδας τους δεν είναι μόνο η εξαπάτηση. Με τη διεστραμμένη πληροφόρηση που ασταμάτητα επαναλαμβάνουν, επιτυγχάνουν τη μαζική πλύση των εγκεφάλων, τη διαφθορά των συνειδήσεων και την εξουδετέρωση της κριτικής σκέψης των ανθρώπων. Προκειμένου να τους καταστήσουν θιασώτες ή συνεργούς (ή ηθικούς αυτουργούς) των εγκλημάτων τους.
 
σκεφτόμαστε ελληνικά

Στο "αέρα" ο καθορισμός της ΑΟΖ

Απρόθυμη φαίνεται η Ελλάδα στον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο...καθώς δεν επιθυμεί να «επιβαρυνθούν» οι συνομιλίες στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Όπως δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία, «ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας το ξεκαθαρίζει, θέτοντας παράλληλα χρονοδιάγραμμα στη γείτονα, μετά τις εθνικές εκλογές στην Τουρκία, σε εύλογο χρονικό διάστημα να εξευρεθεί λύση στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, «καθώς το εύρος της καθορίζει στην πραγματικότητα και το εύρος της ΑΟΖ»».

Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, η Αθήνα δεν δείχνει να βιάζεται για τον καθορισμό της ΑΟΖ, καθώς συναρτά τις εξορύξεις για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο αποκλειστικά με τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας, αλλά και έχοντας την πληροφόρηση, πως ούτε η Άγκυρα προτίθεται να καθορίσει άμεσα τη δική της ΑΟΖ.
Και παρότι ο κ. Δρούτσας δηλώνει ότι «δεν υποτιμά ούτε υποβαθμίζει την έννοια της ΑΟΖ», χαρακτηρίζει ωστόσο το όλο θέμα «της μόδας». Κι αυτό παρά το ότι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, είχαν ήδη ξεκινήσει άτυπες συζητήσεις με άλλες τρεις χώρες, την Αλβανία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο, που φαίνεται να συνεχίζονται μόνο με την τελευταία.
Ο συγκερασμός όλων των παραπάνω εδραιώνει την άποψή του ότι «το να επιβαρύνεις τις διερευνητικές επαφές με το να επιμένεις να φέρεις ένα νέο όρο στη συζήτηση με την Τουρκία δεν σου προσφέρει τίποτα παραπάνω, όσο υπάρχει η προοπτική οι συνεχιζόμενες επί μια δεκαετία διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας να επιφέρουν αποτέλεσμα».
Το μήνυμα που η Αθήνα αποστέλλει στην Άγκυρα είναι ότι προϋπόθεση για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της υφαλοκρηπίδας είναι η χρήση του δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών μας υδάτων. Όπως ξεκαθαρίζει ο υπουργός «το γεγονός ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολη οικονομική περίοδο, δεν σημαίνει ότι κάνει υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα». 

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Δυναμική παρέμβαση Αυτόνομων Εθνικιστών στο "Σπίτι της Κύπρου" στην Αθήνα...






Σε δυναμική παρέμβαση, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Σπίτι της Κύπρου στο Κολωνάκι, προέβησαν Αυτόνομοι Εθνικιστές της Κύπρου, που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των Αθηνών, σε συνεργασία με Συναγωνιστές μας από την Αθήνα.
Το πανηγυράκι ελληνοτουρκικής "φιλίας" ήταν αφιερωμένο στον Τούρκο ποιητή Φικρέτ Ντεμιράγ και ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος, επίσης Τούρκος, υβριστής του Ελληνισμού, Νιγιάζι Κιζιλγιουρέκ - καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου - διορισμένος επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη!
Ο εν λόγω "κύριος" ανήκει στην ομάδα των ανθρώπων που θέλουν να εξισώσουν το 82% της ελληνικής πλειοψηφίας της νήσου, με το 18% της τουρκικής μεινότητας και βεβαίως από τους υπερμάχους του σχεδίου Ανάν σε και σε ό,τι αυτό προνοεί.


Οι Συναγωνιστές έριξαν φέιγ βολάν με αντιτουρκικό και αντιομοσπονδιακό περιέχομενο και μοίρασαν φυλλάδια σχετικά με το θέμα της παρέμβασης και το ρόλο που επιτελεί το ανθελληνικό φερέφωνο, εν ονόματι Νιγιάζι Κιζιλγιουρέκ.


Οι διοργανωτές της εκδήλωσης αφου δεν δέχτηκαν αίτημα των Συναγωνιστών για μοίρασμα φυλλαδίων εντός της αίθουσας του κτιρίου στην συνέχεια κάλεσαν τους πραιτωριανούς του καθεστώτος, προκειμένου να επιβληθεί η "τάξη", λόγω της μεγάλης αναστάτωσης που προκλήθηκε.
Προς απογοήτευση των ομοσπονδιακών όμως, οι αμετανόητοι Ενωτικοί στέκονταν και θα στέκονται εμπόδιο στις επιβουλεύσεις των Σιωνιστών και των φερεφώνων τους για αφελληνισμό της πατρίδας μας.

