ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΣΟΚ - Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (Φωτογραφίες)

Στα πλαίσια μιας καμπάνιας ενάντια στα ναρκωτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα το γραφείο του σερίφη στο Multnomah County του Ore, συνέλλεξε και παρουσίασε φωτογραφίες με χρήστες σκληρών ναρκωτικών, όταν συνελήφθησαν για πρώτη φορά και αργότερα. Σκοπός της καμπάνιας είναι να σοκάρει τους νέους, δείχνοντας τους την ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν οι ουσίες αυτές. Θα δείτε ακόμα και ελκυστικά άτομα, που δυστυχώς η χρήση ναρκωτικών τους μεταμόρφωσε σε ερείπια.
Μερικοί από τους χρήστες φωτογραφήθηκαν ξανά μόλις κάποιους μήνες μετά και άλλοι κάποια χρόνια μετά την πρώτη τους σύλληψη, η διαφορά όμως είναι σε κάθε περίπτωση εμφανέστατη. Τα ναρκωτικά καταπόνησαν πολύ τον οργανισμό των χρηστών και τα καταστροφικά αποτελέσματα είναι ορατά με μια μόνο ματιά. Από πεσμένα δόντια και γήρανση, μέχρι σημάδια στα πρόσωπά τους τα οποία έχουν προκληθεί από τους ίδιους.
Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν μέρος ενός 48λεπτου ντοκιμαντέρ, το οποίο ονομάζεται “From Drugs to Mugs”.
Μερικοί από τους χρήστες φωτογραφήθηκαν ξανά μόλις κάποιους μήνες μετά και άλλοι κάποια χρόνια μετά την πρώτη τους σύλληψη, η διαφορά όμως είναι σε κάθε περίπτωση εμφανέστατη. Τα ναρκωτικά καταπόνησαν πολύ τον οργανισμό των χρηστών και τα καταστροφικά αποτελέσματα είναι ορατά με μια μόνο ματιά. Από πεσμένα δόντια και γήρανση, μέχρι σημάδια στα πρόσωπά τους τα οποία έχουν προκληθεί από τους ίδιους.
Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν μέρος ενός 48λεπτου ντοκιμαντέρ, το οποίο ονομάζεται “From Drugs to Mugs”.

otherside.gr/
 

Ηλεκτρονικός αστακός γίνεται η Αστυνομία

Συνέντευξη με τον Αρχηγό Μιχάλη Παπαγεωργίου

Ηλεκτρονικός αστακός γίνεται η ΑστυνομίαΣυνέντευξη στον Σταύρο Αντωνίου

Για τους στόχους που εξυπηρετούν το ηλεκτρινικό σύστημα αναγνώρισης των πινακίδων των οχημάτων και η τοποθέτηση συστήματος εντοπισμού των αστυνομικών οχημάτων μιλά στο ikypros ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου. Αναφέρεται επίσης στα μέτρα που λαμβάνονται κατά της βίας στα γήπεδα και τις δράσεις της Αστυνομίας προς την κατεύθυνση πάταξης του φαινομένου...