Ομοσπονδία στην Κύπρο; Ποτέ και πουθενά!
ristorante veronaΠερισσότερα και φωτογραφίες εδώ

ΜΗΝΥΜΑ ΛΟΥΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Συμπολίτες
Είμαι ο Λουκάς Σταύρου , πρόεδρος του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος υποψήφιος Λεμεσού.
Πρώτα να καταγγείλω στο λαό την απόρριψη των εμβλημάτων μας , του ΜΑΙΑΝΔΡΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και του ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΑΕΤΟΥ που θα συνόδευαν τα ονόματα εμού και του Αντώνη Πιερίδη στο ψηφοδέλτιο και κατόπιν να ζητήσω τη προσοχή σας στα πιο κάτω σημαντικά θέματα:

Εθνικό θέμα:
Άποψη μας είναι ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι το αποτέλεσμα πολλαπλών υποχωρήσεων και προδοσιών, που θα οδηγήσει στην τουρκοποίηση της Κύπρου υπό αγγλική κηδεμονία.
Δική μας θέση είναι ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στο κατήφορο του ενδοτισμού και της προδοσίας και να τεθεί επί τάπητος η στρατηγική της απελευθέρωσης .
Μια στρατηγική που θα στοχεύει στην αποτίναξη των απεχθών όρων του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και στην εγκαθίδρυση μιας πραγματικής αυτοθεσμιζόμενης δημοκρατίας που θα ασκήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.
Οι νέες γεωπολιτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την ένταξη μας στη Ε.Ε. ανοίγουν ευοίωνες και ελπιδοφόρες προοπτικές.

Οικονομικό ζήτημα :
Η οικονομία του τόπου έχει παραδοθεί στην ολιγαρχία του πλούτου και του τραπεζικού συστήματος που βρίσκεται στα χέρια της εκκλησίας και μιας χούφτας ιδιωτών που καταληστεύουν τις παραγωγικές τάξεις του λαού και κυρίως την μεσαία τάξη και την αγροτιά.
Πρόταση μας είναι η δημιουργία κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας που σε συνάρτηση με ένα υπουργείο αναπτύξεως θα στηρίξει τις παραγωγικές δυνάμεις , την αγροτιά , την οικογενειακή και μικρομεσαία επιχείρηση αλλά και τη βιομηχανία και θα τις προστατεύσει από την ληστρική μανία των τραπεζών.
Άμεσα προτείνουμε , το χάρισμα των τραπεζικών χρεών προς τους αγρότες και το πάγωμα των χρεών των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, διαρκούσης της οικονομικής κρίσης

Κοινωνικό ζήτημα:
Τούτο προκύπτει όχι μόνο από τη συσσώρευση του πλούτου σε λίγα χέρια αλλά και από την επιβληθείσα ανισότητα , ανάμεσα στους εργάτες και τους δημόσιους υπαλλήλους.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ο ψηφοφόρος στρατός που παρέχει στο σοσιαλκαπιταλιστικό αίσχος την αναγκαία συναίνεση, ώστε να είναι ανεμπόδιστο στην συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργατών.
Πρόταση μας είναι η άμεση συρρίκνωση του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και η παροχή ίσων δικαιωμάτων και απολαβών για όλους τους εργάτες . Ανάμεσα στους εργαζόμενους είναι αισχρό να υπάρχουν πρίγκιπες και ζητιάνοι. Ίσα δικαιώματα σε όλους , ίσες απολαβές.
Τονίζουμε ιδιαίτερα εδώ , την στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών που πρέπει να τυγχάνουν ειδικής φροντίδας και προστασίας.

Λαθρομεταναστευτικό:
Θεωρούμε απαράδεχτη και καταστροφική την στήριξη των λαθρομεταναστών. Εκτός από την οικονομική εκμετάλλευση της ανασφάλιστης εργασίας , που θα οδηγήσει σε κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία , η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται και από τους δεξιούς και αριστερούς εθνομηδενιστές , με σκοπό τη δημιουργία ενός αποεθνικοποιημένου κοινωνικού συμφύρματος, ανίκανου να παράξει οποιαδήποτε βούληση , παραδομένου στα συμφέροντα των διεθνιστών εργατοπατέρων και των καπιταλιστών συνεταίρων τους.
Πρόταση μας είναι να δημευτούν οι περιουσίες όσων δίνουν εργασία και στέγη σε λαθρομετανάστες και να δοθούν σε φτωχούς συμπολίτες μας.
Να εκδιωχθούν όλοι οι λαθρομετανάστες και να κηρυχτεί η παράνομη είσοδος στη χώρα ως εχθρική ενέργεια.

Συμπολίτη , στήριξε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Λουκά Σταύρου για ένα δημοκρατικό εθνικοκοινωνικό κράτος και μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική.

( Τρίλεπτο μήνυμα που θα μεταδοθεί από το ραδιόφωνο στο «ΚΑΝΑΛΙ – 6»)