Σε πρόσφατη διάσκεψη Τύπου είχατε δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την εγκληματικότητα σχετικά με το έτος 2010, από τα οποία φάνηκε ότι τα περισσότερα εγκλήματα διαπράχθηκαν στην επαρχία Λευκωσίας. Που οφείλεται η τάση αυτή και πως νομίζετε ότι αυτή αναχαιτίζεται;
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του έτους 2010 παρατηρήθηκε σε παγκύπρια βάση αύξηση του σοβαρού εγκλήματος κατά 18,4%. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στα αδικήματα κατά περιουσίας και συγκεκριμένα στις διαρρήξεις, τις κλοπές και τις πλαστογραφίες. Η αύξηση του εγκλήματος, κατά το έτος 2010 σύμφωνα με την INTERPOL, παρατηρήθηκε σε όλες τις χώρες του κόσμου και αποδίδεται σε τρεις βασικούς παράγοντες και συγκεκριμένα στην οικονομική κρίση που επηρεάζει όλο τον πλανήτη, τη λαθρομετανάστευση και τις νέες μορφές εγκλήματος, όπως είναι τα αδικήματα διαδικτύου.
Είναι γεγονός ότι η αύξηση του εγκλήματος στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας είναι μεγαλύτερη από εκείνη άλλων επαρχιών. Σύμφωνα με τα εις τη διάθεσή μας στοιχεία οι λόγοι που συνέτειναν στην αύξηση του εγκλήματος στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας είναι οι ίδιοι με εκείνους που επεσήμανε η INTERPOL, δηλαδή η οικονομική κρίση, η λαθρομετανάστευση και οι νέες μορφές εγκλήματος. Πέραν των πιο πάνω και του αυξημένου αριθμού αλλοδαπών που συγκεντρώθηκαν στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας, η οποία φαίνεται να επηρεάστηκε λιγότερο από την οικονομική κρίση, συνέτεινε και η λειτουργία των τριών οδοφραγμάτων, δηλαδή του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου, του Λήδρα Πάλας και της Οδού Λήδρας, η οποία φαίνεται να διευκολύνει και τους δράστες εγκληματικών ενεργειών να μεταβούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στα κατεχόμενα, μεταφέροντας μαζί τους και την κλοπιμαία περιουσία, πριν ακόμα καταγγελθεί η διάπραξη μιας υπόθεσης, π.χ. μιας διάρρηξης και κλοπής περιουσίας.
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι, παρά την αύξηση του εγκλήματος που παρατηρείται και στον τόπο μας, το έγκλημα στην Κύπρο εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα από το μέσο όρο του εγκλήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με την ανάκαμψη της οικονομίας, τη συνεχή καθοδήγηση του κοινού, των ιδιοκτητών καταστημάτων και άλλων υποστατικών και των οχημάτων τους για λήψη των δικών τους προστατευτικών μέτρων, αλλά και με ένα πιο οργανωμένο σύστημα περιπολιών ευελπιστούμε ότι θα αναχαιτίσουμε την αύξηση του εγκλήματος.

Παρατηρείται έξαρση των σύγχρονων μορφών εγκλήματος όπως το οικονομικό και ηλεκτρονικό έγκλημα; Ποια μέτρα λαμβάνει η Αστυνομία για την αντιμετώπισή τους;
Παρόλο που παρατηρείται αύξηση σε αυτής της μορφής τα αδικήματα, δεν θα έλεγα ότι υπάρχει έξαρση. Γι’ αυτό η Κυπριακή Αστυνομία, αναγνωρίζοντας την υποχρέωσή της για προστασία της περιουσίας του πολίτη αλλά και την επιχειρηματική δραστηριότητα, δημιούργησε Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος τόσο στο Αρχηγείο της Αστυνομίας όσο και σε όλες τις επαρχίες. Τα μέλη που υπηρετούν στα γραφεία αυτά τυγχάνουν συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αρκετά από τα μέλη που υπηρετούν στα Γραφεία Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού διπλώματος στα Οικονομικά.
Παράλληλα δημιούργησε το Γραφείο Καταπολέμησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο πέραν της έκδοσης ανακοινώσεων κ.λ.π. όπως αναφέρεται πιο κάτω, προσπαθεί μέσω της εξέτασης των ηλεκτρονικών υπολογιστών να εξασφαλίσει την αναγκαία μαρτυρία εναντίον των δραστών.
Η Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να προλάβει ή τουλάχιστον να περιορίσει τέτοια εγκλήματα, εκδίδει σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακοινώσεις με τις οποίες ενημερώνει το κοινό για τις εκάστοτε χρησιμοποιούμενες μεθόδους και από την άλλη για τα προτεινόμενα από εμάς μέτρα αυτοπροστασίας. Επιπρόσθετα εκδίδει σχετικά διαφωτιστικά φυλλάδια και έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας διάφορες συμβουλές για την προστασία του πολίτη.
Από την άλλη συνεργάζεται στενά και ειλικρινά με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού και ιδιαίτερα με την INTERPOL, την EUROPOL και τον Οργανισμό για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστό ως OLAF.

Ποια νέα μέτρα εφαρμόζονται από την Αστυνομία προς την κατεύθυνση πάταξης των φαινομένων βίας στα γήπεδα, μετά και τη σχετική σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο;
Πριν απαντήσω στην ερώτησή σας θα ήθελα να επισημάνω ότι ο χουλιγκανισμός και η οποιασδήποτε μορφής βία αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από ολόκληρη την κοινωνία και ιδιαίτερα από τους γονείς που φέρουν την κύρια ευθύνη για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Από την άλλη θα ήθελα να αναφέρω με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων αποτελεί συλλογική ευθύνη όλων των αρμοδίων Φορέων αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά.
Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω ότι πέραν της σύσκεψης που έγινε στο Προεδρικό, έγιναν και αρκετές άλλες συσκέψεις, κατά τις οποίες κατανεμήθηκαν καθήκοντα και ευθύνες σε κάθε αρμόδια Υπηρεσία. Η Αστυνομία είναι η πρώτη Υπηρεσία που ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στα καθήκοντα που της ανατίθενται, χωρίς να επικαλούμαι ότι δεν έχουμε περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης της αποδοτικότητάς μας.
Όσον αφορά την ερώτησή σας, θα ήθελα να επισημάνω ότι ανάμεσα στα μέτρα που εφαρμόσαμε ως Αστυνομία είναι και τα ακόλουθα:
α) Ετοιμάσαμε και θέσαμε σε εφαρμογή εγχειρίδιο στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβαίνουν τα μέλη μας πριν, κατά και μετά τη διεξαγωγή κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα.

β) Έχουμε δημιουργήσει και εξοπλίσει αντιοχλαγωγικές Ομάδες σε όλες τις επαρχίες.

γ) Προσπαθούμε να εκπαιδεύουμε συνεχώς και να επιμορφώνουμε όλα τα μέλη μας που εμπλέκονται στην αστυνόμευση τέτοιων αγώνων. Για το σκοπό αυτό έχουμε μετακαλέσει εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό και ιδιαίτερα από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία, ενώ αντιμετώπιζε μεγαλύτερο πρόβλημα από το δικό μας, κατάφερε να το περιορίσει σε μεγάλο βαθμό.

δ) Συνεργαζόμαστε στενά τόσο με την ΚΟΠ όσο και με Σύνδεσμο Διαιτητών αλλά και με τα ίδια τα Σωματεία, σε μια προσπάθεια να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί ή ακόμα και να εκτονώσουμε τεταμένες καταστάσεις.

ε) Επιθεωρούμε σε τακτική βάση γήπεδα και άλλους αθλητικούς χώρους για να διαπιστώσουμε κατά πόσο πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, έτσι ώστε ο αγώνας ή η εκδήλωση να γίνεται με ασφάλεια.

στ) Παρόλο που δεν έχουν ακόμη ψηφιστεί οι σχετικοί Κανονισμοί για τους Επιτηρητές, προσπαθούμε να πείσουμε τα Σωματεία να χρησιμοποιούν Επιτηρητές, ανάλογα με την κρισιμότητα κάθε αγώνα.

ζ) Έχουμε δώσει ρητές οδηγίες για άμεση ολοκλήρωση των υποθέσεων βίας στα γήπεδα και προώθησή τους στο Δικαστήριο για εκδίκαση.

η) Τέλος, η ηγεσία της Αστυνομίας, στις περιπτώσεις εισόδου μεγάλου αριθμού οπαδών εντός του σταδίου με τη χρήση βίας και χωρίς αυτοί να υποβληθούν σε σωματική έρευνα, έδωσε ρητές οδηγίες να ενημερώνεται άμεσα ο Διαιτητής ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Επισημαίνεται ότι ο Διαιτητής είναι το πρόσωπο που έχει την εξουσία μη διεξαγωγής ή και διακοπής οποιουδήποτε αγώνα.


Πως αντιμετωπίζει η Αστυνομία Κύπρου την έξαρση του ρατσιστικού φαινομένου;
Η Αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση και λειτουργία Γραφείου για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων και του Ρατσισμού, σε μια προσπάθεια να προλάβει ή και να καταστείλει τέτοια φαινόμενα. Επιπρόσθετα υιοθέτησε μηχανισμό παρακολούθησης, καταγραφής και ανάλυσης τέτοιων περιστατικών και έδωσε οδηγίες όπως τέτοια κρούσματα διερευνούνται μόνο από βαθμοφόρους (Λοχίες ή Ανώτερους) και μάλιστα με τη δέουσα σοβαρότητα και υπό την εποπτεία και συντονισμό του Β/Αστυνομικού Διευθυντή της επαρχίας όπου εκδηλώνεται το κρούσμα. Από την άλλη εκπαιδεύει όλα τα μέλη της έτσι ώστε να ενεργούν και να συμπεριφέρονται κατά απόλυτα αντικειμενικό τρόπο και χωρίς καμιά απολύτως διάκριση.
Μάλιστα, κατά το έτος 2010 η Αστυνομία υλοποίησε το έργο "Αστυνομία κατά των διακρίσεων και υπέρ της διαφορετικότητας" που περιλάμβανε διάφορες εκπαιδευτικές, διαφωτιστικές και ενημερωτικές δράσεις. Από την άλλη κυκλοφόρησαν ενημερωτικά έντυπα σε διάφορες γλώσσες και πραγματοποίησε πολυεθνικό φεστιβάλ.
Σε περιπτώσεις εκδήλωσης ρατσιστικών φαινομένων η Αστυνομία αφενός προσπαθεί να εφαρμόσει κατά απόλυτα αντικειμενικό τρόπο την υφιστάμενη νομοθεσία και αφετέρου να συμβάλει στην εκτόνωση της κατάστασης, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους Φορείς αλλά και τον κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη που γνοιάζεται για το μέλλον αυτού του τόπου.

Το 2010 βρίσκει την Αστυνομία τεχνολογικά εξελιγμένη. Το ηλεκτρονικό σύστημα αναγνώρισης των πινακίδων των οχημάτων και η τοποθέτηση συστήματος εντοπισμού των αστυνομικών οχημάτων είναι κάποια από τα καινούρια τεχνολογικά μέσα που τίθενται στη διάθεση της Αστυνομίας. Ποιο σκοπό έρχονται να εξυπηρετήσουν;
Στόχος της Αστυνομίας είναι η συνεχής τεχνολογική αναβάθμισή της, ενεργώντας πάντοτε μέσα στα πλαίσια των οικονομικών της δυνατοτήτων, έτσι ώστε να καθίσταται όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική, τόσο στον προληπτικό όσο και στον κατασταλτικό της ρόλο, χωρίς να παραγνωρίζουμε τους περιορισμούς που θέτει η υφιστάμενη Νομοθεσία.
Τόσο το ηλεκτρονικό σύστημα αναγνώρισης των πινακίδων εγγραφής των μηχανοκινήτων οχημάτων που κυκλοφορούν στην Κυπριακή Δημοκρατία όσο και η τοποθέτηση του συστήματος εντοπισμού θέσης των αστυνομικών οχημάτων αποσκοπούν στην καλύτερη αστυνόμευση, στην πρόληψη και εξιχνίαση του εγκλήματος.
Με το πρώτο σύστημα η Αστυνομία θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει άμεσα κατά πόσο ένα μηχανοκίνητο όχημα είναι κλοπιμαίο, έχει έγκυρη άδεια κυκλοφορίας, έγκυρο πιστοποιητικό καταλληλότητας, έγκυρο πιστοποιητικό ασφάλειας και κατά πόσο ο ιδιοκτήτης του στερήθηκε της δυνατότητας να κατέχει άδεια οδηγού ή ακόμα κατά πόσο καταζητείται και για ποιο λόγο.
Με το δεύτερο σύστημα η Διεύθυνση κάθε επαρχίας θα είναι σε θέση να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το κάθε περιπολικό της και ανάλογα με το αδίκημα που καταγγέλλεται στην Αστυνομία και τον τόπο που διαπράχθηκε, θα δίδονται οι ανάλογες οδηγίες προς το πλησιέστερο περιπολικό, έτσι ώστε η επέμβασή μας να είναι πιο άμεση και πιο αποτελεσματική.

Στατιστικές μετρήσεις κατατάσσουν την Κύπρο ένατη χειρότερη χώρα της Ε.Ε. σε θύματα τροχαίων δυστυχημάτων. Ποια επιπρόσθετα μέτρα λαμβάνονται ώστε να ανατραπεί θετικά αυτή η κατάσταση;
Με βάση τις Ευρωπαϊκές στατιστικές, κατά το έτος 2009 η Κύπρος μοιραζόταν με το Βέλγιο τη 19η θέση όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα. Οι Ευρωπαϊκές στατιστικές του έτους 2010 δεν είναι ακόμα έτοιμες για να διαφανεί κατά πόσο η θέση μας βελτιώθηκε, παρέμεινε στην ίδια θέση ή αντίθετα επιδεινώθηκε.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό μείωσης των νεκρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την περίοδο 2001 – 2009 ήταν 36%, ενώ στην Κύπρο κατά την αντίστοιχη περίοδο ήταν 38,78%, δηλαδή σχεδόν 3% πιο πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε.
Ωστόσο, κατά το έτος 2010, τα θανατηφόρα δυστυχήματα που έγιναν στον τόπο μας μειώθηκαν αισθητά, σε σύγκριση με το έτος 2009. Συγκεκριμένα, κατά το χρόνο που μας πέρασε, είχαμε 56 θανατηφόρα δυστυχήματα με 60 νεκρούς, δηλαδή σημειώθηκε μείωση σχεδόν 16% σε σύγκριση με το έτος 2009. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο αριθμός των νεκρών που είχαμε κατά το περασμένο έτος ήταν ο μικρότερος από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα.
Η συνεχής μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων δεν είναι τυχαία αλλά ούτε και περιστασιακή. Αντίθετα είναι αποτέλεσμα συλλογικών προσπαθειών της Αστυνομίας, όλων των συναρμόδιων Υπουργείων/Υπηρεσιών, Ημικρατικών και Ιδιωτικών Οργανισμών, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών.
Για περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας από τη μια στην καλλιέργεια Οδικής συνείδησης και από την άλλη στην πρόληψη και την καταστολή των τεσσάρων βασικών λόγων πρόκλησης θανατηφόρων ή και άλλων σοβαρών δυστυχημάτων που είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση ζώνης ασφάλειας και η μη χρήση προστατευτικού κράνους.
ikypros

Το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. εδραιώνεται


Στις χθεσινές εκλογές των Κυπρίων φοιτητών στην Αθήνα, το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. διατήρησε τα ποσοστά, εδραιώνοντας έτσι το αντιομοσπονδιακό ρεύμα των Κυπρίων νέων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Πρωτοπορία: 37,04%
Προοδευτική: 31,42%
ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.: 16,18%
Αγώνας: 7,18%
Αναγέννηση: 6,29%
Παράταξη ΕΛΑΜ: 1,09%

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ

Προσβολή μνήμης των νεκρών αξιωματικών των Ιμίων από το Θεόδωρο Πάγκαλο!

Σε νέες προκλητικές και αψυχολόγητες δηλώσεις για τη κρίση των Ιμίων προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash που αναπαράγονται ήδη από τα τουρκικά ΜΜΕ. Ενώ φέρει προσωπική βαρύτατη ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσης των Ιμίων, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών θεωρεί ότι η Ελλάδα υπέστη “μια βαριά στρατιωτική ήττα” ενώ αγνοεί εντελώς τους 3 νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 που κατέπεσε τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 (Αντιπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός). Οι επίμαχες δηλώσεις έχουν ως εξής: “Ξέρεις πώς ήταν οι σημαίες. Ήταν σε δυο καλάμια δεμένες με σπάγκο. Ε, αυτό το πράγμα δεν θα καθόταν εκεί πέρα για πάρα πολύ καιρό, δεν έβγαζε τον χειμώνα. Δεν είχαμε για παράδειγμα μια βάση να χτίσουμε, να βάλουμε τσιμέντο και επάνω τη σημαία. Εκεί, όλοι το ξεχνάμε, δεν υπήρχε μία σημαία. Υπήρχαν δύο σημαίες. Εάν εμείς φεύγαμε, στο άλλο νησί θα υπήρχε τούρκικη σημαία. Είχαν καταλάβει το νησί οι Τούρκοι! Τι τους εμπόδιζε να χώσουν μια σημαία και να την αφήσουν; Θα μου πεις, θα πηγαίναμε να τη βγάλουμε! Μα το ήξεραν οι Τούρκοι από την αρχή. Και να σου πω και κάτι που μου είπε ο Χόλμπρουκ, το οποίο δεν μπορώ να το θέσω υπό τον έλεγχο κανενός, γιατί έχει πεθάνει πλέον. Μετά από πέντε- έξι χρόνια πήγα στη Νέα Υόρκη, πήρα τηλέφωνο τον Χόλμπρουκ, ο οποίος δούλευε τότε στον Boston Bank και είχα μάθει ότι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο. Χάρηκε που με άκουσε και μου λέει,” έλα το μεσημέρι να σου κάνω το τραπέζι”. Πήγα, λοιπόν, σε ένα εστιατόριο και του είπα γι’ αυτή την ιστορία: θεωρώ ότι καταφέραμε να μην σκοτωθεί κανείς, γιατί όταν κάνεις διπλωματία, βασικό κριτήριο είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.
Τότε ο Χόλμπρουκ μου εξήγησε το εξής εκπληκτικό: όλος ο χώρος του Αιγαίου είχε μπλοκαριστεί ηλεκτρονικά από τους Αμερικανούς και δεν επρόκειτο να χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή. Οι πύραυλοι και οι βόμβες των πολεμικών σκαφών των 2 στόλων δεν θα έβρισκαν κανέναν στόχο. Είχαν φροντίσει οι Αμερικανοί να μην χτυπηθεί κανένα σκάφος”


ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η κυβέρνηση Χριστόφια προσπαθεί να παρουσιάσει ρυθμούς ανάπτυξης μέσα από τη μαγγανεία των αριθμών. Η αλήθεια όμως δεν αποκρύβεται . Τριάντα και πλέον χιλιάδες άνεργοι βρίσκονται στους δρόμους την ίδια ώρα που ο αγροτικός κόσμος , εγκαταλελειμμένος από το κράτος , δέχεται την ληστρική επίθεση των τραπεζών που απειλούν να αρπάξουν σε τιμή ευκαιρίας τα χωράφια τους.
Το πρόβλημα επιδεινώνεται με την ανεξέλεγκτη εισβολή λαθρομεταναστών που αρπάζουν το ψωμί των ντόπιων εργατών.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί πως όσοι παρέχουν εργασία σε λαθρομετανάστες ή ενοικιάζουν καταλύματα σε αυτούς, πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα ως εχθροί του λαού. Οι περιουσίες τους να δημευθούν με ταχείες διαδικασίες και να δοθούν σε φτωχούς και πολύτεκνους ενώ οι ίδιοι να καταδικαστούν σε ισόβια εξορία.
Να προστατευθούν επίσης οι αγρότες από τη ληστρική έφοδο των τραπεζών στη οποία συμμετέχει και η εκκλησία ως στρατηγικός τοκογλύφος. Εμείς οι εθνικοδημοκράτες απαιτούμε την απαλοιφή των αγροτικών χρεών (σεισάχθεια). Η γη ως μέσον παραγωγής πρέπει να παραμείνει στα χέρια των αγροτών και να μη μετατραπεί από τις τράπεζες σε οικόπεδα που θα πωληθούν σε ξένους .
Λαική αντίσταση στους τραπεζίτες .Κάτω τα χέρια από τη γη των αγροτών. Λαική αντίσταση στη μεγαλοαστική τάξη που κερδίζει από τη παράνομη εργασία εις βάρος του λαού μας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